29. kolo
07.04.2018 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 2:1

Gladbach lépe zvládl duel o horní polovinu tabulky s konkurenční Herthou, v závěrečné čtvrthodině otočil dvěma rychlými brankami nepříznivý vývoj a nakonec získal tři body po výsledku 2:1. V tabulce nejvyšší německé soutěže se nachází na osmém místě se čtyřiceti body a přiblížil se k pohárovým příčkám. Naopak berlínský celek stále ještě není zachráněn a se šestatřiceti body je desátý, na šestnáctou barážovou pozici Mohuče má náskok devíti bodů.

V prvním poločase byli o něco aktivnější hosté a do první větší možnosti se probojovali po dvaceti minutách hry. Selke unikl po levé straně a s míčem postupoval do pokutového území protivníka. Nicméně vracející se Ginter na něj hodně dotíral a třiadvacetiletý útočník tak zvolil střelu z hranice šestnáctky, pravou tyč minul o několik decimetrů. BSC zužitkoval svůj mírný tlak pět minut před přestávkou, kdy se trefil Salomon Kalou.

Zkušený reprezentant z Pobřeží Slonoviny letos v Bundeslize skóroval již pojedenácté, když se k němu šťastně odrazil míč k levé tyči a následné zakončení ze dvou metrů již bylo lahůdkou. Domácí dokázali rozvlnit síť deset minut po změně stran. Tečovaná střela Herrmanna zapadla přesně do levého horního rohu, ale rozhodčí Steinhaus po zhlédnutí videozáznamu nakonec branku odvolal kvůli předchozímu ofsajdu.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem našel český krajánek Václav Darida rozběhnutého Kaloua, jenž se sice zbavil protihráče, ale v závěrečné fázi vystřelit nedokázal. Hrdinou Gladbachu se stal střídající Thorgan Hazard, který se dostal na trávník začátkem druhého poločasu a o vyrovnání se postaral v 75. minutě. Centr z pravé strany propadl k zadní tyči, Hazard ve skluzu dopravil míč do branky mezi nohama gólmana Jarsteina.

Hostující strážce neměl při tomto momentu čisté svědomí a rozhodně mohl úspěšně zasáhnout. Rozhodující okamžik sobotního střetnutí se zrodil za další tři minuty. Plattenhardt ve vlastní šestnáctce nešikovně podrazil Elvediho a Steinhaus po další poradě s videem nařídil penaltu. K té se postavil Hazard a nezaváhal, balón uklidil po zemi k pravé konstrukci do protipohybu Jarsteina. Hosté se ve zbývajícím průběhu už vůbec na nic nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele