27. kolo
19.03.2016 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Bayern Mnichov 0:1

Byl to boj, ale Bayern nakonec přece jen dokázal v Kolíně zvítězit jedinou brankou Roberta Lewandowského z desáté minuty. Polský útočník si tak připisuje nový klubový rekord: ještě žádný cizinec v Bundeslize nevstřelil v jediné sezoně za Bavory tolik branek.

Franck Ribéry sice dnes nastoupil k jubilejnímu 200. zápasu v německé nejvyšší soutěži, veškerou pozornost ale na sebe strhl jeho útočný kolega. Jeho pohotová vítězná rána byla jeho už 25. zářezem v sezoně, čímž překonal dosavadní maximum Luky Toniho. Bylo to už pošesté, co se mu v této sezoně podařilo otevřít skóre. Aktuálně jeho bundesligový střelecký účet čítá 116 tref ve 188 zápasech.

Jinak toho moc k vidění v Kolíně nebylo. Favorizovaní hosté viditelně trpěli únavou po extrémně dramatickém zápase Ligy mistrů s Juventusem, který jim sice v prodloužení zajistil účast mezi nejlepší kontinentální osmičkou, zároveň ale ubral spoustu sil, které dnes zkrátka chyběly. Místo tradiční exhibice jsme tak sledovali spíše pomalý a nezáživný zápas, jejž rozhodla hned první větší šance.

Kolínští vycítili možnost bodového zisku a po změně stran předvedli poměrně aktivní výkon; Risseho ránu však pohodlně zlikvidoval Manuel Neuer, zatímco Modesteho nadějnou střelu zblokoval bránící David Alaba. V závěru ještě mohli pojistit vedení hostující Lewandowski s Komanem, skutečné vzrušení ale přišlo na druhé straně, kde se Neuer vytasil s famózním zásahem proti šanci Leonarda Bittencourta.

Bayern si těsné vedení nakonec pohlídal až do konce a zajistil si tak matematickou jistotu účasti v příští sezoně Ligy mistrů. Svěřenci Pepa Guardioly už nemohou skončit hůře než třetí.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
fsada

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele