27. kolo
18.03.2016 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 2:1

Velmi zajímavý fotbal nabídl páteční souboj mezi Schalke 04 a Borussií Mönchengladbach. Ačkoliv byli svěřenci Andrého Schuberta po celý zápas lepším týmem a vypracovali si i několik stoprocentní gólových šancí, po dvou velice smolných gólech odjíždí z Gelsenkirchenu poraženi a přišli o třetí příčku v tabulce, na niž se posunuli právě Knappen.

V první větší příležitosti se po čtvrthodině hry objevil Thorgan Hazard, v šestnáctce dostal hodně prostoru, navedl si míč na levačku, Ralf Fährmann si ale s jeho nepříliš razantním pokusem bez problému poradil. Největším nepřítelem hostů dnes nebylo Schalke, nýbrž oni sami. V 25. minutě si málem Rietherův centr z pravého křídla srazil za záda vlastního brankáře Fabian Johnson, vše zachránil až včasným zákrokem Yann Sommer.

V závěru úvodního dějství se pak do dvou zajímavých šancí dostal Lars Stindl. Letní posila z Hannoveru nejprve střílela z poměrně ostrého úhlu a Fährmann musel zasahovat. Stindl poté neuspěl ani krátce před odchodem na poločasovou přestávku, kdy ho ke skórování vybídl parádním centrem Hazard, jenomže Fährmann neskutečným zákrokem podržel svůj tým.

Také druhá půle pokračovala v obstřelování brány Schalke, neprosadil se však ani Hazard ani Raffael. V 60. minutě navíc Gladbach zaváhal v obraně, o balón přišel Nordveit, zaskočený Christensen se pak překvapivě snadno nechal odstavit o hlavu menším Leroyem Saném a jeho pas před branku si do vlastní sítě po neuvěřitelném biliáru mezi Hintereggerem a Nordveitem srazil prve jmenovaný.

Odpověď měl na kopačce Mahmoud Dahoud, úchvatná rána syrského záložníka ale pouze rozezvučela břevno domácí svatyně. V 79. minutě dokázal napravit své zaváhání Andreas Christensen, který se vydal do útoku, podařilo se mu přečíslit defenzivu Königsblauen a po narážečce se Stindlem vyrovnal na 1:1.

Ovšem Hříbata se neradovala dlouho. Sedm minut před koncem si další asistenci připsal Sané, když prostrčil míč na Leona Goretzku a jeho střelu z nějakých dvaceti metrů nešťastně tečoval mimo dosah Sommera jinak výborně hrající Granit Xhaka.

Družina Andrého Breitereitera pak měla opět několikrát namále a veledůležité tři body si připisuje především díky Ralfu Fährmannovi. Rodák z Chemnitzu se vyznamenal především proti hlavičce Christensena, jenž si naskočil na centr od rohového praporku a možná ještě teď kroutí hlavou, jakýmže způsobem Fährmann vytáhl míč mimo tři tyče. Z následné dorážky pak navíc ještě Raffael trefil brankovou konstrukci - štěstí dnes jednoznačně stálo na straně Schalke.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Filiposi

1:2

Reagovat
Filiposi

anebo 2:3

Reagovat
Qtipie

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele