Evropská liga - souhrn středečních zápasů

14.12.2011, 21:07, aktualizováno 14.12.2011, 22:59
Komentáře a souhrny
Salcburk otočil zápas na půdě Slovanu Bratislava, vyhrál 3:2 a jde dále na úkor PSG. Sporting ze skupiny D doprovodí dále Lazio a na jarní část Evropské ligy se může těšit i Besiktas. Fulham nezvládl závěr s Odense a místo něj jde dále Wisla. Podzim přežila i Steaua, Anderlecht neztratil ani jeden bod...
Skupina D

FC Curych - FC Vaslui 2:0

14.12.2011 19:00

Góly: 69. Xavier Margairaz, 90. Oliver Buff

Vaslui měla před cestou na Letzigrund stadion do Curychu smělé postupové plány, ty však vzaly brzy za své, Lvi si po jednoznačném průběhu připisují premiérové tři body v soutěži. Na konečném pořadí ve skupině se tím pádem nic nezměnilo.

Curych dával hned od začátku najevo, že se chce alespoň na závěr svým fanouškům odvděčit za nepovedený podzim. Jako první zkoušel ohrozit hostující branku Margairaz, hned záhy měl šanci Mehmedi, ani jednomu z nich se však nepodařilo zacílit přesně.

Švýcaři i nadále tlačili. Další příležitost měl bývalý útočník berlínské Herthy Chermiti, jeho střele se ovšem pro změnu postavil do cesty Milanov. A nechybělo mnoho, aby se znovu připomnělo staré známé přísloví. Z ničeho nic mohl otevřít skóre Bello, ani jeho pokus však úspěchem neskončil.

V závěru prvního dějství to však byli opět domácí, kdo se chopil dirigentské taktovky. Přímý volný kop z hodně nadějné pozice rozehrával Djurić, balón ovšem skončil jen u pozorného Černiauskase. Vaslui tak přežila prvních pětačtyřicet minut ve zdraví a stále mohla živit postupové plány.

Ty mohl krátce po změně stran přiblížit Adailton, jehož dalekonosný pokus Guatelli vyrazil zase jen k brazilskému útočníkovi, ten se však ani napodruhé radovat nemohl, pálil jen vysoko nad branku. To se později ukázalo jako možná rozhodující moment.

Po hodině hry totiž dostali rumunské ambice daleko vážnější trhlinu. Zouaghi oslovil Margairaze, jenž neváhal a parádní ranou do šibenice nedal Černiauskasovi sebemenší naději zasáhnout - 1:0. Hosté ale mohli téměř vzápětí odpovědět. Nikciho střelu ovšem pozorná defenziva zablokovala.

Poslední šanci na zvrat mohl vykřesat střídající Gerlem, ani jemu se však na Guatelliho najít recept nepodařilo. Konečnou podobu potom dostal výsledek v poslední minutě. Margairaz se tentokrát pro změnu ukázal v roli nahrávače, úlohu střelce na sebe vzal Buff - 2:0.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Sporting CP 2:0

14.12.2011 19:00

Góly: 43. Libor Kozák, 55. Giuseppe Sculli

Lazio mělo před posledním zápasem se Sportingem jasný úkol - dosáhnout na lepší výsledek než konkurenční Vaslui, kterou čekalo utkání v Curychu. Biancocelesti se nakonec přece jen dočkali, nejenže zvítězili, Vaslui navíc prohrála v Curychu, tím je tak definitivně jasno.

Domácí ofenzivu obstarával především nesmírně aktivní Libor Kozák, který po dlouhé době znovu dostal šanci v základní sestavě a chtěl se tak svému kouči ukázat v co nejlepším světle. Bývalý hráč Opavy si však v první akci neporozuměl s Hernanesem.

Hned o chvíli později předvedli to samé i Cissé se Scullim. A když už si svěřenci Edyho Rejy konečně dokázali vypracovat stoprocentní šanci, tak Hernanes pálil jen do Marcela. Domácí měli naprosto jasnou převahu. Sám na brankáře postupoval i Sculli, sám se však vytlačil z ideální střelecké pozice a nakonec celou akci zazdil avizovanou přihrávkou na Kozáka.

Lazio se však nakonec ještě do poločasového hvizdu vedoucí branky dočkalo. Lulić poslal do vápna parádní centr, na který si naběhl Kozák a chladnokrevně zakončil - 1:0. Italové se tím pádem mohli konečně uklidnit a soustředit se jen a jen na fotbal.

Ani to jim ale nebylo nic platné. Byl to Bizzarri, kdo musel svůj tým výrazně podržet, zkušený brankář nejprve zneškodnil ránu Rubia, hned poté ovšem pálil Santos, jeho střela si ale cestu mezi tři tyče už nenašla.

Uklidňující druhá branka pak přišla těsně před hodinou hry. Sculli si perfektně převzal Diakhitého pas a poté už nezaváhal - 2:0. O pár minutek později se hnal do šance Hernanes, celou akci ještě zakončil Sculli, proti jeho střele se však vytáhl Marcelo. V závěru mohl korigovat ze standardky Bojinov, i jeho pokus si ale Bizzarri pohlídal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)64028:412
2.SS Lazio (ITA)62317:59
3.FC Vaslui (ROU)61325:86
4.FC Curych (SUI)61235:85
Skupina E

Dynamo Kyjev - Maccabi Tel-Aviv 3:3

14.12.2011 19:00

Góly: 12. Leandro Almeida, 17. Oleh Husjev, 81. Oleh Husjev - 50. Omer Vered, 62. Eliran Atar, 75. Munas Dabbur

Vedoucí tým ukrajinské soutěže po dnešku opouští evropské poháry. Dynamo potřebovalo porazit izraelský Maccabi Tel-Aviv a doufat v porážku Besiktase. Nepovedlo se ani jedno. Zápas na stadionu Valerije Lobanovského skončil divokou remízou 3:3, domácí navíc dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Dynamo se hned od začátku soustředilo na svůj úkol, tedy zdolat Tel-Aviv, po jedenácti minutách poprvé překonalo brankáře Haimova. Leandro Almeida přetavil centr Alieva v úvodní trefu a Haimov, který už v předchozích momentech zasahoval, poprvé kapituloval - 1:0 pro Dynamo Kyjev. O šest minut později už to bylo 2:0. Znovu v tom měl prsty Aliev, který tentokrát krásnou přihrávkou vybídl Huseva, jenž střelou pod břevno nekompromisně zvýšil - 2:0 pro Dynamo Kyjev. V tuto chvíli měli domácí velmi dobře nakročeno ke konečnému vítězství, ba co více, Stoke vedlo v Istanbulu a pokud by zápasy takto skončily, postoupilo by právě Dynamo.

Bohužel první velká trhlina v postupových ambicích se objevila krátce po změně stran. Almeida stáhl Lugasiho a uviděl červenou kartu. Navíc nařízený volný přímý kop Tel-Aviv zužitkoval Vered. Alberman napálil jen zeď a Vered přesným a nechytatelným zásahem do horního rohu snížil. Netrvalo to dlouho a přišlo další vyloučení domácích, Chačeridi ztratil nervy a rovněž on uviděl červenou kartu. Aby toho nebylo málo, tak Besiktas otočil výsledek proti Stoke a vedl 3:1.

V 62. minutě bylo vyrovnáno. Atar střelou z pětadvaceti metrů překonal Kovala - 2:2. Hráči Dynama tuto fázi zápasu nezvládli a potřetí inkasovali čtvrthodiny před koncem. Trefil se Dabbour. Na stadionu Valerije Lobanovského se nakonec body dělily, šest minut po Dabbourově trefě vyrovnal na konečných 3:3 Oleg Husev, který těžil z krásné Milevskiyho přihrávky. Domácí dokonce mohli vyhrát, čtyři minuty před koncem orazítkoval brankovou konstrukci z přímého kopu Aliev. Zápas ale skončil 3:3 a to znamená, že Dynamo Kyjev i Maccabi Tel-Aviv soutěž opouštějí.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Stoke City 3:1

14.12.2011 19:00

Góly: 59. Manuel Fernandes (pen.), 74. Mustafa Pektemek, 82. Edu - 29. Ricardo Fuller

Fotbalisté Besiktase splnili svou misi a po vítězství 3:1 nad Stoke nejenže definitivně potopili šance Dynama Kyjev, které ještě mohlo usilovat o druhé místo, rovněž se o bod dostali právě před svého soupeře a zajistili si první místo ve skupině. Hosté po poločase vedli, ovšem domácí, za které hrál i Tomáš Sivok, ve druhém třemi góly stav otočili.

Besiktas se musel obejít bez dvou opor. Zranění totiž byli ostrostřelec Quaresma a Simao, nicméně i hosté začali od začátku bez jednoho článku základní sestavy, Pennant si totiž sedl na lavičku. Domácí nakonec svůj úkol zvládli na jedničku, byť po poločase nemohli být s průběžným výsledkem příliš spokojeni.

Hosty přivítal hned na úvod bouřlivý potlesk fanatických istanbulských fandů, kteří oslavovali návrat z vězení slavného hráče i trenéra Besiktase v jednom Tayfura Havutcua, jenž se na svobodu dostal po pěti měsících. První větší šanci zápasu měli domácí Ernst, Veli Kavlak a Almeida, brankář Begovič však všechny jejich pokusy zlikvidoval.

Na druhé straně si dokázal dobrou šanci vytvořit Jerome, gólově se ovšem prosadil až po půlhodině Fuller. Ten ve středu hřiště hezky obral o míč Korkmaze a zvláštní táhlou ránou, kterou možná gólman Rüstü mohl i polapit, načal účet. Fuller pak o pár chvil později střílel znovu, Rüstü však tentokráte jeho nebezpečnou střelu vyrazil nad břevno.

Ve druhém poločase už ovšem turecký muž v rukavicích, jenž se mezi tři tyče postavil poprvé od dubna, jelikož měl poraněnou achilovku, další gól za svá záda nepustil. A co ho rozhodně těšilo, že branky padaly právě do sítě soupeře. V 57. minutě Upson zfauloval ve vápně Almeidu, za což se kopala penalta.

A protože Upson tím navíc zmařil zjevnou brankovou příležitost, byl vyloučen. Fernandes pak poslal Begoviče na druhou stranu a z bílého puntíku vyrovnal. Fernandes poté mohl skórovat i podruhé, Begovič se ovšem proti němu vytáhl. Nakonec Besiktas poslal do vedení v 74. minutě Pektemek.

Fernandes zahrál rohový kop perfektně, Pektemek se v lehu akrobaticky krásně opřel do hlavičky a zamířil přesně k tyči. Vítězství 3:1 a zároveň prvenství ve skupině pak pečetil v 82. minutě Edu, který za hranicí vápna krásně napřáhl a svou dělovkou nechal Begoviče jen proletět se ve vzduchu, přitom míč se za chvilku zatřepotal v síti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Beşiktaş JK (TUR)640213:712
2.Stoke City (ENG)632110:711
3.Dynamo Kyjev (UKR)61417:77
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)60248:172
Skupina F

Slovan Bratislava - Red Bull Salzburg 2:3

14.12.2011 19:00

Góly: 3. Miloš Lačný, 6. Miloš Lačný - 19. Jakob Jantscher (pen.), 23. Leonardo, 52. Marián Had (vl.)

Posledný duel v Európskej lige pre túto sezónu skončil pre Slovan ešte horšie, ako tie ostatné. Hoci v každom mohol bodovať a nebol od toho ďaleko, dnes mal našliapnuté aj na víťazstvo. Raketový úvod však nebol podporený jadrom a ani záverom. Salzburg dokoncal obrat a postupuje.

Začiatok stretnutia bol neskutočný. Ani jedno mužstvo sa poriadne nenadýchlo a bol stav 2:0. Slovan sa vybral po prvýkrát do útoku a bol z toho gól. Žofčák najprv spolupracoval s Lačným, ktorý možno pri zákroku na obrancu fauloval, ale rozhodca nepískal. Útočník Slovana sa tak dostal na dostrel brány a krásne obstrelil gólmana - 1:0. Z ničoho nič ale prišiel aj druhý úder. Had ešte zo svojej polovice krásnym pasom našiel vpredu opäť Lačného, obrana Salzburgu mimoriadne pochybila. Lačný si loptu spracoval, ale na prvý pohľad to vyzeralo, že spoza vápna vypálil slabo a zbrklo. Lopta sa však brankárovi Walkemu skotúľala pomedzi prsty do brány - 2:0. Lenže to bolo od belasých v podstate všetko vážne. Po piatich stretnutiach nemohúcnosti v koncovke tak konečne prišiel efektívny darček. Nestačilo to.

Hostia hrali miestami veľmi nepresne a robili chyby, ale taktiež umne a s kuľdom napriek dvojgólovému manku. Hneď o minútu posielal do vápna center Švento, ale Jantscher trafil len bočnú sieť. Nepresne pálil aj Maierhofer. Po štvrťhodine hry prebral loptu pred vápnom Slovana Švento, fauloval ho Lačný a bol z toho priamy kop z dobrej vzdialenosti. Ten zahrával Jantscher a zdalo sa, že je po teči lopta v bezpečí. Rozhodcovia si však všimli, že v múre zahral úplne nezmyselne rukou Guédé a kopala sa penalta. Loptu si postavil Jantscher a napriek vystihnutiu smeru brankára Hrošša lopta skončila v sieti - 2:1.

To ale nebolo všetko. Vyrovnanie na seba dlho nenechalo čakať, po ďalšej zbytočnej a školáckej chybe si loptu vzal na starosť aktívny Leonardo, prešiel cez niekoľkých obrancov, ktorí ho ani neatakovali a svojou rýchlosťou a prudkou strelou k žrdi vyrovnal na 2:2. Začínalo sa odznova a to sme mali za sebou v podstate len prvú polovicu prvého polčasu. Slovan sa však snažil a stále mal väčšiu chuť, ako v druhom dejstve. Sľubné brejky Šeba však väčšinou zastavil ofsajd a tak z toho nič nebolo. Ani zďaleka obrana nepracovala tak, ako v minulých zápasoch. V podstate bol obraz hry Weissovcov rovnaký, ako v minulých dueloch, ale s tým rozdielom, že sa konečne efektívne presadil. A mohol upraviť skóre pre seba v závere dejstva. To po ďalšom brejku šiel dopredu Šebo, napokon po zbrzdení predsa len nahral Žofčákovi a ten z ťažkého uhla nemal veľa možností, no zvolil nádherný oblúčik, bohužiaľ pre Slovan šla lopta tesne vedľa žrde, ktorú ešte jemne odkopol Hinteregger.

Druhý polčas začal opatrne a nemal taký náboj, ako ten prvý, no predsa len sa z gólu tešili opäť hostia. Pri lopte bol opäť Jantscher, hľadal svojou slabou nahrávkou vpredu Maierhofera, lenže pred naisto chytajúcim Hroššom tečoval Had a tá skončila v bráne - 2:3. Tretí zbytočný a nešťastný moment. Aktivitou sršal Žofčák, ale jeho centre Walke chytal, alebo nikto zo spluhráčov slovenského majstra nedorážal. Po hodine hry hlavičkoval tesne nad Pasanen. Potom mohol rozhodnúť Jantscher. Po rýchlom brejku sa dostal k lopte po Zaráteho nahrávke Švento, mohol zakončovať, ale ešte hľadal spoluhráča a to nemal robiť. Jantscher totiž prázdnu bránu prekopol.

V 76. minúte sa po rohovom kope Žofčák dostával do šance Šebo, ale jeho dobrú hlavičku na zadnej žrdi tečoval obranca hostí hlavou a tak sa protesty Šeba na penaltu neujali. V 81. minúte strieľal slabou strelou do stredu Guédé. V závere už hostia výsledok len bránili, alebo to Slovan v útoku nijako nerozvíril. Preto skončil duel víťazstvom a postupom rakúskeho vicemajstra.

Bratislavčania odohrali šesť mimoriadne vyrovnaných duelov. V každom jednom mohli brať minimálne bod, futbalová šťastena ich však naposledy navštívila v Ríme. Jeden získaný bod tak stačí na posledné miesto, ale vyslovene hanbu si Weissovci určite neurobili.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Athletic Bilbao 4:2

14.12.2011 19:00

Góly: 21. Javier Pastore, 41. Mathieu Bodmer, 85. Íñigo Pérez (vl.), 90. Guillaume Hoarau (pen.) - 3. Jon Aurtenetxe, 55. David López

PSG splnilo svojí povinnost a před vlastními fanoušky porazilo již jistého lídra skupiny z Bilbaa 4:2. I když se na tři body pořádně nadřelo. Jenže ani ty jim nakonec nebyly nic platné. Salzburg totiž zvládl zápas na půdě Slovanu Bratislava a po vítězství 3:1 se díky vstřelené brance na půdě pařížského celku raduje z postupu.

Domácí do utkání nevstoupili příliš dobře, byť ještě do poločasu skóre otočili. Teprve devatenáctiletý mladý obránce Aurtenetxe si naskočil u bližší tyči na centr z rohového kopu od Lópeze a hlavou pod břevno zavěsil. Ve 21. minutě ovšem dokázal vyrovnat Pastore a těsně před obrátkou skóroval i Bodmer.

Nejprve Nene našel ze standardky Bahebecka, který sklepl míč krásně pro úplně volného Pastoreho a ten z blízkosti v pohodě zacílil. V druhé brance PSG měl rovněž prsty Nene. Jeho parádní a hlavně přesný centr dokázal hlavou velice zvláštním způsobem usměrnit obloučkem ke vzdálenější tyči Bodmer a poslal svůj tým do vedení.

Poločasový výsledek z Bratislavy, na kterém byli svěřenci trenéra Antoine Kombouarého, na nějž je mimochodem poslední dobou vyvíjen velký tlak i co se týče přestupových spekulací nových možných trenérů, závislí, jim hrál do karet. Slovan dokázal hrát se Salzburgem 2:2. Kdyby se mělo po prvním dějství postupovat, druhé místo by urvalo právě PSG.

Deset minut po přestávce však Athletic znovu soupeři zatopil. López se s ničím nemazal, napřáhl z pětadvaceti metrů a svou dělovku umístil přesně do šibenice Douchezovy brány. Dlouho se domácí nemohli prosadit. Ale jak je to u nich poslední dobou zvyklostí, sudí jsou k jejich týmu přístupnější co se týče nařizování penalt.

Jenže tu z 84. minuty Nene neproměnil. Naštěstí pro ně naděje ještě žily, o pár chvil později si totiž do vlastní sítě vrazil míč hostující Iňigo Perez. V závěru pak rozhodčí Jug odpískal ještě jeden pokutový kop a ten už navrátilec do sestavy Hoarau již proměnil. Bohužel konečný výsledek ze Slovenska nechal Park princů zahatit do smutečního.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Athletic Bilbao (ESP)641111:813
2.Red Bull Salzburg (AUT)631211:810
3.Paris Saint-Germain (FRA)63128:710
4.Slovan Bratislava (SVK)60154:111
Skupina J

Maccabi Haifa - Schalke 04 0:3

14.12.2011 21:05

Góly: 8. Jurica Buljat (vl.), 84. Ciprian Marica, 90. Andreas Wiegel

Königsblauen neponechali nic náhodě, vyhráli i v Izraeli a neporaženi postupují dál z prvního místa ve skupině. Maccabi se tím pádem stalo dnešní utkání osudné, Steaua totiž porazila Larnaku a spolu se Schalke postupuje do vyřazovací části.

Schalke začalo hodně aktivně a hned od úvodu svého soupeře přehrávalo. Z mnoha nadějných akcí ovšem vzešla jen jedna opravdu nebezpečná, tu měl na kontě oživený Jurado, zamířit mezi tři tyče se mu ovšem nepodařilo. Poté se dostali ke slovu i domácí, střela Katana ale Hildebrandovi příliš vrásek nepřidělala. A přece jen se nakonec ujali vedení Königsblauen. Marica odcentroval do pokutového území, kde si před dobíhajícím Draxlerem srazil míč do sítě Buljat - 0:1.

Haifa se však nevzdala a okamžitě odpověděla. Dvališvili se protlačil do vápna, obelstil Höwedese, pak už ale nedokázal najít recept na Hildebranda, který se do branky postavil od svého příchodu do S04. A mohl zůstat v klidu, jeho spoluhráči totiž hru po celý zbytek prvních pětačtyřiceti minut kontrolovali, hned dvě nadějné šance měl Baumjohann, z dálky to zkoušel i Draxler, navýšit vedení se ale horníkům stále nedařilo - proti stál bezchybný Šaranov.

I po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Schalke mělo více zen hry, přes domácí obranný val se však dostávalo ztěžka, i přesto si ale nějaké příležitosti vypracovalo. U všeho podstatného byl až do svého odchodu ze hřiště Draxler, který to nejprve zkoušel z bezprostřední blízkosti a po hodině hry i z dálky, oba pokusy ovšem zastavil kdo jiný než spolehlivý Šaranov. A když už se zdálo, že hosté přece jen uspějí, tak Jurado balón ideálně netrefil.

O to větší horko pak gelsenkirchenský celek polilo v 72. minutě. Sabah chtěl ve vápně odhlavičkovat míč, Metzelder ho však trochu neohrabaně zastavil paží a sudí Fautrel neváhal ani minutu a nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Katan, jeho ránu směřující do pravé šibenice však parádním reflexem zlikvidoval Hildebrand. Šest minut před koncem přidal pojistku Marica, konečnou tečku za utkáním udělal v nastavení střídající Wiegel - 0:3.

Více informací k zápasu

Steaua Bukurešť - AEK Larnaka 3:1

14.12.2011 21:05

Góly: 55. Raul Rusescu (pen.), 70. Stefan Nikolić, 85. Stefan Nikolić - 61. Gorka Pintado

Tradiční rumunský celek dokázal především zásluhou dvougólového hrdiny Stefana Nikoliče přehrát Larnaku a vzhledem k zaváhání do té doby druhého Maccabi se může radovat z postupu do dalšího kola, konkrétně už toho vyřazovacího.

Domácí začali v prvních patnácti minutách lépe, měli více ze hry a nechybělo mnoho a mohli se také ujmout vedení. Příležitost k tomu měl nejdříve Brandán, akci ovšem zazdil nepřesnou střelou. Domácí si ale vytvářeli šance i nadále, Prepeliţă hledal Nikoliče, ten však střílel nepřesně.

Ostrovní celek zahrozil až po půlhodině hry, ovšem stálo to rozhodně zato. Volný přímý kop rozehrál bývalý obránce Feyenoordu, tomu ovšem překazil radost spolehlivý Tătăruşanu. Až poločasová pauza obě strany trochu probrala.

I když z hostujícího pohledu to byl spíše nepříjemný šok, na který by rádi pozapomněli. Chvíli potom, co se otevřely brány druhého dějství, fauloval Murillo aktivního Nikoliče a sudí Ennjimi neměl jinou možnost než ukázat na penaltu. Tu proměnil Rusescu - 1:0.

Domácí radost ovšem neměla přílišného trvání. Hned krátce po hodině hry našel Demetriou ve vápně nabíhajícího Pintada, jež se nemohl mýlit - 1:1. Kypřané se ale museli mít především na pozoru, klid nemohl nastat. Hned dvakrát se tam tlačil do zakončení Iliev, ani jednu ze svých možností ovšem do konce nedotáhl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)642013:214
2.Steaua Bukurešť (ROU)62229:118
3.Maccabi Haifa (ISR)620410:126
4.AEK Larnaka (CYP)61234:115
Skupina K

Wisła Kraków - FC Twente 2:1

14.12.2011 21:05

Góly: 12. Łukasz Garguła, 46. Cvetan Genkov - 39. Luuk de Jong

Fotbalisté Wisly Krakov se postarali o zázrak, i když tomu ještě před dvěma koly málokdo věřil, tak nyní se to polskému celku podařilo. V důležitém domácím souboji s doposud neporaženým Twente domácí uspěli a na úkor Fulhamu postoupili do jarní části soutěže. Twente zaznamenalo svou vůbec první porážku v letošním ročníku a hrálo v mírně oslabené sestavě, ovšem hvězdy jako Marc Janko, Luuk de Jong či Nacer Chadli na hřišti byli.

Domácí se dostali do vedení už ve 12. minutě, Twente ovšem dokázalo srovnat pět minut před poločasovou přestávkou. Avšak v druhém dějství neuplynula ani minuta a Wisla překvapila defenzívu soupeře, dostala se proto znovu do vedení a těsný výsledek udržela až do konce. Na kontě tak má devět bodů a může se radovat z cenného postupu z velice těžké skupiny. Nicméně domácí vskutku nakopla první trefa.

Po nepříliš zajímavém začátku poté vybojoval ve středu hřiště míč Lukasz Gargula, prošel s ním skrz obranu až na pravý kraj vápna a poté nezištně vypálil po zemi, gólman Nick Marsman se na skákavou ránu k tyči natahoval marně. Domácí v dalším průběhu řídli hru a byli po herní stránce lepší, do poločasu ještě ohrozili Maresama hráči Rafal Boguski, Tomáš Jirsák a Cezary Wilk. Jenže bylo to právě Twente, které dokázalo srovnat stav.

Ve 39. minutě po vysokém nákopu v těžké pozici od Dennyho Landzaata se na zadní tyči zavěsil do vzduchu Luuk de Jong a radoval se ze vstřelené branky nádhernými nůžkami. Nicméně domácí to nepoložilo a hned po přestávce stanovili konečný výsledek 2:1 v jejich prospěch. Po dlouhém nákopu gólmana Serfio Patrika doputoval balón až k Tsvetanovi Genkovi, který přetlačil v souboji obránce Rasmuse Bengtssona a pokořil křižnou ranou také Marsmana. Domácí poté kontrolovali hru a za svůj dnešní výkon si vyhrát zasloužili.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Odense Boldklub 2:2

14.12.2011 21:05

Góly: 27. Clint Dempsey, 31. Kerim Frei - 64. Hans Henrik Andreasen, 90. Djiby Fall

Anglický fotbal zažívá letos velkou krizi. Po čtyřech zápasech to vypadalo, že všech osm anglických celků půjde dále ve své soutěži, nyní ale z Ligy mistrů vypadli hned dva a z Evropské ligy pravděpodobně dokonce tři. Úspěšné totiž bude asi jen Stoke City. Dobře nakročeno měl i Fulham, jenže ten si vše pokazil v domácím prostředí s dánským Odense a po vyrovnávací trefě ve třetí nastavené minutě se loučí se soutěží.

Podmínka totiž byla, že pokud Wisla doma Twente porazí, musí Fulham též vyhrát. Anglický celek k tomu měl od začátku nakročeno a po půl hodině hry vedl už 2:0, na stánku Dovřen Cottage poté držel pohodlné vedení do poloviny druhého dějství. Tak totiž dánský celek snížil a o senzaci se postaral ve třetí minutě nastavení, kde vyrovnal na 2:2, a Fulhamu proto zbyly jen oči pro pláč.

Domácí mohli jít do vedení dokonce po čtvrthodině hry, kdy po přímém volném kopu vyskočil do vzduchu Stephen Kelly, ovšem na brankové čáře fantasticky vykopl balón Bashkim Kadrii. Ve 27. minutě už ale unikl na pravé straně Kerim Frei, přešel přes dva obránce a poslal balón do vápna, kde ho přiťukl těsně za hranici vápna Bobby Zamora a střelou k tyči rozvlnil síť Clint Dempsey. O čtyři minuty později měli domácí ještě větší klid.

Krásnou kolmou přihrávkou uvolnil Moussa Dembele ve vápně právě Freie a ten tvrdou ranou nedal gólmanovi Stefanu Wesselsovi žádnou šanci - 2:0. Jenže jak už to bývá, tak outsider zahrozil ze standardních situací. V 64. minutě vypálil z přímého volného kopu Hans Henrik Andreasen, střela po zemi prošla zdí a zapadal k přímo tyčí, brankář Neil Etheridge zůstal pouze stát jako přikovaný.

Rozhodující moment se přihodil v 93. minutě. Po Dlouhém centru z pravé strany od Petera Utakx se osamocen před gólmanem ocitl střídající Baye Djiby Fall a halvou srovnal na konečných 2:2, domácí hráči se poté mohli poze chytnout za hlavu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente (NED)641114:713
2.Wisła Kraków (POL)63038:139
3.Fulham FC (ENG)62229:68
4.Odense Boldklub (DEN)61149:144
Skupina L

SK Sturm Graz - AEK Atény 1:3

14.12.2011 21:05

Góly: 59. Florian Kainz - 10. Konstantinos Manolas, 43. Nathan Burns, 77. Viktor Klonaridis

Nepříznivou sérii zavrhli i hráči AEK Atény, kteří se po výhře ve Sturmu na svého protivníka se třemi body na kontě dotáhli. Právě skupina L patřila k těm skupinám, kde se vytvářel jeden překvapivý výsledek za druhým.

AEK začalo s cílem rozloučit se pozitivním výsledkem hodně nadějně. Jako první mohl otevřít skóre Guerreiro, celou situaci ovšem vyřešil byť s mírnými potížemi Čavlina. Hostující čekání ale nakonec nemělo dlouhého trvání. Guerreiro se tentokrát ukázal pro změnu jako nahrávač a Manolas balón bezpečně uklidil - 0:1.

Ten samý hráč mohl přidat pro změnu hlavou další branku, mířil ale nepřesně. O to více mohli hráči aténského celku litovat o pár minut později. K zajímavé ráně se dostal Bodul, naštěstí pro Řeky mají mezi tyčemi spolehlivého Konstantopoulose.

Jak se to dělá, ukázal spoluhráčům dvě minuty před koncem prvního poločasu Burns, který se letos prosadil poprvé. Australský mladík ovšem nastupuje jen výhradně, a tak není něco podobného zase až tak velkým překvapením.

Domácí se snažili dělat, co mohli, nic jim to ale nebylo platné. Konečné vystřízlivění potom dorazilo čtrnáct minut před koncem zásluhou Klonaridise - 0:3. V závěru se již nic podstatného neodehrávalo, oba celky jakoby byly spokojení s tím, co dokázaly.

Více informací k zápasu

RSC Anderlecht - Lokomotiv Moskva 5:3

14.12.2011 21:05

Góly: 33. Sacha Kljestan, 39. Fernando Canesin, 58. Marcin Wasilewski, 61. Matías Suárez, 78. Guillaume Gillet - 21. Vladislav Ignatjev, 69. Dmitrij Syčev (pen.), 89. Dmitrij Syčev

Anderlecht nezůstal svým předchozím výkonům nic dlužný ani v utkání s Lokomotivem, který si z Belgie odváží na cestu hned pět kousků. Fialky tak končí své putování v základní skupině Evropské ligy bez ztráty kytičky, spokojeni však mohou být nakonec i Železničáři.

Domácí začali hodni své dosavadní úspěšnosti a hned od úvodu se na Amelčanka doslova zastřeloval. Dalekonosnými pokusy to zkoušel nejprve Gillet, po něm i Suárezm ani jednomu z nich se však strážce hostující svatyně překonat nepodařilo.

Krátce po dvaceti minutách hry se už ale hosté radovali. Torbinskij skvělým pasem oslovil Ignatjeva, a ten už poté nemohl zaváhat - 0:1. Za chvíli mohl znásobit vedení Glušakov a mohly mu být i některé narážky k ničemu, škoda.

Ještě do poločasu pak Belgičané dvěma slepenými brankami utkání otočili. Nejprve se v pokutovém území dostal k balónu Kljestan a křižnou střelou překonal Amelčanka - 1:1. Hned o pár minutek dále navíc napřáhl Fernando a další povedenou střelou otočil skóre - 2:1.

I po krátkém oddychu kontrolovali průběh zápasu jen domácí, kteří měli po celou dobu značně více ze hry. Definitivně jasno poté bylo po šedesáti minutách. Ještě chviličku předtím přidal uklidňující třetí trefu Wasilewski a hned záhy konečně zamířil do černého i Suárez - 4:1.

O zajímavé zvraty však nebyla nouze ani nadále. Kouyaté srazil v pokutovém území Ignatjeva a sudí Bebek ukázal na značku pokutového kopu. K míči se postavil Syčev a přesnou ranou zadělal na drama, které se ovšem nakonec nekonalo. Amelčanko tentokrát chyboval a Gillet měl již snadný úkol - 5:2. Ani to však ještě nebyl konec. Minutu před závěrečným hvizdem pečetil skóre opět Syčev - 5:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.RSC Anderlecht (BEL)660018:518
2.Lokomotiv Moskva (RUS)640214:1112
3.AEK Atény (GRE)61058:153
4.SK Sturm Graz (AUT)61055:143

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (176)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak PSG muze podekovat ultra kopytu Hadovi ze nejdou dal , myslim ze nebyt toho vlastence tak uz asi zadny gol nepadne. Salcburk byl druhou puli slaby , na druhou stranu Slovan byl zase extremne nefotbalovy.

Reagovat
vlastik

Můžem poděkovat tak maximálně přístupu vlastních hráčů. Člověk se těší jak svůj tým uvidí v Evropě, a oni pak odchodí zápas na Slovaně. Nejvyšší čas aby přišel trenér, který bude schopný je srovnat

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky pravda , ze vetsina zapasu byla od PSG hrozna , ja mluvil konkretne o dnesku ze Slovan byl opravdu tym plny nekopu. Jinak PSG si to jednoznacne pokazilo uz davno pred tim.

Reagovat
onze

Jednoznačne nech KOMBOUARE ostane ! PSG Ich čas príde, a veľmi skoro !

Reagovat
vlastik

Já ti nevím, mě přijde, že Kombouaré neumí postavit ty naše hvězdy (hlavně Menéze a Pastoreho) do latě, a taky mu vyčítám, že když vidí, jak to ti hráči vyloženě flinkají, tak je tam stejně nechá klidně celý zápas, ja bych je o poločase seřva, a kdyby to nepomohlo, tak pět minut po půlce jdou dolů

Reagovat
cristiano.K.

a to,že netrefili zcela prázdnou bránu sis všíml?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to uz ale pramenilo z toho ze Slovan se "snazil" dat gol a prakticky nemel zalozni radu , sice jejich snaha byla temer o nicem , ale vzadu uz hrala prakticky jen obrana 4ka nekdy ani to ne. Kdyby si nedali vlastence tak to nejak ubetonovali.

Reagovat
cristiano.K.

no jo,ale přesto to byla největší tutovka za druhou půli a pojištění výsledku

Reagovat
X-bano-X

Hlavne prvý gól Salzburgu bol po nastrelenej ruke hráča v múre, budiž, ale prečo takú istú ruku neodpískal aj na konci po hlavičke Šeba je záhada.

Reagovat
smazaný uživatel

To vôbec nebola ruka.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak , Sebo ho trefil do hlavy , vubec nechapu pro tak vysiloval.

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo takto sa hráči slovanu chovajú aj v lige, kde sú na niečo podobné zvyknutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě, ta první situace byla jasná penalta. Šlo mu to na makovici a místo aby odhlavičkoval, dal si ruce před xicht. Jasná, úmyslná ruka, která změnila dráhu míče. V druhým případě trefil ten slovenskej počachtanec obránce do hlavy, což on sám věděl nejlíp a za to, co tam předved, bych ho poslal hnedka do šatny.

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio ledva porazilo ten kinder team a so stastim postupuje.

A to tam Reja daval Acko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Acko ? až na to že chýbal brankár, hral mladíček Cavanda, tragéd Diakité, potom Sculli ktorý moc nehraje, Cana a v útoku Kozák. Tiež nechal odpočinúť hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nech ho nemá to cenu víš jakej je.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel som Acko ze vseobecne stavia Reja pocas celej skupiny.Hravalo vela hracov zakladu a Lazio sa teda na to uplne nevyprdlo.

Preto by som cakal ze v skupine s vesluj,Zurichom a Sportingom pohodovo postupi a nie ze takto v podstate nahodne postupi v poslednom kole.Este ked vesluj to malo vo vlastnych rukach dnes.

Lazio mam rad,fandim im,ale cakal som postup s vacsim prehladom na to akych hracov stavali,to je cele co som chce povedat mojim prispevkom.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem rád kombinujou to s A týmem... někde si sěžujou že mladý nedostávaj šance nebo náhradníci a tak ale naštěstí to dobře dopadlo a snad už budou stavět A tým.FORZA CALCIO!

Reagovat
smazaný uživatel

Teda A tým do vyřazovacích bojů

Reagovat
smazaný uživatel

Ty asi nebudeš fanoušek Interu co? Jinak by jsi přál Laziu ale určitě ani nevíš proč.

Reagovat
smazaný uživatel

viz vyssie

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Od kolika se losuje LM?

Reagovat
smazaný uživatel

12

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

fanda AC? koho tak chcou z tech nasazenych?

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně Inter,Apoel a Benfica..

Reagovat
Shevchenko

Inter nemůže být.

Reagovat
smazaný uživatel

v osmifinále už jo ne?

Reagovat
Shevchenko

ne

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
fantomas

Fakt ne, hele.

Reagovat
smazaný uživatel

no zneistel si ma

Reagovat
Shevchenko

Určitě APOEL nebo Benfica, pokud by měl být někdo z těch silných, tak hlavně ne Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná i Arsenal a Chelsea bych bral ale hlavně ne ten Real a Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

moc na vyber tam neni no.. AC-Chelsea by byl pekny los

Reagovat
Shevchenko

Nicméně dostanem Arsenal nebo Chelsea. Italové vždy hrají s Angličanama, to už není náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

my uz hrali s Udinese,tak doufam,ze nas tentokrat italove jeste minou ale my moc stesti na los nemame,tak bych se nedivil,kdybychom chytli AC nebo Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vždycyk má olehkou skupinu LM přál bych vám APOEL ale musíme myslet taky na sebe.. Ale jinak Arsenalu držím palce jako jedinýmu anglickýmu týmu ono jich tam vlastně moc není ale fandim vám dlouhodobě jak v PL a LM.

Reagovat
smazaný uživatel

v predkole dostal to nejtezsi,co mohl a ve skupine mel Dortmund,Marseille a Olympiakos,coz byla jedna z tech nejtezsich skupin Arsenal Apoel chytnout ted stejne nemuze a ani bych ho nechtel... Leverkusen,Basilej nebo Lyon by byli idealni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já myslím ty asi 3 poslední ročníky ve skupinách docela štěstí,mohlo by se to ale obrátit na osmifinale..

Reagovat
smazaný uživatel

Lačný

PSG

Reagovat
djwenca

já to říkal pořád, že ho Sparta neuměla využít

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
djwenca

copak?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě spíš překvapili ty minuty ve kterých je dal

Reagovat
smazaný uživatel

vždyt to byl lenoch

Reagovat
djwenca

Dynamo Kyjev mi po*ralo tiket

Reagovat
Pipo123

Reagovat
soukup

dyť na ně byl hrozně malej kurz, to se snad ani nevyplatilo riskovat

Reagovat
djwenca

dal jsem handicap 0:1, takže byl kurz 1.65 nu.....myslel jsem že jim aspoň dva fíky daj, aniž by nějakej dostali....ale ty červený karty to narušily

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je priserna sazka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wisla pohoda s tabackom s velkou rezervouuuu

Reagovat
fantomas

Ten Upson je definitivně idiot.

Reagovat
soukup

viděl si ten zákrok?

Reagovat
fantomas

Snad radši ne. Každopádně mi došla fantatrpělivost no...za tu cenu pořídim i platnější bídáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak fanta, ja si rikal, co ti tak strasnyho proved

Reagovat
smazaný uživatel

nepotrebuje Pulis do utoku Chamakha? dvojka Chamakh-Crouch idealni veze na hlavy do vapna

Reagovat
soukup

nepotřebuje, útočníků je až moc, dneska dokonce hrál Kenwyne Jones CM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je bodu za postu do dalsi faze EL? 2 body?

Reagovat
smazaný uživatel

* za postup

Reagovat
smazaný uživatel

No do háje Fulham co to má znamenat? Gól v třetí minutě nastavení, hlavně že si útočníci hrajou s míčem v pokutovém území, místo aby zakončili

Jinak Gecov nehrál vůbec špatně, sice dal pár špatných přihrávek a dostal zbytečnou žlutou, ale měl tam i dobré věci. Podle mě už by mohl dostat šanci v PL...

Reagovat
fantomas

No, tak ti si to solidně posrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja teda videl poslednich cca 25 minut ale podle me hral Gecov dost spatne. Prihravky daval jen dozadu nebo do stran a jeste jich par hodne zbytecne zkazil, obranny zakrok nemel uspesny ani jeden- kazdy skoncil faulem. Pozicne mi prisel taky dost mimo....Ale na druhou stranu priserne hral za tu dobu cely Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

No druhý poločas fakt nevyšel nikomu a Gecov hrál doopravdy dost špatně, ale předtím tam měl i dost dobrých momentů...

Reagovat
soukup

konec měl slabší, ale předtím měl právě odebraných míčů dost a čistě

Reagovat
soukup

Gecov se mi dost líbil, hlavně dobře odebíral balóny

Reagovat
cubinho

To jsou kreténi ten Fulham!

Reagovat
Liquid

nj nechápu to, takže oba Polské kluby postup, z toho má český koeficient jistě radost

Reagovat
cubinho

Poláci půjdou časem hodně nahoru. Letošek je zatím taková první vlaštovka...

Reagovat
Liquid

mají tam šikovné hráče - Kirm, Ljuboja....

Reagovat
božský John

Budem začínat v nižších předkolech-víc bodu

Reagovat
Liquid

jak pro koho, Baník třeba vypadl s Mogilevem, a když nebude mít formu Liberec, tak je schopný padnout doma i s Kazachama, ale tak určitě máš pravdu, že je tu větší šance uhrát více bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Neee do pici nee, proc museli dostat Cottagers ten gol?

Reagovat
smazaný uživatel

Odense were gone. It was over. And then in a flash they strike. Espen Ruud swings over a hopeful cross from the right and Djilby Fall steals in to head Fulham out of the Europa League!

Reagovat
smazaný uživatel

No ono to vypadá ještě hůř když si promítnu, že pár vteřin před tím mohli klidně zakončovat a místo toho vymíšleli hovadiny

Reagovat
smazaný uživatel

Krome toho, ze celej Mencestr nezvladl LM, tak jeste z EL vypadnou 2 anglicky tymy a nechybelo mnoho a mohl vypadnout i Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

3 anglicky tymy

Reagovat
smazaný uživatel

jo jeste vlastne Birmingham

Reagovat
smazaný uživatel

a Francie ma jen 2 zastupce to je taky smesny

Reagovat
Liquid

no když jsem viděl ty sestavy třeba Tottenhamu, tak pro ně byl snad i ten Carling přednější než tato pseudoliga, ikdyž je to trochu škoda, že na to vesměs týmy z nejvyspělejších lig kašlou

Reagovat
smazaný uživatel

Proc pseudo liga? jen abys zjemnil trapny porazky anglickych tymu, tak delas z EL podradnou soutez nebo co?

Reagovat
Liquid

špatně jsem to formuloval, oni se k ní staví jako k pseudolize a tím přístupem jí tak devalvují, nemyslím že by vyloženě nechtěli postoupit, ale kdyby chtěli, tak Van der Vaart musel být na soupisce, ale není to novinka, už loni Liverpool, italské týmy, někdy i španělské, letos PSG třeba...ale zase mají šanci aspoň všichni ostatní z čehož by měl mít radost Platini

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to s tebou souhlasim. Me pristup tech tymu, ale fakt prijde uplne trapnej a ubohej. Napriklad PSG, ktery ani nemelo na to se probojovat do LM, sere na EL, jakoby byli nejlpsi na svete a tohle jsou pro ne podradne zapasy s tymy z Rumunska atd. Kdyby raci mistoho tohodle chovani, se snazili a skutecne neco dokazali. Jako napriklad Porto pred rokem.

Reagovat
smazaný uživatel

mistoho tohodle - to je krasne spojeni

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam EL rad. Krome 32 "nejlepsich" tymu Evropy v LM, muzu videt dalsich 64 tymu v EL, a to je pro me mnohem zabavnejsi, nez kdybych sledoval jen tu jednu tretinu. Podradna soutez je to maximlane tak pro PSG, Menchestery a Tottenham...proste ti co si o sobe mysli, ze jsou nejlepsi

Reagovat
Liquid

já letos viděl PSG snad 3x, a ti hráči i někdy opory, Pastore, Menez, ti to sprostě odchodili, vůbec nechápu jak si to můžou dovolit, proto jsem i rád, že místo nich postoupil Salcburk, Tottenham jsem viděl proti PAOK, hrajou přesilovku, sice nějaký tlak tam byl, ale střelba skoro žádná, radši si to šolíchali někde v půlce hřiště

Reagovat
smazaný uživatel

anglicani maji EL na parku a fanousci obzvlast

Reagovat
smazaný uživatel

no Ligu mistru asi taky

Reagovat
smazaný uživatel

ono anglicani jsou lini docela chodit pres tyden a skupiny LM je neberou tak,jako liga.. samozrejme,ze chcou aby se slo dal,ale zacina je poradne zajimat az vyrazovaci cast

Reagovat
smazaný uživatel

LM je snad vyprodana vzdycky.

Reagovat
smazaný uživatel

to sice je,ale listky jdou kolikrat i do general sale a treba dukezity zapas s Dortmundem byl vyprodany az den predem,coz se v lize nestane,pokud nehraje Arsenal s tema nejmin atraktivnima souperema. s Udinese sly listky taky do volneho prodeje,protoze nebyl zajem...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale zpusobeno tim, ze na evropskej pohar neplati permanentky, takze se spousta listku dostane do volnyho prodeje. Ale vyprodano je na LM snad vzdycky a vsude.

Reagovat
smazaný uživatel

je to fakt zas tak moc nebere,ale hadat se nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ze pro ne skupina LM nema takovej naboj, jako zapasy PL, ale nezajem o LM neni, tech fanousku maji ty kluby tolik, ze jim nedela problem to vyprodat. Jasne, ze je bude vic zajimat nahaneni konkurentu v lize nez zapas s nejakym Olympiakosem

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono se to vetsinou skoro vzdycky nakonec vyproda nebo zbyde maximalne par stovek volnych mist,ale myslim to hlavne tak,ze rozdil je v tom zajmu,co se tyce rychlosti vykoupeni... nevim,jak je to precne s goldmembershipem,ale ti co maji silver kupujou listky zhruba dva mesice dopredu. ti co maji red,jako sem si koupil treba ja,ikdyz letos mi je zatim na prd... tak ti si rezervujuji mista mesic pred zapasem a mesic po tech,co maji moznost rezervovat driv diky silver... podle toho vzdycky poznam,jak ty listky jdou na dracku.. pokud jdou az do volneho prodeje,ze se nevyprodali ani diky tem,co maji redmembership,tak to znaci dost chladny zajem.. prave to je dost bezne u predkola a zakladnich skupin snaz sem se do toho nejak nezamotal a pochopili sme se

Reagovat
smazaný uživatel

i na blby CC se City bylo rychle vyprodano a na LM s Marseille,Dortmundem se to tahlo nejaky ten mesic do poslednich chvil,nez se vubec vyprodalo a to ty zapasy byly znamy driv,nez se nalosoval CC se City. a liga s tou horni polovina neni treba ani zminovat,tam je enormni zajem

Reagovat
smazaný uživatel

Ja te chapu, ale ty zas pochop me... Na PL i CC plati permanentky, kterych je na vsech stadionech vetsina, proto zbyvajicich listku moc neni a pres vsechna klubova clenstvi se tak do volnyho prodeje nedostane moc listku, kdezto u LM maji permanentkari smulu a jsou z nich radovi clenove fanouskovske obce, cili do toho sita pres vsechna mozna clenstvi jde daleko vetsi objem vstupenek, proto je logicky, ze se to prodava delsi dobu

Reagovat
smazaný uživatel

udajne ten,kdo ma goldmembership ma pernamentku celorocni na kazdy zapas Arsenalu,ale jak rikam,zrovna ten gold sem nepozjistoval,jak presne to ma Arsenal udelane a jestli to tak fakt je... pocitam s tim,ze jim to plati normalne na skupiny,kde ty zapasy radi i do skupiny B,tedy levnejsi. co se tyce fans treba v pubech,tak k tem skupinam LM byli dost chladni a az sem cumel,ze u nas se to bere uplne jako top a oni to pujdou radsi o vikendu na Newcastle nez pres tyden na Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

+ vim co mluvim. na Arsenalu sem parkrat byl osobne,znam nazory primo anglickych fans a jeste mne v tom utvrzuje kamos,ktery tam nekolik roku zije a chodi snad na kazdy zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Cottagers ani ne

Reagovat
smazaný uživatel

sice moc EL nesleduju,ale co sem si vsiml,tak Fulham daval hodne prilezitost nahradnikum... kazdopadne nevim co tam hrala za sestava dneska,kdyz slo o postup. co se tyce fanousku,tak tam by to melo byt jasne,jak to berou

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham taky vzdycky nechal par hracu odpocivat, ale urcite na to nesrali. Dneska paradoxne hrala nejslabsi sestava za cely jejich letosni EL pusobeni, ale taky meli srackoidniho soupere, tak si to mohli dovolit. Skoda, ze si to tak pokazili

Reagovat
smazaný uživatel

nechci videt,jak by to vypadalo,kdyby hral EL Arsenal... vzhledem k tomu,ze ma stadion pro 60 by byl uspech,kdyby tam na tymy jako Odense atd. bylo aspon pulka jinak pro Fulham je to takove spestreni,ale pro Arsenal by to bylo o necem jinem no

Reagovat
Liquid

chytal jim gólman z Filipín, ale obrana áčková, záloha taková dost kombinová, útok áčkovej

Reagovat
fantomas

Cottager jo.

Reagovat
smazaný uživatel

A zítra nejspíš Tottenham .

Reagovat
smazaný uživatel

Ten uz jsme s dovolenim zapocitali.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

když se podíváš na co reagoval, tak zjistíš, že nezapočítali ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rad, ze tu na to dohlizis

Reagovat
fantomas

Stoku teda chybělo docela mnoho. Na to, jak nepříjemnou měl skupinu, tak postup kolo předem pro ně musí bejt fantastickej.

Reagovat
soukup

nechybělo mnoho? co to je za nesmysl?

Reagovat
smazaný uživatel

ted mi to doslo

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

Fulham?

Reagovat
smazaný uživatel

Fulham

Reagovat
Arne

Parádně Wiselka!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Tak to je velmi smutné, že Fulham "poslal" dál Pšonky.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis pustil

Reagovat
Godwinson

Velká škoda. Co řikáš na Maïgu, vypadá to jako hotová věc, nakonec žádné vymyšlení, první "volba" - konečná volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ho neznam, takze to nemuzu soudit. 7 mega je dost, takze ho snad maji dobre oscoutovanyho. Jaka je jeho nejlepsi pozice, podhrot? A jak je na tom rychlostne, silove a ve vzduchu prosim

Reagovat
Godwinson

Nejlepší pozice určitě čistej hrot, jelikož je to takový kladivo. Silovej, ve vzduchu výbornej (tušim zhruba polovinu gólů ve Francii dal hlavou), umí si najít prostor. Zároveň mu ale balon nepřekáží a umí do toho slušně prásknout. Celkově by měl být výbornou posilou, kaňkou je to, že je to fakt debil :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak fotbalova charakteristika ho predurcuje k tomu, aby uspel, a debil je to z jakyho duvodu?

Reagovat
Godwinson

Tak, poměrně klasický africký útočník. Když se mu něco nezdá, začne blbě kecat, blbě se chovat, stávkovat, což dělal nedávno, když měl do Newcastlu jít poprvé a skončil v rezervě, ale kvalitou určitě paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak na takovi jsme zvykli, kdyz ti tymem projde Barton, Carroll, Ranger, Ben Arfa, Bowyer, Bellamy, N'Zogbia a dalsi, tak ti nejaky stavkovani prijde jako malickost

Reagovat
Godwinson

Pravda, další plus pro Newcastle. Každopádně hodně zajímavě ten tým budují, za chvíli by z toho ty poháry mohli klidně být, ne?,) Dnes jsem četl i něco o Tomkinsovi, což by byla poměrně paráda (do současné situace), mám ho za hodně velkýho talenta.

Reagovat
smazaný uživatel

Po tech vsech letnich spekulacich a po tom nevyreseni nekolika problemu v sestave se ted na spekulace radsi moc nedivam Tomkins je velkej talent, tenhle posun by mu pomohl, navic umi a hrava i beka, je to jedna z mych dlouhodobe vytipovanych posil. Ale nabidka 2,5m musela vedeni West Hamu spis urazit Uvidime v lednu, pokud WHU porad pojede na postup, asi ho nebudou chtit pustit, kdyz si ho tak piplaji

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fotbalovou charakteristikou si me potesil hodne

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro béčko Spurs proti Shamrocku.

Reagovat
božský John

Já bych všechny tyhlety anglický kluby zakázala

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Gigant z Vasluie padl? Ten fotbal se vážně začíná vyrovnávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Anglii je tohle teda opravdu poradne pokazeny podzim v Evrope..

Reagovat
mul

napravia to na jar,Arsenal vyhra LM a Stoke EL

Reagovat
Liquid

oba Manchestery by měli jít hodně daleko, City ikdyž bude posílat druhou squadru, tak má na to i s ní vyhrát, šance pro Adama Johnsona, Saviče, Kolečka Tourého co v lize tolik šancí nedostávaj

Reagovat
mul

suhlasim(lepsi kader ako Bcko city tam nema nikto) ,len to co som ja napisal je skor zelanie nie tip...podla mna sa este Bilbau moze podarit nieco uhrat...

Reagovat
Liquid

koukám Plzeň může zase chytit Besiktas...bylo by zajímavé jestli by jim to vrátili, bez Jiráčka a Pilaře ale pochybuju, že by uspěli

Reagovat
Shevchenko

Paráda Odense. Wisla !!!

Reagovat
Shevchenko

Dneska parádní výsledky.

Reagovat
Liquid

právě že jako Shevchenko bys jásat moc neměl, Dinamo velké zklamání, vyhrát jen 1 zápas z šesti, korunu tomu dali dnes...

Reagovat
Shevchenko

Netěší mě to, fandil jsem jim, ale dneska už neměli o co hrát. Hlavně ať letos vyhrajou ligu, ať se Sheva rozloučí jak se patří.

Reagovat
Liquid

Jak to vůbec s ním vypadá s ohledem na start na ME ?

Reagovat
Shevchenko

Těžko říct, už ani v Dynamu moc nehraje. Ale pokud bude zdravý, tak by tam neměl chybět.

Reagovat
soukup

neměli o co hrát? bylo to 0:1 v Turecku a 2:0 u nich a mrvit si to začli ještě dřív než dostalo Stoke redku

Reagovat
Shevchenko

No jo vlastně, nějak mi nedošlo že měli ještě šanci...

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo je jedním z týmů, kterým na Evropské lize ani trochu nezáleží. Po prvním zápase hráli tak, že postoupit mohli, jen pokud by to šlo samo.

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht-Lokomotiv , to musel byt zapas

Reagovat
fenixLFC

jo wisla....dufam ze dostanu dajakeho atraktivneho supera do krakova by som rad znova siel pekne mesto

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Minister

Fulham pozeral som prvý polčas a všetko bolo jednoznačné. A teraz prídem, kuknem livescore a nestačím sa čudovať

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho PSG. Letos to byly společně s City a Barcelonou moje oblíbené kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

já to u zápasu Wisly říkal

basileos13.12.2011 16:05

Wisla vyhraje a Odense fantasticky zremizuje ve Fulhamu

Reagovat
smazaný uživatel

Jebac Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

Byt to jiny polsky klub preju to Fulhamu, ale Wisla Krakow

Reagovat
smazaný uživatel

a zas som si Fulham o kus viac oblubil, tiket v prdeli a anglicky koeficient tiez... DAKUJEM! a za Slovan sa nemusime hanbit, v kazdom zapase sme boli skoro vyrovnany, len tych bodov by mohlo byt viac, hadam aspon tie skusenosti pomozu do buducna... tiez jedno velke a srdecne (ale teraz nie ironicke) dakujem Slovan, belasa Bratislava

Reagovat
niflheim

Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

Letos prostě parádní rok

Reagovat
smazaný uživatel

Na tomhle poháru se mi líbí, že většina klubů nevypustí ani jediný zápas, i když už je rozhodnuté o tom, jestli postoupí nebo ne. Faktem totiž je, že každý bodík ty menší kluby potřebují.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Wisla to rozjíždí ve velkém http://vfotbal.cz/21147.html

Reagovat
smazaný uživatel

Wisla.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi polsky klub

Reagovat
smazaný uživatel

o tam ti chalupáři vyváděli?

Reagovat
smazaný uživatel

jeden tiket mi posral Slovan, kde jsem mel jejich neprohru a druhej Dynamo Kyjev, nevim co me sere vic

Reagovat
smazaný uživatel

Libor

Reagovat
smazaný uživatel

A je taky skvělí,že konečně dostal příležist Marcel ve Fulhamu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele