19. kolo
03.02.2017 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 1:0

Utkání mezi domácím Hamburkem a Bayerem Leverkusenem nabídla v pátek večer coby klasickou předehrávkou devatenáctého kola Bundesligy nejvyšší německá soutěž. Do zápasu vstoupili lépe k radosti místních fanoušků svěřenci Markuse Gisdola - v šestnácté minutě Lewis Holtby rozehrával standardní situaci a na jeho centr si ve vápně naběhl Mergim Mavraj. Jeho pokus však gólman hostí Bernd Leno vyrazil na rohový kop.

Po poločasové pauze se už z důvodu zranění na hřiště nevrátil Julian Baumgartlinger, kterého kouč Roger Schmidt nahradil hrotovým útočníkem Stefanem Kiesslingem. A už o minutu později mohli Werkself poprvé v utkání inkasovat. Do obrovské šance se totiž dostal Nicolai Müller, jenž přihrávkou našel Bobbyho Wooda, jenž zamířil na branku. Trefil ale ke štěstí Lena pouze břevno jeho branky a nadále to bylo 0:0.

V sedmdesáté šesté minutě jinak nepříliš záživného duelu už ale musel německý reprezentační brankář lovit míč ze své sítě. V brance hostí totiž skončila hlavička Kyriakose Papadopoulouse, který se tak prosadil proti svému mateřskému celku, neboť je v přístavním městě z Leverkusenu na hostování.

Byť měli hosté ještě více než čtvrt hodiny na vyrovnání, srovnat krok se už svěřencům Rogera Schmidta nepodařilo. Velkou šanci vyrovnat na 1:1 měl v osmdesáté šesté minutě hlavičkou střídající Stefan Kiessling, ale trefil pouze břevno Adlerovy branky. Hamburk tak získává důležité tři body a odpoutal se od příček zajišťujících v tabulce přímý sestup - nyní je šestnáctý, Leverkusen stále na devátém místě.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 pro HSV!!! Lassoga!

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, Lassoga byl zraněnej, ale i tak HSV vyhráli!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele