27. kolo
20.03.2016 17:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Borussia Dortmund 1:3

Dortmund zvládl náročné utkání v Augsburgu a po výhře 3:1 nadále vyvíjí tlak na vedoucí Bayern Mnichov. Domácí ve WWK Areně dlouho vedli po trefě Finnbógasona (16') a zdálo se, že příznivý stav udrží do poločasu; Mchitarjan ale vyrovnal ve 45. minutě a po změně stran už se Bavoři z této psychické rány nevzpamatovali. Pohřbily je branky Castra (69') a Ramose (75').

Hned zkraje zápasu začala Borussia podle očekávání dominovat na míči, jako první ale zahrozili hosté, kteří zvolili spíše defenzivní taktiku a vyčkávali na brejky. Hned ten první se jim pak podařilo proměnit - Caiuby utekl po levém křídle a vrátil míč pod sebe, kde už číhal připravený Finnbógason. Islanďanova dorážka byla jeho třetí brankou od lednového příchodu z Olympiakosu. Borussia zároveň inkasovala venku poprvé po 317 (!) minutách.

Hostům chyběl elitní střelec Pierre-Emerick Aubameyang, který dostal volno po smrti svého dědečka, a bez jeho pomoci se Tuchelův tým ve finální fázi po většinu první půle trápil. Spasil je nakonec až klasický gól do šatny: Nuri Sahin přihrál Mchitarjanovi, který pohotově poslal míč do sítě. Skóroval v sezoně už podesáté, což je jeho osobní maximum, a server Bundesliga.com jej dokonce vyhlásil za hráče zápasu - díky jeho skvělému výkonu v ofenzivě i defenzivě.

Domácí kouč Markus Weinzierl v úvodní půli trápil favorita svým neortodoxním 3-4-3, jeho protějšek ale ukázal svoji taktickou inteligenci, když do druhého dějství stáhl Marka Reuse (jemuž se jubilejní 200. zápas v Bundeslize příliš nepovedl) a poslal na jeho místo defenzivně zodpovědnějšího Gonzala Castra. O čtyřiadvacet minut později se tento tah ukázal jako mistrovský. Adrián Ramos podržel míč ve vápně a přihrál čerstvému Castrovi, který jej zakroutil ke vzdálenější tyči.

Sám Ramos chvíli poté definitivně rozhodl, když nadvakrát propálil domácího gólmana a stanovil konečné skóre na 3:1. Dortmund tak zůstává i nadále jediným ligovým týmem, který v roce 2016 ještě neprohrál; z deseti zápasů nasbíral skvělých 26 bodů a nedává Bayernu vydechnout. Naopak Augsburg se stále potácí v záchranářských starostech.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele