37. kolo
11.05.2024 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bryan Mbeumo (© AFP)

Infarktový závěr přinesl přesné trefy na obou stranách. Cherries zajistil bod Solanke

Brentford porazil ve 37. kole Premier League Bournemouth 2:1 a zapsal již třetí triumf z posledních pěti ligových zápasů. Včely, které již měly jistotu záchrany, odehrály na jihu Anglie aktivní zápas, nicméně dlouho nemohly vstřelit gól. Když už to vypadalo na bezbrankovou remízu, tak se v závěru prosadil Bryan Mbeumo. Na jeho trefu ještě našel odpověď domácí ostrostřelec Dominic Solanke. Když ale v páté minutě nastavení skóroval nepokrytý Yoane Wissa, domácí již neměli na další gólovou akci čas a museli všechny body přenechat Londýňanům.

Dvě kola před koncem ročníku panovala mnohem větší spokojenost v táboře domácích, kteří se teoreticky mohli bodově dotáhnout třeba na londýnskou Chelsea. Hlavní cíl si splnily také Včely, jež si s předstihem zajistily elitní ligovou příslušnost pro další ročník. Oba celky se tak už nenápadně soustředily i na letní přestupové období. Do médií například prosákla informace, že Bournemouth uvažuje o výměně střelce Solankeho za kanonýra Newcastlu Calluma Wilsona.

Aktivitou v úvodu zápasu hýřily především brentfordské Včely, již v osmé minutě musel po ráně Keana Lewise-Pottera z těsné blízkosti zakročit Mark Travers. Vzhledem k nedostatečné razanci zakončení se ale příliš nenadřel. O čtvrt hodiny později přišla velká příležitost také pro The Cherries, chytrou průnikovou přihrávku Justina Kluiverta ovšem zakončil Antoine Semenyo dělovou ranou mimo. Ve 27. minutě se již síť za gólmanem Brentfordu rozvlnila, přesnému zásahu Solankeho ovšem předcházela hra rukou, kterou odhalil videorozhodčí.

Lewis-Potter se po hodině hry dostal do další velké šance, tentokrát ovšem jeho projektil z velkého vápna zastavil blokující obránce. Herní převaha Brentfordu postupně mizela, v 73. minutě nicméně naběhl do Ivana Toneyho Ilja Zabarnyj, v důsledku čehož hlavní sudí nařídil pokutový kop. Videorozhodčí ale následně odhalil, že anglický útočník se poroučel k zemi až příliš ochotně, a penalta tak byla odvolána.

Branka přišla až v 87. minutě, kdy Mbeumo zakončil bleskovou akci nechytatelnou ranou k pravé tyči. Domácí ovšem vzápětí vyrovnali, Solanke si excelentně naskočil na centr Marcose Senesiho a poslal míč do levého horního rohu branky. Hosté přesto dokázali zvítězit, tečku bláznivému závěru totiž dal po Mbeumově pasu dělovou ranou z hrany malého vápna Wissa.

Bournemouth na domácím stadionu zaváhal a umístění v horní polovině tabulky nemá ve vlastních rukou. Oba celky sehrají závěrečný duel sezony 19. května. The Cherries navštíví trávník Chelsea, Brentford přivítá Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele