Serie A - preview 7. kola

30.09.2017, 09:06, aktualizováno 01.10.2017, 09:39
Previews
Neapol hraje doma s Cagliari a očekává se, že si připíše sedmou ligovou výhru sezony podobně jako Juventus, který ale čeká složitější úkol, jelikož cestuje do Bergama. Inter Milán si jede pro body do Beneventa, magnetem kola je souboj AC Milán s AS Řím...
SSC Neapol - Cagliari Calcio  (neděle 12:30)
Suverénní Neapol bude usilovat o další tři body a proti Cagliari bude velkým favoritem. Parthenopei drží šňůru jedenácti ligových výher v řadě a osmnácti zápasů bez porážky! Povede se Sardiňanům Neapol překvapit?

Neapol má nejlepší formu v lize a je v podstatě k neporažení. Letos doma ještě neztratila ani bod a natáhla svojí sérii vyhraných ligových zápasů v řadě na jedenáct! To už je úctyhodné číslo. Posledním týmem, který dokázal v Serii A Neapol porazit, byla loňská Atalanta Bergamo, stalo se tak v únoru tohoto roku.

Parthenopei v týdnu zvládli důležitý duel Ligy mistrů s Feyenoordem Rotterdam a po výhře 3:1 jsou ve hře o postup. Nyní se Sarriho svěřenci musí opět koncentrovat na domácí soutěž. V neděli po dvanácté hodině nastoupí proti Cagliari. "Hraní v tomto čase může přinést různé obtíže. V poledne je horko, musíte jíst ráno a na to nejsme zvyklí. Je to neobvyklý zápas, který si myslím není snadný pro nikoho. Vynaložíme veškeré úsilí, abychom dosáhli dobrého výsledku," nechal se slyšet křídelník José Callejón.

Cagliari střídá dobré výsledky s těmi špatnými a že jde o nebezpečný tým pocítilo například milánské AC. Sardiňané ale sbírali body jinde, porazili Crotone a SPAL, ale vítězná euforie je brzy opustila a po dvou domácích porážkách v řadě od Sassuola a Chieva se musí celek Massima Rastelliho zamyslet. Proti Neapoli to nebude vůbec jednoduché, Parthenopei patří mezi nejméně oblíbené soupeře, kterého dokázali naposledy porazit před osmi lety.

Trenér Maurizio Sarri nemůže využít služeb Chirichese a útočníka Milika, jinak je tým kompletní. Jeho protějšek Rastelli má více problémů, mimo jsou Van der Wiel, Rafael, Ceppitelli, Farías, Pavoletti a suspendovaný Pisacane.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Maksimovič, Koulibaly, Ghoulam - Zielinski, Diawara, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Padoin, Miangue, Andreolli, Capuano - Ionita, Cigarini, Barella - Joao Pedro - Giannetti, Sau
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 10.40 - 21.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Lazio Řím míří k výšinám a přes četné absence se mu výjimečně daří. Celek trenéra Simoneho Inzaghiho statečně bojuje v evropských pohárech a k tomu chce již o víkendu přidat další výhru také na poli Serie A. Proti bude Sassuolo, které naopak dobré časy rozhodně nezažívá.

Sassuolo pod trenérem Bucchim neoplývá zrovna sebevědomím a dravost, která byla k vidění pod vedením předchozího kouče Di Francesca, je pryč. Týmu chybí hlavní lídři a jako celek se Sassuolo prezentuje přinejlepším matnými výkony. Po výhře nad Cagliari se mu v minulém kole opět nedařilo a Neroverdi padli v utkání s Boloňou. Té stačila jediná branka ze samotného závěru.

I proto je Sassuolo až 15. a na jeho kontě vidíme jen čtyři body. Zatím se jeho sezona odvíjí velmi špatně. Sassuolu se v Římě navíc moc nedaří a nad Laziem vyhrálo na Stadio Olimpico jen jednou. Situaci mu moc neulehčuje ani fakt, že osobnost jako Francesco Magnanelli do utkání nebude moci zasáhnout. Magnanelli totiž v minulém kole dostal červenou kartu. Navíc jsou zranění hráči jako DelL‘Orco nebo Goldaniga.

Lazio má obdobné starosti se složením základní sestavy, neboť ani římský celek nemá kompletní kádr. Absence postihují především zadní řady, i když pár dobrých zpráv trenér Simone Inzaghi už slyšel. Například návrat stopera de Vrije, který je zdravý. To se ale stále nedá říct o hráčích jako Basta, Bastos nebo Wallace. V útoku mu pak stále chybí Felipe Anderson, někdejší tahoun a brazilský hračička.

Jeho úlohu naštěstí pro Lazio nyní zastupují jiní. Kromě potvrzení kvalit Cira Immobileho coby rozdílového hráče se rozehrál také Luis Alberto, dříve zatracovaný technik. V minulém kole se Laziu povedlo udržet i přes četné absence čisté konto proti Hellasu a do jeho sítě se trefit třikrát. Dva góly měl na svědomí opět kanonýr Ciro Immobile, který si v pohárové Evropě zasloužil trochu odpočinku.

I bez svého elitního střelce se ale Lazio mohlo radovat z bodů. Proti belgickému Zulte Waregem se nejprve trefil Felipe Caicedo a druhou pojistku přidal střídající Immobile. Lazio je aktuálně na 4. příčce v Serii A, což pro decimovaný celek trenér Inzaghiho představuje velmi dobou bilanci. Experti se navíc shodují na tom, že tento tým má světlou budoucnost.

Někdejší brankář Fernando Orsi chválí celý klub: "Lazio i přes náročné okolnosti ukazuje, jak skvělým kolektivem je. Navíc je v dost možná nejlepší formě za poslední měsíce. Způsob, jakým si trenér Inzaghi poradil s absencemi a svou situací, je obdivuhodný. Tipuji, že Lazio dojde v Evropské lize hodně daleko a má na vysoké příčky také v Serii A," míní Orsi.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, de Vrij, Radu - Marušić, Parolo, Lucas Leiva, Lulić - Luis Alberto, Milinković-Savić - Immobile
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Letschert, Cannavaro, Acerbi - Lirola, Missiroli, Sensi, Duncan, Adjapong - Berardi, Matri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.54 - 6.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Pomalu tomu bude šest let, co Chievo dokázalo naposledy porazit na Stadio Bentegodi Fiorentinu a nyní je čas bilanci změnit. Fly Donkeys si nevedou úplně špatně a proti obměněné Fiorentině nejsou bez šance, spíše naopak. Fiorentina je v průběžném pozadí dokonce o bod za Chievem.

Chievo se v minulém kole utkalo s Cagliari, dokázalo na sardinské půdě zvítězit 2:0 a podruhé v sezoně vyhrát. Díky tomu se Fly Donkeys posunuli do středu tabulky, kde by se jistě rádi viděli i na konci sezony. Svěřenci trenéra Marana mají vyrovnanou bilanci dvou výher, porážek a remíz.

Fiorentina se po odchodu mnoha hráčů sehrává a pochopitelně výsledky nejsou takové, jako před pár lety, kdy pravidelně končila na čtvrtém místě. V této sezoně podobně jako Chievo vyhrála dvakrát a jednou remizovala a se sedmi body jí patří dvanácté místo.

Chievu se proti Viole dlouhodobě nedaří. Pět let jí nedokázalo porazit a je tomu šest let, co naposledy doma nad tímto soupeřem vyhrálo, to už je pěkně dlouhá doba. Kdy jindy tuto negativní bilanci změnit, než právě nyní, kdy to Fiorentině zas tolik nejde?

Zatímco Fiorentina bude kompletní, Chievu nepomohou Meggiorini, Vignato a Gobbi. Všichni tři mají zdravotní potíže.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Tomovič, Cesar, Gamberini, Cacciatore - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Inglese, Pucciarelli
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Bruno Gaspar, Pezzella, Astori, Maxi Olivera - Badelj, Sánchez - Benassi, Théreau, Chiesa - Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.38 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Benevento Calcio - Inter Milán  (neděle 15:00)
Inter Milán čeká výlet do Beneventa s vědomím, že by mu mohlo hrozit podcenění soupeře. Benevento je totiž až na posledním místě tabulky Serie A a vůbec se mu nedaří. Právě podobní soupeři bývají ale velmi ošidní.

Inter se chystá na výlet do Kampánie, což v této sezoně už neznamená jen a pouze Neapol. Nedaleko Partenopei totiž sídlí také Benevento, které mělo před sezonou velké sny a plány. Teď se ale zdá, že i pouhá záchrana vůbec není snadnou záležitostí. Stačí se podívat na skóre po šesti odehraných kolech a je jasné, kde Benevento tlačí pata nejvíc.

Kromě toho, že Čarodějky dostaly už 16 branek, což je nejhorší ligový počin, daly taky jen jedinou branku! A to se zatím "povedlo" jen obdobně chabému Hellasu Verona. Úvod sezony tedy naprosto katastrofální, celku se vůbec nedaří a mnozí fanoušci už hlasitě volají po odvolání trenéra Marca Baroniho. Ten se ale končit nechystá a především má nadále podporu vedení.

Sám o situaci svého týmu říká: "Vím, že se nám teď vůbec nedaří a že jsme pod tlakem. Ale věřím, že díky síle kolektivu se nám z toho podaří dostat. Pokud tohle máme zvládnout a máme zlepšit své výkony, musíme táhnout za jeden provaz. Každý do toho musí dát více než sto procent. V minulých utkáních nám chyběl klid v zakončení a já věřím, že jej najdeme. Teď se koncentrujeme jen na duel s Interem," dodal Baroni.

Benevento navázalo na debakl od AS Řím další porážkou, tentokrát v dost klíčovém zápase s Crotone. Baroniho tým má stále plno špatných zpráv také od klubových doktorů. Duel s Nerazzurri vynechá kapitán Lucioni, který měl pozitivní nález na doping. A zranění jsou Iemmello, Antei či Ciciretti. Ani hosté nebudou kompletní, neboť zdravotní problémy má Brozović.

Interu se daří splňovat své cíle a vyhrávat, i když ne vždy přesvědčivě nebo pomocí atraktivního fotbalu. Pro tým trenéra Spallettiho je zatím prioritou výhra a mentální síla kolektivu. Po zaváhání proti Boloni si Inter připsal cenné vítězství proti Janovu, kde o jeho výhře nad hosty rozhodl až tři minuty před koncem obránce Danilo D‘Ambrosio.

Zkušený křídelník Antonio Candreva dobře ví, že proti Beneventu to nebude snadné: "Benevento je poslední v tabulce a musí vyhrávat, sbírat body. Takže bude trochu jako raněné zvíře - hodně nebezpečné a odhodlané. My se ale soustředíme jen na své výkony, naším cílem je vždycky vyhrát. Čeká nás možná psychicky i fyzicky náročné utkání, ale jsme přesvědčeni, že máme dostatek kvality na výhru. Nic jiného si nepřipouštíme," dodala někdejší opora Lazia Řím.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Letizia, Venuti, Costa, Di Chiara - Lombardi, Cataldi, Memushaj, Lazaar - Puscas, Coda
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Dalbert - Gagliardini, Borja Valero - Candreva, Joao Mario, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.10 - 6.10 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Co nejrychleji se otřepat ze zpackaného derby proti Juventusu bude chtít FC Turín, jehož dalším soupeřem bude Hellas Verona. Granata schytala před týdnem čtyřgólový debakl, ale na druhou stranu se jí do té doby dařilo a byla neporažena.

Zkrátka jako kdyby se městské derby nikdy neodehrálo. Turínští musí na nepovedené vystoupení hodně rychle zapomenout a vrátit se k předchozím výsledkům. Turínu se do té doby velmi dařilo, ztratil pouze ve dvou případech remízami s Boloňou respektive Sampdorií.

Hellasu to po návratu do nejvyšší soutěže vůbec nejde. Tým trenéra Pecchii je jedním ze tří, který ještě nevyhrál. Po šesti kolech je to tristní bilance. Hellas má navíc po Beneventu druhou nejhorší obranu a je na čem pracovat. Pochopitelně špatné výsledky sebou nesou i spekulace ohledně odvolání trenéra, jak dlouho se ještě dokáže na lavičce Hellasu udržet?

Další šanci, jak urvat první vítězství v sezoně, budou mít Veronští na půdě silného Turína. A Hellas není bez šance, tedy alespoň tak hovoří vzájemné statistiky. S Granatou venku neprohrál dlouhých dvanáct let.

Oba tábory hlásí několik absencí. Granata bude hrát bez Obiho, Acquaha, Bonifaziho, Barecy a potrestaného Baselliho. Lépe na tom není ani hostující tým, na marodce jsou Felicioli, Ferrari, Bianchetti, Verde, Fares a Bessa.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, N'Koulou, Moretti, Molinaro - Rincón, Gustafson - Falqué, Ljajič, Niang - Belotti
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nícolas - Romulo, Cáceres, Heurtaux, Souprayen - Fossati, Zuculini, Bearzotti - Kean, Pazzini, Valoti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.88 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SPAL 2013 - FC Crotone  (neděle 15:00)
O důležité body se bude bojovat i na opačném pólu tabulky. SPAL hostí Crotone a oba celky si chtějí udržet postavení mimo sestupové pozice. Oba týmy se utkají vůbec poprvé.

Pro SPAL je to po delší době hratelný soupeř, se kterým by ferrarský celek mohl získat body. V prvních dvou kolech se to podařilo, ale pak následoval těžký los a soupeři jako AC, Inter nebo Neapol, na které při vší úctě nováček neměl. SPAL tak čtyři zápasy v řadě nebodoval a rád by tuto negativní sérii ukončil v tomto kole, kdy na stadionu Paola Mazzy přivítá Crotone.

Crotone poprvé zvítězilo teprve před týdnem, kdy porazilo slaboučké Benevento, ale spokojenost u týmu trenéra Nícoly rozhodně nepanuje. Na druhou stranu důležitá výhra by mohla z hráčů sundat nervozitu a Crotone by se mohlo konečně rozehrát k lepším výkonům.

SPAL krom výsledků trápí i marodka. Kdoví, jak by si nováček vedl, kdyby měl k dispozici všechny své hráče. Takhle stále nemůže počítat s Meretem, Oikonomouem, Floccarim, Della Giovanno a Rizzem. A podobně je na tom i další adept na sestup, Crotone bude bez Naliniho, Martelly, Toneva, Budimira a Tummibella.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Mora, Costa - Antenucci, Borriello
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ajeti, Ceccherini, Pavlovič - Rohden, Mandragora, Barberis, Stoian - Trotta, Simy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.43 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - AS Řím  (neděle 18:00)
AC Milán se v minulých týdnech několikrát musel vyrovnávat s kritikou, ale trenér Vincenzo Montella je odhodlán dokázat svou kvalitu i připravenost. Ideální šanci bude mít v neděli v podvečer, kdy jeho celek hostí v Miláně soupeře z Říma. Právě v dresu AS si Montella vybudoval reputaci coby hráč.

Minulost Vincenza Montelly je ostatně hodně spjatá s Giallorossi a to nejen v tom dobrém slova smyslu. Když chtěl po vedení klubu jako mladý a začínající trenér důvěru, aby vedl klub, nedostal ji. AS chtělo zvučnější jméno a nevěřilo, že by se Montella mohl stát rychle dobrým trenérem. Pravdu mělo v tom, že se Montellova cesta trochu prodloužila a trvalo mu, než sebral zkušenosti. Teď ale trénuje AC Milán a na fotbal s jeho vizí se opět dobře dívá.

AC se pokouší i díky mohutným nákupům vzdorovat dlouholeté vládě Juventusu Turín, ale bude to opět trvat nějaký čas, než si věci sednou. AC totiž umí překvapit i své vlastní fanoušky. Jako třeba ve třetím kole, když prohrálo s Laziem. Od té doby se vrátilo na vítěznou vlnu, ale minulé kolo mu zase připomnělo jeho slabiny. Sampdoria Janov totiž nadělovala lekci z produktivity a AC porazila 2:0.

Náladu si Rossoneri spravili v Evropské lize, do níž vstoupili vskutku úchvatně. Další duel už nebyl tak jednoznačný jako první kolo ve Vídni, ale tři body z toho byly i přesto. Tentokrát se obětí AC stala chorvatská Rijeka, která během posledních pěti minut nastřílela dvě branky a srovnala. V nastaveném čase se ale o radost domácích postaral mladý fenomén Patrick Cutrone rozhodující trefou na 3:2.

Jeden názor nabízí expert studia Sky Sport Paolo Condò, který zmínil: "Myslím, že v duelu s Římany má víc problémů trenér Montella. Teď se na jeho tým sesypala kritika a já jsem zvědav, jak na to bude reagovat. Se všemi těmi názory ohledně možnosti Carla Ancelottiho na jeho místo to teď pro Montellu není jednoduché. V jeho sestavě vidím taktické chyby, které by mohly AC stát výhru. Například myslím, že Montella moc neumí využít schopností Alessia Romagnoliho."

To je další z rysů duelů AS s AC, protože mezi nimi panuje velmi dobrý obchodní vztah. AC Milán má výhodu domácího prostředí, které je na San Siru pověstné. Kromě toho nemá mnoho zraněných. Do hry nejsou připraveni snad jen Conti, Antonelli nebo veterán Montolivo. Situace u Římanů je mnohem složitější, protože těm vypadli útočníci Defrel, Perotti a také Patrik Schick, který je dlouhodobě zraněn. Mimo hru je také Rick Karsdorp s Emersonem.

AC už s jedním milánským celkem hrálo, s Interem. A ačkoli vedlo, nakonec prohrálo 3:1. Od té doby se ale AS daří a připisuje si jednu výhru za druhou. V minulém kole Serie A si díky dvěma gólům Stephana El Shaarawyho poradilo s Udinese a dobře se naladilo na utkání Ligy mistrů. Po dlouhé cestě a za vášnivé atmosféry se Římanům povedlo porazit 2:1 domácí Karabach.

Rukopis trenéra Di Francesca už je u hráčů vidět především v kombinaci a poziční hře a rovněž samotní hráči jsou s ní spokojeni. AS je v současné době na 5. místě tabulky a jedním z jeho dominantních jevů jsou pouhé čtyři inkasované branky. Navýší AC toto číslo?
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Musacchio, Bonucci, Romagnoli - Abate, Kessié, Biglia, Bonaventura, Rodriguez - Silva, Kalinić
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Bruno Peres, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Florenzi, Džeko, El Sharaawy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.59 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Juventus FC  (neděle 20:45)
Juventus Turín jede na celkem oblíbený stadion, protože v Bergamu se výjimečně dobře daří. Současná Atalanta by pro něj ale mohla představovat náročného soupeře, neboť se jí daří v lize i na scéně pohárů. Využijí domácí aktuální formy k tomu, aby tabu z Turína prolomili?

Nedělní večer patří velkému šlágru, účastníkům evropských pohárů. Juventus Turín se do této kolonky může řadit už nějaký ten pátek, ale o Atalantě Bergamo se pohárová Evropa teprve učí. Překvapení loňského ročníku překvapuje i v EVropské lize a zatím se mu vede velmi dobře. Už šest duelů ve všech soutěžích dohromady Bergamaschi neprohráli.

Celek z Bergama pojmenovaný po slavné postavě z řecké mytologie dělá v Evropské lize první krůčky, ale rozhodně se nedá říct, že by byly nesmělé. Naopak - anglický Everton se v Bergamu se zlou potázal a naposledy uhrálo mužstvo trenéra Gasperiniho velmi dobrou remízu v Lyonu. V Serii z toho naposled byla také jen remíza, ale proti silné Fiorentině je to určitě velmi příjemný výsledek.

A to i proto, že Atalanta ukázala velkou bojovnost. Gól na 1:1 totiž vstřelil Remo Freuler až v 95. minutě! A právě tuto dravost spolu s entuziazmem chce trenér Gasperini využít proti Staré dámě. "V mém týmu panuje velmi dobrá nálada a všichni jsou nadšení z toho, jak se nám daří. Neprohráváme, bojujeme a táhneme za jeden provaz. Občas nám připadá, že je všechno možné. A právě tohle musíme cítit, pokud chceme prokletí s Juventusem pokořit."

Tvrzení o tom, že se s Juventusem jedná o prokletí, není nijak zvlášť přehnané. Oba kluby se spolu dostávají do křížku velmi často, ale Atalanta doma naposled vyhrála před dlouhými šestnácti lety! Od té doby kraluje Juventus, který si velmi často právě v zápasech s Atalantou vylepšuje své střelecké schopnosti i statistiky. Za posledních 14 duelů Juventus hned třináctkrát vyhrál.

Domácí trenér Gasperini má téměř kompletní kádr, chybět mu bude akorát obránce Toloi. V případě jeho soka jsou absence poněkud bohatší. Mimo hru jsou v tuto chvíli Pjanić, Höwedes, Marchisio, De Sciglio nebo Pjaca, což už zkušenému trenéru Maxovi Allegrimu dělá pár vrásek na čele.

Radost mu naopak musí dělat forma, jakou jeho svěřenci mají. Snad kromě nepodařeného utkání v Lize mistrů proti Barceloně Juventus všechny další zápasy vyhrál. Například v minulém kole Ligy mistrů si poradil s řeckým Olympiakosem a opět udržel čisté konto. Mnohem atraktivnější duel svedl v rámci městského derby s Býky, kterým udělil lekci v podobě čtyř gólů.

Aktuálně se Juventus Turín drží na druhém místě jen o skóre za první Neapolí. A děkovat za to může především Paulovi Dybalovi. Mladý Argentinec vstřelil už deset branek jen v italské nejvyšší soutěži a jeho v diskuzích na EF tolik zmiňovaná čísla jsou vskutku úctyhodná. Sám je připraven být rozdílovým hráčem a tahounem Bianconeri.

V rozhovoru pro Raisport Dybala sdělil: "O číslo deset jsem samozřejmě nežádal, dobře vím, jak důležité je a co představuje. O to víc jsem pyšný na to, že jej můžu nosit. Hodně to pro mě znamená, i když vím, že ode mne bude mnohem víc očekáváno. Ale konečně se v Turíně cítím skvěle a přeji si, abychom v této sezoně byli co možná nejúspěšnější," dodává Dybala.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Palomino, Caldara, Masiello - Castagne, Freuler, Cristante, Spinazzola - Kurtić, Gomez - Petagna
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Asamoah - Bentancur, Matuidi - Cuadrado, Dybala, Mandžukić - Higuain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.83 - 3.57 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Sampdoria jede do Udine, kde se jí poměrně daří. Nejen toho by teď ráda využila a má všechny předpoklady, aby získala všechny tři body. Domácím Zebrám se totiž hrubě nedaří, zatímco Námořníci vesele proplouvají vodami Serie A.

Sampdoria patří rozhodně k pozitivním překvapením letošního ročníku. Ačkoli se její kádr hodně obměnil a odešlo mnoho klíčových hráčů loňského mužstva. Trenér Marco Giampaolo dostal několik noviců, které ale postupně zapracovává do sestavy a pokud na někoho opravdu hodně spoléhá, pak je to především střelec Duván Zapata.

Někdejší hráč Neapole strávil hodně času právě v Udinese a v jeho barvách si získal zajímavou reputaci. V něm za 63 zápasů nastřílel 23 branek a rozhodně ukázal potenciál. Neapol s ním ale nepočítala a Doria sháněla útočníka do základu, což se zkrátka neodmítá nejen kvůli krásám přístavního města. Doria je letos také hodně ambiciózní a právě Zapata se jí v tom pokouší pomáhat.

Povedlo se mu to už v minulém kole, v němž si Doria dost překvapivě poradila s favorizovaným AC Milán. Nově poskládané AC v Janově propadlo, nedalo ani jednu branku a jeho nepříliš pevná defenzíva propustila dvě branky. První z nich měl na svědomí právě střelec Duván Zapata. Sampdoria zatím letos ani jednou neprohrála a hodlá v tom pokračovat také v Udine.

Jednou z opor by měl být také zkušený obránce Ivan Strinić, který je v Janově velmi spokojen. V rozhovoru pro Gazzettu zmínil: "Jsem moc rád za to, že tady můžu hrát. Sampdoria je jako jako rodina, každý tu má stejné možnosti a všichni si rozumíme. Možná je to i trenérem a jeho stylem, protože Marco Giampaolo s námi hodně komunikuje, s každým poměrně dlouho. Je pro nás spíš jako starší bratr, který se o nás stará a kterému můžeme cokoli říct. Věřím, že zažijeme společně ještě mnoho úspěchů."

Úspěch je slovo, které se v Udine teď moc často neslýchá. Za uplynulých šest kol Udinese dokázalo vyhrát jen jednou a hned pět utkání prohrálo! Jeho obrana je zatím velmi slabá a nekompaktní, týmu chybí také osobnosti, které dokážou svým příkladem podnítit ostatní a strhnout výsledek na svou stranu. Udinese dostalo už 13 branek, což je třetí nejhorší počin v tomto ročníku. A ofenzivně to také není ono.

Zmar byl vidět také v minulém kole, v němž Udinese navštívilo Věčné město. Mnoho radosti z toho ale mít nemohlo, protože díky dvěma gólům Stephana El Shaarawyho dostalo tři góly a odjelo s nepořízenou. Proti Dorii zřejmě vyběhne na trávník útočník Bajić místo Maxiho Lópeze a Fofana místo Baráka. Doria nadále nemůže počítat se zraněným brankářem Vivianem.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Larsen, Angella, Nuytinck, Samir - De Paul, Fofana, Behrami, Jankto - Maxi Lopez, Lasagna
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Bereszyński, Silvestre, Ferrari, Strinić - Barreto, Torreira, Praet - Ramirez - Quagliarella, Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.33 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Bologna FC  (sobota 20:45)
Týmů, které ještě v italské lize nevyhrály, už moc není a jedním z nich jsou janovští Grifové. Trenéru Ivanu Juričovi hrozí odvolání a Janov zkrátka potřebuje zvítězit. Soupeřem bude jisto jistě hratelná Boloňa, která však už dvakrát vezla ze hřiště soupeře plný počet bodů.

Janov nevyhrává a týmu po šesti kolech patří až osmnáctá pozice. V minulém kole se svěřenci trenéra Juriče utkali s Interem Milán a byli blízko cennému bodu, kdyby tři minuty před koncem nerozhodl Danilo D'Ambrosio. Čekání na první ligové vítězství tak pokračuje.

Boloňa si zatím nevede špatně a má naprosto vyrovnanou bilanci dvou výher, remíz a porážek. V tabulce se to pak promítá na solidní jedenácté místo. Boloňa si v minulém kole odvezla všechny body ze Sassuola, čímž potvrdila bod získaný s Interem Milán.

"Boloňa je dobrý tým, ale my se soustředíme sami na sebe. Donadoni má skvělé hráče a může hrát se třemi, nebo čtyřmi obránci. Můj tým mi dal ale proti Interu pocit kompaktnosti a náš mix mezi starými a novými hráči fungoval," našel pozitiva trenér Ivan Jurić.

Grifové nemají s Boloňou vyloženě kladnou bilanci. Už jsou to čtyři roky, co je ve vzájemném zápase dokázali porazit na janovské půdě. Loni hrály oba celky na Luigi Ferraris 1:1.

Janov bude v zápase s Boloňou výrazně oslaben a to zejména v ofenzívě. Chybějí Lapadula, Spolli a Laxalt, kteří jsou zranění. Karetní tresty si pak odpykávají hříšníci Izzo, Taarabt a Omeonga. Boloňa zase nemůže počítat s Fallettim, Keitou, Krejčím a Mirantem.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Rossettini, Zukanovič - Rosi, Bertolacci, Cofie, Rigoni - Panděv, Ricci, Pellegri
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Helander, Gonzalez, De Maio - Mbaye, Donsah, Pulgar, Poli, Masina - Palacio, Verdi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.30 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol660022:518
2.Juventus FC660018:318
3.Inter Milán651012:216
4.SS Lazio641113:813
5.AS Řím540112:412
6.AC Milán640210:812
7.UC Sampdoria53208:411
8.Turín FC632110:911
9.Atalanta Bergamo622210:88
10.Chievo Verona62227:88
11.Bologna FC62225:78
12.ACF Fiorentina62139:87
13.Cagliari Calcio62044:86
14.SPAL 201361145:114
15.US Sassuolo61143:94
16.FC Crotone61143:114
17.Udinese Calcio61058:133
18.Janov CFC60245:102
19.Hellas Verona60241:142
20.Benevento Calcio60061:160

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele