37. kolo
12.05.2024 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Improvizovaná sestava Rudých ďáblů nezabránila Arsenalu v návratu do čela tabulky

Arsenal zvítězil ve 37. kole Premier League na stadionu Manchesteru United 1:0. Jediným úspěšným střelcem duelu se stal Leandro Trossard, jemuž připravil gól jako na zlatém podnose Kai Havertz. Kanonýři tak nad Rudými ďábly uspěli potřetí v řadě a vrátili se do čela tabulky, odkud budou očekávat další utkání Manchesteru City. Svěřenci Erika ten Haga, kteří se museli po několikáté v ročníku vypořádat s řadou vynucených změn v základní sestavě, naopak nevyhráli již třikrát za sebou.

Zápasy s londýnskými soupeři v této sezoně Manchesteru United vůbec nechutnaly a další důkaz přinesla pondělní dohrávka na hřišti Crystal Palace. Orli nastříleli čtyři góly, čímž Rudé ďábly dohnali hned k několika negativním rekordům. Vůbec poprvé v historii Premier League totiž prohráli 13 zápasů v jednom ročníku a zároveň inkasovali už 81 soutěžních branek, což se jim naposledy "povedlo" v sezoně 1976/1977.

Arsenal od samého začátku hýřil větší aktivitou, což už po třech minutách vyústilo v zakončení Bukaya Saky do náruče Andrého Onany. Kanonýři drželi balon okolo soupeřova vápna a domácí se spoléhali pouze na rychlé protiútoky. Po jednom takovém si málem vstřelil vlastní gól Trossard, když odkopával přihrávku směřující na volného hráče nebezpečně kolem brány Davida Rayi. Své střelecké schopnosti ovšem obounohý křídelník ukázal na druhé straně hřiště. Havertz šikovně posouval míč pod sebe a Trossard jej z hranice malého vápna snadno dopravil do sítě. Navýšit vedení mohl Ben White, k němuž se chvíli před odehranou půlhodinou odrazil balon, ale jeho rána proletěla nad. Zbytek první půle drželi domácí balon, nicméně výraznější příležitost si nevypracovali.

Do druhého poločasu vstoupili lépe znovu Gunners a kombinovali kolem soupeřova vápna. Po křižné přihrávce se k ráně na hranici vápna dostal Declan Rice, ale jeho razantní pokus zblokovala defenziva Manchesteru. K vyrovnání se hnal po straně Alejandro Garnacho, který ve vápně narazil na Williama Salibu a ztratil míč. Po hodině hry pálil zpoza vápna Martin Ödegaard, avšak proti jeho pokusu se natáhl Onana. V závěru zápasu rozehrál kapitán Kanonýrů rohový kop, po němž si málem vstřelil vlastní gól hlavou Aaron Wan-Bissaka. Pohotovou reakci ukázal Onana, který se vyznamenal i proti následující dalekonosné pumelici Rice. Poslední příležitost si vypracoval aktivní Garnacho, když vyslal dělovku vedle Rayovy brány.

Arsenal si tak teprve druhou ligovou výhrou z Old Trafford za posledních 18 let udržel naději na zisk titulu. Jeho posledním ligovým soupeřem aktuálního ročníku bude 19. května Everton. Manchester čekají ještě dva vyzyvatelé a nejprve 15. května přivítá Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tuxedo

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele