Serie A - souhrn 13. kola

17.11.2012, 19:57, aktualizováno 19.11.2012, 22:40
Komentáře a souhrny
AS Řím porazilo v dohrávce Turín a poskočilo na šesté místo. Hodně týmů z popředí tabulky v tomto kole sbíralo jen po bodu - Juventus remizoval s Laziem, Neapol s AC a Inter s Cagliari. Toho všeho využila Fiorentina, která si poradila s Atalantou. Tu předskočila Catania, z posledního místa se odlepila Siena. Janovské derby opanovala Sampdoria...

AS Řím - Turín FC 2:0

19.11.2012 20:45

Góly: 71. Daniel Osvaldo (pen.), 86. Miralem Pjanić

AS se díky dvěma pozdním gólům dočkalo tří bodů, klíčová byla střídání trenéra Zemana. Obrana FC Turín ale po většinu zápasu předváděla velmi dobré výkony a AS se neprosazovalo vůbec snadno.

Týmu trenéra Zemana se daří velmi střídavě a momentální sedmá příčka se určitě nedá považovat za úspěch. Římští fanoušci proto vkládali do dnešního zápasu s nováčkem z Turína velké naděje. Zvlášť, když si navykli na skvělou formu Erika Lamely. Turín ale není radno podceňovat, Giampiero Ventura podle vlastních slov obdivuje práci českého trenéra a také sází na ofenzivní styl.

Domácí se snažili přikovat svého soupeře k vápně již od začátku, v šesté minutě se mohl prosadit Pablo Osvaldo, po Pjaničově nahrávce ale mířil mimo Gilletovu bránu. Jen o tři minuty později si Erik Lamela vzal míč pod svůj patronát, přeběhl celé hřiště až k bráně Turína a nahrál na Osvalda. Reprezentační útočník ale svůj obstřel poslal mimo bránu.

Brankář Gillet měl o poznání víc práce, následovala Tottiho rána těsně vedle tyče. Na druhé straně jsme viděli rychlý přechod do útoku v podání bývalého Římana Cerciho, který si poradil s Balzarettim a přihrával na nabíhajícího Bianchiho, kapitán Turína ale našel jen dobře zasahujícího Goicoecheu.

Poločasová přestávka minula a oba týmy znovu vyběhly na Stadio Olimpico. Druhá půle pokračovala v podobném stylu jako první, tedy domácí se snažili konečně změnit bezbrankový stav, hosté z Turína úporně, ale stále velmi kompaktně bránili. Výborně hrající stoperskou dvojici v podání Ogbonny a Glika dlouho nemohli hráči Giallorossi překonat.

Kamil Glik vyrostl ze země vždy, když to bylo zapotřebí a chirurgicky přesnými zákroky ničil naděje domácího týmu. Nutno ale vyzdvihnout výkon celé obranné čtveřice, a to včetně brankáře Gilleta. Turín se spoléhal především na rychlé protiútoky tažené Cercim a zakončované zpravidla kapitánem Bianchim.

Klíčové eso z rukávu nakonec vytáhl právě lodivod AS, když trochu překvapivě stáhl dvojici Totti - Florenzi a nechal na trávníku pobíhat Mattiu Destra s Marquinhem. Brazilský záložník o chvíli později pronikl do pokutového území hostí a po menší strkanici upadl. Rozhodčí Guida si nechal pár momentů na rozmyšlenou a po poradě se svým asistentem rozhodl o penaltovém kopu pro domácí Vlky.

Jeho zahrávání se ujal Pablo Osvaldo a s kapitánskou páskou na ruce poslal do té doby vynikajícího brankáře Gilleta na druhou stranu - 1:0. Být v tuto chvíli poblíž trenéra Ventury mohlo být docela nebezpečné, protože zkušený kouč byl naprosto nespokojen s výrokem sudího Guidy. Za blíže neurčité poznámky byl o chvíli později vykázán z lavičky.

Sedm minut před koncem se do zakončení dostal znovu útočník Osvaldo, svůj osmý gól ale nepřidal, protože ztroskotal na zákroku brankáře Gilleta. To ale jeho spoluhráče příliš mrzet nemuselo, protože tři minuty poté se prosadil navrátilec do sestavy, mladý záložník Miralem Pjanič. Ten je střelecky při chuti, naposledy korigoval v prohraném derby s Laziem střelou ze třiceti metrů. A podobně se trefil také dnes večer. Jeho rána byla ještě zblokována jedním z hostujících obránců a nakonec skončila za zády bezmocného Gilleta.

Giallorossi jsou po výhře šestí, stále se dívají na záda svému rivalovi, na kterého ztrácí tři body. Turín klesá na třináctou příčku.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Janov CFC 3:1

18.11.2012 20:45

Góly: 16. Andrea Poli, 36. Cesare Bovo (vl.), 88. Mauro Icardi - 73. Ciro Immobile

Ostře sledované janovské derby mezi Sampdorií a Janovem vyznělo lépe pro domácí. Blucerchiatti díky brankám v první půli zvítězili 3:1 a ukončili svoje čekání na vítězství. Naopak prohlubuje se krize Grifů, ti po městském derby klesli už na poslední místo.

Toto janovské derby mělo bohužel velice trpkou příchuť, neboť se jednalo o souboj aktuálně o záchranu bojujících celků. Dokonce přímo před zápasem byla tabulka taková, že Janov byl poslední a Sampdoria předposlední.

Do první šance velkého janovského derby se dostali Grifové. Marco Borriello převzal na hranici vápna přihrávku, ale svojí střelu nasměroval pouze do připraveného Romera. Delneriho svěřenci byli v této úvodní fázi zápasu lepším týmem, jenže to byli oni, kdo poprvé inkasoval. Na tahu totiž byla se svojí příležitostí Sampdoria a ta ihned uspěla! Andrea Poli vypálil a Sebastian Frey musel lovit míč ze své sítě - 1:0 pro Sampdorii. Další šance nepřicházely a sudí Mazzoleni musel hned několikrát za poločas tasit žlutou kartu. Ve 36. minutě se změnilo skóre podruhé a opět ve prospěch Sampdorie. Cesare Bovo si vstřelil neuvěřitelného vlastence, který se jen tak nevidí a Grifové už prohrávali 0:2. Ještě do konce prvního poločasu to mohlo být s janovským FC ještě horší, kdyby Icardi trefil branku.

Janov měl ve druhém poločase jasný cíl, a sice co nejrychleji vstřelit snižující branku a tím se dostat zpět do zápasu. Blucerchiatti to věděli a svojí šestnáctku velmi dobře uzamkli. Nicméně v 73. minutě přeci jenom došlo ke zdramatizování zápasu. Po rohovém kopu došlo ve vápně ke zmatku, který ukončil až dorážkou Ciro Immobile - 2:1.

A hosté se tlačili a sahali po vyrovnání. Po dalším závaru vyboxoval poněkud nešťastně míč Romero, ale střela jednoho z hostů mířila vedle. Janov vsadil vše na ofenzívu a na to v závěru doplatil. Zcela otevřená a rozhozená obrana nedokázala zastavit Maura Icardiho, jenž si míč nejprve potáhl a pak sám neomylně zakončil - 3:1 pro Sampdorii. Icardiho branka zároveň znamenala definitivní tečku za janovským derby, které ovládla Sampdoria.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo 4:1

18.11.2012 15:00

Góly: 5. Gonzalo Rodríguez, 42. Alberto Aquilani, 45+2. Alberto Aquilani, 49. Luca Toni - 32. Giacomo Bonaventura

Domácí Fiorentině se dnes náramně dařilo, na Stadio Artemio Franchi nadělila čtyři branky Atalantě. Utkání částečně ovlivnila také červená karta na konci první půle, po níž hosté dohrávali o deseti.

Na třinácté kolo budou ve Florencii dlouho vzpomínat, diváci se mohou do svých domovů vracet maximálně potěšeni. Předvedenou hrou i dobrým výsledkem, po němž Fiorentina stále tlačí na celky před sebou a dál se hlásí o slovo v bojích o evropské poháry.

Na domácím stadionu se diváci snad ještě ani neposadili a už padl první gól. K míči se ve vápně hostů dostal obránce Gonzalo Rodriguez a ukázal v čem je jeho síla - letní posila z potápějícího se Villarrealu se prosadila již potřetí v této sezoně.

Pak se chvíli nic nedělo a toho využili pro změnu hosté, kteří vstřelenou brankou zmrazili zaplněné ochozy. Brankář Viviano byl totiž po půlhodině krátký na dorážku Giacoma Bonaventury - a bylo srovnáno.

Vedení ale hosté neudrželi příliš dlouho, neboť se do akce dostala silná domácí záložní řada. Jmenovitě elegantní technik Alberto Aquilani. Svou silnou stránku předvedl bývalý římský záložník před poločasem, kdy zatočil míč přesně do míst, kam se brankář Consigli nemohl ani natáhnout a domácí opět vedli.

Ještě do poločasu utkání poznamenaly dvě důležité události, které hosty odsoudily k prohře. Nejprve byl těsně před přestávkou po ostrém zákroku vyloučen hostující Luca Cigarini, hned vzápětí se ještě jednou prosadili domácí hráči. A opět to byl s chutí hrající Aquilani, k němuž se snesl po rohovém kopu míč a se zbytkem si Aquilani již poradil.

Vše podstatné se točilo kolem poločasu, protože už čtyři minuty po nástupu do druhé půle se skóre měnilo znovu. Luca Toni dokáže skvělé využít svých vrozených dispozic a předvedl je také proti Atalantě. Hlavičkou překonal Consigliho a naposledy pohnul číslem na světelné tabuli.

Ke cti hostům slouží fakt, že se nevzdali a snažili se utkání zdramatizovat. Germán Denis se pokoušel střílet, ale s jeho ranou si domácí obrana poradila. Mladý talent Ljajič se snažil probíjet do slibné pozice, ale nakonec nevystřelil. V závěru utkání se neprosadil ani Ljajič, ani El Hamdaoui.

Domácí tým tedy pokračuje ve spanilé jízdě a trenér Montella si užívá poměrně radostné období. To donedávna platilo i o Atalantě, ta ale klesá na sedmou pozici.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Città di Palermo 3:0

18.11.2012 15:00

Góly: 22. Alberto Gilardino, 44. Manolo Gabbiadini (pen.), 48. Alessandro Diamanti (pen.)

Hned čtyři červené karty viděli diváci na stadionu Renata Dall'Arra. Domácí Boloňa přehrála Palermo 3:0 a hosté během zápasu přišli o tři vyloučené hráče! Za domácí se postupně trefili Gilardino, Gabbiadini a Diamanti, poslední dva jmenovaní se prosadili z pokutových kopů.

Utkání začalo pořádně zostra a hráči Palerma možná až příliš agresivně napadali domácí hráče. Po osmi minutách zatáhl Gilardina Muňoz, ale sudího píšťalka zůstala prozatím němá. První šanci si vytvořili hosté, jmenovitě Dybala, kterého v pohodě vychytal Curci. Poprvé se měnilo skóre ve 22. minutě. Alberto Gilardino krásně vypálil a Ujkani byl bez šance - 1:0 pro Boloňu. Gilardino byl při chuti, ale o pár minut později už na Ujkaniho nevyzrál.

Boloňa střežila jednobrankový náskok a těsně před koncem prvního poločasu se jí naskytla velká šance na zdvojnásobení skóre. Donati zahrál v pokutovém území rukou a sudí odpískal pokutový kop ve prospěch domácích. Manolo Gabbiadini jej bezpečně proměnil a Boloňa vedla 2:0.

Po změně stran se následně Palermu sesypala celá hra. Hned ve 46. minutě fauloval brankář Ujkani a vedle jeho vyloučení se kopala další penalta. K té se tentokrát postavil Alessandro Diamanti a i on byl úspěšný - 3:0 pro Boloňu.

Domácí už se zbytečně netlačili dopředu a pohodlný náskok si hlídali. Navíc čtvrthodiny před koncem přišla další vyloučení. Nejprve viděl přímou červenou kartu Barreto a krátce po něm neudržel nervy na uzdě i domácí Taider, který nebezpečným skluzem sestřelil protihráče. Palermo bylo v devíti a Boloňa v desíti. Jenže ani tento počet nevydržel dlouho. Osm minut před koncem viděl další červenou kartu za ošklivý zákrok Labrin a Sicilané už byli na hřišti pouze v osmi lidech. Další vyloučení už nepřišlo. Boloňa porazila Palermo zcela jednoznačně 3:0.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Parma FC 2:2

18.11.2012 15:00

Góly: 9. Antonio Di Natale, 50. Roberto Pereyra - 46. Marco Marchionni, 89. Raffaele Palladino

Další remízu si na své konto připisuje Udinese Calcio. Tým trenéra Francesca Guidolina pouze remizoval 2:2 s Parmou a v tabulce mu patří až desátá pozice. Parma je na tom jen o jednu příčku lépe.

Udine přitom vstoupilo do utkání lépe a po prvním poločase vedlo 1:0. V deváté minutě si počínal v zakončení elegantně Antonio Di Natale a Parma byla hned v úvodu v nezáviděníhodné situaci - 1:0. Za chvíli byl Di Natale opět v šanci, ale zastavil ho praporek pomezního.

Na druhé straně se tlačil k míči Parolo, ale do zakončení se nakonec nedostal. Gialoblu přidali plyn a výsledkem bylo hned několik velice slibných příležitostí. Po hlavičce Amauriho se zaskvěl Brkič a tentýž brankář se vyznamenal i po ráně Parola! Brkič si vybral slabší chvilku až na konci prvního poločasu, kdy po jeho chybě mohla Parma vstřelit vyrovnávací gól. Parolo ale nedokázal trefit odkrytou branku a skóre 1:0 pro domácí se do konce poločasu nezměnilo.

Velké věci se začaly dít až po změně stran. Hned ve 46. minutě předvedli parádní sólovou akci Marco Marchionni a Brkič se mohl natahovat marně - 1:1. Radost hostí však netrvala dlouho. Roberto Pereyra si po skvělém Miranteho zákroku počkal na dorážku a v klidu dal na 2:1 pro Udine.

Parma byla ve hře až do samotného konce a v 89. minutě nakonec srovnala. Obrana Udine neuhlídala Raffaela Palladina, který překonal Brkiče a srovnal na konečných 2:2!

Více informací k zápasu

AC Siena - Delfino Pescara 1:0

18.11.2012 15:00

Góly: 31. Francesco Valiani

Jak jsme vás již před chvílí informovali, na lavičce nováčka z Pescary skončil trenér Giovanni Stroppa. Jeho katem se dnes odpoledne stala Siena.

V utkání jsme ale také viděli hned dvě červené karty, obě byly určeny hráčům Pescary, na kterých byla nervozita a frustrace již od počátku viditelná.

Již v první minutě se do zakončení prohnal Vukušič, brankář Pegolo ale jeho ránu vykryl. Po pěti minutách mohla jít Siena do vedení, to by ale Rosina musel trefit něco jiného než tyč. Od začátku jsme ale sledovali velmi aktivní hru s množstvím šancí. Na střelu Bolzoniho navázal jeho spoluhráč Emanuele Calaió, který ale opět trefil pouze tyč! To byly pro Sienu velmi smolné chvíle.

Vše si domácí hráči vynahradili po půlhodině hry, kdy se k míči dostal Francesco Valiani a jeho rána zapadla za Perinova záda - 1:0 pro aktivnější domácí tým.

Pescara dostala velkou šanci na vyrovnání, když zkušený obránce Contini ve svém pokutovém území fauloval pronikajícího Vukušiče a sudí Irrati pískl na znamení přestupku. Pokutový kop se rozhodl proměnit sám faulovaný, ale neudělal dobře. Brankář Pegolo však ano a penaltu chytil.

Dvě minuty po změně stran se mohli prosadit opět domácí hráči, nejprve pálil Rosina, po Perinově vyražení se k míči dostal Vergassola, ale bránu netrefil. Pegolo měl práci s ranou Quintera, hned po něm se na druhé straně blýskl skvělým zákrokem Perin, který vychytal místy již bezradného Calaia.

Festival brankářských dovedností pokračoval po ráně Quintera z přímého volného kopu, Pegolo ale skvěle zasáhl. Mladý ofenzivní hračička Quintero poutá pozornost nejednoho přednímu klubu a dnes ukázal proč. Jeho rychlé nohy rozhýbaly další akci Pescary a míč dokonce skončil na tyči!

V závěru utkání se ke slovu přihlásila Pescara, jejíž trenér hnal své svěřence do útoku. Balzanova rána ještě mířila mimo Pegolovu bránu, ten se ale musel činit proti Caprariho akci. Marco Capuano se zřejmě již nemohl na výkon svého celku dívat a po druhé žluté viděl kartu červenou.

Svého spoluhráče napodobil v nastavěném čase Damiano Zanon, který dokumentoval situaci v táboře Delfínů - situaci, kterou už trenér Stroppa nezmění.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Cagliari Calcio 2:2

18.11.2012 15:00

Góly: 10. Rodrigo Palacio, 83. Davide Astori (vl.) - 43. Marco Sau, 66. Marco Sau

Milánský Inter nedokázal využít sobotního zaváhání Juventusu a doma pouze remizoval s Cagliari 2:2. Nerazzurri i přesto zůstali na druhém místě se čtyřbodovou ztrátou na první příčku. Utkání se přelévalo ze strany na stranu, Inter vedl, ale Cagliari otočilo. Poslední slovo měl osm minut před koncem Davide Astori, jenž nešťastným vlastencem zařídil konečnou remízu 2:2.

Domácí výběr Andrey Stramaccioniho měl první větší příležitost utkání. Centr do pokutového území Cagliari propadl až k Diegu Militovi, jenž střelou z první netrefil hostující branku. Sardiňané odpověděli nebezpečnou střelou Neného, po které musel Handanovič předvést pohotový zákrok. V desáté minutě se poprvé měnilo skóre a to ve prospěch domácího výběru. Rodrigo Palacio si naběhl na centr a hlavou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Inter Milán.

Cagliari ale bylo vyrovnaným soupeřem a Interu v prvním poločase několikrát pořádně zatopilo. Ve 34. minutě hlavičkoval z hranice malého vápna Nené a Handanovič opět podržel domácí nad vodou. Dvě minuty před koncem prvního dějství se hosté přeci jenom prosadili. Po centru do šestnáctky se trefil Marco Sau - 1:1.

Po změně stran byl aktivnější domácí Inter. Milito dokonce překonal Agazziho, ale toho na brankové čáře zastoupil jeden z obránců. Jen o chvíli později byl Milito v další obrovské šanci, nedokázal ale trestuhodně trefit prázdnou branku a nerozhodný výsledek tak pokračoval. Nebezpečí hrozilo i na druhé straně, Marco Sau se nacpal k míči a přestřelil. Hlavním smolařem utkání byl bezesporu Diego Milito, jenž pálil jednu šanci za druhou. Při jeho dalším pokusu skvěle zasáhl Agazzi. Inter své velké šance nevyužil a byl za to potrestán. Pinillovy nůžky ještě skončily na tyči, ale následná dorážka Marca Sau skončila v síti - 2:1 pro Cagliari.

Opařený Inter měl stále dost času na to něco s výsledkem udělat a osm minut před koncem zápasu se mu podařilo srovnat na 2:2. Z pravé strany přišel centr, který si Davide Astori srazil do vlastní sítě! Nerazzurri následně ožili a Palaciovo zakončení musel těžkým zákrokem likvidovat Agazzi. Na stadionu Giuseppe Meazzy další branka nepadla, Inter pouze remizoval s Cagliari 2:2.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Chievo Verona 2:1

18.11.2012 15:00

Góly: 51. Sergio Almirón, 85. Sergio Almirón - 90+3. Marco Andreolli

Dvě branky Sergia Almirona nakonec přinesly Catanii potřebné tři body i přesto, že hosté v závěru utkání snížili a zdramatizovali konec utkání.

Catania vůbec nehraje špatně a do tohoto utkání vstupovala z osmé příčky. Chievo nečekala vůbec snadná věc, protože Catania doma zkrátka neprohrává a jediný tým, který ji na jejím vlastním stadionu obral o všechny body, byl mistrovský Juventus. Veronský celek má zcela jiné starosti, před utkáním se nacházel na patnácté příčce a nic nenasvědčovalo prudké změně k lepšímu.

Aktivnější domácí hráči pálili na Sorrentina už od začátku utkání, jejích pokusy ale skončily nezdarem. V první větší šanci zápasu se objevil útočník Goméz, jehož rána ale mířila mimo požadovaný cíl. Goméz byl o malý okamžik už o mnoho přesnější, přesto jeho projektil stále ještě míjí Sorrentinovu bránu.

Ještě do uplynutí prvních třiceti minut zranění dvakrát nepříjemně zkomplikovala plány domácího výběru, střídat museli Biagianti a Bergessio. Gólu jsme se ale přesto nedočkali. Rozhodnutí tak mělo přinést až druhé dějství.

Tuto prosbu vyslyšel už po šesti minutách pozdější hrdina Almiron, který změnil skóre zápasu ve prospěch svého týmu. Po rohovém kopu si našel míč a poslal jej přesnou hlavičkou do sítě - 1:0.

V následujících chvílích se zápas trochu vyostřil a sudí rozdal několik žlutých napomenutí. Útočným hráčům hostí se dnes nedařilo dobře zpracovávat míče, záložní řada Fly Donkeys jim ani moc šancí nepřipravila a eliminovat svého soupeře bylo v závěru pro Catanii celkem snadné. Zvlášť, když se pět minut před koncem domácí znovu prosadili. Sergio Almiron našel místo v Sorrentinově bráně a technickou střelou zvýšil.

Domácí ale v žádném případě neměli vyhráno. Zkušený veterán Sergio Pellissier nejprve z podobné pozice netrefil Andujárovu bránu, poté se jeho střele postavila do cesty dokonce tyč! Přesto se hosté dočkali alespoň čestného úspěchu, když Andujára připravil o čisté konto obránce Andreolli. Hosté jsou nyní šestnáctí, Catania o deset příček výš.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AC Milán 2:2

17.11.2012 20:45

Góly: 4. Gökhan Inler, 30. Lorenzo Insigne - 44. Stephan El Shaarawy, 83. Stephan El Shaarawy

Druhé sobotní utkání Serie A mezi Neapolí a AC Milán bylo poměrně bohaté na branky. Domácí Azzurri v zápase vedli už dvoubrankovým rozdílem, ale nakonec se museli díky dalšímu skvělému výkonu Stephana El Shaarawyho spokojit s remízou 2:2.

Rossoneri vstoupili do zápasu zle a s Neapolí prohrávali už po čtyřech minutách. Gokhan Inler z obrovské vzdálenosti zkusil štěstí a světe div se, rána skončila v brance. Na první pohled se zdálo, že jde o jasnou chybu brankáře Abbiatiho, ovšem opakovaný záběr ukázal, že míč před milánským brankářem bez cizí pomoci náhle změnil směr - Neapol vedla nad Milánem 1:0. Hosté mohli kontrolovat Montolivem, jeho střela se ale mezi tři tyče brankáře De Sanctise nevešla.

Po půlhodině hry měl brankář Abbiati další kopu smůly. Insigne si ve vápně zpracoval míč a střelou nasadil jesličky, jak svému strážcovi Acerbimu, tak i Abbiatimu - 2:0 pro Neapol. AC bylo v těžké pozici ale do zápasu se dokázalo vrátit ještě v prvním poločase. De Sciglio nahrál na volej El Shaarawymu, který krásnou a nechytatelnou střelou pod břevno snížil na 2:1.

Po změně stran mohli diváci na San Paolo sledovat další šance v podání obou celků. Nejprve Bojan v obrovské příležitosti netrefil branku, a po něm vychytal Cavaniho nešťastník Abbiati. Akce střídala akci a na San Paolo se nakonec body dělily. Osm minut před koncem vymyslel geniální kolmici na El Shaarawyho Brazilec Robinho a malý Faraon vstřelil vyrovnávací trefu. El Shaarawy zároveň opět potvrdil, že je v ohromné formě. Branky stříli nejen v Miláně, ale už i také v italské reprezentaci.

Zápas ještě zdaleka nebyl u konce. AC ožilo a nakonec mohlo slavit vítězství. Mladičký Niang popotáhl míč přes půl hřiště a následně narazil na připraveného De Sanctise. Brankář Neapole se vyznamenal i o dvě minuty později proti další ráně El Shaarawyho, který tak mohl zkompletovat hattrick. To se ale nestalo. Neapol neudržela dvoubrankové vedení a s AC Milán jen remizovala 2:2.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SS Lazio 0:0

17.11.2012 18:00

Góly: -

První zápas nového kola svedl dohromady velmi zajímavé celky. Na stadionu šampiona z Turína se představilo římské Lazio. Domácí se snažili potěšit své fanoušky, ti se ale nakonec branek nedočkali.

Otázkou dne bylo pro trenéra Petkoviče nasazení elitního útočníka Kloseho, který se potýkal s mnoha zdravotními problémy. Nakonec se jej římští fanoušci dočkali, ale ani jeho kouzla nezlomila pevnou turínskou obranu. Branky jsme se nedočkali, domácí celek je ale stále první.

Do úvodní šance utkání se tlačili domácí, Arturo Vidal našel před bránou Marchettiho Fabia Quagliarellu, ten ale kvůli zákroku Biavy nezakončil. Po pěti minutách se k zakončení dostali také hosté, po Konkově centru zkoušel zakončení Miroslav Klose. Nakonec ale na míč nedosáhl a tak znovu rozehrává domácí brankář Buffon. Centr aktivního Asamoaha musel likvidovat brankář Marchetti.

Po skvělé práci Claudia Marchisia se k zakončení dostal malý velký muž Juventusu - Sebastian Giovinco. Jeho rána ale Marchettiho nepřekvapila, stejně skončila i Quagliarellova dorážka. Giovinco se ke střele dostal také o chvíli později, když si ve vápně počkal na Islův centr. Ani tentokrát ale rychlonohému esu nebylo přáno. Maličký útočník hýřil aktivitou, po nákopu Leonarda Bonucciho opět pálil na Marchettiho, také v tomto případě ale mířil pouze do míst, kam Marchetti ještě dosáhl.

Laziu se dnes kombinace příliš nedařila, brankář Buffon byl celkem nezaměstnaným mužem. Ve druhé půli se na hřiště Juventus Areny dostal střídající Ederson, kterého dlouhým a přesným nákopem našel Candreva. Střela posily z Lyonu ale končí vysoko nad domácí svatyní.

Po hodině hry se do zakončení dostal Giorgio Chiellini, projektil svátečního střelce ale zneškodnil bravurním zákrokem Federico Marchetti. Rychlostně velmi dobře vybavený Mauricio Isla zlobil především Konka, který ho párkrát nechal utéct. Když se s ním dvacet minut před koncem vracel, málem si míč srazil do vlastní brány.

Hrdinou okamžiku se mohl stát Leonardo Bonucci, jeho střela se ale nakonec potkala pouze s břevnem Marchettiho brány! Deset minut před koncem utkání se znovu musel činit brankář Biancocelesti, po přiťuknutí Matriho se k ráně připravil Marchisio. K vidění byl ale stále se opakující scénář dnešního večera, který zněl jednoduše - nepřekonatelný Marchetti.

V závěru utkání sice oba týmy vystřídaly a na hřiště poslaly útočné věže v podání Bendtnera na jedné straně a Čecha Libora Kozáka na straně druhé, ale ani jejich přítomnost nedokázala změnit jakýmkoli způsobem skóre. Utkání tak končí bez branek, což je pro ostatní vyzyvatele v souboji o titul velmi dobrá zpráva.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC13102129:932
2.Inter Milán1391326:1528
3.ACF Fiorentina1383223:1027
4.SSC Neapol1383222:1127
5.SS Lazio1372419:1723
6.AS Řím1362530:2320
7.Calcio Catania1354417:1719
8.Atalanta Bergamo1362514:1918
9.Parma FC1345416:1817
10.Udinese Calcio1337318:2016
11.Cagliari Calcio1344513:1916
12.AC Milán1343620:1815
13.Turín FC1336413:1214
14.UC Sampdoria1342716:1913
15.Bologna FC1332815:1811
16.Città di Palermo1325611:2011
17.Chievo Verona1332813:2511
18.Delfino Pescara133289:2411
19.AC Siena1344513:1410
20.Janov CFC1323813:229
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (448)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele