Serie A - preview 6. kola

28.09.2013, 08:59, aktualizováno 30.09.2013, 08:34
Previews
Fiorentina v minulém kole prohrála na půdě Interu a nejlepší týmy se jí trochu vzdálily. Proto fialky v pondělní dohrávce proti Parmě pomýšlejí jedině na výhru. Nebude to ale snadná práce, protože soupeř přijíždí povzbuzen středeční výhrou nad Atalantou.
ACF Fiorentina - Parma FC  (pondělí 20:45)
Toskánský gigant by se rád opět zapojil do bitvy o nejvyšší příčky, z něhož na chvíli vypadl. Po prohře z rukou Interu Milán jej čeká soupeř možná papírově slabší, zato však odhodlanější. Navíc se Ducali podařilo v minulém kole zvítězit na Parmou, na což by Donadoniho svěřenci rádi navázali.

Nerazzurri připravili Fialkám jejich první prohru v nové sezoně. Ve čtvrteční dohrávce pátého kola sice hosté z Toskánska vedli díky proměněné penaltě Pepita Rossiho, nicméně dobře organizovaný Inter po góle Estebana Cambiassa srovnal. V závěrečných fázích zápasu přežili domácí hráči několik tutovek Montellova výběru a po střele obránce Jonathana sami zasadili smrtící úder.

Přesto se mladý trenér na prohru nedívá pouze z negativních hledisek. Po zápase svěřil novinářům svůj pohled: "Nevidím na prohře nic špatného, jediná věc, která se mi nelíbí, je výsledek. S naší hrou jsem ale velice spokojen a hráči samotní na sebe mohou být hrdí," chválil jindy pragmatický taktik.

Fialky nemají zrovna snadnou pozici. S ne právě zkušeným kádrem musí čelit boji na více frontách - kromě ligové scény je to především Evropská liga, do níž se Viole podařilo proniknout. Jistě, účast v ní s sebou přináší prestiž, ale ubírá cenné síly. A ty by Fiorentině mohly začít docházet. Po remíze s Cagliari sice toskánský tým odpověděl výhrou nad Atalantou Bergamo, ale právě poslední ligová prohra ukazuje, že bývalý útočník AS Řím má se svým týmem ještě mnohé mezery. Jednou z nich je momentálně i absence klíčových hráčů, jakými jsou Juan Cuadrado nebo Mario Gómez.

V pondělní dohrávce šestého kola se na stadionu Artemia Franchiho představí Parma. Ani ta doposud neměla příliš štěstí na soupeře a oponent v podobě Fialek jí situaci rozhodně neulehčuje. Pozitivem je fakt, že proti každému ze soupeřů předvedli Ducali bojovný výkon. Dobře odváděná práce na trénincích se Donadoniho mužstvu konečně vyplatila, když na prohru s AS Řím navázali vítězstvím nad Atalantou Bergamo. V gólově bohatém klání Ducali porazili svého soupeře těsně 4:3, dvěma zásahy se zaskvěl zejména záložník Marco Parolo.

Parmu ale trápí rozsáhlá marodka. Do utkání nenastoupí Amauri, Daniele Galloppa ani Gabriel Paletta. V ofenzivní linii by se měl představit Jonathan Biabiany vedle zkušeného Antonia Cassana, do utkání pravděpodobně zasáhne také další bývalý Říman - Stefano Okaka Chuka. Poslední vzájemný zápas zbarvil Fiorentinu do fialova, protože domácí tým díky Tonimu a Jovetićovi zvítězil. Oplatí mu Parma výsledek?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomović, Rodriguez, Savić, Alonso - Aquilani, Pizarro, Ambrosini - Borja Valero, Joaquin - Rossi
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Felipe, Lucarelli - Rosi, Acquah, Gargano, Parolo, Gobbi - Cassano, Biabiany
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Juventus FC  (neděle 12:30)
Velkým tahákem šestého kola bude také divácky sledované turínské derby mezi Juventusem a FC Turínem. Favoritem bude samozřejmě obhájce prvenství, ale turínští letos hrají velmi dobře a svého slavnějšího soka hodlají konečně skolit.

FC Turín zatím pod trenérem Venturou šlape a v tabulce mu před tímto kolem patří osmé místo. Naposledy se Granata představila doma proti Hellasu Verona, ovšem pouze remizovala 2:2. Opět se střelecky prosadil Alessio Cerci. Italský reprezentant je s pěti brankami aktuálně nejlepším střelcem Serie A a na turínské derby se hodně těší. "Nikdy jsem v derby neskóroval, ale musí to být skvělý pocit. Doufá, že se mi to v neděli podaří a přispěje to k výhře mého týmu," prohlásil nabuzený Alessio Cerci.

Juventus jakožto obhájce prvenství nechce nic jiného, než městského rivala porazit. Stará dáma za pět kol nenašla přemožitele a trenér Antonio Conte doufá, že se série bez porážky protáhne na šest utkání. Juventus naposledy zvítězil na hřišti Chieva, avšak tříbodový zisk se nerodil lehce. Conteho svěřenci museli totiž po brance Théréaua otáčet skóre, což se podařilo. Nyní favorit vyhlíží těžký zápas s Turínem.

"Nebude to jednoduchý zápas. Derby nikdy není jednoduché a proto musíme být připraveni. Musíme být ve střehu od začátku do konce a nesmíme dávat žádný prostor Cercimu, který odvádí skvělou práci," nechal se před derby slyšet Andrea Barzagli.

Turínští se musejí obejít bez Larronda a také potrestanou trojici Gazzi, Barreto, Gillet. Na druhé straně má Conte kompletní kádr, krom dlouhodobě absentovaných Pepeho, Rubinha a Cacerese.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Darmian, Bovo, Moretti - D'Amrosio, Basha, Vives, El Kaddouri, Pasquale - Cerci, Meggiorini
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, Asamoah - Tevéz, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.50 - 4.20 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Sassuolo - SS Lazio  (neděle 15:00)
Nováček Serie A si zatím jen těžko zvyká na náročné boje první italské ligy, což dokumentuje svou pozicí v tabulce i předvedenou hrou. Poslednímu celku probíhajícího ročníku se vůbec nedaří a na kontě má pouze jeden bod. Nyní navíc hostí římské Lazio.

Po dlouhé době (přesněji po čtyřech kolech) se Sassuolo dočkalo prvních bodů. Respektive, jednoho bodu za remízu s Neapolí. Výsledek to byl vskutku nečekaný, Partenopei byli jasným favoritem středečního zápasu. Na brzkou branku Blerima Džemailiho ale dokázal reagovat mladý útočník Simone Zaza, který srovnal na konečných 1:1. Nyní by si Sassuolo přálo skalp dalšího velikána.

Pro Lazio se nejedná o zrovna snadné týdny. Náročný program Serie A mají Biancocelesti zpestřený ještě bojem v Evropské lize, do níž se díky výhře nad městským rivalem probojovali. První prověrka se svěřencům trenéra Vladimira Petkoviće vydařila na výbornou, když na Olympijském stadionu porazili polskou Legii Varšava a připsali si první tři body. Následný zápas jim ale tak dobře nevyšel - prestižní římské derby vyhrálo díky brankám Federica Balzarettiho a Adema Ljajiće AS. Z porážky s věčným rivalem se ale Lazio vzpamatovalo velice rychle, když se do Říma podívala Catania.

Vložené kolo domácí hráči zvládli a díky brankám Edersona, Luliće a Hernanese zvítězili nad Elefantini 3:1. Sassuolu se daří mnohem méně. Zvláště domácí půda dělá hráčům pod vedením trenéra Eusebia Di Francesca velké problémy. Ve dvou domácích zápasech inkasovali hned jedenáct branek, sami skórovali jen jednou. Jistě, může za to především vysoká prohra 7:0 od Interu Milán, přesto je na mladého trenéra neustále vyvíjen tlak. příval špatných zpráv ale pro Sassuolo nekončí jen u špatné koncovky, ještě horší obranné činnosti nebo posledního místa.

Stadion Cittá del Tricolore bude dalším dějištěm boje s favoritem, stejně jako proti Neapoli ale budou chtít svěřenci trenéra Eusebia Di Francesca překvapit mnohé a ponechat si alespoň nějaké body. Proti zkušenému Laziu to ovšem nebude snadné. Čáastečně by domácí tým mohl profitovat z faktu, že římský celek čeká v nadcházejícím týdnu utkání Evropsé ligy proti tureckému Trabzonsporu, což by mohlo odvádět pozornost jeho hráčů. I přesto jsou hosté jasným favoritem.

Nováček ligové scény se v následujícím utkání bude muset obejít bez několika zraněných hráčů. Mimo jiné nemohou do zápasu naskočit dlouhodobě zraněný Emanuele Terranova, Marcelo Gazzola, Luca Marrone, Carl Valeri a Gomes. Také Lazio se potýká s řadou indisponovaných hráčů. Sedmička čítá jména jako Berisha, Stefan Radu, Giuseppe Biava, Diego Novaretti, Abdoulay Konko, záložník Lucas Biglia a útočník Miroslav Klose. Šanci na místě německého střelce by měl dostat veterán Sergio Floccari. Tyto dva týmy se ještě nikdy nesetkaly - jak tedy dopadne jejich premiéra?
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Antei, Acerbi, Marzorati - Schelotto, Kurtić, Magnanelli, Missiroli, Longhi - Zaza, Berardi
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Cavanda, Ciani, Dias, Pereirinha - Candreva, Gonzalez, Ledesma, Hernanes, Ederson - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - AS Livorno  (neděle 15:00)
Další souboj letošních nováčků obstarají Hellas Verona a Livorno. Oba celky si zatím vedou dobře a zaujímají pozici v první desítce. Livorno dokonce ztrácí na evropské poháry jen dva body.

Hellas i Livorno po svém návratu do Serie A okamžitě dali najevo, že se nespokojí jen s bojem o záchranu. Veronský celek dokázal například porazit AC Milán, či nasbírat bod na půdě nevyzpitatelného FC Turína. Právě zápas s Granatou se odehrál ve středu během vloženého kola. Turínští dvakrát vedli, pokaždé po brance Cerciho, jenže soupeř vždy zareagoval a nakonec si odvezl bod.

Livorno po úvodní porážce s AS Řím zabralo a od té doby neokusilo hořkost porážky. Hosté smetli Sassuolo i si poradili s Catanii a v tabulce se posunuli na velice dobré sedmé místo.

Domácí se s Livornem ještě v historii samostatné italsé ligy nikdy nepotkali. Vždy se jednalo o bitvu v rámci Serii B. Nutno ale podotknout, že Hellas má mnohem leoší nabídku. Domácí musejí vyřešit absenci Ragatzua, Maietty a Martinha. Hosté také počítají ztráty, jsou jimi Botta a De Lucia.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Gonzalez, Moras, Agostini - Romulo, Cirigliano, Jorginho - Gomez, Toni, Jankovič
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Coda, Emerson, Ceccherini - Schiattarella, Luci, Duncan, Biagianti, Gemiti - Emeghara, Paulinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Sicilský klub se ocitá v potížích již na začátku dlouhé cesty zvané "Serie A 2013/2014". Catania Calcio totiž stále ještě nevyhrála, což jí v budoucnu může přijít draho. Vedení ale neláme hůl a dává týmu další šanci. O tu se Catania i s Plašilem popere proti Chievu Verona.

Oba týmy sice vložené kolo prohrály, přece však je v jejich způsobu hry patrný rozdíl. Zlepšující se Chievo ztratilo body s favorizovaným Juventusem po takticky zvládnutém utkání až kvůli vlastnímu gólu obránce Alessandra Bernardiniho. Stará dáma ale musela čekat celý první poločas, než se jí povedlo vyrovnat. Sicilský celek také prohrál, v jeho případě ale obraz hry rozhodně neodpovídal definici vyrovnané partie. Po nadějné remíze s Parmou se Catania utkala s římským Laziem a favorit na domácí půdě díky brankám Luliće, Edersona a Hernanese uspěl v poměru 3:1.

Catania se tak pomalu stává pouhým stínem ambiciozního týmu, který se snažil projít až do evropských pohárů. Malý rozpočet nikdy nebránil sicilskému výběru v těžkých bojích o své místo na slunci. Od dob, kdy tým opustil mladý trenér Vincenzo Montella, se ale věci na Sicílii neubírají právě nejlepším směrem. To však Slonům nebrání v postupu tabulkou. Ideální start by mohli domácí spustit právě v utkání s Chievem.

Veronský celek také nepůsobí právě jistým dojmem suverénnosti, Laziu dokonce (na rozdíl od Catanie) nevstřelil ani branku. Díky veteránům Sergiu Pellissierovi a Lucovi Rigonimu však Mussi volanti otočili utkání s Udinese a tři body zůstaly na stadionu Marc'Antonio Bentegodi.

Za domácí tým nenastoupí zranění Mariano Izco, Gino Peruzzi, Lucas Castro a kvůli kartám stojící Giuseppe Bellusci. Do základu hostí by se mohl opět vmísit uzdravený Perparim Hetemaj, utkání naopak pravděpodobně vynechá dvojice Dario Dainelli - Tomaz Kupisz. Ještě se krátce zmiňme o statistikách - v šesti vzájemných duelech se hned třikrát radovalo Chievo Verona.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Rolin, Legrottaglie, Spolli - Alvarez, Plašil, Almiron, Guarente, Monzón - Barrientos, Bergessio
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Frey, Bernardini, Cesar, Dramè - Hetemaj, Radovanović, L.Rigoni, Estigarribia - Théréau, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - Inter Milán  (neděle 15:00)
Zatím neporažený Inter pocestuje pro další body na horkou Sardinskou půdu. Cagliari má na svém kontě zatím jedno vítězství a hned tři remízy. Bod proti rozjetému Interu by byl nejspíš úspěchem.

Cagliari je se třemi remízami a jedním vítězstvím na solidní dvanácté pozici, avšak liga je teprve na začátku. Sardinský celek si při posledním ligovém duelu rozdělil body s Livornem a nyní se poměří s Interem. "Musíme hrát jako tým, být v zadu organizovaní a doufat v nějaký povedený brejk. Budeme se snažit naší hru, ale proti takovému soupeři to nebude jednoduché. Odvádějí skvělou práci a mají fantastického trenéra, který jim vštípil svůj styl za krátkou dobu," pochválil Inter a práci jeho trenéra Nainggolan.

Inter v počátku sezony překvapivě šlape a fanoušci po dlouhé době mohou být zase spokojeni. Nerazzurri totiž ještě nenašli přemožitele a okupují první tři pozice zaručující pro příští sezonu Ligu mistrů. Forma Interu se naposledy projevila zápasem s Fiorentinou. Fialky prohráli těsně 2:1. "Zasloužili jsme si vyhrát proti tak silnému týmu, jakým Fiorentina je. Jsem velmi potěšen rakcí týmu, když šla Fiorentina do vedení," neskrýval radost Walter Mazzarri.

Cagliari se bude muset obejít bez Pisana, Cossua a Ekdala, což jsou citelné zásahy do základní jedenáctky. Inter má na začátku letošní sezony oproti té minulé jednu velkou výhodu a sice téměř prázdnou marodku. Zranění jsou sice veterání Chivu se Zanettim, ale úspěšná kostra týmu, která má momentální formu zůstává v pořádku. Schází také náhradní brankář Carrizo.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Rossettini, Astori, Murru - Dessena, Conti, Naingollan - Cabrera - Pinilla, Ibarbo
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus - Jonathan, Guarín, Cambiasso, Taider, Nagatomo - Álvarez, Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Atalanta neprožívá dobrý vstup do sezony, jelikož z pěti zápasů získala jen pět bodů. Trenér Stefano Colantuono věří, že jeho tým v neděli proti Udinese zabere. Hostům v tuto chvíli patří desátá příčka, i oni pomýšlejí na lepší umístění.

Tým z Bergama porazil pouze Turín, v týdnu v divoké přestřelce podlehl Parmě. "Máme problémy v obranné fázi, což se znovu potvrdilo. Dobře víme, co potřebujeme zlepšit. Pevná obrana je základ," říká Colantuono, který se svůj tým snaží probrat i změnami herního systému.

Domácí budou postrádat vykartovaného obránce Yepese, přesto věří v úspěch. "Soupeř má velký potenciál, na to se ale nesmíme ohlížet. Potřebujeme vyhrát a věřím, že se nám to povede," dodal kouč. Atalanta je se třemi body těsně nad sestupovými příčkami.

U Udinese je už tradicí, že mívá slabší rozjezdy sezony, o to lepší výkony pak podává v dalším průběhu. Jestli tomu tak bude letos, to se teprve uvidí. Svěřenci Franciska Guidolina si svou situaci vylepšili úterní výhrou nad Janovem, po které jsou se sedmi body desátí.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Bellini, Standardo, Canini - Raimondi, Brienza, Cigarini, Carmona, Del Grosso - Bonaventura - Denis.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Kelava - Heurtaux, Danilo, Naldo - Basta, Agyemang-Badu, Allan, Lazzari, Gabriel Silva - Maicosuel; Di Natale.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Bologna FC  (neděle 20:45)
Trenér Rudi Garcia po dlouhé řadě koučů konečně dokázal vtisknout hře AS smysl a styl, díky kterému se zatím Giallorossi drží na prvním místě. Bologna ale již v minulé sezoně dokázala, že otáčet zápasy s favorizovanými Vlky jí nečiní větších problémů. A ráda by se o to pokusila opět.

Zatímco v minulé sezoně se ale Bologně vstup do sezony dařil, v té letošní je to úplně jiná píseň. Rossoblu bojují o záchranu a dokonce ještě nevyhráli! V drtivé úvodní premiéře nové sezony přivítala Pioliho tým Neapol, která neměla slitování a po třech přesných zásazích si všechny tři body nechala na San Paolu. Po remízách se Sampdorií a Udinese byl nad síly Bologně FC Turín, který díky Cercimu vyválčil tři body. Minulé kolo si pro tři body přijel nevýrazný Milán, utkání ale nakonec patřilo k těm nejvýraznějším celého programu. Andrea Poli sice poslal milánský tým do vedení, ale skvělý výkon mladíka Diega Laxalta podpořený jednou brankou útočníka Cristalda otočil výboj zápasu ve prospěch Felsinei. Drtivý nápor AC sice znamenal konečnou remízu, ale Bologna se za svůj výkon - minimálně v první půli - rozhodně stydět nemusí.

Mladík Diego Laxalt patří z poloviny Interu Milán, na prostředí italského calcia si zvyká právě v Bologně. A zvyká si zatím velmi dobře - v utkání proti Milánu prokázal své schopnosti dvěma zásahy a diváci mu po právu tleskali. V utkání proti AS Řím ale bude muset podat skvělý výkon nejen uruguayský záložník, ale také všichni jeho spoluhráči, pokud si chtějí z Olympijského stadionu odvést nějaké body. Do utkání nezasáhne Nicolo Cherubin, který je zraněný. Kvůli kartám nebude moci hrát ani Cesare Natali.

Domácí Vlci svými výkony překvapují možná i vlastní fanoušky. Trenér Rudi Garcia sice prokázal své umění ve francouzském Lille, nové prostředí a velký tlak, který je vyvíjen na každého činovníka mezi nejlepšími týmy, ale neunese každý. Lavička AS Řím se po každé neúspěšné sezoně bez pohárů obměňuje, před touto sezonou se situace opakovala. Když byl sportovní ředitel AS Walter Sabatini pověřen, aby našel nového kormidelníka, vsadil prý na svůj instinkt. A soudě dle výsledků, udělal dobře.

Vlci vyhráli všech pět zápasů a čtyřikrát dokonce udrželi čisté konto! Velkou zásluhu na tom má skvěle fungující defenzíva v čele s veteránem Morganem De Sanctisem. Bývalý hráč Neapole přesídlil do Věčného města teprve před sezonou, stal se ale ihned oporou svého týmu a změna prostředí naznačuje možné ambice ohledně návratu k reprezentaci. V AS se ostatně veteránům daří, což připomínala nedávná oslava kapitána Francesca Tottiho. Ikoně Římanů chybí do čtyřicítky už jen tři roky, přesto patří stále mezi tahouny týmu. Další zásahy by si rád připsal proti Bologně. Vlkům se v zápasech s Felsinei dlouhodobě daří, z posledních patnácti střetů vyhráli devětkrát. K rozšíření této bilance nepomohou zranění Mattia Destro a Maicon, fit by už měl být řecký obránce Torosidis.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Balzaretti, Benatia, Castán, Dodo - Strootman, De Rossi, Florenzi - Ljajić, Borriello, Totti
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Antonsson, Mantovani, Morleo - Pazienza, Della Rocca - Kone, Christodoulopoulos, Laxalt - Cristaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Domácím Grifům se vůbec nedaří, po vyhraném městském derby se Sampdorií se tradiční opět probudil do skličující reality - remízu s Livornem vystřídala prohra se Zebrami. Neapol také není suverénní - v posledním kole překvapivě nevyhrála proti Sassuolu.

Stadio Luigiho Ferrarise se stane sobotním dějištěm večerního duelu dvou týmů, které nutně potřebují získat fanoušky zpět na svou stranu. Začněme Janovem. Tamnímu CFC se minulá sezona vůbec nepovedla, tým se do posledního kola musel bát o sestup. Ani přes letní posilování a sliby vedení se však situace stále nelepší. Grifové vyhráli jen jedno utkání z pěti, třikrát museli spolknout hořkou pilulku prohry. Nutno dodat, že los nebyl k janovskému celku příliš milostivý a po Interu, Fiorentině a Udinese mu nadělil dalšího nepříjemného soupeře...

Neapol si pod vedením trenéra Rafaela Beniteze pomalu získávala na svou stranu fanoušky i zbytek evropského fotbalového světa. V letním přestupovém intervalu sice z týmu odešla největší ofenzivní hvězda, přesto dokázal zkušený prezident Aurelio De Laurentiis zacelit mezeru po Cavanim více než dobře. Navíc přivedl španělského stratéga Beniteze, který mu od začátku prokazoval velké služby. Dobře fungující soukolí Partenopei se však v posledním kole nečekaně zadrhlo. A to proti nejneočekávanějšímu soupeři - remízu 1:1 totiž na stadionu San Paolo uhrál nováček ze Sassuola!

Díky čtvrteční výhře milánského Interu (vedeným právě ex-neapolským trenérem Mazzarrim) se tak Nerazzurri bodově dotáhli na do té doby druhou Neapol a díky lepšímu skóre ji odsunuli na třetí příčku. Na první příčce je stále usazeno římské AS a právě tyto tři celky zatím spolu s Juventusem usilují o Scudetto. Rafael Benitez už v profesionální kariéře musel vstřebat mnoho porážek a ani ta poslední remíza mu nedělá zbytečné vrásky na čele.

"Všichni tady plně důvěřujeme našim hráčům. V každém sportu nemůžete být na výši neustále, někdy je přirozené, že zakopnete," uznává vítěz Ligy mistrů.

Benitezovo místo není předmětem případných spekulací a jeho usazování v Neapoli tedy může pokračovat. To se ovšem nedá tak úplně tvrdit o jeho protějšku. Nezkušený Fabio Liverani byl sice na hřišti velký bojovník a každé utkání prožíval, ale jeho trenérská štace mu přináší spíše zklamání. Janov nemá špatný tým, ale jeho fanoušci rozhodně nemohou mít z předváděných výkonů radost. Kvůli negativnímu skóre 5:8 se Grifové krčí až na čtrnácté příčce, což nápadně připomíná loňskou nepovedenou sezonu. Vzhledem k nabitému programu se pravděpodobně dočkáme nějakých změn v dresu domácích, představit by se mohl Duván Zápata. Překvapí hosté své hostitele a odvezou si tři body, nebo se židle pod Liveranim začne kývat ještě víc?
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Gamberini, Portanova, De Maio - Vrsaljko, Biondini, Lodi, Matuzalem, Antonini - Calaiò, Gilardino
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Zuniga, Albiol, Britos, Armero - Inler, Behrami - Callejon, Pandev, Insigne - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - UC Sampdoria  (sobota 20:45)
Milánskému AC se v lize nedaří a s pouhými pěti body se krčí až ve druhé polovině tabulky. I proto další zaváhání nepřipadá v úvahu. Rossoneri proti Sampdorii neberou nic jiného než vítězství.

Fotbalisté AC Milán si prožívají stejný start do sezony jako před rokem. Jedna bodová ztráta za druhou znamená, že manko na první místo činí propastných deset bodů. Navíc na prvních místech jsou i další celky, které na lídra ztrácejí minimálně - Neapol, Inter, Juventus. AC Milán se tak díky svým mizerným výkonům dostává pod tlak a je zde riziko, že si v příští sezoně nezahraje Ligu mistrů. Přece jenom v loňské sezoně týmy, které měly bojovat o třetí místo, vyhořely a letos se situace opakovat nemusí. Nedá se totiž spoléhat na to, že Neapol, Fiorentina, AS Řím, Juventus či Inter budou příliš ztrácet.

Svěřenci Maxe Allegriho ve středu remizovali 3:3 v Boloni, ale nutno podotknout, že měli velké štěstí. Boloňa totiž v zápase vedla už 3:1, jenže Milán si tu největší kanonádu schoval na závěrečnou minutu a podruhé v sezoně zachránil alespoň remízu. Dosavadní zisk pěti bodů je ale tristní, přestože má Milán značně zaplněnou marodku.

Na San Siro tentokrát zavítá Sampdoria, která prožívá ještě smutnější začátek sezony. Svěřenci trenéra Delia Rossiho minulý rok v Miláně vyhráli 1:0 a o něco podobného se pokusí i tentokrát.

AC krom ligového zápasu nastoupí v úterý v Lize mistrů na půdě Ajaxu. Jedná se o veledůležitý zápas z hlediska postupových ambicí.

Domácí budou i nadále bez Bonery, De Sciglia, Silvestreho, Pazziniho, El Shaarawyho, Montoliva, Saponary a Kaká. Obrovskou ztrátou je i absence suspendovaného Balotelliho. Na druhé straně budou chybět jenom Éder a Barilla.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Zapata, Mexés, Constant - Poli, De Jong, Muntari - Emanuelson, Matri, Robinho
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Costa - Gavazzi, Palombo, Obiang, Wszolek - Sansone, Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím550012:115
2.Inter Milán541015:213
3.SSC Neapol541012:413
4.Juventus FC541010:413
5.ACF Fiorentina531111:610
6.SS Lazio53029:89
7.AS Livorno52217:48
8.Turín FC52218:78
9.Udinese Calcio52127:67
10.Hellas Verona52127:87
11.Cagliari Calcio51317:86
12.AC Milán512210:105
13.Parma FC51226:95
14.Janov CFC51135:84
15.Chievo Verona51135:104
16.Bologna FC50327:113
17.Atalanta Bergamo51046:103
18.UC Sampdoria50234:102
19.Calcio Catania50142:101
20.US Sassuolo50142:161

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (488)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele