základní skupiny - skupina B, 4. kolo
07.11.2013 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Dinamo Záhřeb 2:0

Fotbalisté PSV Eindhoven napravili zaváhání na chorvatské půdě a tentokráte si se Záhřebem dokázali v domácím prostředí poradit v poměru 2:0. Holandský celek se díky tomu udržel na druhém místě tabulky se ziskem sedmi bodů. Na vedoucí Razgrad ztrácí tři body a před Oděsou má náskok taktéž tří bodů. Dinamo Záhřeb je poslední s jedním bodem a v podstatě už nemůže myslet na postup ze skupiny.

PSV se dostalo do vedení po necelé půl hodině hry a svůj náskok pojistilo necelou čtvrthodinu po přestávce, chorvatský výběr se na žádný větší odpor nezmohl. Domácí byli mnohem lepší v celém průběhu utkání a mohli vyhrát o více než jen dvě branky. Už po necelých dvaceti minutách byl blízko vedoucí trefě Ola Toivonen, ovšem brankář Zelenika dokázal s vypětím všech sil odvrátit balón na rohový kop.

Ihned na to hostující strážce zaváhal a po slabé střele Depaye mu vypadl balón, naštěstí pro jeho tým se nikdo k dorážce neprotlačil. O pár minut později pálil velmi tvrdě asi z osmnácti metrů Locadia, jenže pouze do míst, kde byl připravený Zelenika a ten jeho projektil zkrotil. Ovšem PSV se přeci jen dočkalo ve 29. minutě. Po krásné individuální akci Narsingha a následném přízemním centru do vápna zamířil nabíhající Adam Maher přímo pod břevno.

Do konce úvodního dějství mohl zvýšit vedení PSV aktivní Toivonen, ovšem po střetu s brankářem míč v brance neskončil a švédský útočník se poté hodně dlouho nemohl zvednout z trávníku. Vytáhlý ostrostřelec se rychle oklepal a v 57. minutě se branky dočkal. Opět byl u toho Narsingh, který našel blonďatého spoluhráče na přední tyči a ten svižným pokusem rozvlnil síť podruhé - 2:0. Stejný hráč mohl skórovat podruhé o šest minut později.

Toivonen hledal před brankou hned tři své protihráče, skvělým skluzem však zabránil další pohromě Lee Addy. Dvacet minut před koncem Zelenika skvěle vyrazil ránu Mahera, hodně zajímavá pak byla závěrečná pětiminutovka. Aktivní Depay totiž trefil pouze tyč a minutu před koncem se dvakrát zachvělo břevno. Nejprve Maher svou bombou orazítkoval horní tyčku a hlavičkující Depay byl stejně úspěšný, výsledek utkání se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Konečně se musíme chytnout! I když údajně jsme měli v Záhřebu štěstí.

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pasha

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele