25. kolo
02.02.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea uhrála v Portsmouthu pouze remízu

Oba týmy toužily v dnešním vzájemném střetnutím po výhře. Po napínavém a atraktivním průběhu si však musely body rozdělit.

Portsmouth s Milanem Barošem v základní sestavě vystřelil na bránu svého soupeře jako první a byl u toho právě český reprezentant. Tísněný Belletim zamířil ovšem z rohu pokutového území vysoko nad. Podobným pokusem se na druhé straně prezentovala také Chelsea, konkrétně Ballack. V 11. minutě si Kranjčar elegantně obehrál Carvalha a vyslal na Petra Čecha pozemní, ale nepřesnou střelu.

Skutečné ohrožení brány přišlo o pár okamžiků později. Zhruba z 25 metrů vypálil tvrdě Lassana Diarra a český gólman ve službách Chelsea se musel natáhnout, aby míč vychytal. V 21. minutě pálil po skrumáži před bránou hodně nad Wright-Phillips. Výborné domácí fanoušky vyvedl alespoň trochu z nudy opět dalekonosnou střelou Diarra, jenže ani on nemířil přesně. Jasnému gólu Blues zabránil v 33. minutě vyražením míče z brankové čáry po hlavičce Ballacka záložník Kranjčar.

Hned z protiútoku vybojoval Portsmouth roh. Ten zahrál Davis, svým centrem našel hlavu Pamarota, který následně trefil břevno brány. Pár minut před přestávkou zachytil přihrávku Makeleleho těsně před pokutovým Milan Baroš, přes tři protihráče ovšem projít nedokázal. V nastaveném čase přišla velká příležitost Anelky, kterému se ale do střely položil gólman James a vychytal jej. Následná střela Maloudy letěla nad.

K první přímé konfrontaci českých reprezentantů Čecha s Barošem došlo v 47. minutě. Defoe se přes několik protihráčů probil až do pokutového území, vystřelil, ale Čech jeho pokus vychytal. K dorážce se však dostal útočník z Vigantic, jenže pozemní a nepříliš silnou střelou nastřelil pouze brankářskou jedničku Chelsea.

V 52. minutě obešel Ashley Cole i gólmana Jamese, ale jeho střelu mířící do prázdné brány vyrazil obětavým zákrokem obránce Hreidarsson. Podobné štěstí už ovšem portsmouthský brankář neměl o tři minuty později. Centr Maloudy vrátil před bránu Joe Cole, našel nikým nehlídaného Nicolas Anelku a ten poslal hosty do vedení.

Velkou pochvalu zasloužil v 65. minutě Milan Baroš, výborně totiž odstavil stopera Alexe, prodloužil hlavou nakopnutý míč na Defoa a ten při své premiéře vyrovnal na 1:1. Portsmouth po vstřeleném gólu výrazně ožil a dostal Chelsea pod tlak. Ten vyvrcholil opět výbornou příležitostí Defoea. Tomu však vběhl pod nohy Čecha a anglický útočník nakonec mířil vedle.

Hned z protiútoku však zahrozil Wright-Phillips, který se snažil přehodit Jamese. To se mu sice povedlo, ale nakonec netrefil bránu. Atraktivní zápas nabídl už klidnější konec. Po devadesáti minutách se nakonec museli oba trenéři spokojit pouze s bodem.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (10)

Přidat komentář
Devil

Tento zapas by mohl dopadnout pro Chelsea uz jinak nez 0:1 .tip.-1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tento zápas by měla Chelsea vyhrát. Neměl by to pro ni být problém. Myslím že si tetno zápas pohlídá stejně jako s Readingem. tip: 0:2 (Anelka, J.Cole)

Reagovat
smazaný uživatel

Podari se jubilejni 10.vzajemny zapas Porsmouthu prolomit a blusmany oloupit??

Drzime palce.

Tip:02.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea klopytne ! tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš hrál dobře, ale škoda,že Chelsea nevyužila ztráty Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vypada ze si bude baros s defoem rozumet.hrali oba dva dobre.hlavne aby je trener nechal v sestave

Reagovat
mastakillah

nevite nekdo proc nehral benjani:??

Reagovat
smazaný uživatel

je o lemra

Reagovat
smazaný uživatel

benjani

Reagovat
smazaný uživatel

Benjani nebyl nominován k zápasu,protože Redknap stále nezná výsledek šetření FA ohledně Benjaniho přestupu k Citizens.Je totiž možné,že FA přestup uzná a Benjani přestoupí i po termínu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele