základní skupiny - skupina K, 4. kolo
07.11.2013 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Sheriff Tiraspol 2:1

Spurs zvládli obtížný duel se Sheriffem Tiraspol na výbornou a cenné tři body jim zaručily ještě větší náskok na čele tabulky. Na branky si ale diváci museli počkat až do druhého poločasu. Nejprve se prosadil argentinský talent Erik Lamela, po něm přidal druhou trefu Jermain Defoe. Hosté korigovali díky brance Isy.

Domácí tým po výkopu začal svou klasickou hrou s kombinací a množstvím přihrávek. Přesto se na zápase ukazoval jejich tlak podle očekávání. Hosté se tak více bránili. Již v sedmé minutě napřáhl k tvrdé ráně z 22 metrů Dembélé a brankář Tomić tak poprvé musel chránit svou svatyni. V prvních minutách se Dembélé několikrát snažil vymýšlet zajímavé situace pro své spoluhráče, ovšem žádná z nich nedopadla podle představ.

Ve dvanácté minutě se Defoe dostal do samostatného brejku, ale jeho gól pro ofsajd nebyl uznán. Svého spoluhráče notně podporoval i Lamela, který se snažil spoluhráče zásobovat centry, ty ovšem skončily u obránců. V 21. minutě si Lamela chtěl vynutit pokutový kop, ale za jeho souboj s obráncem se jej rozhodně nedočkal. V pětadvacáté minutě pronikl do pootevřené obrany Isa a jeho tečovaná střela skončila na tyči branky Brada Friedela. Na druhé straně vápno Tiraspolu dostávalo chvíli zabrat - nejdříve pálil Sigurdsson, poté Lamela a znovu první jmenovaný. Žádný z pokusů ale nenašel svůj vytoužený cíl.

Další přímý kop po faulu na bývalého Římana Erika Lamelu přinesl v třicáté páté minutě pouze centr do hradby žlutých dresů hostí. Do konce poločasu tlak domácích polevoval. Avšak v nastaveném čase scházelo Jermainu Defoemu opravdu kousek, aby usměrnil míč do sítě. Druhý poločas začali aktivněji domácí. V 56. minutě byli dokonce blízko vytouženému vedoucímu gólu. Eriksen si zleva naběhl do středu hřiště a dalekonosnou střelou protáhl Tomiće, který ránu vytěsnil na roh. V šedesáté minutě ale domácí již mohli slavit. Po zcela nenápadné akci, kdy se Eriksenova přihrávka odrazila od bránícího hráče k Lamelovi, měl Argentinec snadnou pozici a míč usměrnil k tyči. 1:0 pro domácí Kohouty.

Bylo vidět, že branka Angličanům pomohla. Tiraspol se bránil, co mu síly stačily. V šedesáté šesté minutě se vydal Erik Lamela znovu do pokutového území, kde obešel několik protihráčů a zastavil jej až nedovolený zákrok Paye. Proti brance Tomiće je tak nařízen pokutový kop. K němu se staví Jermain Defoe a nekompromisně pod břevno tvrdou ranou zvyšuje na 2:0 pro výběr manažera Villase-Boase.

Lamela v tomto zápase dostává hodně zabrat. Je aktivní a snaží se svému celku pomoci ze všech sil. Minutu po nařízené penaltě je znovu faulován. Přímý kop domácí rozehráli nakrátko, ale následný centr Paulinha skončil pouze v náručí gólmana makedonského týmu. Hosté se ovšem stále nevzdávají v 72. minutě dramatizují svou aktivitou zápas. Nejvíc na to doplácí neprůstřelnost Tottenhamu v Evropské lize. Ta končí se střelou Cadua, kterou ještě Friedel vyrazil, ale dorážku Isy již pokrýt nestačil. Hosté tak snižují na 2:1.

Anglický celek ale nenechal nic náhodě a dále vyvíjel tlak na hosty. Paulinho se nebál ani akrobatického voleje, ale mířil pouze nad Tomićovu bránu mezi fanoušky. Domácí dále pokrývali míč i prostor, a tím pádem nepouštěli svého soka do výraznějších šancí. Po dalším sólu Lamely se dostal k technické střele Kane, ale jeho rána byla sražena. Největší šance na změnu skóre ještě přišla v závěru utkání. Kane znovu pálil zblízka na Tomiće, který vyrazil míč k Holtbymu, ale ani jeden z hráčů nedokázal překonat hostujícího gólmana. Závěr zápasu si už Angličané pohlídali a mohou slavit tři body.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, goal.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
FUnk

4:0, hlavne bez zraneni a snad by mohl nastoupit Ade a friedel

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:0

Reagovat
Pasha

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sheriff neni z Makedonie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele