základní skupiny - skupina J, 6. kolo
14.12.2011 21:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Schalke výhrou v Haifě jen potvrdilo svou dominanci

Königsblauen neponechali nic náhodě, vyhráli i v Izraeli a neporaženi postupují dál z prvního místa ve skupině. Maccabi se tím pádem stalo dnešní utkání osudné, Steaua totiž porazila Larnaku a spolu se Schalke postupuje do vyřazovací části.

Schalke začalo hodně aktivně a hned od úvodu svého soupeře přehrávalo. Z mnoha nadějných akcí ovšem vzešla jen jedna opravdu nebezpečná, tu měl na kontě oživený Jurado, zamířit mezi tři tyče se mu ovšem nepodařilo. Poté se dostali ke slovu i domácí, střela Katana ale Hildebrandovi příliš vrásek nepřidělala. A přece jen se nakonec ujali vedení Königsblauen. Marica odcentroval do pokutového území, kde si před dobíhajícím Draxlerem srazil míč do sítě Buljat - 0:1.

Haifa se však nevzdala a okamžitě odpověděla. Dvališvili se protlačil do vápna, obelstil Höwedese, pak už ale nedokázal najít recept na Hildebranda, který se do branky postavil od svého příchodu do S04. A mohl zůstat v klidu, jeho spoluhráči totiž hru po celý zbytek prvních pětačtyřiceti minut kontrolovali, hned dvě nadějné šance měl Baumjohann, z dálky to zkoušel i Draxler, navýšit vedení se ale horníkům stále nedařilo - proti stál bezchybný Šaranov.

I po obrátce se pokračovalo ve stejném duchu. Schalke mělo více zen hry, přes domácí obranný val se však dostávalo ztěžka, i přesto si ale nějaké příležitosti vypracovalo. U všeho podstatného byl až do svého odchodu ze hřiště Draxler, který to nejprve zkoušel z bezprostřední blízkosti a po hodině hry i z dálky, oba pokusy ovšem zastavil kdo jiný než spolehlivý Šaranov. A když už se zdálo, že hosté přece jen uspějí, tak Jurado balón ideálně netrefil.

O to větší horko pak gelsenkirchenský celek polilo v 72. minutě. Sabah chtěl ve vápně odhlavičkovat míč, Metzelder ho však trochu neohrabaně zastavil paží a sudí Fautrel neváhal ani minutu a nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Katan, jeho ránu směřující do pravé šibenice však parádním reflexem zlikvidoval Hildebrand. Šest minut před koncem přidal pojistku Marica, konečnou tečku za utkáním udělal v nastavení střídající Wiegel - 0:3.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0

Reagovat
paver

výhra hostů

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Haifa 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, Jurado napravo. To zas bude zoufalost. Jsem zvědavý na střídání. Na lavičce jen hráči rezervy

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, dalo se to s tou poslepovanou sestavou. Překvapil Marica, který se opravdu snažil a přišel mi nejlepší na hřišti. Na druhou stranu Haifa hodně marná. To už si ta Steaua zaslouží postup víc. Timo hodně velká jistota, skvělá práce nohou a třešnička je chycená penalta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele