27. kolo
20.03.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:2

Kouč Leverkusenu Roger Schmidt ukázal svoji odvahu a jeho svěřenci po výhře 2:0 ve Stuttgartu nadále tlačí na elitní čtyřku. Hlavním hrdinou byl dnes mladíček Julian Brandt, který měl prsty v obou brankách. Tu první vstřelil v 11. minutě sám, tu druhou připravil pro Karima Bellarabiho (49').

Die Werkself sice v týdnu vypadli z Evropské ligy, dnes to ale z jejich strany bylo úplně jiné představení - z velké části díky výkonu Brandta a dvou bundesligových debutantů, Benjamina Henrichse a Vladlena Yurchenka. Od Schmidta to byl odvážný, ale logický krok; hráči Bayeru jsou unavení, toto byl jejich už desátý soutěžní zápas za poslední měsíc. S mladíky v sestavě ale působili hosté vyloženě svěžím dojmem.

Domácí gólman Przemyslaw Tytoń se tak musel vytáhnout už v úvodních minutách proti pokusům Chicharita a Bellarabiho, po deseti minutách hry se ale už červeno-černí fanoušci radovali: Brandt našel ve vápně skulinku a pohotově zakončil. Tato branka prolomila hned dvě sezonní statistiky: pro Leverkusen šlo o doposud nejrychlejší gól ročníků, Stuttgart zase inkasoval v úvodní čtvrthodině vůbec poprvé od doby, co jeho otěže převzal Jürgen Kramny.

Je sice fakt, že domácí měli záblesky v ofenzivě, ale Bayer hrál chytře a nějaké drama příliš nepřipouštěl. Rozhodnuto bylo čtyři minuty po změně stran, kdy teprve devatenáctiletý Brandt vyrazil na útočný výlet a přesným pasem našem Bellarabiho. Ten vypálil tvrdou přízemní střelu, na kterou Tytoń nedosáhl. Následně ještě Brandt s Yurchenkem napálili tyč, načež hrdina zápasu střídal za hlasitých ovací tribun.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

2x Hernández

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele