27. kolo
19.03.2016 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SV Darmstadt 1:1

Výraznou ztrátu v boji o pohárovou Evropu utrpěl ambiciózní Wolfsburg. Obhájci stříbrných ligových medailí sice postoupili mezi nejlepší klubovou osmičku Evropy a mohou se v LM těšit na super-atraktivní souboj s Realem Madrid, s dnešním výkonem ale nemusí na Santiago Bernabéu vůbec jezdit. Domácí remíza 1:1 s nováčkem z Darmstadtu je výraznou ztrátou, a to ještě André Schürrle vyrovnával až ve třetí minutě nastavení..

Člověk by si říkal, že v půlce března už poměrně jednoduchý herní plán Darmstadtu pro venkovní zápasy fungovat příliš nebude, svěřenci Dirka Schustera ale stále překvapují. Jejich fyzický, bojovný fotbal dnes favorizované Vlky dokonale frustroval, vyváděl z tempa a rušil plynulost jejich hry. Když pak Wagner v 82. minutě dokonce poslal Lilie do vedení, vypadalo to, že šok je dokonán; Vlci se však nakonec přece jen zmohli alespoň na bod.

Domácí měli dnes na hřišti hned dva oslavence: Maxi Krusemu je dnes 28 let, Marcel Schäfer zase nastoupil k jubilejnímu třístému zápasu ve vlčím dresu. Na nějakou slavnost to ale na hřišti příliš nevypadalo. Darmstadt vyrukoval na svého soka s velmi agresivním, vysokým pressingem, s čímž se domácí nedokázali příliš vyrovnat. Jejich základní styl, založený na krátkých přihrávkách, najednou nebylo možné praktikovat, zatímco nováčkovo sebevědomí postupně rostlo.

Výsledkem byla poměrně zábavná bitva dvou rozdílných stylů, která ale probíhala hlavně mezi oběm vápny; šancí bylo k vidění pomálu. Postupem času, hlavně po pauze, však přece jen začal být vidět rozdíl v kvalitě obou týmů. Po změně stran se tak hrálo prakticky pouze na jednu bránu, přičemž hosté seděli hluboko vzadu a číhali na šanci z brejku. Ta nakonec skutečně přišla: jeden rychlý protiútok, přesný pas Hellera, Wagnerovo zakončení a Lilie rázem vedly 1:0.

Wagner tak opět potvrdil, jak moc je pro tým důležitý - sám skóroval osm z posledních dvanácti branek SV. Také Vlci ale měli dnes na hřišti svého zachránce. André Schürrle předvedl ve středu pole skvělý, dominantní výkon, který korunoval sedmi střelami a bránu a především drahocenným vyrovnávacím gólem. Vsítil jej nádhernou střelou z kraje vápna v nastaveném čase. Vlci tak mohou být zklamáni, statistika ale hovoří jasně - pouze dva týmy v celé Bundeslize nasbíraly letos venku více bodů než právě Darmstadt. Jde o Bayern a Dortmund. Lilie posbíraly 20 z dosavadních 28 bodů (!) právě na výjezdech, a Wolfsburg je jen další z řady jejich nečekaných obětí.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Noustress

musí byť za 1, Darmstadt druhá liga

Reagovat
Noustress

musí byť za 1, Darmstadt druhá liga

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele