Česká liga - preview 8. kola

23.09.2016, 08:51, aktualizováno 25.09.2016, 08:44
Previews
Jenom jeden, ovšem o to atraktivnější zápas má dnes na programu česká nejvyšší soutěž. Praha se těší na další derby odvěkých rivalů, Sparta hostí Slavii a potřebuje zareagovat na výhry Zlína, Plzně a Mladé Boleslavi...
Sparta Praha - Slavia Praha  (neděle 15:30)
Utkání největší z největších, alespoň v tuzemsku. Derby pražských "S" se představí na fotbalových trávnících po 286. a jako vždy půjde o hodně prestižní a vyhrocený souboj, ve kterém si oba celky nic nedarují. I když se říká, že derby nemá favorita, bude jím přeci jenom Sparta. Otazkou zůstává, zdali jim pomůže Tomáš Rosický, který v derby naposledy nastoupil před šestnácti lety.

Sparta versus Slavia, to je vždy ligová událost číslo jedna. V posledních letech měla výrazněji navrch Sparta. Slavia měla velké problémy a končila až ve druhé polovině tabulky, letos je ale všechno jinak. Sešívaní se ocitli v moci čínských investorů a chtějí co nejrychleji zpět na výslunní. Zatím to však trochu drhne...

Sešívaným se především nepovedl vstup do letošní sezony. V úvodních pěti kolech vyhráli jen jednou a navíc se prezentovali matnými výkony, což později odskákal kouč Dušan Uhrin mladší. Jeho nástupcem se stal ostřílený trenér Jaroslav Šilhavý, s Libercem získal ligový titul a o něco podobného by se rád pokusil i se Slavií. Jeho domácí premiéra začala dobře, Slavia porazila Slovan Liberec 1:0 a o týden dřív přivezla bod z Teplic. Z psychického hlediska by to mělo Slavii v derby pomoci. "Bez Sparty by nebyla Slavia a naopak. Ať chceme nebo ne, náš fotbalový národ je převážně rozdělený na sparťany a slávisty. Derby s sebou vždy přináší veliká očekávání. Je to zápas, který má velkou publicitu. Chceme být pokorní, věřím, že to odpracujeme a pak se uvidí," nechal se slyšet Jaroslav Šilhavý.

Zkušený kouč je plný očekávání: "Očekáváme plný stadion lidí, kteří budou na ten souboj natěšení. Sparta bude dobře připravená stejně jako my. Říká se, že derby nemá favorita, ale stejně si myslím, že Sparta má ohromnou kvalitu. Je oproti nám delší dobu pohromadě a má sehranější tým, což je její výhoda. Bude chtít dokázat, že je kritizovaná neprávem. V derby by získala velké plusové body, kdyby se jí to podařilo. Stejně jako my," uvědomuje si trenér.

Také Sparta měla rozpačitější začátek, vytýkalo se jí zejména vyřazení z Ligy mistrů od Steauy Bukurešť. Letenští se narozdíl od svého rivala alespoň probojovali do Evropské ligy, v prvním kole však vůbec nepotěšili a Southamptonu i bez Rosického podlehli 0:3. V domácí soutěži to také zatím není ono, ačkoliv je Sparta zatím neporažena. Vyčítá se jí domácí ztráta s Mladou Boleslaví i poslední plichta ve Zlíně. Nastávající pražské derby bude pochopitelně velkou událostí i pro kritizovaného Zdeňka Ščasného. "Nervozitu necítím, ale vnímám, že se blíží derby. Ať je to, jak chce, tak je to největší zápas roku a všichni se těší, ale zároveň cítí zodpovědnost, protože fanoušci nám leccos odpustí, ale derby určitě ne," přiznal tlak kouč Ščasný.

Sparta bude favoritem, ať je to jak chce. Na Letné vyhrála poslední derby 3:1 a se Slavií tu neprohrála od památného zápasu v roce 2008, kdy Sešívaní porazili Spartu na její půdě 4:1 a celkově získali titul. Slavisté pak ještě vyhráli v Generali Aréně v dubnu 2010 v rámci Ondrášovka Cupu.

Nedělní odpoledne také zodpoví jednu často kladenou otázku - nastoupí Tomáš Rosický? Do Southamptonu vůbec neodcestoval a neobjevil se ani v zápase se Zlínem, byť se ze sparťanského tábora ozvalo, že je připraven. "Tomáš musí být stoprocentní. Přesně tohle jsou zápasy, kdybychom ho na hřišti hodně potřebovali a moc by nám pomohl," prohlásil devětapadesátiletý trenér Ščasný. Spartě pak bude určitě chybět zraněný Lukáš Vácha. Na druhé straně bude absentovat Levan Kenia a u dvojice Souček, Švento je start nejistý. Speciální odpoledne prožije Josef Hušbauer, jenž do Slavie zamířil právě ze Sparty.

Zápas bude řídit zkušený sudí Radek Příhoda, spolu s asistenty Nádvorníkem a Patákem. Utkání budou rovněž provázet bezpečnostní opatření.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Koubek - Karavajev, Holek, Mazuch, Costa - Dočkal, Frýdek, Mareček - V. Kadlec, Lafata, Šural
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Mihalík, Hušbauer, Zmrhal, Mingazov - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dukla Praha - Zbrojovka Brno  (sobota 15:00)
Na pražské Julisce přivítá domácí Dukla fotbalisty Zbrojovky Brno. Brněnští mají na svém kontě jen jedno vítězství a tuto bilanci by si proti oblíbenému soupeři rádi vylepšili. Dukla na tom navíc není o moc lépe, v tabulce má jen o bod více.

Dukla naposledy rozstřílela Bohemku 4:1 a pohodu si přenesla i do ligového poháru. Ve Valašském Meziříčí zvítězila 2:1. Kouč Hynek tak zatím neprohrál a může být spokojen, byť těžší soupeři teprve čekají. Už tento víkend na Julisce přivítají Brno, které potřebuje bodovat. "Brno je kvalitní soupeř, takže se na něho musíme připravit, tak jak na Bohemku a být koncentrovaní. Pro nás pro Duklu je Brno vždycky nepříjemný soupeř, takže uvidíme, jak to dopadne. Těšíme se na to," nechal se slyšet obránce domácích Jan Juroška. Dukla ze čtyř domácích zápasů dva prohrála a nerada by své příznivce zklamala potřetí, proti Brnu se jí však nedaří. Loni prohrála se Zbrojovkou oba zápasy.

Zbrojovka pod vedením Svatopluka Habance stále strádá. Prohrála sice jen jedno utkání, ale pozice remízového krále také není vyhovující. Především se nedaří naplnit to, s čím Habanec do Slovácka přicházel a sice hrát ofenzivně, pro diváky. Zbrojovka má totiž vedle Příbrami vůbec nejhorší ofenzívu, naopak defenzíva patří k nejlepším. Také Zbrojovka hrála v týdnu MOL Cup, přes celou republiku si jela pro postup do Ústí nad Labem, kde zvítězila vysoko 4:1. "Na přípravu máme dva dny, ale soupeř je na tom stejně. Uděláme vše pro to, abychom zápas zvládli a v dobrém rozpoložení se mohli chystat na svátek fotbalu v podobě domácího zápasu se Spartou," připomněl další utkání Svatopluk Habanec.

Jak už bylo řečeno, Zbrojovce se v minulé sezoně proti Dukle dařilo. Vyhrála obě utkání. Střetnutí na Julisce rozhodl dvěma góly Jakub Řezníček, na kterého si budou muset domácí dávat velký pozor i tentokrát.

Dukle určitě nepomohou Koreš a Podaný a nejistý je start stopera Šimůnka a Vrzala. Hosté jsou na tom stejně, Litsingiho čeká operace a k dispozici stále nebudou zkušení Zavadil se Štohanzlem.
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Považanec, Tetour - Néstor, Olayinka, Čajič
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Melichárek - Šural, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák, Lacko - Hyčka, Škoda, Vávra - Řezníček
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Karviná - Slovan Liberec  (sobota 16:30)
Karvinou čeká na domácím stadionu Slovan Liberec, který v této sezoně představuje dvě tváře. Jednu evropskou, druhou domácí. Hosté z pod Ještědu potřebují na půdě nováčka bodovat jako sůl, jenomže vše jim komplikuje rozrůstající se marodka.

Karviná si zatím náležitě užívá svého působení v nejvyšší soutěži a i když naposledy prohrála v Plzni, stále je na tom velice dobře. Zisk deseti bodů a celkové šesté místo je výborným počinem. Není tak divu, že je kouč Jozef Weber nadmíru spokojen. Zejména si pochvaloval vítězné domácí utkání s Jihlavou (3:0), na které byl slezané rádi navázali. Zatímco v Karviné se zdá být všechno v pořádku, v Liberci je to úplně naopak. Tým sice nadále pokračuje v dobrých výkonech na evropské scéně, v domácí soutěži se však začíná bít na poplach. Čtrnáctá příčka a pouhých pět bodů řadí Slovan mezi nejhorší týmy ligy. Jedním z viníků této situace se jmenuje marodka.

Mimo hru jsou Machuča, Pokorný, Breite, Ševčík. Nejisté jsou starty Baroše, Coufala, Karafiáta, Bartla, Dúbravky nebo Hladkého. "Není to nic příjemného, už se pomalu bojím zvednout telefon komukoli z lékařského týmu. Jak vidím číslo maséra nebo doktora tak se mi dělá nevolno. Vždy ráno mi totiž nahlásí kdo nemůže trénovat. Aktuální zdravotní stav je kritický, protože krom dlouhodobých marodů a klasických fotbalových zranění, tým postihla viróza a přes víkend i nějaký druh střevní chřipky," zoufá kouč Jindřich Trpišovský. Vedení na situaci zareagovalo příchodem srbského útočníka Miroslava Markoviče, který v české lize už působil.

"Naše situace v tabulce není dobrá, musíme prostě poskládat zdravé hráče a utkání v Karviné zvládnout. V pátek ráno uvidíme, kdo bude k dispozici," uzavřel Jindřich Trpišovský. Karviná se s Libercem střetla v roce 2010 ještě v rámci národního poháru Ondrášovka Cup a světe div se, byl z toho postup Karviné, která zvítězila na pokutové kopy. Oba celky však od té doby prošly výraznou obměnou.

O absencích Liberce už šla řeč a co se týče domácích, těm bude scházet pouze zraněný Voltr, jinak má kouč Weber všechny hráče k dispozici.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Holík, Dreksa, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský, Zelený - Jurčo
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák - Breite, Karafiát - Bartl, Sýkora, Vůch - Komličenko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Hradec Králové - Fastav Zlín  (sobota 16:30)
Vedoucí Fastav Zlín zavítá na mladoboleslavskou půdu k zápase s Hradcem Králové. Pochopitelně favoritem budou hosté, ale proti Votrokům je rozhodně nečeká nic snadného. Vždyť svěřencům Bohuslava Pilného patří páté místo!

Hradci se zatím po návratu do nejvyšší české soutěže daří a páté místo v tabulce je toho důkazem. Domácí získali ve svém azylu v Mladé Boleslavi už šest bodů a další čtyři přivezli zvenčí. Naposledy bod z Brna za remízu 1:1. Vedoucího Zlínu se Votroci v žádném případě nebojí, mají s ním i lehce lepší vzájemnou bilanci, byť se na prvoligové scéně oba aktéři utkaly v sezoně 2002/2003. "Mají mužstvo, které je dlouho pohromadě. Pracovité, agresivní nepříjemné a důrazné. Ale nechybí jim ani fotbalovost, tolik bodů nezískali náhodou. Jejich největší předností je týmová hra a v dobré formě hrající individuality. Ať je to třeba Hájek, Jugas nebo Diop," okomentoval soupeře trenér Bohuslav Pilný.

Zlín má zasebou přetěžké utkání s favorizovanou Spartou a může být spokojen. Remízu 1:1 sice zachraňovali hosté, ale kdyby jí svěřencům Bohuslava Pánika někdo nabídl před zápasem, určitě by jí brali. Fastav tak neprohrál jak se Spartou tak v předchozích kolech i se Slavií, Libercem nebo Plzní. A to nemůže být náhoda! Přesto zlínští zůstávají pevně nohama na zemi a v dalším zápase hradecké Votroky rozhodně nehodlají podcenit.

"Není to lehký soupeř, půjdou do nás naplno. Každý se na nás nyní bude chtít vytáhnout. Hrají podobný styl, jako my, takže nás nečeká nic jednoduchého," poznamenal Lukáš Holík. Fastav je společně se Spartou už jediným týmem, které ještě neprohrál, ale pokud chce setrvat na prvním místě i po tomto kole, potřebuje Votroky porazit.

Votorci se musejí vypořádat se zraněným Vlkanovou a nejspíše i Mudrou a Trubačem. Ševci zase nemohou počítat se službami Davida Štípka, který stále zůstává na marodce.
FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra (M. Černý) - Janoušek, Schwarz - Martan, Pázler, Malinský - Žondra
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič, Hnaníček, Živulič, Holík - Diop, Harba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Slovácko - Vysočina Jihlava  (sobota 17:00)
Počtvrté v sezoně se v Uherském Hradišti představí Slovácko a soupeřem bude jediný tým, který ještě nevyhrál - Jihlava. Povede se trenéru Michalu Bílkovi s Vysočinou konečně vyhrát?

Hodně za očekáváním si stojí i Slovácko, které pod Stanislavem Levým vyhrálo jen jedno utkání a dále si připsalo dvě divoké remízy 2:2. Suma sumárum, je to málo a Slovácko zkrátka potřebuje zabrat. "Pokud chceme v zápase s Jihlavou uspět, tak se hráči musí prezentovat mnohem větší agresivitou a odhodláním. Věřím, že si mužstvo uvědomuje, že naše situace není jednoduchá a je nejvyšší čas, abychom ukázali naši pravou tvář," burcuje své svěřence trenér Stanislav Levý.

Slovácko prohrálo tři zápasy v řadě, naposledy v Mladé Boleslavi jasně 0:3. "Porážky musíme hodit za hlavu a proti Jihlavě, která má ještě méně bodů než my, musíme zápas zvládnout, abychom se odrazili ode dna. Na hřišti nás bude jedenáct a hrát musíme jeden za druhého a společně za Slovácko. Každý musí nechat na hřišti všechno," říká odhodlaně Jaroslav Diviš. Jihlava je jediným týmem, který ještě nevyhrál a tento smutný fakt bude chtít proti Slovácku napravit. Vedení klubu vsadilo po Hippovi na Bílka a ten si v obnovené ligové premiéře připsal domácí remízu 1:1 s Jabloncem a s týmem už stačil i vyhrát, v MOL Cupu porazil Pardubice 3:1. Slovácko je však o level výše, než jsou Pardubice a Jihlavu nečeká v Uherském Hradišti nic snadného.

"Před námi je skutečně velmi těžké utkání. Jak my, tak ani Slovácko se nyní v tabulce nenachází v komfortní situaci. Do Uherského Hradiště pojedeme s cílem uspět. Pokud chceme vybřednout ze sestupových příček, tak potřebujeme konečně bodovat naplno," prohlásil trenér Michal Bílek.

Nového trenéra Jihlavy trápí zdravotní stav jeho hráčů. Zranění jsou Kryštůfek, Šulka, Urblíka či Štěpán. Po pohárovém utkání visí otazník nad startem Hronka. Dva hráče pak bude postrádat Slovácko a sice Chvátala a Biolka.

Jihlavě se proti Slovácku příliš nedaří. Poslední vítězství nad tímto soupeřem si připsala takřka před třemi lety. Na Slovácku dokonce nikdy v lize nevyhrála.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Diviš, Kerbr, Civič - Koné
Vysočina Jihlava - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Mišůn - Batioja, Zoubele - Vaculík, Hronek, Ikaunieks - Rabušic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bohemians Praha 1905 - 1. FK Příbram  (sobota 18:00)
Bohemians 1905 přivítají v bouřlivé atmosféře milovaného Ďolíčku Příbram a rozhodně půjde o důležitý duel. Klokani jsou i přes některé dobré výsledky považování za jednoho z možných adeptů na sestup a proto by měly případné body proti Příbrami svojí váhu.

Bohemians ve dvou domácích zápasech v řadě neztratili ani bod a v dalším zápase v Ďolíčku není nereálné sérii natáhnout. Svěřenci trenéra Koubka totiž přivítají Příbram, která až do minulého kola měla nula bodů i nula vstřelených branek. Středočeši však zvládli zápas s Teplicemi a možná se konečně odrazí k lepším výsledkům. "Soupeř je teď velmi motivovaný, jelikož se chytil po posledním zápase. Bude to velice těžký protivník, který bude chtít navázat na poslední výkon, především z druhého poločasu," nechal se slyšet Miroslav Koubek.

Klokani budou favoritem nejen pro lepší postavení v tabulce, ale i díky vzájemné bilanci. Bohemians totiž ještě nikdy doma v lize s Příbramí neprohráli. Aby uspěli i tentokrát, musejí honem rychle zapomenout na zpackaný zápas s Duklou, ve kterém inkasovali hned čtyřikrát.

Jak už bylo zmíněno, Příbram v minulém kole utnula sérii 701 minut bez gólu a šesti porážek. Zápas s Teplicemi se sice opět nevyvíjel dobře, ale Příbramští nakonec dokázali otočit výsledek ve svůj prospěch. Vítěznou branku přitom vstřelil někdejší teplický útočník Aidin Mahmutovič.

I přes první výhru vedení nezahálí a do ofenzívy získalo nového útočníka Štěpána Kacafírka. Svěřenci Petra Rady chtějí na výkon z minulého kola navázat a z Ďolíčku si odvézt alespoň bod.

Klokanům bude stále chybět Čížek a také Linhart. Menší problémy měl i Holenda, ale do zápasu by měl být připraven. Také hostům chybí duo hráčů, Nikolič i Chaluš jsou zranění.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Hubínek - Hašek, Mašek, Jirásek, Luts - Holenda
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Hruška - Pecháček, Tregler, Jiránek, Ferrara - Krameš, Trapp - Pilík, Borek, Rezek - Majtán
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Teplice - Viktoria Plzeň  (sobota 20:15)
Těžké utkání čeká Viktorii Plzeň. V Teplicích se jí totiž příliš nedaří, vyhrát tam dokázala před více než čtyřmi lety. Forma je však na straně Viktoriánů, neboť Teplice nejenže dva zápasy po sobě nevyhrály, ale jako první tým přenechaly body do té doby marné Příbrami.

Teplice zatím podávají hodně nevyrovnané výkony. V prvních třech zápasech neinkasovaly, v těch posledních třech naopak obdržely pět branek. Dvě výhry a tři remízy řadí Teplice na osmé místo tabulky. Zajímavé je, že Teplice zatím doma nevyhrály, remizovaly tu se Spartou i Slavií a podlehly Mladé Boleslavi. Teď je čeká obhájce z Plzně a toho nedokázaly porazit tři roky. Severočeši dobře ví, kde tkví největší zbraň obhájce a tu se pokusí eliminovat. "Asi těch jejich útočníků, jejich hry. Dává totiž hodně branek, nám se naopak v obraně teď nedaří. Tak obavy jsou z toho, abychom tolik neinkasovali," nechal se slyšet brankář Tomáš Grigar.

Teplice si v minulé kole uřízly ostudu, když prohrály s do té doby poslední Příbramí. Právě proti žlutomodrým Příbram prolomila střeleckou smůlu a získala první tři body do ligové tabulky.

Viktoriání nevyhráli v Teplicích více než čtyři roky a těžkou bitvu čekají na Stínadlech i tentokrát. "V Teplicích se nikomu nehraje lehce, mají technické a běhavé mužstvo. Bude to ale zápas o nás, když se na to dokážeme dobře připravit, tak můžeme vyhrát. Fotbalově jsme určitě lepší než tepličtí hráči," říká záložník Martin Zeman.

Plzeň je ale ve formě. Neprohrála šest soutěžních utkání v řadě, z toho v lize naplno bodovala ve třech zápasech po sobě. Naposledy bez problémů porazila nováčka Karvinou 2:0 a mohutně se dotahuje na čelo, na vedoucí Fastav Zlín ztrácí již jen jeden bod. Souboj v Teplicích navíc bude generálkou na venkovní zápas Evropské ligy proti Austrii Vídeň.

Domácím bude chybět Kučera, neboť v Teplicích hostuje právě z Plzně. Nejistý je start Hrubého. Viktorka zase nemůže počítat se zraněným Hromadou a pochopitelně rekonvalescentem Pilařem.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Hora, Ljevakovič, Kodeš, Fillo, Nivaldo - Vaněček
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Kace, Hořava, Zeman - Ďuriš, Bakoš
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.50 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav  (pátek 20:15)
Páteční předehrávku ePojištění ligy obstarají Jablonec a Mladá Boleslav. Zatímco domácím se příliš nedaří a v tabulce zaujímají až deváté místo, hosté jsou druzí jen s jednobodovou ztrátou na vedoucí Zlín.

Jablonec dokázal zvítězit jen v prvních dvou kolech, když porazil nováčky, Karvinou po divokém průběhu 5:3 a Hradec 2:1. Od té doby však na tříbodový import čeká. Tři utkání sice ještě dokázal zremizovat ale devět získaných bodů je prozatím zklamáním. Jablonec určitě bude chtít ukončit pětizápasové čekání na výhru, ale nebude to mít snadné, neboť na Střelnici zavítá druhá Mladá Boleslav. "Mladá Boleslav má dobře rozjetou soutěž. I po výměně trenéra má jejich hra velkou kvalitu. Ne náhodou jsou v tabulce tam, kde jsou. Určitě přijede těžký soupeř. Jdeme do zápasu jako do každého. Máme znovu problémy se sestavou. V pěti zápasech jsme nezískali tři body a zápas v domácím prostředí nám velí, abychom tu nepříznivou sérii zastavili," doufá trenér Jablonce Zdeňko Frťala.

"Bude to strašně těžký zápas, Boleslav je teď v laufu, jsou čtyři zápasy bez porážky. Uhrála bod na Spartě, kde byla dokonce lepší než Sparta, takže nás nečeká nic jednoduchého. Určitě nejsme v zápase favoritem, ale myslim si, že když budem makat jak v Jihlavě, tak výhra může přijít," nechal se slyšet na stránkách jabloneckého celku útočník Martin Doležal.

Mladá Boleslav je opravdu v dobré formě. Od prvního místa jí dělí pouze bod a co více, venku ještě neprohrála. Na Spartě uhrála plichtu 2:2 a jediným zaváháním tak zůstává nepodařená domácí premiéra trenéra Kalvody s Karvinou, která už je dávno zapomenuta. Naposledy si Bolka zastřílela v souboji se Slováckem a hned dvě branky vstřelil Jan Chramosta, který by se rád střelecky prosadil i v zápase v Jablonci. "Jablonec známe, víme, že je to nepříjemnej soupeř. Čeká nás těžké utkání, ale myslím si, že jsme teď na dobré vlně, takže tam jedeme vyhrát," prohlásil mladoboleslavský útočník.

Kouč Zdeňko Frťala už problémy se sestavou prozradil, na marodce totiž stále zůstávají Kubista, Breda, Bárta, Kysela, Beneš, Bazal i Pernica. To je opravdu velký výčet jmen. Mladá Boleslav ovšem také nebude kompletní. Zraněná je čtveřice Čmovš, Rada, Jánoš i Matějovský.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Nový, Kouřil, Hybš, Končal - Hübschman - Tecl, Trávník, Jiráček, Mihálik - Doležal
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Diviš - Pauschek, Da Silva, Hůlka, Fleišman - Vukadinovič, Kúdela, Mareš, Přikryl - Chramosta, Mebrahtu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.25 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Fastav Zlín752015:517
2.FK Mladá Boleslav751114:516
3.Viktoria Plzeň751113:616
4.Sparta Praha743013:515
5.FC Hradec Králové73138:810
6.MFK Karviná731311:1310
7.Slavia Praha623110:89
8.FK Teplice72328:79
9.FK Jablonec723211:139
10.Dukla Praha722311:98
11.Zbrojovka Brno61413:57
12.Bohemians Praha 190572147:127
13.1. FC Slovácko71249:145
14.Slovan Liberec71244:95
15.Vysočina Jihlava70344:113
16.1. FK Příbram71063:143

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1332)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele