Serie A - preview 21. kola

23.01.2016, 08:52, aktualizováno 24.01.2016, 08:28
Previews
Juventus už dal zapomenout na mizerný start do sezony a pokud dnes porazí AS Řím a Neapol podlehne Sampdorii, posune se do čela tabulky. Fiorentina nezvládla poslední duely a náladu si hodlá spravit proti Turínu, Inter Milán zase změří síly s Carpi...
ACF Fiorentina - Turín FC  (neděle 12:30)
Velmi zajímavý duel se odehraje na stadionu Artemio Franchi ve Florencii. Domácí Fiorentina vyzve FC Turín a bude usilovat o návrat na vítěznou vlnu. Fialky dvakrát v řadě vyšly bodově naprázdno, zatímco Granata ze dvou kol získala solidní čtyři body.

Fiorentině se nepovedly zápasy s Laziem a AC Milán a na vedoucí Neapol rázem ztrácí šest bodů. Kouč Paulo Sousa však nabádá ke klidu. Fiorentina má soutěž stále dobře rozehranou a v tomto kole bude proti Turínu favoritem. Navíc může počítat s nově příchozími posilami - Maurem Záratem a Tinem Costou. V Itálii dobře známý Zárate přichází z West Hamu United, Tino Costa zase ze Spartaku Moskva. Naopak do Španělska zamířil Giuseppe Rossi, který toho ale ve fialovém dresu mnoho nenahrál a jeho kariéru brzdí neustálá zranění.

Není to tak dávno, co se Turín výsledkově trápil, ale nyní, zdá se, opět našel ztracenou cestu. Býci si doma dle předpokladů poradili s Frosinone a v dohrávce odloženého kola si přivezli cenný bod ze hřiště Sassuola. Býci by se rádi umístili v první polovině tabulky, nejlépe na dostřel evropským pohárům. Aktuálně jsou ale až jedenáctí, na pátý AS Řím ztrácejí devět bodů.

Fiorentina nedokázala Turín porazit už pět zápasů a ani tentokrát to nebude mít jednoduché. V první zápase v Turíně dokonce prohrála, ale od té doby Viola stoupala tabulkou, kdežto Toro se propadalo a propadalo.

Fiorentině nepomůže Badelj ani Vecino. O něco více starostí má Granata, zdravotně se jí nestihli dát do pořádku Obi, Jansson, Pryima a Peres.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, Rodríguez, Astori - Blaszczykowski, Borja Valero, Suárez, Pasqual - Iličič, Bernardeschi - Kalinić
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Ichazo - Maksimović, Glik, Moretti - Zappacosta, Benassi, Gazzi, Baselli, Gaston Silva - Belotti, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Città di Palermo - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Palermo se vzpamatovává z debaklu, který mu v minulém kole uštědřil Janov. Grifové vyhráli 4:0 a sicilský celek se znovu o něco více přiblížil sestupu. Aktuálně je Palermo až sedmnácté, tedy na posledním nesestupovém místě.

A s tím spokojenost panovat nemůže. Náročný prezident Maurizio Zamparini, jak je jeho "dobrým" zvykem, střídá trenéry jako na běžícím páse a výjimkou není ani tato sezona. Momentálně vede sicilský celek kouč Schelotto, ale jeho první zápas v novém angažmá mu hrubě nevyšel. Palermo prohrálo na Marassi v Janově vysoko 0:4 a následujícím kole bude mít co napravovat.

Čtyřgólový debakl schytalo i Udinese, navíc před vlastním publikem. Zebry nestačily na Juventus a s konečným skóre vlastně mohly být ještě spokojeny. Stará dáma vstřelila všechny branky v prvním poločase, navíc už ve 25. minutě přišlo Udine o vyloučeného Danila. Byla to už druhá porážka v řadě, kolo předtím hosté nestačili na nováčka Carpi. V tomto kole se utkají s neoblíbeným Palermem. První vzájemný zápas v této sezoně ovládlo Palermo díky jediné brance Luky Rigoniho.

Udine je momentálně třinácté, k dobru před sestupovými pozicemi má luxusní sedmibodový náskok, ovšem pokud bude v podobných výsledcích pokračovat, se záchranou může mít velké problémy.

Palermu bude scházet Bolzoni a potrestaný Andělković. Ještě o něco hůře je na tom Udine, Merkel, Domizzi a Pasquale mají zdravotní potíže. Zmiňovaný Danilo si bude odpykávat trest za vyloučení proti Juventusu.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Morganella, Gonzalez, Goldaniga, Lazaar - Hiljemark, Maresca, Jajalo - Vazquez, Gilardino, Quaison
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Wague, Felipe, Piris - Widmer, Badu, Lodi, Fernandes, Edenílson - Perica, Théréau
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na Chievo Verona nemá římské Lazio moc dobré vzpomínky. Na začátku sezony, ještě když byla forma Lazia pod bodem mrazu, veronský celek rozstřílel Lazio čtyřmi góly. A teď se domácí chtějí pomstít za nevydařený zápas.

Na druhé kolo stávajícího ligového kalendáře nebude Lazio vzpomínat právě v nejlepším. Utkalo se s Chievem Verona a podle papírových předpokladů měl být římský celek jasným favoritem. Jenže na konci utkání svítilo na tabuli skóre 4:0 pro domácí Chievo Verona! Tím jen pokračovaly problémy Lazia, které prožilo opravdu špatný začátek sezony. Dokonce se nějakou dobu mluvilo hodně nahlas o odvolání trenéra Pioliho.

Stratég Stefano Pioli nakonec zůstal a i díky němu je Lazio na vzestupu. Občas sice Biancocelesti nepodají ideální výkon, ale v zásadě neprohrávají. Poslední ztráta tří bodů se udála na začátku prosince minulého roku. Pomineme-li tedy poslední utkání Coppa Italia, ve kterém římský celek nestačil na Juventus Turín. Ve čtvrtfinále rozhodl jedinou brankou Stephan Lichtsteiner a dál postupuje právě Juventus.

O to více sil může mít Lazio právě na Serii A. V ní mu patří až 9. příčka, kterou bude jistě chtít vylepšit právě díky utkání se svým blízkým sousedem. Hned na desátém místě totiž spočívá právě Chievo Verona, což celému souboji dodává ještě dramatičtější a napínavější tón. Lazio stále trápí početná marodka a platí to i nyní. Mimo hru jsou nadále hráči jako De Vrij, Kishna, Marchetti, Gentiletti, Biglia nebo také Morrison.

Chievo nebude snadným soupeřem, což si uvědomuje Christian Brocchi. Aktuální trenér milánské mládeže prožil dlouhá léta v dresu Lazia a nyní předpovídá: "Je to tým, který hraje hodně náročný fotbal. Na pohled efektivní, ale velmi často namáhavý po fyzické stránce. Okamžitě po ztrátě míče napadají, mají hodně pevnou obranu a není snadné překonat jejich defenzivní práci. Brání celý tým, stejně jako celý tým útočí."

Ani Chievo nemá rozhodně mnoho možností na výběr, protože zraněni jsou Izco, Gamberini, Meggiorini, Hetemaj a Mattiello. Chievo už tři zápasy neprohrálo. Nejprve remizovalo s římským AS, pak vyhrálo nad Bolognou a v minulém kole uhrálo bod s Empoli. Přitom už v sedmé minutě vedlo díky brance Alberta Paloschiho. Právě ten je jedním z objektů jiných týmů a spekuluje se o jeho odchodu například do Atalanty.

O tom ale vedení Mussi Volanti nechce ani slyšet. Sportovní ředitel Luca Nember totiž uvádí: "Naším cílem je záchrana. A pokud se máme zachránit, potřebujeme co nejlepší hráče. To znamená, že nechceme prodávat naše hvězdy, minimálně ne v zimě. Toto je specifické období, kdy se hráči nenahrazují snadno. A nejde o peníze - prostě chceme spíše posilovat, ne oslabovat," dodává Nember na adresu střelce Paloschiho.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Berisha - Konko, Hoedt, Biševac, Radu - Cataldi - Candreva, Parolo, Milinkovic-Savić, Keita - Klose
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Dainelli, Cesar, Gobbi - Castro, Radovanović, Rigoni, Birsa - Inglese, Paloschi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Bologna FC  (neděle 15:00)
Sassuolo doma přivítá Boloňu a i když bude favoritem, musí si dávat velký pozor. Letos už si na jeho soupeři vylámaly zuby celky jako AS Řím, AC Milán, Neapol nebo naposledy Lazio. Sassuolo se v případě vítězství posune na průběžné šesté místo.

Před sezonou by leckdo očekával, že půjde o souboj dvou týmů bojujících o záchranu, ovšem všechno je jinak. Sassuolo ztrácí na evropské poháry jen pár bodíků a Boloňa se nadechla k takové formě, že z posledního místa vystřelila až do pozice šestibodového náskoku na osmnácté Frosinone.

Neroverdi mají za sebou dohrávku odloženého utkání s Turínem. V zápase, ve kterém poměrně brzy prohrávali, dokázali vyrovnat a získat jeden bod. Zda je to hodně nebo málo ukáže až čas, neboť Granata určitě patří mezi týmy, které mohou zamíchat pohárovými kartami.

Bolognu převzal jako zachraňující se celek Roberto Donadoni a velmi brzy z ní dokázal vytvořit konkurenceschopný tým. Jak už bylo výše zmíněno, Boloňa dokázala porazit Neapol, vyhrát v Janově nebo na San Siru v Miláně. Naposledy remizovala s Laziem 2:2 a na sestupové pozice má šestibodový náskok.

Domácí od svého postupu do Serie A s Boloňou nikdy neprohráli. Od roku 2013 se utkaly týmy celkem čtyřikrát a dvakrát slavili vítězství svěřenci trenéra Eusébia Di Francesca.

Každopádně Sassuolo vstoupí do zápasu s Boloňou oslabeno o několik opor. Zdravotní potíže či karetní tresty do hry nepustí Terranovu (zranění), Missirolliho (zranění), Magnanelliho (trest) a Vršaljka (trest), tedy za normálních okolností členy základní jedenáctky. Ale lepit mezery v sestavě bude i Boloňa, které budou scházet Krafth, Brienza, Maietta a suspendovaný Masina.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Laribi, Pellegrini, Duncan - Berardi, Falcinelli, Sansone
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rossettini, Oikonomou, Gastaldello, Zuniga - Taider, Diawara, Brighi - Mounier, Destro, Giaccherini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hellas Verona - Janov CFC  (neděle 15:00)
Hellas se opět představí doma a nebude usilovat o nic jiného, než přerušení 22 zápasů dlouhé série bez ligového vítězství. Na Stadio Bentegodi zavítá FC Janov, pořádně nabuzený čtyřgólovým debaklem do sítě Palerma.

V souvislosti s veronským Hellasem se snad nic jiného, než nekonečné čekání na první vítězství, zmínit nedá. Verona je v krizi, hluboké výsledkový krizi, ze které doposud nenašel cestu ani Luigi Delneri.

17. květen 2015. To je to magické datum, které už si snad hráči Hellasu ani nepamatují. Ve Veroně se totiž zrodilo poslední ligové vítězství Hellasu. Následovalo dlouhé čekání, celých dvaadvacet kol, které se ještě nezastavilo. Domácí se sice výsledkově zlepšili, ale tři body se stále nedaří získat. V minulém kole si žlutomodří vyšlápli na favorizovaný AS Řím a z Olympijského stadionu si odvezli velmi ceněný bod. Hellas se navíc přesvědčil, že hrát se dá s každým a konečně doufá, že se před zraky vlastních diváků podaří zvítězit.

Soupeřem totiž bude Janov a ten je v letošní sezoně zatím pro každého soupeře velice hratelným. Ne že by byl v souboji s Hellasem jasným outsiderem, to spíše naopak, ale současná šestnáctá pozice určitě nebudí respekt, jaký by si Grifové přáli. Jestli ale něco budí respekt, tak to jsou výsledky z posledních dvou kol. Grifové nejprve vyhráli na Atalantě 2:0 a posléze rozcupovali Palermo vysoko 4:0.

Mimochodem problémy Hellasu nekončí jenom u výsledků. Jedním ze základních důvodů je i početná marodka. Na ní znovu ulehl kanonýr Luca Toni a zůstávají tam i další - Romulo, Albertazzi, Viviani nebo Souprayen. Vrásek na čele má tedy Delneri až až. To hosté se budou muset obejít bez Cissokha, Figueirase a Tachtsidise. Spoléhat ale budou na nové akvizice z Milána, Španěla Susa a Alessia Cerciho.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Sala, Moras, Helander, Pisano - Wszolek, Ionita, Hallfredsson, Rebić - Gomez, Pazzini
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Muňoz, De Maio, Izzo - Ansaldi, Rincón, Rigoni, Laxalt - Suso, Pavoletti, Perotti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.30 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Inter Milán - Carpi FC  (neděle 15:00)
Milánský Inter zvládl náročné utkání Coppa Italia a nyní se může opět soustředit na Serii A. V ní jej čeká soupeř mnohem snazší, protože do města módy přijede Carpi. Nováčkovi soutěže se vůbec nedaří, ale bude chtít překvapit.

V Interu to teď hodně vře. Klub neoficiálně vyhlásil nepřítele číslo jedna. Je jím trenér Neapole Maurizio Sarri. Proč tenhle sympatický taktik? Jde o to, že podle trenéra Roberta Manciniho muže na lavičce Interu slovně napadl a vulgárně útočil na jeho sexuální orientaci. Manciniho nazval gayem, což samozřejmě uznávaného stratéga vyvedlo z míry. Každopádně, byl to právě Mancini, kdo měl na konci utkání víc důvodů se smát.

Inter totiž Neapol porazil, ačkoli favoritem rozhodně nebyl. První branku měl na svědomí Stevan Jovetić, kterému se touto brankou určitě hodně ulevilo. O druhou se postaral Manciniho oblíbenec Adem Ljajić, který korunoval výhru Nerazzurri v nastaveném čase utkání. Inter se tak může těšit na postup, naopak Neapol má více prostoru pro ligu.

Ve spojitosti s kalendářem se v kádru Interu očekávají velké změny. Do Číny má namířeno záložník Fredy Guarín, který je ostatně na spekulace o jeho odchodu poslední dobou zvyklý. V Sampdorii Janov je obránce Dodo, Andrea Ranocchia pak ještě nerozhodl o tom, kde bude dál nastupovat. Sám přiznává, že ve fotbale se věci mění hodně rychle.

V rozhovoru pro média zmínil: "Nedávno jsem teprve prodloužil, ale chápu, že ve fotbale nikdy nevíte, co se může stát. Je logické, že chci víc hrát, zvláště, když se hraje mistrovství. Volba je vždycky na trenérovi, jsem tu od toho, abych dobře dělal svou práci. Teď se soustředím hlavně na trénink a příští zápas s Carpi," uvedl někdejší kapitán.

Inter si díky výsledku z poháru napravil chuť po utrápené remíze s Atalantou Bergamo a dokázal, že chce ještě promluvit do bojů o mistrovský titul, i když ho možná mnozí odepisovali. To Carpi minulé kolo zvládlo perfektně a mnohé překvapilo. Poradilo si totiž s motivovanou Sampdorií Janov, kterou porazilo 2:1. Rozhodující trefu zaznamenal penaltový střelec Jerry Mbakogu. I přesto je Carpi na 18., tedy sestupující příčce.

Hodně speciální utkání čeká na zkušeného brankáře Vida Belece. Ten totiž nějaký čas chytal právě za Inter a rozhodně na toto angažmá rád vzpomíná. "Inter je skvělý tým plný šampionů s dobrým trenérem. My ale rozhodně chceme získat nějaké body. Nebudeme se vzdávat předem. I když jsem někdejší hráč Interu, tak jsem především profesionál, takže to budu brát jako další utkání."

"Inter má velké štěstí, že má Samira Handanoviće. Chvíli jsem s ním trénoval a bral jsem to jako poctu, protože je neskutečný. Je to velký vítěz a já se od něj hodně naučil. Pořád se musím hodně zlepšovat a pracovat na sobě. To je jediná cesta pro každého sportovce. Doufám, že se nám podaří znovu sehrát dobrý zápas, třeba jako proti Sampdorii," přeje si zkušený brankář.

Když se tyto dva týmy utkaly naposledy, radoval se Inter. Byly to ale pro něj velké nervy, protože ačkoli vedl, ještě minutu před koncem utkání svítilo na tabuli skóre 1:1. Vítěznou branku měl na svědomí Stevan Jovetić až v 89. minutě. Nerazzurri jsou aktuálně třetí a na první Neapol ztrácejí jen čtyři body.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Telles - Medel, Brozović - Biabiany, Ljajić, Perišić - Icardi
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Zaccardo, Romagnoli, Suagher, Letizia - Pasciuti, Marrone, Bianco, Di Gaudio - Lollo, Mbakogu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol se chvíli koncentrovala na boj s trenérem Mancinim a obranu svého vlastního stratéga, ale nyní už je čas naplno se pustit do boje o mistrovské Scudetto. Partenopei v dalším kole jedou na půdu Sampdorie Janov, které se zatím moc nedaří.

Sampdoria se pokouší zvednout pod novým trenérem, ale její snaha zatím vychází naprázdno. Neapol je na druhou stranu celkem suverénní, alespoň co se týče první italské ligy. V poslední době ale musela řešit skandál, který dlouho živil italská média a bulvární plátky obzvláště. Trenér Maurizio Sarri totiž pod tíhou emocí vulgárně napadl Roberta Manciniho, když si Inter poradil v poháru Coppa Italia právě s Neapolí.

Nakonec se klub oficiálně omluvil, Roberto Mancini omluvu přijal a trenér Maurizio Sarri kromě pokuty nesmí dva zápasy na lavičku. Protože se ale celý incident stal v rámci pohárového utkání, pak trest dvou zápasů platí právě na Coppa Italia. Čili proti Blucerchiati zkušeného Sarriho normálně uvidíme. A kromě něj také to nejlepší, co může tým Neapol nabídnout. Sarrimu totiž nechybí žádný klíčový hráč.

V Serii A se Partenopei daří nad míru, patří jim první místo o dva body před turínským Juventusem a také tento zápas jim hraje do karet. Zatímco Juventus se popere s nevyzpytatelným AS Řím, soupeři Neapole se vůbec nedaří. Přesto se Neapol musí koncentrovat a pokusit se neopakovat chyby, kterých se dopustila v utkání proti Interu Milán, se kterým nakonec prohrála. A dobře si to uvědomují i hráči samotní.

Mladý defenzivní záložník Jorginho v rozhovoru pro Radio Kiss Kiss poznamenal: "Proti Sampdorii to bude těžké, stejně jako v našem prvním zápase proti nim. Dali nám hodně zabrat a myslím, že teď to nebude jiné. My se musíme především plně koncentrovat na hřiště a na naši hru. Ostatní věci, které se dějí mimo hřiště nebo v novinách, nás nesmí zajímat. Když bychom se nesoustředili jen na naše cíle, ztratili bychom je ze zřetelu."

Neapoli se povedlo minulé kolo Serie A poměrně dobře, když zvládla porazit Sassuolo poměrem 3:1. Opět za to vděčila především obávanému útočnému triu, z nehož se trefil José Callejón a dvakrát Gonzalo Higuaín. Argentinský šutér je se dvaceti zásahy nejlepším střelcem ligy. To Sampdoria se moc nepředvedla a prohrála s Carpi. To bylo velké a nemilé překvapení, protože Carpi je většinou bojovníkem o záchranu. Přesto góly Lolla a Mbakogua stačily.

Sampdoria se snaží alespoň posilovat kádr, se kterým není trenér Vincenzo Montella příliš spokojený. Skvělou práci v tom odvádí především majitel a prezident Sampdorie, Massimo Ferrero. "Rozhodně chceme podporovat našeho trenéra a snažíme se mu přivést takové hráče, které chce. Takže můžu říct, že Éder a Soriano nikam odcházet nebudou. Naopak mu přivedeme ještě alespoň dva hráče," zmínil emotivní prezident.

Roberto Soriano svá kouzla předvádět nebude, protože nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. Bude proto zajímavé sledovat, jak si hráči poradí bez svého kapitána. Kromě něj ale budou chybět ještě De Silvestri a Mesbah, oba z důvodu zranění. Když se spolu oba týmy utkaly naposledy, byla z toho remíza 2.2. Oba týmy našly své dvougólové střelce, pročež za domácí se dvakrát trefil Higuaín, za hosty srovnával Éder. Jinak se ale v poslední době daří spíše Neapoli; poslední výhra Blucerchiati je téměř šest let stará.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cassani, Silvestre, Zukanović, Regini - Carbonero, Fernando, Barreto - Correa, Cassano, Éder
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Higuaín, Insigne
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.50 - 4.33 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - AS Řím  (neděle 20:45)
Šlágr dalšího kola nejvyšší italské soutěže přitáhne davy diváků do Turína. Pro body tam totiž přijede AS Řím pod vedením staronového kouče, Luciana Spallettiho. A ten nemá na domácí Juve příliš dobré vzpomínky.

Proti Juventusu se Spallettimu nedaří a dokonce proti němu vyhrál jen jednou! Teď se pokusí pokračovat ve své práci a dostat do hlav hráčů svou herní filozofii. To je totiž hlavním faktorem, na kterém stojí nejbližší budoucnost AS a jeho snaha o poháry. Římský celek se totiž mohutně potácí a aktuálně je na poslední příčce pro Evropskou ligu.

Jeho ambice jsou ale mnohem vyšší, takže Evropská liga bude brána jako selhání. V současné době je hlavní vina na neúspěšných posledních týdnech připisována psychické stránce hráčů, kteří se snad již od debaklu v Lize mistrů proti Barceloně nedokázali naplno dostat do tempa. S tím je samozřejmě svázána také neschopnost individualit táhnout tým kupředu.

Mnozí fanoušci očekávali, že trenér Spalletti s okamžitým progresem zvedne hru AS a Vlci že si naprosto jasně poradí s minulým soupeřem. Tím byl Hellas Verona, poslední celek tabulky. Vlci sice dobře začali, když se trefil Radja Nainggolan. Jenže po změně stran opět na chvíli zaspali, z čehož rezultovala penalta Giampaola Pazziniho. AS tak potřetí za sebou remizovalo.

Jedním z hráčů, kteří se na duel s Juventusem Turín opravdu těší, je francouzský bek Lucas Digne. Ten v římském celku hostuje z Paříže a jeho budoucnost je zvláště po odchodu trenéra Rudiho Garcii hodně nejistá. Přesto Digne neztrácí chuť do práce a doufá, že se jeho týmu bude opět brzy dařit.

V rozhovoru pro Roma Radio Digne poznamenal: "Tady v Itálii je fotbal více náročnější a svázanější taktikou, než jsem byl zvyklý ve Francii. Ale zvykl jsem si brzo. Teď je před námi nová kapitola s novým trenérem a všichni zažívají optimismus. Metody mezi Spallettim a Garciou jsou samozřejmě jiné, i když jsme nového trenéra ještě tak moc nepoznali."

"V neděli nás čeká hodně náročné a důležité utkání. Juventus je největším favoritem na zisk mistrovského titulu, takže to bude hodně těžké. Ale pracujeme tvrdě, učíme se a zlepšujeme. Pokusíme se udělat maximum pro to, abychom vyhráli a znovu se zapojili do boje o Ligu mistrů," dodává mladý Francouz.

Římský celek se opět nemůže spoléhat na Kevina Strootmana, k němuž přibyl také Maicon. Obránce Leandro Castán není ve formě, Francesco Totti postrádá zápasovou praxi. Gervinho je na odchodu, takže AS bude opět oslabené. Juventusu chybí jen záložníci Roberto Pereyra a Mario Lemina, jinak jsou všichni hráči k dispozici.

Juventusu se na rozdíl od AS poměrně daří a již nyní útočí opět na první místo. Po špatném začátku sezony se Bianconeri opět drápou nahoru a chtějí před Neapol. Posledních deset utkání v Serii A zvládli perfektně minimálně po výsledkové stránce a daří se jim i proti AS. Vyjma posledního střetu, který AS i díky hlavičce Edina Džeka vyhrálo 2:1.

Bianconeri se mohou soustředit na Serii A s mnohem větším klidem, než jak je tomu u jejich nedělního soka. Žádné velké změny nejsou očekávány, tým hraje v pohodě a bylo to vidět i v minulém kole. Juventus uštědřil debakl Udinese a stačil mu na to jeden poločas. Už při odchodu do šaten totiž Stará dáma vedla o čtyři branky a nakonec toto skóre udržela až do závěru zápasu.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Khedira, Marchisio, Pogba, Evra - Mandzukić, Dybala
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Manolas, De Rossi, Rüdiger - Torosidis, Pjanić, Nainggolan, Digne - Florenzi, Džeko, Salah
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Frosinone Calcio - Atalanta Bergamo  (sobota 18:00)
Atalanta má před sebou další možnost, jak dokázat, že její sezona ještě není ztracena. Přesouvá se totiž k utkání s jasným outsiderem z Frosinone.

Velké změny se dají čekat v Atalantě. Tým, který dokáže překvapit nejednoho favorita, poslední dobou moc radosti svým fanouškům nenabídl. Celek z Bergama se pokouší udržet své největší hvězdy, ale ani to se mu nedaří. Postupem času si vybudoval pověst týmu, který vychovává mladé talenty, aby je pak prodával do větších týmů.

S tím ale ruku v ruce jde i odsun kvality. Odešl Maxi Moralez, zájem je o Germána Denise a dres Neapole bude oblékat také mladý záložník Alberto Grassi. Podobné starosti řeší také trenér Frosinone, protože pryč z kádru chce obránce Diakité.

Jedním z hráčů, o které je velký zájem, je záložník Marten De Roon. O něho má zájem dvojice milánských celků nebo Janov s Fiorentinou, ale sám hráč se nikam nechystá. V rozhovoru pro média zmínil: "Nechystám se odtud. Jsem tu spokojený. Vážím si toho, když mě noviny spojují s velkými kluby. Ukazuje to, že dělám dobře svoji práci, což je skvělé," dodává De Roon.

Atalanta naposledy ukončila negativní sérii porážek a remizovala s Interem Milán. Byl to hodně zvláštní zápas, protože jsme viděli pouze vlastní góly. Nejprve se do vlastní brány trefil Jeison Murillo, následně jej napodobil obránce Orobici Rafael Tóloi. La Dea je tak nyní na 12. místě a má na kontě 25 bodů.

Frosinone na výhru čeká od poloviny listopadu minulého roku, kdy zvládlo utkání s Hellasem Verona. V minulém kole se ale opět dostalo na starý známý trend a prohrálo. V atraktivním a gólově bohatém utkání jej přemohlo turínské FC, které vyhrálo vysoko 4:2. I trenér Stellone uznává, že jeho celek inkasuje až příliš často.

Před utkáním s Atalantou si všiml: "Dostáváme až moc branek. Musíme to napravit, chyba totiž není jen v obraně. Pracovat má celé mužstvo. Ohledně přestupového období máme jasné představy. Pokud někdo odejde, ihned jej nahradíme. Máme pár jmen v záloze, ale jinak od klubu nic neočekávám," doplnil Roberto Stellone.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - Rosi, Ajeti, Blanchard, Pavlović - Tonev, Sammarco, Chibsah, Kragl - Dionisi, Ciofani
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Conti, Toloi, Cherubin, Dramé - Kurtić, De Roon, Migliaccio - Gomez, Monachello, D'Alessandro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.30 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - AC Milán  (sobota 20:45)
Empoli se překvapivě pohybuje v první polovině tabulky a jen s jednobodovým odstupem na AC Milán. Vzájemný souboj tak může jednoho z nich přiblížit evropským pohárům. Papírovým favoritem bude Milán a to navzdory faktu, že lepší formu má domácí tým.

Na Empoli je totiž potřeba si dávat velký pozor. Za deset kol prohrálo pouze dvakrát a ze zadních pozic hodně nenápadně pokukuje po evropských pohárech. V minulém kole si domácí připsali bod za remízu s Chievem a pojistili si průběžné osmé místo. Trenér Giampaolo tak navázal na předchozí úspěšné působení Maurizia Sarriho, který před sezonou odešel do Neapole.

Také Milánu se v minulém kole dařilo. Na San Siru porazil Fiorentinu 2:0 a navázal na výsledek z Říma, kde proti tamnímu AS získal bod za remízu 1:1. Vypadá to tedy, že se parta Siniši Mihajloviče zvedá, na druhou stranu podobný vývoj tady už byl několikrát. Rossoneri potřebují na dobré výsledky navázat a nedopustit něco podobného, jako se jim nedávno přihodilo doma s Boloňou. Stabilizace výsledků je přitom jeden z hlavních předpokladů, aby se AC vrátilo zpátky do pohárové Evropy.

AC krom domácí soutěže stále bojuje i v italském poháru, kde se o postup do finále poháru utká s Alessandrií. Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Inter Milán s Juventusem.

Dle jmen bude favoritem AC Milán, ale na stadionu Carla Castellaniho ho rozhodně nečeká snadná práce. Empoli si i po odchodu Maurizia Sarriho vede dobře a v současnosti má dokonce lepší formu než právě Milán. Vzájemná bilance hovoří ve prospěch Rossoneri, ale Empoli dokázali od jejich návratu do Serie A porazit jen jednou. Shodou okolností v prvním letošním střetnutí na San Siru.

Empoli se bude muset vypořádat s Mčedlidzem, Costou a Paredesem. Na druhé straně tábora je sitauace podobná, Diego López, Ely i Mexés jsou zranění a úplně fit ještě není Ménez.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Tonelli, Barba, Mario Rui - Zielinski, Diousse, Buchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Honda, Montolivo, Bertolacci, Bonaventura - Bacca, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol20135241:1644
2.Juventus FC20133437:1542
3.Inter Milán20124425:1340
4.ACF Fiorentina20122637:2138
5.AS Řím2098337:2335
6.AC Milán2095627:2332
7.US Sassuolo2088425:2132
8.Empoli FC2094725:2431
9.SS Lazio2084825:2928
10.Chievo Verona2076726:2227
11.Turín FC2075827:2626
12.Atalanta Bergamo2074921:2425
13.Udinese Calcio20731018:3124
14.UC Sampdoria2065929:3223
15.Bologna FC20721122:2723
16.Janov CFC20641023:2622
17.Città di Palermo20631119:3321
18.Carpi FC20451119:3517
19.Frosinone Calcio20431322:4515
20.Hellas Verona20091113:329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (765)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele