základní skupiny - skupina D, 4. kolo
07.11.2013 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kuzminova branka poslala Wigan domů s prázdnou

Domácí Rubin Kazaň si poradil s anglickým Wiganem a slaví tři body. Jediným střelcem utkání se stal Oleg Kuzmin, který po dvaceti minutách poslal domácí do vedení. Kazaň zvýšila náskok na čele tabulky skupiny D, Latics jsou stále druzí.

Oba celky začínaly velmi nervózní hrou plnou nepřesných přihrávek a zkažených kombinací. Titulem aktivnějšího týmu, především co se týče držení míče, se pyšnil překvapivě Rubin. Ani tak však jeho tlak zpočátku utkání kýžený gól nepřinesl. V první čtvrthodince jsme mohli vidět několik rohových kopů, z nichž ale většina skončila v náručí brankáře Ryžikova.

První zajímavá situace přišla ve dvacáté minutě. Na hrací ploše se srazili dva fotbalisté a hra musela být přerušena. Kapitán Kazaně Šaronov potřeboval dokonce ošetření, ale byl po krátké pomoci lékařů a fyzioterapeutů v pořádku, takže se mohl zapojit do hry. A velmi se mu to vyplatilo.

Obrana Wiganu ve dvaadvacáté minutě totiž zaspala, když si nechala na pravém křídle utéct Olega Kuzmina, který se skvěle uvolnil po přihrávce svého spoluhráče Natcha. Dostal se až do velkého vápna, kde pálil svojí silnější pravou nohou, a stav utkání se tak mohl měnit na 1:0 pro Rubin. Brankář Wiganu Nicholls na jeho nádhernou střelu nemohl včas zareagovat.

Těsně před koncem první půlhodiny se do velmi zajímavé šance dostali hosté z Anglie, když se na levém křídle prodral Espinoza a poslal krásně načechraný centr do šestnáctky. Tam si míč našel hlavu útočníka Holta, bohužel pro Angličany jeho pokus skončil nad břevnem. Poté následovalo několik minut častého přerušování hry vzhledem k zákrokům proti pravidlům na obou stranách, za což viděli žlutou kartu hráči Perch na straně hostí a Torbinskij na domácí straně. Těsně před koncem poločasu se do zajímavé situace dostali hosté. Tentokrát poslal ukázkový centr McClean, našel připraveného Holta, ale ten ani tentokrát nedokázal svůj střelecký pokus zužitkovat ve prospěch svého týmu. Brankář Ryžikov byl dobře připraven. První půle tak skončila vedením Rubinu Kazaň na domácím stadionu.

Druhý poločas začal Rubin střídáním: pole opustil Mavinga a nahradil jej Sjarhej Kisljak. Wigan se dále snažil přechytračit svého protivníka především centry do vápna, ovšem tam nejčastěji nacházel dobře postavené protihráče. Až do pětapadesáté minuty se neudálo nic zvláštního. Hra se pohybovala nejčastěji ve středu hřiště. V 55. minutě obdržel další žlutou kartu za svůj zákrok domácí Navas. Nejaktivnějšími hráči hostů jsou Holt a McManaman, ale jejich samostatné průniky ani vzájemná kombinace nekončily úspěchem. Celky Wiganu i Kazaně se prezentovaly několika pěknými útoky, ale jejich střely byly nepřesné. Za všechny můžeme jmenovat Rjazanceva, který měl ke gólu nejblíže v sedmdesáté minutě za domácí, na hostující straně se stále velmi snažil McArthur, ale ani ten výsledek zápasu nijak nezměnil.

Střídající útočník Marc-Antoine Fortuné obdržel výbornou přihrávku do vápna deset minut před koncem, kde se parádně obtočil s míčem a vystřelil. Jeho pokus ovšem skončil pouze na boční síti brankáře Ryžikova. Fanouškům Wiganu docela zatrnulo v 83. minutě. Další Espinozův centr našel hlavu Rogneho, ten nastřelil brankovou konstrukci. V nastaveném čase se dostal do gólové pozice Wakaso, ale Nicholls byl připraven. Následně mu vypadl míč z rukavic, ale Prudnikov stál otočený k brance, tudíž ani on stav utkání nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasný zápas 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
mario23

2:1

Reagovat
Pasha

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele