Evropská liga - souhrn čtvrtých zápasů základních skupin

07.11.2013, 20:58, aktualizováno 07.11.2013, 23:02
Komentáře a souhrny
První postupující do vyřazovacích bojů zná Evropská liga. Valencia otočila utkání v St. Gallenu a postupuje stejně jako Fiorentina, Dněpropetrovsk, Rubin Kazaň, Salcburk, Ludogorec, Tottenham a Esbjerg...
Skupina A

FC St. Gallen - Valencia CF 2:3

07.11.2013 19:00

Góly: 37. Stéphane Besle, 66. Goran Karanović - 30. Pablo Piatti, 76. Pablo Piatti, 86. Sergio Canales

Valencia dokázala i podruhé zvítězit nad sokem ze Švýcarska, domácí St. Gallen si ani dvěma góly body nezajistil. Netopýři totiž skórovali třikrát, hlavním hrdinou utkání se stal se dvěma zásahy Pablo Piatti.

V úvodních minutách se oba soupeři jen tak lehce oťukávali a opatrně zkoušeli, kam až se s míčem dostanou. Především hostující útočník Hélder Postiga se rozhodl několikrát pokoušet obranu St. Gallenu, když se tlačil k bráně gólmana Lopara, ale ten pohotově jeho výpady kryl. Postupně se hra více otevírala a od desáté minuty tlačili více hosté z Valencie. Domácí se tak nebezpečí snažili co nejlépe čelit. Další pokusy Postigy cíl nenašly - až ve čtrnácté minutě se po delší době dostal ke slovu domácí Rodriguez, který se snažil svou ránu vtěsnat mezi tři tyče, bohužel bez úspěchu.

Těsně před končící dvacetiminutovkou utkání se dostali domácí ke standardní situaci. Ricardo Costa ostře zajel do útočníka Karanoviće a tak se v utkání objevila i první žlutá karta. Centr na přední tyč ale našel jen připravené obránce španělského celku. V 25. minutě utkání přišlo brzké střídání - Cartabiu kvůli zranění nahradil Pablo Piatti, což bylo zřejmě klíčovým momentem utkání. V sedmadvacáté minutě nádherně kroutil střelu Canales a jeho pokus dokonce orazítkoval tyč branky St. Gallenu.

Třicátá minuta přinesla další standardní situaci. Besle fauloval Postigu, takže se znovu kopalo proti brance gólmana Lopara. Canales sice přímým kopem trefil pouze tyč, ale míč se odrazil k dobíhajícímu Pablu Piattimu, který se do prázdné branky nemýlil - 0:1 pro hosty.

Domácí se snažili na branku odpovědět. Jejich tlak byl zřejmý, takže se v sedmatřicáté minutě dostali k rohovému kopu. Rodriguez nacentroval míč na zadní branku, kde jej Montandon poslal do víru hráčů a Stéphane Besle z bezprostřední blízkosti překonal zasahujícího Guaitu. Na tabuli se tedy skóre vyrovnalo.

Oba dva týmy se znovu snažily napnout své síly, na každém metru jsme mohli vidět souboj o kulatý nesmysl. Ke konci poločasu ale byla vidět jediná nebezpečnější situace, kterou byl faul Héldera Postigy na Besleho. I portugalský útočník v dnešním zápase viděl žlutou kartu. Od začátku druhého poločasu se hra aktivně přesouvala na oba směry. Ve střelách se střídali pánové Postiga, Canales či Karanović. Do gólové šance se dostal Jonas, ale byl v pokutovém území nedovoleně zastaven domácím Montandonem. K jeho smůle obdržel nejen červenou kartu, ale proti brance Lopara byl nařízen pokutový kop. Ten zahrával sám postižený. Brankář Lopar se ale vrhl na stejnou stranu a pokutový kop číslice na tabuli stále neměnil.

O to více se musel proklínat Jonas v 66. minutě, kdy Goran Karanović vybojoval v polovině hřiště míč a svůj úprk zakončil prostřelením brankáře Guity, čímž posunul svůj tým do vedení 2:1. I když domácí ještě více ožili, ale chvilku jim zatrnulo v sedmdesáté minutě, kdy Postiga nastřelil tyč. Vyrovnání se ale hostující celek přece jen dočkal: o šest minut později se skvěle zorientoval Piatti, když nasměroval do branky odražený míč. Je vidět, že se střídání španělskému týmu vyvedlo na výbornou.

Logicky po brance znovu ožili hosté a tlačili se více k brance domácího Lopara. 86. minuta nakonec přinesla poslední gól. Vítěznou branku zajistil svému týmu Sergio Canales, který se prosadil střelou z hranice velkého vápna. Žádný další zvrat střely Postigy ani Wüthricha nepřinesly.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Swansea City 1:1

07.11.2013 18:00

Góly: 90+2. Ibrahima Baldé - 9. Wilfried Bony

Kubaň opět vybojovala cenný bod proti Swansea a opět brankou z nastavení druhého poločasu. Namísto Djibrila Cissého, který ruskému týmu zajistil remízu minule, se dnes trefil Ibrahima Baldé, který odpověděl na brzkou branku Bonyho Wilfrieda.

Velšský tým ztrácí další významné body, ruského soka totiž nedokázal udolat ani napodruhé. Kubaň přitom zhruba dvacet minut ke konci utkání dohrával v početním oslabení, když byl vyloučen obránce Xandao. Ambiciozní ruský celek zůstává nadále ve skupině A poslední, hosté se mohou radovat z přinejmenším druhého místa. Postup tak nadále třímají ve svých rukou.

Brazilský obránce Xandao inkasoval první žluté napomenutí už po dvou minutách, jen o chvíli později byl také svědkem první velké šance hostí. Centr de Guzmána si v pokutovém území našel naskakující Bony Wilfried, který namířil svou hlavičku přesně do brankáře Belenova. Následnou dorážku Caňas nezvládl podle představ a míč napálil mimo tři tyče. Domácím se podařilo v přední linii oslovit zkušeného Djibrila Cissého, který mohl sám postupovat na brankáře Michela Vorma. V obrovské šanci ale francouzský útočník totálně zklamal a nechal vyniknout soupeře.

Úvodní desetiminutovka se oběma týmům co do atraktivity opravdu povedla, ale radovat se mohl pouze jeden. Na prahu desáté minuty se totiž po Caňasově nahrávce rozběhl Roland Lamah, který z úhlu nesobecky nahrával. Rychlou kombinaci hostí zakončil dobře postavený Bony Wilfried, který doklepl míč do odkryté brány - 1:0.

O dalších deset minut později se mohlo skóre navýšit, neboť de Guzmán našel perfektní nahrávkou Lamaha, který tváří v tvář brankáři Belenovovi minul! Zkušený ruský brankář byl ke skvělému zákroku donucen také o chvíli později při ráně Nathana Dyera, kterou vytahoval z místa pod břevnem. Po půlhodině se ozvali také mírně pasivní domácí, ale střelu Popova brankář Vorm likvidovat nemusel, mířila totiž vysoko nad bránu. Pár minut po změně stran se do další akce hnal opět nám známý Bony, ale obránce Dealbert jej na poslední chvíli stihl zastavit.

Po hodině hry domácí tribuny vzkřikly nadšením, ale po brance Djibrila Cissého jejich nadšení muselo velmi rychle opadnout - bývalý hráč Liverpoolu či Marseille stál v době zakončení v ofsajdu. Akci de Guzmána po rohovém kopu zakončil obránce Ashley Williams, který mířil nad břevno. Po chvíli se do šance znovu dostal pracovitý Cissé, ale ani po obehrání mladíka Bena Daviese nezakončil přesně. Tlak domácího Krasnodaru se stupňoval, byl však zchlazen červenou kartou. Jednou napomínaný Xandao totiž fauloval střídajícího Álvara Vazqueze a sudí Robert Schörgenhofer jej poslal do sprch.

Vážné narušení plánů ale domácím prospělo, protože přečkali tlak Swansea a sami udeřili. A jak tak bývá v Kubani zvykem, opět stříleli až na samotný závěr. Na nahrávku Imelina Popova si naběhl Ibrahima Baldé a coby střídající hráč se stal hrdinou utkání!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Valencia CF (ESP)430110:69
2.Swansea City (ENG)42206:28
3.FC St. Gallen (SUI)41035:93
4.Kubaň Krasnodar (RUS)40222:62
Skupina B

Ludogorec Razgrad - Černomorec Oděsa 1:1

07.11.2013 19:00

Góly: 47. Juninho Quixadá - 64. Oleksij Haj

Ludogorec Razgrad sice čtvrtou výhru v řadě na své konto nepřidal, i tak mu ale remíza 1:1 zajistila předčasně postup mezi 32 nejlepších celků. Černomorec Oděsa v současné chvíli ztrácí na druhou příčku tři body a zdá se, že o ní se rozhodne možná až v posledním kole. Domácí otevřeli skóre Juninhem Quixadou, hosté korigovali Hajem.

Kouč Stojan Stoev před zápasem avizoval, že mu bude chybět možná až šest klíčových hráčů základní sestavy. Kromě suspendovaného Djakova však nakonec přece jenom od začátku hráli Barthe, Júnior Caicara i Zlatinski, kteří byli podle prvotních informací zranění, a Razgrad tak vlastně hrál v plné síle.

A že si bulharský mistr chce už dvě kola před koncem základních skupin zajistit další fázi Evropské ligy, prokázaly již úvodní minuty. Nejprve Fábio Espinho z první pálil z dobré pozice pouze nad bránu, poté se proti jeho sólu musel vytáhnout gólman Bezotosnyj, který dnes působil daleko jistěji než před dvěma týdny.

Na druhé straně hrozil asi nejvíce záložník Haj, jehož střela z první půle snesla přisnější parametry, ale nakonec skončila nad Stojanovovou svatyní. Rakouský obránce Berger následně mohl hlavou zužitkoval rohový kop, zamířil ovšem jen vedle. Na oba góly si tak diváci na stadionu v Sofii museli počkat až do druhé půle.

A do ní Ludogorec vstoupil skvěle. Misidjanovu přihrávku z levé strany zpracoval ve vápně naprosto nikým nehlídaný Brazilec Juninho Quixadá, jenž v pohodě překonal Bezotosnyje. Hosté nakonec srovnali stav celkem záhy, v 64. minutě Bobkův pas z přímého kopu umístil za Stojanova už dříve hrozící Haj.

Bulharský kapitán v rukavicích v závěrečných minutách svůj tým podržel, a když se mu podařilo fantasticky zlikvidovat další hlavičku Haje z blízkosti, Antonov přitom ve vyložené střelecké pozici rovněž neuspěl, mohly v Sofii započít oslavy. Oděsa se stala prvním týmem, který dokázal soupeři vstřelit branku, důvodů k radosti přesto moc neměla.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Dinamo Záhřeb 2:0

07.11.2013 19:00

Góly: 29. Adam Maher, 57. Jürgen Locadia

Fotbalisté PSV Eindhoven napravili zaváhání na chorvatské půdě a tentokráte si se Záhřebem dokázali v domácím prostředí poradit v poměru 2:0. Holandský celek se díky tomu udržel na druhém místě tabulky se ziskem sedmi bodů. Na vedoucí Razgrad ztrácí tři body a před Oděsou má náskok taktéž tří bodů. Dinamo Záhřeb je poslední s jedním bodem a v podstatě už nemůže myslet na postup ze skupiny.

PSV se dostalo do vedení po necelé půl hodině hry a svůj náskok pojistilo necelou čtvrthodinu po přestávce, chorvatský výběr se na žádný větší odpor nezmohl. Domácí byli mnohem lepší v celém průběhu utkání a mohli vyhrát o více než jen dvě branky. Už po necelých dvaceti minutách byl blízko vedoucí trefě Ola Toivonen, ovšem brankář Zelenika dokázal s vypětím všech sil odvrátit balón na rohový kop.

Ihned na to hostující strážce zaváhal a po slabé střele Depaye mu vypadl balón, naštěstí pro jeho tým se nikdo k dorážce neprotlačil. O pár minut později pálil velmi tvrdě asi z osmnácti metrů Locadia, jenže pouze do míst, kde byl připravený Zelenika a ten jeho projektil zkrotil. Ovšem PSV se přeci jen dočkalo ve 29. minutě. Po krásné individuální akci Narsingha a následném přízemním centru do vápna zamířil nabíhající Adam Maher přímo pod břevno.

Do konce úvodního dějství mohl zvýšit vedení PSV aktivní Toivonen, ovšem po střetu s brankářem míč v brance neskončil a švédský útočník se poté hodně dlouho nemohl zvednout z trávníku. Vytáhlý ostrostřelec se rychle oklepal a v 57. minutě se branky dočkal. Opět byl u toho Narsingh, který našel blonďatého spoluhráče na přední tyči a ten svižným pokusem rozvlnil síť podruhé - 2:0. Stejný hráč mohl skórovat podruhé o šest minut později.

Toivonen hledal před brankou hned tři své protihráče, skvělým skluzem však zabránil další pohromě Lee Addy. Dvacet minut před koncem Zelenika skvěle vyrazil ránu Mahera, hodně zajímavá pak byla závěrečná pětiminutovka. Aktivní Depay totiž trefil pouze tyč a minutu před koncem se dvakrát zachvělo břevno. Nejprve Maher svou bombou orazítkoval horní tyčku a hlavičkující Depay byl stejně úspěšný, výsledek utkání se tak již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Ludogorec Razgrad (BUL)43107:110
2.PSV Eindhoven (NED)42114:27
3.Černomorec Oděsa (UKR)41123:54
4.Dinamo Záhřeb (CRO)40131:71
Skupina C

Esbjerg fB - IF Elfsborg 1:0

07.11.2013 19:00

Góly: 71. Marcus Rohdén (vl.)

Fotbalisté dánského Esbjergu dokázali i ve svém druhém severském derby nad švédským Elfsborgem těsně zvítězit a s předstihem si zajistili postup mezi 32 nejlepších celků Evropské ligy. Na kontě totiž mají devět bodů a před Elfsborgem s Lutychem mají nedostižný osmibodový náskok, na stoprocentní Salzburg ztrácejí tři body. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané a o osudu utkání rozhodla vlastní branka zhruba dvacet minut před koncem.

První poločas byl hodně nezajímavý a diváci se dočkali pouze dvou vážnějších příležitostí. Deset minut před přestávkou se k hlavičkovému pokusu zblízka dostal Bakenga, ovšem gólman Stuhr Ellegaard si naprosto fantasticky s touto situací poradil. O pár minut později znovu hrozil stejný hráč a ani tentokráte v tváří tvář proti hostujícímu brankáři neuspěl, když po sólu zamířil jen do rukavice Ellegaarda.

Po změně stran se hrálo mnohem odvážněji a vyložené šance přibyly. Střídající Mick van Buren naskočil do hry v 50. minutě a po necelé hodině hry svou skvostnou ranou rozezvonil pravou tyč. Ellegaard si poradil také se střelou Lynga v 64. minutě, jenže v 71. minutě už přeci jen inkasoval. Po nahrávce Ankersena před branku vystřelil van Buren a po nešťastné teči Marcuse Rohdéna se balón třepetal v síti.

Hosté výrazně zahrozili čtvrthodiny před koncem, když ránu Beckmanna mířící do horního růžku fantasticky vyrazil brankář Rønnow. Závěrečná desetiminutovka přinesla obrovské příležitosti na obou stranách. Střídající Diouf nejprve přestřelil prázdnou branku, to samé předvedl na druhé straně taktéž střídající Hedlund. V nastaveném čase spálil největší šanci hostů v celém zápase opět Hedlund a trefil pouze tyč, švédský celek tak i přes mohutný tlak v závěru na kýžený bod nedosáhl.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Red Bull Salzburg 1:3

07.11.2013 19:00

Góly: 55. Paul-José M'Poku - 42. Dušan Švento, 45+1. Kevin Kampl, 59. Alan

Salzburg i nadále prochází skupinou C bez ztráty kytičky, tentokrát to odskákal Standard Lutych. Na belgické půdě vyhráli hosté 3:1 a předčasně si tak již zajistili postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy.

Úvod utkání sice lépe zachytili domácí, ale dvě branky Salzburgu v závěru první půle z kopaček Šventa a Kampla jasně určily, kdo bude ve zbytku utkání pánem na hřišti. Paul-Jose M’Poku pak sice dokázal snížit, ovšem překrásný gól Alana, jenž vystřihnul ukázkové nůžky, definitivně rozhodl o výhře hostů. Zároveň také znamenal, že Lutych v základní skupině letošní působení v evropských pohárech ukončí.

První střelu si sice připsali hosté skrze Kampla, ale jinak byli zpočátku nebezpečnější Belgičané. Peter Gulacsi se musel nejprve předvést proti ráně Batshuayiho a poté sledovat Ezekiela, jak posílá míč pouze vedle jeho branky. Když tlak Lutychu Rakušané přestáli, začali se čím dál více osmělovat. Odměnou jim byly dvě branky v krátkém rozmezí. Ve slibné šanci sice ještě neuspěl Berisha, ale tři minuty před koncem první půle Alan přetlačil v souboji Cimana, poslal centrovaný míč Dušanu Šventovi a slovenský reprezentant zblízka otevřel skóre.

Dalo by se spekulovat, nakolik si Salzburg vedení vůbec zasloužil, a zvláště poté, co v nastaveném čase poslal Švento přihrávku Kamplovi, jenž z hloubi pokutového území zvýšil náskok svého celku dokonce na dvě branky. Standard se po změně stran zvládnul otřepat z nepříjemné situace a zdramatizoval utkání zásluhou Ronnieho Stama, jehož přímý kop nadvakrát dorazil za brankovou čáru M’Poku.

Jednobrankový rozdíl ve ztrátě ovšem domácím vydržel jen tři minuty. Valon Berisha poslal z pravé strany centr do vápna k připravenému Alanovi, který akrobaticky vystřihnul perfektně provedené nůžky a prudkou ranou nedal brankáři Thuram-Ulienovi sebemenší šanci. Od té chvíle se již domácí na nic výraznějšího nezmohli, a tak zápas skončil výhrou Salzburgu 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Red Bull Salzburg (AUT)440011:312
2.Esbjerg fB (DEN)43016:49
3.Standard Lutych (BEL)40134:81
4.IF Elfsborg (SWE)40132:81
Skupina D

NK Maribor - SV Zulte Waregem 0:1

07.11.2013 19:00

Góly: 29. Thorgan Hazard (pen.)

Fotbalisté Waregemu vrátili slovinskému celku 14 dní starou domácí porážku 1:3 z domácího prostředí a nyní v Mariboru zvítězili díky proměněné penaltě po necelé půl hodině hry v poměru 1:0. Utkání by zřejmě vzhledem k vyrovnanosti asi slušela remíza a nebýt pokutového kopu, tak by možná branka nepadla. Belgický celek tak poskočil se čtyřmi body na třetí místo tabulky o bod před Maribor a o bod za Wigan, vrátil se tak do boje o postup.

Hosté si vytvořili v úvodu utkání mírný tlak a měli k dispozici i několik rohových kopů, do vedení se mohli dostat již v 8. minutě. Po centru Thorgana Hazrda vystřelil velmi nebezpečně Godeau a brankář Handanovič s velkým úsilím odvrátil míč na rohový kop. Waregem zužitkoval mírný tlak ve 29. minutě. Conté pronikl do vápna a už se chystal střílet, ovšem k zemi ho poslal Viler a obdržel od rozhodčího jedinou žlutou kartu svého týmu v celém zápase.

Nařízený pokutový kop pak s přehledem proměnil Hazard. Poté se hrálo velmi vyrovnaně a hosté si dávali pozor hlavně na defenzívu, další velká příležitost byla k vidění až po hodině hry. Po rohovém kopu Vilera a následné hlavičce Arghuse míč těsně nepřekročil brankovou čáru a s dorážkou Merteljeho si dokázal fantasticky poradit brankář Bossut. Další vyloženou možnost měli domácí necelou čtvrthodinu před koncem.

Dobrou střelu na vzdálenější tyč vyslal střídající Bohar a brankář Bossut famózně odvrátil jeho pokus na rohový kop. Domácí se až do samého závěru marně snažili překvapit obranu soupeře a poslední obrovskou šanci neproměnili v nastaveném čase. Po Fajićově ráně vykopl jeden z obránců balón ještě před brankovou čarou a stadionem Ljudski vrt to pouze zahučelo, domácí byli jednomu bodu opravdu hodně blízko.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Wigan Athletic 1:0

07.11.2013 18:00

Góly: 22. Oleg Kuzmin

Domácí Rubin Kazaň si poradil s anglickým Wiganem a slaví tři body. Jediným střelcem utkání se stal Oleg Kuzmin, který po dvaceti minutách poslal domácí do vedení. Kazaň zvýšila náskok na čele tabulky skupiny D, Latics jsou stále druzí.

Oba celky začínaly velmi nervózní hrou plnou nepřesných přihrávek a zkažených kombinací. Titulem aktivnějšího týmu, především co se týče držení míče, se pyšnil překvapivě Rubin. Ani tak však jeho tlak zpočátku utkání kýžený gól nepřinesl. V první čtvrthodince jsme mohli vidět několik rohových kopů, z nichž ale většina skončila v náručí brankáře Ryžikova.

První zajímavá situace přišla ve dvacáté minutě. Na hrací ploše se srazili dva fotbalisté a hra musela být přerušena. Kapitán Kazaně Šaronov potřeboval dokonce ošetření, ale byl po krátké pomoci lékařů a fyzioterapeutů v pořádku, takže se mohl zapojit do hry. A velmi se mu to vyplatilo.

Obrana Wiganu ve dvaadvacáté minutě totiž zaspala, když si nechala na pravém křídle utéct Olega Kuzmina, který se skvěle uvolnil po přihrávce svého spoluhráče Natcha. Dostal se až do velkého vápna, kde pálil svojí silnější pravou nohou, a stav utkání se tak mohl měnit na 1:0 pro Rubin. Brankář Wiganu Nicholls na jeho nádhernou střelu nemohl včas zareagovat.

Těsně před koncem první půlhodiny se do velmi zajímavé šance dostali hosté z Anglie, když se na levém křídle prodral Espinoza a poslal krásně načechraný centr do šestnáctky. Tam si míč našel hlavu útočníka Holta, bohužel pro Angličany jeho pokus skončil nad břevnem. Poté následovalo několik minut častého přerušování hry vzhledem k zákrokům proti pravidlům na obou stranách, za což viděli žlutou kartu hráči Perch na straně hostí a Torbinskij na domácí straně. Těsně před koncem poločasu se do zajímavé situace dostali hosté. Tentokrát poslal ukázkový centr McClean, našel připraveného Holta, ale ten ani tentokrát nedokázal svůj střelecký pokus zužitkovat ve prospěch svého týmu. Brankář Ryžikov byl dobře připraven. První půle tak skončila vedením Rubinu Kazaň na domácím stadionu.

Druhý poločas začal Rubin střídáním: pole opustil Mavinga a nahradil jej Sjarhej Kisljak. Wigan se dále snažil přechytračit svého protivníka především centry do vápna, ovšem tam nejčastěji nacházel dobře postavené protihráče. Až do pětapadesáté minuty se neudálo nic zvláštního. Hra se pohybovala nejčastěji ve středu hřiště. V 55. minutě obdržel další žlutou kartu za svůj zákrok domácí Navas. Nejaktivnějšími hráči hostů jsou Holt a McManaman, ale jejich samostatné průniky ani vzájemná kombinace nekončily úspěchem. Celky Wiganu i Kazaně se prezentovaly několika pěknými útoky, ale jejich střely byly nepřesné. Za všechny můžeme jmenovat Rjazanceva, který měl ke gólu nejblíže v sedmdesáté minutě za domácí, na hostující straně se stále velmi snažil McArthur, ale ani ten výsledek zápasu nijak nezměnil.

Střídající útočník Marc-Antoine Fortuné obdržel výbornou přihrávku do vápna deset minut před koncem, kde se parádně obtočil s míčem a vystřelil. Jeho pokus ovšem skončil pouze na boční síti brankáře Ryžikova. Fanouškům Wiganu docela zatrnulo v 83. minutě. Další Espinozův centr našel hlavu Rogneho, ten nastřelil brankovou konstrukci. V nastaveném čase se dostal do gólové pozice Wakaso, ale Nicholls byl připraven. Následně mu vypadl míč z rukavic, ale Prudnikov stál otočený k brance, tudíž ani on stav utkání nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň (RUS)431011:310
2.Wigan Athletic (ENG)41214:35
3.SV Zulte Waregem (BEL)41122:74
4.NK Maribor (SLO)41036:103
Skupina E

Dněpr Dněpropetrovsk - Paços Ferreira 2:0

07.11.2013 19:00

Góly: 44. Matheus, 66. Jevhen Konopljanka

Fotbalisté Dněpru s přehledem ovládli i domácí duel s portugalskou Ferreirou a díky tříbodovému zisku si s předstihem zajistili účast v jarní části evropské ligy. V tuto chvíli mají na kontě devět bodů a jsou druzí za vedoucí Fiorentinou, před Pandurii s Ferreirou drží nedostižný osmibodový náskok. Hosté si v celém zápase nevytvořili jedinou vážnější příležitost a nyní se budou soustředit na domácí soutěž, kde jsou zatím poslední.

První poločas rozhodně nebyl divácky atraktivní a bylo k vidění opravdu velmi málo nebezpečných situací. V úvodní půlhodině byli mírně lepší domácí, ovšem po chybách v rozehrávce nemusel Filipe zasahovat. Nejblíže k brance byl Kalinić, kterému po nahrávce z levé strany chyběly k balónu před prázdnou brankou zhruba dva metry. Přesně ve 30. minutě zahrozil Gama, jenže brankář Filipe si dokázal s jeho pokusem poradit.

Pět minut před přestávkou vystřelil zhruba z hranice pokutového území z voleje Kalinić a jeho nebezpečná rána proletěla asi o půl metru vedle pravé tyče. Domácí se přeci jen dočkali ve 44. minutě po velmi nenápadné situaci. Po zablokované ráně Gamy přiťukl Fedeckyj míč ve vzduchu na zadní tyč a tam ho s přehledem hlavou dopravil do sítě Matheus. Dněpr pokračoval v útočení i po přestávce a v 50. minutě mohl definitivně rozhodnout.

Jevhen Konopljanka po sérii odražených balónů vypálil do horní části a Filipe se musel hodně natahovat, aby jeho ránu zlikvidoval. Aktivní Konopljanka se přeci jen prosadil v 66. minutě po nádherné akci. Dostal pas na levou stranu a poté si podél vápna naběhl blíže do středu, kde z osmnácti metrů vyslal kroucenou nechytatelnou ránu na zadní tyč, míč se poté odrazil od tyče do branky a jednalo se opravdu o skvostný gól.

Domácí od této chvíle kontrolovali průběh hry a měli i další šance. Čtvrthodiny před koncem dokázal Filipe famózně v tváří tvář vychytat Kaliniće, deset minut před koncem mířil střídající Politylo o pár decimetrů vedle branky. Ferreira si nevytvořila žádný větší tlak a až do konce utkání se bránila. V dresu domácího výběru odehrál celé utkání český obránce Ondřej Mazuch a v závěru inkasoval žlutou kartu, brankář Laštůvka zůstal jen na lavičce.

Více informací k zápasu

Pandurii Târgu Jiu - ACF Fiorentina 1:2

07.11.2013 19:00

Góly: 32. Eric - 86. Ryder Matos, 90+2. Borja Valero

Boj až do závěrečných minut a stoprocentní nasazení - to dnes pomohlo toskánskému týmu k výhře. Tři body se však vůbec nerodily snadno a hosté museli dokonce dotahovat skóre. Úvodní branku sice v první půli vstřelil Pereira, ale poslední desetiminutovka hosty spasila.

Asi jen málokdo by očekával takové drama. Přesto jsme se jej na rumunské půdě dočkali a hostující fanoušci, kteří možná chtěli odcházet, rozhodně udělali dobře, pokud na svých sedadlech zůstali. Do utkání sice nezasáhla řada hvězdných hráčů Fialek (mimo jiné Giuseppe Rossi nebo Mario Gómez), ale přes tyto absence dokázala Montellova družina svého soka udolat.

Domácí od úvodních minut dobře napadali rozehrávku Fialek a toskánský klub se do zakončení příliš často nedostával. Problémem rumunského celku byla především nepřesnost, protože drtivá většina jeho akcí mířila nakonec mimo tři tyče. Fiorentina byla okleštěna o svou nejzářivější střeleckou hvězdu, protože na dnešní zápas dostal volno Pepito Rossi. Jeho místo zaujala trojice Joaquin - Matos - Jakovenko, která s přibývajícím časem začala roztáčet pomyslné kolo ofenzivních sil. Zvláště zkušený Španěl Joaquin se často dostával k ohrožení brankáře Stancy, ale ani tři střelecké pokusy k prvnímu napnutí sítě nevedly.

Zkušený brankář domácích musel po špatném došlápnutí střídat, místo něj se útoky Violy jal zastavovat náhradník Pedro Mingote. Stancu tedy jen ze střídačky viděl šanci svého týmu, díky které se celek Pandurii dostal do vedení. Buleica centroval do vápna a jeho nahrávku akrobaticky zakončil Eric Pereira. Brankář Munúa neměl nárok jeho skvělou trefu chytit, takže Fialky o gól prohrávaly.

Krátce po vstřelené brance se rumunský tým mohl dostat do trháku, když v přečíslení postupoval na Munúovu bránu Nicandro Breeveld. Tomu vyšla i nahrávka na nabíhajícího spoluhráče Erica, ale jeho střelu stihl zablokovat vracející se obránce. V prvním poločase sice domácí tým skóroval, ale stálo jej to dva zraněné hráče. Právě kvůli zranění musel z hrací plochy také Erico Da Silva, jehož místo zaujal Iulian Mamele. Nevýrazného Jakovenka vystřídal Montella Borjou, což se později ukázalo jako velmi dobrá volba. Zkušený brankář Munúa pravděpodobně nečekal, že by si dnes připsal takový počet zákroků, ale právě jeho instinkty zachránily Violu od druhého gólu. Po zmatcích v pokutovém území se jen díky reflexům zkušeného brankáře za hlavu chytal Alex dos Santos.

Fiorentina díky Borjovi získala rozhodující přesilu v záloze, navíc je španělský středopolař znám také skvělou technikou a přesnými centry. Právě těch využívala především dvojice Joaquin - Matos. Dvacet minut před koncem utkání mohl Pandurii již poněkolikáté rozhodnout, ale šanci opět neproměnil. Nabíhající dos Santos se sice velice snažil a jeho rychlé nohy mu daly jistou výhodu, ale na brankáře Munúu nevyzrál. Bývalý strážce tří tyčí se proslavil například v Málaze či Deportivu a také dnes ukázal skvělé schopnosti.

I díky nim mohla Fiorentina stále pomýšlet na obrat. Dočkala se jej pět minut před koncem, kdy Juan Cuadrado našel centrem do pokutového území volného Rydera Matose, který se z téměř hranice brankové čáry nemýlil - 1:1.

Tlak Violy se stával neúnosným a mohl být vzápětí odměněn, ale skórující Joaquin stál v ofsajdu. Ani rozhodnutí pomezního sudího však Fialky nezastavilo, další akcí se blýskl právě střídající Borja Valero. Jeho ránu sice ještě brankář Mingote chytil, ale ve druhé minutě nastavení již kapituloval. Obranná řada domácích nevydržela a míč skrz ni propadl k volnému Valerovi. Ten se z blízkosti nemýlil a stal se hrdinou hostujícího sektoru!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.ACF Fiorentina (ITA)440010:212
2.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)43016:29
3.Pandurii Târgu Jiu (ROU)40132:71
4.Paços Ferreira (POR)40131:81
Skupina F

APOEL Nikósie - Girondins Bordeaux 2:1

07.11.2013 19:00

Góly: 14. Nektarios Alexandrou, 55. Nuno Morais - 45+2. Lamine Sané

Na Kypru se řádně zamotala situace ve skupině F. APOEL Nikósia v domácím klání s Bordeaux poprvé zvítězil a díky třem bodům se vrátil do boje o postup. V nejméně výhodné pozici je naopak právě Bordeaux, které se třemi body spadlo na poslední místo. Díky výhře Maccabi Tel Aviv nad dosud suverénním Frankfurtem tak mohou dvě kola před koncem všechny kluby skončit první i poslední.

Domácí se do vedení dostali už po třinácti minutách, kdy se k exekuci přímého kopu postavil Nektarios Alexandrou. Sérgio mu míč lehce posunul a záložník kyperského celku se překrásnou ranou postaral o stěhování pavouků v z horního rohu Carrassovy branky.

Další velké šance se diváci dočkali až v samotném závěru úvodního dějství a výsledkem bylo vyrovnání. Roh Girondins z dílny Obraniaka zasáhl hlavou Ludovic Sané a do šatny se šlo za stavu 1:1.

Po změně stran se brzy osud utkání mohl zcela změnit, když Mario Budmir mimo dění hry udeřil Landryho N’Guéma a byl po zásluze vyloučen. Asistent rozhodčího nicméně v chování postiženého viděl simulování, a tak byl po druhé žluté kartě poslán pod sprchy i hráč hostí.

Místo přesilovky Bordeaux tak zůstal počet hráčů na obou stranách vyrovnán a využili toho hráči Apoelu. Nuno Morais si pět minut po "snížení stavů" narazil s Benachourem, využil nedůrazu Saného a přesně zakončil. Čtvrt hodiny před koncem měl Morais ještě dvakrát na kopačce rozhodnutí, ale Carrasso byl tentokrát úspěšnější.

V nastaveném čase pak hosté bojovali o druhou branku, která by jim zajistila kýžený bod, ale své akce nedotáhli do úspěšného konce. V úplném závěru ještě hlavičkoval těsně vedle Sacko, poté už ale došlo jen k výkopu a závěrečnému hvizdu sudího. Apoel tak uchránil všechny tři body na Kypru a oživil své naději na boj o postup do vyřazovací fáze.

Více informací k zápasu

Maccabi Tel-Aviv - Eintracht Frankfurt 4:2

07.11.2013 19:00

Góly: 14. Eran Zahavi, 30. Barak Itzhaki, 35. Barak Itzhaki, 90+4. Eran Zahavi (pen.) - 63. Srđan Lakić, 67. Alexander Meier (pen.)

Navázat na předchozí tři bezchybné zápasy hesenský tým nedokázal a především vinou prospaného úvodního poločasu si z Tel-Avivu odváží nečekanou porážku, která minimálně do dalšího kola odsouvá postupové oslavy.

Přestože hostující kormidelník Armin Veh před utkáním na izraelské půdě apeloval na důležitost samotného zápasu, hráči si jeho slova příliš vážně nevzali a od samého začátku působili poněkud laxním dojmem. Maccabi tohoto faktu logicky využilo: Anderson nezvládl odvrátit poměrně snadný balón, čehož využil Zahavi a pohotovou střelou z vápna otevřel skóre - 1:0!

Pro Orly však bylo záhy ještě hůře. Ben Harush poslal do šestnáctky nadýchaný centr, který s přehledem usměrnil mezi tři tyče Itzhaki a bez problému zvýšil na 2:0. Deset minut před odchodem na přestávku se zdálo být definitivně jasno: Mitrović vysunul ke zteči Zahaviho, který ještě vrátil kulatý nesmysl na Itzhariho, jenž střelou k tyči zavěsil - 3:0.

Z docela jiného soudku se pokračovalo po krátkém oddechu. Hesenský tým notně přidal a na jeho herním projevu to rázem bylo patrné. Nakonec se hosté přece jen dočkali: Schröck nacentroval do pokutového území a vzrůstem nevysoký Lakić nekompromisně snížil - 3:1.

A ještě nedávno účastník druhé nejvyšší německé soutěže prakticky vzápětí využil chvilkové nepozornosti domácí obrany, Yeini posléze ve vymezeném prostoru zahrál rukou a rozhodčí Gumienny nařídil pokutový kop! Ten si vzal na starost tradičně kapitán Meier a do protipohybu brankáře snížil na 3:2! Eintracht se naděje na bodový zisk nevzdával, ale s výjimkou nepřesné hlavičky střídajícího Kadlece se už k ohrožení branky nedostal. Trapp pro změnu musel ještě likvidovat snahu Pricy, jehož sice vychytal, ovšem poslední slovo měl z penalty opět Zahavi - 4:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Eintracht Frankfurt (GER)430110:49
2.Maccabi Tel-Aviv (ISR)42116:57
3.APOEL Nikósie (CYP)41123:64
4.Girondins Bordeaux (FRA)41034:83
Skupina G

Rapid Vídeň - KRC Genk 2:2

07.11.2013 21:05

Góly: 40. Terrance Boyd, 45+2. Terrance Boyd - 28. Kara Mbodji (pen.), 61. Thomas Buffel

I druhý vzájemný zápas Rapidu Vídeň a Genku skončil dělbou bodů. Domácí si na své konto připsali svou třetí remízu ve skupině, hosté zůstali na čele tabulky a udrželi pětibodový odstup na svého soupeře. Terrance Boyd během sedmi minut zařídil rakouskému celku vedení po poločase, po obrátce nakonec srovnal Thomas Buffel.

Oba týmy se snažily hrát hodně směrem dopředu, divákům se fotbal zajisté musel líbit. Po několika možnostech se nakonec prosadil KRC. Vossenovu hlavičku dokázal Trimmel vyrazit pouze do míst, kde stál De Ceulaer, a protože ten byl u míče dříve než slovenský gólman Novota, jeho pád si po střetu s ním vyžádal nařízení pokutového kopu.

A s ním větší problémy neměl Mbodji, jenž umístil míč nekompromisně pod břevno. Rapidu se podařilo odpovědět teprve pět minut před obrátkou. Už předtím pálil velice dobře Petsos, jehož ránu ale ještě dokázal brankář Köteles zlikvidovat, z následného rohového kopu se domácí už přece jenom prosadili.

Ve vápně si na centr nejvýše naskočil Sonnleitner, jenž svou hlavičkou rozezvonil tyčku, balón se ovšem poté odrazil k Boydovi a ten ho doklepl za brankovou čáru. V nastavení se americký útočník prosadil ještě jednou. Tentokráte si naběhl na centr z pravé strany od Trimmela a hlavou z blízkosti zacílil.

V současnosti nejlepší střelec týmu, na němž po zranění Guida Burgstallera, který na hřiště přišel až v 77. minutě, stála hra Rapidu v uplynulých týdnech, mohl dovršit hattrick, avšak selhal v koncovce. Na druhé straně naopak v 61. minutě po pasu od Camuse skóroval tečí nehlídaný Vossen a určil konečný stav.

Více informací k zápasu

FC Thun - Dynamo Kyjev 0:2

07.11.2013 21:05

Góly: 29. Lukas Schenkel (vl.), 69. Andrij Jarmolenko

Po zbabraných úvodních dvou kolech se favorit skupiny Dynamo Kyjev díky druhému vítězství nad Thunem notně přiblížil postupu do další fáze Evropské ligy. Stejně jako v Kyjevu nedokázalo švýcarské mužstvo vstřelit svému soupeři branku a dokonce je nyní horší o skóre než třetí Rapid Vídeň.

Opět to byl večer útočníka Andrije Jarmolenka, jednoho z nejsledovanějších mužů ukrajinského výběru, který byl u všeho podstatného. Pro Dynamo se ale zápas nevyvíjel vůbec dobře, Mbokani se totiž během několika desítek sekund nechal po druhé žluté kartě v 17. minutě vyloučit a hosté hráli prakticky celý zápas o deseti.

I v oslabení se však proti Thunu dokázali prosadit. Ve 29. minutě Jarmolenko původně zamýšlel svým centrem z pravé strany najít ve vápně někoho ze svých spoluhráčů, ale když si míč do vlastní brány tečoval Schenkel, určitě se zlobit nemohl. Mužstvo kouče Urse Fischera přitom mohlo hned zkraje bez problémů vést.

Uběhla jen chvilka od úvodního hvizdu sudího Clémenta Turpina a už se do velké tutovky dostával C. Schneuwly. Ten si naběhl do středu pole, a když se objevil před Šovkovskym, zazmatkoval, a ukrajinský gólman tak mohl zasáhnout. V 7. minutě bylo Dynamu ještě více úzko, opět mohlo děkovat jen štěstí.

Sadik si hezky narovnal míč v šestnáctce na levačku, gólman Šovkovskyj na jeho následný pokus nemohl v žádném případě zareagovat a zachránila ho nakonec tyčka. Thun ovšem od inkasování působil na hřišti malátně. V 69. minutě navýšil na 2:0 zabiják Jaromlenko, který z přímého kopu zakroutil svou střelu přesně pod břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.KRC Genk (BEL)42206:48
2.Dynamo Kyjev (UKR)42117:37
3.Rapid Vídeň (AUT)40315:63
4.FC Thun (SUI)41032:73
Skupina H

Estoril Praia - SC Freiburg 0:0

07.11.2013 21:05

Góly: -

Ani napočtvrté nedokázal Freiburg prolomit hranici a z Portugalska si přiváží pouze bod za bezbrankovou remízu. SCF i Estorilu se tak postupový sen pomalu rozptyluje.

Oba celky už konečně potřebovaly naplno bodovat, ovšem samotný zápas tomu nenasvědčoval a od první minuty se hrálo z obou stran především uvážlivě. Hostující strana sice chvílemi zkoušela tvořit hru, ovšem s velmi obměněnou základní sestavou (Christian Streich provedl rovnou devět změn!) se to SCF dvakrát nedařilo. Naproti tomu Estoril se "zakopal" před šestnáctkou.

Diváci tak na zajímavé šance a ofenzivní fotbal čekali marně. Ostatně o všem jasně vypovídá skutečnost, že jedinou kloudnou možnost prvních čtyřiceti pěti minut měl na svědomí Leal, jenž natáhl z hranice šestnáctky, ovšem prostor tří tyčí tak jako tak nenašel.

Po obrátce se na trávníku, místo Sebastiana Kerka ukázal Aidin Mehmedi, ovšem byli to domácí, kdo zavelel ke zteči. Postupně to zkoušeli Leal, Sebá, Fernandes, Carlitos a znovu Leal, ovšem ani jeden z nich kýžený úspěch neslavil. Portugalci měli více ze hry, ale i přes dvojitou početní převahu (za ruku byl vyloučený Höfler a rovněž po druhé žluté kartě musel za nedovolený zákrok jen o chvíli později ze hřiště také Guédé) nedokázali duel rozhodnout ve svůj prospěch. Už během nastavení měl obrovskou možnost Sebá, avšak na skvělého Baumanna si nepřišel a Lopes pro změnu mířil vysoko nad břevno.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Slovan Liberec 1:1

07.11.2013 21:05

Góly: 29. Diego Perotti - 71. David Pavelka

Liberečtí dokázali v Evropské lize podruhé sebrat body favorizované Seville. Ve 4. kole základní skupiny nečekaně remizovali ve Španělsku 1:1 a zopakovali výsledek z domácího duelu před dvěma týdny. V přímém souboji o první místo otevřel v 29. minutě skóre Perotti, v 71. minutě ale vyrovnal po individuální akci Pavelka.

Slovan protáhl neporazitelnost v pohárech na devět utkání a zůstává dva zápasy před koncem skupiny na postupovém druhém místě dva body za Sevillou. Na třetí Freiburg, který přivítá v dalším utkání 28. listopadu doma U Nisy, má náskok tří bodů.

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý se rozhodl v Andalusii šetřit obránce Kušníra, jemuž by hrozila třetí žlutá karta, znamenající případný trest v příštím klíčovém utkání s Freiburgem. Na pravém kraji obrany ho nahradil Frýdek a od začátku měl plno práce s průniky aktivního Perottiho.

Sevilla sice nastoupila bez uzdraveného kapitána Rakitiče, který začal na lavičce, přesto hned zatlačila hosty před jejich vápno. Severočeši zahrozili v šesté minutě po Šuralově centru a nepřesné Rabušicově hlavičce, jinak se ale hlavně bránili.

První gólovou šanci si Sevilla vytvořila ve 24. minutě. Rabello z první napálil odražený míč, slovenský gólman Hroššo, který nahradil potrestanou jedničku Kováře, ale zasáhl pohotově a přízemní střelu k tyči vytáhl na roh.

O pět minut později už vítěz Poháru UEFA z let 2006 a 2007 vedl. Po Kováčově faulu zahrával Perotti kousek za vápnem přímý kop a míč zatočil přesně do horního rohu.

Sevilla, která je v domácí soutěži až čtrnáctá, pokračovala v aktivitě i po přestávce a zkraje druhé půle mohla třikrát navýšit skóre. Střelu Ruseska ale hokejovým "semaforem" vyrazil Hroššo, stejný hráč pak pálil těsně vedle stejně jako Mbia.

Vzápětí měl Hroššo štěstí, že Rusescu netrefil dobře míč. V 69. minutě po Frýdkově zaváhání postupoval z úhlu na branku Perotti, jenže minul vzdálenější tyč.

Sevillu zahozené šance přišly draho. V 71. minutě vyrazil Liberec do ojedinělého brejku, Pavelka přešel přes půl hřiště a úchvatné sólo zakončil přesnou střelou, na niž se Varas natahoval marně.

Domácí inkasovaná branka zaskočila a hosté už nečekaný bod ubránili. V závěru jim pomohlo i štěstí, když Cala zblízka nastřelil tyč. Slovan tak i ve třetím vzájemném utkání se Sevillou remizoval a vyrovnal český rekord v počtu zápasů po sobě bez porážky během jedné sezony. Devět pohárových utkání v řadě neprohrála rovněž pražská Slavia v ročníku 1995/96.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sevilla FC (ESP)42206:38
2.Slovan Liberec (CZE)41306:56
3.SC Freiburg (GER)40313:53
4.Estoril Praia (POR)40223:52
Skupina I

Vitória SC Guimarães - Real Betis 0:1

07.11.2013 21:05

Góly: 90+4. Chuli

Dlouho to na stadionu v Guimaraesi vypadalo na bezbrankovou remízu. Fotbalová spravedlnost však přeci jen zasáhla a aktivnější hosté se díky rozhodující trefě Chuliho mohli radovat. Španělé mohou mít o to větší radost, že tři body jim přineslo až nastavení druhé půle.

Zkušený italský arbitr Paolo Mazzoleni přivedl na trávník obě jedenáctky aktérů s vědomím, že případný vítěz by mohl usilovat o přední místo ve skupině I. Úvodní minuty nasvědčovaly spíše tomu, že konečná remíza by nebyla proti srsti ani jedné straně. Mnoha fotbalových momentů jsme se vpravdě nedočkali, spíše se jednalo o souboje uprostřed hřiště. Real Betis převážně vyčkával, s čím že přijde jeho sok, popřípadě se pokoušel překonat jeho flexibilní obranu dlouhými nákopy na vysunutého hrotového útočníka Braiana Rodrígueze.

Tyto snahy však nikam nevedly, takže se béticos přeorientovali na rychlejší pozemní kombinace. Ti sice mají na své straně Juana Carlose, ale ani jeho kopací technika ke gólu nevedla. Hosté se ujali vedení v množství standardních situací, které měly být klíčem k úspěchu. Zmíněný Carlos se pokoušel po další z nich vypálit, ale jeho projektil mířil o několik centimetrů vedle tyče! K ráně se na druhé straně hřiště odhodlal také reprezentant Nigeru ve službách domácích - Moussa Maazou však neseřídila svoje mířidla právě nejpřesněji, takže brankář Stephan Andersen byl opět bez práce.

Záložní řadu Betisu dirigovala především dvojice Juan Carlos - Joan Verdú. První z nich se uplatnil při standardních situacích, druhý pak při časté střelbě. K další ráně se odhodlal také Álvaro Vadillo, který jen těsně minul Douglasovu bránu. Povedený pokus Barrientose brankář Andersen řešit nemusel, zaskočili za něj totiž jeho obránci. Trenér Pepe Mel se rozhodl, že bod by jeho týmu nemusel stačit, takže na hrací plochu poslal střelce Jorgeho Molinu. Ten se jako vítr prohnal kolem pomalého obránce svého soupeře a vypálil těsně vedle! Po dalším rohovém kopu se k hlavičce směrem Douglasovým procpal José Caro, jehož pokus prolétl těsně mimo.

Hosty málem vyděsil aktivní Maazou, který jen těsně nedosáhl na míč a Andersen jej se štěstím schoval do náruče. Deset minut před koncem Pepe Mel vytáhl další akvizici z rukávu, když místo unaveného Juana Carlose poslal na hrací plochu řádit Chuliho. A to slovo je opravdu namístě - o dvanáct minut později to byl totiž právě střídající hráč, který potopil snahy Guimaraese. Joan Verdú našel skvělým pasem za obranu nabíhajícího Chuliho, který přízemní ranou překonal Douglase a poslal Real Betis do vedení! To už si španělský tým do konce utkání udržel a radoval se ze tří bodů.

Více informací k zápasu

NK Rijeka - Olympique Lyon 1:1

07.11.2013 21:05

Góly: 21. Andrej Kramarić - 14. Alassane Pléa

Jedno z nejsložitějších období za poslední dekádu prožívá francouzský Lyon, který ještě před nedávnem suverénně vládl Ligue 1 a k tomu strašil soupeře mezi evropskou smetánkou, ovšem po remíze na půdě Rijeky musí ještě bojovat o postup do vyřazovací fáze EL.

Domácí ekipa začala bez zbytečného studu a po několika minutách Kvržić oslovil ve vápně Benka, ten však z nadějně vyhlížející situaci nic kloudného nevytěžil a prostor ohraničený třemi tyčemi vůbec nenašel! Vzápětí se jen potvrdilo otřepané pravidlo: Danić na zadní tyči posadil mičudu na hlavu Gourcuffa, ten sice neuspěl, ale dorážející Pléa už si poradil na jedničku - 0:1!

Těsný náskok si však Olympique dlouho neužil. Přesněji se jednalo o pouhých sedm minut, po kterých z pětadvaceti metrů napřáhl Kramarić a fantasticky umístěnou střelou do šibenice nekompromisně propálil Gorgelina - 1:1. Ten samý hráč ještě do přestávky následně promarnil dvě velké příležitosti na úplné otočení skóre a na přestávku se tak šlo za nerozhodného stavu.

Patnáctiminutový prostor na spřádání nových taktických plánů vyšel o poznání lépe hostující straně, která byla o poznání aktivnější a rovněž si vytvořila hned několik zajímavých šancí. Lyonu mohli postupně přiblížit osmifinálovou účast Gourcuff a Briand, ovšem ani jeden z nich na strážce rijecké svatyně recept nenašel! Remíza však ani pro jeden tým nic neřeší...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Betis (ESP)42203:18
2.Olympique Lyon (FRA)41303:26
3.Vitória SC Guimarães (POR)41125:34
4.NK Rijeka (CRO)40222:72
Skupina J

Legia Varšava - Trabzonspor 0:2

07.11.2013 21:05

Góly: 71. Dossa Júnior (vl.), 79. Olcan Adin

Trabzonspor se značně přiblížil postupu ze skupiny J, když venku porazil Legii Varšava 2:0. Šlo o vydřené vítězství, o to cennější může v očích tureckého klubu být. Nyní mu stačí ve zbylých utkáních získat k stoprocentní jistotě kvalifikace jediný bod. Obě branky vstřelili hosté až v závěrečné dvacetiminutovce.

Legii už před zápasem bylo jasné, že k postupu ze skupiny by potřebovala malý zázrak. Ten se však nekonal, navzdory velké snaze domácích zlomit sérii dosavadních porážek a připsat si první body. Brzy po úvodním hvizdu ohrozil branku tureckého klubu Michal Kucharczyk, brankář Kivrak si bez zaváhání poradil. Tatáž situace se opakovala i s drobným odstupem, ani její rozuzlení se neměnilo. Domácí i nadále zkoušeli střílet, co to jen šlo a nepouštěli Trabzonspor téměř k ničemu. Mimo dalekonosné rány Bosingwy neměli hosté žádný další střelecký pokus.

I po změně stran Legie pokračovala ve své aktivitě a poháněná rozbouřeným domácím publikem zkoušela všechno možné, aby vstřelila úvodní gól utkání. Dossa Junior ovšem po Furmanově centru hlavičkoval těsně vedle a ani zranění brankáře Kivraka na skóre nic nezměnilo. Jeho záskok Zeki Ayvaz musel takřka okamžitě předvést své vlohy při ráně Brzyského, která byla za letu výrazně tečována.

Přesto všechno to byli domácí, kdo osmnáct minut před koncem inkasoval. Florent Malouda se při pokusu usměrnit hlavou míč do sítě dostal pouze k lehké teči ramenem, která však znamenala nešťastný vlastní gól Dossy Juniora. Sedm minut nato navíc bývalý křídelník Chelsea připravil z brejku druhý gól zápasu Adinovi. K ničemu v tu chvíli byla Legii drtivá převaha v počtu střel i rohových kopů, lekce efektivity ze strany hostů byla navýsost důrazná.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Apollon Limassol 2:1

07.11.2013 21:05

Góly: 14. Sergio Floccari, 37. Sergio Floccari - 39. Fotis Papoulis

Sergio Floccari opět spasil Lazio a prodloužil angažmá kritizovaného Vladimira Petkoviće na římské lavičce. Kyperský Apollon zareagoval na inkasované zásahy téměř podobně, brankáře Etrita Berishu však překonal pouze jednou.

Oproti ligové scéně se trenér Petković rozhodl dát šancí několika novým tvářím, které jej jistě nezklamaly. Řeč je především o brankáři Berishovi, v základní sestavě se ale také objevil mladík Balde Keita či zkušený střelec Sergio Floccari. Právě schopnosti italského útočníka nakonec rozhodly o tom, že tři body zůstanou v Římě.

Již od úvodních minut se favorizovaní biancocelesti tlačili do útoku, první zákrok si brankář Bruno Vale musel připsat již po minutě hry. Z hranice dvaceti metrů jeho pozornost vyzkoušel Antonio Candreva. Po další akci se do vápna hostí snášel centr mířící na hlavu vysokého Floccariho. Ten byl ale dobře strážen, takže se k zakončení nedostal. Zkušený italský útočník hodně zlobil chvílemi bezradnou obranu Apollonu, po jeho dalším náběhu si málem kyperský celek vstřelil vlastní gól. O minutu později se však již skóre měnilo. Obránci nechali mladíka Baldeho projít až k hranici pokutového území, odkud hbitý ofenzivní talent našel nabíhajícího Floccariho. Ten z blízkosti nedal Valemu žádnou šanci a poslal domácí do vedení.

Apollon pochopil, že chce-li získat nějaké body, musí bezpodmínečně začít útočit. Z dobré pozice napálil Sangoy pouze boční síť Berishovy brány, ale jinak si Římané nenechávali sebrat míč od kopaček. Dlouhý nákop Cianiho málem zužitkoval Floccari, osamocený hrot si vše vynahradil až o pár minut později. Po sérii ran z větší vzdálenosti zahrávali Petkovićovi svěřenci rohový kop a od kopaček Baldeho Keity se míč dostal až k hlavě Floccariho - 2:0.

Hosté ale neustali ve snaze o alespoň částečné ohrožení Berishovy brány, což dokumentovali jen o chvíli později. Pět minut před změnou stran se totiž po nahrávce od Sangoye dostal do zakončení zkušený útočník Fotis Papoulis a utkání lehce zdramatizoval.

Ani gól do šatny ale Římany příliš nezdeptal, naopak se dále tlačili do zakončení. Brazilský záložník Hernanes dlouhodobě patří ke špičce Serie A na svém postu, což dokázal i dnes večer. Jeho štiplavý projektil vyrazil brankář Vale jen před sebe, kam dobíhal nadějný Keita. K jeho smůle ale neuvěřitelně promáchl! Spolupráce Keity s Floccarim fungovala na plné obrátky, po této trase se domácí vydali také po hodině hry. prve jmenovaný nahrával, Floccari se jen zastřeloval. Lazio si bylo vědomo vlastní převahy, což se mu ale málem nevyplatilo. Laxní přístup domácích hráčů málem potrestal nabíhající Papoulis, který jen díky skvělému brankáři Berishovi a jeho reflexům nevsítil svou druhou branku v utkání.

Deset minut před koncem mohl vyrovnat také Sangoy, ale vracející se Lorik Cana jeho úmysly odhalil a nedovolil mu zakončit. Poslední slovo k zápasu podotkl prudkou ranou opět Floccari, ale dnes mu hattrick dopřán nebyl. Jeho pokus totiž mířil těsně vedle. Přesto se Lazio může radovat ze zlepšeného projevu a především ze tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Trabzonspor (TUR)43109:410
2.SS Lazio (ITA)42206:48
3.Apollon Limassol (CYP)41123:44
4.Legia Varšava (POL)40040:60
Skupina K

Tromsø IL - Anži Machačkala 0:1

07.11.2013 21:05

Góly: 90+4. Karlen Mkrtčjan

Anži dokázalo po domácím těsném vítězství stejným poměrem udolat Tromsø i venku a s definitivní platností tím norskému protivníkovi zatarasilo cestu do vyřazovací fáze. Naopak ruská tým má postup na dosah.

Hosté začali aktivně a již po třech minutách se mohli ujmout vedení. Gatagov rozehrál přímý volný kop, jenž si ve vymezeném prostoru našel Epureanu, ovšem jeho hlavička mířila pouze do nachystaného Sahlmana! Anži mělo po většinu prvního dějství převahu, kterou mohl po další akci zužitkovat Razak, ovšem jeho střelecký pokus pro změnu branku nenašel.

Stejný obraz hry byl divákům servírován i po obrátce: Machačkala držela kulatý nesmysl na svých kopačkách a domácí se vytrvale bránili. S přicházející hodinou hry mohla otevřít skóre spolupráce Mkrtčjana s Razakem, následná rána se ale do prostoru tří tyčí nevešla.

Postupem času se dirigentského kormidla chopili domácí. Z ničeho nic čerstvě příchozí Bendiksen oslovil Nystrøma, ten však na Pomazana recept hledal marně! Když už poté všechno schylovalo k bezbrankové remíze, našel Demidov svým pasem Mkrtčjana, který ve čtvrté minutě nastavení doslova zmrazil dech domácích příznivců a zajistil Anži další tři body - 0:1!

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Sheriff Tiraspol 2:1

07.11.2013 21:05

Góly: 60. Erik Lamela, 67. Jermain Defoe (pen.) - 72. Ismail Isa

Spurs zvládli obtížný duel se Sheriffem Tiraspol na výbornou a cenné tři body jim zaručily ještě větší náskok na čele tabulky. Na branky si ale diváci museli počkat až do druhého poločasu. Nejprve se prosadil argentinský talent Erik Lamela, po něm přidal druhou trefu Jermain Defoe. Hosté korigovali díky brance Isy.

Domácí tým po výkopu začal svou klasickou hrou s kombinací a množstvím přihrávek. Přesto se na zápase ukazoval jejich tlak podle očekávání. Hosté se tak více bránili. Již v sedmé minutě napřáhl k tvrdé ráně z 22 metrů Dembélé a brankář Tomić tak poprvé musel chránit svou svatyni. V prvních minutách se Dembélé několikrát snažil vymýšlet zajímavé situace pro své spoluhráče, ovšem žádná z nich nedopadla podle představ.

Ve dvanácté minutě se Defoe dostal do samostatného brejku, ale jeho gól pro ofsajd nebyl uznán. Svého spoluhráče notně podporoval i Lamela, který se snažil spoluhráče zásobovat centry, ty ovšem skončily u obránců. V 21. minutě si Lamela chtěl vynutit pokutový kop, ale za jeho souboj s obráncem se jej rozhodně nedočkal. V pětadvacáté minutě pronikl do pootevřené obrany Isa a jeho tečovaná střela skončila na tyči branky Brada Friedela. Na druhé straně vápno Tiraspolu dostávalo chvíli zabrat - nejdříve pálil Sigurdsson, poté Lamela a znovu první jmenovaný. Žádný z pokusů ale nenašel svůj vytoužený cíl.

Další přímý kop po faulu na bývalého Římana Erika Lamelu přinesl v třicáté páté minutě pouze centr do hradby žlutých dresů hostí. Do konce poločasu tlak domácích polevoval. Avšak v nastaveném čase scházelo Jermainu Defoemu opravdu kousek, aby usměrnil míč do sítě. Druhý poločas začali aktivněji domácí. V 56. minutě byli dokonce blízko vytouženému vedoucímu gólu. Eriksen si zleva naběhl do středu hřiště a dalekonosnou střelou protáhl Tomiće, který ránu vytěsnil na roh. V šedesáté minutě ale domácí již mohli slavit. Po zcela nenápadné akci, kdy se Eriksenova přihrávka odrazila od bránícího hráče k Lamelovi, měl Argentinec snadnou pozici a míč usměrnil k tyči. 1:0 pro domácí Kohouty.

Bylo vidět, že branka Angličanům pomohla. Tiraspol se bránil, co mu síly stačily. V šedesáté šesté minutě se vydal Erik Lamela znovu do pokutového území, kde obešel několik protihráčů a zastavil jej až nedovolený zákrok Paye. Proti brance Tomiće je tak nařízen pokutový kop. K němu se staví Jermain Defoe a nekompromisně pod břevno tvrdou ranou zvyšuje na 2:0 pro výběr manažera Villase-Boase.

Lamela v tomto zápase dostává hodně zabrat. Je aktivní a snaží se svému celku pomoci ze všech sil. Minutu po nařízené penaltě je znovu faulován. Přímý kop domácí rozehráli nakrátko, ale následný centr Paulinha skončil pouze v náručí gólmana makedonského týmu. Hosté se ovšem stále nevzdávají v 72. minutě dramatizují svou aktivitou zápas. Nejvíc na to doplácí neprůstřelnost Tottenhamu v Evropské lize. Ta končí se střelou Cadua, kterou ještě Friedel vyrazil, ale dorážku Isy již pokrýt nestačil. Hosté tak snižují na 2:1.

Anglický celek ale nenechal nic náhodě a dále vyvíjel tlak na hosty. Paulinho se nebál ani akrobatického voleje, ale mířil pouze nad Tomićovu bránu mezi fanoušky. Domácí dále pokrývali míč i prostor, a tím pádem nepouštěli svého soka do výraznějších šancí. Po dalším sólu Lamely se dostal k technické střele Kane, ale jeho rána byla sražena. Největší šance na změnu skóre ještě přišla v závěru utkání. Kane znovu pálil zblízka na Tomiće, který vyrazil míč k Holtbymu, ale ani jeden z hráčů nedokázal překonat hostujícího gólmana. Závěr zápasu si už Angličané pohlídali a mohou slavit tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Tottenham Hotspur (ENG)44009:112
2.Anži Machačkala (RUS)42112:27
3.Sheriff Tiraspol (MDA)40222:52
4.Tromsø IL (NOR)40131:61
Skupina L

AZ Alkmaar - Šachtër Karagandy 1:0

07.11.2013 21:05

Góly: 55. Celso Ortíz

Alkmaar je jednou nohou v další fázi Evropské ligy, v současné chvíli je druhý za PAOK Soluň jen díky horšímu skóre. Na zbylé dva odpadlíky, včetně Šachťoru Karaganda, nad kterým domácí zvítězili těsně 1:0 zásluhou trefy Celsa Ortíze z 55. minuty, má dvě kola před koncem téměř nedostižitelný šestibodový náskok.

Dick Advocaat v úvodním utkání na kazašské půdě naplno neuspěl, první půle odvety ale naznačila, že tentokráte by jeho tým zvítězit přece jenom měl. Šachťor hrál v Nizozemsku nezkušeně a netakticky, většinu času se bránil a nebýt gólmana Pokatilova, bylo by zřejmě rozhodnuto už dříve.

Na to, že pro kazašského muže v rukavicích to byla premiéra v Evropské lize, se mezi třemi tyčemi proti střelám AZ oháněl slušně. V úvodní dvacetiminutovce na něj z halfvoleje vypálil Viergever a následně také Gudelj, Pokatilov si ovšem s oběma poradil. Nejlepší zákrok si v prvním dějství připsal proti Beerensovi.

Ten obtancoval statického Šimčeviče, vypálil poté tvrdě na bližší tyč, kde skvěle zasáhl Pokatilov. V 55. minutě bohužel hosté inkasovali tak trošku po chybě mladého brankáře. Rána Ortíze z třiceti metrů nebyla nijak složitá ani prudká, a i když si na ní Pokatilov šáhl, vypadla mu z náruče a skončila v brance.

Domácí následně pokračovali ve snaze pojistit si vedení, nejblíže k tomu měl Beerens, jehož hlavička se nakonec zastavila těsně před brankovou čárou. V 84. minutě se dostal do dobré střelecké pozice Bajžanov, kterého v pokutovém území prakticky nikdo neatakoval, z úhlu ho však vychytal gólman Esteban.

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - PAOK Soluň 0:0

07.11.2013 21:05

Góly: -

PAOK i napočtvrté v řadě ve venkovním zápase remizoval, byť tentokrát bez branek, a ne 1:1, jak tomu bylo v předchozích případech. Dělba bodů po výsledku 0:0 přiblížila řecký klub k postupu na dosah jediného bodu, zatímco domácí Maccabi Haifa již naopak musí ve všech zbylých zápasech zvítězit.

Nejvýraznějším prvkem jinak nijak zvláště zábavného utkání byla vyostřenost obou táborů na vrcholnou míru. Německý rozhodčí Felix Zwayer měl chvílemi co dělat, aby utkání na úrovni kočíroval. Žlutých karet nakonec bylo dohromady více než střel na branku. Maccabi dokonce vyslala pouhé dva střelecké pokusy, a to ani jeden vůbec netrefil brankový prostor. Jako první minul Ndlovu v druhé minutě. Pak následovala série přímých kopů, kdy se oba celky snažily o co nejvyšší možnou defenzivní disciplínu.

Na první zajímavý moment utkání došlo v pětadvacáté minutě, kdy domácí Ezra uviděl žlutou kartu za příliš mnoho drobných faulů. O pět minut později se k němu přidal i Ran Abukarat, jehož přinutil k nedovolenému zákroku Sotiris Ninis. Uběhly sotva další dvě minuty a už se žlutilo u třetího hráče izraelského klubu. Tentokrát šlo o Shovala Gozlana, jenž fauloval Giorgose Katsikace. Sám postižený však nedlouho poté uviděl žlutou kartu stejně tak za faul na Ndlovua.

V samotném závěru první půle se PAOK poprvé prostřednictvím Stocha odhodlal ke střele, ale Bojan Saranov si s ní bez potíží poradil. Po osmi minutách druhé půle musel Saranov zasahovat znova, tentokrát štěstí pokoušel Lazar. Na druhé straně si připsal střelu na bránu Meshumar, ovšem byla nakonec jen zablokována. Nejblíže měl nakonec ke vstřelení branky Ezra, když jeho rána z třiadvaceti metrů skončila na brankové konstrukci branky, konkrétně v 67. minutě. Závěr utkání již PAOK příliš prsychicky nezvládnul a vysloužil si hned tři dvě žluté karty prot Lina a Skondrase.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PAOK Soluň (GRE)42206:48
2.AZ Alkmaar (NED)42204:28
3.Maccabi Haifa (ISR)40224:62
 Šachtër Karagandy (KAZ)40224:62

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (81)

Přidat komentář
Aldeano

Fiore,Bony,Konopljanka

Reagovat
Il Architetto

Valencia

Reagovat
Tomanatura

Red Bull letos trosku jina jizda.

WWWDDLWDWWWDWWDWWWWWWWWWW, 82 golu v 25 zapasech, jedina prohra v Turecku s Fenerbahce.

Reagovat
Aldeano

Jak jim může někdo fandit

Reagovat
Tomanatura

Komu fandis ty?

Reagovat
Aldeano

Spartě.

Reagovat
homeles8

Reagovat
homeles8

Jak někdo může fandit Spartě?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduše, je to prostě radost fandit Spartě.

Reagovat
Aldeano

Se Sparťanskou krví se musíš narodit. A taky to nemám daleko na Letnou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Copak? Nemůžu za to, že Red Bull zničil tradiční Austrii Salzburg

Reagovat
db18

Reagovat
Tomanatura

Kvuli cemu? Jsi z Prahy?

Reagovat
Aldeano

Se Sparťanskou krví se musíš narodit a také kvůli bohaté historii klubu, nebo stadionu na kterém klub hraje od roku 1917...

Reagovat
Tomanatura

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Máš nějaké námitky proti fandění Spartě?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Vypada to tak snad?

Reagovat
smazaný uživatel

No...ne tak docela. Ale trochu to tak na mě působí.

Reagovat
Tomanatura

Podivej. Reagoval jsem na nej, jelikoz je to, myslim, i fanousek Chelsea, coz mi prislo strasne komicke, vzhledem k jeho puvodni otazce. Pokud to tak neni a pletu se, tak ok, ale RB neni o nic horsi nez ''to'' z anglicke ligy.

Kdo fandi Sparte a kdo ne je mi sum a fuk. Cesky fotbal me nezajima a vim o nem kulove.

Reagovat
Aldeano

O Chelsea si myslím to samé co o RB

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že Chelsea a Man City patří do stejné kategorie "špatných klubů" jako Red Bull Salzburg.

Reagovat
Aldeano

To je pravda. Ale přesto je Chelsea nesympatický klub.

Reagovat
Tomanatura

Nechce se mi to tu znovu vytahovat, bylo by to na dlouho.

Reagovat
cristiano.K.

zas nám rakušani utečou v koeficientu

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
cristiano.K.

žiješ v Rakousku?

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
fantomas

No..jo.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
-Kopy-

to zas bylo, nervy v hajzlu z té Vale už

Reagovat
Aldeano

Jestli chce Valencia do LM, tak bude muset EL asi vyhrát no.

Reagovat
Minister

To platí až pre 2015/16 nie?

Reagovat
Aldeano

Nejspíš jo, no.

Reagovat
Rarášek

Kadlec nebyl v základu a Frankfurt dostával. Doufám, že se poučí

Reagovat
smazaný uživatel

pre historicky najlepsieho kluboveho strelca v europskych poharoch. True Yido. Legend. Jermain

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec si jde dál bez porážky pro pohár

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

A Freiburg pro poslední místo, kde jsou ti, co ho přeceňovali a tvrdili, že přes něj nemá Liberec a ani Sevilla šanci

Reagovat
stas87

to kto tvrdil?

Reagovat
OVi.77

Ty jako já jsem taky fanda Německa a bundeligy, ale tohle snad bylo hnedka jasné když se jim po minulé sezóně začal kádr rozpadat, že budou hrat vajca...

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem to tu před sezonou říkal, moc lidí se mnou nesouhlasilo. :)

Reagovat
herbage

Tottenham Chce to řádnou kvalitu, porazit doma Sheriff Tiraspol. Doufám, že letos postoupí alespoň do semifinále a příští rok by mohli celou Evropskou ligu klidně vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

hrali sme dost podobne ako vy vcera. Ak budeme pokracovat aj vy aj my v takych skvelych vykonoch, mohli by sme sa v tej EL nakoniec stretnut. Tak drz vasim palce, nech to zvladnu

Reagovat
cristiano.K.

ještě ted si vzpomínám, jak s nima vypadla Slavie

Reagovat
Pinturicchio

"A skromní jste během dvou sedmých míst byli, či možná lépe řečeno skromnější." ... tobě na to, aby ti narostl hřeben až do nebe, stačilo pár dobrých zápasů Arsenalu.

Reagovat
herbage

nechápeš, na co reaguji, tak mlč

Reagovat
Pinturicchio

Chápu to, že se tady poslední dobou chováš, jak nafrněná pýča a vyčítáš to jiným, to naprosto stačí.

Reagovat
herbage

když myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

to ale v poslednej dobe viac osob z ich tabora

Reagovat
Pinturicchio

Jo, ale zvlášt u Herba je to extrém, dřív chodil se staženou řití, ted je z něj pomalu pán světa, ... dřív chtěl jít cestou mladíků, slušnosti, charakteru, ... pak mu Wenger koupí za 50 Ozila a najednou chce do kádru i tu ultra krysu Suareze.

Reagovat
smazaný uživatel

uspechy menia aj fanusikov... bohuzial vacsinou k horsiemu. Taky jiri-fcb tiez nebyval az takyto ultra kokot. Staci jedna era uspechov a...

aj ked u gaunerov je to o to usmevnejsie, ze oni este ziadny uspech nedosiahli. snad sa ako vzdy na jar rozsypu a trochu im ten hrebienok splasne

Reagovat
pa3ce

"snad sa ako vzdy na jar rozsypu"

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

binární sázka

Reagovat
kubys

Odkdy je v binární soustavě 2...

Reagovat
smazaný uživatel

to byla narážka na ty nuly, jasně ,že není

Reagovat
kubys

Tím jsem ti chtěl říct, jak debilní ta narážka byla...

Reagovat
Aldeano

Kde je neprohra Liberce?

Reagovat
OVi.77

Tem jsem venku moc neveril no

Reagovat
Aldeano

Reagovat
cristiano.K.

gratulace náhodáku

Reagovat
Pinturicchio

Ty kdybys nerozdával rozumy jen na EF, ale vsázel to, co píšeš, tak bys mohl vyhrát i vyšší částku.

Reagovat
cristiano.K.

měl jsem neprohru Liberce s kurzem 3,1

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Shevchenko

Luxus

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Il Architetto

Klobouček.

Reagovat
TheAdy

Potvrzení sázky - Internet Čas uzavření sázky: 05/11/2013 22:57:38 Tisk

Tipy

Č. Tipy Událost Datum události Podmínky V/U Kursy Výsledek

1 Remíza EDM Oilers @ FLA Panthers

(Sázka na vítěze (3 možnosti)) 06/11/2013 Žádné 3.80 Vyhraná

Vklad: 51,20 € K výplatě: 194,56 €

Reagovat
QooBo

Už by to chcelo prestup do väčšieho klubu Yevhen

Reagovat
cepinzcegamy

"a vysloužil si hned tři dvě žluté karty prot Lina a Skondrase", kua tak to jich dostali jak na vánoce. Každej dostal jednu a půl dvoužlutých karet

Reagovat
aurelio

Hviezdou zápasu bol podľa mňa Canales, nie Piatti len kvôli dvom gólom

Reagovat
smazaný uživatel

"len kvôli dvom gólom"

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to v EL, rozhoduje při stejnym poctu bodu skore nebo vzajemnej zapas? ... Pak by Liberci stacilo na postup i 0:0 nebo 1:1 s Freiburgem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele