37. kolo
11.05.2024 18:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Nicolas Jackson (© AFP)

Rozjetou Chelsea nepřibrzdil ani její vlastní odchovanec, Nottingham ztratil výhru v závěru

Chelsea zvítězila ve 37. kole Premier League na hřišti Nottinghamu 3:2. Oba soupeři si v zápase přehazovali vedení jako horkou bramboru. Poté, co hosté nejprve vedli a Forest do poločasu vyrovnali, zajistil domácím 15 minut před koncem jednogólový náskok odchovanec Blues Callum Hudson-Odoi. Hned nato ale srovnal Raheem Sterling a už v 83. minutě se po trefě Nicolase Jacksona ujali vedení Londýňané. Modří tak zvýšili své šance na účast v pohárově Evropě, jelikož bodově dotáhli šestý Newcastle. The Tricky Trees jsou i přes porážku v podstatě jistě zachránění, neboť mají oproti Lutonu rapidně lepší skóre.

Nottinghamu chyběl jen krůček k jistotě udržení prvoligové příslušnosti pro příští rok a udělat jej mohl už proti Chelsea. Londýňané ale v posledních kolech působili dobrým dojmem, když po výhře nad Spurs deklasovali West Ham 5:0 a výrazně se přiblížili evropským pohárům. Proti Forest Blues znovu sázeli na útočníka Jacksona, jenž přidal proti Kladivářům ke dvěma gólům i asistenci.

Hosté po úvodním hvizdu na nic nečekali a zásluhou Mychajla Mudryka se už v osmé minutě prosadili. Ukrajinský fotbalista rozvlnil síť přízemní ranou k pravé tyči. Velký podíl na jeho trefě měl také Cole Palmer, jenž svého nepokrytého spoluhráče našel ukázkovým pasem. Houževnatý výkon 17. týmu tabulky ovšem kulminoval na konci první čtvrthodiny, kdy se po standardní situaci hlavičkou k pravé tyči prosadil Willy Boly.

V 53. minutě se mohl o šokující obrat postarat Ryan Yates, jeho odvážný průnik defenzivou soupeře však skončil pouze na pravé tyčce. Chelsea dokázala zahrozit v 63. minutě prostřednictvím Thiaga Silvy, jeho hlavička od penaltového puntíku ale zasáhla pouze levou tyč. Rozdrnčet brankovou konstrukci se díky zásahu břevna podařilo o osm minut později také Hudsonu-Odoiovi. Pouhých 15 minut před vypršením základní hrací doby se právě tento muž zapsal na listinu střelců, když si ve velkém vápně nejprve obhodil beka a následně přízemním pokusem překonal gólmana. Krátce poté ovšem po pouhých sedmi minutách pobytu na hřišti dokázal projektilem ze střední vzdálenosti opět srovnat Sterling. O pouhé dvě minuty později pak senzační obrat hostujícího týmu dokonala hvězda minulého kola Jackson, který si perfektně naběhl na ukázkový centr Reece Jamese a doklepl balon do odkryté branky.

Nottingham tak sice nezískal ani bod, záchranu mezi anglickou elitou má však díky ostatním výsledkům prakticky jistou. Další utkání Forest čeká 19. května proti Burnley, Chelsea si ještě před závěrečným kolem střihne 15. května dohrávku s Brightonem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele