34. kolo
15.05.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Chelsea nafoukla svou sérii výher a vyšplhala se na pohárové příčky

Chelsea zvítězila v dohrávce 34. kola Premier League na půdě Brightonu 2:1. Blues sice v sezoně nemohli sázet na moc jistot, avšak garanci gólů přinesl i v tomto klání Cole Palmer, jenž se prosadil hlavou ještě v první půli. Na střeleckou listinu se po změně stran zapsal i střídající Christopher Nkunku, a hosté se tak vyhoupli na šestou příčku zajišťující účast v pohárové Evropě.

Chelsea utrpěla před třemi týdny ostudný debakl od Arsenalu, od té doby se ale rozehrála do solidní formy a ze čtyř duelů vybojovala 10 bodů. Výrazný podíl na tom měl Nicolas Jackson, který při třech výhrách v řadě zaznamenal čtyři góly. Naděje The Blues na finální posun na šestou příčku přiživil i víkendový výsledek Brightonu, jenž navzdory bídné venkovní formě remizoval v Newcastlu.

K aktivnímu začátku prvního poločasu přispěli hráči obou týmů. V největší šanci se v 11. minutě ocitl Simon Adingra. Ten se sice pěkně uvolnil v pokutovém území Chelsea, ale jeho střela mířila těsně vedle levé tyče. O chvíli později se Marc Cucurella skácel k zemi a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Pro jistotu si šel své rozhodnutí ještě zkontrolovat k videu, které odhalilo, že k faulu nedošlo a penaltu odvolal. Cucurella si ovšem ve 34. minutě spravil chuť, když si na jeho přesný centr naskočil Palmer a hlavičkou otevřel skóre zápasu.

Svěřenci trenéra Mauricia Pochettina se i ve druhém poločase tlačili na útočnou polovinu soupeře a drželi míč na svých kopačkách, ale vždy ztroskotali na nedůsledném zakončení. Bohužel pro domácí na totožný problém narazil také Pascal Gross, který se z ničeho nic dostal k tečované střele, jenže ta pouze prosvištěla okolo pravé tyče.

Aktivita Blues se vyplatila, když se krátce po hodině hry prosadil střídající Nkunku. Ten si naběhl na přesnou nahrávku a nekompromisní přízemní střelou do levého dolního rohu zvýšil vedení na 2:0. V posledních minutách utkání Reece James došel pro červenou kartu, kterou si vysloužil za svůj zbytečný zákrok na domácího hráče. Skóre kosmeticky upravil v nastavení velezkušený Danny Welbeck, který si hravě poradil s přihrávkou před soupeřovu branku.

The Blues se tak stali teprve čtvrtým týmem Premier League, který v této sezoně dokázal vyloupit Amex Stadium. Ligový ročník zakončí 19. května domácím soubojem s Bournemouthem, Brighton přivítá Manchester United.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele