37. kolo
11.05.2024 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Tottenhamu (© AFP)

Burnley nezlomilo prokletí stadionu Tottenhamu a po roce se vrací do Championship

Tottenham prolomil své trápení v domácím utkání 37. kola Premier League, ve kterém porazil předposlední Burnley 2:1. Hostům dodal jiskřičku naděje na záchranu ve 25. minutě Jacob Bruun Larsen, jejich radost však po půlhodině hry proměnil ve smutek Pedro Porro, na kterého navázal po změně stran Micky van de Ven. The Clarets tak ani na 12. pokus neporazili tým ze severu Londýna na jeho stadionu a po roce v nejvyšší anglické soutěži sestupují zpět do Championship.

Kohouti v rozhodující fázi sezony absolutně ztratili formu a po čtyřech po sobě jdoucích porážkách s celkovým skóre 4:13 se prakticky mohli rozloučit s příštím ročníkem Ligy mistrů. Poslední zbytky nadějí na účast v milionářské soutěži spočívaly mimo jiné v povinné výhře nad Burnley. The Clarets ale šlo o holý život, jelikož jakýkoliv jiný rezultát než vítězství by zpečetil jejich pád o ligové patro níž.

Hostující mužstvo se domácího favorita rozhodně nezaleklo a od úvodu s ním hrálo otevřenou partii. Za odvážný přístup mohli hráči Burnley sklidit ovoce již v páté minutě, kdy Vitinhovu nebezpečnou hlavičku zlikvidoval Guglielmo Vicario. Na druhé straně krátce nato z dobré pozice pálil volný Brennan Johnson, také Arijanet Murič si ale připsal první úspěšný zákrok.

Skóre se tedy poprvé měnilo ve 25. minutě. Sander Berge skvěle potáhl míč z vlastní poloviny, průnikovou přihrávkou vysunul do úniku Bruuna Larsena a ten se tváří v tvář italskému gólmanovi Spurs nemýlil. Odpověď Tottenhamu na sebe nenechala dlouho čekat, po půlhodině hry totiž dělovkou k přední tyči prostřelil Muriče Porro.

Po změně stran Kohouti hru uklidnili a dominancí na balonu nepouštěli The Clarets do nebezpečných protiútoků. Misky vah na stranu londýnského celku mohl překlopit v 68. minutě Dejan Kuluševski, jenž nadějným pokusem mířil k levé tyči, ale Murič dobrým zákrokem nebezpečí zažehnal. O 10 minut později byl ještě blíže rozdílovému gólu Johnsson, který však ve skluzu před odkrytou brankou nedokázal přízemní pas ze strany usměrnit do sítě.

Kvůli dosavadnímu hrdinovi Burnley se neujala ani dorážka Papeho Matara Sarra, což nicméně Spurs vadit nemuselo. Čerstvě zvolený hráč sezony Tottenhamu van de Ven totiž po skvělém průniku umístil svou přízemní střelu přesně k levé tyči, a připsal si tak již třetí vítězný gól v letošní sezoně.

Tottenham tedy získal povinné vítězství a udržel teoretické naděje na umístění v nejlepší čtyřce. Nyní je bude čekat složitá dohrávka proti Manchesteru City, který přivítají 14. května. Burnley se 19. května rozloučí s anglickou elitou zápasem s Nottinghamem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele