Bundesliga - preview 31. kola: Neděle ve znamení záchrany

26.04., 08:29, aktualizováno 28.04., 09:17
Previews
Borussia-Park (© AFP)

Tři zápasy si naplánovala německá nejvyšší soutěž na neděli a půjde během ní hlavně o záchranu. O dobrý výsledek bude pro tyto účely usilovat Mönchengladbach v duelu s Unionem, následně se představí Mohuč proti Kolínu nad Rýnem. Další do party je pak Darmstadt, ten narazí na Heidenheim.

Borussia Mönchengladbach - Union Berlín

neděle 15:30

Když v půlce března vykazoval Mönchengladbach sérii čtyř střetnutí bez prohry, zdálo se, že by ještě mohl zabojovat o příčky zaručující pohárovou Evropu. Po dvou porážkách, v derby s Dortmundem a naposledy na půdě Hoffenheimu, to ale vypadá na další mdlou sezónu v jeho podání. Pořád mimochodem musí myslet na zadní vrátka, stejně tak jako jeho soupeř Union.

Hranice mezi tím, o co domácí mohli ve zbytku ročníku bojovat a co je vlastně čeká v týdnech dalších, byla hodně tenká. A družina ze Severního Porýní-Vestfálska se nedostala na správné úbočí. Šestnáctá barážová příčka, okupovaná Mohučí, je jí vzdálená na rozdíl pouhých čtyř bodů. Takže následující utkání prostě nemůže brát na lehkou váhu. "Je před námi velmi důležitý zápas. Myslím si, že si to oba týmy dobře uvědomují. Očekávám intenzivní a fyzicky náročnou hru,” povídal domácí útočník Robin Hack.

Ten před týdnem prožíval opravdu hodně hořký duel v Sinsheimu. Vsítil hattrick, jenže ani tenhle počin na bodový zisk nestačil. "Vůbec mi nevadí, že jsem byl na straně poražených, i když jsem vstřelil tři branky. Daleko víc mi štvalo to, že jsme dohnali ztrátu dvou gólů, ale stejně jsme nakonec nevydolovali vůbec nic,” hodnotil Hack minulé střetnutí. "Byla tam ovšem i určitá pozitiva, ze kterých musíme čerpat. Je nesmírně důležité myslet kladně a snažit se vymanit ze situace společně,” vyzýval své spoluhráče.

Také v Berlíně musejí mít nahnáno. Nedávný těžký los nezvládali Die Eisernen vůbec podle vlastních představ, nestačili na Leverkusen, pak na Augsburg, naposledy schytali tvrdý debakl od Bayernu. A opravdu pouze nepatrný rozdíl je dělí od Mohuče. "Pro nás nebude nijak zásadní, jestli ukážeme líbivou hru. Půjde jen o jedno, a to abychom odcházeli ze hřiště jako vítězové,” dodával Hack. "Všichni víme, co je v sázce. A díky tomu mám dobrý pocit.”

Union venku obecně body nesbírá. Co se venkovní bilance týče, jsou na tom hůře už jenom dva bundesligové celky. V dosavadních patnácti kláních na cizích hřištích už desetkrát prohrál, navíc ve všech těchto duelech zapsal pouze devět vstřelených gólů. V tomto ohledu ofenzivních statistik vykazuje lepší čísla na ligové scéně ostatních sedmnáct účastníků. Zrovna na Borussia-Park ovšem mají hosté vhodné vzpomínky, v dubnu minulého roku v rámci loňské sezóny tam zvítězili nejtěsnějším možným způsobem.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Scally, Friedrich, Elvedi - Lainer, Reitz, Itakura, Netz - Čvančara, Pléa, Hack

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Vogt, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Gosens - Tousart, Schäfer - Hollerbach, Vertessen

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.41 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln

neděle 17:30

Ještě před několika týdny se očekávalo utkání celků v podobném rozpoložení. Nynější realita je ovšem jiná. Zatímco Mainz se rozjel a dělá vše pro setrvání v Bundeslize, Kolín se trápí a svou šanci na udržení už dost možná promrhal. V sobotu však "Kozli" ještě mohou vykřesat naději.

Kolín minulý víkend nezvládl klíčové střetnutí s Darmstadtem, v tabulce dál kotví na předposledním místě a jeho ztráta na bezpečnější pozice zůstává čtyři kola před koncem sezóny kritická. "Čas na řeči už skončil. V neděli musíme odehrát mnohem lepší zápas než proti Darmstadtu a být lepším týmem. Nemůžeme o tom mluvit, musíme to splnit," vzkázal důrazně vedoucí prvního mužstva Kozlů Thomas Kessler.

Mainz na tom byl ještě nedávno podobně. V posledních pěti kolech ale ani jednou neprohrál a už se vyšplhal dokonce i nad barážovou příčku. Především v domácím prostředí se hráči FSV rozstříleli. A góly hodlají nasázet také v neděli. "Chceme vyhrát. To je v naší DNA - útočit, útočit, útočit - bez ohledu na to, proti komu nastoupíme," řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér "Nulapětek" Bo Henriksen.

Proti Kolínu se domácí budou muset obejít bez záložníků Jae-sung Leeho a Toma Krauße. Oba si totiž odpykají trest za pět žlutých karet, které v průběhu sezóny nasbírali. Kozli pro změnu budou postrádat několik zraněných hráčů. Konkrétně se jedná o stopera Lucu Kiliana, levého obránce Learta Paqaradu, středopolaře Dejana Ljubičiće a útočníky Davieho Selkeho s Justinem Diehlem.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, Van den Berg, Hanche-Olsen - Caci, Barreiro, Amiri, Mwene - Gruda - Burkardt - Onisiwo

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Finkgräfe - Martel, Christensen - Thielmann, Waldschmidt, Kainz - Tigges

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.53 - 6.04

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - 1. FC Heidenheim

neděle 19:30

Poslední tým aktuálně ztrácí na barážovou i první nesestupovou pozici deset bodů, takže situaci se záchranou nemá čtyři kola před koncem ve svých rukou. Heidenheim, tedy druhý ligový novic, se naopak ještě může pokusit zabojovat o evropské poháry.

První vzájemné klání obou celků skončilo v prosinci ve Voith-Areně 3:2. Tehdy se o dvě branky vítězného 1. FC postaral Patrick Mainka, jenž nebude v základní sestavě chybět ani tentokrát. Na rozdíl od šestice svých spoluhráčů. V táboře Darmstadtu chybí sedm borců, přičemž takhle početná absence v bojích o udržení pochopitelně ničemu nepomáhá.

"Samozřejmě, když se podíváme na postavení Darmstadtu v tabulce, vidíme, že není dobré. V takové pozici je složité ještě zabojovat, nicméně proti Kölnu jeho hráči ukázali, že to ještě chtějí zkusit a ve zbývajících zápasech se pokusí získat co nejvíce bodů. Určitě to bude hodně emotivní duel, ve které budou chtít oba soupeři vyhrát," hodnotil Frank Schmidt, jehož mančaftu ukončilo o minulém víkendu RB Lipsko čtyřzápasovou sérii bez porážky.

Die Lilien, jak naznačeno, zvládli v rámci 30. jola střetnutí s Kölnem, když se o branky postarali Christoph Klarer a Oscar Vilhelmsson. Šlo o teprve třetí vítězství v sezoně a ve stejném počtu utkání neinkasovali. Domácí prostředí jim ovšem hrubě nesvědčí. O tom svědčí skutečnost, že z patnácti partií hraných na Stadion am Böllenfalltor se podařilo vydolovat pouhopouhých šest bodíků!

"Až dosud zažívá Heidenheim opravdu nádhernou sezonu, k čemuž jim můžeme upřímně pogratulovat. Předvádí fantastické výkony. Vzhledem k tomu, že je Frank Schimidt můj kamarád, mě to skutečně těší," nechal se slyšet Torsten Lieberknecht, jehož aktuálně nejproduktivnější svěřenec Tim Starke nastoupí proti svému bývalému klubu, tudíž by měl mít o motivaci obzvlášť postaráno.

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Zimmermann, Klarer, Maglica - Bader, Kempe, Müller, Nürnberger - Skarke, Honsak - Vilhelmsson

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Theuerkauf, Mainka, Gimber, Föhrenbach - Schöppner - Dinkçi, Sessa, Beste - Pieringer, Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.88 - 2.11

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt

sobota 15:30

Bayern čeká příští týden první semifinálový střet Ligy mistrů proti Realu Madrid a rád by se na tento duel co nejlépe navnadil. Nemusí teď tolik tlačit na výsledek, je totiž jasné, že už se pro letošek bundesligovým mistrem nestane. Jeho cílem bude udržet aspoň současnou druhou pozici v tabulce, taková ambice ovšem není vyloženou prioritou. Nyní doma uvítá Frankfurt.

Samozřejmě že domácí nechtějí skončit třetí. Ale v kontextu toho, jak si počínali v dosavadním průběhu ročníku, by vlastně stěží takový neúspěch mohl přebýt ten daleko větší průšvih, tedy že byli výrazně horší než již korunovaný šampion z Leverkusenu. Pořád na jejich příčku vicemistra dotírá hlavně Stuttgart, který je vzdálený na rozdíl tří bodů. Mnichovský celek tak může být v tomto ohledu motivovaný a proti Eintrachtu bude chtít co nejlépe odrazit případné ataky soupeře z Bádenska-Württemberska.

Proč každopádně výběr Stern des Südens míní získat pozitivní rezultát primárně, je hlavně kvůli milionářské soutěži. Aktuální souboj má představovat jakousi generálku na španělského giganta. "Samozřejmě se nedá moc ubránit tomu, jak se o tom zápase začíná mluvit. To nám však nezabrání v tom, abychom předvedli špičkový výkon proti Frankfurtu,” sliboval bavorský kouč Thomas Tuchel. "Musíme hrát dobře, protože body potřebujeme,” poukazoval na skutečnost, že pokud Bayern v tomto klání rozšíří své bodové konto, může si definitivně zajistit účast v Lize mistrů pro příští sezónu.

Měsíc duben sice nenačala Tuchelova parta ideálně a venku senzačně nestačila na Heidenheim, následně se však vzchopila a ve čtyřech utkáních, včetně dvou v Lize mistrů proti Arsenalu, jednou remizovala a třikrát vyhrála. "Chceme si udržet stabilitu, jakou jsme si nastavili,” vzkazoval trenér mnichovského titána. "V tomhle týdnu jsme moc dobře trénovali. Energie i kvalita v přípravě, to všechno bylo na dobré úrovni. Zápasy s Arsenalem nám zvedly sebevědomí,” těšilo ho.

Hosté se dlouhodobě pohybují kolem míst zaručující postup do evropských pohárů, a pokud zbývající čtyři kola zásadně nepokazí, neměly by jim uniknout. S pětibodovým náskokem družina z Hesenska vzhlíží na sedmý Freiburg, už daleko má nicméně k pátému Dortmundu. "Je důležité, abychom zůstali ve střehu,” povídal hostující stratég Dino Toppmöller. "Zbývají nám ještě čtyři položky a my z nich potřebujeme vytěžit maximum, abychom naplnili svoje ambice.”

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui - Laimer, Goretzka - T. Müller, Musiala, Raphaël Guerreiro - Kane

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, R. Koch, Pacho, Max - M. Götze, Skhiri - Dina Ebimbe, Knauff - Omar Marmoush - Ekitiké

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 5.24 - 6.41

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Dortmund

sobota 15:30

O titulu v Bundeslize již je sice rozhodnuto, i tak je ale v horních patrech nejvyšší německé soutěže stále o co hrát. Konkrétně se zde bojuje o místenky do Ligy mistrů. Tu poslední momentálně drží čtvrté Lipsko, pátý Dortmund by ovšem tento stav ve vzájemném klání rád změnil.

Většinu jarní části bundesligové sezóny přitom čtvrtou pozici v tabulce okupovala Borussia. Náročný dubnový program si však vybral svou daň. "Schwazgelben" během něj na domácí půdě podlehli Stuttgartu, tamtéž taky remizovali s již jistým šampiónem soutěže z Leverkusenu. Lipsko naopak získalo z posledních tří kol plný počet devíti bodů a využilo zaváhání konkurenta.

A pokud by saský celek zvítězil i v sobotu, měl by tři kola před koncem kýženou čtvrtou příčku již téměř ve své hrsti. Trenér RB Marco Rose ovšem varuje před uspokojením. "Bez ohledu na výsledek sobotního zápasu víme, že během tří utkání se může stát ledacos. Dortmund se nevzdá, my se nevzdáme a myslím, že ani Stuttgart se nevzdá. Nadále je to těsný souboj o třetí a čtvrté místo," prohlásil lodivod Lipska, jenž očividně kalkuluje i s možností předběhnout třetí Stuttgart. Na ten ovšem "Roten Bullen" před 31. kolem ztráceli čtyři body.

I kdyby však Borussia zakončila ligovou sezónu mimo elitní čtyřku, pořád se může do následujícího ročníku Ligy mistrů dostat. Tato cesta vede skrze ještě probíhající vydání Champions League, v němž Dortmund nadále zůstává. A již příští týden zahájí semifinálové zápolení s Paris Saint-Germain. Lipsko si jarní vyřazovací fázi Ligy mistrů taktéž zahrálo, v osmifinále ovšem ztroskotalo na Realu Madrid, byť si za své výkony možná i zasloužilo postoupit.

Navzdory zmíněné alternativě ale BVB hodlá do Ligy mistrů proniknout přes Bundesligu. "Při vší úctě k Lipsku chceme být týmem, který zvládne utkání ve svůj prospěch, abychom je v tabulce předstihli," vzkázal před sobotní seancí kouč Dortmundu Edin Terzic.

Taky v Lipsku bude BVB postrádat Donyella Malena, jenž už měsíc bojuje se zdravotními patáliemi. Delší dobu zůstávají na marodce též levý obránce Rami Bensebaini a útočník Sébastien Haller. Trest za pět nasbíraných žlutých karet zase nepustí do hry krajního beka Iana Maatsena a středopolaře Emreho Cana. Druhého jmenovaného mohou v záloze Dortmundu nahradit Felix Nmecha či Salih Özcan. Vedle nich by se pak měl pohybovat ve skvělé formě hrající Marcel Sabitzer, který během týdne překonal nachlazení.

Kádr RB je naopak téměř kompletní, chybět bude pouze zadák Christopher Lenz, který ovšem stejně nepatří mezi stabilní členy základní sestavy. V posledních týdnech marodil forvard Yussuf Poulsen, jenž už se nicméně vrátil do tréninku a do duelu s Borussií by mohl zasáhnout.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Henrichs, Orbán, Lukeba, Raum - Haidara, Schlager - Dani Olmo, Xavi - Openda, Šeško

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Süle, Hummels, N. Schlotterbeck, Ryerson - Sabitzer, Özcan - Sancho, Brandt, Adeyemi - Füllkrug

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.97 - 5.26

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

"Vlci" neprožívají dobrou sezonu. Nestálost formy zapříčinila, že čtyři kola před koncem nemají matematickou jistotou setrvání v soutěži. Naopak Christian Streich se jistě bude chtít rozloučit co nejlepším umístěním.

Tím může být maximálně šestá příčka, kterou aktuálně okupuje Frankfurt s pětibodovým náskokem. Freiburg po přídělu 1:4 od Lipska dvakrát neprohrál. Z předchozích čtyřech z pěti vzájemných zápasů dokázal vyhrát, včetně toho prosincového, kde se o jediný zásah postaral Michael Gregoritsch, jenž je po Vincenzovi Grifovi druhým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Nad startem italského reprezentanta visí otazník, zatímco Ginter, Kübler, Kyereh, Lienhart, Röhl a Schmidt jsou jistojistě mimo hru. Osmapadesátiletý kouč však věří, že početné absence nebudou důvodem k neúspěchům. "V posledních zápasech nám jde o hodně, takže se na ně musíme maximálně soustředit. Byla to těžká sezona, ale vedeme si v ní dobře. Proti Wolfsburgu bude důležité vykrývat prostory při hře bez balonu."

Jeho protějšek Ralph Hasenhüttl zatím ve funkci zvládnul ze čtyř utkání dvě výhry a stejný počet porážek. Na rozdíl od protivníka z města proslulé automobilky, se nedaří dávat góly po centrovaných balonech. Zároveň ale platí, že bezbranková remíze se v duelu těchto celků odehrála naposledy v roce 2002. Tudíž je velmi pravděpodobné, že i "Vlci" rozšíří svou dosavadní sbírku pětatřiceti vstřelených branek.

"Proti Bochumi jsme sice vyhráli, ale myslím, že jsme zdaleka nepředvedli výkon, jakého jsme schopní," řekl Hasenhüttl v souvislosti s faktem, že i jeho skvadra si připsala na konto nejtěsnější možnou výhru, kterou zařídil Jonas Wind, pro kterého se jednalo o první trefu od listopadu! Zatím jich má na kontě deset.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Sildillia, Keitel, Gulde - Dōan, Eggestein, Höfler, Günter - Sallai, Höler - Gregoritsch

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Lacroix, Bornauw, Zesiger - Fischer, Vranckx, Arnold, Gerhardt - Baku, Tiago Tomás - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.48 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy

sobota 15:30

FCA se v posledních týdnech nevyhnulo nečekaným ztrátám, kvůli kterým si zkomplikovalo cestu za pohárovým umístěním. Brémy, povzbuzené nečekaným vítězstvím nad Stuttgartem, soupeři z Bavorska rozhodně nedají nic zadarmo.

Na dvě trefy Marvina Ducksche dokázal před týdnem odpovědět pouze Deniz Undav. Zelenobílí díky tomu podeváté vyhráli a, statisticky vzato, pakliže zmíněný forvard nastoupil v základní sestavě a skóroval, jeho tým v této sezoně neprohrál. Otázka zní, jestli to bude platit i tentokrát, protože Augsburg má pod Jessem Thorupem v jedenácti duelech v domácím prostředí ještě lepší bilanci, než kupříkladu aktuálně pátá Borussia Dortmund.

"Augsburg hraje fyzicky náročný fotbal a může se opřít o nebezpečné ofenzivní hráče. V obraně však nechává mezery, čehož budeme chtít využít. Nehodláme bezhlavě útočit. Chceme si trpělivě počkat na svoje šance. Zůstáváme sebevědomí a proti FCA hodláme získat další tři body," řekl Ole Werner, už něhož Jiří Pavlenka už před zraněním upadl v nemilost. A to i přesto, že Michael Zetterer vyrobil více chyb, které stály jeho tým body.

Die Függerstädter už mají jistotu, že je čeká čtrnáctá sezona mezi německou elitou v řadě. Dánský kouč, který ve své domovině oslavil v roce 2022 titul s FC Kodaň, bude v útoku znovu sázet na Ermedina Demiroviće, který je s patnácti góly a deseti asistencemi pátým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.

"V sobotu očekávám náročným zápas, tak jako proti Unionu Berlín. Proti soupeřům jako je Werder není snadné se dostávat do brankových příležitostí. Ty vyložené bývají tak dvě za zápas, proto musíme být připravení," nechal se slyšet čtyřiapadesátiletý trenér, jenž bude postrádat Frambergera, Oxforda, Gumnyho, Jensena a Rexhbecaje.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Pedersen - Jakić - Engels, Maier - Vargas - Tietz, Demirović

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Veljković, Friedl, Jung - Weiser, Lynen, Bittencourt, Agu - Schmid, Woltemade - Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 4.50 - 4.62

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart

sobota 18:30

Už potřetí v probíhající sezoně se Leverkusen utká se Stuttgartem. Zatímco na podzim se zrodila remíza, únorové střetnutí ve čtvrtfinále německého poháru zvládl lépe Bayer. Podaří se VfB na Werkself konečně vyzrát?

Leverkusen se na domácí půdě představí poprvé od mistrovských oslav, které v BayAreně proběhly před dvěma týdny. Rozdovádění fanoušci tehdy dali hrací ploše co proto. "Mluvili jsme se správci trávníku. Hřiště sice není tak dokonalé jako dříve, ale je v dobrém stavu," zahnal případné obavy o kvalitu pažitu domácí trenér Xabi Alonso. Jeho družina tak bude mít přijatelné podmínky pro to, aby pokračovala v sérii neporazitelnosti, kterou Werkself táhnou celou sezonu.

Stuttgart ale věří, že Leverkusen může potrápit. "Ve dvou zápasech proti nim jsme bojovali až do konce a tentokrát chceme utkání nasměrovat správným směrem. Abychom toho dosáhli, musíme jít do zápasu se stejnou odvahu, jakou jsme už proti nim ukázali, a být připraveni jít až do konce za naším velkým cílem," prohlásil trenér VfB Sebastian Hoeneß. Schwaben ještě na rozdíl od Werkself mají v Bundeslize o co hrát. V tabulce okupují třetí místo a mohou ještě o jednu pozici vystoupat. Stejně tak se ale mohou propadnout.

Do Leverkusenu se Stuttgart vydá bez středopolaře Angela Stillera, který si musí odpykat disciplinární trest za pět nasbíraných žlutých karet v sezoně. Uvolněné místo v záloze by navzdory ofenzivnějším choutkám měl provizorně vyplnit Enzo Millot. Na marodce pak dlouhodobě zůstávají obránci Josha Vagnoman s Dan-Axelem Zagadouem a záložníci Roberto Massimo s Nikolasem Narteyem a Lilianem Egloffem. Do sestavy by se naopak mohl vrátit zadák Anthony Roualt, který je už fit po zlomenině čelistí.

Domácím bude ze stejného důvodu jako hostující Stiller scházet středopolař Granit Xhaka, který v aktuálním bundesligovém ročníku vynechá vůbec první utkání. Zranění pak do hry nepustí dva útočníky - Adana Hložka s Borjou Iglesiasem. Vzhledem k nadcházejícímu semifinále Evropské ligy, které Leverkusen čeká ve čtvrtek, lze v sestavě SVB očekávat více změn.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Hincapié - Frimpong, Andrich, Palacios, Grimaldo - Hofmann, Boniface, Wirtz

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Rouault, Anton, Ito, Mittelstädt - Karazor, Millot - Leweling, Führich - Undav - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 4.10 - 4.13

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

VfL Bochum - TSG Hoffenheim

pátek 20:30

Naposledy se Bochum radovala z bundesligového vítězství v půlce února. Když tehdy doma skolila slavný Bayern, nic nenasvědčovalo tomu, že by tenhle celek ještě mohl mít starosti se záchranou. Od té doby však z možných čtyřiadvaceti bodů uzmul na své konto jenom dva. A vymanit se ze současné barážové pozice míní během páteční předehrávky proti Hoffenheimu.

Die Unabsteigbaren alespoň může těšit fakt, že přímo sestupové příčky jsou jim přece vzdáleny na větší odstup. Pokud by ovšem prodlužovali nynější neúspěšnou sérii výsledků, mohl by je aktuálně předposlední Kolín nad Rýnem v klidu dohnat. "Problém je, že se neumíme ujmout vedení,” hodnotil minulou porážku ve Wolfsburgu bochumský stratég Heiko Butscher. "Morálku máme stále stejnou, ale byli jsme zklamaní, že jsme v tom zápase nezískali ani bod. Zbývají ještě čtyři kola. A uděláme vše pro to, abychom Hoffenheim porazili,” sliboval.

Hosté před týdnem uzmuli v přestřelce důležitý skalp Mönchengladbachu a i nadále se drží v bojích o kvalifikaci do evropských pohárů. Se střílením gólů všeobecně nemají problémy, jenže v obraně to není žádná sláva, to je potřeba zmínit. Právě s Bochumí a ještě s Gladbachem mají na kontě druhý nejvyšší počet obdržených branek z celého ligového uskupení, hůře je na tom pouze na dně tabulky usazený Darmstadt.

V tomto ohledu by opravdu nebylo od věci se zlepšit, aby se aspoň Konferenční ligy podařila urvat. "Není teď jediný důvod k tomu, aby někdo na hřišti nenechal všechny svoje síly,” vzkazoval do kabiny hostující lodivod Pellegrino Matarazzo. "Dávám přednost tomu, abychom ve výhrách pokračovali, než abych neměnil vítěznou sestavu. Ještě se na soupeře podíváme a teprve pak o sestavě rozhodneme,” neprozradil novinářům své nejbližší plány.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Passlack, Ordec, K. Schlotterbeck, Bernardo - Bero, Losilla - Asano, Stöger, Wittek - P. Hofmann

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Grillitsch, Drexler - Kadeřábek, Tohumcu, Skov - Prömel, Kramarič - Weghorst, Beier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 4.00 - 3.23

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
30
25
5
0
75 : 20
80
2
Bayern Mnichov
30
21
3
6
87 : 37
66
3
VfB Stuttgart
30
20
3
7
68 : 36
63
4
RB Lipsko
30
18
5
7
69 : 34
59
5
Borussia Dortmund
30
16
9
5
58 : 35
57
6
Eintracht Frankfurt
30
11
12
7
46 : 40
45
7
SC Freiburg
30
11
7
12
42 : 53
40
8
FC Augsburg
30
10
9
11
48 : 49
39
9
TSG Hoffenheim
30
11
6
13
53 : 60
39
10
1. FC Heidenheim
30
8
10
12
43 : 52
34
11
Werder Brémy
30
9
7
14
38 : 50
34
12
Borussia Mönchengladbach
30
7
10
13
53 : 60
31
13
VfL Wolfsburg
30
8
7
15
35 : 50
31
14
Union Berlín
30
8
5
17
26 : 50
29
15
1. FSV Mainz 05
30
5
12
13
31 : 48
27
16
VfL Bochum
30
5
12
13
34 : 60
27
17
1. FC Köln
30
4
10
16
23 : 53
22
18
SV Darmstadt
30
3
8
19
30 : 72
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
cologneFC

Keď človek vidí Gästesektor v Bochume, tak mu je do plaču.

Wir wollen keine Werksvereine!

Reagovat
andrew96

Ten Gästeblock v Bochumi je vůbec nějaký divný. Celý jej zaplní sotva půlka ligy. Především těch míst na sezení se zdá, že je tam nějak moc. Zřejmě to bude podle předpisů, ale stejně se nabízí otázka, jestli se VfL neokrádá o lístky pro vlastní fans.

Anebo je BuLi fanouškovsky tak slabá, že mnohé tábory nejsou schopny Gästeblock v Bochumi zaplnit? O to větší důvod se těšit do 2. BL.

Reagovat
cologneFC

Majú tam nepomer státie so sedením, ale je to podľa predpisov. Aspoň my máme tam máme vždy necelých 3.000 lístkov. Správne si pomenoval “problém”. Niektoré mužstvá nedokážu ani toto naplniť. Včera to bolo až do očí bijúce, v tom sektore na sedenie bolo 90% neobsadených miest. Naozaj sledujem Bundesligu už dlhé roky a na toto nie som zvyknutý.

Samozrejme 2. BL bude z tohto pohľadu atraktívnejšia, ale zase by som bol nerád keby tam FC bol dlhšie ako 2 roky. Ale tie 2 roky si treba užiť, ktovie či sa ešte niekedy také zopakuje. Dúfam, že sa to dá do starých koľají a väčšina tímov bude hrať znova v Bundeslige.

Reagovat
andrew96

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Werkrider

Jsem zvědavý jak si povedeme na tom oraništi, navíc bez Granita.

Reagovat
Kaspar

Co je s Cernym, ze neni uvedeny ani v absencich Wolfburgu?

Reagovat
Carles Puyol 5

Vypadá to že ho úplně odepsali pod novým trenérem.Minulé kolo taky nebyl vůbec v nominaci

Reagovat
johnik

No narodila se mu dcera, tak možná že má volno kvůli tomu.

Reagovat
Carles Puyol 5

Kdyby to bylo kvůli tomu, tak by byl psaný v absencích. Když tam není psaný, tak se nevešel do nominace

Reagovat
Sigma Olomouc

Černý ani dříve někdy nebýval v nominaci, podle mě ho prostě odepsali.

Reagovat
St. Pauli

Tohle je velka skoda.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Sigma Olomouc

Mám špatný pocit, že dnes skončí naše neporazitelnost.

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak 30 vteřin po napsání se to potvrzuje

Reagovat
Bayernista18

Hádám, že Leverkusen v nastavení srovná.

Reagovat
LaVolpe

Bruh.

Reagovat
Werkrider

hádej

Reagovat
DidusIneptus

Uhádls.

Reagovat
Rudnevs

ANDRIIIICH!! Toto nie je pravda

Reagovat
bartlu

To už je i trapný ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

Podplacený

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak jestli jsme zvládli i toto, tak už všechno.

Reagovat
Rudnevs

EL este bude velka vyzva, ale myslim, ze aspon v lige by ste to mohli dat.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
DidusIneptus

Chci vidět nováčkovské derby DA - HDH

Reagovat
DidusIneptus

LEV má nejtěžší soupeře za sebou. Papírově by mohl neporazitelnost dovést do konce. Motivace neporazitelnosti, je to hodně vzácná motivace která potká někoho fakt dobrého jen jednou za život. Neboť titul ligy, nejdelší soutěž,je už v kapse.

Reagovat
DidusIneptus

Důležitější pro německou ale i anglickou kopanou je národní pohár. Pro LEV je cennější vyhrát DFB Pokal než EL, který je až na třetím místě. S KL bude velmi těžký zápas, všeobecně se to očekává. Jeden z nejtěžších v celé sezóně.

Reagovat
St. Pauli

To je zajimava myslenka. Dojmologie? Nebo to muzeme necim relevantnim podlozit?

Reagovat
Werkrider

To, že pokal je důležitější než EL, nebo to, že zápas s KL bude jeden z nejtěžších v sezóně?

Já bych minimálně s tím prvním tvrzením souhlasil.

Reagovat
Rudnevs

Waldschmidtovi asi neprídu príjemné listy od fans FC

Reagovat
andrew96

No jako... je to vemeno.

Vůbec nevím, jak se chce udržet na vysoké úrovni. Od odchodu z Freiburgu se nikam neposunul a za poslední 2 roky spíš letěl střemhlav dolů. To asi bude brzký konec kariéry.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele