27. kolo
19.03.2016 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 1:1

Claudio Pizarro je neoddiskutovatelnou legendou Wederu Brémy. Proti Mohuči zaznamenal svou 101. trefu v dresu klubu z hanzovního města, což před ním dokázal jen jeden jediný hráč - Marco Bode. Navíc tím zařídil pro svůj tým další důležitý bod.

Domácí útočili jako první. Nejprve to zkoušel z přímého kopu Zlatko Junuzović, a poté hlavičkoval jeho spoluhráč Papy Djilobodji, ale Loris Karius dobře vyboxoval. Branky padly až nedlouho před pauzou. O tu první se postaral po přihrávce Yunuse Malliho z pravé strany v ideálním prostoru (zhruba na úrovni penalty) stojící Julian Baumgartlinger a po zemi překonal Felixe Wiedwalda - 0:1.

Chvíli poté se Werder dožadoval penalty, ale ta se pískala až v poslední minutě prvního poločasu. Junuzović po souboji s Baumgartlingerem padnul na zem a Claudio Pizarro si vybral levý dolní kout, přičemž Karius zvolil opačný - 1:1. Po změně stran se jako první jakž takž osmělili Bartels a Djilobodji, ale nic z toho nebylo.

Na druhé straně to zkoušeli Danny Latza, jenže minul. Následně se o slovo přihlásil Jhon Córdoba, avšak Felix Wiedwald se překonat nenechal. Poslední velkou příležitost tohoto zápasu měl na kopačce po přihrávce Anthonyho Ujaha český reprezentant Theodor Gebre Selassie. Nicméně ten je na hřišti v první řadě kvůli něčemu jinému, takže není divu, že z dvanácti metrů střílel vedle.

Weder Brémy tedy stráví následující dva týdny s jednobodovým náskokem na sestupovou/barážovou zónu, kde prozatím tlí Hoffenheim, Frankfurt a už vcelku beznadějně poslední Hannover. Na Skripnikův tým pak v dubnu čeká Borussia Dortmund, zatímco o poháry bojující Mohuč se utká s Augsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele