Serie A - preview 37. kola: Udrží se Bologna před Juventusem?

17.05., 08:39, aktualizováno 20.05., 08:29
Previews
Thiago Motta (© AFP)

Bologna v dohrávce 37. kola italské nejvyšší soutěže hostí Juventus, před nímž se drží jenom zásluhou lepšího rozdílu ve skóre. Hellas potřebuje zvládnout duel se sestupující Salernitanou, protože má pouze jednobodový náskok na sestupové pásmo.

Salernitana Calcio - Hellas Verona

pondělí 18:30

Fotbalisté Hellasu mohou mít kolo před koncem jasno. Pokud vyhrají dohrávku na půdě poslední Salernitany, o záchranu v nejvyšší soutěži už nepřijdou. Domácím už o nic nejde, na jejich posledním místě se nic nezmění.

Hellas cestuje do Salerna s vidinou, že už může být splněno. Předvést to ale bude muset na hřišti, protože minulé kolo proti Turínu se mu zrovna moc nepovedlo. Především závěr jeho utkání, ve kterém Granata otočila z 0:1 na 2:1. Každopádně Baroniho tým má vše ve vlastních rukou a po pondělní dohrávce už může slavit.

Snadné to nebude, Salernitana totiž první vzájemné utkání vyhrála a s Hellasem má celkově vyrovnanou bilanci. Domácí celek už se sice v tabulce nepohne, ale doma by se s nejvyšší soutěží chtěl rozloučit vítězstvím.

Z velkého trápení Salernitanu nevysvobodí zranění Boateng, Bradarić, Candreva, Gyomber, Manolas, Maggiore, Ochoa a Gomis. Pro trenra Colantuona je to velká čára přes rozpočet, na druhou stranu mohou dostat příležitost mladí hráči, kteří se v příštím roce budou bít o návrat do Serie A. Pokud jde o Hellas, tomu chybí jen dvojice Cruz, Henry. Prvně jmenovaný laboruje se zraněním, druhý je v karetním trestu.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Pierozzi, Fazio, Pirola - Sambia, Coulibaly, Bašić, Zanoli - Tchaouna, Kastanos - Ikwuemesi

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Centonze, Magnani, Dawidowicz, Cabal - Serdar, Duda - Noslin, Folorunsho, Lazović - Bonazzoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.41 - 3.96 - 1.65

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bologna FC - Juventus FC

pondělí 20:45

Po propuštění Massimiliana Allegriho se kormidla Juventusu chopil bývalý obránce Paolo Montero a ostrou premiéru si odbude v zápase s Boloňou. Rossoblu se dočkali historické účasti v Lize mistrů a aktuálně jsou těžko k poražení. Svých cílů splnila i Stará dáma, která se ve zbývajících dvou kolech soustředí na zisk třetího místa.

Hodně turbulentní týden mají za sebou v Juventusu. Nejúspěšnější tým Serie A si po výhře nad Atalantou zajistil zisk italského poháru, ovšem vzápětí za nevhodné chování propustil trenéra Allegriho a jeho nástupcem jmenoval Paola Montera. Situace kolem Allgeriho ještě není uklidněná a některá média hovoří o právní dohře, nicméně jedno je jasné - do zápasu s Boloňou už vstoupí Bianconeri pod Paolem Monterem.

Juventus nakonec splnil cíl, který předchozí lodivod Allegri dlouho avizoval, tedy návrat Juventusu do Ligy mistrů. Nakonec toho bylo dosaženo poměrně se zpožděním. Stará dáma neměla dobrou formu a vlastně to platí pořád, protože už pět ligových zápasů v řadě nezvítězila. Její fanoušci si ale oddychli a navíc Juve získalo po hubených letech ceněnou trofej.

Velmi spokojeni jsou v Boloni. Tým, který se dle prognóz vůbec neměl účastnit bojů o pohárovou Evropu si nakonec s předstihem zajistil účast v Lize mistrů a to poprvé od první poloviny šedesátých let. Za fantastickým úspěchem je souhra celého týmu, ale přeci jenom jedno jméno vyčnívá - trenér Thiago Motta. Jeho budoucnost je u Rossoblu nejistá a není tak divu, že úspěšného kouče už oslovil Juventus. Jak celá situace dopadne si budeme muset ještě počkat.

I Boloňa má za sebou několik remízových zápasů, ovšem před týdnem se vytáhla a zvítězila v Neapoli 2:0. Neporazitelnost domácích už se natáhla na osm duelů a nebýt březnové porážky od Interu, byla by série mnohem delší.

Na papíře vypadá Juventus jako velký favorit, ovšem v letošní sezoně je to hodně ošemetné. Už střetnutí v Turíně skončilo plichtou a nesmíme také zapomínat na skvělou domácí bilanci Boloni. Ta na Renato Dall'Ara prohrála všudy všeho dvakrát a v tomto směru je po Interu druhá nejlepší.

Boloni bude chybět klíčový muž ofenzívy Zirkzee a společně s ním je mimo hru i Ferguson. Pokud jde o Juventus, Montero nebude mít k dispozici jen obránce De Sciglia a dlouhodobě potrestaného Pogbu. S ním už ale Juventus beztak nepočítá.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Lucumi, Calafiori - Freuler - Orsolini, Aebischer, Fabbian, Saelemaekers - Odgaard

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Weah, McKennie, Locatelli, Rabiot, Cambiaso - Vlahović, Chiesa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.08 - 2.92

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Cagliari Calcio

neděle 12:30

Sassuolo nepřestává věřit v zázrak, ale moc šancí na záchranu už nemá. Za jistých okolností může být jeho sestup zpečetěn už po tomto kole. Jeho osud je přímo propleten s Cagliari, které naopak může získat definitivní jistotu záchrany.

Jasno ale nebude ani po vzájemném duelu těchto dvou soupeřů, protože mluvit do boje o záchranu ještě může Udinese, Empoli a Frosinone. Po skončení tohoto kola ale by už jasno být mohlo. Sassuolo tahá za kratší konec a prakticky od začátku sezony předvádí špatné výkony. Doposud se mu povedlo vyhrát jen sedmkrát a hlavní vinu na tom nese obrana. Ta inkasovala už hrozivých 72 branek, což je druhý nejhorší výkon v celé lize.

Sassuolo sice naposledy doma šokovalo většinu příznivců pro změnu pozitivně, když si poradilo s Interem a vyhrálo nad mistrem 1:0, ale to byla jen pověstná jedna vlaštovka, která příjemné jaro rozhodně neudělala. Hned poté se Sassuolo zase vrátilo ke svým starým pořádkům, když v minulém kole nestačilo na Janov. V přístavním městě sice šlo brzy do vedení, jenže vlastní branka Marashe Kumbully jen demonstrovala bezradnost celé defenzivy Neroverdi.

Stále navíc platí, že hráči jako Berardi, Perdersen, Castillejo a Defrel se kvůli zranění do hry nezapojí. Hostům chybí jen zkušení Mancosu s Pavolettim.

Cagliari sice vypadá výrazně lépe a má na Sassuolo náskok čtyř bodů, jenže naposledy se prezentovalo otřesným bráněním v duelu s AC Milán. Dostalo od něj rovnou pět branek a jednalo se o druhý výjezd po sobě, v němž Cagliari dostalo minimálně tři branky. Přesto je tým trenéra Claudia Ranieriho na dobré cestě za záchranou a v případě, že vyhraje a kromě toho ještě padne Empoli v Udinese, má Cagliari vyhráno.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Erlić, Ferrari, Kumbulla - Toljan, Thorstvedt, Lipani, Henrique, Doig - Laurienté, Pinamonti

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Dossena, Augello - Deiola, Sulemana - Nandéz, Gaetano, Luvumbo - Šomurodov

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.36 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Empoli FC

neděle 15:00

Dvě kola před koncem jde do tuhého. Udinese přivítá na svém stadionu Empoli a v přímém záchranářském souboji si může zajistit setrvání v nejvyšší soutěži i pro příští rok. Empoli je v horším postavení a tohle utkání nesmí prohrát.

Empoli přitom bylo na dobré cestě, ovšem poslední tři kola nevyhrálo a protože Udinese před týdnem zaskočilo Lecce, situace se obrátila. Dvě kola před koncem se Azzurri znovu ocitli v sestupovém pásmu a ve zbývajících zápasech budou muset zabrat.

V silách svěřenců trenéra Davide Nicoly určitě je záchranu vybojovat. Když předvedou stejné výkony jako proti Neapoli (1:0) či Turínu (3:2), mohou v Dacia Aréně bodovat a zůstat ve hře až do posledního kola.

Fabio Cannavaro je záchraně blízko, i když pochopitelně ještě nemá zdaleka vyhráno. Držitel Zlatého míče a mistr světa z roku 2006 byl jmenován trenérem Udinese s jasný cílem - udržet nejvyšší soutěž. Po výhře na půdě Lecce to vypadá dobře, i když další klíčový duel jej čeká v neděli. Pokud Zebry doma zvítězí, bude hotovo.

Udine má z posledních let lepší vzájemnou bilanci a s Empoli ani v posledním zápase neprohrálo. Utkání na stadionu Carla Castellaniho k nelibosti diváků branku nenabídlo.

Zatímco Empoli je takřka kompletní a postrádá jen Ebuehiho, Udinese je na tom stále špatně. Klíčový záchranářský duel se bude muset obejít bez Deulofeua, Silvestriho, Lovriće, Ebosseho a Thauvina.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Joao Ferreira, Bijol, Kristensen - Ehizibue, Walace, Payero, Kamara - Success, Samardžić - Lucca

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszynski, Ismajli, Luperto - Gyasi, Marin, Grassi, Maleh, Pezzella - Cambiaghi, Caputo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.27 - 4.50

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Frosinone Calcio

neděle 15:00

Monza se po sérii negativních výsledků v tabulce propadla na dvanácté místo a ráda by se ještě do konce ligového ročníku podívala trochu výš. Ideálním soupeřem jí k tomu bude Frosinone, které má opět výrazné sestupové starosti.

Celek z Lombardie už si asi ani nepamatuje, jaké to je vyhrát. Naposledy se mu totiž povedlo vyhrát v polovině března, když si poradil s Cagliari. Od té doby už v sedmi dalších zápasech přinejlepším remizoval. Minule v Toskánsku nad Fiorentinou sice hráti trenéra Palladina vedli, ale nakonec dovolili Fialkám otočit na 2:1. Tentokrát jim doma schází dvojice Ciurria a Machin, hosté postrádají jen Kalaje.

A Frosinone nečeká nic snadného. V tomhle duelu mu jde o hodně a zároveň bude asi po očku sledovat souběžně hrané utkání mezi Udinese a Empoli. Momentálně patří Frosinone sedmnáctá příčka s tím, že od osmnáctého a tedy sestupujícího Empoli jej dělí jen lepší skóre. Pro tým trenéra Di Francesca to tedy ještě budou hodně velké nervy. I devatenácté Sassuolo totiž má před začátkem nedělního programu 37. kola jen o tři body méně. A Frosinone nemá zrovna jistou formu, v šesti minulých duelech vyhrálo jen jednou.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Birindelli, Marì, Izzo, Kyriakopoulos - Bondo, Gagliardini - Colpani, Pessina, Zerbin - Djurić

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Cerofolini - Okoli, Bonifazi, Lirola - Zortea, Barrenechea, Brescianini, Valéri - Soulè, Reinier - Cheddira

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.59 - 2.41

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Inter Milán - SS Lazio

neděle 18:00

Mistrovský Inter má před sebou poslední domácí zápas sezony 2023/2024 a rovnou jde o šlágr kola. Na slavné San Siro totiž zavítá Lazio, které stále usiluje o start v pohárové Evropě. Inter je jistý vítěz a prakticky už mu o nic nejde. Na druhé straně Laziu jde o všechno, protože ještě stále se může probojovat do Ligy mistrů.

Interu už nikdo první místo nesebere, což ale neznamená, že by závěr sezony vypouštěl. Po nečekané porážce na Sassuolu to dal najevo vysokou výhrou 5:0 nad Frosinone a na druhý AC Milán má náskok úctyhodných osmnáct bodů!

Nerazzurri už se pomalu ale jistě připravují na další ročník, mluví se o nových posilách, jako je Mehdi Taremi a pochopitelně nemusí zůstat jen u jednoho jména. Inter sice letos oslavil jubilejní 20. titul, ale z evropských pohárů rychle vypadl, přičemž osmifinále Ligy mistrů rozhodně není úspěchem.

Vyřazovací fáze Ligy mistrů se stala osudným i Laziu. Římský celek si ještě pořád může milionářskou soutěž zajistit i pro příští ročník, ovšem k tomu se potřebuje dostat na šesté místo před konkurenční AS Řím. Šestá příčka sice za normálních okolností Ligu mistrů neznamená, avšak Italové letos získali o jedno místo navíc a pokud Atalanta Bergamo vyhraje Evropskou ligu a udrží stávající pátou pozici v Serii A, připadne další místenka do nejprestižnější soutěže celkově šestému týmu. O motivaci tak mají v Laziu postaráno. "Jedeme tam, abychom odvedli maximum. Čekají nás ještě dva zápasy, hraje se o šest bodů, potřebujeme si zajistit pohárové postavení a uvidíme, jaké soutěže se nakonec zúčastníme," dodal trenér Igor Tudor.

V Miláně očekává těžký zápas, ale ne nemožný ho vyhrát. "Jedeme do domova nejsilnějšího týmu v Itálii, který hraje krásný a jasný fotbal. Jsou letos nejlepší a v plánování a růstu odvádějí skvělou práci," chválil nedělního soupeře hostující kouč. Lazio je ve vynikající formě a už pět kol v řadě nepoznalo hořkost porážky. Před týdnem nemělo problém s Empoli a po brankách Patrice a Vecina zvítězilo 2:0. Posledním přemožitele Biancocelesti byl 6. dubna městský rival AS Řím.

Milánský gigant je pro Lazio tvrdým oříškem, což dlouhodobě potvrzuje i vzájemná bilance. Nerazzurri se letos potkali s Laziem už dvakrát a pokaždé vyhráli. V Superpoháru hladce 3:0, a v lize na Stadio Olimpico 2:0. Lazio slavilo výhru před dvěma lety.

Inter, už coby jistý šampion, nemá žádné absence, přesto se očekává, že Simone Inzaghi dá příležitost méně vytěžovaným hráčům. Pokud jde o Lazio, tomu chybí klíčový obránce Romagnoli (karetní trest) a Sepe (zranění).

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro Martínez

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Patric, Casale, Gila - Lazzari, Guendouzi, Kamada, Marušić - Felipe Anderson, Zaccagni - Immobile

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.61 - 6.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Řím - Janov CFC

neděle 20:45

AS Řím pořád sní o tom, že se nakonec dostane do Ligy mistrů, i když možnosti k dosažení tohoto snu jsou už hodně limitované. V prvé řadě musí Giallorossi zvítězit nad dalším oponentem, neboť od Věčného města zavítá Janov. A tomu mají Vlci co vracet.

Když se s ním utkali naposledy, hrálo se šesté kolo Serie A v teplém září. A na tohle utkání nebudou hráči AS moc dobře vzpomínat, protože od domácího Janova dostali velkou lekci v aktivitě i produktivitě. Obrana AS nereagovala na plno věcí správně a domácí si s chutí zastříleli - za zády brankáře Ruie Patrícia skončil míč celkem čtyřikrát. Doma se AS daří o poznání lépe a janovský celek se domů vracel se třemi body naposledy v roce 1990.

Svěřenci trenéra Danieleho De Rossiho teď potřebují zabrat. Síly jim dochází, většina hlavních opor je vyčerpaná a to se podepsalo jak na vyřazení z Evropské ligy od Bayeru Leverkusen, tak i na minulém kole. V něm AS naprosto vyhořelo proti Atalantě, nebylo pro ni žádným soupeřem. Dostalo od ní sice jen dvě branky, ale rozdíl mohl být mnohem výraznější. AS tím ztratilo kvalifikaci do Ligy mistrů ze svých rukou. Teď tedy musí Atalantě fandit ve finále Evropské ligy, nebo musí za dva zbývající zápasy získat o tři body víc než Atalanta za tři utkání. A to by bylo hodně velká náhoda.

Janovský celek přijede do Říma vylepšit bilanci z venkovních duelů. V nich se mu za tuto sezonu povedlo vyhrát jen čtyřikrát z osmnácti pokusů, AS naopak doma vyhrálo za stejný počet duelů už jedenáctkrát. Svěřenci trenéra Alberta Gilardina ale prohráli v lize jen jedno utkání z posledních šesti a minule si s chutí zastříleli proti Sassuolu.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Ndicka, Angeliño - Cristante, Paredes, Pellegrini - Baldanzi, Lukaku, El Shaarawy

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Vasquez, Vogliacco - Sabelli, Frendrup, Badelj, Martin - Gudmundsson - Ekuban, Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.78 - 7.32

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

US Lecce - Atalanta Bergamo

sobota 18:00

Lecce ještě není v první lize zachráněno a bude chtít dokončit sezonu co nejlépe, ideálně pokořením bájné hranice čtyřiceti bodů. Jeho soupeřem se ale stane Atalanta, která má za sebou negativní zkušenost z poháru a bude si chtít spravit náladu.

Giallorossi by si moc přáli jít do předposledního kola s vědomím, že už jsou zachránění a že se můžou těšit na další sezonu mezi italskou elitou. Jenže se tak nestalo. V minulém kole totiž prohráli důležitý záchranářský souboj s Udinese, to jim nastřílelo dvě branky. Touto porážkou skončila pozitivní série Giallorossi čítající čtyři zápasy bez porážky. Nicméně jejich pozice je pořád dobrá, k definitivě záchrany už po tomto kole jim stačí jen bod.

Svěřencům trenéra Gottiho patří v tuto chvíli třináctá příčka a od osmnáctého Empoli je dělí pět bodů, takže je vše na dobré cestě, aby se na Via del Mare hrála Serie A i příští sezonu. A to přesto, že Lecce trápí málo produktivní ofenziva, jež nastřádala jen 32 branek. To je třetí nejhorší bilance v lize. Na duel s Atalantou se Lecce navíc připravuje bez řady opor, chybí mu hráči jako Kaba, Dermaku, Banda, Sansone nebo Almqvist.

Atalanta také nebude kompletní, jelikož kromě zraněného tria Holm, Kolašinać a De Roon nenastoupí ani Teun Koopmeiners. Opora záložní řady La Dea nemůže hrát kvůli kartám. A jeho služby by Atalanta hodně potřebovala, protože se musí dostat zpátky na vítěznou vlnu. Z ní ji naposledy shodil Juventus a poslední soutěžní porážka byla o to bolestivější, že se udála ve finále Coppa Italia. Hodně podměrečný výkon Atalanty nestačil na sebevědomý a organizovaný Juventus, takže Atalanta na další velkou trofej bude čekat dál, víc než 60 let.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Oudin, Blin, Ramadani, Dorgu - Krstović, Piccoli

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Djimsiti, Hien, Scalvini - Hateboer, Pašalić, Éderson, Ruggeri - Mirančuk - Scamacca, De Ketelaere

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.79 - 3.67 - 2.03

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Turín FC - AC Milán

sobota 20:45

O nic zásadního už v sobotním klání mezi Turínem a Milánem nepůjde. Hosté už jsou definitivně druzí, zatímco Turín se pohybuje kolem desátého místa a ještě může poskočit o dvě příčky výše. Samozřejmě už jen z podstaty věci je utkání proti Rossoneri svátkem.

Pokud hostíte jeden z nejslavnějších klubů v Evropě, je to vždycky velká událost. A platí to i pro Granatu. Ta má za sebou sérii poměrně zajímavých výsledků a stále ještě živí naděje na celkové osmé místo. Turín ztrácí na Neapol pouze bod, na Fiorentinu pak tři a do konce soutěže zbývají odehrát jen dva duely. Granata v minulém kole porazila Hellas Verona 2:1 a navázala tak na dobrý výkon i výsledek proti Boloni (0:0). Porazit Granatu se v nedávné době nepodařilo ani Juventusu.

Vítězství si v minulém kole připsal i AC Milán. Rossoneri doslova smetli Cagliari 5:1 a zajistili si tak titul italského vicemistra. "Byl to povedený výkon. Vítězství nad Cagliari a zisk druhého místa nám umožnilo být klidnější. Věřím, že tento klid nám dopomůže k dobrému výkonu proti jedné z nejlepších obran v Serii A," reagoval na zisk druhé příčky lodivod Stefano Pioli.

Povedená sezona to ale ze strany milánského giganta není. AC nezískalo žádnou trofej a to by mělo stát křeslo současného trenéra Stefana Pioliho. Hovoří se o možných kandidátech, nicméně jasněji bude až po skončení sezony.

Pioliho ještě čekají minimálně dva zápasy a hned ten proti Turínu je výzvou. "Ivan Jurić je kolega, kterého si nesmírně vážím. Je to výborný trenér. Je složité proti nim hrát, je to tým s velkou minulostí a reputací. V této soutěži jsou týmy, které jsou mimo Ligu mistrů a mají vysokou úroveň - to je Granata," chválil soupeře milánský kouč.

AC Milán doma Turín porazil, nicméně na jeho hřišti se mu při poslední návštěvě nedařilo. Na konci října 2022 zvítězili Turínští 2:1. Hodně památný je zápas, který se hrál o rok dřív a Milán zvítězil na Olympijském stadionu vysoko 7:0!

Schuurs, Djidji, Ginetis a Vlašić, to jsou absence, se kterými musí počítat Ivan Jurić. Jeho protějšek Stefano Pioli je na tom podobně, protože na marodce AC zůstávají Kjaer, Loftus-Cheek a Chukwueze. K dispozici nebude ani potrestaný Gabbia.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Vojvoda, Lovato, Rodriguez - Bellanova, Tameze, Ilić, Lazaro - Ricci, Sanabria - Pellegri

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Kalulu, Thiaw, Tomori, Terracciano - Musah, Bennacer - Reijnders, Pulišić, Jović - Okafor

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.16 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SSC Neapol

pátek 20:45

Neapol se dvě kola před koncem už musí rozloučit s nadějí, že ji uvidíme v příštím ročníku evropských pohárů. Fiorentina, která doma v pátek svého soka přivítá, ještě tuhle naději živí. Formu na tři body ale teď nemá ani jeden z obou věhlasných soupeřů.

Fialky mají na rozdíl od Neapole k dispozici ještě tři duely, byť ten třetí, závěrečný, odehrají až po konci sezony a ještě k tomu proti rozjeté Atalantě. Fiorentina se však přeci jen nalézá v lepší formě než Neapol. V posledních šesti duelech vyhrála třikrát a výhru brala i v minulém kole. To se poměřila s Monzou a díky trefám ofenzivního tahouna Nicoláse Gonzáleze se svátečním střelcem Arthurem Melem dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející duel výsledkem 2:1.

Kromě ligy se každopádně tým trenéra Vincenza Italiana musí soustředit i na další věci. Jednak je už prakticky jisté, že holohlavý kouč u mužstva nezůstane a že se po sezoně přesune jinam. A nějaké změny proběhnou i na úrovni vyššího managementu. Především se ale Fiorentina bude v závěrečných dnech května chystat na finále Konferenční ligy, k němuž dospěla ve druhém roce za sebou.

Letos to ani v pohárech není z pohledu Fiorentiny tak jasný až dominantní výkon jako loni, nicméně pořád to na finálovou účast stačí. Teď je hlavním cílem Italianových svěřenců dohrát sezonu co nejlépe a pokusit se obhájit postup do Konferenční ligy, který jim zajistí osmá příčka. S ohledem na to, že Itálie získala definitivně pět míst pro Ligu mistrů, tak by do Evropské ligy šel šestý a sedmý tým, Konferenční liga pak zbývá na osmého účastníka. Pokud ovšem Atalanta ve finále Evropské ligy porazí Bayer Leverkusen a zůstane na pátém místě, tohle pořadí by se ještě o jednu příčku posunulo.

Šanci tedy živí i Neapol, byť situaci nemá ve svých rukách. A není se moc čemu divit, protože výsledky týmu trenéra Francesca Calzony rozhodně nejsou optimistické. Kde je ta Neapol, která ještě před pár měsíci válcovala Serii A? Zní to spíš jako hodně vzdálená vzpomínka, protože Neapol nevyhrála už pět soutěžních utkání v řadě a podává jeden špatný výkon za druhým. Minule nestačila na Bolognu, která si díky tomu pojistila start v Lize mistrů.

Domácí Fialky nebudou kompletní a absence se týkají zejména jejich ofenzivní fáze. Chybí jim totiž zraněná trojice Sottil, Ikoné a Belotti. V podání Neapole, možném budoucím týmu trenéra Italiana, je ale situace ještě horší. Zdravotní obtíže trápí duo Raspadori - Osimhen, mimo hru jsou kromě nich taky Zieliński, Mario Rui, Gollini a Dendoncker. V zápase těchto dvou mužstev padají góly celkem tradičně, bez branek se rozešly jen jednou za posledních pět let.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kayodé, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Mandragora, Duncan - N. Gonzalez, Beltrán, Kouamé - Nzola

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Cajuste - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.59 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
36
29
5
2
86 : 19
92
2
AC Milán
36
22
8
6
72 : 43
74
3
Bologna FC
36
18
13
5
51 : 27
67
4
Juventus FC
36
18
13
5
49 : 28
67
5
Atalanta Bergamo
35
19
6
10
65 : 39
63
6
AS Řím
36
17
9
10
63 : 44
60
7
SS Lazio
36
18
5
13
47 : 37
59
8
ACF Fiorentina
35
15
8
12
53 : 40
53
9
SSC Neapol
36
13
12
11
53 : 46
51
10
Turín FC
36
12
14
10
33 : 32
50
11
Janov CFC
36
11
13
12
43 : 44
46
12
AC Monza Brianza
36
11
12
13
39 : 48
45
13
US Lecce
36
8
13
15
32 : 52
37
14
Hellas Verona
36
8
10
18
34 : 48
34
15
Udinese Calcio
36
5
18
13
35 : 52
33
16
Cagliari Calcio
36
7
12
17
38 : 65
33
17
Frosinone Calcio
36
7
11
18
43 : 68
32
18
Empoli FC
36
8
8
20
26 : 52
32
19
US Sassuolo
36
7
8
21
42 : 72
29
20
Salernitana Calcio
36
2
10
24
28 : 76
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
Pipo123

Lazio are deep in negotiations with Salernitana for Loum Tchaouna and are hoping to finalise a deal within the next month.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Bude dobry.

Reagovat
Truffaldino

Jestli ho Pipo nechce, tak může jít k nám.

Reagovat
Pipo123

Nevím neznám ho, ale všade čítam že Tudor chce posily čo vedia behať a sú fyzicky beštie. Bojim bojím že sa premeníme na Atalantu

Reagovat
Largo

Prej chcete naraz i Diu.

Reagovat
El Matador

Kamada ::

Reagovat
Pipo123

Kamada je delo, co dokaze ked mu trener doveruje

Reagovat
Lubinterista

Ale to choreo na zacatku, TOP

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pipo123

Dufam ze v lete spravime dobre mercato.

Tudor ma uprimne prekvapuje, rotuje hracov, ten jeho futbal sa mi paci, je tam pohyb, snaha byt aktivnejsim. Aj bez Alberta to funguje, asi je cas mu dat papa

Reagovat
El Matador

Podepsat Matipa, Reuse, prodat Alberta a otočit to do Hložka a budu spokojen

Reagovat
Pipo123

Okrem Hlozka by nedavali zmysel. Ten team potrebuje omladit.

Reagovat
Nuno čomes

Vždyť jste naprosto nezajímaví obecně. Žádný zajímavý hráč s top kvalitou nebo náběhem se jim stát. A to tak pozoruji už několik let, že vlastně jste nikdy nijak nezaujali. Nemastné neslané. Fanoušci taky moc nechodí ne. Fakt mě nenapadne z fleku nic, co vypíchnout.

Reagovat
Nuno čomes

Jo teď zaujal ten útočník, místo aby to zabalil sám, tak simuluje

Reagovat
Pipo123

Tak tu TOP kvalitu mal SMS, mozno este Ciro pod Inzagim bol TOP, ale ono pod Inzaghim hraje kazdy utocnik dobre.

U nas nikdy nebude ziadny TOP hrac, chce to omladit zostavu a mozno najst niekoho ako bol prave SMS.

Inak u tej TOP kvality, vylozene tych TOP hracpv je v SA minimum. Aj u vas do tej kategorie spada Barella a Martinez, inak mi tie zostavy oproti minulosti pridu slabsie. Aj to Juve stratilo tie svoje osobmosti

Reagovat
Nuno čomes

Jo SMS byl jediný fakt jinde. Ciro jen Itálie, žádný přesah.

Jinak na hvězdná jména je Serie poměrně lichá, ale věřím, že se to zlepší. Je to hodně o vnímání, ti hráči, na kterých naše generace 30+ vyrůstala, už ukončila kariéru

Spíš mi přijdete marketingově nezajímaví, dresy nuda, fanoušci možná par ultras? Kdyz vezmu Řím jako město, tak prostě mi zajímavější tak pro oko a zapamatování, přijde AS.

Reagovat
Pipo123

Tak AS je v Rime doma, Lazio malo fans skor v okoli Rima.

Rovnako to vnimam ja ohladom Interu a AC. Mam rad Inter, ale vzdy mi prislo AC to znamejsie muzstvo, najviac ma srali v detstve, vsetci spoluziaci a kanarari nosili dresy AC JUVE a Realu vtedy malo AC kurva hype

Reagovat
Largo

Zatim velky spatny. Opet bez energie, jedinej Baldanzi se snazi neco vymyslet.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Sharaawy

Reagovat
Truffaldino

Trošku jsem ho přejmenoval

Reagovat
Lech

Rozhodci kdyz mel davat karty tak nedaval, a kdyz nemusel, tak dal 2 naraz. Strasna pica. Jeste ze mame porad faraona, nejlepsi nahradnik co kdy rim mel

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Kaka14

Tak vraj na 99% sa stane novým trénerom AC Van Bommel

Reagovat
1899-1995

Neuvěřím žádným spekulacím dokud nebudou potvrzené, každý den je to na 99% někdo jiný.

Reagovat
GEGE

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jo, prosím.

Reagovat
Raffaello

De Zerbi nic?

Reagovat
Kaka14

Je tam veľká vykupka, asi 16M

Reagovat
Raffaello
Reagovat
1899-1995

Údajně tam má doložku, díky které nemůže trénovat v nejbližší době klub nebo by ten klub musel zaplatit “výkupku”.

Reagovat
Raffaello

OK, díky.

Reagovat
Melchior

Obrana kde?

Reagovat
Airus

To jsou zase radosti

Reagovat
Furia Ceca

Ten Thiago Motta k nám je už jistej? Jako nevidím moc důvodů, proč by k nám měl chtít Mnohem větší díru do světa udělá spíš, když zůstane v Bologni...

Reagovat
M11

Danilo

Reagovat
Airus

No ty vole, braníme v deseti a nebráníme nic.... Natož si přihrát a podržet balón

Reagovat
10

To je takové shrnutí posledních x let

Reagovat
Airus

Jo, ale trochu bych doufal že hráči budou chtít přesvědčit že coppa nebyla jenom haluz a říct si o místo v Juve i v další sezóně. Namísto toho... Tohle

Reagovat
Airus

Ale těžko doufat v pressing když to tři roky netrénovali.

Reagovat
Nuno čomes

Upřímně, vy byste měli být rádi, že si o místo takhle neřeknou, když se potřebujete tak 2/3 mančaftu zbavit.

Reagovat
Airus

Ale kdo je koupí s takovým přístupem

Reagovat
Nuno čomes

Jen blázen.

Reagovat
10

Allegri ven

Reagovat
Melchior

Je v poměru cena / výkon vůbec nějakej horší tým v Evropě?

Reagovat
Airus

Naštěstí Chelsea. Ale ty jsou spíše na vzestupu, narozdíl od našeho kontrolovaného držkopádu

Reagovat
10

United, Chelsea...herně není

Reagovat
Truffaldino

United měli kopu zraněných a alespoň na podzim hráli v pohárech. Juve žádné polehčující okolnosti nemá.

Reagovat
Truffaldino

Tomu Adrienovi by snad stálo za to nenabídnout novou smlouvu už jen z principu, aby se těm dalším kašparům dala najevo nelibost s jejich přístupem, který je nejhorší v lize.

Reagovat
10

ne snad, tam to z tohodle důvodu musí jednoznačně začít...a pak pokračovat na další

Reagovat
Nuno čomes

Absolutně nerozumím tomu, jak ho někdo může chtít.

Reagovat
Raffaello

A v repre bude v základu.

Reagovat
M11

Bremer Danilo

Reagovat
Airus

Pěkné zakončení

Reagovat
10

Danilo je nejhorší kapitán Juve v historii...ať už táhne ten zoufalec

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Truffaldino

Díky Pinto, nejhorší prodej, jaký kdy AS udělalo

Reagovat
Largo

Reagovat
Airus

Ale všichni tři můžou jít. Danilo s Bremerem do PL a Gatiho bych si nechal... I když je to hrozný poleno. Ruga pravděpodobně odejde a někdo musí leštit lavičku

Reagovat
10

Ruga má naopak prodloužit...Gatti za mě okamžitě pryč

Reagovat
Airus

Bych byl rád, ale nevím proč to dělal

Reagovat
Nuno čomes

Tak ten svým rozhodnutím zůstat na lavičce ukončil kariéru už tak před pěti lety ne?

Reagovat
Furia Ceca

Gatti je nuovo Bonucci... okamžitě prodat, dokud má nějakou cenu.

Reagovat
Melchior

Zásadní problém velkých klubů je v tom, že si tam průměrní hráči o sobě začnou myslet bůhvíco. Dokud nepřijde doba, kdy se zase začnou rojit hráči jako Tevez, Marchisio a podobně, takoví, kteří budou prostě makat pro klub, je to jenom o štěstí týkajícím se jejich mentální vyspělosti a odolnosti.

Technicky to zas takový rozdíl není.

Reagovat
Nuno čomes

To je taková nádhera

Reagovat
Juventus 14

Maxi, vrať se, ten vyhazov byla jen legrace

Reagovat
M11

FAGIOLI aspon neco

Reagovat
Furia Ceca

Hádám, že s tím Monterem to nedopadne dobře...

Reagovat
Airus

Jsi čekal že z toho týmu za pár dnů vyštípe tři roky Allegriballu?

Reagovat
Furia Ceca

Tak to byl fór, že ano... obratem jsem nečekal, tak aspoň trochu humoru

Reagovat
Airus

Reagovat
M11

FEDE !!!

Reagovat
Airus

Hezké zakončení Fede, takhle je nachytat

Reagovat
M11

MILIK !!!

Reagovat
Airus

Arek!!!! Krása

Reagovat
Airus

Keňan, fuck yeah

Reagovat
M11

YILDIZ !!!

Reagovat
Airus

Odstup od Allegriballu, zahození Rabiota a ejhle jak to jde (jasně, Bologna to mentálně pravděpodobně položila a brala to jako jasný W, ale i tak...)

Reagovat
Airus

Forza Juve

Reagovat
Juventus 14

Kdysi pradávno náš trenér v dorostu po remíze 3:3 "Dáte tři góly, a neumíte s tím vyhrát!!! Dnes platí pro obě strany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele