Serie A - preview 23. kola

03.02.2018, 08:45, aktualizováno 05.02.2018, 09:10
Previews
Kolo se dohrává také na Apeninském poloostrově, kde do boje vyrazí také třetí tým tabulky. Lazio na svém hřišti hostí Janov, který se touží škrabat z ošklivé 16. příčky...
SS Lazio - Janov CFC  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávka 23. kola nejvyšší italské ligy představí domácího favorita Lazio na půdě Stadio Olimpico, kam zavítá Janov. Hostujícím Grifům v poslední době téměř nic nevychází, zatímco domácí Biancocelesti jsou v opačné pozici.

Asi málokdo čekal, že vzhledem k finanční injekci AC Milán, tradičnímu vyzyvateli AS Řím nebo odhodlanému Interu, by o místo za Juventusem a Neapolí mohl usilovat někdo jiný. Předpoklady před sezonou byly nastavené trochu jinak, než jak se teď jeví tabulka. Římské Lazio se ale vykašlalo na veškeré prognózy nebo movité majitele a dál dělalo svou práci. Teď si zaslouženě užívá.

Trenér Simone Inzaghi nebyl prototypem muže, kterého by předcházela minulost zaplněná úspěchem nebo trofejemi, i když slavné příjmení se ve fotbale nikdy neztratí. Možná i proto je způsob, jakým si poradil s vedením Lazia, tak výjimečný. Inzaghimu se podařilo vytvořit perfektně fungující skupinu fotbalistů, která táhne za jeden provaz, neztrácí hlavu a je si velmi dobře vědoma svých zbraní. Lazio i díky tomu sídlí na skvělém třetím místě a nezdá se, že by se z něj chtělo posouvat jiným směrem než nahoru.

V minulém kole však přeci jen zaváhalo a o body jej obralo milánské AC. Na Inter má Lazio ale stále náskok dvou bodů a na římského rivala si hýčká dokonce pětibodový náskok! S Janovem už tři roky neprohrálo a nyní se opírá především o skvělý útok, do něhož se opět vrací Ciro Immobile. Biancocelesti už nasázeli 57 gólů, což je třeba o devět víc než Neapol nebo hned o dvacet více, než kolik zvládl Inter Milán. A většina pochvaly jde za trenérem Inzaghim.

To uznává například někdejší hráč Lazia Stefano Mauri, který v rozhovoru pro Elle Radio zmínil: "Lazio nikdy nepatřilo k velkým jménům nebo favoritům. Teď se ale drápe nahoru a většina lidí si zvyká na změnu. Mám radost, když se na Lazio dívám, protože za ty roky práce si zaslouží být nahoře. Za hlavní postavu považuji samozřejmě trenéra Inzaghiho, jehož schopnosti, obětavost a píle slaví úspěchy. To on stojí za současným Laziem a věřím, že ještě neukázal všechno."

Soupeřem Lazia se stává Janov, konkrétně jeho Preziosim vedená část. Ta se na svého městského rivala naopak dívá s respektem a závistí, neboť zatímco Doria bojuje o Evropskou ligu a zatím se jí to daří, CFC má jiné starosti. Aktuálně patří Grifům až 15. místo a na jejich kontě zatím přistálo jen mrzkých 21 bodů. To znamená, že na osmnáctý Spal mají hráči náskok jen čtyř bodů!

Největším problémem je střelba branek, protože CFC se zatím radovalo jen šestnáctkrát! To z něj dělá třetí nejhorší útok v lize, na což janovský celek není zvyklý. Snahu Grifům upřít nelze, ale výsledkově se trápí. Dvě minulá kola prohrál shodně 1:0 a za posledních deset soutěžních duelů se radoval jen čtyřikrát. Další ranou pro něj je fakt, že se nyní musí obejít bez čtveřice Spolli, Veloso, Gentiletti a Rossi.

Ani domácí Lazio není kompletní, neboť mimo hru je zkušený obránce de Vrij a kromě něj také vykartovaná dvojice Lulić a Milinković-Savić. Především v případě druhého jmenovaného se jedná o velkou ztrátu, neboť mladý záložník patří k největším oporám opěvovaného trenéra Inzaghiho.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, Wallace, Radu - Marušić, Murgia, Lucas Leiva, Parolo, Lukaku - Luis Alberto - Immobile
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Rossettini, Zukanović - Rosi, Bertolacci, Omeonga, Rigoni, Laxalt - Taarabt, Pandev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.52 - 8.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - AS Řím  (neděle 12:30)
Rovněž nedělní program začne minutou ticha jako symbol uctění památky zesnulého trenéra Azeglia Viciniho. Hned jako první se do hry o body zapojí hostující AS Řím, kterému se dlouhodobě nedaří. Proti němu se ve Veroně postaví Hellas.

Do Verony zavítají Vlci z Říma, kteří však v posledních týdnech přišli o svou hbitost, hlad i schopnosti. Už dlouho si nedokázali ulovit tři body a už nepůsobí ani jako sehraná "smečka". Výsledková i herní krize se projevuje už dlouho, ale zvláště na tým dopadala během chvil, kdy fotbalové kluby řeší přestupové tahy. Nervozita z hráčů čišela, trenér Di Francesco se ocital pod tlakem i kvůli formě hráčů.

A to i hráčů, kteří ještě nedávno bývali oporami klubu z hlavního města. Snad jen s výjimkou dua Manolas - Alisson média po zápasech kritizují všechny hráče. A minulé kolo jim moc nepřidalo, protože před domácími fandy AS sehrálo opět nulové utkání zakončené prohrou. Tentokrát vlci nestačili na Sampdorii Janov, která navíc mohla vyhrát větším rozdílem, nebýt právě bravurního brankáře Alissona.

Již sedm duelů v rámci všech soutěží dohromady Giallorossi nevyhráli, dokonce z nich posbírali jen tři remízy! K situaci se vyjadřuje také sportovní ředitel Monchi. "Víme, že se nacházíme v hodně špatném období, možná ještě horším, než jsme si dřív mysleli. Ale musíme zůstat jednotní a připravení bojovat. Nevzdáváme se a hodláme se i přes frustrující chvíle soustředit na své výkony. Jedině práce nám pomůže z tohoto stavu ven," míní Monchi.

Minulé kolo pro Vlky znamenalo hodně špatný zážitek a navíc první duel po čtyřech utkáních v řadě, kdy jejich ofenzivní linie nedokázala vstřelit ani jednu branku. Vlci jsou nyní na pátém místě a šestá Sampdoria už jim dýchá na záda. Zároveň se vzdaluje Liga mistrů. Do utkání s Hellasem nezasáhnou Rick Karsdorp a talentovaný Patrik Schick, který se nově zranil právě před minulým kolem.

V dresu Hellasu se do zápasu nepodívá muž, kterému byla předvídána zářná kariéra, ale kterou v podstatě nikdy nenaplnil. Zkušený útočník Alessio Cerci, odchovanec AS Řím. Proti jeho týmu hovoří také fakt, že nad AS Hellas ještě nikdy nevyhrál a připisuje si proti němu jednu porážku za druhou. Těch má plno také v letošní sezoně a právem se nachází až na předposledním místě tabulky.

Na kontě poměrně tradičního týmu z Verony je pouhých 16 bodů a největší podíl na tom má především velmi laxní a nekvalitní obrana. Ta zatím inkasovala už 45 branek, což je druhý nejhorší počin v lize. Minulé kolo ale Hellasu vyšlo parádně, protože překvapil favorizovanou Fiorentinu a nadělil jí hned čtyři góly, takže naděje na zlepšení ještě žije.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - A. Ferrari, Caracciolo, Vuković, Fares - Romulo, Büchel, Valoti - Verde, Petković, Matos
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, Strootman, Pellegrini - El Shaarawy, Džeko, Perotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.22 - 5.39 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atalanta Bergamo - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Atalanta Bergamo se namlsala v Evropské lize a dál proto nevzdává boj o poháry na příští sezonu. Po posledním neúspěchu s Juventusem už Orobici nutně potřebují nějaký lepší impuls a ten by mohl přijít v neděli odpoledne. Do Bergama přijede Chievo Verona.

Veronský celek má své problémy. A je jich dost, protože v obraně zaostává za průměrem ligy, což se mu v minulých letech příliš často nestávalo. Naopak bylo Chievo známé neúprosnou a tvrdou defenzivou, za níž jej mnozí fanoušci posílali do druhé ligy. Chievo ale vždy dokázalo vytrvat, i když častokrát se na jeho hru minimálně směrem dopředu dívat nedalo. Chievo inkasovalo už 39 branek a je třinácté.

V minulém kole nezvládlo získat body, ale především nezvládlo udržet své emoce na uzdě. Juventus Turín byl samozřejmě velkým favoritem, ale dlouho musel obranu Mussi Volanti přemáhat. Nakonec mu pomohlo mimo jiné také hned dvojnásobné vyloučení. To se samozřejmě dotýká také nadcházejícího kola, které se nebude týkat dvojice Bastien a Cacciatore.

Zraněni jsou navíc Castro a zřejmě také Tomović. Chievo vyhrálo naposledy v polovině listopadu minulého roku a od té doby jeho příznivci nemají mnoho důvodů k radosti. Navíc se mu s Atalantou dlouhodobě nedaří, poslední čtyři duely nad ní nedokázalo vyhrát. Také Atalanta ale umí pořádně klopýtnout.

Celek z Bergama například naposledy nezvládl pohárový duel s Juventusem Turín. A to přesto, že kopal penaltu, kterou mohl srovnat a mít lepší postavení před odvetou. V minulém kole Serie A se Orobici přeci jen předvedli v lepším světle, když si poradili se Sassuolem. Kromě toho, že udrželi čisté konto, se jim to soupeřovo podařilo zatížit hned třemi góly. Atalanta i díky tomu zůstává na solidním osmém místě a nechce si nechat pohárovou Evropu moc utéct.

Zatím na Evropskou ligu, svůj předsezónní cíl, ztrácí jen přijatelné body. A forma soupeřů jí také dává dostatek nadějí, že její sen nemusí být nereálný. Dobrou zprávou pro trenéra Gasperiniho je také fakt, že může vybírat z téměř kompletního kádru. Chybět bude jen zraněn záložník Rizzo, který ale není členem základní sestavy. Pilíře kádru naopak zůstávají zdravé a silné, což zkušený trenér Gasperini přirozeně oceňuje.

Zkušený taktik před duelem řekl: "Máme šanci odčinit selhání, které jsme v utkání proti Juventusu dopustili. Nehráli jsme špatně, ale lídr se pozná tak, že umí proměnit své šance. My jsme je měli, ale neproměnili. To se nám vymstilo. Pracujeme na tom, abychom byli před bránou soupeře více hladoví a přesní, naopak abychom se tolik nebáli velkých jmen. Proti Chievu chceme tři body a věřím, že je doma získáme," přeje si Gasperini.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Palomino, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola - Iličić, Gomez - Petagna
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Gamberini, Dainelli, Bani - Depaoli, Rigoni, Radovanović, Hetemaj, Gobbi - Birsa - Pucciarelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.65 - 8.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Fiorentina se opět ocitá v krizi a její výsledky jsou pro mnohé fanoušky hororovou podívanou. Nečekaně strmý pád tabulkou se Viola pokusí zastavit v duelu proti Felsinei, neboť ani Bologna nemůže být se svou formou spokojena.

Po dvou duelech s oběma prvoligovými obyvateli Milána se začala forma Violy rapidně zhoršovat. Jako by nebylo málo dramat a napětí uvnitř chvátajícího tempa zimního přestupového období, tým jako celek přestal fungovat. Od Sampdorie dostala Fiorentina tři branky a tlak na trenéra Pioliho ještě zesílil po minulém kole. V něm se totiž Viola totálně sesypala proti Hellasu Verona, který se sice trápí, ale přesto Viole nasázel čtyři branky!

Tragickou obranu lze označovat za hlavní příčinu stresu, kterému musí trenér Pioli čelit. Viola má hodně mladý kádr, který postrádá zkušenosti a schopnost táhnout pod tlakem za jeden provaz. To je jeden z hlavních důvodů, proč se toskánská pýcha ocitá tak daleko od tradičních příček evropských pohárů. V současné době má totiž na kontě pouhých 28 bodů, které stačí jen na jedenácté místo.

Žurnalista a fanoušek Violy David Guetta se vrací k některým událostem minulého měsíce a říká: "Ve Fiorentině teď vládne chaos a především pesimismus. Nelze se moc divit, protože mladý kádr nemá zkušenosti a hledá své tahouny. Ten tým postrádá nějaké výraznější osobnosti, které by dokázaly vyburcovat kabinu. Fiorentina je pro mě zatím velkým zklamáním, protože i když se jedná o tranzitní období, tak velký propad jsem nečekal. Navíc se mi vůbec nelíbí postupy vedení při přestupech."

Fialky může těšit alespoň fakt, že proti Hellasu mají v posledních letech dobrou formu a umí se soupeřem hrát. Fiorentina naposledy s Felsinei prohrála před dlouhým i pěti lety a poslední tři duely vyhrála. Velkým oslabením by však pro ni mohl být distanc vykartovaného obránce Pezzelly, který patřil k nemnoha jistotám. Do obrany domácích se vrací Gonzalez a od první minuty by měl nastoupit také Blerim Džemaili.

Felsinei rovněž neoplývají nějak zvlášť dobrou formou a neumí najít vyrovnanost. V posledních deseti zápasech se jim povedlo vyhrát jen čtyřikrát a velký podíl na tom má opět špatná obrana. Ta inkasovala už 33 branek, z toho šest v posledních třech duelech. Minulé kolo sice Bologna dobře začala a nad Neapolí vedla už v první minutě, jenže nakonec dovolila favoritovi potrestat její chyby.

V rozhovoru pro RMC Sport uvedl zkušený činovník Claudio Fenucci následující: "Líbí se mi chemie uvnitř týmu, podporuje to náš charakter a cítíme, že se zvedáme. Minulé kolo jsme hráli dobře, ale Neapol potrestala každou maličkost. Jsme na vzestupu a osobně jsem moc rád, že je konec přestupů a můžeme se plně soustředit zase jen na fotbal."
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, Gonzalez, Helander, Masina - Poli, Pulgar, Dzemaili - Di Francesco, Destro, Palacio
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Milenković, Astori, Biraghi - Benassi, Badelj, Veretout - Chiesa, Simeone, Thereau
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.35 - 2.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - SPAL 2013  (neděle 15:00)
Cagliari svádí důležitou bitvu o záchranu a jeho sezona zatím nenese tak pozitivní ovoce, jak jeho fanoušci doufali. Celek ze Sardinie se o ně ale chce dál opírat a velkou šanci vidí v nadcházejícím kole. Na jeho půdu totiž zavítá osmnáctý Spal.

Sardinský celek pomalu cítí, jak mu sestupové pásmo dýchá na krk. Jeho současná 16. příčka vůbec nepatří k oblíbeným a vzdálenost na zónu sestupu činí pouhé čtyři body. Teď však Cagliari cítí, že by mohlo svůj náskok zvýšit. V nedávné době se proti Spalu postavilo jen dvakrát, ale oba duely vyhrálo. Především doma pak mohlo být na svůj výkon hrdé, neboť hosty deklasovalo pěti góly.

Právě na domácí prostředí chce záložník Luca Cigarini spoléhat také nyní. "Je naší povinností vyhrát v příštím kole, nic jiného nepřipadá v úvahu. Nesmíme myslet na ostatní týmy nebo výsledky, zajímá nás jen náš výkon. A i když se Spalu nedaří, tak my musíme být stoprocentní. Teď má velkou šanci poodskočit sestupu a věřím, že to zvládneme. Můžeme se opírat o známé prostředí a především naše skvělé fanoušky."

Cagliari vyhrálo za posledních deset soutěžních duelů jen jediné utkání a minulý víkend to taky žádná sláva nebyla. V utkání s Crotone mělo mnohem více šancí a chtělo tři body, ale také vinou Pisacaneho vyloučení získalo jen jeden. Kromě distancovaného hráče bude scházet obránce Miangue. Hosté přijedou na Sardinii bez trojice Cionek, Borriello a Konaté, kteří jsou zranění.

Spal ještě nedávno prohrával jeden duel za druhým a návrat do druhé ligy se zdál velmi pravděpodobný. I když je celek z Ferrary stále na 18. místě, minulé týdny ale ukazují rapidní změnu. Proti silnému Udinese předvedl Spal solidní výkon a získal bod, ale ještě větší radost může mít z minulého kola.

O dva body totiž obral milánský Inter, i když po změně stran prohrával. Jenže zabojoval a v 90. minutě se dočkal odměny v podobě Paloschiho vyrovnávací trefy. Zlepšit musí především obranu, která dostala už 40 gólů.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Romagna, Ceppitelli, Castan - Faragó, Barella, Cigarini, Ionita, Padoin - Joao Pedro, Pavoletti
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Meret - Salamon, Vicari, Felipe - Lazzari, Kurtić, Viviani, Grassi, Mattiello - Antenucci, Paloschi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.36 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Sassuolo v Turíně proti tamnímu Juventusu nedokázalo vyhrát už hezkou řádku let a nyní to také nevypadá na úspěch. Podceňovaný kádr je ale odhodlán vydobýt si respekt a hlavním úkolem mladého kádru bude překonání tuhé turínské obrany.

Juventus se pyšní parádní obranou, kterou soupeři překonali v letošní sezoně zatím jen patnáctkrát. To z ní dělá po Neapoli druhou nejlepší obranu ligy, takže je jasné, že ani odchod Leonarda Bonucciho neprovedl zásadní změny a neoslabil kádr Juve tak moc, jak by si asi jeho protivníci přáli. K tomu můžeme přidat druhý nejlepší útok hned za Laziem Řím, přestože na tento primát si dlouhodobě brousí zuby opět Neapol.

Po několik let za sebou si divák věnující svůj čas i odhodlání italské nejvyšší soutěži musel zvyknout na triumfální pochod Juventusu. Turínský gigant kráčel od vítězství trofeje k další a neměl vyzyvatele schopného s ním krok udržet. Situace se samozřejmě může opakovat, vždyť jsme teprve na začátku odvetných kol. Psát a číst teď ale musíme prakticky s každým dalším kolem novou jistotu.

Juventus totiž stále sídlí na druhém místě a Neapoli se stále daří jeho útoky odvracet. Oba týmy dělí kromě skóre jen jediný bod a právě o něj je lepší někdejší Maradonův klub. Situace se nezměnila ani v minulém kole, které Juventusu posloužilo k další urvané výhře. S Chievem Verona to Juventus měl mít podle předpokladů mnohem jednodušší a nakonec se dost natrápil, než oslabené Chievo porazil. Na to se ale historie neptá.

V obdobném duchu hovoří někdejší fotbalistka ženského mužstva Juventusu, nynější žurnalistka Katia Serra. "Současný kádr Juventusu je podle mě ještě lepší než ten minulý, nemá slabých míst a hráči, kteří mají postupně zaplňovat místa po zkušených hráčích, dospívají. Velmi se mi líbí výkony Wojciecha Szczesnyho a Douglase Costy. Věřím, že Juventus nakonec obhájí prvenství," podotýká na adresu Staré dámy dáma o poznání mladší.

Sassuolo se postaví proti klubu, se kterým se intenzivně snaží udržovat dobré vztahy. Teď by rádo využilo možné únavy Staré dámy, která má za sebou také pohárové utkání proti Atalantě, jež jí sebralo dost sil. Rovněž absence jsou na straně Juve početnější. Ať už se jedná o Dybalu, Cuadrada nebo Bernardeschiho s Costou, kteří dost možná do hry také nezasáhnou.

Sassuolo postrádá prakticky jen jediného hráče, a to stopera Goldanigu. Ten se nechal poměrně zbytečně vyloučit na konci minulého kola, v 97. minutě a za stavu 3:0 pro Atalantu. Sassuolu se zápas vůbec nepovedl a není divu, že i díky němu vedení nutně shánělo posily pro svého trenéra.

Beppe Iachini nakonec může počítat s obráncem Lemosem či Khoumou Babacarem, který chce ukázat své kvality. Sassuolo se dlouhodobě trápí a v roce 2018 ještě ani jednou nevyhrálo. V posledních deseti ligových kolech získalo tři body jen čtyřikrát, jinak se jeho forma potýká s velkými výpadky.

Nejen to chce trenér Iachini změnit. "Čeká nás hodně důležité utkáním, ve kterém samozřejmě nejsme favority, ale možná právě to nám vyhovuje. Pravdou je, že se nám teď hodně nedařilo a po minulém kole jsme si museli sednout a všechno důkladně probrat. Zvažuji změnu systému a intenzivnější práci na trénincích. Jsem ale optimistou a věřím v kolektiv, který tady máme. Klíčová bude koncentrace," dodává zkušený trenér.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Asamoah - Khedira, Pjanić, Matuidi - Mandžukić, Higuaín, Alex Sandro
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Lemos, Acerbi, Peluso - Missiroli, Magnanelli, Duncan - Berardi, Matri, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.69 - 13.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - AC Milán  (neděle 15:00)
Udinese je překvapivým hráčem v boji o Evropu a jeho trenér Massimo Oddo zatím sklízí chválu snad ze všech stran. To samé se ale dá poslední dobou říct také o jeho protějšku, se kterým se Oddův tým utká. O Rinu Gattusovi, který dostává do latě AC Milán.

Tradiční obyvatelé míst znamenajících evropské poháry, Inter Milán a AS Řím, procházejí vleklou výsledkovou a herní krizí. Na jejich místo se pomalu tlačí týmy, které možná nemají takové renomé, ale hlad mají o to větší. Sampdoria Janov, Atalanta Bergamo nebo Udinese. Právě to se utká s dalším mužstvem, které může sázet právě na renomé. AC Milán se pomalu opět zvedá a hodlá do svých vitrín vkládat další trofeje, ne je jen leštit.

Zajímavou cestou k nim by mohl být Gennaro Gattuso, který dostal od vedení důvěru a nově skládaný celek vede po odvolaném trenéru Montellovi. Po negativních začátcích se mu navíc postupně daří. Už šest duelů v řadě slavný celek z města módy neprohrál a v Serii A dokázal vyhrát poslední tři kola. Naposledy předčil dokonce římské Lazio, které bylo ve velmi solidní formě. S Laziem si vzájemný střet ještě zopakoval v rámci semifinále Coppa Italia, i když tady už se diváci branky nedočkali.

Přesto je tento výsledek pro AC cenný, jak uvádí mladý obránce Alessio Romagnoli. "Myslím, že tyhle dva duely s Laziem nám hodně pomohly, především po mentální stránce. Konečně se naše tvrdá práce začíná projevovat a získáváme si vlastní sebedůvěru. To je pro nás hrozně důležité, protože právě tohle nám často chybělo. Trenér Gattuso odvádí velký kus práce a já věřím, že se budeme neustále zlepšovat. Máme před sebou ještě hodně úkolů," uvědomuje si mladík.

Jedinou absenci, kterou musí někdejší bojovný záložník Gattuso řešit, je obránce Ricardo Rodríguez. Ten se sice vrací do hry po odpykání trestu, ale zdravotně na tom není nejlépe. Massimo Oddo na opačné straně nemůže počítat se Samirem, který minule dostal červenou kartu a do hry tudíž nezasáhne. Na jeho místě bychom mohli vidět stopera Angellu v tradičním systému 3-5-2. Ten se v Udinese ujal už před nějakou dobou a zvláště pod vedením trenéra Massima Odda nese své výsledky.

Domácí Udinese prohrálo jen dvakrát za posledních deset duelů a jeho forma udivuje mnoho lidí. Především se pak projevuje v tabulce, kde Udinese okupuje už devátou příčku. V případě nedělní výhry by se navíc Zebry mohly posunout právě před AC, na které v tuto chvíli ztrácí jen dva body. A to i díky minulému kolu, ve kterém si Bianconeri dokázali poradit s Janovem díky jediné trefě veterána Valona Behramiho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Angella, Danilo, Nuytinck - Larsen, Fofana, Behrami, Jankto, Pezzella - De Paul, Lasagna
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Bonucci, Romagnoli, Antonelli - Kessiè, Biglia, Bonaventura - Suso, Kalinić, Calhanoglu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.34 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Benevento Calcio - SSC Neapol  (neděle 20:45)
Derby oblasti Kampánie by se dalo slušně popsat jako souboj Davida z Goliášem. Benevento je posledním týmem tabulky a opět se trápí, zatímco hosté z Neapole přijedou v dobré náladě. Jsou první a na svého soka mají náskok neuvěřitelných 50 bodů!

Stadion Ciro Vigorito se stane dějištěm zápasu, který by jednoznačnější snad už ani být nemohl. Lídr Serie A navštíví Čarodějky z Beneventa, aby prodloužil jejich mizérii a získal další tři body. Ty potřebuje hodně nutně, neboť mu hrozí ztráta prvního místa. O něj se Neapol neustále přetahuje s Juventusem Turín a oba týmy vědí, že stačí jedno zaváhání, aby se změnil lídr tabulky. To samozřejmě Neapol nechce ani náhodou připustit.

Do karet jí hraje například její aktuální forma. Za posledních deset ligových kol prohráli Partenopei jediné utkání, jinak jsou brilantní. Minulé kolo pro Neapol rovněž znamenalo tři body, ačkoli se rozhodně nerodily snadno. Už v první minutě totiž domácí prohrávali po brance Rodriga Palacia. Naštěstí ale dokázali otočit vývoj utkání a Bolognu poslali domů bez bodů. Aktuálně tedy stále o bod před Juventusem a navíc se právě Neapol pyšní nejlepší obranou.

Před duelem s Beneventem věnoval médiím chvíli času José Callejón, který má přirozeně jiné povinnosti než bránit. "Je skvělé, že jsme na prvním místě a věříme, že na něm dokážeme setrvat. Jasně, že myslíme na mistrovský titul, tuhle sezonu by nám to opravdu mohlo vyjít. Je to ale ještě hodně daleko, musíme myslet na každý zápas jednotlivě. Klíč je ve stálé formě a psychice, což si jako tým dobře uvědomujeme," dodává španělský útočník.

Pohled na historické tabulky a vzájemné zápasy musí Neapol hodně těšit, protože oba týmy se spolu utkaly za posledních 14 let třikrát a Neapol ani jednou body neztratila. Především ale ani jednou od Beneventa neinkasovala, zatímco jemu sama nastřílela 10 gólů. Dobrou zprávou pro trenéra Sarriho je také fakt, že se dal dohromady stoper Raul Albiol. Sarri tak může proti Čarodějkám vybírat z toho nejlepšího, co má aktuálně při zranění Milika s Ghoulamem k dispozici.

Kádr Beneventa doznal mnoha změn, protože vedení si dobře uvědomuje aktuální pozici týmu. Málo zkušeností a kvality, nepříliš dobrá lavička. I proto do klubu zavítali hráči jako Djuričić, Diabaté, Sandro, Guilherme, Billong, Puggioni nebo Tosca. Jedinou absencí tak bude dost možná ještě nevyléčený obránce Costa.

Přelom roku sice znamenal alespoň krátkou pohádku a Benevento vyhrálo dva duely po sobě, čímž si připsalo šest bodů. Tehdy začalo věřit, že by se mu záchrana opravdu mohla povést. Ale jinak se zase dostává pod průměr svých možností a nevyhrává. Bologna mu nasázela tři branky a stejný počet dostalo bezzubé Benevento také v minulém kole. Strůjcem jeho neštěstí se stal Turín, který si pod vedením trenéra Mazzarriho s Čarodějkami poradil jednoznačně. A takhle to dál nejde.

Ví to člen vedení Pasquale Foggia, který v rozhovoru pro RMC Radio sdělil: "Nemůžeme být spokojeni s tím, čeho jsme zatím dosáhli, to ani náhodou. Vlastně nemůžeme být spokojení nikdy, protože pak usnete na vavřínech. Naším cílem zůstává záchrana a věřím, že jsme v lednu přivedli dostatek kvalitních hráčů, abychom jí dosáhli. Příkladem nám může být to, co se minule povedlo Crotone, jemuž také mnoho lidí nedávalo žádnou šanci," dodává Foggia.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Venuti, Djimsiti, Billong, Letizia - Cataldi, Sandro, Djuričić - Guilherme, Coda, D'Alessandro
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 19.00 - 8.66 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Turín FC  (sobota 18:00)
V sobotu odpoledne se do sebe jako první pustí dva týmy s velkými ambicemi a skvělou formou. Domácí Sampdoria Janov má za sebou dva skvělé zápasy s římským AS, které notně povzbudily její sebevědomí. Rovněž Turín ale nachází správný rytmus stále častěji.

Na stadionu Luigi Ferraris v Janově začne souboj dvou týmů, které se chtějí dostat do pohárů. Domácí Sampdoria spoléhá na inovativního trenéra Giampaola a kvalitní kádr, který umí trestat sebemenší chyby soupeřů. Hosté zase přijedou s novým trenérem, který se vrací do Serie A. Kvůli svému snu, tedy evropským pohárům, už vedení Býků vyhodilo trenéra Mihajloviće a doufá, že s Mazzarrim si povede lépe.

Zatím se mu jeho přání plní, protože Granata stoupá tabulkou vzhůru. V minulých třech duelech se trenér Mazzarri ještě nesetkal s týmem, který by si s jeho novými svěřenci dokázal obstojně poradit. Na konto si připsal tři body také v kole minulé, když se jeho Býkům povedlo rozstřílet pohádku z Beneventa třemi góly. Navíc se nováček netrefil ani jednou do sítě Býků, takže turínský celek si mohl připsat další jasný výsledek.

I díky těmto třem bodům jsou nyní Býci na 10. místě a to jim samozřejmě nestačí. I o tom mluví uznávaný ředitel Urbano Cairo. "Chtěli bychom následovat jistý styl, jakým se prezentují například anglické týmy. Především po stránce obchodní a strategické se nám tento model líbí, protože nese jisté záruky, finance a neustálý růst, když to děláte správně. Chceme dávat šanci mladým hráčům, přispívat ke zlepšení ligy a doufáme, že se dostaneme také do pohárů."

Problém by mohl spočívat v tom, že se jim v Janově moc nedaří. Od roku 2006 Turín vyhrál v Janově jen jednou, konkrétně roku 2011 ještě v Serii B. Pravidlem v souboji těchto dvou týmů bývá to, že vyhrává domácí celek. Což opět favorizuje Sampdorii, která je doma nejen střelecky velmi produktivní, ale umí vyhrávat. Turínské FC přijede bez Edery a také Lyanca, zatímco domácí hodně postrádají kreativního záložníka Praeta.

Není navíc jisté, že se do formy dostane tahoun Fabio Quagliarella, což by byla pro Námořníky velká ztráta. Vyhrávat však umí i bez svého střelce, což ostatně dokázali v minulém kole. Námořníci jeli na Stadio Olimpico k dalšímu duelu s AS Řím a i díky perfektnímu výkonu brankáře Viviana si odvezli tři body. Ty jim zajistil Duván Zapata, který byl ve správnou chvíli na správném místě a zakončil povedený brejk.

Sampdoria je nyní na šestém místě a pozice, které zaručují poháry, si hodlá udržet co možná nejdéle. Pomáhá jí v tom například útok. Sampdoria se v posledních deseti soutěžních duelech prosadila hned devětkrát, třebaže ne vždy vyhrála. Špatnou formu z prosince ale nechala za sebou a je připravena bojovat o vyšší příčky.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszyński, Silvestre, Ferrari, Strinić - Linetty, Torreira, Barreto - Ramírez - Quagliarella, Zapata
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, N’Koulou, Burdisso, Ansaldi - Baselli, Rincon, Obi - Iago Falqué, Belotti, Niang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.56 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - FC Crotone  (sobota 20:45)
Inter Milán zatím drží čtvrtou příčku, která by znamenala postup do základních skupin Ligy mistrů. Jenže jednak je o ni přirozeně velký zájem a jednak Inter nemá zrovna dobrou formu. Los mu však nyní přihrává dobrého soupeře, protože na San Siru se objeví tápající Crotone.

Crotone má za sebou hodně špatnou část sezony a pokud mu druhá poloviny ligového kalendáře nevyjde zásadně lépe, mohl by se maličký celek zase rychle vrátit do druhé ligy. Zatím se ze všech sil snaží udržet se nad sestupovým pásmem, ale stačí málo, aby se do těchto nechvalně známých vod namočil. Od osmnáctého Spalu jej totiž dělí jen pouhé dva body.

Přesto se zdá, že se Crotone zlepšuje. S Hellasem si poradilo jasně 3:0 a v minulém kole taktéž neodvedlo vůbec špatnou práci. Povedlo se mu totiž remizovat s Cagliari, které je v podobných situacích daleko zkušenějším týmem. Přesto musí Crotone trochu mrzet tenhle výsledek, neboť hrálo 45 minut proti oslabenému soupeři a vedlo, jenže druhou branku přidat nedokázalo. S Interem zatím odehrálo jen tři duely a dva z nich prohrálo.

Tým, který se v minulé sezoně až v posledních chvílích zachránil, má nyní minimálně stejnou představu. Záložník Andrea Nalini v rozhovoru pro Gazzettu sdělil: "Čeká nás Inter, který sice není v úplně nejlepší formě, ale to pořád nic neznamená. Možná o to víc se musíme motivovat a připravit, protože bude právě proti nám chtít ukončit špatnou sérii. Pokud odehrajeme dobré utkání, můžeme si domů přivézt nějaké body, což je náš cíl," míní Nalini.

Crotone je na tom s absencemi trochu hůř a trenér Walter Zenga se musí obejít bez zraněné dvojice Stoian a Tumminello. Luciano Spalletti musí řešit ztrátu střelce Maura Icardiho, jinak ale může počítat se všemi esy. Je ale pravda, že Nerazzurri prožívají hodně špatnou sérii a už sedm duelů v řadě se jim nepovedlo vyhrát, na což ambiciózní celek ani jeho fanoušek není zvyklý.

O jeho formě hovoří mimo jiné hráčský agent Andrea D‘Amico, který v rozhovoru pro Sportitalia řekl: "Pořád věřím, že se Inter dostane do Ligy mistrů, s tímto trenérem a kvalitním kádrem na to má. Je pravda, že od začátku sezony se mnoho věcí změnilo a hráči v poslední době ztratili vůli či koncentraci, ale jsem si jist, že ji opět najdou. Na to mají hodně zkušeností a myslím, že stačí jen jedno povedené utkání, které by bylo potřebným impulsem."

Inter si sice připsal remízy se silným Laziem nebo AS Řím, ale také naposledy se Spalem, což byla pro fanoušky hodně těžko stravitelná zpráva. Kromě toho prohrál se Sassuolem nebo s městským rivalem. Stále je však čtvrtý.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Cancelo, Škriniar, Miranda, D'Ambrosio - Vecino, Gagliardini - Candreva, Borja Valero, Perišić, Éder
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Faraoni, Ceccherini, Capuano, Martella - Barberis, Mandragora, Benali - Ricci, Trotta, Nalini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 5.76 - 14.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol22183148:1457
2.Juventus FC22182252:1556
3.SS Lazio22144457:2746
4.Inter Milán22128237:1744
5.AS Řím22125532:1741
6.UC Sampdoria22114741:3137
7.AC Milán22104829:2934
8.Atalanta Bergamo2296734:2733
9.Udinese Calcio221021035:3132
10.Turín FC22711432:2832
11.ACF Fiorentina2277831:2828
12.Bologna FC22831127:3327
13.Chievo Verona22571021:3922
14.US Sassuolo22641214:3422
15.Janov CFC22561116:2421
16.Cagliari Calcio22631320:3421
17.FC Crotone22541317:3919
18.SPAL 201322381123:4017
19.Hellas Verona22441422:4516
20.Benevento Calcio22211913:497

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (206)

Přidat komentář
Furia Ceca

"Sassuolo v Turíně proti tamnímu Juventusu nedokázalo vyhrát už hezkou řádku let a nyní to také nevypadá na úspěch."

Nepamatuju si, že by Sassuolo od svýho postupu do Serie A na Juventus Stadiu někdy vyhrálo. Kouknu do tabulky vzájemných zápasů a samozřejmě je to tak...

"V obdobném duchu hovoří někdejší fotbalistka ženského mužstva Juventusu, nynější žurnalistka Katia Serra."

Cože? Juventus má ženský tým teprve druhým rokem a to už nějaká ex-hráčka stihla přestoupit na žurnalistickou dráhu? Jasně, kouknu na Wiki a vidím, že Katia Serra má 44 let a za Juventus samozřejmě nikdy nehrála. To je teda redaktorská práce...

Reagovat
Frantszek

Tak ta první věta není nijak lživá. Kde máš, že by psal, že tam někdy dokázalo vyhrát.

Tvrzení : Nedokázalo vyhrát už pěknou řádku let může být klidně to samé, jako že nedokázalo už od začátku postupu do serie A na Juve vyhrát.

ta druhá věc je úsměvná ::razz: Ale kolik těch týmů vystřídala je taky pecka. :

Reagovat
Furia Ceca

Není lživá - je to rovnou nesmysl!

Jj, taková ženská verze Vieriho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked nebude hrat Rafinha od zaciatku a da tam hrat ten odpad tak uz nech ide Spaletti

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se na zformovanou defenzivu Tora proti Dorii v jejím prostředí. Snad nastoupí Qčko a trochu to tam Mazzarrimu provětrá (už i kvůli mé fantě).

A večer jasná dvojka. Tentokrát by to Crotone na Meazze (San Siru) mohlo udržet a uhrát bod, však Inter v poslední době drží šňůru remíz a s ohledem na jejich hru a rozbroje v kabině by mohli přidat další uzel.

Reagovat
cresposuper

Spalletti ohladom "rozbrojov": Queste cose ci hanno fatto fare una risata e anzi ci hanno paradossalmente unito di più perché abbiamo riso insieme

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už to člověk bere vážně nebo ne, ať z jedné nebo druhé strany, v Interu to opět (nebo ještě stále?) nefunguje po té lidské stránce. A když nefunguje lidská stránka, tak nemůže fungovat herní. Až přivedete nějaké 2-3 borce, co to v kabině a na hřišti seřežou a dají tomu zástupu blbečků pořádný kapky, tak to půjde správným směrem. Materazziho, Stankoviće nebo Córdobu na ně, aby ta banda fiflen začala něco dělat. Potenciál ohromný, ale výsledky tragické.

Reagovat
cresposuper

Odkial vies, ze to nefunguje po ludskej stranke? Vy to tu strasne precenujete, pritom je to pomerne jednoduche-hracom vpredu odisla forma a nemame za nich alternativu, zaloha je nekreativna a proti autobusu si nevie vytvorit prevahu. Navyse celu sezonu hraju stale ti isti hraci, takze sa prejavuje aj unava. Ja by som to tak cierno nevidel, sme stale na 4. mieste a Roma hra podobne zle ako my.

Reagovat
smazaný uživatel

Jste na čtvrém místě, protože všichni kromě prvních třech týmů hrají nebetyčný hovno (co si budeme povídat, Juventus hraje taky hovno, nechápu, že vůbec sbíráme tolik bodů). Taková je realita. A po lidské stránce to v Interu nefunguje roky. Od triplety to jde rok od roku víc do kopru. Odešly legendy, uznávané autority a nikam se neposouváte. Můžeš to svalovat na formu, na štěstí a podobné plky, ale skutečnost je taková, že kdyby v klubu zdravě fungoval lidský faktor, tak se nemůže stát, že Xtou sezónu v řadě odejde po několika zápasech sezóny. A začíná to u managementu ruku v ruce s trenérem, kteří nemají právě onen dostatečný široký kádr, aby to utáhli. A pak taky na tom, že někteří frajeři hrají jak fifleny. Kdyby ti borci jezdili po zadku, tak nemáte 9 zápasu ve vítězství v řadě. Nevyhráli jste od 3.12.2017, dnes tomu jsou přesně 2 měsíce (penalty s Pordenone hezký, ale to je tak všechno). To už opravdu není o únavě nebo o formě. V lednu byla navíc pauza, kdy hráči mohli pěkně zregenerovat a dobít baterie. Výsledek? Další dvě plichty, navíc s tragicky hrajícím Římem a se SPALem, který ukázal, že když se hraje do konečného hvidzu a bojuje se, tak vás o ty body stejně soupeř obere. Zatím Vám to čtvrté místo uhrál zbytek ligy. Pokud nezačnete vyhrávat a sbírat body, tak klidně můžete dopadnou zase na hubu. Být pod takovou dekou není příjemné, v Juventusu bychom mohli vyprávět z dob před šesti tituly v řadě. Ale začíná to u lidí a ne u formy nebo únavy. To jsou až důsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cresposuper

Ty proste vsetko zvalis na nejake domnele problemy v kabine, o ktorych nemozes nic vediet, to je blbost. A ktori hraci, prosim ta, nejazdia po zadku? (Taky argument beriem u Brozovica a miestami Perisica, inac nie) V tom problem nie je- Candreva proste vyriesi kazdu situaciu vpredu zle, ale neodflakne ziaden zapas, podobne Mauro, u Borju ani u Vecina nie je problem v snahe, ale v tom, ze prvy je strasne neefektivny pri svojich vyletoch dopredu a druhy hra moc profesorsky. Obrana nam prakticky cela funguje slusne, momentalne je jej najslabsim clankom D´Ambrosio, ktory je asi najvacsi makac na treningoch. Tie problemy v time su jasne- slaba lavicka, zla forma ofenzivy, absencia tvorcu.

Navyse miesas dve odlisne veci- to, preco sa nam dlhodobo nedari od triplety a to, preco mame vypadok v tejto sezone.

Reagovat
Deki

však má Bianconero pravdu. nebo tobě přijde normální, že se vždy v zimě sesypeme? nemůžeš to valit jen na špatnou formu hráčů, když to trvá 4 roky po sobě a během těch 4 let se základ prakticky celý obměnil. ti hráči jsou prostě zkažení a psychicky to nedávají. a je to rok co rok stejné. letos jsem si bohužel myslel, že to může být jiné, protože nebyl tak radikální řez kádrem a Spalletti. ale vypadá to pořád stejně. nebýt v AS dementní, jsou 10bodů před námi a zase není o co hrát. ačkoli nám to přímé kvalifikování do LM i ze 4. místa mělo všechno hodně usnadnit, nám nepomůže už asi nic

Reagovat
cresposuper

Ale to, ze sa ten tim stale obmiena nesvedci o nicom To predsa s psychikou hracov nema nic spolocne. Podla mna to nie je take hrozne, ked si rozdelis tu snuru na drobne, tak s Udine sme mohli o polcase viest 4-0 a bolo by hotovo, v Sassuole sme nehrali dobre, ale stale to bol vyrovnany zapas a nedali sme penaltu, remiza s Laziom je OK a s Rimom sme boli tiez lepsi. Akurat to vyzera kontrastne, pretoze sme boli predtym na 1. mieste, na ktorom sme nemali co robit. Ja teraz ocakavam dve domace vyhry a potom vyrovnany boj o 4. miesto, to mi nepride ako nejaka katastrofa.

Reagovat
Deki

vidím, že jsi velký optimista. pokud těch posledních 8 zápasů v tobě nezanechalo nic negativního, tak ti tleskám. však to by bylo lepší si spustit nový díl Ulice. nedat gól za 120 minut třetigolovému týmu, ani dalších 90 minut s AC v poháru je samo o sobě zlý. druhá půle s Udine, trapné výkony s Laziem a Sassuolem, neubránění výsledku se Spalem a Violou... Perišič nezahrál 3 měsíce, starý dobrý Candreva je zpátky, Icardi je bez nich poloviční, ze záložníků nikdo nic nevymyslí, ale o tom víš svoje. tohle jsou hodně špatný vyhlídky bez ohledu na to, že teď máme lehčí los.

Reagovat
cresposuper

Vo vsetkom az na ten zapas s Laziom (hrali sme vyrovnany zapas so superom v skvelej forme) s tebou suhlasim, akurat zjavne z toho vyvodzujeme odlisne dosledky. Prave ten los moze byt podla mna klucovy a vratit formu zo zaciatku sezony. A negativneho to vo mne zanechalo dost, akurat podla toho, co tu citam, mam pocit, akoby sme boli na 10. mieste a stratili dalsiu sezonu, co nie je pravda.

Reagovat
cink

ja jsem vecny optimista a vzdycky si rikam, ze uz to je lepsi, ale uz tomu letos prestavam verit. mercatto proste tragedie. politika nakupu/prodeju/spekulace to vsechno je absurdni

Reagovat
smazaný uživatel

I když se to špatně poslouchá nelze než souhlasit....ale dokud si to u nás nepřizná a neuvidí někdo tam nahoře budeme pořad tam kde jsme...Perišiče Brožoviče bych dnes nechal na tribuně...

Reagovat
božský John

Dneska mi pekne prosim drzte palce. V 17:30 je naplanovane pristani v Bergamu a v 20:45 musim stihnout Inter (zapas jeste pred mesicem planovany na nedeli 15:00). Moje prvni setkani se Serii A

Reagovat
smazaný uživatel

Užij si to a pořádně zafandi Crotone. Sranda. Hlavně ať to všechno stihneš a dopadne ke tvé radosti.

Reagovat
božský John

Dekuju! Musim se priznat, ze se jdu podivat hlavne na (doufejme) dobrej fotbal a samozrejme taky na Meazzu, coz byl vzdycky muj sen. jinak jeste jsem zvazoval atalantu s chievem, ale to bylo pomerne rychly rozhodovani

Reagovat
Furia Ceca

Tak jestli jedeš primárně na dobrej fotbal, tak to bych raději jel na Atalantu než na Inter.

Reagovat
Eldarion

Uži si (držíš Crotone dúfam)

Reagovat
Nuno čomes

Bus ti jede z letiště Bergamo 17:45 nebo 18:00, tzn. že v miláně na hlavním nádraží seš 18:45 nebo 19:00 a od tama je to 12 zastávek metrem, 30 - 45 min? Takžě když let bude ok tak stíháš v pohodě

https://www.autostradale.it/Images/Linee/Orari/141.pdf

https://www.atm.it/it/ViaggiaConNoi/PublishingImages/OTTOBRE_2017.jpg

Reagovat
božský John

Prave, ten let me trochu strasi, s wizzem letim poprvy. Hodne litam s ryanem, kterej skoro vzdycky priletel driv, tak snad nebude problem. Jeste se chci predtim ubytovat a kdyztak vemu uber, no.

Jinak dik za rozpisy, ja jsem si puvodne nasel akorat bud v 17:45 a pak v pul sedmy.

Reagovat
olis

treba vzdy pockat kym sa v jednom velkom baliku menia zapasy kvoli europe a poharu, predpokladam ze toto bol tiez ten isty pripad. potom sa uz menia terminy velmi zriedkavo

Reagovat
Kixi Syhimour

Hodně štěstí

Reagovat
olis

BTW Sagna hracom Beneventa

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhraje zas Juventus 1: nuda ???

Reagovat
Panděvova ofina

Tak to vypadá, že Icardi se s námi v přístím přestupovým okně rozloučí a jako náhradu si vedení vyhledlo a je blízko podpisu Lautara Martineze z Racingu. Atletiko a Dortmund o něj měli velký zájem, ale nakonec si vybral nás ( se divim ). Jedná se jednoho z nejtalentovanějších mladých hráčů Argentiny.

Reagovat
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !

Reagovat
Dejwa

vyhrajeme konečně?

Reagovat
Milan.B

uz by ste to mohli zaokruhlit na rovnych 10

Reagovat
Inter Eterno Amore

dúfal som veľmi

Reagovat
Pipo123

Nikdo z nás není v kabině, nebo přímo na tréninku, ale z toho co se píše v italském tisku, nemůže mít žádný fanoušek radost.

V hlavní roli jsou tito tři pánové. Icardi po zápase s Violou měl do médií říct, že při tréninkách někteří nepracují naplno. Tím náš kapitán myslel Brozoviče, kterému to vyčinil a přestal ho sledovat na Instagramu. Perišič se zastal svého krajana a na oplátku už nesleduje Icardiho. Aby toho nebylo málo, začalo se spekulovat o vztahu Icardiho s jeho ženou Wandou, který prý není nyní vůbec idylický.

Mauro se dnes ani nezúčastnil tradičního narozeninového rituálu s vejcem a moukou, který je vždy jeho parketou.

Odpad :D

Reagovat
Deki

jako přestat se sledovat na Instagramu je silnej oříšek. já ho nemám, takže vlastně ani ten dotyčný neví, jestli s ním mám konflikt...

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
snuff24

Mají si dát pořádně do držky, vynadat si do čuráků potom dostat seřváka od trenéra a k tomu mastnou pokutu...ne jak nějaký zhrzený šlapky

Reagovat
smazaný uživatel

Pre priemeraka ako Brozovic prideme o Icardiho. Perisic sa samozrejme musel zastat hentoho k* kota lebo kto iny by sa ho zastal ked 8 zapasov po sebe zahral holy k*kot. Som zvedavy k ktorom klube by po takychto zapasoch bol stalle v zaklade. Zberba chorvatska.

Reagovat
smazaný uživatel

no hlavne, že Icardi je charakter jak kkt, v minulosti prebrať spoluhráčovi manželku a keď sa teraz deje toto, tiež by som sa postavil na stranu Brozoviča.

Reagovat
smazaný uživatel

prestal ho sledovať na instagrame neviem či to Brozovič rozdýcha

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

SAMPDORIA (4-3-1-2): Viviano, Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Murru, Linetty, Torreira, Barreto, Ramirez, Quagliarella, Zapata. A disposizione: Krapikas, Tozzo, Andersen, Sala, Caprari, Alvarez, Tomic, Strinic, Regini, Verre, Capezzi, Kownacki. Allenatore: Giampaolo

TORINO (4-3-2-1): Sirigu; De Silvestri, Nkoulou, Burdisso, Molinaro; Acquah, Rincon, Obi; Falque, Baselli; Niang. A disposizione: Milinkovic-Savic, Ichazo, Bonifazi, Valdifiori, Belotti, Ljajic, Ansaldi, Edera, Berenguer, Barreca, Moretti. Allenatore: Mazzarri

FORZA LA SAMP!

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

no nic. hadam sa aspon bodik podari a chalani sa opat zacnu followovat na instagrame

Reagovat
cink

Reagovat
cresposuper

INTER (4-3-3): 1 Handanovic; 33 D'Ambrosio, 37 Skriniar, 25 Miranda, 29 Dalbert; 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic 87 Candreva, 23 Eder, 44 Perisic. A disposizione: 27 Padelli, 46 Berni, 13 Ranocchia, 2 Lisandro Lopez, 21 Santon, 7 Cancelo, 5 Gagliardini, 8 Rafinha, 63 Emmers, 17 Karamoh, 99 Pinamonti. Allenatore: Spalletti.

CROTONE (4-3-3): 1 Cordaz; 37 Faraoni, 7 Ceccherini, 23 Capuano, 87 Martella; 10 Barberis, 38 Mandragora, 92 Benali; 11 Ricci, 29 Trotta, 9 Nalini. A disposizione: 3 Festa, 14 Suljic, 34 Simic, 93 Ajeti, 13 Izco, 20 Pavlovic, 21 Zanellato, 6 Rohden, 89 Crociata, 5 Stoian, 17 Budimir, 99 Simy. Allenatore: Zenga.

Dalbert namiesto Cancela. Nemam slov.

Reagovat
Nuno čomes

ten idiot d´ambrosio mu ho musí hulit.

Reagovat
cresposuper

Stale je ale lepsi nez Dalbert. Mal hrat Cancelo vpravo a D´Ambrosio vlavo.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy jindy dát Dalbertovi šanci než proti Crotone doma co?? spíš vidím problem v tom že Brožovíč,Perisič a Candreva po tom hnusu co předvádí v posledních zápasech jsou stále v základu to je na

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Mihal

nasrat...toto fakt nema logiku...muzstvo hra () a on neurobi zmenu a da tam hracov ktori su uplne mimo. Nech mi nehovori ze na na Crotone nemohol skusit Karamoha, Rafinhu a Cancela v zaklade

Reagovat
Largo

Je to Crotone.....

Reagovat
smazaný uživatel

nech uz ide dopice Spalletti s touto zostavou. Kurva Cancelo nas najlepsi hrac on ho posadi. je to kreten.

Reagovat
Eldarion

Veď to aspoň zmenil na 4-3-3 neplačte toľko

Reagovat
cresposuper

Vsak hrame 433 treti zapas po sebe..

Reagovat
Eldarion

Trvá nejaký čas kým si nový systém sadne, ešte by som Spallettiho nezatracoval

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole co už ten Candreva,Perišič,Brožovič musí předvést aby je nechal sedět???Cancelo jeden z mala co neco hraje je na lavce klidně mohl hrát na jednom křídle Cancelo na druhem Rafinha...jediné plus v sestavě je Dalbert su rád že dostal šanci ......nečekám nic než stejné trápeni jako vždy....1:0 z penalty Eder

Reagovat
Mihal

10 kol dozadu by som tipoval 3:0...dnes tipujem 1:1. Ale aj tak Forza Inter

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dejwa

Eder

Reagovat
Panděvova ofina

Ten Rafinha na tom asi nebude tak dobře, když tam musel dat nasraného Brozoviče.

Reagovat
Panděvova ofina

Ti naši středový hráči jsou tak netechničtí ! Na místo toho aby se snažili o kličku, tak naběhnou zmateně s míčem do hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

boze to je hrozne nieco

Reagovat
cresposuper

Prava strana Dambrosio-Vecino-Candreva je parodia na futbal

Reagovat
Dejwa

V čem je ta druhá lepší?

Reagovat
smazaný uživatel

oficilane mam alergiu na Candrevu, Vecina. Ako bol Perisic moj najoblubenejsi hrac Interu a bol mi sympaticky jeho profi pristup cez leto, tak to uz je davno prec. Borja to neviem preco sa este trapi, mne pride ze ho boli kazdy dotyk s loptou.

Reagovat
Dejwa

Co máte všichni s Vecinem pořád?

Reagovat
smazaný uživatel

on je asi najnudnejsi hrac v historii interu

Reagovat
Pipo123

Komentátor práve povedal že najviac toho nabehal Brozovič

Reagovat
smazaný uživatel

ono sa to nezda ale dava to :) sak aj nejaky rekord spravil minuly rok :)

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne, že najmenej trénuje, ale zvládne behať aj za dvoch...už len tým sa potvrdzuje to, že Icardi je ...

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky kokot ten candreva. preco tento clovek hra!

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze prehraju a pojdu dopice vsetci. boze ja ich zacinam nenavidiet normalne. a ten plesaty picus teraz vystrieda isto valera za gagliardiniho. dopice s nimi s kokotmi prijebanymi

Reagovat
cink

jqko kdybbys popisoval muj vnitrni pocit.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

je čas začať fandiť AC? :)

Reagovat
Dejwa

Hra se zlepšila s příchodem Rafinha, snad to dáme..

Reagovat
smazaný uživatel

nedame urcite. skor dostaneme

Reagovat
Dejwa

Škoda, že pak nešel dolu Perisic, ale Brozo, tím se to zas dojebalo..

Reagovat
smazaný uživatel

Perisic dojebal co mohol

Reagovat
Dejwa

No právě

Reagovat
Panděvova ofina

Ubožáci ! Jestli nastoupí příští zápas Perišič, nebo Candreva na úkor Karamoha a Rafinhy, tak zápas vypínám. Jediný dvě slušný kombinace přišli po příchodu náhradníků. Nic nemění natom, že trosky, které hrají v záložní řadě Interu opět nic nevymyslely a neproměnily. Tfuj !! Hráči, jako je Vecino by měli brát stejný peníze, jako podavači míčů na stadionu, protože jejich úloha je totožná.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
božský John

Skriniar je strasna bestie, v kadru Interu vcera strasne vycnival. Jinak fotbal nic moc (italskej fotbal je strasne specifickej, to me na tom bavilo), ale to jsme asi videli vsichni. San Siro samozrejme uzasny a oba goly padly na 'moji' stranu, takze to zazitek jen umocnilo.

Reagovat
božský John

Jinak samozrejme nejvetsi props na zacatku pri hlaseni jedenactek dostal Zenga i nejaka chorea byla

Reagovat
Forza_Inter

a bolo otvorené aj tretie patro na tribúne?

Reagovat
božský John

Nn, to bylo uzavreny. Celkem mohlo byt tak 40-50k divaku. Byl jsem tam poprve, tak to nemam v oku

Reagovat
FuckT

Pice preco to dnes musit byt o 20:45...

Reagovat
stuff

Pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Zíram na popis zapasu AS Roma, a vidim P.Schick-poranená děloha, treba brýle-poranená stehna.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když hrál na píču

Reagovat
smazaný uživatel

Ako vidíte dnešné Derby dell'Appennino? Ja osobne si myslím, že Bologna vyhrá nejak 3:1 Proti Neapolu odohrali dobrý zápas..To sa naopak nedá povedať o Viole ktorá trápne a zahanbujúco padla s Veronou...Myslím, že po tomto kole si bude baliť kufre Pioli..Bohužiaľ, s takým kádrom sa asi nedá pracovať a mať nejaké skvelé výsledky..To 8.-9. miesto bude strop..Kým neodídu dvaja brata z vedenia, tak to bude pre Fiorentinu len horšie..V tom kádry je len pár skvelých výnimiek ako Chiesa, Simeone, Astori, Sportiello a možno ešte Veretout s Benassim..Inak strach a hrôza..+ Odchod Babacara, jediného schopného hroťáka po Simeonem Ale uvidíme ako sa chytí Falcinelli

Reagovat
Lech

Herne super. Dzeko mel kolik sanci na gol, 5?

Reagovat
smazaný uživatel

Vazne hrame dobre? Az teraz som to zapol

Reagovat
stuff

Prvy polcas dobry vykon

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Lorenzo ma vzor v De Rossim. Zasluzena cervena

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Ten Dzeko je taaaak neskutecnej lenochod!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Di Francesca by som za jeho neustale nasadzovanie zajebal

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva takto sa bojuje, ako Defrel. Vyjebany Dzeko by si vyklusal. Di Francesco je kokot, ze tu hnilu lamu stale dava do zakladu

Reagovat
Gimme

V kádru AS hraje na úrovni jenom ta stoperská dvojice a Alisson. Zbytek týmu je k zeblití

Reagovat
Largo

Plus Perotti, ale ted byl dlouho zranenej.

Reagovat
Bily

Na Džeka nedávám tak od října, přínos pro tým, jedna obrovská Nula. To že dá třeba 2 góly, 3x za jeden zápas l, že 3 udělá sprint, jinak totální NIC. Škoda jeho prodeje za X milionů, že nevyšel. Raději tam uvidím nějakou naději, hráče co maká, chce míč, nabízí se a když se nedaří, běhá a v 60. minutě mavne, že chce střídat. Ad Řím, dost vydrene vítězství, Pellegrini - jasná červená, ještě bych mu dal nějakou pokutu, normální blikanec.

Reagovat
Bily

3x za jeden zápas se nabídne

Reagovat
Coutinho10

Sport 1 misto aby dali Udine - ACM, tak daj Juve

Reagovat
Bily

Jj, taky jsem si říkal

Reagovat
mato Kreator

no problem pozerat na AC je za trest

Reagovat
Coutinho10

ale rozhodně zajímavější než na Juve 1:0 se Sassuolem...navíc za Udine Barák i Jankto v základu

Reagovat
Eldarion

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

asi si moc ac nevidel posledne hrat ked blijes take sracky

Reagovat
brenk

mňa asi drbne z tých Maxových zostáv

Reagovat
mato Kreator

Dnes je to ok celkom rugani berna v zaklade

Reagovat
brenk

Berna bol jasný lebo nikto iný nemôže hrať Namiesto Daniho tam bol Barzagli, neviem či to bol preklep alebo zmena na poslednú chvíľu

Reagovat
M11

Ruga Berna zaklad co vic si prat

Reagovat
brenk

Na livesporte mali Barzu namiesto Daniho,aspon že tak

Reagovat
smazaný uživatel

Marchisia. Nehledě na to, že Rugani nastupuje na poslední chvíli, protože se při rozcvičce zranil Barzagli.

Reagovat
10

a Berna taky hraje jen kvůli zranění Costy...

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se, že to nepostavil 352, aby mohl eliminovat jeho nasazení.

Reagovat
10

já taky, zvlášť když se o tom dost psalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo by měl Higuínovi s Khedirou vysvětlit, že mají hrát ty své posty opačně, než je hrají. Khedira věčně na hrotu a Higuín se topí pod ním, a pak si stěžuje, že nehraje, jak by si představoval.

Reagovat
mojmira

Susooooooooo

Reagovat
pepinho2

Reagovat
mato Kreator

Gool alex

Reagovat
Yanek

SUSOOO GOL SEZONY!

Reagovat
M11

SANDROOOO !!!

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Eldarion

SUSO gól kola a to ešte neskončilo

Reagovat
10

tak gól kola nebo roku? dohodněte se

Reagovat
rossoneri89

Susoo

Reagovat
FORZAMILAN

SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro 1:0 pískej konec.

Reagovat
10

dobrou noc

Reagovat
smazaný uživatel

goo.gl/oPHeJa

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Yanek
Reagovat
M11

Ty kraso

Reagovat
mato Kreator

::thumbsup

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
mato Kreator

Pjanic rozdava dobre nahravky

Reagovat
brenk

Úspešnosť prihrávok je tak 30% na oboch stranách

Reagovat
10

Pjanić je poslední zápasy strašnej, on se prostě hecne jen na ty silnější týmy, jinak to má na párku...a Bentancur s Marchisiem na lavičce tomu jen přihlížejí

Reagovat
smazaný uživatel

Klid, vedeme 1:0, to už ubráníme.

Možná se snažíme inspirovat u Interu, kdo ví.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
mato Kreator

To bola dobra facka

Reagovat
mato Kreator

Sami easy

Reagovat
M11

SAMIII !!! Takove hovno hrajem a 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro 1+1, dobře pro moji fantu

Reagovat
10

neuvěřitelný bránění Sassuola...ta úroveň týmů v calciu je opravdu žalostná

Reagovat
M11

Ta zraneni nas zacinaji slusne drtit

Reagovat
10

hrajou pořád stejný hráči, takhle se tam postupně dostanou všichni, který tady chceme každý kolo...

Reagovat
smazaný uživatel

ne že bych teda komukoliv přál zdravotní trable, ale jinou cestou se k tomu asi nedobereme a už jsem to tu kolikrát říkal, že právě na tohle může Allegri dojet

Reagovat
mato Kreator

Sami gool

Reagovat
M11

SAMI !!!

Reagovat
10

ne náhodou dával Sassuolu sedmičky dokonce i Inter

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozná holomajzna. A my vedeme 3:0. To nepochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Míro, pro Berardiho se najde i nějaký ten kupec, možná kupec benátský, protože Benátky jsou pro Berardiho formu posledních dvou let ideální cílovou stanicí.

Reagovat
Yanek

Reagovat
Yanek

Silva mi pohybem připomíná Ronalda, ale v negativním slova smyslu. Hýbe se málo a situace řeší pomalu. Cutrone má daleko větší přínos pro hru.

Reagovat
smazaný uživatel

Pomalu se blíží konec poločasu, ale zatím žádná zmínka o Pavlu Nedvědovi?

Reagovat
Pipo123

AC ešte zabojuje o LM

Reagovat
M11

PJANIIIIC !!! Ale takove ja muzu

Reagovat
mato Kreator

4gol

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanić 1+1, dobře pro moji fantu podruhé

Aspoň že Miralem umí střílet, když už nic jiného, super

Reagovat
CubONE

Na Friuli takmer domaca atmosfera.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
REPLIKATOR

Udine otočit, přece neprohrajete s takovýma žebrákama

Reagovat
Eldarion

Udinese bez vážnejšej šance ale vedia pohrýzť, stále si neviem zvyknúť, že hráme dobre a dominujeme v zápasoch a aj tie výsledky sú celkom Romagnoli od zápasu lepší a lepší konečne začína napĺňať svoj potenciál

Reagovat
smazaný uživatel

Rugani se v první půli zranil?

Reagovat
M11

Ruga je zraneny nebo co to ma byt ?

Reagovat
10

asi jo, 4 zranění za poločas

Reagovat
M11

To uz opravdu neni prdel

Reagovat
smazaný uživatel

A teď bude hrát ne zrovna 100% Mandžukić celou druhou půli o jedné noze. Allegri je zkrátka frajer

Reagovat
10

já tohle přesně před Tottenhamem čekal, Allegri to prostě nepochopitelně pokoušel, až se ucho utrhlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal jsem to už na podzim, že na to v únoru a březnu dojedeme, pokud nezačneme točit sestavu. Má co chtěl, ať si to teď frajer vyžere.

Reagovat
DelPiero137

Miesto aby si Max pripravoval an LM to najlepsie, skusal hracov, skusal formacie tak si "odpalil" opory. Aspon ze Lichtaka dopisal na supisku.

Reagovat
smazaný uživatel

"Na hřiště vstupuje nejlepší střelec Sassuola Matri. V 18 zápasech vstřelil 3 branky." - To je šílené sdělení. Kdyby to Míra uvedl na pravou míru a řekl, že minutáží má odehráno 9 zápasů, nevypadal Matri by díky jeho slovům jako břídil.

Reagovat
M11

PIPITA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pipinka se trefil

Reagovat
smazaný uživatel

Fedemu to dneska dost nehezky lítá všechno nahoru

Reagovat
M11

PIPITA !!! Ale ta nahravka Claudia

Reagovat
smazaný uživatel

Pipinka se trefil podruhé super, že se rozběhl ale Claudione, ten pas, krásná práce, brácho

Reagovat
smazaný uživatel

Calabria jdi do ... A Gattuso tam ještě pošle Kaliniče, takže místo v 10ti hrajem v devíti.

Reagovat
Eldarion

Nepozeral som od začiatku druhého polčasu, čo spravil že dostal redku?

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá žlutá, oháněl se nohama kolem sebe až Barák spadnul.

Reagovat
Eldarion

hej už som to videl z highlightu, školácka chyba

Reagovat
M11

PIPITA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pipinka hattrick ale hlavně báječná práce na trase Marchisio - Bernardeschi

Reagovat
mato Kreator

Slainka 3g

Reagovat
Deki

Bývaly doby, kdy i my jsme dávaly Šášum sedmičku

Reagovat
10

doby, kdy jste stejně skončili na 5. a 8. místě

Reagovat
Deki

však na to také vzpomínám jako na jednoznačně největší úspěch v sezoně

Reagovat
olis

BENEVENTO (4-3-3): Puggioni; Venuti, Djimsiti, Costa, Letizia; Cataldi, Sandro, Djuricic; Brignola, Guilherme, D'Alessandro. All. De Zerbi

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne. All. Sarri

Forza Napoli!

Reagovat
olis

Dries sa vracia

Reagovat
smazaný uživatel

Sandro hrá za Benevento

Reagovat
smazaný uživatel

Benevento hrýzlo v úvode svojimi protiútokmi, ale keďže je to banda podpriemerákov, tak to inak ako žiadnym gólom ani skončiť nemohlo. Potom klasika betón zvyšných 35 minút. Škoda, že to Hamšík prestrelil. A hlavne škoda toho Insigneho padáčiku, ale tak aspoň to potom Mertens vynahradil svojim gólom. Druhý polčas by mal byť v kľude a ešte zvýšiť na nejakých 2-3:0

Reagovat
olis

Mareeeeek, krasna akcia

Reagovat
jany kozak

parada

Reagovat
BílíAndelDrcKo

On vie byt silný v šestnástke či hlavou, výberom miesta aj zakončenim z prvej a som rád že sa tam snaží celkom viac tlačit.

Reagovat
olis

https://www.football-italia.net/116766/spanish-firm-wins-serie-rights

nevie niekto nahodou za kolko boli predane sucasne tv prava? resp. aky je tam rozdiel?

Reagovat
olis

no uz som to nasiel, momentalne je to 945 mega, tak teda nic moc navysenie ale lepsie ako nic...

Reagovat
doNny

Cáceres asi pochytil syndrom Bastos

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele