Bundesliga - souhrn 19. kola

03.02.2017, 22:24, aktualizováno 05.02.2017, 19:24
Komentáře a souhrny
Frankfurt zdolal poslední Darmstadt, Augsburg otočil zápas s Brémami a vzdálil se sestupové zóně. Dortmund si ve večerním šlágru proti RB Lipsko vystačil s jedinou brankou. Bayern neudržel vedení proti Schalke. Gladbach si poradil s Freiburgem, na domácí půdě pak zapsaly tři body také Hertha BSC a Hoffenheim. Köln nakonec vydřel vítězství nad Wolfsburgem. Páteční předehrávka pak přinesla hubenou výhru Hamburku nad Leverkusenem...

Eintracht Frankfurt - SV Darmstadt 2:0

05.02.2017 17:30

Góly: 74. Makoto Hasebe (pen.), 83. Ante Rebić

Jednoznačným favoritem posledního zápasu, jenž se odehrál v rámci devatenáctého bundesligového víkendu, byl domácí Eintracht. Ten letos bojuje o účast o pohárové Evropě a má tak zcela jiné vyhlídky než Darmstadt, jehož cílem je naopak záchrana mezi německou ligovou elitou.

Už po čtvrt hodině hry mohli jít však překvapivě do vedení hosté. Do branky Eintrachtu se po vynucené pauze způsobené trestem za červenou kartu vrátil finský gólman Lukáš Hrádecký, jenž špatnou rozehrávkou namazal míč přímo na nohu hostujícího Jana Rosenthala, kterého tím poslal do velké šance. Hráč Darmstadtu ovšem trefil pouze horní síť branky Orlů a stav utkání zůstával nezměněn.

Hosté neustávali v aktivitě a ve třicáté čtvrté minutě znovu ohrozili Hrádeckého svatyni. Tentokrát se před vápnem k balonu dostal Peter Niemeyer, jenž se do něj opřel, až zazvonilo břevno branky Eintrachtu. Gól však první půle nepřinesla a diváci se úspěšné brankové příležitosti dlouho nedočkávali ani v dějství druhém.

To se změnilo až v sedmdesáté třetí minutě. To rozhodčí odpískal po faulu Miloševiče pokutový kop ve prospěch domácích a míč si na penaltový puntík postavil Makoto Hasebe. Hráč Frankfurtu desítku proměnil a k radosti místních příznivců šel Eintracht do vedení 1:0.

Pojistku na vítězství domácího celku přidal o devět minut později druhou brankou utkání Ante Rebič. Ten poslal balon do sítě po přihrávce kapitána domácího mužstva Meiera. Eintracht tak slaví očekávané tři body a nadále patří mezi mužstva aspirující na účast v příštím ročníku Ligy mistrů, Darmstadt bude muset získat body potřebné k udržení v Bundeslize jinde.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 3:2

05.02.2017 15:30

Góly: 28. Jonathan Schmid, 79. Ja-cheol Koo, 90+4. Raúl Bobadilla - 26. Theodor Gebre Selassie, 65. Max Kruse (pen.)

Celkem pět gólů a zajímavý fotbal nabídlo nedělní utkání mezi Augsburgem a Werderem Brémy. Souboj dvou celků ze spodní poloviny tabulky přinesl první zajímavější šanci už v deváté minutě, kdy mohl jít Augsburg do vedení zásluhou Raula Bobadilly, jenž se dostal ve vápně ke střele, gólman hostí Felix Wiedwald se ovšem blýskl povedeným zákrokem.

První gól utkání se ovšem k nelibosti domácích příznivců podařilo vstřelit fotbalistům Werderu. Ve dvacáté šesté minutě český pravý bek Gebre Selassie zblízka prostřelil bezmocného Marwina Hitze a Brémy vedly 1:0.

Náskok však hostům vydržel pouhé dvě minuty. Poté si svou první branku v dresu domácích připsal Jonathan Schmid, jenž parádní střelou pod břevna překonal Wiedwalda a srovnal skóre zápasu.

V šedesáté čtvrté minutě poslal ve vápně k zemi Hinteregger Gnabryho a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Max Kruse a střelou do levého horního rohu Hitzovy branky dostal Brémy znovu do vedení.

To však Nouriho mužstvu vydržel jen třináct minut, pak si na centr kapitána Augsburgu Verhaegha naběhl Ja-Čeol Ku a střelou z první vyrovnal na 2:2.

Už už to vypadalo že zajímavé utkání dvou spíše podprůměrných bundesligových výběrů skončí remízou, když tu těsně před vypršením nastaveného času dostal balon do brejku Bobadilla, a byť těsně bráněn Saném, dokázal se ve vápně prosadit.

Augsburg tak i přesto, že v zápase celou dobu pouze dotahoval, nakonec bere všechny tři body, Werder i přes gól českého legionáře Gebre Selassieho odjíždí směr Brémy s prázdnou.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - RB Lipsko 1:0

04.02.2017 18:30

Góly: 35. Pierre-Emerick Aubameyang

Lipsko nevyužilo zaváhání Bayernu, potřetí v sezóně prohrálo a náskok bavorského giganta se na čele tak naopak ještě zvýšil. Dortmund měl dnes proti nováčkovi ve všech ohledech navrch a mohl vyhrát ještě vyšším rozdílem. Nakonec mu ke třem bodům stačila přesná trefa Pierre-Emericka Aubameyanga.

Hostům od začátku dělala velké problémy ofenzivní trojice Borussie ve složení Dembélé - Reus - Aubameyang. Posledně jmenovaný ve 12. minutě táhl rychlý brejk po standardní situaci Lipska, po sprintu přes půlku hřiště odcentroval na Dembélého, ten však v těžké pozici minul. O chvíli později si oba role prohodily, tentokráte se ale Aubameyang ještě zastřeloval.

Gabonský kanonýr se prosadil až v 34. minutě. Ousmane Dembélé se po pravé straně prohnal jako vítr, na závěr ještě zesměšnil naivně vystoupivšího Orbana a poté přesně odcentroval na volného Aubameyanga, jenž neměl problém z malého vápna uklidit míč do prázdné brány.

Ve druhém poločase Tuchelova družina pokračovala v dobrém výkonu a v hojném množství produkovaly své smrtící brejky do otevřené obrany. V 51. minutě po jednom z takovém Aubameyang předal míč Reusovi, ten obešel Ilsankera, tváří v tvář Gulacsimu ovšem vystřelil vedle. Pár minut nato Reus pro změnu pěkným obloučkem vysunul do samostatného úniku znovu Aubameyanga, jenže ani ten si v zakončení nepočínal ideálně.

V závěru mohl Dortmund několikrát přidat pojišťující gól, příležitosti měl především znovu Marco Reus. Německý reprezentant nejprve opět mířil mimo, poté ztroskotal na výborném Gulacsim. A když už v nastaveném čase Matthias Ginter maďarského brankáře překonal, zaskočil za něj na brankové čáře střídající Upamecano.

V posledních vteřinkách se Lipsko na chvíli radovalo z vyrovnání, jenže Palacio Martínez stál v době přihrávky v těsném ofsajdu a sudí Tobias Stieler tak na popud velmi přesného asistenta branku neuznal. Hosté se zlobili neoprávněně, v zápalu boje se však jejich protestům není co divit.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Schalke 04 1:1

04.02.2017 15:30

Góly: 9. Robert Lewandowski - 13. Naldo

V utkání Schalke s Bayernem se děly věci od samého začátku. Už ve třetí minutě mohli jít hosté z Gelsenkirchenu do vedení, když až riskantním skluzem sebral vyběhnuvší Neuer míč z kopačky novému muži v kádru Schalke Burgstallerovi.

O šest minut později už Allianz Arena propukla v jásot. Arturo Vidal našel po pasu od Robbena ve vápně Lewandowského a nejlepší střelec loňského bundesligové sezony ukázal tváří v tvář Fährmannovi svůj gólový instinkt - Bayern vedl 1:0.

Náskok však mistru ligy vydržel pouhé čtyři minuty. Ve třinácté minutě dostalo Schalke možnost zahrávání přímého volného kopu a brazilský stoper Naldo přesnou přízemní střelou donutil Neuera k jeho nelibosti lovit míč ze své sítě.

Už za malou chvíli v minutě sedmnácté mohli jít hráči Königsblauen dokonce do vedení. Sead Kolašinac se dostal ke střele, se kterou měl nový kapitán Nationalef poměrně potíže a musel ji vyrazil na rohový kop.

Další šance Schalke přišla pět minut před koncem první půle. Do velké šance se ve vápně dostal z Norimberku v zimě příchozí Guido Burgstaller, ale trefil pouze břevno branky Die Roten.

O tři minuty později zazvonila horní tyč i na druhé straně. Akce po ose Müller - Robben - Lewandowski skončila u posledního jmenovaného, jenž ovšem další gól v zápase nepřidal a na poločas se šlo za stavu 1:1.

Druhá půle už žádné branky nepřinesla a Bayern tak po nepříliš dobrém výkonu v defenzivě poprvé v novém roce ztratil body.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 3:0

04.02.2017 15:30

Góly: 73. Lars Stindl, 78. Raffael, 90. Patrick Herrmann

Borussia Mönchengladbach zvládla duel s Freiburgem tak, jak už dlouho žádný nezvládla. Pod jasnou výhru 3:0 se podepsali Lars Stindl, Raffael a vcelku stylově Patrick Herrmann, který tak oslavil dlouhodobější absenci.

Svěřenci Dietera Heckinga si přitom nechali všechny tři trefy až na druhý poločas. V té první toho k vidění zase tolik nebylo. Teprve v závěru se osmělil Andreas Christensen na jedné a Söyüncü s Habererem na straně druhé. V jednapadesáté minutě pořádně zahrozil Vincenzo Grifo a Yann Sommer se musel pořádně protáhnout.

Chvíli poté zkoušel štěstí Nils Petersen, ovšem brána mu byla o malinko menší, než by potřeboval. Po souboji Stindla se Söyüncüem zřejmě měla Hříbata kopat "pětku", ale gólu se dočkala až o patnáct minut později. Tehdy odkopával od vlastní svatyně Alexander Schwolow, nicméně Fabian Johnson míč poslal okamžitě zpátky na soupeřovu polovinu, kde se ho chopil Lars Stindl, a protože Söyüncü trochu zaváhal, mohl zpoza šestnáctky vypálit tak, že se zrodil parádní angličan - 1:0.

Freiburg chtěl vyrovnat, ale nechal otevřené prostory pro kontr. Po ose Stindl-Dahoud se míč dostal k Raffaelovi, který měl před sebou jednoduchou úlohu. Nutno poupravit, že na sebe mohl být za tuhle akci dvojnásob pyšný, neboť předtím na kolegu Dahouda prodlužoval nenápadnou, leč přesto účinnou patičkou - 2:0.

Skóre dostalo svou finální podobu v poslední minutě řádné hrací doby. Thorgan Hazard z pravého křídla nahrál do středu hřiště před šestnáctku, kde Patrick Herrmann jen tak kopnul do balonu, který se díky ležérnímu způsobu bránění Ignjovskiho dostal balon díky teči do sítě - 3:0. V ten moment byl na hřišti ani ne dvě minuty. Hned tedy mohl začít přijímat gratulace od spoluhráčů i realizačního týmu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - FC Ingolstadt 04 1:0

04.02.2017 15:30

Góly: 2. Genki Haraguchi

Hertha díky brzkému gólu porazila Ingolstadt a nadále zůstává tam, kde by chtěla být. Naopak die Schanzer ani po devatenácti kolech neopustí sestupovou zónu.

Jak uvedeno, Rune Jarstein odkopával, Ibišević prodloužil, načež Roger v podstatě zpracoval akorát pro Salomona Kaloua, který s balonem vběhnul do vápna, kde výtečně nahrál naprosto osamocenému Genkimu Haraguchimu, jenž z první vystřelil přesně mimo dosah Martina Hansena - 1:0. S něčím takovým zřejmě nepočítala ani jedna strana.

V momentě střely ukazovala časomíra odehraných 59 sekund. Poté až ve 26. minutě zkoušel z velké dálky štěstí Peter Pekarík. A není divu, že svým propagačním pokusem trochu naštval Salomona Kaloua. Ve 41. minutě dobře zatáhl míč po pravé straně Florent Hadergjonaj, nahrál šestnáctky Pascalu Grossovi, jenomže ten by býval potřeboval zakončovat levačkou.

První zaznamenáníhodnou šanci druhého poločasu si na konto v jeho 20. minutě připsal Dario Lezcano. Jeho hlavička však těsně minula levou tyč. Hned poté se hostující kouč Maik Walpurgis rozhodl vsadit vše na ofenzivu. Jenže byly z toho pouze dvě neúspěšné možnosti. První měl na svědomí Markus Suttner, druhou střídající Robert Leipertz.

Hertha si tedy připsala jubilejní desátou výhru v této sezoně a je jasné, že po devatenácti kolech bude nejhůře šestá. Za týden se utká se Schalke. Naopak Ingoldstadt prohrál podvanácté a bude předposlední. O příštím víkendu to na bodový zisk taky nevypadá, neboť do Audi-Sportparku zavítá vedoucí Bayern Mnichov.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:0

04.02.2017 15:30

Góly: 81. Anthony Modeste (pen.)

Čistě zvířecí souboj nabídl v sobotu odpoledne stadion v Kolíně nad Rýnem. Domácí Kozli, jimž v tabulce patřilo sedmé místo, přivítali Vlky z Wolfsburgu, jenž jsou po mizerném úvodu ročníku čtrnáctí.

Nepříliš záživný zápas nabídl jen pár skutečně zajímavých šancí, z nichž lze jmenovat například střelu Modestea z padesáté osmé minuty. Nejdůležitější hráč Kozlů a jeden z nejlepších střelců celé Bundesligy se dostal ve vápně k balonu, avšak i přes dobrou pozici míč netrefil příliš dobře a jeho střela branku Diega Benaglia vůbec neohrozila. Svého dalšího gólu se tak francouzský zabiják ve službách 1.FC nedočkal.

V sedmdesáté druhé minutě mohli jít dovedení hosté, když se k dobré střele dostal Maximilian Arnold. Mládežnický německý reprezentant sice Kesslera donutil k tygřímu skoku, ale první branka zápasu z toho nebyla.

O pět minut později si oba aktéři situaci zopakovali a znovu Arnold zkoušel Kesslerovu pozornost. Gólman Kolína se však tváří v tvář záložníkovi Wolfsburgu znovu vytáhl a remízový stav v Kolíně nadále platil.

V osmdesáté prvé minutě ovšem gólman Vlků Benaglio poslal k zemi Modestea a rozhodčí odpískal pokutový kop. K penaltové exekuci se postavil sám faulovaný a střelou do pravého dolního rohu Švýcarovy branky vstřelil první gól zápasu.

Jinou branku jsme už ve zbývajícím čase neviděli a Kolín tak po proměněné penaltě svého kanonýra porazil Wolfsburg 1:0 a bere všechny tři body. Velkou zásluhou na tom však má i gólman Kessler, jenž zraněného Horna zastupuje znamenitě a uhájil čisté konto.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 4:0

04.02.2017 15:30

Góly: 5. Mark Uth, 81. Marco Terrazzino, 86. Ádám Szalai, 90. Ádám Szalai

TSG Hoffenheim možná v minulém kole nestačil na RB Lipsko, nicméně na týmu Juliana Nagelsmanna to evidentně hlubší stopy nezanechalo. S přehledem porazil Mohuč, a co se domácího prostředí týče, zůstává neporažen.

Přitom kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Jhon Córdoba po obehrání Niklase Süleho nemířil pouze do boční sítě. Hned po rozehrání zacentroval Sebastian Rudy za obranu, kam si zaběhnul Mark Uth. A k překvapení Jonase Lössla nevolil žádné složité řešení, ale prostě z hranice šestnáctky přesně vypálil k bližší týči - 1:0.

V 11. minutě se snažil odpovědět Jairo, leč Baumann jeho pokus v pohodě lapil. Následně to z dálky zkoušel na druhé straně hřiště Uth, ale tentokrát byl dánský brankář pozorný. Do konce prvního poločasu si Jairo připsal na konto ještě jednu nebezpečnou střelu, ale ani tahne nebyla úspěšná. Do šaten se tedy odcházelo za lehce příznivějšího stavu pro domácí.

Po změně stran rozehráli hráči Hoffenheimu jednoduchou akci, na jejímž konci mířil těsně vedle aktivní Mark Uth. V 53. minutě reklamovalo mužstvo z Wirsol Rhein-Energie-Stadionu faul Stefana Bella na Andreje Kramariće. Rozhodčí Winkmann ovšem vůbec nereagoval. O dvacet minut později nahrál Öztunali kolegovi De Blasisovi. Oliver Baumann se však překonat nenechal.

Zato jeho spoluhráči nasázeli protějškovi v rozmezí závěrečných devíti minut hned tři góly. Nejdříve si k přímému kopu stoupnul Kerem Demirbay a pořádnou pumelicí napálil břevno, od kterého se balon odrazil zpět před bránu, kde byl Marco Terrazzino ve vzdušném souboji úspěšnější - 2:0. Třetí branka přišla na pořad odpoledne o pět minut později.

Terrazzino dostal balon do vápna od Ádama Szalaie, načež mu vrátil zpátky tak, že bývalý útočník Mohuče mohl kulatý předmět dovézt, jak se říká, až do kuchyně - 3:0. A ještě to nebylo všechno, protože nadýchaný bochánek z kopačky Nadiema Amiriho přistál přímo na hlavě Szalaie, jenž tedy z pozice mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem zaznamenal svou druhou přesnou trefu v zápase - 4:0.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1:0

03.02.2017 20:30

Góly: 76. Kyriakos Papadopoulos

Utkání mezi domácím Hamburkem a Bayerem Leverkusenem nabídla v pátek večer coby klasickou předehrávkou devatenáctého kola Bundesligy nejvyšší německá soutěž. Do zápasu vstoupili lépe k radosti místních fanoušků svěřenci Markuse Gisdola - v šestnácté minutě Lewis Holtby rozehrával standardní situaci a na jeho centr si ve vápně naběhl Mergim Mavraj. Jeho pokus však gólman hostí Bernd Leno vyrazil na rohový kop.

Po poločasové pauze se už z důvodu zranění na hřiště nevrátil Julian Baumgartlinger, kterého kouč Roger Schmidt nahradil hrotovým útočníkem Stefanem Kiesslingem. A už o minutu později mohli Werkself poprvé v utkání inkasovat. Do obrovské šance se totiž dostal Nicolai Müller, jenž přihrávkou našel Bobbyho Wooda, jenž zamířil na branku. Trefil ale ke štěstí Lena pouze břevno jeho branky a nadále to bylo 0:0.

V sedmdesáté šesté minutě jinak nepříliš záživného duelu už ale musel německý reprezentační brankář lovit míč ze své sítě. V brance hostí totiž skončila hlavička Kyriakose Papadopoulouse, který se tak prosadil proti svému mateřskému celku, neboť je v přístavním městě z Leverkusenu na hostování.

Byť měli hosté ještě více než čtvrt hodiny na vyrovnání, srovnat krok se už svěřencům Rogera Schmidta nepodařilo. Velkou šanci vyrovnat na 1:1 měl v osmdesáté šesté minutě hlavičkou střídající Stefan Kiessling, ale trefil pouze břevno Adlerovy branky. Hamburk tak získává důležité tři body a odpoutal se od příček zajišťujících v tabulce přímý sestup - nyní je šestnáctý, Leverkusen stále na devátém místě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov19144143:1246
2.RB Lipsko19133336:1742
3.Eintracht Frankfurt19105425:1535
4.Borussia Dortmund1997339:2134
5.TSG Hoffenheim19810135:1934
6.Hertha BSC19103627:2133
7.1. FC Köln1988328:1632
8.SC Freiburg1982924:3326
9.Bayer Leverkusen1973928:2924
10.FC Augsburg1966718:2224
11.Borussia Mönchengladbach1965821:2723
12.Schalke 041964922:2122
13.1. FSV Mainz 051964927:3522
14.VfL Wolfsburg19541017:2719
15.Werder Brémy19441124:4116
16.Hamburger SV19441116:3516
17.FC Ingolstadt 0419431217:3015
18.SV Darmstadt19231412:389

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zasluzena a neskutocne vydrena vyhra HSV. Takto sa ma rvat tim co bojuje o zachranu. Co som od Hamburgu necakal. Kazdopadne vykon fakt velmi bojovny. Futbal to pekny nebol, velmi vela subojov,faulov a nepresnosti. Taka vyhra nad silnym protivnikom by ich mohla nakopnut k nejakej lepsej serii

Reagovat
Jan Horáček

Jak je možné, že rozhodčí nastavuje 3 min., z toho se kvůli střídaní a zranění odehraje asi 30 vteřin a po 3 min. a 20 vteřinách rozhodčí odpíská konec ? Asi komerční zájmy, aby se stihly v televizi reklamy.

Jinak nesouhlasím, že to byl nezáživný fotbal. Souhlasím spíš s komentátory Eurosportu, že druhý poločas hrál Hamburk docela dobrý fotbal a bojoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

V BL jsou ty nastavení strašné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Koukni na La ligu, rozhodčí nastavuje 3 minuty a píská po 1 konec.

Reagovat
smazaný uživatel

la liga není měřítko

Reagovat
Jordi Alba

ok

Reagovat
Spalovač šancí

HSV i s dřevákem v útoku

Reagovat
Ferguson6

Ten Wood...

Reagovat
smazaný uživatel

Je vynikajici.

Reagovat
Ferguson6

No ak si želáš zostup HSV, tak áno.

Reagovat
Rudnevs

Zápas HSV som nevidel, pôvodne som ľutoval, že to neuvidím, ale podľa komentárov pod previewom som o nič neprišiel. Naopak mám možnosť si na Sport1 pozrieť Hattrick o 2.BL, ktorá mi v poslednej dobe príde zaujímavejšia než BL, navyše to moderuje pekná Laura Wontorra!

Teraz už k samotnej 2.BL: Chaos v modrej časti Mníchova pokračuje. Cez zimu si tam naťahali hráčov zo zahraničia a trebárs Gytkjaer za 2,25 milióna € nie je lacný špás. Navyše sú bez športového riaditeľa, ktorého podľa Casaletteho slov ani nepotrebujú.

Hannover proti Fürthu odohral trocha smolný zápas. Fürthu bol uznaný gól z offsidu, Hannoveru pre zmenu nebol uznaný regulérny gól a jasná penalta. Greutheru to potom stačilo hrať na protiútoky, z ktorých dali 2 góly.

Reagovat
OnderCZ

Také mám poslední dobou 2. BL čím dál víc rád. BL je pořád nejvíc, ale dnes jsem koukal na první půli zápasu 1. FCK a bylo to zajímavé od prvních minut. Lauternu přeji, ať se zvednou, ale ten začátek zápasu, to bylo na infarkt. Würzburger Kickers mohl úplně v pohodě vést 2:0, pak se Kaiserslautern zvedl, šance byly na obou stranách, ale pořád to tak nějak není ono. Na sestup to není ani náhodou, střed tabulky by ten tým měl uhrát úplně v pohodě, ať je finanční situace, jaká je. Ale na návrat do BL si prostě ještě budeme muset pár let počkat.

Jinak Laura Wontorra je parádní. Už asi rok ji mám na Instagramu, je fajn, člověk se rád podívá na spojení hezké holky a fotbalu. Mimochodem je to manželka Simona Zollera, který hrál i za 1. FCK, možná to už zde na EF někdo kdysi psal, možná jsi to byl i ty.

Reagovat
smazaný uživatel

FCK se jednoznačně zvedá! V Hannoveru byli lepší a jen smolně prohráli,což dokazuje debakl H96 ve Fürthu.Proti Würzburgu pomohla zlatá ruka Norberta Meiera při střídání i štěstí při šancích hostů,ale domácí neprůstřelnost Juliana Pollersbecka opět vydržela!

Jinak souhlas s Rudnevsem,německý Sport1 je super kanál,do studií dávaj ženský,což je další lákadlo,ale pozor-ty holky tomu opravdu rozumí,mají dokonalý přehled a neplácají nesmysly. 2.BL a pořady Hattrick mají dobrou úroveň,pondělní dohrávky (bez ohledu na nenáviděný termín) v rámci studia s expertem (s opravdovým expertem,žádný kokta typu Karoch a spol...) vždycky rád skouknu. A každou neděli nevynechám Doppelpass,který teď zrovna běží a který léta moderoval tatínek Laury,Jörg Wontorra,dovolím si říct legenda tohoto pořadu spolu s bývalým expertem,zesnulým Uddo Lattekem... A Laura opravdu super baba

Reagovat
smazaný uživatel

Nohy až po zem!

Reagovat
HSV1887

Fotbal hroznej, 1.HZ kdybych nekoukal, o nic bych neprisel :D Druhej uz zazivnejsi, bylo videt, ze Jungs fakt chtej 3 body a sli za nima. Nakonec je zaslouzene mame. Papa jasnej hrdina, da gol a pri tom brevnu Kießlinga balon tesne pred nim jemne tecnul :)

Za tyden v Leipzigu.. samozrejme tam jedu, ale s bodama moc nepocitam. Ale stat se muze cokoliv. Aspon si odfajfknu dalsi navstivenej nemeckej stadion :)

Reagovat
smazaný uživatel

No fotbal...hlavne v prvom polcase to pripominalo skor wrestling alebo iny bojovy sport inak ale 3 body zasluzene,gratulacia.

Reagovat
Posledni Kovboj

:D

Reagovat
smazaný uživatel

Bentaleba bych v létě ukradl.

Reagovat
db18

Raději Goretzku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra zasluzena aj ked s penalty. Vydrena, hra vsak az na niektore kratke momenty vyzerala celkom dobre. Bayern stratil, pokial dneska Dortmund proti RBL vyhraje tak dojde k tomu ze naskok Bayernu sa markantne rozrastie s trojbodoveho na stvorbodovy!

Reagovat
monty25

Takhle špatný Bayern snad nepamatuju. Bod je pro Schalke dobrý, možná mohly být i tři...

Reagovat
db18

Si neviděl ty dvě minulý kola.

Reagovat
cologneFC

Modeste tu penaltu prifilmoval a navyse stal v ofsajde. Ale to mi je teraz uplne jedo! 3 body!!! A uz mame 6 bodov pred 8.miestom. Este 8 bodov nam chyba na zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
flamengo

Do Prčíc! To všetci okolo SGE dnes vyhrajú? Však my potrebujeme k tomu úspechu aj "božiu pomoc" Takto to nepôjde :)

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra s Darmstadtom to bude dost vyhecovane derby tak ako boli posledne tri,na zapas sa zajtra tesim. Ale vyhrat by ste mali.

Reagovat
flamengo

Veru tak. Vyhecované to bude. Za minulú sezónu s nimi bol trest bez ultras nasledujúci domáci zápas s VfB, bez ultras na odvetu, keď išlo už o záchranu, pokuta, no proste zajtra treba vyhrať a nech si hrajú s Offenbachom, ale to nestihnú za rok

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra ale ultras SGE budu nie? Inak aj v uvode tejto sezony mal Frankfurt dva, tri krat zavrenu cast kotla.

Reagovat
flamengo

Pokiaľ viem, tak budú. Za pohár v Magdeburgu na konci augusta, kde sa nehralo nejakých 11 minút v 2.polčase skrz ich bordel, tak boli tiež tieto tresty.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze si to obcas tak kazia tym robenim bordelu, lebo su to fakt fantasticky podporovatelia, pre mna osobne asi najlepsi fanklub v BL.

Reagovat
flamengo
Reagovat
smazaný uživatel

Videl som viacero podobnych videi Pippi Langstrumpf ...toto v Nurembergu je to legendarne. Inak krasny choral,aj ked mam pocit ze niektore ine fankluby to uz prebrali.

Reagovat
flamengo

Som vekovo už starý, aby som to až tak podrobne sledoval, ale viem, že tie bývalé DDR fankluby sú na tom veľmi dobre (Dresden, Magdeburg, Rostock...) Ale ten názor, že Frankfurt jje v špičke, to poznám aj od nich, občas ich vídam. Nakoniec na Frankfurt chodím, je to môj druhý klub, potom pauza, Oldham a zase pauza...:)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, v byvalej NDR su dobry fans. Presne tie kluby ktore si vymenoval. + by som este k nim pridal Union Berlin ci Chemnitzer. Ako casto si vo Frankfurte? Inak odkial pochadzas?

Reagovat
flamengo

1-3 krát do roka, ako kedy, liga, kamaráti, turnaj fans. To druhé je jasné podľa hlavného klubu, z Trnavy.:)

Reagovat
smazaný uživatel

inak aky je teraz stav s ultras v Trnave? Ja nasu ligu nesledujem vobec, kolko ludi chodi na zapasy? Nemaju bojkoty a i?

Reagovat
flamengo

Už každému lezie Poór na nervy s jeho neschopnosťou využiť ten divácky potenciál, čo tam je. V -tych rokoch priemer nad 14 tisíc, žiadne úspechy pod ním, teraz na začiatku sezóny 17 t. na Austriu, 3 tisíc vo Viedni, predtým tisíc v St.Gallene a teraz prázdny nový štadión. Je to škodná, ten majiteľ.

Reagovat
flamengo

V 90-tych rokoch...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ze vlastne majitel to tam serie ...to je cosi ako Kmotrik (alebo tak nejako sa vola) v BA nie? Pokial mam spravne info, tak v BA nechodia ultras na futbal hlavne vdaka nemu.

Reagovat
flamengo

A ty si odkiaľ?

Reagovat
smazaný uživatel

Som s Kosic. Obcas ma je moznost vydiet na hokeji, hlavne ked hraje HC playoff

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo, ale už je to 8 let.

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na montyho

Reagovat
smazaný uživatel

to jste byli ve finále lm

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern hral stejnou tuzku jako my

Reagovat
andrew96

Gladbach to nakonec vyválčil, sice herně žádná hitparáda, ale nakonec hráči vepředu v pravý čas ukázali kvalitu (zejména Stindl).

Reagovat
Rudnevs

3.Liga: Duisburg sa pekne rozlúčil s nebohou legendou Michaelom Tönniesom!

Okrem chorea v Nordkurve hrali aj v špeciálnych dresoch a pri Tönniesovi na Legendenwand sú samé sviečky. Chybička krásy je len remíza 2:2 s Ösnabruckom.

https://pbs.twimg.com/media/C30sD-aW8AAuUhp.jpg

https://pbs.twimg.com/media/C3lA16WW8AATQin.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne gesto alebo aky dojimavy vie byt nemecky futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem koukal. Škoda jak nakonec dopadl...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Lispko jak isiel jebo protestovat, ked sa mu maval ofsajd. Stastie sa obratilo, len tak dalej. Oslavy sa razom zmenili. Tak sa chodte naliat tou srackou a domov do Leipzigu revat.

Reagovat
Teoretik

Ty jo ale Tuchel je hrozný nechuťák a pomalu se začíná profilovat do pedofilního strejdy alias Wenger

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

3 body doma, to se počítá. Co se týče hry, tak krom páru šancí žádná sláva. Hlavní problém je záloha. Ta je strašně průchozí. Musíme začít hrát 4-2-3-1. K Wieglovi dát Castra, Rodeho - až bude zdraví nebo Gintra anebo někoho přivést. Napadá mne Kramer.

Kdo mne mrzí je Mario a je mi ho líto. Je to o psychice a vadí mi, že mu TT nevěří. Na druhé straně je problém u Maria v tom, že se do "házené" Tuchla nehodí a mnohem více mu seděl Kloppo style. Jsem hodně zvědavý, jak a kam se to celé vyvrbí.

Reagovat
Jan Horáček

To by mě zajímalo, z jakého důvodu musí TV ukazovat zpomaleně šaškování a nesportovní chování pana Tuchela, který úspěšně navázal na tradici dalšího velkého "sympaťáka" Kloppa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

nesportovní je RB.

Reagovat
smazaný uživatel

A to po vsetkych strankach

Reagovat
smazaný uživatel

Drei Punkte

Reagovat
smazaný uživatel

Bartra by si nekopol ani za Lokomotivu Kosice .. nechapem ako moze hrat zaklad

Reagovat
djwenca

Badstuber se opět zranil, že šel tak brzo dolů?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě spíš nechtěj, aby hned vlítnul do plnýho zatížení..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz

HSV ála Wigan,

Reagovat
smazaný uživatel

Paradox je, že ačkoliv náš dnešní výkon patřil k tomu lepšímu v téhle sezoně, naprosto oprváněně ho hodnotí občasní sledovatelé slovy "horší Bayern nepamatuju". Dvojzápas s Arsenálem podle mě dost napoví, jestli je schopnej Carlo ten tým někam posunout. Škoda toho Dortmundu, celkem bych jim přál, aby nás prohnali, protože to opravdu potřebujem a Lipsko vážně není tým, kterej bych v tý roli viděl rád a navíc na ní nejspíš ještě nemá, ztráta Dortmundu je na druhou stranu až moc velká na to, aby nás mohli ohrozit .

Reagovat
db18

Arsenal teď hraje taky nic moc, takže to bychom pořád dát měli... i když...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Kokesh

Dembele.

U jeho akce pri gole neslo udelat nic lepe, naprosto top.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ruce pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Krasa ked sa to takto otoci a sice ked kozli po travniku nahanaju vlkov

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak k tomu gestu T.T. směrem k lavičce RB-taky se mi to nelíbí a určitě to nemá zapotřebí, ale v Doppelpassu říkali,že to byla reakce na někoho z Lipska,který před zápasem řekl, že je rád,že T.T. není trenérem RB (prý zvažovali angažování Tuchela,ale nakonec si vybrali Hasenhüttela).

Reagovat
smazaný uživatel

A v případě Lipska se v plné nahotě projevilo to,že s jedenácti-dvanácti lidmi nelze odehrát celou sezónu - vypadli Werner,Sabitzer,Demme a Forsberg a rázem jsou poloviční. Ani desetimilionový Upamecano to nespasí (i když včera zachránil jistý gól).

Reagovat
smazaný uživatel

Brazílsky krídelník Douglas Costa koketuje s odchodom z Bayernu. Ponuky má údajne z Číny a z top európskych klubov. „Mám miliónové ponuky z Číny a z veľkých klubov z Európy. Som v kontakte s tímami z Anglicka, Španielska a Francúzska. V Anglicku je najväčšia liga sveta – fantastické. V Mníchove sa stále necítim úplne šťastný. Ale nájdeme riešenie

Pokud je to opravdu jeho prohlášení, tak by mě ten odchod vůbec nemrzel. Costovo první půlrok u nás předvedl něco, co jsem u žádnýho hráče neviděl, ale od tý doby je to jen stín a kolikrát naprosto zbytečnej hráč. A koketovat v tomhle věku s nabídkou z Číny je jen ukázka toho, že ten hráč nemá na prvnim místě fotbal, ale prachy a takový hráči vždycky budou náladoví s velkejma výkyvama formy..

Reagovat
Jardman

Naprostý souhlas, též by mi to vůbec nevadilo a uvolnil by místo např. Dembelému z BVB nebo třeba Lemar z Monaka. Já bych si přál z Maného z Livrpoolu, ale to je velice nereálné, navíc by stál ranec a to Bayernek nemá v povaze

Reagovat
johnn

Dembele je dobry hrac ale nie na celý zápas. Vcera hral vyborne 3 šprinty az už mal natiahnuté svaly, musel striedat a už to asi 4 zápasy mal takéto problémy.

Reagovat
Jardman

Ale už jen z principu bych ho nechal v Borussce Takovej Alexis Sánchez by byl úplně nejideálnější.

Reagovat
db18

Když nebude chtít prodloužit. Jinak bych zkusil třeba Mertense nebo Mahreze...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijdou Sanchez i Dembele stejný typy tzn. hráči, co nikdy nebudou hrát pro klub. Ucítí nějakou slibnou nabídku a okamžitě za ní pláchnou.. Ačkoliv takovej dojem jsem měl i z Thiaga a chlapec mě zatím překvapuje svojí oddaností (po tomhle příspěvku očekávám jeho letní odchod )

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis je právě hráč, co na hřišti většinou nechá pro ten tým všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdim přece opak. Mluvim o loajalitě toho hráče, navíc píšu, že na mě jen tak působí a klidně se můžu mýlit. Další věc je, že podle mě neni rozumný ze strany Bayernu platit ranec za 30. letýho hráče, když se většina našich opor nachází právě v tomhle věku.

Reagovat
db18

Okamžitě prodat a jako dárek přibalit Bernata

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak FCA - SVW zatial ziadna vylozena slava,vyzera to na typicky zachranarsky boj

Reagovat
smazaný uživatel

No padnul gol tesne nez som to dopisal, teraz sa to snad viac rozbehne Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

St. Pauli konečne!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Realita

Makoto to vzal Hasebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Darmstadtu, už jsem tam viděl plichtičku...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dnes druha BL Vfb - Fortuna. A s prvych zaberov vyzera byt znovu velmi pekne zaplneny stadion

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt a Lipsko stejné překvapení jako vloni Leicester, snad to dotáhnou, protože Vlci ani Schalke nejsou dost nažhavení v posledních letech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele