26. kolo
10.03.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 2:0

Bayer Leverkusen si poradil s Gladbachem a čeká, jak dopadne vzájemný duel mezi Dortmundem a Frankfurtem. Hříbata však zůstávají i přes jedenáctou porážku na dohled pohárovým příčkám.

Že by byl Heckingův tým v BayAreně nějak hodně nebezpečný, se určitě napsat nedá. Během úvodního dějství se osmělil akorát Vincenzo Grifo. Akce přes Kramera a Zakariu domácí snadno přečetli. Bobadilla prohrával hlavičkové souboje, Stindl se zaplétal do vlastních kliček a Hazard na všechno sám nestačil.

Za Leverkusen to v 5. minutě jako první zkusil Lars Bender. Pak se čím dál častěji osměloval Bailey, Volland i Alario, až se ucho utrhlo. První jmenovaný zatáhl po pravé straně balon do vápna, aby mohl centrovat na zadní tyč. Nejprve to trochu vypadalo na ztracený míč, ale Volland jej dokázal hlavou posunout zpět před bránu, kde číhal osamocený Lucas Alario.

Pro argentinského forvarda to byla sedmá trefa v sezoně, přičemž se dá směle tvrdit, že byla ze všech nejsnadnější - 1:0. Zároveň se Herrlichův celek po dvouzápasovém půstu prosadil před vlastními příznivci. Do druhé půli mohli jít die Werkself s dvoubrankovým vedení, kdyby si Alario s Vollandem počínali o malinko přesněji.

Rodák z patnáctitisícového města Tostado se připomenul zase po změně stran. Bohužel pro Leverkusen chyběly jeho hlavičce centimetry. V 63. minutě Volland opět našel svého jihoamerického kamaráda, nicméně ten ztroskotal na Yannu Sommerovi. Borussia sice zaostávala, nicméně jedna povedená akce mohla všechno změnit.

Málem se uskutečnila v 82. minutě, kdy Hofmannův centr dopadl na hlavu Josipa Drmiće, který hlavičkoval vedle Lenovy svatyně. Domácí jedničku už do konce utkání vyděsil akorát lehce zmatený Wendell. Naopak ještě jednou udeřilo na druhé straně hřiště. Míč za obranu sebral na křídle Alario, aby jej mohl obloučkem vnější stranou nártu naservírovat před bránu osamocenému Julianu Brandtovi, který si míč zpracoval a s naprostým přehledem uklidil za záda švýcarského brankáře - 2:0.

Bayer Leverkusen má na kontě čtyřiačtyřicet bodů a může se pyšnit třetím nejlepším útokem v Bundeslize. Gólovou produktivitu bude chtít Herrlichova skvadra potvrdit i za týden, kdy se v dalším derby střetne s o záchranu bojujícím Kölnem. Gladbach přivítá v Borussia-Parku sebevědomý Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele