základní skupiny - skupina E, 6. kolo
14.12.2011 19:00 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - Maccabi Tel-Aviv 3:3

Vedoucí tým ukrajinské soutěže po dnešku opouští evropské poháry. Dynamo potřebovalo porazit izraelský Maccabi Tel-Aviv a doufat v porážku Besiktase. Nepovedlo se ani jedno. Zápas na stadionu Valerije Lobanovského skončil divokou remízou 3:3, domácí navíc dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Dynamo se hned od začátku soustředilo na svůj úkol, tedy zdolat Tel-Aviv, po jedenácti minutách poprvé překonalo brankáře Haimova. Leandro Almeida přetavil centr Alieva v úvodní trefu a Haimov, který už v předchozích momentech zasahoval, poprvé kapituloval - 1:0 pro Dynamo Kyjev. O šest minut později už to bylo 2:0. Znovu v tom měl prsty Aliev, který tentokrát krásnou přihrávkou vybídl Huseva, jenž střelou pod břevno nekompromisně zvýšil - 2:0 pro Dynamo Kyjev. V tuto chvíli měli domácí velmi dobře nakročeno ke konečnému vítězství, ba co více, Stoke vedlo v Istanbulu a pokud by zápasy takto skončily, postoupilo by právě Dynamo.

Bohužel první velká trhlina v postupových ambicích se objevila krátce po změně stran. Almeida stáhl Lugasiho a uviděl červenou kartu. Navíc nařízený volný přímý kop Tel-Aviv zužitkoval Vered. Alberman napálil jen zeď a Vered přesným a nechytatelným zásahem do horního rohu snížil. Netrvalo to dlouho a přišlo další vyloučení domácích, Chačeridi ztratil nervy a rovněž on uviděl červenou kartu. Aby toho nebylo málo, tak Besiktas otočil výsledek proti Stoke a vedl 3:1.

V 62. minutě bylo vyrovnáno. Atar střelou z pětadvaceti metrů překonal Kovala - 2:2. Hráči Dynama tuto fázi zápasu nezvládli a potřetí inkasovali čtvrthodiny před koncem. Trefil se Dabbour. Na stadionu Valerije Lobanovského se nakonec body dělily, šest minut po Dabbourově trefě vyrovnal na konečných 3:3 Oleg Husev, který těžil z krásné Milevskiyho přihrávky. Domácí dokonce mohli vyhrát, čtyři minuty před koncem orazítkoval brankovou konstrukci z přímého kopu Aliev. Zápas ale skončil 3:3 a to znamená, že Dynamo Kyjev i Maccabi Tel-Aviv soutěž opouštějí.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra 5:0 a budu doufat v prohru Turků,jinak Kyjev,loňský čtvrtfinalista skončí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Černý rok pro ukrajinský fotbal jen podtrhl Dynamo Kyjev,který byl JEDNOZNAČNĚ lepší jak izraelský soupeř,ale druhý poločas to byla parodie na ten první...Almeida-ano,vyloučení správné,ale Chačeridi!!!!? ani náhodou,to,že mu nějaký Žid pořád šahal do tváře bylo i pomeznímu! jedno,ale že se bránil okamžitě červená...snad bude příští sezona pro Dynamo Kyjev v pohárech lepší!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to spravný vyloučení ... Xačeridi je psych a jestli jsi si nevsimnul tak chytil jako prvni pod krkem hrace z makkaby ( a to zrovna v poslednich zapasech zacal hrat dobre ... ), a jinak Semin at jde do pr... skupina se pros.. doma u zidu turku a anglanu ... takova priposrana taktika se jen tak nevidi ...

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1..2:0

Reagovat
paver

výhra domácích

Reagovat
paver

Dynamu Kyjev budou v utkání Evropské ligy proti Maccabi Tel-Aviv chybět hned tři hráči základní sestavy, na trávníku se neobjeví útočník Andrij Ševčenko (koleno), brankář Oleksandr Šovkovskyj (lýtko) a záložník Ognjen Vukojević (koleno a třísla).

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
Marv

No očekávám snadné vítězství domácích, a to o 3 branky.. kurs 2,4 je hodně lákavý

Reagovat
smazaný uživatel

Dva vyloučení stopeři Kyjeva, by mě zajímalo, co se tam dělo V devíti lidech se těžko drží náskok. To se zase sázkovky napakovaly. kdo trhá tiket

Reagovat
smazaný uživatel

hm kyjev tlačil o 9, břevno s přímáku cca 30m v 87, v závěru nesmyslnej offsajd

Reagovat
smazaný uživatel

otuda .... až mi je do breku z takovýyho Kyjeva ....

Reagovat
smazaný uživatel

*ostuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele