základní skupiny - skupina D, 6. kolo
14.12.2011 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Curych se dočkal, s Vasluí bere tři body

Vaslui měla před cestou na Letzigrund stadion do Curychu smělé postupové plány, ty však vzaly brzy za své, Lvi si po jednoznačném průběhu připisují premiérové tři body v soutěži. Na konečném pořadí ve skupině se tím pádem nic nezměnilo.

Curych dával hned od začátku najevo, že se chce alespoň na závěr svým fanouškům odvděčit za nepovedený podzim. Jako první zkoušel ohrozit hostující branku Margairaz, hned záhy měl šanci Mehmedi, ani jednomu z nich se však nepodařilo zacílit přesně.

Švýcaři i nadále tlačili. Další příležitost měl bývalý útočník berlínské Herthy Chermiti, jeho střele se ovšem pro změnu postavil do cesty Milanov. A nechybělo mnoho, aby se znovu připomnělo staré známé přísloví. Z ničeho nic mohl otevřít skóre Bello, ani jeho pokus však úspěchem neskončil.

V závěru prvního dějství to však byli opět domácí, kdo se chopil dirigentské taktovky. Přímý volný kop z hodně nadějné pozice rozehrával Djurić, balón ovšem skončil jen u pozorného Černiauskase. Vaslui tak přežila prvních pětačtyřicet minut ve zdraví a stále mohla živit postupové plány.

Ty mohl krátce po změně stran přiblížit Adailton, jehož dalekonosný pokus Guatelli vyrazil zase jen k brazilskému útočníkovi, ten se však ani napodruhé radovat nemohl, pálil jen vysoko nad branku. To se později ukázalo jako možná rozhodující moment.

Po hodině hry totiž dostali rumunské ambice daleko vážnější trhlinu. Zouaghi oslovil Margairaze, jenž neváhal a parádní ranou do šibenice nedal Černiauskasovi sebemenší naději zasáhnout - 1:0. Hosté ale mohli téměř vzápětí odpovědět. Nikciho střelu ovšem pozorná defenziva zablokovala.

Poslední šanci na zvrat mohl vykřesat střídající Gerlem, ani jemu se však na Guatelliho najít recept nepodařilo. Konečnou podobu potom dostal výsledek v poslední minutě. Margairaz se tentokrát pro změnu ukázal v roli nahrávače, úlohu střelce na sebe vzal Buff - 2:0.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
paver

výhra domácích

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele