6. kolo
29.09.2013 20:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Giallorossi si pojistili první místo

Pět branek nasázeli domácí hráči chtělo by se říct bezbranné Bologně. Svěřenci trenéra Pioliho toho ale opravdu předvedli pramálo a domácí hráči s chutí trestali. Dnes poprvé protrhli své prokletí prvních poločasů a během něj skórovali už třikrát.

Zkušený arbitr Carmine Russo přivedl obě jedenáctky co středu Olympijského stadionu, kapitáni Totti s Diamantim si potřásli rukou a domácí Vlci obstarali rozehrávku. Místo zraněného Brazilce Maicona obsadil řecký bek Torosidis, který se s obdobně aktivním Florenzim snažil tvořit hru AS. V prvních pěti minutách ale jejich snaha přicházela vniveč, protože Rossoblu si bez větších problémů domácí borce rozebírali. Římané v prvních pěti zápasech dodržovali dvě jednoduchá pravidla: nikdy neskóruj v prvním poločase; ve druhém rozhodni utkání. Dnes konečně první z nich porušili.

Trenér Rudi Garcia dlouho váhal mezi nasazením Adema Ljajiće a Alessandra Florenziho. Nakonec se rozhodl pro Itala a dobře udělal - Pjanićova rána z volného přímého kopu se po Curciho vyboxování dostala přesně k Florenzimu a mladý talent se hlavičkou nemýlil - 1:0.

Hosté mohli inkasovat o dvě minuty později, když ve formě hrající bek Balzaretti jen těsně minul tyč po tečované přihrávce od Tottiho. Po patnácti minutách už obrana Bologně nedokázala držet krok s ofenzívou AS, což dokumentoval Gervinho. Posila z Arsenalu zprvu nezažívala klidné momenty, postupně se ale ofenzivní rychlík lepší. Jeho premiérová branka proti Sampdorii znamenala navýšení vedení, dnes probíhala spolupráce obou zmíněných stejně - i kvůli laxnímu přístupu hostujících obránců Gervinho mohl v klidu zamířit a zvýšit na 2:0!

Rudi Garcia má možná nového nápadníka na pozici hrotového hráče. Po krásném sólu proti Sampdorii se i dnes zapsal do střelecké listiny Mehdi Benatia. Nejprve Curci nezachytil centrovaný míč, z následného rohu se Benatia přesnou ranou z voleje prosadil. Původním zaměstnáním stoper už podruhé za sebou ukázal ofenzivní sklony!

Jako by si AS chtělo vynahradit bezbrankové první poločasy předchozích pěti utkání, Bologna se po hřišti spíše ploužila. Navíc si Vlci každou kombinaci užívali a náročné publikum dokázalo jejich práci náležitě ocenit. Bologna se ale ještě nevzdala - střela Diamantiho však zamířila těsně vedle tyče. Velkou šanci AS Gervinho nezvládl zakončit přesně podle představ, v obležení tří protihráčů vytěžil alespoň míč. Druhý poločas začali hosté s větší agresivitou, obranu Giallorossi se jim ale stále překonat nedařilo.

Původně příjemné podmínky k fotbalu přerušil hustý déšť, který problematizoval kombinační hru obou týmů. Takže přišly na řadu střely - první tvrdou ránu od kopaček vypustil střídající Řek Christodoulopoulos. Ztížené podmínky vyhovovaly spíše hostům, Vlci jako by se nedokázali přizpůsobit. To však prolomil Gervinho, který využil zaváhání stínujícího obránce a po skvělém krytí míče zakroutil míč mimo dosah brankáře Curciho - druhý zásah pro bývalého útočníka Arsenalu.

Při střídání si reprezentant Pobřeží slonoviny vysloužil potlesk, jeho místo zaujal Srb Adem Ljajić. Tempo hry poté mírně opadlo, pauzu mezi šancemi vyplnila jen nepříjemná rána Koneho. Do velké šance se posléze dostal střídající veterán Marco Borriello, ale napálil jen boční síť. O mnoho lépe se už vedlo Ademu Ljajićovi, který z úhlu prostřelil brankáře Curciho a mohl pět minut před koncem utkání slavit svůj třetí gól. Hrozivé skóre 5:0 Bologna nijak nevylepšila a dnes večer nepředvedla vůbec nic. Domácí Vlci zaslouženě vítězí a udržují si první příčku.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
scr

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím dobře, že má AS ve znaku psa? Neměli ve znaku krávu? Jestli ano, tak může mi někdo vysvětlit, kdy se udála změna a proč?

Reagovat
Slejdy

ty si taky krava, je to vlcice

Reagovat
smazaný uživatel

děláš si prdel, že to nechápeš?

Reagovat
ryzskej

Mrkni na jeho nick a hned ti to musí být jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si dement... pes a krava LOL

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď jsem se vážně pobavil. :-D

Reagovat
smazaný uživatel

ne to je nosorožec který který kojí medvědy,takže vlastne mědvědi dojej as ,samozřejmně spolu s nosorožcem

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
scr

parada..pristi kolo bude zajimave...

Reagovat
smazaný uživatel

paráda AS

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele