Serie A - preview 6. kola

23.09.2017, 09:12, aktualizováno 24.09.2017, 09:05
Previews
Na italské scéně se AC Milán krátce po obědě postaví janovské Sampdorii. Cagliari poměří síly s Chievem, Crotone hostí Benevento a Inter čeká souboj s Janovem. Lazio se pro změnu představí na hřišti veronského Hellasu, Sassuolo bude chtít zdolat Bolognu a Fiorentina se na závěr tohoto kola střetne s Atalantou...
UC Sampdoria - AC Milán  (neděle 12:30)
Přes dlouhých sedm let čekají fotbalisté Sampdorie Janov na to, až na Marassi porazí slavný AC Milán. Námořníkům by se to tentokrát mohlo povést, dosud v lize nenašli přemožitele a doma jsou dokonce stoprocentní, ovšem musíme brát v potaz jen jedno odehrané domácí utkání.

Je to paradox. Sampdoria doma nad AC nevyhrála dlouhých sedm let, nicméně poslední vzájemný souboj ovládla, když na San Siru zvítězila díky brance Luise Muriela 1:0. Stejný výsledek si ještě domácí pamatují z roku 2012, kdy také v Miláně zvítězili nejtěsnějším rozdílem. Vítězství na stadionu Luigi Ferraris je stařičké něco málo přes sedm let a tehdy u toho byli hráči jako Marco Storari, Andrea Poli, Antonio Cassano nebo Giampaolo Pazzini. Že vám ta jména něco říkají ? Aby také ne, všichni totiž posléze oblékali milánský dres.

Sampdoria zatím na svého přemožitele čeká. Ze čtyř odehraných duelů brala dvě výhry a dvě remízy a se současnou osmou pozici musí být trenér Giampaolo spokojen. Námořníci brali minulý víkend bod za nerozhodný výsledek 0:0 na půdě Hellasu Verona.

AC Milán zatím prohrál jen jednou a to nad Laziem, jinak ve všech ostatních zápasech zvítězil. V posledním kol Rossoneri porazili nováčka SPAL 2:0. Milánští potřebují zvítězit i proto, že na vedoucí Neapol ztrácí tři body. Milánské navíc v týdnu čeká další kolo Evropské ligy a slavný celek se doma ve skupinové fázi představí po několika letech. Jejich soupeřem bude chorvatská NK Rijeka.

Zatímco trenér domácího celku Giampaolo bude mít k dispozici nejsilnější sestavu, jeho protějšek Montella nemůže počítat s Contim, Antonellim a dalším věčným marodem Montolivem.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Bereszynski, Silvestre, Regini, Strinič - Barreto, Torreira, Praet - Ramírez - Quagliarella, Zapata
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Zapata, Bonucci, Romagnoli - Borini, Kessié, Bíglia, Bonaventura, Rodríguez - Suso - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.76 - 1.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Crotone - Benevento Calcio  (neděle 15:00)
Ze spodku ligové tabulky na sebe v důležitém utkání narazí Crotone a Benevento. Jakkoliv je liga ještě na začátku, půjde o naprosto zásadní duel, který může na konci sezony mnohé znamenat. Crotone i Benevento jsou totiž horkými kandidáty na sestup.

Crotone má na svém kontě bod a na předposledním místě tabulky si rozhodně nemůže vyskakovat. Pitagorici se horko těžko zachraňovali už minulou sezonu, ale nakonec se jim to díky povedenému závěru podařilo.

Dosavadní bod získali ve druhém kola doma s Hellasem za nudnou remízu 0:0, takže v podstatě můžeme říci, že spíš než získali bod, dva ztratili. Pochopitelně pro kouče Nícolu je to prekérní situace, týmu se nedaří dělat výsledky a sbírat body a tlak na jeho osobu neustále roste. I díky bodové ztrátě doma s Hellasem je další domácí zápas velice klíčový.

Benevento poznává realitu nejvyšší soutěže a zatím tempu nestačí. Statistiky hovoří jasnou řečí - pět zápasů, pět porážek. A střelecky to také není ono, pouze jedna vstřelená branka na půdě Sampdorie Janov z úvodního kola.

I když je Benevento naprostým nováčkem, svého soupeře zná ještě z nižších soutěží. V sezoně 2008/2009 hrály oba celky až Legu Pro 1, tedy ani ne druhou nejvyšší soutěž a úspěšnější bylo Crotone. Výhra Beneventa se datuje až k roku 2004.

Na obou stranách bude scházet několik opor. Crotone nepomohou Nalini, Martella a Toněv. Hostům zase Ciricetti, Antei, Djimsiti, Iemmello a D'Alessandro. Hrát nebude ani kapitán Fabio Lucioni, jenž byl pozitivně testován na anabolické steroidy a kterému zároveń hrozí až čtyři roky bez fotbalu.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ajeti, Ceccherini, Pavlović - Rohden, Mandragora, Barberis, Stoian - Trotta, Tumminello
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Di Chiara, Venuti, Costa, Letizia - Parigini, Cataldi, Memushaj, Lazaar - Coda, Puscas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.47 - 4.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Cagliari se léčí z poslední porážky v minulém kole a doufá, že si vzpomene na dobrou formu z úvodu. Dříve byl jeho stadion pevností, kterou jen tak někdo nedobyl. Právě Chievo Verona je ale jedním z týmů, kterým se v Cagliari hraje dobře.

Vložené páté kolo se víc usmálo na Chievo. To si po cenné remíze proti Atalantě Bergamo dokázalo získat další bod, i když v Janově proti Grifům prohrávalo. Mussi Volanti se ale nevzdali a nakonec byli za svou aktivitu odměněni. Patnáct minut před koncem srovnal na konečných 1:1 zkušený obránce Alessandro Gamberini a bod byl pro Chievo zlatý. Další utkání zavede Chievo na Sardinii, kde se mu daří.

Proti Cagliari se na jeho stadionu hraje jen málokomu dobře, ale právě Chievo mezi ty šťastlivce patří. Za posledních téměř třináct let se mu totiž povedlo prohrát zde jen čtyřikrát, což je umění. Pětkrát si naopak bralo všechny tři body. V minulém střetu mu to tak úplně nevyšlo, protože právě tehdy mu Cagliari uštědřilo vysoký debakl, když vyhrálo 4:0. A za to bude Chievo žádat odplatu.

Jedním z klíčových hráčů veronského celku je Perparim Hetemaj a jeho agent věří, že i proti Cagliari předvede Hetemaj dobrý výkon. Daniele Piraino pro TMW uvedl: "Perparim je ve velmi dobré kondici. Vrátil se do skvělé formy a opět je z něj ten fotbalista, kterého velmi dobře známe. Je to zkušený hráč, lídr na hřišti i mimo něj. Kromě toho ale vyspěl po technické i taktické stránce, takže pro Chievo bude nepostradatelným hráčem," míní Piraino.

Cagliari se hrubě nepovedl začátek nového ročníku, ve kterém prohrál úvodní dva duely. Mohl ale žehrat na příliš kvalitní soupeře, protože se utkal s AC Milán i Juventusem Turín. Poté si ale svěřenci trenéra Rastelliho začali vést mnohem lépe a výsledky se brzy dostavily. Proti Crotone a SPALu si nejen připsali tři body, ale v obou duelech také udrželi čisté konto.

Minulé kolo k nim už tak přívětivé nebylo, protože se opět vrátily horší časy. Jediným úspěšným střelcem utkání se Sassuolem se stal Alessandro Matri, který proměnil nařízený pokutový kop. Cagliari navíc stále nemá k dispozici některé hráče a Rafael s van der Wielem stále nejsou fit.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Padoin, Pisacane, Andreolli, Capuano - Barella, Cigarini, Ionita - Joao Pedro - Farias, Sau
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Gamberini, Dainelli, Tomović - Castro, Radovanović, Hetemaj - Birsa - Inglese, Pucciarelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.34 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Janov CFC  (neděle 15:00)
Fotbalisté Janova cestují na půdu velice neoblíbeného soupeře. Inter Milán vyhrál drtivou většinu vzájemných zápasů a favoritem bude i tentokrát. Nerazzurri se chtějí výhrou udržet na průběžné pozici v TOP 4.

Inter má za sebou první bodovou ztrátu a netřeba zatím panikařit. Je sice pravdou, že Nerazzurri v Boloni herně nepřesvědčili, ovšem zaváhali až po šesti ligových výhrách v řadě. Milánský celek se bude chtít na San Siru vrátit na vítěznou vlnu a bude k tomu mít ideálního soupeře FC Janov. Nerazzurri s ním doma nikdy neprohráli a celkově ztratili jen ve třech případech za posledních deset let!

Grifům se zatím vůbec nedaří a v dosavadních dvou kolech získali pouze dva body za remízy se Sassuolem a Chievem, což je pochopitelně málo. Trenér Ivan Jurič se ocitá pod palbou kritiky, na druhou stranu na podobnou roli už je zvyklý i z minulé sezony. Připomeňme, že chorvatský trenér byl v minulé sezoně z pozice kouče nejprve odvolán a poté znovuzvolen.

V tomto kole na něj čeká složitý úkol - uspět na půdě soupeře, proti kterému se jeho týmu dlouhodobě nedaří. Dokáže to, nebo se ještě více přiblíží svému vyhazovu? Od vedení má údajně ultimátum vyhrát další kolo s Boloňou, pokud by se tak nestalo, mohl by jej nahradit Massimo Oddo.

Inter bude takřka kompletní až na obránce Cancela. Janovu zase nepomohou Lapadula, pro kterého by to byl pikantní zápas, neboť v loňském roce oblékal dres úhlavního rivala AC, Spolli a Izzo.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Dalbert - Gagliardini, Vecino - Candreva, Brožovič, Perišič - Icardi
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Biraschi, Rossettini, Zukanovi - Rosi, Bertolacci, Veloso, Laxalt - Panděv, Taarabt, Pellegri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.54 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - SS Lazio  (neděle 15:00)
Lazio se pokusí znovu sebrat veškeré síly a přes množství důležitých absencí vybojovat další body. O víkendu zamíří do Verony, kde jej bude čekat tamní Hellas. Ačkoli se to nezdá, Hellas doma proti Laziu hrát umí velmi dobře.

Římský celek si ve Veroně od roku 2000 připsal zatím jen jedno jediné vítězství! Konkrétně v sezoně 2015/2016 se mu povedlo na domácí vyzrát těsně 2:1 poté, co dokázalo díky brankám Biglii a Parola otočit vývoj zápasu. Jinak se ale domácímu mužstvu daří s římskou návštěvou pravidelně sbírat body a favorita pořádně potrápit. Nyní se navíc tým trenéra Simoneho Inzaghiho musí poprat kromě soupeře také sám se sebou.

Přesněji řečeno s množstvím absencí. V létě kádr opustil nizozemský stoper Wesley Hoedt a trenér Inzaghi počítal s adekvátní náhradou. Ta nedorazila a nyní se ukazuje, jak velká chyba to byla. Po zápase s Neapolí se totiž naplnila noční můra nejen trenéra Inzaghiho, protože se mu zranil klíčový stoper Stefan de Vrij a také Bastos. Kromě nich jsou mimo hru kvůli svalovému zranění také Dušan Basta se Sergejem Milinkovićem-Savićem, což je obrovská ztráta.

Trenér Inzaghi se tak náhle ocitl téměř bez obrany a už ve druhé půli utkání s Neapolí musel v obranné řadě zaskočit Adam Marušić s Lucasem Leivou. Svou úlohu, která byla nad jejich síly, nezvládli. Od Neapole proto Lazio jen ve druhé půli dostalo hned čtyři branky a notně decimovaný celek skončil utkání bez bodů. Trenér Inzaghi nyní musí vymyslet, koho vlastně do obrany proti Veroně postaví.

Páté kolo s Neapolí zakončilo jinak výborný start římského celku do sezony. Stále však jsou Bianconeri na solidním šestém místě s deseti body. Hlavní problém je v obraně, což ukazuje i Fernando Orsi: "Kdyby dorazil stoper poté, co odešel jeden z hlavních obránců minulé sezony, tato situace by nebyla tak kritická. Opět se ale ukazuje, že Lazio neinvestuje v pravý čas a spíše se snaží látat mezery, než aby jim předcházelo. Teď upřímně nevím, jak by trenér Inzaghi měl reagovat," míní Fernando Orsi.

Utkání s Hellasem Verona tak přichází ve správnou chvíli, neboť je to soupeř, kterému se hrubě nedaří. V pěti kolech zatím získal veronský celek jen dva body, oba za bezbrankovou remízu. Ostatní výsledky už nebyly tak příjemné. Tři branky dostal Hellas od Neapole i AS Řím, hned pět branek mu pak nadělila Fiorentina. V minulém kole alespoň udržel soupeřovy střelce na uzdě, když si rozdělil body se Sampdorií Janov. Zcela vážně se o Hellasu ale mluví jako o jednom z nejslabších celků ligy.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Romulo, Caracciolo, Heurtaux, Souprayen - Fossati, Buchel, Bessa - Cerci, Pazzini, Valoti
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Patric, Luiz Felipe, Radu, Lukaku - Parolo, Lucas Leiva, Lulić - Milinković-Savić, Luis Alberto - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.87 - 4.30 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Bologna FC  (neděle 18:00)
Souboj dvou týmů z druhé poloviny tabulky uvidí stadion Cittá del Tricolore kam zavítá Boloňa. Oba celky o víkendu překvapily, domácí Sassuolo zvítězilona Cagliari a Boloňa dokázala obrat o body Inter Milán.

Sassuolu se minulý víkend konečně podařilo zvítězit a o to překvapivější to bylo, že se to povedlo na horké sardinské půdě. Cagliari skolil jedinou brankou z pokutového kopu Alessandro Matri. Sassuolo si v tabulce polepšilo, ale zatím příliš jásat nemůže. Průběžné čtrnácté místo je stále velkým zklamáním.

Boloňa na tom není o moc lépe, v tabulce má jen o bod více. Svěřenci trenéra Donadoniho se v minulém kole vytáhli a s Interem Milán dokonce sahali po vítězství, ale na brzkou Verdiho branku odpověděl až pár minut před koncem proměněnou penaltou Mauro Icardi.

Boloni se v Sassuolu poměrně daří. Prohrála tu je jediné ze tří utkání. V minulé sezoně tu dokonce slavila vítězství díky brance Matii Destra.

Neroverdi nastoupí bez Dell'Orca a dlouhodobě zraněného Berardiho, který ofenzívě Sassuola zatím citelně schází. Ani Boloňa není v kompletním stavu. Fit nejsou Falletti, Keita ani Krejčí.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Cannavaro, Acerbi, Letschert - Lirola, Sensi, Magnanelli, Duncan, Adjapong - Politano, Matri
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, Gónzalez, Helander, Masina - Donsah, Pulgar, Poli - Verdi, Palacio, Di Francesco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.47 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo  (neděle 20:45)
Těžký zápas čeká Fiorentinu, která hostí Atalantu Bergamo. Pro hosty půjde zároveň o generálku na další kolo Evropské ligy. Oba celky se po matném začátku rozjíždějí.

A nic na tom nemění ani víkendová porážka Fialek na půdě mistrovského Juventusu. Viola sehrála s Juventusem vyrovnanou partii, kterou ale ve prospěch turínského giganta rozhodl Mario Mandžukič. Svěřenci trenéra Pioli se v zápase s Atalantou pokusí navázat na předchozí vystoupení s Hellasem a Boloňou, obě utkání Fiorentina zvládla za tři body.

Dařit se začalo i Atalantě. Ta si v minulé sezoně nasadila laťku hodně vysoko a i letos to zatím Gasperiniho hochům klape. V prvních dvou zápasech sice nebodovala, ale měla těžké soupeře jako AS Řím a Neapol. Bergamaschi se chytli až v domácím zápase se Sassuolem a dobrý výkon následně potvrdili v Evropské lize na půdě Evertonu. Minulý víkend si pak Atalanta smlsla na Crotone, kterému nadělila nepopulárního bůra.

Bergamaschi se tedy po dvou porážkách chytli a v tabulce vyšplhali už na deváté místo. Na svěřence trenéra Gasperiniho čeká v tomto kole ryze neoblíbený soupeř Fiorentina, se kterým má výrazně zápornou bilanci. Atalanta naposledy porazila Violu před dlouhými pěti lety a až do minulé sezony s ním prohrála všechna utkání. Ale ani průlomová minulá sezona výhru nezajistila, Atalanta s Fiorentinou dvakrát plichtila.

Oba celky budou takřka kompletní, Fiorentině bude scházet akorát klíčový záložník Badelj, hostům zase Schmidt.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Bruno Gaspar, Pezzella, Astori, Biraghi - Veretout, Sánchez - Benassi, Eysseric, Chiesa - Simeone
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Palomino - Hateboer, De Roon, Cristante, Gosens - Kurtič - Gómez, Petanga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.50 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Řím - Udinese Calcio  (sobota 15:00)
Sobotní program 6. kola Serie A začne trochu netradičně již ve tři hodiny a rozehraje jej domácí AS Řím. Na Stadio Olimpico se k prestižnímu duelu dostaví Udinese, které se pokusí napravit dosud nepříliš pozitivní bilanci ve Věčném městě.

Udinese patří ke stálicím první ligy, takže je jasné, že s AS Řím sehrálo už mnoho vzájemných duelů. Především na Stadio Olimpico jich ale moc nevyhrálo. Od roku 2000 přesně tři zápasy. S klubem z Věčného města má Udinese pevné vazby podpořené mnoha nákupy a obchody a mezi vedením obou celků panuje spíše přátelské klima. V zápasech si ale AS servítky nebere.

Když Udinese zavítalo do Říma naposledy a hostilo jej AS, první poločas ještě moc atraktivity nepřinesl. V tom druhém se ale obrana Zeber úplně sesypala a domácí toho využili čtyřmi góly! Dva z nich měl na svědomí penaltový mág Diego Perotti. Stejný počet gólů zaznamenalo AS také v posledním ligovém klání. Jeho soupeřem bylo Benevento a moc dobře to s ním nedopadlo.

Nováček ligy se celkově prezentuje hodně špatnými výkony a patří mezi to nejslabší, co Serie A v posledních letech nabízí. Šest branek mu nadělila Neapol, AS se spokojilo "jen" se čtyřmi přesnými zásahy. Dva z nich měl na svědomí Edin Džeko a dvakrát si hráči Beneventa vstřelil míč do vlastní sítě, což dokonale podtrhuje jejich dosavadní výkony v první lize. Mnoho práce s ním favorit neměl.

Přesto byl trenér Eusebio Di Francesco spokojen. V rozhovoru pro klubovou televizi poznamenal: "Jsem moc rád, že jsme nedostali ani jeden gól a opět udrželi čisté konto. Mohlo by se zdát, že proti Beneventu nebo předtím proti Hellasu to bylo snadné, ale opak je pravdou. Dnes už žádný zápas nemůžete brát na lehkou váhu a do každého musíte jít na sto procent. Jsme na dobré cestě, i když pořád vidím možnosti ke zlepšení," zmínil někdejší hráč.

Di Francesco často míchá sestavou a to samé se dá očekávat také o víkendu. Do hry by se měli podívat Defrel, Manolas, Florenzi nebo De Rossi. Utkání naopak zmeškají Emerson, Rick Karsdorp nebo také Patrik Schick, který si obnovil zranění. Ani Udinese nebude kompletní, neboť v pořádku stále není obránce Widmer a po minulém utkání má menší potíže také Kevin Lasagna.

Minulé kolo se ostatně Udinese vůbec nepovedlo a trenér Luigi Delneri se ocitl pod drobnohledem vedení. Jeho tým sice nepodal špatný výkon a bylo na něm vidět, že chce bojovat, ale na Turín nestačil. Býci si z Udine odvezli tři body za výhru 3:2 a to trenéra hodně mrzelo. Možná i proto, že jeho tým nevyhrál ve čtyřech utkáních z pěti a aktuálně mu patří až 16. místo s pouhými třemi body na kontě.

Zkušený trenér Udinese Luigi Delneri ostatně popsal: "V minulém utkání jsme udělali dvě hloupé chyby a zaplatili jsme za ně hodně draze. Tohle se nám už nesmí stát, v podstatě jsme Turínu darovali dva góly. A to je něco, co hrubě ovlivnilo zápas v náš neprospěch. Mrzí mne, že jsme zklamali naše fanoušky a věřím, že brzy najdeme způsob, jak se dostat zpátky do sedla," dodal trenér Delneri.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Juan Jesus, Manolas, Kolarov - Strootman, De Rossi, Nainggolan - Defrel, Džeko, Perotti
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Larsen, Angella, Nuytinck, Samir - De Paul, Fofana, Behrami, Jankto - Lasagna, Maxi Lopez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 7.02 - 13.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SPAL 2013 - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Sobotní program italské Serie A pokračuje podvečerním utkáním, ve kterém nováček z Ferrary na stadionu Paola Mazzy přivítá Neapol. Ta hraje v posledních dnech ve velké pohodě a proti SPALu se chce připravit na další utkání Ligy mistrů.

Už je to hodně dlouho od doby, kdy se oba soupeři střetli naposled. Ačkoli je to k neuvěření, bylo to dokonce ve třetí lize, konkrétně v letech 2004 a 2005. Současná Neapol od té doby ušla obrovský kus cesty a je pravidelným vyzyvatelem slovutného Juventusu Turín. Podle mnohých by vedle něj právě Neapol měla být letos nejvážnějším uchazečem v boji o titul. Neapol je zavedeným pojmem také v pohárové Evropě.

Právě na další duel v Lize mistrů se bude chtít tým trenéra Maurizia Sarriho připravit v utkání se SPALem. Zatím jí hraje do karet téměř všechno. Její obrana poměrně dobře funguje, záloha čítá jedno slavné jméno vedle druhého a útok se také činí. Stále má ale ve své hře ještě mnoho prostoru pro zlepšení, což bylo vidět také z minulého kola Serie A.

V něm Neapol narazila na Lazio Řím a v první půli s ním měla velké potíže. Především obranná práce Lazia šlapala na výbornou a Neapol dlouho nedokázala srovnat po brance de Vrije. Pomohlo jí až zranění nizozemského obránce a fakt, že vzhledem k nízkým stavům vzadu musel trenér Inzaghi hodně lepit obranu. Od té chvíle se Neapoli hrálo přeci jen lépe a ve druhé půli se jí povedlo vstřelit dokonce 4 branky.

Ofenzíva je největší zbraní novodobé Neapole, která kráčí v duchu doby, při níž se pod Vesuvem proháněl ikonický Diego Armando Maradona. Současný kádr Neapole dokázal vyprodukovat jen za pět prvních klání neuvěřitelných 19 branek, což je hned o pět víc než Juventus a o devět víc než hvězdami nabitý AC Milán. Ani obrana v čele s Pepem Reinou není vyloženou slabinou, protože inkasovala jen tři branky.

Neapol míří v této sezoně hodně vysoko a to potvrzuje expert Mario Sconcerti v rozhovoru pro stanici Rai. "Neapol hraje opět nejlepší fotbal v Itálii a doufám, že se jí povede také v Evropě. Pokud má být narušen stereotyp o defenzivní Itálii, Neapol je vlajkovou lodí. Myslím, že letošní kádr může konkurovat Juventusu a bude to hodně těsné. V současné době má Neapol na první místo a myslím, že ho jen tak nepustí," míní Sconcerti.

Ve zmiňovaných dvou duelech SPALu s Neapolí mnoho branek nepadlo (celkem jedna), což by se nyní mělo změnit. SPAL byl při postupu do první ligy pasován do role nejlepšího z nováčků a zatím se mu to daří s menšími problémy naplňovat. SPAL nehraje pod vedením trenéra Sempliciho špatný fotbal, ale doplácí na nezkušenost. Vidět to bylo například z posledních tří duelů, ve kterých se SPAL dopustil několika zásadních chyb.

Všechny tři duely skončily výhrou soupeře o dvě branky, naposledy obral nováčka o body AC Milán. Ani v tomhle duelu si SPAL nepočínal špatně, jenže dvakrát nešikovně fauloval ve vlastním vápně, za což musel dvakrát čelit pokutovému kopu. První proměnil obránce Ricardo Rodríguez, druhý si vzal na starost záložník Franck Kessié, který pojistil výhru Rossoneri. Dokáže maličký tým překvapit dalšího favorita?
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Mora, Costa - Paloschi, Borriello
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam - Zielinski, Diawara, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.70 - 6.93 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Turín FC  (sobota 20:45)
Večerní duel sobotního programu přinese jedno významné utkání. Jedná se o turínské derby dvou prvoligových účastníků, Juventusu a FC. Tradiční italské kluby se poperou o nadvládu nad městem, která v drtivé většině případů patří Staré dámě.

Turínské derby nabízí velmi atraktivní podívanou. Nyní už může obránce Leonardo Bonucci vzít svého synka na fotbal v barvách turínských Býků bez obav, že mu způsobí zklamání, neboť v týmu Juventusu už nepůsobí. A jeho malý syn Lorenzo si derby oblíbené Granaty určitě nenechá ujít. I bez Bonucciho seniora je obrana Juventusu pevná a Stará dáma nadále bojuje na špici.

Aktuálně je Juventus Turín druhým týmem tabulky jen za lépe střílející Neapolí, bodově jsou na tom oba celky stejně. Může za to skvělá fazóna, kterou Bianconeri v rámci ligy mají. Duelem proti Turínu se budou chtít připravit na utkání Ligy mistrů s řeckým Olympiakosem, protože naposledy se jim utkání s Barcelonou hrubě nepovedlo.

V Serii A to bylo mnohem lepší a Juventus si od té doby poradil jak se Sassuolem, tak především s Fiorentinou. Oproti Sassuolu, kterému vstřelil tři branky, se spokojil s úspornější variantou výhry, ale tři body přesto dokázal sebrat. Zasloužil se o to jedinou trefou utkání Mario Mandžukić, kterému se povedlo překonat jinak dobře fungující obrannou linii silné Fiorentiny. Ta Juventusu zisk tří bodů značně usnadnila také vyloučením bojovníka Milana Badelje, který se poroučel ze hřiště pětadvacet minut před koncem.

Přesto nebyl trenér Massimiliano Allegri s výkonem týmu tak úplně spokojen. V rozhovoru pro JTV sdělil: "Myslím, že jsme neodehráli špatné utkání. Ale ke konci jsme se dostali trochu pod tlak a nelíbilo se mi, jak jsme se stáhli. Dost jsme tím riskovali, tohle se nám nesmí stávat. Každé utkání chceme dotáhnout do vítězného konce a nesmíme se spoléhat na aktuální výsledek. Doufám, že zvládneme také derby, které bude hodně emotivní. Pokud chceme obhájit titul, musíme si umět poradit s kýmkoli."

Při posledním vzájemném utkání na Juventus Stadium se body jen dělily, o což se zasloužili Adem Ljajić v dresu hostí a domácí střelec Gonzalo Higuaín. Argentinský útočník využil domácí početní přesilovku a v nastaveném čase srovnal na konečných 1:1. Dlouhodobě ale převládá vítězství Juventusu a Turínu se příliš nedaří vyhodit ho ze sedla.

Turínské FC si stále ještě může říkat, že je týmem, který letos neprohrál. Po zatím odehraných pěti kolech nasbírali svěřenci trenéra Mihajloviće 11 bodů za tři výhry a dvě remízy. Zpátky na vítěznou vlnu se po remíze proti Sampdorii Janov dokázali vrátit v minulém kole, i když se jejich soupeř vůbec nevzdával. Díky chybě brankáře Scuffeta a vlastní brance záložníka Hallfredssona ale nakonec bojující Udinese přeci jen porazili. Postaralo se o to především duo Ljajić - Belotti.

To by mělo být varováním také pro obranu Staré dámy, o čemž je přesvědčen také trenér Mihajlović. "Jsem rád, že jsme Udinese přestříleli, protože takové náročné zápasy mohou posílit naše sebevědomí. To teď budeme hodně potřebovat, protože Juventus je týmem, proti kterému se nám dlouhodobě nedaří. Doufám, že každý odvede maximum možností a povede se nám dobrý výsledek. Samozřejmě spoléháme také na dvojici Ljajić s Belottim, která podává vynikající výkony," dodal srbský trenér.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro - Matuidi, Pjanić - Cuadrado, Dybala, Mandžukić - Higuain
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Ansaldi, N’Koulou, Moretti, Molinaro - Rincon, Baselli - Iago Falquè, Ljajic, Niang - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.88 - 8.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol550019:315
2.Juventus FC550014:315
3.Inter Milán541011:213
4.AC Milán540110:612
5.Turín FC532010:511
6.SS Lazio531110:810
7.AS Řím43019:39
8.UC Sampdoria42206:48
9.Atalanta Bergamo52129:77
10.ACF Fiorentina52038:76
11.Cagliari Calcio52034:66
12.Chievo Verona51225:85
13.Bologna FC51224:75
14.SPAL 201351133:84
 US Sassuolo51133:84
16.Udinese Calcio51047:103
17.Janov CFC50235:92
18.Hellas Verona50231:112
19.FC Crotone50141:111
20.Benevento Calcio50051:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (460)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele