Serie A - souhrn 6. kola

28.09.2013, 19:53, aktualizováno 30.09.2013, 22:44
Komentáře a souhrny
Turínské derby ovládl Juventus. AS Řím smetlo Bolognu a zůstává první před Neapolí, která uspěla v Janově. Milánské AC porazilo Sampdorii, v neděli odpoledne pak ztráceli favorité - Lazio veze jenom bod ze Sassuola, Inter zase ze hřiště Cagliari a v pondělí je napodobila Fiorentina. Poprvé se v dresu Catanie trefil Jaroslav Plašil...

ACF Fiorentina - Parma FC 2:2

30.09.2013 20:45

Góly: 64. Gonzalo Rodríguez, 78. Juan Vargas - 45. Walter Gargano, 90. Massimo Gobbi

Hosté nakonec odjíždějí ze stadionu Artemia Franchiho s jedním bodem. Stali se králi obou nastavení, když v tom prvém šli do vedení, ve druhém srovnali na konečných 2:2. Viole se navíc zranil Giuseppe Rossi a je otázkou, kam Montella sáhne pro jeho náhradu.

Už od úvodních minut se hostujícím Ducali dařilo velice dobře uzavírat prostor mezi středovým kruhem a vlastním vápnem, takže se Fiorentina nedostala ani na dostřel Miranteho brány. Zkušený veterán Antonio Cassano naopak mohl využít svých schopností a centrovat do pokutového území. Jeho pokus ale nenašel nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Ducali se snažili využít svého tlaku i organizované hry a málem se po pětadvaceti minutách dostali do vedení - ve vápně se k odraženému míči dostal Raffaele Palladino, jehož pokus nastřelil jen brankáře Neta!

Do další šance vyslal Cassano Jonathana Biabianyho, ale ten byl obránci dobře strážen. Jako bych s útočníky neměl dost starostí, říkal si možná trenér Montella, když se zranil Giuseppe Rossi. Na talentovaného střelce po zranění Maria Gómeze hodně spoléhal, nyní je však jeho budoucnost záhadou. Šanci tak dostal mladík Ante Rebić. Byli to však hosté, kteří se překvapivě ujali vedení.

Když už se hrál nastavený čas a někteří diváci možná již opouštěli svá stanoviště, Parmě se podařila jedna kombinace, na jejímž konci stál Walter Gargano. Neveliký záložník většinou boří akce soupeře, ale jeho tečovaná střela nyní přispěla k vedení - 1:0.

Druhých pětačtyřicet minut načaly lépe domácí Fialky, po přesném centru z levé strany se do zakončení hlavou dostal mladík Ante Rebić, ale byl příliš tísněn obránci, takže jeho pokus brankář Mirante v poklidu chytil. Na druhé straně se po rychlém protiútoku dostal k centru Marco Marchionni, jeho střílená přihrávka před bránu ale mířila přesně opačným směrem, než nabíhající spoluhráči. Za vápnem hostí se snažil ke střele dostat Chilan David Pizarro, ale pozorná obrana si s jeho pokusem poradila.

Tlak toskánského týmu narůstal, od srovnání skóre jej často dělila jen nepřesná finální fáze. Přesně po hodině hry se do vápna nebojácně probil Marcos Alonso a s jeho následným projektilem měl brankář Mirante hodně co dělat, aby jej vytěsnil alespoň na rohový kop. Z něj ještě Fialky neudeřily, ale z jeho repete se již hlavičkující Gonzalo Rodriguez radovat mohl - Mirante na jeho přesnou hlavičku nedosáhl a Viola srovnala krok!

Fiorentina pocítila možnost otočení zápasu, hostující trenér Donadoni reagoval střídáním čerstvých ofenzivních sil. Domácí zrychlili přihrávky i tempo hry, což Parma zastavovala zákroky převážně za hranicí fair play. Ducali se dostali k zakončení až dvacet minut před koncem zápasu, ve slibné šanci ale nabíhajícího Sansoneho zastavil skvělý zákrok Saviće. To byla možná klíčová událost utkání, protože zanedlouho Fialky otočily utkání ve svůj prospěch!

Po mnoha odrazech se míč dostal k Juanu Vargasovi, který jej s pomocí teče poslal za záda brankáře Miranteho! Na tváři trenéra Vincenza Montelly opět na moment zazářil úsměv, jeho Fiorentina se vrátila do role favorita. Zbylých deset minut už víceméně Viola nikomu míč nepůjčila. Přesto se Parmě podařil zázrak - stejně jako v první půli, také nyní Parma vstřelila gól až v nastavení. Centr Jonathana Biabianyho usměrnil za Netova záda Massimo Gobbi a pro Ducali vytěžil bod.

Více informací k zápasu

AS Řím - Bologna FC 5:0

29.09.2013 20:45

Góly: 8. Alessandro Florenzi, 17. Gervinho, 26. Medhi Benatia, 62. Gervinho, 85. Adem Ljajić

Pět branek nasázeli domácí hráči chtělo by se říct bezbranné Bologně. Svěřenci trenéra Pioliho toho ale opravdu předvedli pramálo a domácí hráči s chutí trestali. Dnes poprvé protrhli své prokletí prvních poločasů a během něj skórovali už třikrát.

Zkušený arbitr Carmine Russo přivedl obě jedenáctky co středu Olympijského stadionu, kapitáni Totti s Diamantim si potřásli rukou a domácí Vlci obstarali rozehrávku. Místo zraněného Brazilce Maicona obsadil řecký bek Torosidis, který se s obdobně aktivním Florenzim snažil tvořit hru AS. V prvních pěti minutách ale jejich snaha přicházela vniveč, protože Rossoblu si bez větších problémů domácí borce rozebírali. Římané v prvních pěti zápasech dodržovali dvě jednoduchá pravidla: nikdy neskóruj v prvním poločase; ve druhém rozhodni utkání. Dnes konečně první z nich porušili.

Trenér Rudi Garcia dlouho váhal mezi nasazením Adema Ljajiće a Alessandra Florenziho. Nakonec se rozhodl pro Itala a dobře udělal - Pjanićova rána z volného přímého kopu se po Curciho vyboxování dostala přesně k Florenzimu a mladý talent se hlavičkou nemýlil - 1:0.

Hosté mohli inkasovat o dvě minuty později, když ve formě hrající bek Balzaretti jen těsně minul tyč po tečované přihrávce od Tottiho. Po patnácti minutách už obrana Bologně nedokázala držet krok s ofenzívou AS, což dokumentoval Gervinho. Posila z Arsenalu zprvu nezažívala klidné momenty, postupně se ale ofenzivní rychlík lepší. Jeho premiérová branka proti Sampdorii znamenala navýšení vedení, dnes probíhala spolupráce obou zmíněných stejně - i kvůli laxnímu přístupu hostujících obránců Gervinho mohl v klidu zamířit a zvýšit na 2:0!

Rudi Garcia má možná nového nápadníka na pozici hrotového hráče. Po krásném sólu proti Sampdorii se i dnes zapsal do střelecké listiny Mehdi Benatia. Nejprve Curci nezachytil centrovaný míč, z následného rohu se Benatia přesnou ranou z voleje prosadil. Původním zaměstnáním stoper už podruhé za sebou ukázal ofenzivní sklony!

Jako by si AS chtělo vynahradit bezbrankové první poločasy předchozích pěti utkání, Bologna se po hřišti spíše ploužila. Navíc si Vlci každou kombinaci užívali a náročné publikum dokázalo jejich práci náležitě ocenit. Bologna se ale ještě nevzdala - střela Diamantiho však zamířila těsně vedle tyče. Velkou šanci AS Gervinho nezvládl zakončit přesně podle představ, v obležení tří protihráčů vytěžil alespoň míč. Druhý poločas začali hosté s větší agresivitou, obranu Giallorossi se jim ale stále překonat nedařilo.

Původně příjemné podmínky k fotbalu přerušil hustý déšť, který problematizoval kombinační hru obou týmů. Takže přišly na řadu střely - první tvrdou ránu od kopaček vypustil střídající Řek Christodoulopoulos. Ztížené podmínky vyhovovaly spíše hostům, Vlci jako by se nedokázali přizpůsobit. To však prolomil Gervinho, který využil zaváhání stínujícího obránce a po skvělém krytí míče zakroutil míč mimo dosah brankáře Curciho - druhý zásah pro bývalého útočníka Arsenalu.

Při střídání si reprezentant Pobřeží slonoviny vysloužil potlesk, jeho místo zaujal Srb Adem Ljajić. Tempo hry poté mírně opadlo, pauzu mezi šancemi vyplnila jen nepříjemná rána Koneho. Do velké šance se posléze dostal střídající veterán Marco Borriello, ale napálil jen boční síť. O mnoho lépe se už vedlo Ademu Ljajićovi, který z úhlu prostřelil brankáře Curciho a mohl pět minut před koncem utkání slavit svůj třetí gól. Hrozivé skóre 5:0 Bologna nijak nevylepšila a dnes večer nepředvedla vůbec nic. Domácí Vlci zaslouženě vítězí a udržují si první příčku.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - SS Lazio 2:2

29.09.2013 15:00

Góly: 55. Ezequiel Schelotto, 76. Antonio Floro Flores - 50. André Dias, 54. Antonio Candreva

Laziu se sice výlet na stadion Cittá del Tricolore z větší části zápasu dařil, když v rychlém sledu skórovali Dias s Candrevou, ale Sassuolo prokázalo zlepšující se formu a v závěru zápasu rozhodlo o remíze.

Nováček ze Sassuola se po výtečném výkonu v minulém kole proti Neapoli nezalekl ani dalšího velkého protivníka. Římské Lazio se dostávalo do hry postupně, zatímco domácí hráči vyrukovali s ofenzivní taktikou již od úvodních minut. Především mladý útočník Domenico Berardi se několikrát dostával do slibné příležitosti, obrana si ale s jeho pokusy poradila. Ještě v rámci první desetiminutovky se ke střele odhodlal Ederson, bývalý záložník francouzského Lyonu ale nemířil přesně a Pegolo si větší starosti dělat nemusel.

Biancocelesti se chtěli zhostit úlohy favorita utkání vstřelením první branky, k čemuž měl rozhodně velice blízko Antonio Candreva. Italský reprezentant využil chytré nahrávky spoluhráče Hernanese a z hranice velkého vápna vystřelil, třebaže jen těsně vedle Pegolovy tyče.

Domácí tým nastoupil s útočnými hroty Berardim a Zazou, které v záložní formaci vydatně podporoval mimo jiné Jasmin Kurtić. Právě tento trojlístek nejvíce zadáky Lazia zlobil. Po centru Missiroliho se dostal k hlavičce Simone Zaza a trefil břevno! Šance talentovaného útočníka však nebyla jedinou - o minutu později se ke střele probil Kurtić, jehož rána netrefila odkrytou bránu!

Poločasové vedení chtěl hostům z Říma zajistit Hernanes, jeho rána ale skončila v náručí brankáře Gianluky Pegola. Se stejným výsledkem se potázal zakončující veterán Floccari, který mířil těsně mimo. Lazio udržovalo soupeře pod tlakem i s koncem prvního poločasu, když se do zakončení přimotal obránce Ciani. Stejně jako proti AS Řím, také tentokrát však jeho hlavička gól neznamenala.

Hned po nástupu ze šaten se hosté snažili zlomit případný odpor domácích hráčů, což se jim záhy podařilo - rohový kop Antonia Candrevy si v pokutovém území našel obránce André Dias a skvěl mířenou hlavičkou poslal Biancocelesti do vedení!

Sassuolo se možná chtělo pokusit o rychlou odpověď, případné námitky proti vedení Římanů ukončil Antonio Candreva, jehož střela se otřela o tyč a zapadla za záda marně se natahujícího Pegola - 2:0.

To však stále nebylo vše - po akci Reta Zieglera dostali domácí příležitost zahrávat rohový kop, na který si naběhl ofenzivní univezál Ezequiel Schelotto a přesnou hlavičkou nedal Marchettimu šanci zasáhnout!

Svěřenci trenéra Di Francesca se pokoušeli stupňovat svůj tlak, což se jim zadařilo především díky aktivnímu útočníkovi Berardimu. Ten si šikovně pokryl míč před dotírajícím obráncem Cianim. Fanoušci pochopitelně očekávali pokutový kop, nakonec se však nedočkali - sudí Luca Banti přečin proti pravidlům neviděl. A díky zákroku vracejícího se Cianiho domácí fanoušci dvacet minut před koncem neviděli míč v síti Federica Marchettiho. Simone Zaza ale hrozil stále častěji - střelu slibného talentu zneškodnil Marchetti jen s vypětím všech sil.

Ani ty však zkušenému brankáři nestačily k zastavení standardní situace Sassuola. Střídající útočník Antonio Floro Flores se postavil k zahrávání přímého volného kopu z dvaceti metrů a jeho přesná střela stanovila remízový výsledek! Floro Flores mohl sám otočit vývoj zápasu, ale jeho úprk byl zastaven duem Cavanda - Marchetti. Neroverdi vybojovali pouze rohový kop... Z něj už neudeřili, přesto se za svůj výkon nemusí stydět.

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AS Livorno 2:1

29.09.2013 15:00

Góly: 40. Juan Manuel Iturbe, 74. Jorginho (pen.) - 45+1. Leandro Rinaudo

Hodně důležitou výhru si v souboji nováčků připsal Hellas. Veronští udolali Livorno 2:1 a v tabulce poskočili už na sedmé místo. Rozhodujícím okamžikem se ukázala být proměněná penalta Jorginha.

V prvním poločase se hrál zvláštní fotbal. Prakticky žádné šance k vidění nebyly, přesto si nakonec diváci přišli na dvě branky. Ve 41. minutě předvedl fantastickou kopací techniku Argentinec Juan Manuel Iturbe, míč zakroutil do šibenice a Hellas vedl 1:0.

Livorno ale na nic nečekalo a ještě v závěru prvního poločasu srovnalo. Po další standardce se hlavou trefil Leandro Rinaudo a bylo to 1:1.

Ani ve druhém poločase se tempo hry nezměnilo. Vyrovnaná partie šance nepřinášela, až čtvrthodiny před koncem sudí odpískal ve prospěch domácích pokutový kop. Schiattarella udeřil ve vápně loktem Toniho a nařízenou penaltu proměnil Jorginho - 2:1.

Proměněná penalta se nakonec stala rozhodujícím okamžikem celého utkání. Livorno se ve Veroně na srovnání nezmohlo.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Chievo Verona 2:0

29.09.2013 15:00

Góly: 22. Jaroslav Plašil, 54. Lucas Castro

Catania se konečně odlepila od posledních příček a zvítězila. Skóre otevřel český záložník Jaroslav Plašil, který na Sicílii hostuje z francouzského Bordeaux. Další gól přidal jeho spoluhráč ze zálohy Lucas Castro, Elefantini navíc udrželi čisté konto.

Již v úvodu byl Jaroslav Plašil hodně aktivní, i když nejprve svým pasem nikoho ze spoluhráčů neoslovil. Druhá akce mu již vyšla o mnoho lépe a nebýt včasného zákroku obránce Cesara, Gonzalo Bergessio by po Plašilově patičce postupoval sám na brankáře Christiana Puggioniho. Zkušený strážce hostující svatyně se musel v úvodu utkání hodně otáčet, aby odrazil veškeré útoky domácích hráčů - nejprve jeho pozornost získal Řek Tachtsidis, jehož tvrdou ránu vyrazil Puggioni k nohám dobíhajícího Barrientose. Ke střele se i po druhém skvělém zákroku Puggioniho dostal ještě Gonzalo Bergessio, který opět namířil jen do brankáře Chieva.

O deset minut později už ale Christian Puggioni kapituloval - i s pomocí tyče jej prostřelil technickým pokusem Plašil a poslal svůj nový celek do vedení!

Záložník české reprezentace jako by v novém angažmá získal novou chuť do hry, což dnes výborně demonstroval. Po náběhu se ocitl v další gólovce, ale na zadní tyči hlavou nedokázal usměrnit míč do sítě. V podání Mussi volanti stojí za zmínku jen snad úprk Cyrila Théréaua, kterého ale včas zastavil Cristiano Biraghi. Do druhého poločasu vešli domácí hráči opět tou lepší nohou.

Tady už brankář Puggioni menší chybu udělal, když jeho obránci neodehráli Castrův centr a ten tak propadl až za brankářova záda - Catania se velice přiblížila cenným třem bodům. Zkušený brankář se vyznamenal až o deset minut později, když zlikvidoval střelu Pabla Barrientose. Toho nechala obrana hostí opět zcela osamoceného. Hru strádajícího Chieva se pokusil oživit záložník Riccardo Improta, jehož hlavička po zahrání rohového kopu mířila jen těsně vedle.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Inter Milán 1:1

29.09.2013 15:00

Góly: 83. Radja Nainggolan - 75. Mauro Icardi

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi Cagliari a Interem Milán. Favorizovaní hosté šli čtvrthodiny před koncem do vedení, ale sardinský celek spasil Nainggolan. Nicméně neporazitelnost Mazzarriho Interu nadále pokračuje.

Inter začal na Sardinii pěkně od podlahy a už ve druhé minutě musel po krásné ráně Nagatoma předvést ještě hezčí zákrok gólman Agazzi. O chvíli později bylo ve vápně domácích opět horko. Belfodilova výzva nadělala Agazzimu velké problémy a Guarín jen tak tak, že nevstřelil první branku zápasu. Byl to zejména Inter, kdo diktoval tempo hry. S další šancí přispěchal opět Belfodil, výtečný Agazzi ho nadvakrát vychytal.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Nadále to byl Inter, kdo měl častěji míč na svých kopačkách. Cagliari se dostávalo do zakončení jen sporadicky. Nebylo tudíž překvapením, že přesně v 75. minutě odcentroval Nagatomo míč na Icardiho, který hlavou rozvlnil síť Agazziho branky a Inter se ujal vedení.

V tu chvíli se zdálo, že si Nerazzurri dojdou pro další vítězství. Až do této doby bylo totiž Cagliari směrem dopředu neškodné. Jenomže i takový občas bývá fotbal. V 83. minutě totiž napřáhl Nainggolan a tečovaná střela skončila za Handanovičem - 1:1. Byla to opravdu jedna z mála šancí domácího týmu.

V nastaveném čase ještě mohlo Cagliari jednou inkasovat, ale závar před brankou nakonec dobře dopadl. Inter na Sardinii nevyhrál, veze si bod a je nadále neporažen.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Udinese Calcio 2:0

29.09.2013 15:00

Góly: 45+1. Germán Denis, 63. Germán Denis

Druhou výhru v sezoně má po dnešku na svém kontě Atalanta. Na Atleti Azzurri D'Italia to odskákalo Udinese, které se tu střelecky neprosadilo, a jelikož dvakrát inkasovalo, odjíždí domu s nelichotivým výsledkem 0:2.

Vyrovnaný úvod utkání mohl poprvé narušit v osmnácté minutě ostrostřelec Antonio Di Natale, jenž ale neudržel rovnováhu a nakonec v dobré pozici ani nezakončil. Na druhé straně mohl zakončit rychlý protiútok Denis, brankář Kelava nakonec nemusel zasahovat, neboť rána šla mimo. Udinese postupně přebíralo iniciativu a bylo nebezpečnější. Di Natale nechal hlavou vyniknout Consigliho a další hrozbu zažehnala modročerná defenzíva.

Udine bylo aktivnější, ale do vedení šla paradoxně Atalanta. Těsně před odchodem do šaten se položil do centru Denis a bylo to 1:0. Guidolinovi svěřenci mohli na inkasovanou branku okamžitě zareagovat na začátku druhého poločasu. Bonaventura ve vlastním vápně fauloval a sudí odpískal pokutový kop. Antonio Di Natale si už "šteloval" míč, když v tom si rozhodčí vše rozmysleli a penaltu odvolali. Málo vídaná věc, ale i takové fotbal občas přináší.

Místo kýženého vyrovnání hostí přišla nakonec druhá branka Atalanty. Germán Denis v obležení dokázal přesně vystřelit na zadní tyč a Nerazzurri byli blízko druhému vítězství. Udine mělo v dnešním utkání spoustu smůly. Potvrdilo se to i v poslední šanci, kterou si vypracoval Allan. Zápasu by asi více slušela remíza, takto ale vyhrála Atalanta 2:0.

Více informací k zápasu

Turín FC - Juventus FC 0:1

29.09.2013 12:30

Góly: 54. Paul Pogba

Nedělní turínské derby ovládl opět mistrovský Juventus a minimálně na pár hodin se dostal na druhé místo se stejný počtem bodů jaký má Neapol. O jedinou branku zápase se postaral francouzský záložník Paul Pogba.

Domácí a méně slavnější turínský celek dnes proti Staré dámě cítil šanci. Venturovi svěřenci jsou v dobré formě a navíc jim nechybělo málo, aby porazili AC Milán. Jenže Juventus v Itálii šlape jako hodinky a i toto derby nakonec zvládl.

Utkání začalo poněkud opatrně, obě strany jakoby vyčkávaly na chybu soupeře. Za Granatu hýřil velkou aktivitou Alessio Cerci, který si vypracoval první šanci zápasu. Z dobrých dvaadvaceti metrů napřáhl a jen těsně minul Buffonovu branku. Ve 33. minutě zahrozil Juventus, Tévez vymyslel šanci pro Giovinca, kterého zastavil až obránce Glik.

Začátek druhého poločasu patřil Juventusu. Tevéz v zajímavé šanci netrefil Padelliho branku a o chvíli později na něj nevyzrál ani zblízka. Nechytila se ani dorážka Asamoaha. Tlak Juve se stupňoval a v 54. minutě vygradoval vedoucí brankou. Tévez orazítkoval břevno a ve správný čas na správném místě byl Paul Pogba - 1:0 pro Juventus.

Conteho svěřenci se ve zbývajícím čase příliš dopředu nehrnuli a víceméně udržovali výsledek. Toro, byť se snažilo, nemohlo najít na pevnou defenzívu Juventusu recept a před domácím publikem prohrálo nejtěsnějším způsobem.

Více informací k zápasu

AC Milán - UC Sampdoria 1:0

28.09.2013 20:45

Góly: 47. Valter Birsa

AC Milán doma udolal jedinou brankou Valtera Birsy janovskou Sampdorii a alespoň si o něco méně zlepšil bídnou bilanci a postavení v tabulce.

Milán byl lepší a zaslouženě vyhrál. Zejména v prvním poločase měl velký dostatek šancí, jenže žádná se neujala jako gólová. První příspěvěk měli na starosti domácí, Robinho nedokázal ve skluzu překonat golmana a Constant pro změnu trefil boční síť. Ve 24. minutě zkusil štěstí z přímáku Valter Birsa a jen těsně minul. Sampdoria se osmělila až ve 27. minutě a stálo to za to. Costa si naskočil na centr, jenže ani on nedokázal trefně najít klíč.

Každopádně Milán diktoval tempo a krátce po změně stran se konečně dočkal gólového okamžiku. Robinho připravil jasnou šanci pro Valtera Birsu, který přízemní střelou překonal Da Costu - 1:0 pro AC Milán. Šance Milána navíc nadále přicházeli. Robinho netrefil prázdnou branku a Matri nedokázal prostřelit Da Costu.

Milánští s přibývajícím časem nechtěli Dorii půjčit míč a do jisté míry už výsledek utkání udrželi. Sampdoria ale mohla vyrovnat, Sansone trestuhodně přestřelil a to bylo ze strany Blucerchiati vše. V nastaveném čase mohl zvýšit na 2:0 Niang, jenže těsně netrefil branku.

AC Milán konečně zabralo a zvítězilo 1:0.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SSC Neapol 0:2

28.09.2013 18:00

Góly: 14. Goran Pandev, 25. Goran Pandev

Partenopei i bez Gonzala Higuaina dokázali odpovědět na menší kritiku po nevyhraném zápase se Sassuolem. Trenér Rafael Benítez udělal změny v základní sestavy, neboť Neapol čeká ještě velmi náročný týden. Ještě před Arsenalem se Partenopei postavili domácímu Janovu...

Přestože v základní jedenáctce chyběly hvězdy typu Pabla Armera, Marka Hamšíka nebo právě zmiňovaného Argentince Higuaina, Neapol si v Janově dokázala s tamním CFC poradit. Tři body jí vystřelil zkušený makedonský útočník Goran Pandev, který skóroval hned dvakrát. Debut si navíc odbyla posila v podobě útočníka Duvána Zapaty.

První opravdové vzrušení měl na svědomí španělský strážce neapolské svatyně, který dlouhým výhozem založil protiútok Benítezových svěřenců. Ani přečíslení dva na jednoho ale nestačilo Josému Callejonovi k tomu, aby rozvlnil síť. S tím mu o pouhou minutu později musel pomoci starší kolega z ofenzivní linie. Goran Pandev stál na konci pohledné kombinace a jeho technický pokus skončil až za zády brankáře Mattiy Perina - 1:0.

Záložník Gökhan Inler je známý majitel dynamitu v obou nohách a často se stará o krásné góly z velké a ještě větší vzdálenosti. Dnes své štěstí také zkoušel, ze třiceti metrů ale neuspěl. Mrzet ho to ale nemuselo, protože jeho spoluhráči obstarali navýšení skóre jen o chvíli později. Systémem rychlých nahrávek na jeden dotek se hosté propracovali až k centru do vápna, kam si naběhl střelec první branky a z úhlu prostřelil Perina. Po pětadvaceti minutách vedla Neapol na stadionu Luigiho Ferrarise o dvě branky!

Hostující obranná řada udělala jednu chybu, když centrovaný míč propustila až na zadní tyč. Číhající obránce Alessandro Gamberini ji ale nepotrestal. První poločas uzavřel reprezentační kanonýr Alberto Gilardino, jeho hlavička ale poslala míč těsně mimo tři tyče. V modrém dresu září také mladík Lorenzo Insigne, který pomalu poutá pozornost předních evropských klubů. Dnes zkoušel své štěstí na začátku druhé půle, ale Mattia Perin byl připraven a s obtížemi jeho ránu zneškodnil.

Také do druhé části dnešní bitvy si Alberto Gilardino připravil hlavičku, stejně jako v prvním poločase ji však namířil těsně vedle Reinovy brány. Když se zkušený útočník rozhodl ze vzduchu přenést hru na zem a zakončoval střelou, sudímu Damatovi se nelíbilo jeho postavení a odpískal ofsajd. V obdobné situaci se objevil další zkušený zakončovatel, italský útočník Emanuele Calaió. Ten má s Neapolí bohaté zkušenosti, i když se do jejího kádru nikdy plně neprosadil. Ani svému bývalému zaměstnavateli se neodvděčil ani dnes, jeho hlavička mířila vedle. Neapol tak v předehrávce šestého kola vítězí a může se soustředit na Ligu mistrů. Janov má naopak stále větší problémy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím660017:118
2.SSC Neapol651014:416
3.Juventus FC651011:416
4.Inter Milán642016:314
5.ACF Fiorentina632113:811
6.SS Lazio631211:1010
7.Hellas Verona63129:910
8.AS Livorno62228:68
9.AC Milán622211:108
10.Turín FC62228:88
11.Cagliari Calcio61418:97
12.Udinese Calcio62137:87
13.Atalanta Bergamo62048:106
14.Parma FC61328:116
15.Janov CFC61145:104
16.Calcio Catania61144:104
17.Chievo Verona61145:124
18.Bologna FC60337:163
19.UC Sampdoria60244:112
20.US Sassuolo60244:182

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (284)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska Neapol asi bez problemov vyhral. Zajtra Derby della Mole! Pome si po tri body! FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

viac menej to rozhodli za necelú polhodku, v 2. polčase Janov hrýzol, ale len ťažko sa dostával do zakončenia, pre nich troška smolný zápas, príliš rýchlo dostali góly a potom sa už Neapol hralo veľmi ľahučko. Ináč nehrali nijako oslnivo, na to, akí sú silní na lopte, dnes pomerne dosť nepresností, ale ináč profesorský výkon a nepochybne zaslúžené víťazstvo. Janova škoda. A Kucka tiež nehral najhoršie, hoci som od neho videl za Janov aj lepšie výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

No a mají z těch dvou zápasů 4 body.Takže to zaváhání se zamázlo.Pokud by doma se Sassuolo vyhráli a teď v Janově remizovali vyšlo by to nastejno.No jo,ale to by většina lidí uhodla.Jak se říká vlk se nažral a koza je celá

Reagovat
olis

vyzera to tak ze Zuniga naozaj predlzi kedze je kapitan ked nehra Hamsik

Reagovat
GEGE

Jiné než vydřené vítězství se těd čekat nedají...Důležité je,že se tohle zvládlo a do Turína se tak pojede s lepším sebevedomím.Zatím klíčová osa Mexes,De Jong,Poli,Robinho

FORZA MILAN!

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po poslednych umoroch vyhra potesila, solidny vykon, najmä v prvom polcase. Robinho pekne tvoril (ale to jeho netriafanie prazdnych braniek ), De Jong opät raz fanstasticky, Birsa a Poli super. Obrana sa nastastie moc nezapotila, Doria bola v utoku bezzuba. A nakoniec - uz aby hral v utoku Balo alebo Pazzo...

Reagovat
CubONE

Birsa prekvapil, ako vzdy dobri Mexes, de Jong, Poli, dobre aj Robinho. Doria nastastie bezzuba. Dufam, ze SES s Montym sa vratia co najskor.

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne! Robinho, DeJong, Mexes! Libil se mi i Birsa, Poli a Constant.. Urby je dle myho v zaloze lepsi volba nez Muntari, je rychlejsi a tvorivejsi.. Matri? Bud ma strasnou smulu nebo ...

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Povinna vyhra !! Birsa a De Jong nadpriemer Forza Milan !!

Reagovat
cristiano.K.

kolik udělal Rafa změn oproti tomu fiasku?

Reagovat
smazaný uživatel

"Milánští s přibývajícím časem nechtěli Dorii půjčit míč a do jisté míry už výsledek utkání udrželi. Parma ale mohla vyrovnat, "

"AC Milán konečně zabralo a v turíně v městském derby zvítězilo 1:0. "

Reagovat
smazaný uživatel

to tu pise fakt nejaky amater uz minule som si vsimol ked nevedel ze Cagliari nehrava na Sardinii

Reagovat
10

teď prasklo, že to tady píše robot

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

alebo kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To ten konec review AC jako fakt?

Reagovat
Dejwa

Preziosi je fakt klaun jestli zas přivede Gasperiniho.. neskutečný.

Reagovat
10

Preziosi už snad nemusí nikomu nic dokazovat

Reagovat
GEGE

Hrozně lehce darovala Genoa Napoli 3 body...Takové trapné goly...Loni sem byl rád,že se zachránili a doufal sem,že se trochu poučí ale letos to vypadá,že to bude podobné trápení...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
brenk

Reagovat
10

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta. Fino alla fine forza Juve!

Reagovat
M11

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Takováhle vítězství jsou ohromně důležitá. Dneska to herně stálo za hovno, bez Pirla to moc nejde a vhodná náhrada by se měla hledat už ted (Xabi by byl boží), kraje špatný, příště bych se nebál postavit Padoina s Pelusem (na AC to bude bohatě stačit ) ... a ještě jedna věc, vůbec se mi nelíbí to rotování útočníků, mnohem radši bych byl, kdyby byla jasně daná základní dvojka.

! ! ! FORZA JUVE ! ! !

Reagovat
Kenneth

Vždyt je Xabi zraněný a neví se v jaké formě se vůbec vrátí. Navíc pochybuju že půjde ještě do nějakýho velkýho klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Xabi je dost reálný, liga by mu vyhovovala.

Reagovat
DelPiero137

Herne to bol najslabsi zapas tuto sezonu.

Reagovat
10

horší fotbal jsem tuhle sezonu v calciu neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Kto hral na Pirlovom mieste? Pogba by to mohol zvladnut

Reagovat
Pinturicchio

Právě Pogba.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno by si postupne zvykol

Reagovat
Pinturicchio

Potenciál na to má, ale zatím je to jako den a noc, minule mu to třeba dost pomohlo, když ho tam stáhl z LCM, dneska ale dost hrůza, ... na druhou stranu, to prakticky všichni naši.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prodate Pogbu do Realu a za ty penize vykoupite Verrattiho.

Reagovat
Pinturicchio

Veratti je super, ale pokud se v Sassuolu rozehraje Marrone, tak ho nebude potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Neznam.. Kazdopadne Marca jsem videl proti Monacu a byl excelentni.

Reagovat
Pinturicchio

Verratti je vynikající, ... Marrone je podobný typ hráče a ani co se týče talentu si spolu nezadají, ... škodilo mu to, že nehrál a chyběla mu praxe.

Reagovat
Dominator

Xabi musi zostat...snad sa vrati OK, aby to opat drzal nad vodou

Reagovat
Dominator

Ale Xabi a Schweinsteiger su imho takmer nedocenitelni (skoda Gaga, ten mal velky potencial ).

Nieco take namiesto Pirla by pre Juve bolo samozrejme super

Reagovat
smazaný uživatel

aby nebol Juventus nemilo prekvapený....

Reagovat
cristiano.K.

hroznej fotbal. 60.minut člověk čeká na šanci, po golu si Juve hráli to svoje a domácí začali hrát až v 80.minutě. Oni těch 20.minut normálně odchodili, bez jakéhokoliv presingu

Tevez je král

Reagovat
The Krupy

Forza Juve, ideme ako štylky!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dominator

"suche triko"

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
M11

na ty dve cervene Torina by se gif nenasel ?

Reagovat
Pinturicchio

Na tohle asi nemá cenu reagovat, takoví lidi by sem přitáhli i kdyby rozhodčí v náš neprospěch nepřipískl nic 10 let a pak by po těch 10 letech napsali "klasika", ... a navíc to napíše fanoušek největších ochotníků a nejvíc protěžovaného týmu na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím? Já jsem jako fanoušek BARCELONY? To ses posral v kině, ne?

Reagovat
DelPiero137

Nie som z toho zrovna nadseny co sa deje v poslednych dvoch zapasoch. Ale viac ma sere ako piskaju tie zapasy rozhodcovia, dnes aj vo Verone. Viac nez offside a neuznany gol ovplyvnili zapasy ich rozhodnutia pocas hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Korupčníci

Reagovat
Alberto Aquilani

2. zápas po sebe ...... minule sa tu písalo niečo ako " Konečne aj Juve po tých rokoch niečo pripískli", teraz sa tu dávaju cry obrázky a 2 červene pre Turín

Reagovat
Pinturicchio

Psal to jediný člověk, ... proč, když se řekne A, neřekne se i B, například x penalt v první a druhé sezoně pod Contem, které se nepískali?

Reagovat
DelPiero137

Nie som z toho zrovna nadseny ako dopadli posledne zapasy. Ale Toro uniklo viacerym kartam, rovnako vo Verone boli 2x jedenastky ktore sa mali piskat. Ci sa ti to paci alebo nie.

Reagovat
cristiano.K.

1. Ofsajd jasný.

2. tohle je pro rozhodčí u rohů těžký (řekl bych nečekaný)

3. Souboj Teveze by mě zajímal, buď se drželi vzájemně nebo to byl faul na Teveze.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Mr.Jindros

Mimochodem teď koukám do zdejších statistik odehraných minut a Pogba má z hráčů Juventusu zatím nejvíc. Víc než Tevez, Vidal nebo Gigi se stopery. Proti Gala imho začne na lavičce.

Reagovat
Shevchenko

Sassuolo a Cagliari

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba

Reagovat
Pinturicchio

Že by se Sassuolo zvedalo? Po té katastrofě s Interem dva body ze zápasů s Neapolí a Laziem

Reagovat
Largo

Hmm, na ten zápas jsem koukal a musím říct, že místy bylo Sassuolo jasně lepší

Reagovat
Pinturicchio

Snad tu počáteční krizi zažehnali a budou body sbírat i dál.

Reagovat
Pettirosso

mohl bys stručně popsat jak Sassuolo hrálo?

Reagovat
Largo

No, obdobný výkon jako proti Partenopei snad s tím rozdílem, že převážně po čas druhý půle Lazio až tlačili - v závěru jednoznačně, Lazio to spíš uhrávalo na remízu. Sassuolo hrálo hodně jednoduše, nic nevymýšlelo, žádný zdlouhavý kombinace a především skvělá hra od Zazy, Berardiho a Schelotta. Ty kolmice za obranu na tyhle dva mladý kluky Biancocelesti většinou nestíhali a jen smůla dělila Lazio od většího počtu inkasovaných branek. Lazio vyhrálo na zkušenosti, ale sassuolo fakt bojovalo....ve zkratce - víc píšu v reportu....

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Krásná práce, rád slyším, že jim to dneska šlo opět o něco lépe. Chuligáni hovadský

Reagovat
Pettirosso

díky moc, potěší chvála na Berardiho se Zazou

Reagovat
Largo

Jo, oni vypadali fakt výborně. Na velký klub ještě ne, ale ještě o nich hodně uslyšíme

Reagovat
Pipo123

Já sa tomu vôbec nečudujem, som vravel že neverím že tam vyhráme, naopak krása 2 kurz na to že obaja dajú gól bola istota, ako si napísal vyššie, lopty za obranu je problém pre našu obranu, ale nie je sa čomu čudovať, Dias nestíha a záložník Pereirinha hraje v obrane je fakt zarážajúce že dva roky po sebe nedokážeme priviesť náhradu za Raduho a poriadneho stopéra, to by sa nám úplne inak hralo. Domáci si zaslúžili vyhrať, my nemáme šancu vydržať toto tempo, 3 zápasy do týždna, máme štyroch obrancov a jednoho útočníka, komédia

Reagovat
Largo

Jsem rád, že kritiku bereš tak v klidu. Vlastně jsi asi jediný fanoušek Lazia, se kterým jsou konverzace o fotbale i příjemný a přínosný

Dobře jsi to shrnul, to vaše mercato mě opravdu občas udivuje. Ale Petkoviće bych do hnoje ještě neházel...

Reagovat
smazaný uživatel

Už vím, proč SAFA tak štavalo, že ho ulovil Juve.. On by dodal středu zálohy United, to, co jim chybí.. Kreativivu, myšlenku,, A časem i hvězdné jméno :) Myslím, že SAF si dopředu maloval tohle..

Carrick, Pogba - Valencia, Rooney, Zaha - Persie

Reagovat
smazaný uživatel

Vale tam je, protože mě lepší "hotový" křídlo nenapadá,Kagawu tam mačkat nemá smysl a Nani nevím jak hraje.. Young jsem nedávno viděl a hrůza

Reagovat
M11

Sassuolo ze by konecne ?

Reagovat
Pinturicchio

Giacc gol LFC

Reagovat
Pettirosso

Jsem rád za 3 body, ale úplně stejně sem rád, že sem to neviděl.

Giac chybí, zvlášť když vidím, jaký blbce teď dělá z Liverpoolčanů

Reagovat
M11
Reagovat
M11
Reagovat
Pinturicchio

Je to dement.

Reagovat
Pettirosso

kokot

Reagovat
10

ale psát se bude znovu jen o gólu z ofsajdu

Reagovat
DelPiero137

nevadi, kazdemu raz za cas skazi rozhodca zapas, tak to dotycnym pripomeniem.

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou to bude mít Pirlo těžké, moc hezký výkon od Pogby.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, stárnoucí hráči nastupují nadosmrti, směj se dál. kor po tom incidentu.

Reagovat
Pinturicchio

A jak ten incident souvisí s tím, že Pogba zatím Pirlovi ve formě nesahá ani po gumu od trenek?

Reagovat
smazaný uživatel

S tím, že ta situace asi nebude ideální a Pogba na jeho úkor bude logicky dostávat čím dál tím příležitostí?

Reagovat
Pinturicchio

Jistě, proto Conte řekl, že z toho nebude dělat žádnou aféru, jen se jako prevence zavedlo to nové pravidlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně no a to všechno Pirla hned staví na piedestal jistoty.

Reagovat
Pinturicchio

To ne, ... ale stačí kouknout na to, kolik toho Pirlo odehrál od chvíle, kdy k nám přišel a v kolika zápasech chyběl, ... navíc by měl po sezoně ještě prodloužit smlouvu.

Reagovat
Kenneth

Tak k čemu Xabiho?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou všechno argumenty jak víno.

Reagovat
smazaný uživatel

Divné, myslel jsem že zájem o Alonsa souvisí s odchodem Pirla.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ma společne vykon Pogby a ,,incident" Pirla?

Reagovat
smazaný uživatel

Cambiasso tuhle sezonu opravdu excelentní.Pod Stramou jako kdyby ho fotbal nebavil a tuhle sezonu jasně nejlepší hráč zálohy.V zimě by to chtělo posílit kraje, protože Pereira a Jonathan na Inter opravdu nemají. Belfodil si doufám dlouho nezahraje... nedá gol snad z ničeho. Icardi zatím paráda do kombinace nic, ale ví kde stát a svoje šance s přehledem promění. Rolando se po tomhle zápase jeví jako zajímavá alternativa do obrany a hodně jsem zvědaví na návrat Samuela.Teď hurá na AS počítám s podobným průběhem zápasu jako s Fiorentinou a snad se stejně šťastným koncem pro Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem ci Jonathan na Inter nema, minulu sezonu som bol o tomto presvedceny, ale tuto sezonu hra dobre, Pereira keby bol trosku menej premotivovany a menej na zemi, tak je tak isto platnym hracom, je ale jasne ze su aj lepsi hraci vo svete na tieto posty.

pre mna je najvacsie prekvapenie sezony Ricky, Johnny a tak isto som velmi spokojny aj s Cuchuom..

Belfodil ukazal dnes svoj potencial, jeho hra ma bavila v prvom polcase, treba mu dat cas, je velmi mlady, nemozeme od neho ocakavat neviem ake zazraky.

Mateo dnes tiez vyborne, s nazorom na Rolanda suhlasim, milo prekvapil, skoda toho nestatneho tecu.

Inak dnes sme mali jasne vyhrat, po 20 minutach malo byt 4:0 pre nas a zapas sa mal uz len dohravat..

skoda ze nevysla kupa Radju, dnes bol po brankarovi najlepsim hracom Cagliari.

Sme na dobre ceste

FORZA NERAZZURRI!

Reagovat
smazaný uživatel

Jonathan je neskutečný průchoďák... sice má někdy světlé chvilky dopředu, ale to prostě na Inter nestačí až se vrátí Zanetti, tak by měl sedět. Pereira je lepší hlavně co se obrany týče, jenže do útoku nulový... naprosto každá jeho snaha skončí nepřesným centrem nebo ztrátou míče při individuálním průniku a jak si napsal věčně na zemi. Alvarez se rozhodně zlepšil to souhlasím, ale má hodně nepřesností a dneska proti Calgliari tragédie.. jediná klička mu vyšla při té zblokované střele nad jinak naprosto nic proto ho Mazzarri střídal. Belfodil je od toho aby dával branky a zatím i naprosté tutovky, jak v přípravě, tak dnešní zápas zazdil. Icardi je prosté lepší a měl by dostávat přednost hned za jasnou dvojicí Milito,Palacio. Jinak s ostatním souhlasím snad to vyjde s AS.

Reagovat
smazaný uživatel

Rube klasika 0:1 uz aby tu bolo to calciopoli a tychto vaznov supli do serie C

Reagovat
Shevchenko

No nic, příští týden Juve sejmem, jinak to nevidím

Reagovat
Pinturicchio

100. pro Juventus a náš třetí titul v řadě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

italská liga je teda hodně dole, když tam dá gól i takový kazikop jako Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

a čo akože? Gól tam dáva aj taký Moscardelli. Lebo v ENG a ESP dávajú góly len Messi, Ronaldo a Ronney - to aspoň svedčí o tom, akí sú ostatní neschopní.

Reagovat
Alberto Aquilani

Moscardelli je nahodou pán

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Pettirosso

nechápu jak, ale google mi z fotek nahraných na profil udělal Conteho gif. Celkem povedenej

http://bit.ly/18ChPcX

Reagovat
smazaný uživatel

ROMA (4-3-3): De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Balzaretti; Pjanic, De Rossi, Strootman; Florenzi, Totti, Gervinho.

BOLOGNA (4-2-3-1): Curci; Garics, Antonsson, Mantovani, Morleo; Pazienza, Perez; Kone, Diamanti, Laxalt; Cristaldo

Reagovat
smazaný uživatel

forza Roma

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Tu si myslim, ze neni o com a Rim to uhra vklude.. kazdopadne som zvedavy ako to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bologna ma dobry tym, i technicky zdatne hračske individuality, těším se, Řím jsem letos jeste nevidel hrat.

Reagovat
cresposuper

Ofenzíva Bologne je hodne zaujímavá, teším sa na nich.

Reagovat
Pipo123

Petkovič VEN

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
DelPiero137

?! co sa stalo?

Reagovat
M11

Ciro se krasne vybarvil.. doslova

Reagovat
Pinturicchio

Fuj, Immobile je debil.

Reagovat
smazaný uživatel

tak proti Gala nenastupi isto, co je obrovska skoda! Prave toto mohol byt nas tromf.. Ciro, Ciro nakopat ta do zadku

Reagovat
Melchior

zajímalo by mě, co bude na Gala za útok.. docela bych bral Q+L nebo V+L

Reagovat
Pinturicchio

Mirko + Nando

Reagovat
smazaný uživatel

Skor Gio + Nando abo Fabio + Nando, isto nie Mirko + Nando, bo Miro toho moc nenabeha a tam musi pri Nandovi byt niekto obratny, rychly..

Reagovat
Melchior

Fabio toho nenaběhá o nic víc, než Vučinić a Giovinco už prokázal, že pravidelně selhává v koncovce, podle mě je Vučinić + Llorente nejlepší možnost

Reagovat
Pinturicchio

Nando toho proti Hellasu oběhal dost a dost, Miro dnes pressoval snad nejlíp z celého týmu, nebál bych se téhle dvojice, navíc k sobě výborně pasujou typologicky.

Reagovat
smazaný uživatel

hm no uvidime, mne sa Mirko minulu sezonu pacil a nebojim sa napisat, ze pre mna to bol najlepsi utocnik.. zatial tuto je aspon pre mna taky nemastny, neslany ale uvidime ako to Tonda posklada. Tak ci tak, musime vyhrat!

Reagovat
Pinturicchio

Minulý rok byl určitě nejlepší, ... jemu moc nesvědčí, když jde z lavičky, mi přijde, jako žolík není moc vhodný.

Reagovat
10

Mirko z lavičky je v 99.8% případů úplně mimo

Reagovat
smazaný uživatel

JJ ten pocit mam aj ja, ze nejako sa nevie chytit potom.

Reagovat
Mr.Jindros

Mirko je imho jistota. K němu tipuji Qčko.

Reagovat
DelPiero137

Dufam ze to nie je tak vazne ako na obrazku, bez neho je ten utok bez akej kolvek bojovnosti, kreativity. Tevez klobuk dole ze to odohral a pokracoval

Reagovat
Largo

Gervinho lepší zápas od zápasu!

Reagovat
Melchior

btw Giaccherini další gól a opět nejlepší z tý sebranky co hraje za Sunderland..

Reagovat
smazaný uživatel

AS. Takovy vykon jsem od žádného tymu snad rok neviděl. Neuvěřitelné. Letní přípravu jsem vubec nesledoval, neznam vysledky. Ale Rudi je musel asi honit od nevidim do nevidim, protože to co uhrajou fyzicky, každý Říman předběhne soupeře do tři sekund, Římane jsou všude, utočnik brani, obrance střili na branu, zaklada utok. Fyzicka připrava byla v Římě zjevně vyraznou složkou. Loňské AS a to letošní je rozdil tak 1000 stupnu, pod Zemanem to byl děs, nyní nadhera. Nejlepší rozdil je vidět na Balzovi, loni hral na urovni Serie C, letos by z fleku posadil Albu nebo Evru v TOPklubu. Jezdec nejen na levo, ale v klidu i přes nohu na pravo. Strootman je fantasticka posila, co si dovoli, to je nehorazne Dneska dostava zatim co proto od Bolognskych, ale i tak si je vodi s prstem v nose, ta leva strana je neudržitelna, Kevin + Federico. No a nejlepší na konec, Gervinho. Nečekal jsem absolutně, že v Římě něco předvede, za rok se spakuje a pujde do Panathinaikosu nebo někam. Ale on je neudrzitelny. Jeho fyzička a technika je k sežraní. Škoda, že nedal ten druhej najezd, jak tam pul hodiny koupal Curciho. Škoda. Řím se fotbalem baví, baví i fanoušky i nezaujate. Zatim to po dnesnim polocase vidim na každej zapas 6-0 v poločase a scudetto. Jsem fakt nadšen. Bologna neměla nic, kromě asi tři minut kolem 40.minuty. Diamanti neviditelnej.

Reagovat
smazaný uživatel

AS Řím, ale ještě nemělo soupeře, který by je řádně prověřil, uvidíme jak si budou stát v porovnání s Juve a Neapolí

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že na titul to stačit nebude ten si Juve uhraje, ale 2-3 místo je reálné

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. Ale takhle jsou rozjetí a nemusi se vubec nikoho bat. Jistě to bude velký boj, ale AS jede a myslím, že nejen v Neapoli nebo Milaně se boji, ale hlavně v Turině.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
DelPiero137

Som velmi zvedavy na konfrontaciu AS s Interom a Neapolom. Zatial to valcuju az neskutocne (aj ked som videl len derby).

Reagovat
spider_8

Já bych to krotil. Moc nevěřím, že tohle půjde udržet dlouhodobě.

Reagovat
Largo

Reagovat
Mr.Jindros

Řím už by se mohl krotit. Příští tři zápasy mají s Interem, Neapolí a Udinese, tak jsem zvědavý. Můžeme být možná rádi, že bylo AS předchozí dvě sezóny bržděno jelity na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu jak někdo můze někdo přemýšlet o zemanovi na lavičku repre

Reagovat
Mr.Jindros

Tak já nevěřím, že o něm Pelta a spol reálně uvažují. To jsou spíš výmysly neinformovaných internetových diskutérů.

Reagovat
M11

AS valec jako krava.. pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

parada

Reagovat
Melchior

je dobře, že si Juve zatím jede i po těžších soupeřích (hl. některé venkovní zápasy) pořád to svoje a Řím to zatím táhne, za chvíli se role obrátí a bude to přesně ta situace, která bude potřeba na strhnutí vedení v tabulce

Reagovat
Melchior

ale jinak všechna čest Římu, letos jsem je nečekal nahoře, spíš jsem tipoval Neapol, Inter, fialky a pak dlouho nic.. :-)

Reagovat
Alberto Aquilani

Mame o 10 bodov viac jak minulu sezonu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdo ví jestli jsme někdy takovýhle start do sezony vůbec měli (15 let do zpátku určitě ne)

Reagovat
juveforever

Merda Roma

Reagovat
smazaný uživatel

?????

Reagovat
danko10

Ty sa netešíš, že vás dnes sudí zasa udržal na dostrel?

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

kupim od gervinha tu jeho krasnu celenku

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma ma viac bodov ako AC a Manchester United spolu

Reagovat
Pipo123

No také Man U má 2x viac zápasov za sebou a los im tiež neprial, pôjdu hore to isté aj AC inak Totti

Reagovat
smazaný uživatel

no a hlavně mě udivuje i to skóre AS Roma...to by jsi musel sečíst skóre Arsenalu, Liverpoolu, Tottenhamu a Chelsea aby měli lepší

Reagovat
FCSL

Gervinho

Reagovat
Alberto Aquilani

Totti dneska 2 áčka, celkovo už myslím má 6

Reagovat
Pipo123

Trojica Totti, Hernanes, Candrava ma držia vo fante, zvyšok nula bodov, škoda len že Totti nedáva viac gólov

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nechal Gervinha na lavce no

Reagovat
herbage

Gervais. Konečně našel ligu, kde vyniknou jeho přednost

Reagovat
Alberto Aquilani

Som sa pozrel na tabulku a až mi došlo zle, že je Livorno 8., som si hovoril jak je to možné, a oni tie body získali s najvacsimi šupákmi v lige, hned mi odlahlo ....jo a stále sme v 2.poločase nedostali gol, vlastne sme ho celkovo dostali len 1 :-)

Reagovat
Pasha

AS Rím jednoducho nádhera, konečne sú tam, kam patria

Reagovat
smazaný uživatel

pockaj ked pride arab sktorim jednaju to bude masaker

Reagovat
Woods

ved nie su v strede tabulku

Reagovat
raduinho

Krásná tabulka, jen prohodit Juve s AS a Fiore s Neapolí. Zatím paráda

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pettirosso

jééé, supr

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Pettirosso

Kdes na to narazil prosim te? Pepka uz parim, je to nic moc, ale PEPEE

Reagovat
smazaný uživatel

protože to sdílel Chiellini na fb...

Reagovat
Pettirosso

Jezis ta Chielliniho je blbost 3 hry a dobry..

Reagovat
olis

Garcia

Reagovat
Pinturicchio

Predááátor

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

už to k němu i sedí když má teď instinkt zabijáka

Reagovat
Pinturicchio

Hlavně, ať mu to tam padá dál, moje Fanta to bude potřebovat.

Reagovat
ryzskej

Reagovat
Shevchenko

Jsem zvědav, kolik kol tady Juventinům vydrží to sympatizování s Romou.

Reagovat
10

dávám si tak 2-3 kola

Reagovat
M11

jestli ma nekdo vyhrat titul krome nas.. at je to Roma

Reagovat
Pinturicchio

Když ne Juve, tak AS nebo Viola.

Reagovat
olis

tak to tu na konci sezony vacsina z vas nebude nadsena

Reagovat
Pinturicchio

Jelikož tady drtivá většina uživatelů nesnáší Juventus, tak s tebou musím souhlasit.

Reagovat
olis

myslim ze v talianskej sekcii tu poctom vladnete a ostatnych trolov co sem chodia neratam

Reagovat
Pinturicchio

To je pravda, jenže pořád je tady mnohem víc lidí, kteří budou přát titul komukoliv, jen ne Juve, než nás Juventinů.

Reagovat
The Krupy

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

od spalettiho nie sme zvyknuti ich brat vazne

Reagovat
10

a Ranieriho 2. místo?

Reagovat
stuff

hej, ten run bol neskutocny. ale cely cas akoby som neveril, ze to dokaze

Reagovat
Pinturicchio

Až do konce ligy, protože titul získáme my.

Reagovat
Tomanatura

Dokud nebudou opravdovou hrozbou

Reagovat
Pinturicchio

Internetoví znalci lidských duší a pohnutek, takoví jsou nejlepší, ... a nejzábavnější.

Reagovat
The Krupy

Ale však majú pravdu, to je bežný prístup fanúšikov. Tiež nebudeš dávať Rome palce za výhry keď budú povedzme o dva body za nami.

Reagovat
Pinturicchio

Za druhé místo dva body za náma? To klidně budu, to druhé místo jim moc přeju.

Reagovat
The Krupy

Mňa serú už teraz

Reagovat
Tomanatura

K smichu jsi pouze ty, pokud nevis o tom naprosto beznem faktu.

Reagovat
Pinturicchio

Už je to dokonce fakt, pokračujte, pane Freude.

Reagovat
The Krupy

Ja s nimi nesympatizujem. Za posledné dva roky som si omnoho viac obľúbil Lazio.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jenom divím, že už tu nejsou názory, že je Neapol přeceňovaná a na boj o horní příčky jí fasuje jenom člověk, kterej Calciu nerozumí.

Reagovat
mastakillah

Ale jo jsou a asi tu budou vždycky. To už je takovej místní úděl

Reagovat
Pinturicchio

Ale ono se není čemu divit, stačí kouknout na ty vaše jara, ... pokud se bavíme o boji o Scudetto.

Reagovat
mastakillah

Na druhou stranu. Ac má zase klasicky špatnej podzim a stejně se takhle o nich nikdy nebavilo, že jsou přeceňovaní, nemají na boj o scudetto atd. Chápu, mají bohatou historii, je to věhlasný klub a podobně, ale v toho pohledu co jsi ted zmínil tak to je ta stejná písnička

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, že ta tabulka může být na konci sezony od shora dolu jiná a dost pravděpodobně to tak bude, jenom mě baví to, že je tak nahoře tým, na kterém se tu fandové calcia tak vehementně shodli, že je přeceňovaný lidma odjinud. Já se jim nijak nevysmívám, pro mě je zase obrovský překvapení vstup do sezony AS a osobně jsem tipoval kapku výš Violu.

Reagovat
Pinturicchio

Určitě, nejsou to fakta, ale historie se ráda opakuje, ... a stejně, jako si myslím, že vy nebudete o titul hrát kvůli jaru, tak AC právě zase kvůli podzimu.

Reagovat
mastakillah

No možná to tak bude, ale věřím, že letos jsme celkově silnější jak loni, máme širší kádr a navíc věřím, že přez zimu ještě někdo přijde (třeba Mata). Na tohle je Rafa dost zkušenej, abychom to nějak zvládli. Aspoň v to věřím

Reagovat
Pinturicchio

Určitě je to možné, možná to "prokletí" zlomí právě Benitez.

Reagovat
stuff

ja som zvedavy, ci tento fenomen nebol skor o Mazzarim, ako o Neapole.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. U mna som to iste pocitil minuly rok s Violou. Sympaticky tym, trener, nech sa im dari. Akonahle nam zacali sliapat na päty, sympatie opadli. A tak to bude aj s AS v pripade juventinov, ak budu takto hrat nadalej. Nech si kazdy teraz nahovara co chce.

Reagovat
10

naopak bych řekl, že Viole se přálo až do konce, rozhodně na úkor vás, v boji o Scudetto nás neohrožovala...tak jsem to měl já, zvlášť když si vzpomenu na ty okolnosti vzestupu AC

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Ak to nebolo jasne, pisal som to z mojho pohladu fanusika AC. To, ze ste im priali vy je pochopitelne, rovnako ako ked sa teraz bude priat AS na ukor vas..

Reagovat
DelPiero137

ak to budu vyhravat hrou a podstivymi vysledkami tak dlhsie. Ak to bude haluz ala CFC a pod. tak budem nasranejsi no. Aktualne maju dobru formu, co o nasich neplati asi o nikom.

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokud Juve bude vyhrávat zápasy krásnou hrou a ne haluzema, tak jim ten titul budu taky přát

Reagovat
DelPiero137

Tuto sezonu okrem zapasu s Torom to bolo zasluzene. Sanci tam bolo neurekom, super vacsinou premienal kazdu druhu sancu. Este ze si vytvorili len dve sance v zapase

Reagovat
Pinturicchio

I s Torem to bylo zasloužené, protože pokud Býci nevystřelí za celý zápas na bránu, bod si prostě nezaslouží, i v ostatních statistikách jsme byli jasně lepší.

Reagovat
DelPiero137

To je tiez pravda, Toro bolo neskodne a to sme hrali odovzdane, na pol plynu. Ale na tento zapas budem spominat kde sme herne velmi prepadli.

Reagovat
Pinturicchio

Herně to stálo za prd, to zas jo.

Reagovat
smazaný uživatel

já netvrdím, že to nebylo zatím zasloužené...jen říkám, že pokud si Juve vyhraje titul zaslouženýma výhrama a ne haluzema, tak nezbyde nic jiného, než jim pogratulovat

Reagovat
M11

jeste si ho muzem zaplatit

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Snad brzo zhebnou a půjdou do kopru! Nevěřím, že jim to vydrží celou sezónu. Těším se, až dostanou Inter, Neapol, Violu nebo nás. Padnou, věřím tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

a už je to tady

Reagovat
smazaný uživatel

Co je tady? Nepatřím mezi ty obdivovatele AS, co tu z řad Juve jsou, a nikdy jsem nepatřil. Jsem rád, že konečně začali něco hrát, což je dobře pro zvýšení konkurence, ale abych tvrdil, že bych se smířil s tím, že by byli na konci před námi? Ani náhodou. Pokud nevyhrajeme titul, pak to znamená neúspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

však v pohodě...to byl jen takový sranda příspěvek. Já se taky nesmířím s tím, pokud bude na konci Juve před námi (ani nikdo jiný)...a to už platí několik let...holt vždycky jsem musel ale uznat kvalitu soupeřů a smířit se s tím, že AS bylo maximálně druhý. Tak ale věřit se musí vždycky!

Reagovat
DelPiero137

Myslim ze vsetci z tabora Juve su natom tak. Nikto sa nechce zmierit s tym ze skoncia pred nami a nam ujde titul. Ale AS skratka hraje zatial! dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Z týchto 4 zápasov bude min. 8 bodov a ideme ďalej...

Reagovat
smazaný uživatel

Budu překvapený, pokud jich bude víc jak 6.

Reagovat
smazaný uživatel

Všetko je možné, ja som písal skôr také optimistické želanie... Nech ten boj o Scudetto je zaujímavý, nie ako posledné roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Ked tak pozeram zostrih L1 tak SA nie je natom s rozhodcami najhorsie.

Reagovat
olis

Higuain dnes musel predcasne ukoncit trening v Londyne a mozno nebude k dispozicii, podobne je na tom aj Albiol

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna ze absence Albiola bude proti Arsenalu vyhodou...

Reagovat
olis

to tazko

Reagovat
10

Určitě ne, když by místo něj měl hrát Cannavaro

Reagovat
smazaný uživatel

A jo no, jsem marně přemyšlel kdo je ještě pomalejší stoper a ejhle, Neapol ho ma v tymu taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka je z vězení?

Reagovat
Pinturicchio

Rodriquez, VARGAS , ... jsem říkal, že jsme ho mohli zkusit, zadarmo se na tom nedalo prodělat.

Reagovat
olis

Zuniga predlzil zmluvu o 5 rokov, plat 4 mega aj s bonusmy, vykupka 35 mega, konecne

pre mna "top" hrac, velmi dolezity a skvely krok od vedenia

Reagovat
M11

to jako vazne podepisuje takovou smlouvu v cepici ?

Reagovat
Pinturicchio

Pořád nic oproti Zapatovi (Neapol), který podepisoval smlouvu v tričku s Gargamelem.

Reagovat
Pinturicchio

Trochu hipsterské, ale jinak teda úplně v pohodě podle mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná, ale nemam rad tyhle wannabe bryle. To je jak kdybys nosil kšiltovku bez kšiltu.

Reagovat
Pinturicchio

Taky to moc nemusím, ale špatně to na Crisovi nevyzerá

Reagovat
smazaný uživatel

100 lidi...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
10

4 mega

To bude mít Hamšík, Inler a další radost. Tohle vyjde Laurentiise hodně draho.

Reagovat
M11

zahrava si s ohnem

Reagovat
olis

ale prosim ta, Hamsik ma to iste, myslim ze ma 3,5 bez bonusov, je vice-kapitan, skvela kvalita aj ked ty mozno nebudes suhlasit, navyse Hamsik si urcite mohol pytat viac, ved teraz cez leto predlzil takze nema byt co nespokojny, nepodpisoval by nevyhodnu zmluvu, s Inlerom ked sa bude predlzovat urcite tiez dostane viac ak budu s nim spokojny

jednoducno ja to vidim tak ze ked chceme udrzat skvelych hracov, musime im dat aj plat, jednoducho dnes to bohuzial bez toho nejde :/

Reagovat
Pinturicchio

No však o to ale jde a on podobnou smlouvu dostane "nějaký" Zuniga, který není ani z poloviny tak důležitým hráčem, jako Marek. Zunigovo udržení nestojí za takovouhle smlouvu.

Reagovat
M11

Zuniga nam musi byt vdecny.. staci o nej projevit zajem a uz mu Laurentiis nabidne takovou pohadkovou smlouvu o ktere ani Zuniga urcite sam nesnil..

Reagovat
Pinturicchio

Jsme solidární, o tom žádná. , ... proč dostal takovou smlouvu bychom měli vyřešeno, ale pořád nechápu ten zájem Barcelony.

Reagovat
olis

Reagovat
olis

to si myslis ty ze nie je dolezity, nie len podla mna je to velmi kvalitny a dolezity hrac, niektory sa na neho divaju este stale z pohladu ked zaskakoval ze Dossenu, on je uz niekde uplne inde, ja ho kludne zaradim medzi najlepsich hracov na jeho pozicii - netvrdim ze uplne najlepsi, navyse dokaze zahrat obe strany rovnako dobre co moze byt dalsia velka vyhoda

Reagovat
Pinturicchio

Kde píšu, že není důležitý? Píšu, že není ani z poloviny tak důležitý, jako Hamšík, což prostě a jednoduše není. Zajímalo by mě, co bude ADL dělat, až se mu s podobnými požadavky ozvou Inler, Behrami, Maggio, ... a ono to prakticky jistě přijde.

Ono je pro vás Napolitánce určitě příjemné, že dává takhle najevo ambice týmu, ale spíš si myslím, že tímhle si pod sebou pomalu, ale jistě řeže větev. Sranda by byla, kdybyste letos třeba neuhráli LM.

Reagovat
olis

Maggio to si snad robis srandu, ved ide kazdy rok vykonnostne dole, Inler a Behrami si urcite mozu pytat viac kedze hraju dobre, a urcite im neda hocikolko kolko si zapytaju, to je proste blbost, oni si mozu zapytat velmi vela ale ked im tolko nikto neda tak pristupia aj na tolko co im ponukne Neapol

Reagovat
Pinturicchio

Tak, jako na to přistoupil Zuniga?

Reagovat
olis

tam asi mu Barca alebo vy ponukli co ja viem tresnem priklad 3 tak povedal ze ak ma chcete udrzat tak mi dajte 4, nemam sa tu uz chut o tom dohadovat, ja som rad ze predlzil a nechce sa mi tu uz riesit ako to je zle ze dostal taky plat lebo je to podla mna uplne normalne ked sa pozreme ako ide hore Neapol, ak chceme patrit medzi najlepsich tie platy bohuzial take nizke nebudu moct ostat

Reagovat
Pinturicchio

Chápu, že máš radost, že prodloužil, ale nezavíral bych oči před realitou, no. Vem si, že u nás bere takové peníze Tévez, jeden z nejlepších útočníků na světě, u vás to má Zuniga a takový Hamšík bere 3, Inler s Behramim 1,4. Jde mi v podstatě o to, že tu platovou politiku máte nastavenou špatně, podle mě.

Reagovat
10

...o tom vůbec nemluvím, narážím na to, že teď každej bude mít Laurentiise v šachu, protože na příkladu vydírání Zunigy vidí, že stačí málo a dostanou smlouvu jako prase, což Neapol dlouhodobě nemůže udržet

Reagovat
olis

mozno to nie je pravda ale verim ze De Laurentiis si vie spocitat dve a dve a nebude sa pustat do niecoho co neudrzi, to ze si to ty myslis ze to nevie udrzat je pekne ale nemusi to byt pravda, navyse zisky klubu kazdy rok stupaju a zatial sme boli kazdy rok v pluse

Reagovat
Pinturicchio

Zatím to vypadá, že vítězí spíš jeho "velikáštví" a touha ukázat koule než zdravý rozum.

Reagovat
10

a proč jste byli v plusu? protože jste drželi tyhle výdaje na uzdě, teď už máte skoro dvakrát vyšší náklady na platy než 2 roky dozadu, kdy jste hráli poprvé LM, sezonu předtím taky o 40% nižší...

Reagovat
olis

no ale pozeraj sa aj na to ze Neapol teraz bude pravdepodobne dostavat pravidelne peniaze z LM, navyse zisky s marketingu su kazdy rok vyssie a vyssie, takze ano stupaju vydaje ale aj prijmy

Reagovat
Pipo123

Laziu sa zranil Ederson a Pereirinha, problémy má aj mladík Elez, dneska sa ukáže ako dlho budú chýbať toto už nie je možné, toľko hráčov mám mimo len AC a Lazio, zvyšok ligy nám poriadne utečie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele