27. kolo
19.03.2016 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - FC Ingolstadt 04 2:1

Hertha BSC si poradila s Ingolstadtem. Sice to z její strany nebylo zrovna dvakrát přesvědčivé, ale na to se historie ptát nebude.

Domácí zahrozili už v 5. minutě. Rychlou kombinaci zakončoval Genki Haraguchi centrem do vápna, kde číhal Veded Ibišević, který se hlavou sice prosadil, jenže při tom stál v ofsajdu. Pak začali být na několik minut aktivnější hosté, ale nic kloudného si nevytvořili. Ještě v úvodní patnáctiminutovce to zblízka zkoušel Skjelbred, nicméně skóre se zase neměnilo.

Těsně před závěrem první půle zahrával Marvin Plattenhardt rohový kop a hlavičce jeho spoluhráče Salomona Kaloua chyběly centimetry. Začátek druhého poločasu patřil Ingolstadtu, ale chyběla větší přesnost. V 54. minutě se tedy dočkala Stará dáma. Prudký centr Plattenhardta z levé strany dokázal ve vzduchu přesně pravačkou zasáhnout Genki Haraguchi, což Ramazan Özcan tak úplně nečekal - 1:0.

V 69. minutě se klub z hlavního města Německa radoval znovu. Skjelbred u středového kruhu vybojoval balon, který převzal Vladimír Darida. Následně přihrál napravo Haraguchimu, jenž z první poslal milimetrově přesný pas napříč pokutovým územím na zadní tyč, kde si počíhal Salomon Kalou a bylo to 2:0. Pro střelce z Pobřeží slonoviny to byla třináctá branka v sezoně.

V 75. minutě die Schanzer utkání trochu zdramatizovali. Po centru čerstvě vystřídavšího Almoga Cohena se z hranice malého čtverce hlavou prosadil Lukas Hinterseer - 2:1. Jenže hosté se ve zbytku zápasu už prakticky k ničemu nedostali, takže připisují jubilejní desátou porážku, kdežto Hertha BSC počtrnácté v ročníku vyhrála a nadále drží senzační třetí místo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele