19. kolo
04.02.2017 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 4:0

TSG Hoffenheim možná v minulém kole nestačil na RB Lipsko, nicméně na týmu Juliana Nagelsmanna to evidentně hlubší stopy nezanechalo. S přehledem porazil Mohuč, a co se domácího prostředí týče, zůstává neporažen.

Přitom kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Jhon Córdoba po obehrání Niklase Süleho nemířil pouze do boční sítě. Hned po rozehrání zacentroval Sebastian Rudy za obranu, kam si zaběhnul Mark Uth. A k překvapení Jonase Lössla nevolil žádné složité řešení, ale prostě z hranice šestnáctky přesně vypálil k bližší týči - 1:0.

V 11. minutě se snažil odpovědět Jairo, leč Baumann jeho pokus v pohodě lapil. Následně to z dálky zkoušel na druhé straně hřiště Uth, ale tentokrát byl dánský brankář pozorný. Do konce prvního poločasu si Jairo připsal na konto ještě jednu nebezpečnou střelu, ale ani tahne nebyla úspěšná. Do šaten se tedy odcházelo za lehce příznivějšího stavu pro domácí.

Po změně stran rozehráli hráči Hoffenheimu jednoduchou akci, na jejímž konci mířil těsně vedle aktivní Mark Uth. V 53. minutě reklamovalo mužstvo z Wirsol Rhein-Energie-Stadionu faul Stefana Bella na Andreje Kramariće. Rozhodčí Winkmann ovšem vůbec nereagoval. O dvacet minut později nahrál Öztunali kolegovi De Blasisovi. Oliver Baumann se však překonat nenechal.

Zato jeho spoluhráči nasázeli protějškovi v rozmezí závěrečných devíti minut hned tři góly. Nejdříve si k přímému kopu stoupnul Kerem Demirbay a pořádnou pumelicí napálil břevno, od kterého se balon odrazil zpět před bránu, kde byl Marco Terrazzino ve vzdušném souboji úspěšnější - 2:0. Třetí branka přišla na pořad odpoledne o pět minut později.

Terrazzino dostal balon do vápna od Ádama Szalaie, načež mu vrátil zpátky tak, že bývalý útočník Mohuče mohl kulatý předmět dovézt, jak se říká, až do kuchyně - 3:0. A ještě to nebylo všechno, protože nadýchaný bochánek z kopačky Nadiema Amiriho přistál přímo na hlavě Szalaie, jenž tedy z pozice mezi penaltovým puntíkem a malým vápnem zaznamenal svou druhou přesnou trefu v zápase - 4:0.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele