Bundesliga - souhrn 27. kola

18.03.2016, 22:30, aktualizováno 20.03.2016, 19:21
Komentáře a souhrny
Dortmund úspěšně obracel skóre v Augsburgu. Leverkusen veze tři body ze Stuttgartu. Hertha si poradila s Ingolstadtem a upevnila si třetí příčku. Hoffenheim veze důležité vítězství ze hřiště Hamburku, Bayern Mnichov pro změnu vyloupil Köln. Na hřištích Brém a Wolfsburgu se potom zrodily remízové výsledky. V páteční předehrávce si Schalke poradilo s Gladbachem...

FC Augsburg - Borussia Dortmund 1:3

20.03.2016 17:30

Góly: 16. Alfred Finnbogason - 45. Henrich Mchitarjan, 69. Gonzalo Castro, 75. Adrián Ramos

Dortmund zvládl náročné utkání v Augsburgu a po výhře 3:1 nadále vyvíjí tlak na vedoucí Bayern Mnichov. Domácí ve WWK Areně dlouho vedli po trefě Finnbógasona (16') a zdálo se, že příznivý stav udrží do poločasu; Mchitarjan ale vyrovnal ve 45. minutě a po změně stran už se Bavoři z této psychické rány nevzpamatovali. Pohřbily je branky Castra (69') a Ramose (75').

Hned zkraje zápasu začala Borussia podle očekávání dominovat na míči, jako první ale zahrozili hosté, kteří zvolili spíše defenzivní taktiku a vyčkávali na brejky. Hned ten první se jim pak podařilo proměnit - Caiuby utekl po levém křídle a vrátil míč pod sebe, kde už číhal připravený Finnbógason. Islanďanova dorážka byla jeho třetí brankou od lednového příchodu z Olympiakosu. Borussia zároveň inkasovala venku poprvé po 317 (!) minutách.

Hostům chyběl elitní střelec Pierre-Emerick Aubameyang, který dostal volno po smrti svého dědečka, a bez jeho pomoci se Tuchelův tým ve finální fázi po většinu první půle trápil. Spasil je nakonec až klasický gól do šatny: Nuri Sahin přihrál Mchitarjanovi, který pohotově poslal míč do sítě. Skóroval v sezoně už podesáté, což je jeho osobní maximum, a server Bundesliga.com jej dokonce vyhlásil za hráče zápasu - díky jeho skvělému výkonu v ofenzivě i defenzivě.

Domácí kouč Markus Weinzierl v úvodní půli trápil favorita svým neortodoxním 3-4-3, jeho protějšek ale ukázal svoji taktickou inteligenci, když do druhého dějství stáhl Marka Reuse (jemuž se jubilejní 200. zápas v Bundeslize příliš nepovedl) a poslal na jeho místo defenzivně zodpovědnějšího Gonzala Castra. O čtyřiadvacet minut později se tento tah ukázal jako mistrovský. Adrián Ramos podržel míč ve vápně a přihrál čerstvému Castrovi, který jej zakroutil ke vzdálenější tyči.

Sám Ramos chvíli poté definitivně rozhodl, když nadvakrát propálil domácího gólmana a stanovil konečné skóre na 3:1. Dortmund tak zůstává i nadále jediným ligovým týmem, který v roce 2016 ještě neprohrál; z deseti zápasů nasbíral skvělých 26 bodů a nedává Bayernu vydechnout. Naopak Augsburg se stále potácí v záchranářských starostech.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:2

20.03.2016 15:30

Góly: 11. Julian Brandt, 49. Karim Bellarabi

Kouč Leverkusenu Roger Schmidt ukázal svoji odvahu a jeho svěřenci po výhře 2:0 ve Stuttgartu nadále tlačí na elitní čtyřku. Hlavním hrdinou byl dnes mladíček Julian Brandt, který měl prsty v obou brankách. Tu první vstřelil v 11. minutě sám, tu druhou připravil pro Karima Bellarabiho (49').

Die Werkself sice v týdnu vypadli z Evropské ligy, dnes to ale z jejich strany bylo úplně jiné představení - z velké části díky výkonu Brandta a dvou bundesligových debutantů, Benjamina Henrichse a Vladlena Yurchenka. Od Schmidta to byl odvážný, ale logický krok; hráči Bayeru jsou unavení, toto byl jejich už desátý soutěžní zápas za poslední měsíc. S mladíky v sestavě ale působili hosté vyloženě svěžím dojmem.

Domácí gólman Przemyslaw Tytoń se tak musel vytáhnout už v úvodních minutách proti pokusům Chicharita a Bellarabiho, po deseti minutách hry se ale už červeno-černí fanoušci radovali: Brandt našel ve vápně skulinku a pohotově zakončil. Tato branka prolomila hned dvě sezonní statistiky: pro Leverkusen šlo o doposud nejrychlejší gól ročníků, Stuttgart zase inkasoval v úvodní čtvrthodině vůbec poprvé od doby, co jeho otěže převzal Jürgen Kramny.

Je sice fakt, že domácí měli záblesky v ofenzivě, ale Bayer hrál chytře a nějaké drama příliš nepřipouštěl. Rozhodnuto bylo čtyři minuty po změně stran, kdy teprve devatenáctiletý Brandt vyrazil na útočný výlet a přesným pasem našem Bellarabiho. Ten vypálil tvrdou přízemní střelu, na kterou Tytoń nedosáhl. Následně ještě Brandt s Yurchenkem napálili tyč, načež hrdina zápasu střídal za hlasitých ovací tribun.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 1:0

19.03.2016 18:30

Góly: 33. Änis Ben-Hatira

Eintracht Frankfurt dokázal po dvou měsících konečně zvítězit, když porazil beznadějně poslední Hannover. Naopak dolnosaský celek dnes ztratil zřejmě i tu poslední reálnou naději na záchranu, o které se dá sedm kol před koncem s desetibodovu ztrátou alespoň na barážovou pozici hovořit pouze v teoretické rovině.

Diváci v Commerzbank-Areně se především v prvním poločase moc nebavili, pokud si tedy nenašli jinou zábavu než sledování dění na trávníku. O ohrožení soupeřovy brány se snažil více Frankfurt a mezi nejaktivnější hráče patřil Änis Ben-Hatira. Tuniský reprezentant sice ještě ve 27. minutě po přihrávce Maďara Husztiho mezi tři tyče nezamířil, do poločasu se nicméně dokázal prosadit.

V 34. minutě přebíral míč na ofsajdové hraně Stefan Aigner, posunul ho na Ben-Hatiru a ten takřka z nulového úhlu překonal Rona-Roberta Zielera. Jednička Hannoveru při tomto gólu rozhodně neměla čisté svědomí a jen se potvrdilo, že ani on letos nepodává tak špičkové výkony jako dříve. Ovšem stále patří k tomu nejlepšímu, co mohou v HDI-Areně nabídnout.

Své kvality Zieler ukázal po změně stran, kdy nejprve včasným vyběhnutím zhatil šanci Harise Seferoviće a souboj tváří v tvář se švýcarským útočníkem vyhrál i dvacet minut nato. A když si Ben-Hatira při dlouhé kličce kolem brankáře dal míč daleko od nohy a rozvlnil síť pouze z boční strany, zůstalo na světelné tabuli až do konce utkání svítit skóre 1:0.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SV Darmstadt 1:1

19.03.2016 15:30

Góly: 90. André Schürrle - 82. Sandro Wagner

Výraznou ztrátu v boji o pohárovou Evropu utrpěl ambiciózní Wolfsburg. Obhájci stříbrných ligových medailí sice postoupili mezi nejlepší klubovou osmičku Evropy a mohou se v LM těšit na super-atraktivní souboj s Realem Madrid, s dnešním výkonem ale nemusí na Santiago Bernabéu vůbec jezdit. Domácí remíza 1:1 s nováčkem z Darmstadtu je výraznou ztrátou, a to ještě André Schürrle vyrovnával až ve třetí minutě nastavení..

Člověk by si říkal, že v půlce března už poměrně jednoduchý herní plán Darmstadtu pro venkovní zápasy fungovat příliš nebude, svěřenci Dirka Schustera ale stále překvapují. Jejich fyzický, bojovný fotbal dnes favorizované Vlky dokonale frustroval, vyváděl z tempa a rušil plynulost jejich hry. Když pak Wagner v 82. minutě dokonce poslal Lilie do vedení, vypadalo to, že šok je dokonán; Vlci se však nakonec přece jen zmohli alespoň na bod.

Domácí měli dnes na hřišti hned dva oslavence: Maxi Krusemu je dnes 28 let, Marcel Schäfer zase nastoupil k jubilejnímu třístému zápasu ve vlčím dresu. Na nějakou slavnost to ale na hřišti příliš nevypadalo. Darmstadt vyrukoval na svého soka s velmi agresivním, vysokým pressingem, s čímž se domácí nedokázali příliš vyrovnat. Jejich základní styl, založený na krátkých přihrávkách, najednou nebylo možné praktikovat, zatímco nováčkovo sebevědomí postupně rostlo.

Výsledkem byla poměrně zábavná bitva dvou rozdílných stylů, která ale probíhala hlavně mezi oběm vápny; šancí bylo k vidění pomálu. Postupem času, hlavně po pauze, však přece jen začal být vidět rozdíl v kvalitě obou týmů. Po změně stran se tak hrálo prakticky pouze na jednu bránu, přičemž hosté seděli hluboko vzadu a číhali na šanci z brejku. Ta nakonec skutečně přišla: jeden rychlý protiútok, přesný pas Hellera, Wagnerovo zakončení a Lilie rázem vedly 1:0.

Wagner tak opět potvrdil, jak moc je pro tým důležitý - sám skóroval osm z posledních dvanácti branek SV. Také Vlci ale měli dnes na hřišti svého zachránce. André Schürrle předvedl ve středu pole skvělý, dominantní výkon, který korunoval sedmi střelami a bránu a především drahocenným vyrovnávacím gólem. Vsítil jej nádhernou střelou z kraje vápna v nastaveném čase. Vlci tak mohou být zklamáni, statistika ale hovoří jasně - pouze dva týmy v celé Bundeslize nasbíraly letos venku více bodů než právě Darmstadt. Jde o Bayern a Dortmund. Lilie posbíraly 20 z dosavadních 28 bodů (!) právě na výjezdech, a Wolfsburg je jen další z řady jejich nečekaných obětí.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 1:3

19.03.2016 15:30

Góly: 30. Aaron Hunt (pen.) - 20. Andrej Kramarić (pen.), 23. Kevin Volland, 67. Eduardo Vargas

Pod trenérem Julianem Nagelsmannem působí Hoffenheim skoro jako pokropený živou vodou. Tým, který byl ještě v polovině února pomalu na odpis, znovu vyhrál a dere se mimo sestupové pásmo.

Na Volksparkstadionu se začalo pěkně zostra. Nejdříve pálil Michael Gregoritsch. A pak nadvakrát famózně zasáhnul domácí gólman Adler. Vychtal jak Andreje Kramariće, tak Marka Utha. V 16. minutě se zase připomenul Gregoritch, ale jeho střele z dálky chyběl malinkatý kousek. Na první gól se tedy čekalo do 20. minuty.

Předcházela mu Kramarićova přihrávka za obranu na naběhnutého Kevina Vollanda, který se tak ocitnul tváří v tvář Adlerovi. A protože mu udělal rychlou kličku, nezbylo mu, než hoffenheimského borce faulovat. Nařízenou penaltu Kramarić se štěstím proměnil - 0:1. Uběhly jen tři minuty a Hamburk zažil další šok.

Nepřímý volný kop rozehrál Sebastian Rudy na Kevina Vollanda, jenž po zemi podstřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:2. Na další branku se čekalo jen sedm minut. Z pohledu Bruna Labbadiy padla konečně do té správné sítě. Pavel Kadeřábek zahrál ve vlastním vápně rukou, ačkoliv opakovaný záběru ukázal, že to bylo trochu přísné rozhodnutí. Nicméně Aaron Hunt si počkal a volil jistotu - střed brány - 1:2.

Místo snahy o vyrovnání se ale domácí museli bránit. Adler výborně zasáhnul proti střele Nadiema Amiriho. Teprve až po změně stran se musel činit Oliver Baumann. Nejdříve proti Gregoritschovi, a poté proti Lewisovi Holtbymu. Výsledek získal svou finální podobu v 67. minutě. Rychlý protiútok Hoffenheimu zakončil nekompromisní dělovkou na vzdálenější tyč Eduardo Vargas - 1:3. Zbylé šance se už opravdu neujaly.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 1:1

19.03.2016 15:30

Góly: 45. Claudio Pizarro (pen.) - 38. Julian Baumgartlinger

Claudio Pizarro je neoddiskutovatelnou legendou Wederu Brémy. Proti Mohuči zaznamenal svou 101. trefu v dresu klubu z hanzovního města, což před ním dokázal jen jeden jediný hráč - Marco Bode. Navíc tím zařídil pro svůj tým další důležitý bod.

Domácí útočili jako první. Nejprve to zkoušel z přímého kopu Zlatko Junuzović, a poté hlavičkoval jeho spoluhráč Papy Djilobodji, ale Loris Karius dobře vyboxoval. Branky padly až nedlouho před pauzou. O tu první se postaral po přihrávce Yunuse Malliho z pravé strany v ideálním prostoru (zhruba na úrovni penalty) stojící Julian Baumgartlinger a po zemi překonal Felixe Wiedwalda - 0:1.

Chvíli poté se Werder dožadoval penalty, ale ta se pískala až v poslední minutě prvního poločasu. Junuzović po souboji s Baumgartlingerem padnul na zem a Claudio Pizarro si vybral levý dolní kout, přičemž Karius zvolil opačný - 1:1. Po změně stran se jako první jakž takž osmělili Bartels a Djilobodji, ale nic z toho nebylo.

Na druhé straně to zkoušeli Danny Latza, jenže minul. Následně se o slovo přihlásil Jhon Córdoba, avšak Felix Wiedwald se překonat nenechal. Poslední velkou příležitost tohoto zápasu měl na kopačce po přihrávce Anthonyho Ujaha český reprezentant Theodor Gebre Selassie. Nicméně ten je na hřišti v první řadě kvůli něčemu jinému, takže není divu, že z dvanácti metrů střílel vedle.

Weder Brémy tedy stráví následující dva týdny s jednobodovým náskokem na sestupovou/barážovou zónu, kde prozatím tlí Hoffenheim, Frankfurt a už vcelku beznadějně poslední Hannover. Na Skripnikův tým pak v dubnu čeká Borussia Dortmund, zatímco o poháry bojující Mohuč se utká s Augsburgem.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayern Mnichov 0:1

19.03.2016 15:30

Góly: 10. Robert Lewandowski

Byl to boj, ale Bayern nakonec přece jen dokázal v Kolíně zvítězit jedinou brankou Roberta Lewandowského z desáté minuty. Polský útočník si tak připisuje nový klubový rekord: ještě žádný cizinec v Bundeslize nevstřelil v jediné sezoně za Bavory tolik branek.

Franck Ribéry sice dnes nastoupil k jubilejnímu 200. zápasu v německé nejvyšší soutěži, veškerou pozornost ale na sebe strhl jeho útočný kolega. Jeho pohotová vítězná rána byla jeho už 25. zářezem v sezoně, čímž překonal dosavadní maximum Luky Toniho. Bylo to už pošesté, co se mu v této sezoně podařilo otevřít skóre. Aktuálně jeho bundesligový střelecký účet čítá 116 tref ve 188 zápasech.

Jinak toho moc k vidění v Kolíně nebylo. Favorizovaní hosté viditelně trpěli únavou po extrémně dramatickém zápase Ligy mistrů s Juventusem, který jim sice v prodloužení zajistil účast mezi nejlepší kontinentální osmičkou, zároveň ale ubral spoustu sil, které dnes zkrátka chyběly. Místo tradiční exhibice jsme tak sledovali spíše pomalý a nezáživný zápas, jejž rozhodla hned první větší šance.

Kolínští vycítili možnost bodového zisku a po změně stran předvedli poměrně aktivní výkon; Risseho ránu však pohodlně zlikvidoval Manuel Neuer, zatímco Modesteho nadějnou střelu zblokoval bránící David Alaba. V závěru ještě mohli pojistit vedení hostující Lewandowski s Komanem, skutečné vzrušení ale přišlo na druhé straně, kde se Neuer vytasil s famózním zásahem proti šanci Leonarda Bittencourta.

Bayern si těsné vedení nakonec pohlídal až do konce a zajistil si tak matematickou jistotu účasti v příští sezoně Ligy mistrů. Svěřenci Pepa Guardioly už nemohou skončit hůře než třetí.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - FC Ingolstadt 04 2:1

19.03.2016 15:30

Góly: 54. Genki Haraguchi, 69. Salomon Kalou - 75. Lukas Hinterseer

Hertha BSC si poradila s Ingolstadtem. Sice to z její strany nebylo zrovna dvakrát přesvědčivé, ale na to se historie ptát nebude.

Domácí zahrozili už v 5. minutě. Rychlou kombinaci zakončoval Genki Haraguchi centrem do vápna, kde číhal Veded Ibišević, který se hlavou sice prosadil, jenže při tom stál v ofsajdu. Pak začali být na několik minut aktivnější hosté, ale nic kloudného si nevytvořili. Ještě v úvodní patnáctiminutovce to zblízka zkoušel Skjelbred, nicméně skóre se zase neměnilo.

Těsně před závěrem první půle zahrával Marvin Plattenhardt rohový kop a hlavičce jeho spoluhráče Salomona Kaloua chyběly centimetry. Začátek druhého poločasu patřil Ingolstadtu, ale chyběla větší přesnost. V 54. minutě se tedy dočkala Stará dáma. Prudký centr Plattenhardta z levé strany dokázal ve vzduchu přesně pravačkou zasáhnout Genki Haraguchi, což Ramazan Özcan tak úplně nečekal - 1:0.

V 69. minutě se klub z hlavního města Německa radoval znovu. Skjelbred u středového kruhu vybojoval balon, který převzal Vladimír Darida. Následně přihrál napravo Haraguchimu, jenž z první poslal milimetrově přesný pas napříč pokutovým územím na zadní tyč, kde si počíhal Salomon Kalou a bylo to 2:0. Pro střelce z Pobřeží slonoviny to byla třináctá branka v sezoně.

V 75. minutě die Schanzer utkání trochu zdramatizovali. Po centru čerstvě vystřídavšího Almoga Cohena se z hranice malého čtverce hlavou prosadil Lukas Hinterseer - 2:1. Jenže hosté se ve zbytku zápasu už prakticky k ničemu nedostali, takže připisují jubilejní desátou porážku, kdežto Hertha BSC počtrnácté v ročníku vyhrála a nadále drží senzační třetí místo.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 2:1

18.03.2016 20:30

Góly: 59. Martin Hinteregger (vl.), 83. Leon Goretzka - 79. Andreas Christensen

Velmi zajímavý fotbal nabídl páteční souboj mezi Schalke 04 a Borussií Mönchengladbach. Ačkoliv byli svěřenci Andrého Schuberta po celý zápas lepším týmem a vypracovali si i několik stoprocentní gólových šancí, po dvou velice smolných gólech odjíždí z Gelsenkirchenu poraženi a přišli o třetí příčku v tabulce, na niž se posunuli právě Knappen.

V první větší příležitosti se po čtvrthodině hry objevil Thorgan Hazard, v šestnáctce dostal hodně prostoru, navedl si míč na levačku, Ralf Fährmann si ale s jeho nepříliš razantním pokusem bez problému poradil. Největším nepřítelem hostů dnes nebylo Schalke, nýbrž oni sami. V 25. minutě si málem Rietherův centr z pravého křídla srazil za záda vlastního brankáře Fabian Johnson, vše zachránil až včasným zákrokem Yann Sommer.

V závěru úvodního dějství se pak do dvou zajímavých šancí dostal Lars Stindl. Letní posila z Hannoveru nejprve střílela z poměrně ostrého úhlu a Fährmann musel zasahovat. Stindl poté neuspěl ani krátce před odchodem na poločasovou přestávku, kdy ho ke skórování vybídl parádním centrem Hazard, jenomže Fährmann neskutečným zákrokem podržel svůj tým.

Také druhá půle pokračovala v obstřelování brány Schalke, neprosadil se však ani Hazard ani Raffael. V 60. minutě navíc Gladbach zaváhal v obraně, o balón přišel Nordveit, zaskočený Christensen se pak překvapivě snadno nechal odstavit o hlavu menším Leroyem Saném a jeho pas před branku si do vlastní sítě po neuvěřitelném biliáru mezi Hintereggerem a Nordveitem srazil prve jmenovaný.

Odpověď měl na kopačce Mahmoud Dahoud, úchvatná rána syrského záložníka ale pouze rozezvučela břevno domácí svatyně. V 79. minutě dokázal napravit své zaváhání Andreas Christensen, který se vydal do útoku, podařilo se mu přečíslit defenzivu Königsblauen a po narážečce se Stindlem vyrovnal na 1:1.

Ovšem Hříbata se neradovala dlouho. Sedm minut před koncem si další asistenci připsal Sané, když prostrčil míč na Leona Goretzku a jeho střelu z nějakých dvaceti metrů nešťastně tečoval mimo dosah Sommera jinak výborně hrající Granit Xhaka.

Družina Andrého Breitereitera pak měla opět několikrát namále a veledůležité tři body si připisuje především díky Ralfu Fährmannovi. Rodák z Chemnitzu se vyznamenal především proti hlavičce Christensena, jenž si naskočil na centr od rohového praporku a možná ještě teď kroutí hlavou, jakýmže způsobem Fährmann vytáhl míč mimo tři tyče. Z následné dorážky pak navíc ještě Raffael trefil brankovou konstrukci - štěstí dnes jednoznačně stálo na straně Schalke.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov27223265:1369
2.Borussia Dortmund27204364:2664
3.Hertha BSC27146737:2748
4.Schalke 0427135939:3544
5.Borussia Mönchengladbach271331154:4442
6.Bayer Leverkusen27126939:3342
7.1. FSV Mainz 05271251035:3341
8.VfL Wolfsburg27108939:3438
9.1. FC Köln27891028:3433
10.FC Ingolstadt 0427891023:3133
11.VfB Stuttgart27951343:5432
12.Hamburger SV27871231:3831
13.SV Darmstadt276101128:4128
14.Werder Brémy27771336:5428
15.FC Augsburg27691233:4327
16.TSG Hoffenheim27691230:4327
17.Eintracht Frankfurt27691229:4327
18.Hannover 9627522022:4917

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
andrew96

MOTM Louis de Funés.

Reagovat
smazaný uživatel

Gerard Depardieu

Reagovat
Rudnevs

to bol zápas

Reagovat
Y.Cabaye

Goretzka frajer, zachránil 5 bodů v tiplize

Reagovat
ZB 07

Ten vlastňák byl luxusní..

Reagovat
stas87

Dost dobry dokument teraz ide na ES2,o rozhodcoch pocas zapasu.Komunikacia s hracmi,vysvetlenie preco odpiskali co odpiskali. Davaju ylzapas HSV-Köln.

Reagovat
Rudnevs

Nejaké opakovanie nebude?

Reagovat
stas87

Netusim,väcsinou nebyva,pokial to nevidis v premiere.

Reagovat
smazaný uživatel

A když to vidí v premiéře, tak opakování bývá?

Reagovat
stas87

Ja fakt neviem,musel by si pozriet program ES.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas
Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Završí to Vácha volejem v neděli

Reagovat
fantomas

Reagovat
monty25

V první chvíli mi ani nepřišlo, že to byl vlastňák...

Reagovat
Rudnevs

Mne tiež

Reagovat
Rudnevs

Si pamätám že raz Freiburg v nejakom dôležitom zápase dal podobný gól ako Nordtveit a Hinteregger.

Reagovat
andrew96

Chladnokrevně uklidil.

Reagovat
Il Principino

Fotbal i život nezná spravedlnost

Reagovat
monty25

Přiznám se, že jsem u toho včera usnul ještě za stavu 1:0. Řekl bych, že výkon Schalke byl hlavně v 1. poločase podprůměrný a jediné štěstí bylo, že Gladbach měl tragickou koncovku... Oba góly Schalke byly hodně šťastné, ale ty tři body v boji o LM jsou ohromně důležité! Po prohře s Herthou ztratit ještě doma s Gladbachem, to by bylo fakt nepříjemné...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Neda se jinak nez souhlasit. Gladbach si to prohral sam, a kdyz uz mel dobrou sanci, Ralf vytahl skvely zakrok. Dulezite tri body, po hratelnejsim Ingolstadtu prijde Bayern, Dortmund a Leverkusen. Posledne jsme z techto zapasu uhrali 2 body.

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen by ste mohli poraziť. Bayern určite nie, ten už ostane bez prehry do konca sezóny. Proti Dortmundu možno, snáď sa tam Tuchel spamätá a začne tam dávať Gintera.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to podobne. Derby je derby a i kdyby byl Dortmund posledni a Schalke prvni, bude to 50/50. Viz. ten prvni zapas kdy se doma Dortmund jeste strachoval o vyhru.(3.2) Leverkusen je taky hratelny. Bayern, to je utopie, ale treba bude plichta.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Důležité i proto. co vás teď čeká. Venku na Audi a pak smrtící kombo: derby doma a zápas v Mnichově. A pak další zápas o poháry s Leverkusenem. Nezávidím teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael

Reagovat
smazaný uživatel

Volland asi za 8 mega nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Volland asi za 8 mega nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Volland asi za 8 mega nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

lag...

Reagovat
Rudnevs

Garics bol na striedačke.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadeř, Darida

Reagovat
stas87

Djilobodji ma za 10 zapasov uz 5 zltych. dalsia stopka je za 8 zltych?

Reagovat
Arne

Za dalších pět... Ale nedivil bych se, kdyby dostal trest i za to jeho gesto.

Reagovat
stas87

Mal by dostat nejaky trest,jednoznacne.Sice by nam chybal a bol by to dalsi problem,ale toto si nemoze dovolit,do futbalu to vobec nepatri.

Reagovat
Hokaido

Co udělal?

Reagovat
stas87

Pod preview som tu situaciu popisoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Pauli

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

FC-BAYERN.CZ

Reagovat
db18

Budou dneska ještě někde sestřihy (ZDF, ES2 atd...), nebo až zítra na Sport1?

Reagovat
Rudnevs

Mohlo by sa teoreticky stať, že by Schaaf letel?

Reagovat
db18

Frankfurt vyhraje, ale stejně klesne v tabulce

Reagovat
smazaný uživatel

2. poločas už jsem neviděl. Super, že jsme to dokázali otočit. Je až neuvěřitelné, že bez Auby, Ilkaye a po po pouhých 2 dnech pauzy vyhrajeme i proti houževnatému FCA a to u nich doma.

Jsem rád za Ramose. V první půli vypadal ztraceně a zoufale, ale snažil se... tak je super, že to přišlo.

Teď konečně trochu pauzy a odpočinku - zasloužili si to! Nur der BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Boj o záchranu začína naberať slušné grády

Hannover je už prakticky istý, ale potom je tam 5 tímov s prakticky rovnakou pozíciou a zamotať sa do toho môže ešte aj HSV. Za seba by som bol najradšej, keby sa do druhej ligy vrátil Darmstadt, myslím si ale, že čierny peter nakoniec ostane niekomu inému, dosť sa bojím o Augsburg, zostup by po tých skvelých rokoch a vynikajúcej Weinzierelovej robote vrátil ten klub o veľa rokov dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Ideál Hannover, Frankfurt, Augsburg: Hannover aj Frankfurt mám rád, ale sú na tom tak zle že tam zostup pomôže. Navyše by ma zaujímalo, že ako sa vysporiadajú s prestupmi. Navyše taký Kiyotake, Zieler, Seferovic alebo Oczipka sú veľmi žiadaný hráči ( snáď Knäbel a spol. zase nezaspia, tak ako v prípade Mehmediho ).

Bohužiaľ Augsburg nezostúpi aj keď by to bolo skvelé. Frankfurt sa tiež pod Kovačom zdvíha, Darmstadt tiež nie - Wagner + Sulu ubojujú. Hoffe tiež nie, Nagelsmann ich pekne pozdhivol ( dokonca až tak že vyhrali aj nad HSV... ). A v podstate ani ten Hannover nemusí byť jasný, ak odvolajú včas Schaafa, tak sa ešte môžu zachrániť. Ja si skôr myslím že čierny peter zostane pre Hamburg ( asi som pesimista ). Vôbec by ma to neprekvapilo - keď hrali hovno, udržali sa. Teraz hrajú pekný futbal, to znamená že paradoxne spadnú. Taký je futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover už to nezachrání ani omylem

Reagovat
Rudnevs

Teoreticky..ak by vyhodili Schaafa, stihol by sa uzdraviť Benschop, obrana by fungovala, Kiyotake hral ako v Clube a keby bolo lepšie spojenie medzi obranou a útokom...tak v tom prípade sa zachránia

Reagovat
smazaný uživatel

Petrák v základu a hned gól a výhra nad Lipskem, mohl by se prosadit do základu.

Reagovat
OnderCZ

Druhý poločas už jsem neviděl, ale ten první nic moc teda. Byl to od něj samý faul a moc se mi teda nelíbil. Ale aspoň, že 1. FCN vyhrál, aspoň RB nepůjde do trháku a bude to zajímavé až do konce.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, díky. Jak je to vůbec s jeho budoucností, v létě asi odejde, když nehraje, co?

Reagovat
db18

Ted by mel hrat zaklad snad azdo konce sezony, protoze nahrazuje Errase, ktery si pretrhnul krizovy vaz...

Reagovat
Rudnevs

A čo Polák? Veď to je kapitán.

Reagovat
Rudnevs

Btw- Errasa chce Gladbach.

Reagovat
db18

Ten už na to nemá fyzičku... a už moc není schopen zrychlit hru, tak jí spíše jen zpomaluje...

Reagovat
Rudnevs

Jaj, tak.. škoda, bol to skvelý hráč.

Reagovat
db18

Po sezoně snad půjde do Brna, aby si na starý kolena ještě zahrál evropské poháry.

Reagovat
Rudnevs

Mohol by skôr ukončiť kariéru a ísť robiť trénera ( to by bol už ďalší potetovaný tréner )

Reagovat
smazaný uživatel

Ináč dnes Leverkusen a Dortmund

Ťažké zápasy na ihriskách súperov, Leverkusen v improvizovanej zostave, BVB bez dvoch najlepších hráčov (Ilkay, Auba), ale výborné výkony a hladké výhry. Po tých štvrtkových odvetách EL vynikajúce výsledky...

Reagovat
andrew96

Jistota LM!

Reagovat
Rudnevs

● zdrbal De Blasisa na zem

● odkopol loptu, na ktorej si vybil zlosť

● ukázal De Blasisovi gesto ako Znaroks

Tomu sa hovorí ukážkových 30 sekúnd.

Reagovat
pawelFCB

De Blassis sice chtěl mermomocí pentli a hodně tomu přidal, ale takové gesta by se měly tvrdě trestat... tohle do společnosti natož ve fotbale nepatří...

Reagovat
smazaný uživatel

konečně se Kadeřábek zase trochu ukázal

Reagovat
db18

Kruse si hraje na Fenina...

Reagovat
OnderCZ

To myslíš ten poker a ty peníze nebo proběhla nějaká grilovačka jak u Fenina?

Reagovat
db18

Slavil narozky v nějakým klubu a vypůjčil si od jedné slečny telefon.

Reagovat
OnderCZ

Je o tom někde nějaký článek? Rád bych se ještě před spaním odreagoval a usínal s úsměvem na tváři.

Reagovat
db18

Jenom v Němčině zatím: http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/647783/artikel_kruse-droht-der-rauswurf.html

Zítra musí na kobereček a prý to má nahnuté i v repre...

A jestli myslíš Fenina, tak tady: http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/181506/feninovi-hrozi-vezeni-za-loupez-jeho-komplicem-byl-zkuseny-kriminalnik.html (+ související články)

Reagovat
OnderCZ

Myslel jsem Kruseho, na tuhle kauzu Fenina jsem úplně zapomněl, ale jak jsem otevřel článek, tak jsem si vzpomněl, že tenkrát jsem to četl taky. Každopádně díky, teď to vypadá, jako bych hltal bulvár, mám radši články o taktice, souhrny atd., ale je to stejně zajímavé. I proto, že Maxe jako hráče jsem vždycky měl docela rád, tak jsem zvědavý, co z toho bude.

Reagovat
Rudnevs

A to som mal Kruseho tak rád... Wolfsburg ho zmenil. Mal ísť do BVB alebo do Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkalo se, že Hertha časem odpadne? nějak se jí nechce

Reagovat
Rudnevs

Hertha je tak vysoko skôr preto lebo ostatný sú ešte tragickejší...

Reagovat
Rudnevs
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele