34. kolo
15.05.2024 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Rasmus Højlund (© AFP)

Straky po Diallově představení v neoblíbeném Divadle snů opustily nejlepší šestku

Manchester United porazil ve 34. kole Premier League Newcastle 3:2. První hodinu utkání proměnil ve své vlastní představení poněkud překvapivý člen základní sestavy Amad Diallo, jenž v úvodním poločase přihrál na branku Kobbieho Mainooa a po změně stran sám skóroval. Jeho první kanadské body v ročníku v součtu s vítězným zásahem Ramuse Höjlunda znamenaly, že Straky v lize už podeváté za sebou na Old Trafford nevyhrály a ztratily šestou příčku zaručující pohárovou Evropu, jelikož v souběžně hraném utkání uspěla Chelsea v Brightonu.

Mizernou sezonu United sice ještě mohl částečně zachránit zisk FA Cupu, na aktuální ročník Premier League nicméně jejich fanoušci nebudou vzpomínat s oblibou. Další ranou byla domácí prohra s Arsenalem, při níž se neodhalily jen slabiny v sestavě, ale také nedostatky Old Trafford, na němž se výrazně podepsala průtrž mračen. Jedním z konkurentů Rudých ďáblů v boji o šestou příčku byl Newcastle, jenž získal v 17 venkovních duelech jen 17 bodů.

Vyrovnaný úvod oživil špetkou brazilského koření Casemiro, když v 10. minutě ambiciózně vystřihl nůžky, se kterými jen těsně přestřelil. Kolem půlhodiny hry se nejprve blýskl Martin Dúbravka proti Alejandru Garnachovi poté, co 19letý talent vtrhl po levém křídle do vápna. Chvíli nato se již slovenský gólman natahoval marně na přízemní trefu k tyči v podání Mainooa, jenž byl nominován na mladého hráče sezony.

Průnik Anthonyho Gordona do pokutového území následně zastavil Sofyan Amrabat nechtěným škobrtnutím o nohu soupeře, videorozhodčí však po přezkoumání trestný kop neposvětil. Magpies mohli přesto vzápětí srovnat, hlavičku Dana Burna ale o milimetry stihl zablokovat na čáře Casemiro.

Rudí ďáblové zažili pekelný vstup do druhé půle, již ve 49. minutě totiž vyrovnal Gordon díky krásnému centru Jacoba Murphyho. Jeden z nejefektivnějších zakončovatelů ligy Alexander Isak pak nezužitkoval přihrávku střelce vyrovnávací trefy, výsledkem přečíslení tak byl pokus zblokovaný na břevno. Diallo, jenž svými výkony posadil posilu za téměř 100 milionů euro Antonyho, vrátil United vedení v 57. minutě. Ve vápně si našel odražený míč po rohu a nechytatelně ho uklidil k tyči.

V rychlém sledu si poté Newcastle vypracoval dvě šance, Seana Longstaffa i Joelintona ale vychytal André Onana. Vyrovnané klání definitivně strhl na stranu Manchesteru Höjlund, když si po dvou minutách na hřišti na hraně vápna navedl balon k nekompromisní křižné ráně. Dánův zásah byl nakonec rozhodující, ze střední vzdálenosti totiž náramně snížil Lewis Hall.

Manchester United tak oplatil soupeři porážku z listopadu, kdy Straky triumfovaly na Old Trafford v rámci EFL Cupu. Ligový ročník zakončí 19. května v Brightonu, Newcastle čeká poslední souboj na půdě Brentfordu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele