Evropská liga - preview šestých zápasů základních skupin

14.12.2011, 08:44, aktualizováno 15.12.2011, 08:27
Previews
Evropská liga, respektive její skupinová fáze, jde do finiše, během středy se rozhodlo o dalších pěti postupujících, dnes budeme znát zbylé čtyři úspěšné týmy. Blízko vyřazení je Tottenham, jehož osud je v rukách Kazaně, podobně na tom jsou Kodaň, Birmingham či Celtic.
Skupina A
PAOK Soluň - Rubin Kazaň  (čtvrtek 19:00)
Ve skupině A ještě není o všem úplně rozhodnuto. PAOK Soluň je již jistým postupujícím, ovšem jeho soupeř z Kazaně nikoliv. Pokud Rubin totiž prohraje, za určité konstelace ještě nemusí postoupit, záležet bude samozřejmě i na výsledku v Irsku, kde souběžně odehrají zápas Shamrock a Tottenham.

Aby se ruský celek nemusel ohlížet na zápas Tottenhamu, potřebuje na horké řecké půdě bodovat. V případě porážky je ale situace hodně ošemetná, Kohouti potřebují v Irsku vyhrát několikagólovým rozdílem, což koneckonců není nereálné. Vzpomeňme si na nedávné utkání Ligy mistrů mezi Dinamem Záhřeb a Lyonem, které skončilo výhrou Francouzů 7:1. Každopádně Rubin má vše ve vlastních rukou, navíc pokud se podaří v Řecku zvítězit, půjde do dalších bojů jako vítěz skupiny.

Celek z hlavního města Tatarstánu zatím pouze jednou prohrál, a to sice v Londýně. Třikrát zvítězil a jednou remizoval.

PAOK si zajistil postup do další fáze v Londýně, kde dost překvapivě zvítězil 2:1. Řekové měli na White Hart Lane bleskový nástup, po čtrnácti minutách vedli díky brankám Salpingidise a Athanasiadise už o dvě branky a z této rány už se Tottenham nevzpamatoval, pouze snížil na konečných 1:2.

"Porážka Tottenhamu byla pro nás obrovským vítězstvím. Neočekávali jsme, že bychom tam mohli vyhrát, i proto jsme byli velmi spokojeni. Nyní očekávám, že vyhrajeme i nad Rubinem a skončíme první, je důležité ukončit skupinu na samotné špici," rozhovořil se domácí záložník Costin Lazar. PAOK chce tedy zakončit skupinu výhrou, k jistotě prvenství mu ale stačí i bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 2.40 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Shamrock Rovers - Tottenham Hotspur  (čtvrtek 19:00)
Nepříjemná pozice, kterou by v případě Tottenhamu očekával málokdo. Klub, který až do víkendového zápasu se Stoke City držel sérii 11 ligových zápasů bez porážky a šest výher v řadě, se nyní musí postavit na půdu Evropské ligy s vědomím, že ani vítězství pravděpodobně nebude stačit na postup do jarní vyřazovací fáze. Popelka letošního ročníku mladší sestry Poháru UEFA Shamrock Rovers vstupuje do zápasu především s tím, aby si jej užil a ukázal fanouškům, že nula na bodovém kontě není právem.

Pojďme si nyní přiblížit postupovou matematiku. Shamrock je ze hry venku, o tom nemusí být řeč. PAOK Soluň s 11 body už má postup v kapse, rozhoduje se tak pouze mezi sedmibodovým Tottenhamem a Kazaní s deseti body. Vzájemný zápas mezi ruským klubem a Spurs je vyrovnaný, oba kluby zvládli domácí utkání v poměru 1:0.

Karty jsou tedy rozdány jasně - aby postoupil Tottenham, musí porazit Shamrock a zároveň Kazaň podlehnout v Řecku. Pak eventuelně přijde na řadu skóre, jež má klub z Tatarstánu o pět gólů lepší. Pro svěřence Harryho Redknappa nezáviděníhodná výchozí pozice. Neradno však házet flintu do žita, viděli jsme, co se stalo v Lize mistrů v případě Lyonu a Ajaxu...

Shamrock se těší na stylové ukončení sezony. S ligovým titulem v zádech se klub z Dublinu může už od konce října soustředit jen na evropské působení a domácí duel s Tottenhamem bude vítanou třešničkou na dortu. V Irsku se totiž hraje netradičním systémem jaro - podzim a to jen osm měsíců (březen až říjen). Půjde také o rozloučení s trenérem Michaelem O’Neillem, kterému po sezoně vyprší smlouva a k obnově nedojde - kouč je hlavním kandidátem na post lodivoda reprezentace Severního Irska.

Celek ze severu Londýna nastupuje v Evropské lize pravidelně s odlišnou sestavou než v lize a dá se očekávat, že tomu tak bude i v posledním klání základních skupin. Do základu by se měl podívat i Danny Rose, který věří, že se po neúspěších se Stoke a Soluní vrátí vše do správných kolejí.

"Chceme vyhrát každý zápas a tento není výjimkou. Proti PAOK jsme nezvládli úvod a ve druhé půli ani přes tlak nedokázali stav otočit. Chceme co nejdříve začít znovu vyhrávat," prohlásil anglický reprezentant do 21 let. První příležitost bude mít dnes večer od 19:00 středoevropského času. Cíl je jasný - doplnit nezvykle početnou anglickou enklávu, čítající již jistě postupující Stoke City a překvapivě z Ligy mistrů vypadnuvší giganty z Manchesteru, ve třetím kole Evropské ligy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 4.25 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PAOK Soluň (GRE)53209:511
2.Rubin Kazaň (RUS)531110:410
3.Tottenham Hotspur (ENG)52125:47
4.Shamrock Rovers (IRL)50054:150
Skupina B
Hannover 96 - Vorskla Poltava  (čtvrtek 19:00)
Ve skupině B už máme před posledními dvěma duely definitivně jasno, nic na tom nemůže změnit ani utkání Hannoveru s ukrajinskou Vorsklou. 96ky už mají jistý postup z druhého místa, naopak Poltava s definitivní platností naplní roli outsidera a skončí poslední.

Dolnosaský celek si postupem do jarní části Evropské ligy připsal další velký úspěch, na už tak výborné sezóně. Ani tady však snaha hannoverských nekončí, skromný klub se chce i nadále zlepšovat a nic nechce ponechat náhodě. To platí i pro utkání s Poltavou. "Tento zápas bereme velmi prestižně, je pro naše fanoušky důležitý. Hrajeme také o body do koeficientu, navíc chceme udržet v AWD-Areně neporazitelnost," ujistil kouč Mirko Slomka.

Ovšem k nějakým změnám v základní sestavě i vzhledem k víkendovému utkání na Betzenbergu přesto dojde. Do hry by se měli podívat v poslední době tolik nevytěžovaní hráči jako Eggimann, Sobiech a nebo zdravotními problémy sužovaný Rausch. "Poslední týdny už trénuji víceméně pravidelně, tak doufám, že bych se mohl znovu ukázat v základu," věří středopolař, jenž se v letošní sezóně při konkurenci Pandera nachází poněkud v pozadí.

Ukrajinský tým se nakonec přece jen alespoň trochu vzepřel roli jasného otloukánka a v obrovské konkurenci dokázal vybojovat i dvě remízy. Cenná je především remíza z Lutychu, k zahození potom není ani domácí dělba bodů s Kodaní. V domácí soutěži je Poltava v tuto chvíli až devátá, vypadla už i z poháru, a tak si bude muset na další pohárovou účast zřejmě minimálně další rok počkat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.33 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Kodaň - Standard Lutych  (čtvrtek 19:00)
Pořadím ve skupině nemůže zamíchat ani utkání na Parken stadionu v Kodani, kde domácí celek přivítá už jistě postupující Standard Lutych. Ten se tak na rozdíl od domácích může začít připravovat na jarní vyřazovací boje.

Hráči Standardu budou mít při utkání na rukávech černé pásky, na počest obětí úterního útoku v centru Lutychu. Ozbrojený pachatel si za cíl vybral vánoční trhy na rušném náměstí Place Saint-Lambert, kde střelnou zbraní a ručními granáty usmrtil tři osoby, dalších sto dvacet pět lidí poté bylo zraněno. Pachatel si nakonec sáhl i na vlastní život.

"I když zatím nejsou o incidentu přesnější informace, tak přesto chceme ukázat, že společně cítíme bolest s rodinami zemřelých nebo těžce zraněných," stálo v prohlášení nedávného belgického šampióna. Trenér José Riga i přesto nechá odpočívat některé klíčové hráče, včetně brankáře Bolata nebo střelce Tchitého.

To nedávný osmifinalista Ligy mistrů má starosti poněkud jiného charakteru. Přes léto přebudovaný kádr Kodaně se nedokázal probojovat zpátky do Champions League, v čemž mu vystavila stopku hned v prvním utkání Viktoria Plzeň. "Cílem bylo dostat se výrazně dál, bohužel se nám to ale letos nepovedlo," smutnil nový kormidelník Kodaně Roland Nilsson.

Seveřané půjdou do utkání již ze zimní přestávky. Domácí Superligaen totiž skončila před týdnem, a tak právě souboj s belgickým suverénem může být pro tápající celek výrazným probuzením. "Na svém kontě máme hned několik velmi dobrých poločasů, ovšem nikdy to není celý zápas. Bylo to pro mě velké zklamání, je těžké vidět tým, jak jde k zemi," prohodil ambiciózní kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Standard Lutych (BEL)53208:111
2.Hannover 96 (GER)52216:68
3.FC Kodaň (DEN)51225:85
4.Vorskla Poltava (UKR)50233:72
Skupina C
Hapoel Tel-Aviv - Legia Varšava  (čtvrtek 19:00)
Ve skupině C je již rozhodnuto o postupujících. Přesto ještě není vyřešena jedna otázka - kdo skončí na třetím místě. Zatím ho drží právě Hapoel Tel-Aviv o bod před posledním Rapidem Bukurešť, jenž v posledním kole zajíždí na půdu jistého lídra z PSV Eindhoven. Domácí určitě budou chtít zakončit letošní ročník Evropské ligy důstojně.

Zároveň hodlají svém soupeři oplatit zářijovou porážku. V tomhle zápase totiž sahali až do samotného závěru alespoň po bodu a možná že kdyby ho vydřeli, mohlo se ještě v jejich posledním vzájemném duelu hrát o dost. Jenže výhru Legie 3:2 nakonec zařídil minutu před koncem Miroslav Radovič.

Polský celek by si měl na Hapoel rozhodně dát pozor. Listopad mu totiž vyšel na jedničku a svou formu potvrdil i v minulém klání v Bukurešti, kde zvítězil celkem hladce 3:1. Byla to pro něj zároveň i první výhra ve skupině, díky které se odpoutal z poslední pozice. I když o víkendu utrpěl v lize po osmi utkáních svou první porážku na půdě Ironi Kiryat Shmona.

Legia odcestovala do Izraele bez dvou hlavních opor, zranění jsou záložník Vrdoljak a obránce Komorowski. Na marodce mimo to zůstává stále Choto a Kielbowicz. Varšavskému mužstvu v Tel-Avivu opravdu prakticky o nic nepůjde, poslední těžká porážka od PSV mu určila definitivně druhou pozici ve skupině.

Pro hosty je to také vůbec poslední zápas podzimní sezóny. V polské lize si stěžovat nemusejí, skončili totiž na druhém místě čtyři body za vedoucí Wroclaví. Svěřenci trenéra Macieja Korzy už vyhlíží další fázi Evropské ligy. "Těšíme se na páteční los," říkal pro klubové stránky. "Musíme zapomenout na to, že Hapoel nemůže postoupit a hrát co nejlépe."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Rapid Bukurešť  (čtvrtek 19:00)
PSV Eindhoven si už s předstihem zajistilo účast v jarních bojích Evropské Ligy a navíc určitě skončí na prvním místě ve skupině. Doposud totiž v pěti duelech jen jednou remizovalo a má čtyřbodový náskok před druhou Legií Varšava, která také slaví postup. Nicméně určitě chce zakončit podzimní sezónu v evropských pohárech úspěšně a doma s posledním celkem tabulky by nerad prohrál.

Rapid totiž dokázal zvítězit pouze na úvod na půdě izraelského Hapoelu a od této chvíle má na kontě čtyři porážky. Může skončit ještě na třetím místě tabulky, musí ovšem favorita skupiny porazit a doufat, že Hapoel doma nezdolá polskou Legii. V úvodním vzájemném klání doma Rapid padl poměrem 1:3 a nedá se očekávat, že by si z Phillips Stadionu odvezl všechny tři body. To by i přes současnou situaci ve skupině bylo velké překvapení.

PSV na domácí scéně bojuje o titul a v tuto chvíli se nachází na druhém místě o bod před Twente a čtyři korálky za vedoucím Alkmaarem. Po nedávné prohře s Feyenoordem si v Eredivisii spravil chuť a doma těsně porazil Bredu 1:0. Rapid v tuto chvíli také bojuje o prvenství v rumunské lize a prozatím je se čtyřiatřiceti body třetí o dva body za Kluží a o tři za konkurenčním Dinamem. Naposledy vyhrál v lize 2:0 nad celkem Sportul a stejným poměrem porazil ve čtvrtfinále národního poháru také Padnuri.

PSV nyní přineslo pozitivní zprávu pro své fanoušky. Prezident klubu Marcel Brands prohlásil, že hvězdy Dries Mertens a Erik Pieters totiž z klubu v zimním přestupovém období neodejdou a šance na titul je tak stále velká. Očekává se, že Rutten nepošle do utkání obvyklou sestavu, oba dva tak zřejmě do utkání vůbec nezasáhnou.

Před prvním vzájemným duelem Rutten označil Rapid jako největšího konkurenta v boji o postup: "Je to rozhodně náš nejnebezpečnější soupeř ve skupině. Zvláště se velice těžko dostává přes obranu Rapidu, tam zkušenosti opravdu nechybějí. A týmová hra soupeře je obdivuhodná." Ovšem ani jeden aspekt před posledním utkání neplatí. Rapid je s deseti inkasovanými brankami nejhorší ve skupině, navíc dal jen čtyři branky, a proto je nejhorší i v ofenzívě. Na postup k tomu už nemůže myslet vcelku delší dobu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 4.60 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven (NED)541011:413
2.Legia Varšava (POL)53027:79
3.Hapoel Tel-Aviv (ISR)51138:94
4.Rapid Bukurešť (ROU)51044:103
Skupina D
FC Curych - FC Vaslui  (středa 19:00)
Vaslui cestuje do Curychu s vědomím, že má stále reálnou šanci porvat se o postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. K tomu potřebuje jediné - porazit místní Lvy.

Curych dokázal ve skupině nasbírat pouhé dva body, poslední utkání tak už může odehrát naprosto v klidu, bez zbytečného strachu o výsledek. "S Evropskou ligou se chceme rozloučit pozitivně, to je náš cíl," vyhlásil trenér Urs Fischer.

Pro domácí jde o zakončení podzimní sezóny, která se nepovedla jak na evropské, tak ani na domácí scéně. V té se tradiční celek nachází až na ostudné osmé příčce, není tak divu, že se má fanouškům za co ospravedlňovat. "Připravíme se na tento zápas, jako na každý jiný. Mám svůj program, který nechci měnit," dodal bývalý obránce FC.

To rumunský tým se v letošní pohárové sezóně prezentuje spolehlivými výkony, o to více ho však mohou mrzet některé nedotažené zápasy. Jde zejména o utkání na Olympijském stadionu v Římě, kde stejně jako v domácím souboji s Curychem utkání během druhých pětačtyřiceti minut otočili, nakonec si však odnesli pouze bod za remízu 2:2.

Ani utkání ve Švýcarsku pak neslibuje snadný úkol. "Očekáváme těžký zápas, ale doufáme, že se nám povede odvézt dobrý výsledek, kterým bychom si zajistili postup do vyřazovacích bojů," věří kouč Viorel Hizo. "Bude to obtížné, ovšem ne nemožné," uzavřel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Sporting CP  (středa 19:00)
Hodně těžký úkol má před sebou také římské Lazio, které čeká utkání s doposud téměř bezchybným Sportingem, jenž si připsal jediné zaváhání v Rumunsku. A právě s Vasluí se budou Biancocelesti rvát o postup, i když jen na dálku.

Římani mohli o svém osudu rozhodnout již před dvěma týdny v přímém souboji, tehdy si však i přes několik slibných šancí odvezli z Ceahlăul stadionu jen bezbrankovou remízu. O postup se tím pádem musejí prát až do konce. "Musíme vyhrát, pouze to nám uchová naději," je si vědom lodivod Edy Reja.

Lazio vstupuje do utkání v dobrém rozpoložení, o víkendu dokázalo i díky dvěma brankám Miroslava Kloseho opanovat zápas v Lecce, čímž se vrátilo opět do špičky. I vzhledem k víkendovému souboji s o skóre druhým Udinese, jenž má navrch dva body se tak nedá očekávat, že by Biancocelesti nastoupili v nejsilnější možné sestavě. Z ní si můžeme jistě odškrtnout zraněného Marchettiho, místo něhož se mezi třemi tyčemi ukáže Bizzarri.

Lisabonský Sporting má už postup jistý, ani tak ale nechce zbývající zápas vypustit. "Do vánoční přestávky nás čekají ještě tři utkání, včetně duelu na Laziu. Chceme je odehrát co nejlépe, ideálně bychom si přáli tři vítězství," prohlásil trenér Domingos Paciência.

I přes toto prohlášení však cestuje Sporting do Itálie hned bez několika klíčových hráčů. Mimo hru jsou Jeffrén, Izmajlov, Rodríguez, Rinaudo a Fernández, které do zápasu nepustí zranění. Připraven by naopak měl být Schaars. Z tohoto důvodu muselo tým na cestu do Itálie doplnit hned pět hráčů rezervního celku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sporting CP (POR)54018:212
2.SS Lazio (ITA)51315:56
3.FC Vaslui (ROU)51315:66
4.FC Curych (SUI)50233:82
Skupina E
Dynamo Kyjev - Maccabi Tel-Aviv  (středa 19:00)
Už jen malou naději má Dynamo Kyjev na to postoupit ze skupiny E mezi 32 nejlepších celků. Porazit doma Maccabi Tel-Aviv by neměl být až zas takový problém, domácí však musejí také věřit v porážku Besiktase, který hraje doma se Stoke. Navíc v jeho souboji o druhé místo rozhoduje skóre, které má ukrajinské mužstvo nyní horší.

Dynamo i Besiktas získaly ze vzájemného zápasu ve skupině stejný výsledek, a proto nakonec rozhodne právě skóre. Dynamo tak nejenže spoléhá na to, že Stoke, který má účast v další fázi již jistou, zápas nevypustí a v Turecku vyhraje, zároveň potřebuje porazit Maccabi o nějaký ten gól navíc. Domácí totiž ve skupině zaostávají za Besiktasem o čtyři góly.

Ta šance pořád existuje, ačkoli už je opravdu jen dost malá. Pokud-li se však podíváme na letošní ročník Ligy mistrů, konkrétně na skupinu Lyonu, Dinama Záhřeb, Realu a Ajaxu, vlastně nikdy nemůžeme ve fotbale mluvit o nemožném. Proti Maccabi ovšem nebudou moci nastoupit hned tři základní články sestavy.

Zranění jsou totiž forvard Ševčenko, brankář Šovkovskyj i záložník Vukojevič. I přesto budou svěřenci trenéra Jurije Sjomina v zápase jasným favoritem. Už proto, že hosté procházejí obrovskou krizí a nedaří se jim jak na domácí, tak na evropské scéně. Jediný bod v Evropské lize vytěžili právě doma s Dynamem Kyjev za remízu 1:1.

Devět utkání rovná se sedm porážek. Takovou bilanci má nyní tel-avivský klub, který po této mizérii odvolal kouče Mottiho Iwanira. Na jeho místo tak usedl prozatímní kouč a dosavadní šéf mládežnického úseku Nir Levine. Pro něho to bude vůbec třetí utkání v pozici hlavního trenéra a-týmu Maccabi.

I když Maccabi již nemůže postoupit, nehodlá do Kyjeva přijet odevzdaně. "Budeme dělat ve pro to, abychom náš klub reprezentovali důstojně," uvedl Levine pro maccabi-tlv.co.il. "Rádi bychom Evropskou ligu zakončili slušným výsledkem a poté se co nejlépe vrátit k ligové přípravě," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 11.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Beşiktaş JK - Stoke City  (středa 19:00)
Fotbalisté Stoke zachraňují v letošní sezóně čest anglického fotbalu v Evropské Lize, Birmingham i Tottenham jsou totiž na pokraji vyřazení a ani Fulham ještě nemá jistý postup do dalšího kola. Stoke naopak může slavit a letos ještě ve své základní skupině neprohrálo, navíc stálo opravdu proti velice složitým soupeřům. Nyní zavítá na tureckou půdu, kde se utká s Besiktasem a k prvnímu místu mu stačí uhrát jeden bod.

Stoke City naposledy remizovalo před vlastními fandy s Dynamem Kyjev a zajistilo si tak postup, na domácí scéně porazilo velkého konkurenta z Tottenhamu 2:1 a svěřenci kouče Tonyho Pulise jsou tak v tabulce Premier League osmí se ziskem jedenadvaceti bodů. Besiktas se výrazně přiblížil postupu po těsné výhře na půdě izraelského Maccabi Tel Aviv, kdy rozhodující branku vsítil v poslední nastavené minutě utkání.

Díky tomu si turecký celek vytvořil před Dynamem Kyjev tříbodový náskok a vinou stejných vzájemných zápasů rozhoduje skóre. Rozdíl ve skóre jsou čtyři trefy a pokud by i Besiktas prohrál 0:1, Dynamo by na závěr muselo zvítězit o tři branky. V turecké lize patří Besiktasi třetí místo s osmadvaceti body, nachází se tak o tři korálky za vedoucím Galatasarayem a Fenerbahce.

Útočník hostů Jon Walters si pochvaluje, co jeho celek ve skupině dokázal. "Je fantastické mít stále úsměv na tváři, protože tenhle rok je opravdu pro nás fantastický," uvedl. Nicméně před závěrečným utkáním také naznačil taktické plány Pulise. "Bylo nám řečeno, abychom letěli do Turecka, ale manažer se rozhodl k odpočinku mnoha hráčů. O víkendu totiž hrajeme důležitý ligový zápas a postup již máme v kapse," uvedl Walters.

Avšak na druhé straně záložník tureckého protivníka Fabian Ernst i přes oslabenou sestavu protivníka nečeká lehký duel. "To není anglická mentalita vypouštět zápasy. Možná soupeř nebude hrát úplně na výhru, ovšem určitě nechce prohrát, ještě bojuje o první místo ve skupině. My se musíme soustředit jen na naší hru, postup máme ve vlastních rukách a i když to bude těžký souboj, tak já věřím, že ho zvládneme," uvedl zkušený záložník.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.40 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stoke City (ENG)53209:411
2.Beşiktaş JK (TUR)530210:69
3.Dynamo Kyjev (UKR)51314:46
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)50145:141
Skupina F
Slovan Bratislava - Red Bull Salzburg  (středa 19:00)
Je tu posledné kolo Európskej ligy, skupina F stále nie je doriešená a tak sa ešte má o čo hrať. PSG doma proti Bilbau, Salzburg na Pasienkoch proti Slovanu. Belasí skončia poslední, ale hostia môžu postúpiť. Stačí im rovnaký výsledok, ako vo Francúzsku, alebo vyhrať a na nič sa nespoliehať.

Slovenský futbal ešte nikdy nezažil taký neskorý termín pohárovej Európy. Doteraz bol rekordom 10. december spred štrnástich rokov, keď o body v Lige majstrov bojovali Košice s Feyenoordom. Oddnes sa teda bude spomínať na tento dátum a pre Slovan určite znamená veľa. Ide o prvé víťazstvo, ide o zlepšenie po finančnej stránke, ide o česť. A na trávnik konečne ide aj Lukáš Pauschek.

Toľko spomínaný a rehabilitovaný hráč. Počas všetkých kôl EL, či vystúpení reprezentácie sa napriek jeho zraneniu jeho meno spomínalo veľmi často. Ťarcha zodpovednosti tak určite leží aj na ňom, vo veľkej miere aj očakávania: "Cítim sa dobre, odtrénoval som všetky jednotky v posledných dňoch. Uvidíme, ako to tréner postaví, ale cítim sa stopercentne fit," povedal pred duelom. Všetko nasvedčuje tomu, že sa objaví v základnej zostave, keďže stopku pre karty má Bagayoko.

Weiss má k dispozícii len 15 hráčov, ale svojmu mužstvu, ako vždy, verí: "Máme mužstvo, ktoré môže Salzburg zdolať, hoci zrejme nie pravidelne. Ale teraz to môžeme dokázať. Salzburg má síce obrovskú motiváciu, ale verím, že aj my sa chceme so súťažou rozlúčiť so vztýčenou hlavou a vyhrať aspoň jeden zápas. Verím svojmu mužstvu, že bude mať dostatočnú motiváciu," uviedol na predzápasovej tlačovej konferencii a zároveň uznal kvality súpera: "Je na úrovni Parížanov. V skupine odohral výborné zápasy. Dnes bude miernym favoritom."

V zostave však nemôže rátať ani s Dosoudilom, Jánošíkom, Čikošom a Milinkovičom so Štepanovským: "Na tento zápas máme pripravených iba pätnásť hráčov, ostatní sú vykartovaní alebo zranení. Variantov nemám príliš veľa, ale verím, že vyberiem ten správny. Bagayoko a Milinkovič, to je prakticky celá naša pravá strana. Na ich miesto však prídu ďalší kvalitní hráči. A podobné problémy majú v tejto fáze súťaže aj Rakúšania." Belasých čaká posledný zápas v roku, Corgoň liga sa skončila už na konci novembra, ale hrať o víťazstvo sa musí vždy!

Svoje o tom určite vie aj Salzburg. Veď po nemasnom-neslanom úvode zabral, v Bilbau by nebyť penált domácich vyhral, ale aj tak bojuje o postup a môže z Európy vyradiť bohatý PSG! Musí ale napríklad splniť misiu troch bodov. Kým slovenský liga už skončila, tá rakúska pokračuje ďalej a v tom vidí tréner hostí Moniz výhodu: "Myslím si, že sme v lepšej východiskovej pozícii, lebo sme v zápasovom rytme, Slovan predsa len hral posledný duel pred necelými dvoma týždňami. Ale až v samotnom zápase sa uvidí, či to skutočne bude výhoda alebo nevýhoda. Keď však budeme hrať tak, ako proti Admire, keď sme museli otáčať skóre a podarilo sa nám to, nebudem mať žiadne starosti. Očakávam, že v Bratislave ukážeme našu pravú tvár!" V spomínanom dueli Red Bull napokon vyhral 2:1, no nachádza sa na 5. mieste, ale iba 4 body za vedúcim tímom.

Moniz pre zápas so Slovanom nemôže rátať so službami Leitgeba a Cziommera, mimo hry je aj Douglas, drobné problémy mal Schiemer. Hrať ale určite bude Slovák Dušan Švento, ktorý za ostatný polrok odohrá už štvrtý duel proti tímu krajiny, z ktorej pochádza. Po víťazstvách so Senicou a Slovanom v prvom meraní síl, kde dokonca aj pečatil skóre na 3:0, si brúsi zuby a kopačky aj v poslednom dueli EL: "Na gól mi stačia jedna-dve šance a pravdaže, chce to zachovať čo najvyššiu koncentráciu od výkopu zápasu až do posledného hvizdu rozhodcu. Máme velikánsku šancu a nesmie sa stať, aby sme ju premárnili. Motív slovanisti majú: víťazstvo v Európe sa vždy cení a navyše v zime má prísť podľa vyhlásenia vedenia klubu v kádri k viacerým zmenám, a tak možno predpokladať, že hráči sa budú chcieť ukázať dnes v tom najlepšom svetle," dodal.

Duel začína o 19.00, hlavným rozhodcom bude Johannesson.
Slovan Bratislava - pravděpodobná sestava:
Hroššo - Pauschek, Dobrotka, Had, Kolčák - Kladrubský, Guédé - Lačný, Halenár, Žofčák - Šebo.
Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Gustafsson - Schwegler, Pasanen, Hinteregger, Jefferson - Lindgren, Švento - Jantscher, Leonardo, G. Zarate - Maierhofer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.75 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Athletic Bilbao  (středa 19:00)
Na kahánku má jeden z černých koňů letošního ročníku Evropské ligy. PSG totiž před posledním kolem nemá nic ve svých rukou a hrozí mu vyřazení. Musí doufat v jediné - aby Slovan Bratislava minimálně remizoval se Salzburgem, přitom pařížský celek musí bezpodmínečně porazit Bilbao.

Nebo může také nastat varianta vítězství Slovanu. Pak by PSG stačil pochopitelně i nerozhodný výsledek. To má aktuálně stejný počet bodů jako Salzburg, jenže horší vzájemné zápasy. Možná že bytí a nebytí francouzského klubu rozhodne pravidlo o počtu vstřelených branek na hřišti soupeře.

V prvním utkání totiž Salzburg v Parku princů prohrál o dvě branky, jenže dokázal tam alespoň snížit na konečných 1:3. Trefu zařizoval až v 87. minutě Sekagya. Druhý vzájemný zápas v Rakousku vyzněl lépe pro Red Bull, PSG tam ovšem narozdíl od soupeře branku nevstřelilo a prohrálo 0:2. Druhý gól zařizoval až ve třetí minutě nastavení Dušan Švento.

Pařížany navíc nečeká lehký program. Po střetnutí s Bilbaem sehrají dvě poslední ligová kola, přičemž uchovat dostatečný náskok na druhé příčce před Lille či Lyonem je naprostou prioritou. Právě o víkendu přivítají LOSC a na závěr zajíždí na půdu vždy nepříjemného St. Étienne. Vítězství nad Athleticem je tak ještě důležitější.

"Pro nás neexistuje nic jiného," říkal kouč Antoine Kombouaré. "Když se podíváte na týmy z Ligy mistrů, které na jaře budou hrát Evropskou ligu, věřím, že letos to bude hodně konkurenční soutěž," má zájem na tom zůstat v pohárové Evropě. Dobrou zprávou je pro něj mimochodem zdravotní stav Guillaumeho Hoaraua.

Ten díky poraněnému ramenu byl vyřazen od začátku sezóny, nyní se však vrací k tréninku. "Před zimní pauzou nás ještě čekají tři zápasy. A jsou jako finále. Potřebujeme zmobilizovat všechny síly, abychom z nich získali maximum bodů," uvedl Hoarau. "Hlavně proti Lille je to důležité. Chceme totiž podzim zakončit co nejlépe."

Bilbao nemusí v Evropské lize už nic řešit, poslední výhrou 2:1 nad Slovanem Bratislava si zajistilo postup i první místo ve skupině. V Paříži si tak hosté chtějí zápas především užít. Současná forma není vůbec špatná, byť je Athletic až devátý v tabulce, v Primera División z patnácti kol prohrál jen čtyřikrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Athletic Bilbao (ESP)54109:413
2.Red Bull Salzburg (AUT)52128:67
3.Paris Saint-Germain (FRA)52124:57
4.Slovan Bratislava (SVK)50142:81
Skupina G
AZ Alkmaar - Metalist Charkov  (čtvrtek 21:05)
Alkmaar sice v domácí Eredivisii válí a vede překvapivě o čtyři body před ostatními protivníky, ovšem nedaří se mu v Evropské lize a ještě musí bojovat o postup. Před začátkem skupiny byl považován za hlavního favorita, jenže tato pozice nakonec připadla ukrajinskému Metalistu. Ten doposud čtyřikrát vyhrál a jen jednou remizoval doma s Alkmaarem, s velkým náskokem si proto zajistil první místo ve skupině.

Metalist dokázal dvakrát vyhrát nad Malmö a překvapivě i nad Austrií, proto má na kontě 13 bodů a druhý Alkmaar již ztrácí šest bodů. Alkmaar dokázal vyhrát 4:1 jen na úvod proti švédskému Malmö, poté sice neprohrál, jenže čtyři remízy v řadě za sebou jsou málo. Po nerozhodném výsledku s Metalistem hrál dvakrát nerozhodně 2:2 také s Austrií a minule nedokázal dát branku na půdě Malmö, které si tak připsalo premiérový bod ve skupině.

I když byli svěřenci Gertjana Verbeeka lepší, tak nevyhráli a nevyužili nabídnutou příležitost na hladký postup. Nyní jim k účasti v jarních bojích stačí porazit Charkov, jenže to rozhodně nebude jednoduché. Ukrajinský celek totiž dlouhodobě hraje dobře na cizích hřištích a určitě nenechá holandskému soupeři nic zadarmo. Pokud ale uhraje bod, tak šestibrankový rozdíl ve skóre už asi Austria doma s Malmö nedožene.

Na druhou stranu je vše možné, když si vzpomeneme na Lyon, kde byl rozdíl ještě větší. Při prohře by Alkmaar neměl situaci ve vlastních rukách vůbec. Metalist hraje celkem slušně i na domácí scéně, kde je po dvaceti kolech třetí se sedmačtyřiceti body, před čtvrtým Dněprem má náskok čtrnácti bodů a na vedoucí Dynamo ztrácí jen pět bodů, na Šachtar ještě o korálek méně.

Charkov vskutku nepřijede do Alkmaaru prohrát, trenér Markov je totiž na své svěřence přísný. I když se jeho týmu daří a překvapuje všude, kde může, tak Markov stále žádá zlepšení výkonů. Sice ho trochu obměkčilo vítězství 4:1 nad Austrií v minulém kole, nicméně určitě bude apelovat na kvalitní hru a AZ tak mohou přibýt na čele další vrásky ve strastiplné cestě Evropou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.10 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Austria Vídeň - Malmö FF  (čtvrtek 21:05)
Austria Vídeň se v posledním kole pokusí postoupit do další fáze, ale bude to mít složité. Krom vlastního vítězství potřebuje výhru Charkova na půdě nizozemského Alkmaaru. V jistém případě i remízu, ale to by posléze záleželo na konečném skóre, které má zatím rakouský klub horší.

Situace v této skupině je tedy nadále ošemetná. Pravdou je, že Alkmaar má vše ve svých rukou a s Charkovem by si koneckonců podle papírových předpokladů měl poradit. Ve fotbale je ale možné všechno, a proto pojďmě kalkulovat.

V případě porážky Alkmaaru bude Austrii stačit vítězství. Pokud se v Holandsku zrodí remíza, bude záležet na konečném skóre, to by pak znamenalo, že by Austria musela vyhrát několikabrankovým rozdílem - až šestigólovým. Vídeňský celek dokázal ve skupině pouze jednou vyhrát, a to na půdě švédského Malmö, poté dvakrát remizoval 2:2 s Alkmaarem.

"Pro nás to pouze znamená, že musíme vyhrát tento zápas. Šance na postup tu je a my chceme splnit náš úkol. Malmö ukázalo v přátelském utkání proti Odense, že je v dobré formě. Před námi je tedy obtížný úkol," prohlásil trenér Austrie Vídeň Karl Daxbacher.

Zatímco Austria bude ještě nadálku usilovat a doufat o postup, Malmö už je dávno ze hry. Švédové až na poslední zápas všechno prohráli. Jediný bodový zisk vzešel z domácí bezbrankové remízy 0:0 s Alkmaarem. Malmö by se s Evropskou ligou rádo rozloučilo důstojně a z Rakouska si alespoň přivezlo bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.33 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Metalist Charkov (UKR)541014:513
2.AZ Alkmaar (NED)51409:67
3.Austria Vídeň (AUT)51228:115
4.Malmö FF (SWE)50144:131
Skupina H
Club Bruggy - SC Braga  (čtvrtek 21:05)
V zápase belgických Brugg proti portugalské Braze, loňskému finalistovi, půjde o všechno zejména u domácího celku. Ten potřebuje k jistotě bod, v případě porážky bude muset čekat na výsledek z Birminghamu. Za jistých okolností můžou Bruggy prohrát i v případě výhry Birminghamu. Braga už má postup víceméně jasný.

Začněme u hostujícího týmu. Braga je před šestým zápasem v takovém postavení, že si může dovolit prohrát a je jí jedno, jak dopadne zápas v Anglii. Nepostup Portugalců by se rovnal fotbalovému zázraku. Braga by musela v Belgii vysoko prohrát a Birmingham by zase musel vysoko vyhrát, zkrátka skóre je jednoznačně na straně Bragy. Té tedy půjde na stadionu Jana Breydela výlučně o první místo ve skupině a tedy vyhodnější nasazení pro páteční los.

Aktuálně druhý tým belgické soutěže vstupuje do posledního zápasu ve skupině s tím, že má vše ve svých rukou a k definitivní jistotě mu stačí bodovat. Pokud vyhraje, ovládne celou skupinu. Pokud prohraje, bude muset ještě čekat na výsledek z Birminghamu.

"Hra proti Braze bude nesmírně důležitá hned z několika aspektů. Samozřejmě, budeto velmi těžké ale už první zápas ukázal, že nic není nemožné. Nicméně Braga si půjde naplno pro vítězství, aby vyhrála skupinu a vyhla se při losu silnějším týmům," varoval před Bragou záložník domácích Victor Vazguez.

Bruggy jsou ale před zápasem ve skvělé formě. Neprohráli pět soutěžních utkání v řadě, dokonce v nich neztratili ani bod. V lize naposledy dvakrát udolali výsledkem 1:0 Westerlo, respektive St.Truiden a posunuli se na druhé místo za vedoucí Anderlecht. V Evropské lize zase dokázali přestřílet Maribor 3:4.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Birmingham City - NK Maribor  (čtvrtek 21:05)
Velmi zajímavá a dramatická situace je ve skupině H, kde z třetího místa bude útočit na postup Birmingham City. Angličané doma vyzvou NK Maribor a nic jiného než vítězství neberou. Důležitý bude i druhý zápas skupiny, ten pokud skončí remízou či výhrou domácích, zbydou v Anglii pouze oči pro pláč.

Na úvod si řekněme, jaké jsou postupové šance všech účastníků skupiny H, tedy vynecháme-li slovisnký Maribor, který už je bez šance na postup. Před šestým kolem je v čele portugalská Braga, druzí jsou se stejným počtem deseti bodů ale horším skóre Bruggy a třetí je se sedmi body právě Birmingham. Angličané budou hrát doma s Mariborem a zápas by měli zvládnout, koneckonců nic jiného jim nezbývá.

Bruggy pak změří síly na domácí půdě s Bragou. Je téměř skoro stoprocentní, že Braga o postup nepříjde, musela by totiž prohrát velkým rozdílem, popřípadě by Birmingem musel deklasovat ohromným skórem Maribor. Vše bude záležet na Bruggách. Pokud Belgičané uhrají před domácím publikem bod, bude o všem jasno.

Nicméně druholigový anglický tým neztrácí optimismus a v postup náležitě věří. "Evropská liga je velkým zážitkem, protože hrajete proti nejlepším hráčům světa. Chceme se dostat přes skupinovou fázi. Věřím, že pokud si to zasloužíme, můžeme se dostat v soutěži daleko.Ukázali jsme, že jsme schopni zvládnout zápas i proti top týmům a pokud porazíme Maribor a budeme mít trochu štěstí, kdo ví co se může dále stát," vyjádřil se záložník Chris Burke.

Všichni v Birminghamu tedy budou na dálku fandit Braze a doufat v několikagólové vítězství nad Mariborem. Slovinci však svojí kvalitu mají a na ostrovy nejedou na výlet. Favority ale bezpochyby nebudou, ve skupině zatím uhráli pouze jediný bod.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.10 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SC Braga (POR)531111:510
2.Club Bruggy (BEL)531111:810
3.Birmingham City (ENG)52127:87
4.NK Maribor (SLO)50146:141
Skupina I
Udinese Calcio - Celtic FC  (čtvrtek 21:05)
Celtic se výrazně zlepšil na domácí scéně a opět je v boji o titul, navíc i v převelice těžké skupině v Evropské lize ještě může postoupit. Díky vítězství nad francouzským Rennes má na kontě pět bodů, a pokud na italské půdě zvítězí, bez ohledu na další věci postoupí do další fáze. A v konkurenci Atlética Madrid a Udinesse by to byla vskutku senzace, ještě když svěřenci kouče Neilla Lennona postoupili až dodatečně po vyřazení švýcarského Sionu.

Celtic v minulém domácím zápase v Celtic Parku proti Atléticu předvedl velice slušný výkon hlavně v prvním poločase a za něj by si určitě alespoň bod zasloužil, nicméně nebylo mu přáno, a proto otevřel brány jarní části Evropské ligy soupeři. V úvodním domácím vzájemném klání s Udinese přišel o výhru až dvě minuty před závěrečným hvizdem a nyní tak doufá, že se štěstíčko obrátí.

Jenže zvítězit na půdě takového protivníka určitě nebude jednoduché. Udinese sice venku nevyhrálo a získalo jen dva body, avšak doma dokázalo vybojovat všech šest bodů a porazilo francouzské Rennes i madridského soupeře. Na domácí scéně navíc válí a zatím kráčí k největšímu úspěchu poslední doby. Je totiž druhé o skóre za vedoucím Juventusem. V předposledním kole vyhrálo 1:0 na půdě Interu Milán, naposledy si doma těsně poradilo s Chievem poměrem 2:1.

Domácí trenér Neil Lennon musí řešit celkem rozsáhlou marodku. Do Itálie neodletěli obránci Glenn Loovens s Adamem Matthewsem a i záložník Joe Ledley, ani jeden není zcela fit. Hrát nebude Kris Commons, s týmem odletěl Emilio Izaguirre, jenže ani on nebude připraven. V obraně by měl nastoupit Victor Wanyama nebo uzdravený Kevin Wilson. Oříškem však bude, jak poskládat útok. Volná místa jsou totiž jen dvě a skvělí útočníci hned tři - Gary Hooper, Anthony Stokes a Georgios Samaras.

Asistent trenéra Johan Mjallby si myslí, že Celtic není favoritem, nicméně věří v postup. "Udinese si vede v Serii A báječně a je favoritem, my však opravdu máme šanci projít. Za italským celkem bude stát dobrá forma, bodový náskok a naplněný stadion, proto se na toto vystoupení nesmírně těšíme," řekl Mjallby.

V dresu hostů bude zřejmě jen na lavičce veterán Antonio Di Natale, v útoku by proto mělo nastoupit duo Diego Fabbrini - Floro Flores. Domácí ale nastoupí v plné sestavě a jsou určitě považováni za favority. Kouč Francesco Guidolin doufá, že jeho svěřenci na domácím stánku Stadio Friuli nezklamou. "Musíme předvést co nejlepší výkon, abychom zkušený Celtic porazili. Hrajeme v plné sestavě a dobře víme, že Celtic je o něco lepší než my, ovšem nic se neděje, rozhodne se až zítra na trávníku," uvedl skromně Guidolin.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Neuton - Isla, Badu, Doubai, Abdi, Armero - Fabbrini, Floro Flores
Celtic FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cha, Wanyama (Wilson), Majstorovič, Mulgrew - Brown, Kayal, Forrest, Ki - Samaras, Stokes.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Stade Rennes  (čtvrtek 21:05)
Atlético Madrid může stvrdit svou první příčku a k tomu mu bude stačit v posledním utkání uhrát doma bod nad posledním Rennes, které už nemá žádnou šanci postoupit. Přesto se hosté ještě mohou umístit na třetím místě, musí ovšem v Madridu naplno bodovat a zároveň věřit v porážku Celticu v Udinese.

V tomto utkání se vlastně o tolik nehraje, na rozdíl od zápasu v Itálii, kde místní Calcio vyzvou skotští fotbalisté v přímém souboji o druhé postupové místo. Domácí si hlavně potřebují spravit chuť po posledních dvou porážkách. V lize dostali čtyři góly venku od Espanyolu, v Copa del Rey podlehli překvapivě Albacete 1:2.

Madridský klub čeká do konce roku ještě tři zápasy - to s Rennes a v Primera Divisón s Betisem včetně následné odvety v národním poháru s Albacete. Právě proti francouzskému mužstvu se chtějí svěřenci trenéra Gregoria Manzana dobře naladit na domácí scénu. "Máme před sebou tří klíčová utkání. A hodně bude záležet na tom proti Rennes," uvedl.

Ve španělské lize na tom není Atlético tak, jak by si asi představovalo. Patří mu totiž až desátá příčka. "Starám se jen o Rennes, ne o Betis ani o Albacete. Rennes je totiž základní článek Evropské ligy," povídal Manzana. "Z tohohle zápasu navíc můžeme těžit při losování další fáze. A hlavně na poslední střetnutí, než odejdeme na vánoční dovolenou."

Stejně jako v minulém klání s Udinese i nyní Antonetti potvrdil, že v sestavě dá přednost i ostatním hráčům. Hosté se už mohou soustředit jen na domácí scénu. "Pro ostatní hráče je to šance nějak se na hřišti projevit," říkal holohlavý stratég. "Nejedná se o přátelák, spíš je to něco na zahřátí. A hlavně půjde také o prestiž."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.10 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Atlético Madrid (ESP)53118:310
2.Udinese Calcio (ITA)52215:68
3.Celtic FC (SCO)51225:65
4.Stade Rennes (FRA)50324:73
Skupina J
Maccabi Haifa - Schalke 04  (středa 21:05)
Ve velice vyrovnané skupině má jistý postup pouze německé Schalke a pro ostatní to bude velký boj. Schalke totiž ve své skupině ještě neprohrálo a má na kontě jedenáct bodů, díky tomu tak postupuje z prvního místa. Hned za ním je se šesti body izraelská Maccabi Haifa, jenže ta má pouze o bod více než duo Larnaka - Steaua a na závěr se tedy čeká boj na ostří nože. K jistému postupu potřebuje izraelský výběr zvítězit.

To ale určitě lehké nebude. Schalke totiž kromě dvou bezbrankových remíz s Larnakou a Steauou dokázalo vyhrát v Larnace 5:0 a doma porazilo Haifu 3:1. V německé Bundeslize je třetí o skóre za Dortmundem a o tři body za vedoucím Bayernem. Haifa všechny tři venkovní duely prohrála, nicméně doma porazila Larnaku i Bukurešť a proto má vše ve svých rukách. Pokud by proti Schalke jen remizovala, tak druhý duel musí též skončit remízou.

Teoreticky by mohla Haifa i prohrát, na to se ale určitě spoléhat nechce. V izraelské lize je až osmá s dvaadvaceti body a vskutku potřebuje výrazně přidat. Schalke přijede na izraelskou půdu bez svého trenéra Hubba Stevense, kterému vážně onemocněla matka Mia a německý celek si tak musí poradit bez něho. Jeho funkci sice převezme Seppo Eichkorn, ten ale bez největších hvězd rozhodně nemá před sebou lehkou úlohu.

Odpočívat totiž určitě budou hvězdy Raul, Klaas Jan Huntelaar, Lewis Holtby a Jermaine Jones, avšak svůj debut v dresu Schalke by mohl zažít dvaatřicetiletý gólman Timo Hildebrand, který rozvázal kontrakt s portugalským Sportingem. Haifa by měla nastoupit v plném složení a vzhledem k situaci a výborným duelům v domácím prostředí je výjimečně favoritem na vítězství, postup z těžké skupiny má nadosah.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Steaua Bukurešť - AEK Larnaka  (středa 21:05)
Souboj posledních dvou celků skupiny J slibuje zajímavou podívanou. Oba týmy chtějí uspět, tři body může získat jen jeden. Který to bude?

Njongo Priso, útočník hostující Larnaky, je přesvědčen, že se jeho týmu může podařit uhrát dobrý výsledek na půdě soupeře. Kyperský klub by tak byl historicky prvním postupujícím týmem. Mezi posledních 32 nejlepších týmů Evropské ligy totiž žádný kyperský tým dosud nepostoupil.

K tomu aby Larnaka postoupila ale musí nejprve porazit silnou Steauu Bukurešť a zároveň doufat, že si Maccabi Haifa, které patří druhé místo, neporadí s prvním Schalke. Průběh skupiny zatím moc nadějí AEK na postup nedává, ale podle útočníka je i tento závěr možný.

"Máme jen jeden zápas na vítězství. A čeká nás velmi těžký soupeř," ví Priso. "Ve fotbale ale mají určitou šanci oba týmy, začíná se za stavu 0:0. A tak chceme zkusit své štěstí a poprat se o postup."

Prisův parťák z útoku mluví v podobné náladě, i když si je vědom, že potřebují od Schalke trochu pomoc, pokud mají postoupit.

"Jsme připraveni na zápas, chceme ukázat své kvality a nedát svou kůži lacino. Jedeme do Rumunska předvést svou vlastní hru, nechceme si nic nechat diktovat. A rádi bychom se vraceli s dobrým výsledkem. Naším cílem je samozřejmě výhra a pokud možno postup. Ale víme, že ne vše nám hraje do karet."

Remíza se Schalke a výhra nad Maccabi Haifou dali kyperskému celku nepatrný záblesk naděje, kterou by v pohádku hráči rádi přeměnili. A pouze vítěz dalšího zápasu má naději na postup. Kdo jím nakonec bude?
Steaua Bukurešť - pravděpodobná sestava:
Bojan Saranov - Jurica Buljat, Orel Dgani, Itzhak Cohen, Gustavo Boccoli - Talb Tawatha, Eyal Golasa, Tamir Cohen, Vladimir Dvalishvili - Wiyam Amashe, Yaniv Katan
AEK Larnaka - pravděpodobná sestava:
Alexandre Negri - Kevin Hofland, Ander Murillo, Tim de Cler, Gregoor van Dijk - Edwin Linssen, Jason Demetriou, Gorka Pintado, Gonzalo García-García - Njonge Priso, Marcello Gomez Garcia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.90 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 04 (GER)532010:211
2.Maccabi Haifa (ISR)520310:96
3.Steaua Bukurešť (ROU)51226:105
4.AEK Larnaka (CYP)51223:85
Skupina K
Wisła Kraków - FC Twente  (středa 21:05)
V táboře Twente vládne před posledním zápasem základní skupiny Evropské ligy klid a spokojenost. Svěřencům trenéra Adriaanseho postup z prvního místa už nemůže nikdo sebrat, a tak v nadcházejícím duelu proti Wisle Krakow budou hrát bez zbytečných nervů. Něco podobného se ale o Polácích říct nedá.

Wisla totiž stále živí naději na postup, i když situaci ani zdaleka nemá ve svých rukou. Na druhý Fulham totiž aktuálně ztrácí jeden bod, takže jí nakonec nemusí stačit ani případné vítězství. Cottagers navíc přivítají poslední Odense, proti kterému budou jasnými favority.

"Já osobně si myslím, že v prvé řadě se musíme soustředit sami na sebe. Nechci znát průběžný stav toho druhého zápasu. Doufám, že se ke mně ta informace vůbec nedostane," prohlašuje trenér polského celku Kazimierz Moskal.

Velkou výhodou pro Wislu bude také skutečnost, že Twente rozhodně nepřijede do Krakowa v tom nejsilnějším složení. Ofenzivní hvězdy jako Marc Janko nebo Luuk De Jong ale podle všeho na hřišti chybět nebudou. "Je těžké předvídat, s čím Twente přijede. My však musíme bojovat, jako bychom hráli proti těm nejlepším hráčům," dodal trenér Moskal.

Twente se skutečně nemá za čím hnát. Skupinu K opanovalo ve velkém stylu, takže na konečný výsledek tentokrát moc hledět nemusí, na jeho pozici tu už stejně nic nezmění. Přísný lodivod Co Adriaanse ale pochopitelně prohlašuje, že jeho svěřenci rozhodně nic nevypustí.

Na Krakow mají navíc jen ty nejlepší vzpomínky. V prvním vzájemném zápase si s chutí zastříleli a oslavili důležité vítězství 4:1. Něco podobného budou chtít nyní zopakovat, očekává se ovšem mnohem vyrovnanější duel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.40 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fulham FC - Odense Boldklub  (středa 21:05)
I když se zatím Fulhamu v Evropské lize nedaří úplně podle představ, celou situaci má pod svou kontrolou. Pokud nyní porazí na domácí půdě Odense, může začít slavit postup do vyřazovací části bez ohledu na výsledek duelu Wisla - Twente.

V londýnském táboře sice nepřikládají Evropské lize nějakou mimořádnou důležitost, jen velmi neradi by ale pochopitelně skončili už ve skupině. I proto půjdou do boje proti Odense s jasným cílem. "Víme, že Twente rozhodně nenastoupí v nejsilnějším složení, což dává Krakowu velkou šanci na vítězství. I z toho důvodu musíme náš zápas vyhrát," prohlašuje odhodlaně trenér Martin Jol.

A podle nejrůznějších prognóz by to rozhodně neměl být žádný nesplnitelný úkol. Fulham totiž v evropských pohárech na domácí půdě zásadně neprohrává. Svého přemožitele nenašel už předlouhých dvaadvacet duelů. A když k tomu připočítáme, že kvalita jeho kádru by měla být o nějaký ten stupínek vyšší než u Odense, vyjde nám z toho, že favorit utkání je jednoznačný.

Dánové navíc už nemají oč hrát. Po minulé domácí porážce s krakovskou Wislou jejich ztráta na druhý Fulham narostla na čtyři body, což pro ně znamenalo definitivní konec. V jarní části pohárové Evropy již tedy figurovat nebudou, a mohou se plně soustředit na domácí soutěž, kde se jim na podzim nevedlo zrovna nejlépe. I přesto ale v Odense slibují, že Fulhamu nedají nic zadarmo a budou bojovat až do konce.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Schwarzer - Kelly, Senderos, Hangeland, Riise - Kasami, Sidwell, Etuhu, Dembélé - Zamora, Sá
Odense Boldklub - pravděpodobná sestava:
Wessels - Ruud, Christensen, Sorensen, Mendy - Johansson, Andreasen, Djemba-Djemba, Utaka - Falk, Fall
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.50 - 14.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente (NED)541013:513
2.Fulham FC (ENG)52127:47
3.Wisła Kraków (POL)52036:126
4.Odense Boldklub (DEN)51047:123
Skupina L
SK Sturm Graz - AEK Atény  (středa 21:05)
UPC Arena uvidí utkání, ve kterém už půjde oběma celkům jen o čest, jak Sturm, tak i AEK Atény již do postupových plánů promluvit nemohou. Hosté jsou sice bez bodu poslední, na svého nejbližšího soka však ztrácejí pouhé tři body.

Domácí jdou do zápasu posilněni o vítězství v prvním vzájemném měření sil, tehdy však v Aténách Sturmu výrazně ulehčilo pozici vyloučení Traianose Dellase, po kterém dokázali v posledních třech minutách skóre otočit.

Od té doby však vycházeli Rakušané s prázdnou, což by nyní rádi změnili. "Chceme získat tři body. Dokázali jsme vyhrát už v Aténách, tak věřím, že máme dostatek sil na to, aby se nám to podařilo znovu," řekl domácí kormidelník. "Musíme obhájit třetí příčku ve skupině," doplnil Foda.

Aténský klub se i přes značné finanční potíže, jež ho dlouhodobě pronásledují, dokázal opět vyšplhat na čelo Super League, i když dva hladové vlky má hned za sebou - Olympiakos je se zápasem k dobru o bod zpátky, Panathinaikos poté o dva, k dispozici má ovšem ještě dvě utkání. O poznání hůře se pak AEK prezentovalo v Evropě, kde se tak pokusí alespoň mírně vylepšit reputaci.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.50 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RSC Anderlecht - Lokomotiv Moskva  (středa 21:05)
Dva už jistí postupující si to rozdají na stadionu Constanta Vanden Stocka v Anderlechtu, kde domácí tým vyzve ruský Lokomotiv. Železničáři stále mají šanci se porvat o první flek, potřebují ovšem vyhrát a navíc svému soupeři nastřílet co nejvíce branek.

Anderlecht si prozatím počíná naprosto suverénně, po pěti kolech má na kontě plných patnáct bodů a je tak naprosto logické, že by si přál skupinu zakončit bez ztráty kytičky. To by mu navíc zajištovalo do vyřazovacích bojů výhodnější pozici. "Vzhledem k tomu, že se v Evropské lize od jara představí oba kluby z Manchesteru, tak je moc důležité udržet první příčku," uvedl Chiekhou Kouyaté.

Přesto přese všechno ale nepanuje v domácím táboře tak vřelá nálada, jak by se možná mohlo zdát na první pohled. Vinu na tom nesou poslední nepovedená utkání v domácí soutěži, kde Anderlecht nejprve jen remizoval s Leuvenem, o víkendu ovšem přišel ještě větší šok v Mechelenu, ze kterého historicky nejúspěšnější celek Jupiter League odjížděl s prázdnou.

Dlouholetý kouč RSC Ariel Jacobs se tak začíná ocitat pod tlakem, i když si něco podobného nechce připouštět. Pomoci by mu mohlo právě utkání s Lokomotivem. "Ve středu chceme ukázat, že na čelo patříme právem. Lokomotiv je silný tým, ale nemyslím si, že jsou lepší než my," pronesl dobře naladěný středopolař.

To Moskvané jsou v pohodě, skvělým finišem si zajistili účast ve skupině o titul, kterou ale rozehrají až na začátku března, do té doby je čekají kromě přátelských zápasů právě jen utkání Evropské ligy, kde si už s předstihem zajistili účast v další fázi. Co se týká absencí, tak oběma týmům by měli chybět kapitáni, i když start Loskova je na rozdíl od Biglii stále možný.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.RSC Anderlecht (BEL)550013:215
2.Lokomotiv Moskva (RUS)540111:612
3.SK Sturm Graz (AUT)51044:113
4.AEK Atény (GRE)50055:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
smazaný uživatel

je to tak, že Plzeň jako nenasazená by měla dostat jednoho z vítězů skupin?

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň bude hrát s jedním z vítězů skupin EL nebo jedním ze čtyř nasazených z LM.

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
Kongo

Co je na té čt4?V programu mají psáno fotbal až od 20:50

Reagovat
fantomas

? Já na 365dni naopak vidim jen Slovan od 18:50..

Reagovat
Minister

"Potřebuje však s místními Lvy zvítězit a k tomu navíc doufat, že bude mít v konečném účtu lepší skóre než Lazio, které čeká duel proti Sportingu." - toto sa mi nejak nezdá, nepočítajú sa náhodou vzájomné zápasy? A tie má Vaslui lepšie vďaka remíze 2:2 v Ríme, takže im podľa mňa stačí dnes vyhrať a postupujú. Alebo to tak nie je?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, Vasluji staci k postupu uhrat stejny vysledek jako uhraje Lazio

Reagovat
Minister

Reagovat
smazaný uživatel

Na ČT4 opět nepřekvapili. Stejně jako Mr. Hudačko se svým tipem na zápas Slovanu.

Reagovat
M11

Lazio pome

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na 4 vedlo k tomu, aby tam zařadili tak blbej zápas? Turci proti Potters by bylo jiny kafe

Reagovat
smazaný uživatel

nj Šventův Red Bull....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

18-50 Slovan-Salcburk si delaji prdel ne?

Reagovat
smazaný uživatel

wisla twnete bude golostroj preto over za 2000 euro nemoze uskodit

Reagovat
smazaný uživatel

zas tip ef slovan 1

Reagovat
CubONE

a Slovan vyhrava 2:0 v 6. minute

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole dobre Lacny

Reagovat
REPLIKATOR

Nemuseli by dávat na ČT 4 zápas, který se vysílá na STV 2

Reagovat
REPLIKATOR

Slovan 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Potters

Reagovat
Pipo123

Kozáááák

Reagovat
smazaný uživatel

jedinej Besiktas nevychazi.. sakra musi vyhrat..

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák :

Reagovat
M11

KOZAK

Reagovat
cresposuper

KozáááK

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

Lazio

Reagovat
FORZAMILAN

Lazio forza calcio !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Besiktas podle statistik jasne lepsi a prohravaji, do hajzlu

Reagovat
soukup

ani si nepamatuju, kdy Stoke mělo lepší statistiky než soupeř to je fakt až to poslední na čem záleží

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě toho, že na Pasienkách padají góly, se na to moc dívat nedá.

Reagovat
Godwinson

Besiktas - Stoke, za poločas střely 16:3 :) To je zajímavé.

Reagovat
soukup

aha, tak to pak jo, zas takhle špatný sem to nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Vlášku, Vlášku... že skandují Šventovo jméno neznamená, že mu blahořečí, zvlášť když dodávají "je buzerant".

Reagovat
soukup

Reagovat
Shevchenko

Neskutecny debil.

Reagovat
Shevchenko

Jak je to možné? Vždyť přece hraje proti svým.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/svento-opet-proti-svym-167748/?nocount=1

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
herbage

Reagovat
fantomas

Jeho by prostě ČT měla vyhodit...strašnej expert.

Reagovat
cresposuper

Sculli

Reagovat
smazaný uživatel

Diakhiteho krásný průnik a asistence

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Godwinson

Dynamo

Reagovat
soukup

proboha jak já toho Upsona nechcu!!! plat jak kráva, výkony jak vůl...

Reagovat
smazaný uživatel

co ti vadí na jeho platě? však z tvojí peněženky to nejde

Reagovat
soukup

ještě to tak

Reagovat
Shevchenko

Kozák a Sculli, největší sympaťáci z Lazia.

Reagovat
Pipo123

Sculliho nenávidím, on mi príde že okrem nábehu a zakončenia nevie nič, ani poriadne nahrat či niečo si sám vytvorit.

Reagovat
Shevchenko

Já ho měl rád hlavně z Janova, kde se ten jeho styl uplatňoval více. Jinak i v Laziu je na záložníka hodně gólový.

Reagovat
cresposuper

Zurich

Reagovat
Kenneth

PSG . To sou másla.

Reagovat
smazaný uživatel

šebo ty si debil

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Shevchenko

Šebo ty si jebo.

Reagovat
Shevchenko

Oleg Gusev! To je taky solidní borec.

Reagovat
soukup

a sestava Stoke po vyloučení nemá chybu Arismendi, Diao, Higginbotham, Delap - Pennant Jones Palacios Jerome - Fuller

skoro jak kdyby si ty posty losovali

Reagovat
Liquid

tjn

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Ten Vlášek je výbornej :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Hierländer nebo Maierhofer, vždyť jsou si oba tak podobní.

Reagovat
Godwinson

PSG nepostup z takové skupiny, to je pěkná vizitka. Vzhledem k jejich předsezónním cílům.

Reagovat
smazaný uživatel

Pan redaktor Hudačko by se jako sázkař asi neuživil.

Reagovat
smazaný uživatel

To většina zdejších redaktorů ne.

Reagovat
Shevchenko

Oni radši ukážou Vaslui než Lazio...

Reagovat
smazaný uživatel

slovan

Reagovat
smazaný uživatel

OMG ! Trénoval někdy Salzburk Steve Hubbens jak říkal Čapek ? Nebyl to náhodou Huub Stevens ?

Reagovat
Shevchenko

A já si říkal kdo to je...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to tam zaměňují pořád, místo Hierländera si do poznámek značí Maierhofera, pak se diví, že není vyloučen, pak zas toto...

Reagovat
herbage

ještě, že vás už netrénuje Bruce Steve

Reagovat
smazaný uživatel

To se ti moc nepovedlo

Reagovat
fantomas

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

chacha - to vážně řekl?

Reagovat
Shevchenko

To budou ukazovat i sestřihy Larnaky a Alkmaaru?

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší jak pošta pro tebe

Reagovat
smazaný uživatel

PSG mi udelalo radost

Reagovat
Marv

V jaké sestavě by měl dnes nastoupit Tottenham?

Reagovat
Bayern +

Vitazne.

Reagovat
smazaný uživatel

STARTING XI: Cudicini; Assou-Ekotto; Kaboul; Livermore; Rose; Townsend; Kranjcar; Sandro; Pienaar; Dos Santos; Defoe. SUBS: Gomes; Carroll; Kane; Falque.

Reagovat
fantomas

Livermore CB a Rose RB, tak to nevyhrajete..

Reagovat
fantomas

Jo, on je to vlastně Shamrock..

Reagovat
smazaný uživatel

A kde by podle tebe měl Danny hrát?

Reagovat
fantomas

Je fakt, že v útoku je jalovej, takže pro něj to RW asi nebude. Ale měl sem ho primárně za něj - i když sem ho naposled viděl snad v tom slavnym zápase s náma.

Reagovat
fantomas

Ba ne, ještě na ME 21, kde nastupoval taky na kraj zálohy.

Reagovat
vodka

*L on hraje vždycky na levé straně, ne?

Reagovat
fantomas

Jj, LW hraje...ale RB byl asi v tomhle zápase. Splet sem to.

Reagovat
Marv

No tak koukám, že Kazaň prohrává, navíc hraje v 10.. To by Tottenham mohl s tím postupem něco udělat. Mohlo by to být eště zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Tottenham,Birmignham,Hapoel a PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som tu vyjebany monopol, Louis Vuitton penazenku som si rozopol

http://www.youtube.com/watch?v=P3OaTwECBIk

Reagovat
smazaný uživatel

pal s tim cikánem do pi*e. co nám furt sem toho ksindla cpete, nechte si ho tam u vás v pseudomaďarsku

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Ty vole...mě z tý fanty fakt klepne jednou...PSV dostane gól v nastavení - jasně, hrozná legrace, Marcelo.

Reagovat
Godwinson

Sudí v zápase Udine To bude zábava.

Reagovat
Godwinson

Hooper

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
Godwinson

Poslal to vedle sám před golmanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
fantomas

And Rooney scoreees...!!!

Reagovat
Godwinson

Jooooo! :))

Reagovat
Yanek

Jezis Udine...

Reagovat
herbage

Celtic do toho

Reagovat
Godwinson

Mulgrů Ten hraje dobře.

Reagovat
Godwinson

Nezaslouženě, haluzáci. Jestli se bude opakovat zápas s Rennes, tak to bude skandální.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem viděl zápas v Rennes, tak tam hrál jen jeden tým, ten italský.

Reagovat
Godwinson

Ten jsem neviděl, myslim samozřejmě zápas v Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

i tak je to úsměvný číst o haluzácích, když venku hráli jen oni

Reagovat
Godwinson

Aha, tak znovu. Připodobnil jsem to k zápasu, který se hrál také v Udine a Udine v něm také haluzilo, byť výrazně více než dnes. Tobě se k tomu porovnání zalíbil zápas, do kterého už Rennes šlo bez jakýchkoliv ambicí, nehledě na to, že doma jsou mizerní všeobecně.

Reagovat
Shevchenko

Ano, Udinese jsou haluzáci, opravdu geniální přirovnání.

Reagovat
Yanek

Di Natale je neuveritelny, proste neuveritelny hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

proč hraje udine uplně jinak než v Serie A,mě připadne že se vůbec nesnaží,není tam žádná chuť.nebojují,prostě mě připadne že hrají tak na 30%,trošku zapnou až když prohravají,ale stejně vadí mě to u italských týmů.V lize hrají nahoru dolu příjde pohár a hrůza.

Reagovat
Chazy

Poslouchat Vláška je fakt k zbláznění

Reagovat
panca

udine se slusne vali po zemi

Reagovat
smazaný uživatel

Braga a Cetlic gola, at je sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby dala Braga gól, bude rozhodovat vzájemnej zápas nebo skóre?

Reagovat
smazaný uživatel

Birminghamu by stacila jakakoli vyhra Bragy.

Reagovat
fantomas

Turááán!

Reagovat
smazaný uživatel

Haluzáci

Reagovat
Trand

"Kdo to byl Scott Brown nebo Cha Du-Ri? Rychlý kvíz." Wtf?

Reagovat
Godwinson

Forster neuvěřitelnej.

Reagovat
djiros

To ano, ale Di Natale nepochopitelně selhal.

Reagovat
Jajinek

5 z 5ti...beat it!!

Reagovat
fantomas

Di Natale je fakt neuvěřitelnej hráč no...tolik toho nedat. Vučinić hadr.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele