37. kolo
11.05.2024 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavující Abdoulaye Doucouré (© AFP)

Sheffield nevyužil ani oblíbeného prostředí. Střeleckou nemohoucnost utnul Doucouré

Everton porazil ve 37. kole Premier League Sheffield 1:0. Ani jeden celek už v předposledním utkání letošní sezony neměl o co hrát. Zatímco Toffees se i přes osmibodový odečet bez problémů zachránili, hosté se s nejvyšší anglickou soutěží po roce opět loučili. The Blades tak alespoň chtěli využít nejlepší bilance v Goodison Parku ze všech venkovních stadionů v anglické nejvyšší soutěži a utnout 12zápasovou sérii bez vítězství, o naději na pátou zdejší výhru je ale obral po půlhodině hry jediným gólem Abdoulaye Doucouré, jenž se prosadil poprvé od 10. prosince.

Sheffield v závěrečných kolech usiloval vzhledem k naprosto tragické sezoně už jen o to, aby nepřidal další negativní rekordy k sestupovému ročníku 2020/2021. Tehdy opustil nejvyšší soutěž s historicky nejnižším počtem vstřelených branek a nejvíce porážkami. Letos zase dosáhl na magickou hranici 100 inkasovaných gólů. Zato Everton sledoval soužení soupeře z bezpečné vzdálenosti, a to navzdory druhému nejvyššímu odečtu bodů v dějinách Premier League.

První velkou příležitost si domácí vytvořili ve 13. minutě, kdy se po krásném zpracování dlouhého nákopu vydal do protiútoku Dominic Calvert-Lewin, před brankou pak naservíroval míč Doucourému, ten však zakončil přesně do Wese Foderinghama. Reflexivně musel zakročit 33letý gólman proti dalekonosné ráně Calverta-Lewina ve 28. minutě, kterou ve vápně tečoval jeden z obránců.

Záhy už ale hrotový útočník Karamelek na Foderinghama vyzrál, když ho při úniku dostal z malého vápna, kam poslal centr na připraveného Doucourého, jenž hlavičkoval do prázdné sítě. Hosté zahrozili při prvním výletu do soupeřova vápna ve 40. minutě, kdy na poslední chvíli odstavil Camerona Archera od míče Jordan Pickford.

Po změně stran se ani jeden celek do větších šancí nehnal. Domácí si bez větších obtíží hlídali jednogólový náskok a hosty pustili jen k malému množství střel, které ale mezi tři tyče nemířily. Nejvýraznější příležitost druhého dějství zaznamenal v 78. minutě James Garner, jeho rána z hrany vápna však těsně minula branku, a The Blades tak alespoň utnuli desetizápasovou sérii utkání s minimálně dvěma inkasovanými góly.

Toffees si i přesto s otloukánkem sezony poradili. V závěrečném kole jim bude 19. května věnována spousta pozornosti, protože budou moci zkomplikovat Arsenalu boj o titul. Sheffield se s Premier League rozloučí ve stejný den proti Tottenhamu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele