základní skupiny - skupina I, 4. kolo
07.11.2013 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Verdiblancos v Portugalsku zachránil Chuli!

Dlouho to na stadionu v Guimaraesi vypadalo na bezbrankovou remízu. Fotbalová spravedlnost však přeci jen zasáhla a aktivnější hosté se díky rozhodující trefě Chuliho mohli radovat. Španělé mohou mít o to větší radost, že tři body jim přineslo až nastavení druhé půle.

Zkušený italský arbitr Paolo Mazzoleni přivedl na trávník obě jedenáctky aktérů s vědomím, že případný vítěz by mohl usilovat o přední místo ve skupině I. Úvodní minuty nasvědčovaly spíše tomu, že konečná remíza by nebyla proti srsti ani jedné straně. Mnoha fotbalových momentů jsme se vpravdě nedočkali, spíše se jednalo o souboje uprostřed hřiště. Real Betis převážně vyčkával, s čím že přijde jeho sok, popřípadě se pokoušel překonat jeho flexibilní obranu dlouhými nákopy na vysunutého hrotového útočníka Braiana Rodrígueze.

Tyto snahy však nikam nevedly, takže se béticos přeorientovali na rychlejší pozemní kombinace. Ti sice mají na své straně Juana Carlose, ale ani jeho kopací technika ke gólu nevedla. Hosté se ujali vedení v množství standardních situací, které měly být klíčem k úspěchu. Zmíněný Carlos se pokoušel po další z nich vypálit, ale jeho projektil mířil o několik centimetrů vedle tyče! K ráně se na druhé straně hřiště odhodlal také reprezentant Nigeru ve službách domácích - Moussa Maazou však neseřídila svoje mířidla právě nejpřesněji, takže brankář Stephan Andersen byl opět bez práce.

Záložní řadu Betisu dirigovala především dvojice Juan Carlos - Joan Verdú. První z nich se uplatnil při standardních situacích, druhý pak při časté střelbě. K další ráně se odhodlal také Álvaro Vadillo, který jen těsně minul Douglasovu bránu. Povedený pokus Barrientose brankář Andersen řešit nemusel, zaskočili za něj totiž jeho obránci. Trenér Pepe Mel se rozhodl, že bod by jeho týmu nemusel stačit, takže na hrací plochu poslal střelce Jorgeho Molinu. Ten se jako vítr prohnal kolem pomalého obránce svého soupeře a vypálil těsně vedle! Po dalším rohovém kopu se k hlavičce směrem Douglasovým procpal José Caro, jehož pokus prolétl těsně mimo.

Hosty málem vyděsil aktivní Maazou, který jen těsně nedosáhl na míč a Andersen jej se štěstím schoval do náruče. Deset minut před koncem Pepe Mel vytáhl další akvizici z rukávu, když místo unaveného Juana Carlose poslal na hrací plochu řádit Chuliho. A to slovo je opravdu namístě - o dvanáct minut později to byl totiž právě střídající hráč, který potopil snahy Guimaraese. Joan Verdú našel skvělým pasem za obranu nabíhajícího Chuliho, který přízemní ranou překonal Douglase a poslal Real Betis do vedení! To už si španělský tým do konce utkání udržel a radoval se ze tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, goal.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
mario23

2:1

Reagovat
Pasha

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

10 1:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
FC Porto FC

ty vole takovej pech

Reagovat
Rakoid

do hajzlu ja mel vsazeno na remizku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele