základní skupiny - skupina D, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

NK Maribor - SV Zulte Waregem 0:1

Fotbalisté Waregemu vrátili slovinskému celku 14 dní starou domácí porážku 1:3 z domácího prostředí a nyní v Mariboru zvítězili díky proměněné penaltě po necelé půl hodině hry v poměru 1:0. Utkání by zřejmě vzhledem k vyrovnanosti asi slušela remíza a nebýt pokutového kopu, tak by možná branka nepadla. Belgický celek tak poskočil se čtyřmi body na třetí místo tabulky o bod před Maribor a o bod za Wigan, vrátil se tak do boje o postup.

Hosté si vytvořili v úvodu utkání mírný tlak a měli k dispozici i několik rohových kopů, do vedení se mohli dostat již v 8. minutě. Po centru Thorgana Hazrda vystřelil velmi nebezpečně Godeau a brankář Handanovič s velkým úsilím odvrátil míč na rohový kop. Waregem zužitkoval mírný tlak ve 29. minutě. Conté pronikl do vápna a už se chystal střílet, ovšem k zemi ho poslal Viler a obdržel od rozhodčího jedinou žlutou kartu svého týmu v celém zápase.

Nařízený pokutový kop pak s přehledem proměnil Hazard. Poté se hrálo velmi vyrovnaně a hosté si dávali pozor hlavně na defenzívu, další velká příležitost byla k vidění až po hodině hry. Po rohovém kopu Vilera a následné hlavičce Arghuse míč těsně nepřekročil brankovou čáru a s dorážkou Merteljeho si dokázal fantasticky poradit brankář Bossut. Další vyloženou možnost měli domácí necelou čtvrthodinu před koncem.

Dobrou střelu na vzdálenější tyč vyslal střídající Bohar a brankář Bossut famózně odvrátil jeho pokus na rohový kop. Domácí se až do samého závěru marně snažili překvapit obranu soupeře a poslední obrovskou šanci neproměnili v nastaveném čase. Po Fajićově ráně vykopl jeden z obránců balón ještě před brankovou čarou a stadionem Ljudski vrt to pouze zahučelo, domácí byli jednomu bodu opravdu hodně blízko.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, eurofotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
mario23

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

10 3:2

Reagovat
Pasha

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele