37. kolo
11.05.2024 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sean Longstaff (© AFP)

Na hřištích soupeřů trápící se Brighton naboural plány Newcastlu na pohárovou Evropu

Newcastle v utkání 37. kola Premier League pouze remizoval na domácím stadionu s Brightonem 1:1 a významně ohrozil svou účast v Konferenční lize v příští sezoně. Magpies poměrně brzy prohrávali, neboť se po čtvrthodině hry prosadil obránce Joël Veltman. Strakám se poté sice povedlo zásluhou Seana Longstaffa vyrovnat, nicméně po změně stran si nevytvořily dostatečný tlak ke vstřelení vítězné branky. Racky sice mohl s těžkým soupeřem těšit zisk alespoň jednoho bodu, stále je však strašila mizerná bilance, když z posledních 11 venkovních duelů v lize dokázali zvítězit jen jednou.

Bohatí majitelé Newcastlu si uvědomovali, že aktuální sezona nebyla špatná, ale mohla být ještě o poznání lepší. Proto ostatně také Magpies rozhodili sítě a ještě před ukončením ročníku se začali zajímat o kanonýry Michaela Oliseho či Dominica Solankeho. Posily by se zajisté hodily také Brightonu, jenž si sice v předchozím kole vyšlápl na Aston Villu, avšak předtím čekal na ligovou výhru takřka dva měsíce.

Opatrný start klání naznačoval, že diváci nebudou sledovat další gólové hody jako tomu bylo ve dvou posledních zápasech v St. James' Parku. Poklidný průběh narušil v 18. minutě skórující Veltman, jenž si po rohovém kopu našel prodloužený míč na zadní tyči a ve snadné pozici se nemýlil.

Zvýšená aktivita domácích mohla přinést ovoce krátce po první třetině duelu, jenomže Longstaff ve vyložené šanci trefil pouze Barta Verbruggena, jenž si tak připsal klíčový zákrok. Své selhání ovšem dokázal anglický záložník napravit v nastaveném čase prvního dějství, kdy doklepl balon do odkryté sítě po hezké přihrávce Elliota Andersona.

Začátek druhého poločasu svým charakterem hodně připomínal ten první. Úvodní vzrušující okamžik měl na svědomí střídající Tariq Lamptey, jenž si při snaze odvrátit centr málem srazil balon do vlastní branky. Ani tato situace však nerozproudila krev hlavních aktérů a fanoušci dlouho čekali na výraznější šanci. Alespoň v náznaku příležitosti se v 78. minutě objevil střídající Miguel Almirón, ze značného úhlu ovšem Verbruggena nepřekonal. V největší možnosti druhé půle pak selhal i Harvey Barnes, který kousek za malým vápnem napálil míč nad břevno.

Straky tak soupeře okradly o body alespoň remízou. Newcastle v následujícím kole zamíří 15. května k duelu s Manchesterem United, Brighton ve stejný den hostí Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Bogdan Bocek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele