Serie A - preview 15. kola

01.12.2017, 08:50, aktualizováno 04.12.2017, 08:12
Previews
Týmy ze druhé poloviny tabulky obstarají pondělní dohrávky patnáctého kola italské nejvyšší soutěže. Hellas Verona hostí Janov a pokud vyhraje, dostane se ze sestupových pozic. V souboji dvanáctibodových zase budou měřit síly Crotone a Udinese...
FC Crotone - Udinese Calcio  (pondělí 19:00)
Crotone zažívá hodně špatné období a naposledy si v poháru připsalo již třetí porážku v řadě. Sebrat body v pondělní dohrávce nebude pro tým trenéra Nicoly vůbec jednoduché, protože na stadion Ezio Scida zavítá motivované Udinese.

Udinese nedávno změnilo trenéra a doufá, že brzy vylepší i své postavení v tabulce. Dlouhodobý pobyt kolem pásma sestupu mu nedělá dobře a fanoušci doufají, že se klub velmi brzy vymaní z ohrožené propasti a postoupí výš. Za úkol to má trenér Massimo Oddo, který se před pár týdny ujal kormidla Zeber. Udinese totiž ještě nikdy nezažilo horší start po prvních třinácti kolech.

Udinese má za sebou zápas s Neapolí a také s Cagliari, přičemž v obou mělo shodné skóre - soupeř vyhrál pokaždé 1:0. Náladu si Bianconeri zlepšili až v pohárovém utkání, do něhož jako by směřovali veškeré své újmy a trápení. Perugia v Udine žalostně padla 8:3 pro domácí a Udinese může opět volně dýchat. Hlavní hvězdou byl zkušený veterán Maxi López, který měl na svědomí čtyři branky.

A další plánuje vstřelit Crotone. "Jsem moc rád, že jsem ty góly dal. Jsem útočník, takže střelba gólů je moje primární odpovědnost. Především to ale ukazuje, že na sobě pracuji a neustále se chci zlepšovat, to je pro mě důležité. Vím, že tím pomáhám celému týmu a trenér Oddo hodně dbá na týmovou spolupráci. Věřím, že se brzy dostaneme výš, jen v tomhle trendu musíme pokračovat," míní zkušený útočník.

Crotone tak dobré pocity mít nemůže, protože nestačilo na Janov a se soutěží se loučí. I s tímto duelem prohrálo už tři utkání v řadě, naposledy v lize dokázalo Juventusu Turín vzdorovat jen první poločas. Crotone ale ví, že naposledy doma Udinese porazilo a bude to chtít zopakovat. Koncem května rozhodl dramatický souboj Marcus Rohdén.

Oba celky se pohybují hodně blízko sestupové hranici, blíže to má Crotone. Domácí jsou aktuálně na patnáctém místě v tabulce a mají 12 bodů. Udinese je o příčku výše jen proto, že má lepší skóre. Crotone se bude muset obejít bez zraněných Kragla s Tumminellem a kvůli kartám nenastoupí Ante Budimir.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Ajeti, Ceccherini, Pavlović - Rohden, Barberis, Mandragora, Stoian - Trotta, Tonev
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Angella, Danilo, Samir - Widmer, Jankto, Fofana, Barák, Adnan - De Paul - Perica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.13 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - Janov CFC  (pondělí 21:00)
Hellas a Janov svedou ve městě Romea a Julie důležitou záchranářskou bitvu. Ani jeden z týmů si nemůže příliš vyskakovat, na druhou stranu poslední kola napověděla, že by jejich výsledková krize mohla být zažehnána.

Jak Hellas, tak i Janov prožily mimořádně povedený týden. Veronský celek v lize po dlouhé době zvítězil a navíc na půdě přímého konkurenta v boji o záchranu Sassuola, ale z psychického hlediska se jeví ještě důležitější výhra v derby nad Chievem v rámci Italského poháru. Kouč Pecchia tak může být maximálně spokojen a sám doufá, že se jeho týmu podaří na výtečné výkony navázat a uspět doma s dalším přímým konkurentem v boji o záchranu Janovem.

Grifové mají za sebou podobný týden jako Hellas. V lize zvítězil na půdě Crotone 1:0 a vše stvrdili mimořádně cennou remízou s AS Řím. Dařilo se i v poháru, kde vyřadili ze hry opět Crotone a znovu to bylo po nejtěsnějším výsledku.

Oba celky od sebe dělí pouhý bod a navzdory dobré aktuální formě jsou stále ve vážné situaci. Hellasu dokonce patří předposlední místo, když horší už je jen Benevento. Na druhou stranu Hellas dělí od nesestupových pozic pouze bod.

Trenér Hellasu Pecchia se musí vypořádat s absencemi zkušeného útočníka Pazziniho a mimo hru jsou i Bianchetti, Zaccagni a potrestaný obránce Heurtaux. Grifové zase nastoupí bez Galabinova a Pellegriho, oba si léčí blíže nespecifikované zranění.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nícolas - Romulo, Caceres, Caracciolo, Souprayen - Zuculini,Büchel - Cerci, Valoti, Verde - Kean
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Spolli, Zukanovič - Rosi, Rigoni, Veloso, Bertolacci, Laxalt, Taarabt - Panděv
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.49 - 3.38 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Benevento Calcio - AC Milán  (neděle 12:30)
AC Milán vstupuje do další nové etapy. Po odvolání Vincenza Montelly se kormidla Rossoneri ujal jejich někdejší hráč Gennaro Gattuso a jeho úkolem bude povznést AC na vyšší pozice. Premiéru u prvního týmu si odbude na půdě nejhoršího celku Serie A Beneventa.

Vedení milánského AC došla s Montellou trpělivost po další bodové ztrátě, tentokráte doma s Turínem. Jeho nástupcem se stal dosavadní trenér Primavery Gennaro Gattuso a pro Milán nepůjde o zas tak něco nového. Rossoneri vedli relativně nedávno jeho bývalí kolegové z týmu Clarence Seedorf, Fillippo Inzaghi nebo Cristian Brocchi. Ani jeden z nich nakonec nebyl úspěšný.

Dost se spekuluje o tom, že Gattuso je pouze dočasná náhrada a dříve nebo později se kormidla chopí starý známý Carlo Ancelotti. Ať už to dopadne jakkoliv, je jasné, že Milán pod Gattusem potřebuje začít vyhrávat, protože cíl vrátit se do Ligy mistrů nadále zůstává.

Z domácí soutěže to ale bude obtížné. Gattusovi svěřenci ztrácejí na čtvrté místo už propastných čtrnáct bodů, a tak se jako schůdnější cesta jeví ta přes Evropskou ligu.

Každopádně Gattuso začne proti Beneventu a musí zvítězit. Cokoliv jiného bude považováno za velký neúspěch, vždyť Benevento ještě nedokázalo obrat nikoho o body. "Bude to bitva. Je pravda, že Benevento má nula bodů, ale od doby, kdy tým převzal Roberto De Zerbi, se změnilo. Jsou nebezpeční a mají silnou mentalitu. Budeme hrát ve vášnivé atmosféře a myslím si, že proti Juventusu a Atalantě si Benevento zasloužilo více," prohlásil na adresu soupeře nový milánský kouč. "Musíme zavřít oči a představit si, že je to finále Ligy mistrů. Je to pro nás důležité," dodal Gattuso.

Benevento na první body stále čeká. Nováček soutěže se sice herně zlepšil, ale to samo o sobě Serii A nezachrání. De Zerbiho hoši ztrácejí na nesestupové pozice už deset bodů.

Beneventu bude chybět potrestaný kapitán Lucioni a trojice zraněných hráčů - Iemmello, Ciciretti a Lazaar. To Milánu se marodka vyprázdnila, zbývá na ní už jen obránce Conti.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Brignoli- Letizia, Antei, Costa, Di Chiara - Del Pinto, Cataldi, Chisbah - Lombardi, Armenteros, D'Alessandro
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Musacchio, Bonucci, Romagnoli - Abate, Kessié, Montolivo, Rodríguez - Suso, Kalinić, Bonaventura
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.85 - 5.59 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Boloňa se po třech nezdarech v řadě zase vrátila na vítěznou vlnu a proti Cagliari bude usilovat o třetí vítězství za sebou. Sardiňané cestují na sever Itálie s cílem odčinit ostudné vyřazení z poháru od třetiligového Pordenone.

Zatím je to pro Boloňu zvláštní sezona. Tým se pohybuje v klidnějším středu tabulky a může být víceméně spokojen. Na druhou stranu potenciál vést si ještě lépe tu je. Jak jinak si vysvětlit sérii výher, kterou posléze střídá série porážek. Jinými slovy Boloňa má problém s ustálením svých výkonů.

Jistá nevyrovnanost se dá názorně ukázat i na konkrétních zápasech. Boloňa doma dokázala obrat o body Inter Milán nebo Sampdorii, aby pak ztratila všechny body s o záchranu hrajícím Crotone.

Dlouhou sérii bez vítězství má už nějaký týden za sebou Cagliari a v posledních pěti kolech dokázalo hned třikrát zvítězit a výrazně si pomoct v ligové tabulce. Sardiňané posbírali body přesně tam, kde potřebovali, to znamená s Beneventem, Hellasem i Udinese. Naposledy pak dle předpokladů nestačili na Inter Milán. Cagliari samozřejmě pocestuje na sever Itálie s cílem získat body, ale také odčinit nečekanou porážku s Pordenone, tedy s třetiligovým mužstvem. To zvítězilo na Sardinii zcela překvapivě 2:1.

Cagliari je jedním ze tří týmů, který v letošní sezoně ještě nedokázal ani jednou remizovat. Dělbu bodů nepoznaly ani Udinese a logicky Benevento.

Tým Roberta Donadoniho se bude muset obejít bez potrestaného stopera Torosidise a to není jediná ztráta. Mimo hru jsou kvůli zranění Di Francesco, Falletti a Gonzalez. Cagliari se zase na Renato Dall'Ara představí bez Cragna a mimo hru je i útočník Sau.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Mbaye, De Maio, Maietta, Masina - Poli, Pulgar, Donsah - Verdi, Destro, Palacio
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Romagna, Pisacane, Ceppitelli - Faragó, Ionita, Cigarini, Barella, Padoin - Joao Pedro, Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.17 - 3.40 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Sassuolo i s novým trenérem Giuseppem Iachinim zavítá do Florencie k utkání s místní Violou. Fiorentina nepatří mezi oblíbené soupeře, Neroverdi jí dokázali porazit všudy všeho jen jednou v památném utkání v roce 2014. Tehdy se na Artemio Franchi zrodil výsledek 4:3 ve prospěch Sassuola.

Ale to už je více jak tři roky zpátky. Od té doby Sassuolo nad Fiorentinou nikdy nevyhrálo a to spolu hrály oba celky šestkrát. Fiorentina letos rozhodně neoslňuje a bojům o evropské poháry se zatím "úspěšně" vyhýbá. Kouč Stefano Pioli nemá na růžích ustláno, navíc jeho tým už čtyři kola nedokázal zvítězit a v tabulce se propadl až do její druhé poloviny, tedy na dvanácté místo.

Jenomže ani Sassuolo si nemůže vyskakovat, ba je na tom dokonce ještě hůře. Domácí porážku s Hellasem už odnesl kouč Cristian Bucchi a jeho nástupcem se stal třiapadesátiletý rodák z Ascoli Piceno Giuseppe Iachini. Ten v minulosti nepříliš úspěšně trénoval Palermo nebo Udinese. Každopádně jde o zkušeného kouče, který by mohl hráčům Neroverdi přeci jenom pomoci.

Iachini už má za sebou úspěšnou premiéru. Sassuolo se představilo v Coppa Italia doma s Bari a zvítězilo 2:1.

Fiorentina bude takřka v kompletním složení, jediným vroubkem dlouhodobě zůstává zraněný Hristov. Oproti tomu je situace Sassuola téměř vážná. Kouč Iachini nemůže počítat s šesticí hráčů, a tak se na trávníku ve Florencii neobjeví Adjapong, Biondini, Dell'Orco, Frattesi, Letschert a Duncan.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Pezzella, Astori, Biraghi - Benassi, Badelj, Veretout - Chiesa, Simeone, Théréau
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Mazzitelli, Magnanelli, Missiroli - Berardi, Matri, Politano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.31 - 6.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Z výsledku pátečního šlágru mezi Juventusem Turín a Neapolí by mohl nejvíce těžit úplně jiný celek. A totiž Inter Milán, který pod vedením Luciana Spallettiho kráčí neochvějně za výhrou a neustále posiluje svou pozici. Tu teď vyzkouší Chievo Verona.

Inter Milán se pod vedením Luciana Spallettiho dokázal chytit téměř okamžitě a potvrdil starou známou pravdu kolující mezi fanoušky. Inter má velmi dobrý kádr, jenže často ho v posledních letech sráželi trenéři. Spalletti přišel s pověstí muže, který má jasnou vizi, umí z hráčů dostat maximum a stmelit je v něco většího než jsou sami. V Interu k tomu dostal čas i prostředky.

Inter spolu s Neapolí zůstává jediným duem týmů, které ještě neprohrály. Je tomu tak i po posledním kole, v němž Inter narazil na Cagliari. Po utkání s Atalantou mu chvíli trvalo, než se na hřišti rozkoukal, ale nakonec si s domácími poradil jasně 3:1. A opět u toho byl Mauro Icardi, který vstřelil dvě branky a v podstatě rozhodl o třech bodech. Tím se Icardi dostal na metu 15 ligových branek za dobu 14 zápasů a nadále potvrzuje, že je pro Inter nepostradatelný.

Kapitán Nerazzurri vede právem tabulku střelců a zatím s ním drží krok jen Ciro Immobile. Rád by se na špici tabulky střelců osamostatnil a využil toho, že Immobileho forma trochu pokulhává. Není důvod, proč by se mu to proti Chievu nemělo podařit, jakkoli defenzivní pověst Chievo má. Inter s ním hrát umí a to velmi dobře. Za posledních 17 let odváželi Mussi Volanti z Milána výhru jen v jednom případě!

Navíc trenér Spalletti hodlá vždy sázet na nejsilnější možnou sestavu a nechce nikoho šetřit. Před utkáním ostatně uvedl: "Někdo si myslí, že proti menším týmům budeme nasazovat hráče, kteří tak často nehrají nebo že nebudeme tak připravení či motivovaní. To je nesmysl, protože my chceme vždy vyhrát, připravuji tým stále stejně. Ať už by to bylo Chievo nebo Juventus, můžete se spolehnout, že uděláme maximum. Plánuji nasadit nejsilnější možnou sestavu."

To pro Chievo není zrovna dobrá zpráva. Verona teď chvíli žila atmosférou derby, která má ve městě vždycky speciální ráz. Chievo narazilo na svého soka v rámci Coppa Italia a tudíž nemá tolik prostoru pro odpočinek či přípravu na další kolo. Při pohledu na tabulku se sice nemusí třást strachy, ale ani současné deváté místo není zárukou kvalitní sezony. Mezi sedmým a dvanáctým místem panuje rozdíl jen dvou bodů.

Chievo si v posledním ligovém kole vysloužilo tři body v utkání proti Spalu, i když muselo pořádně zabrat, aby trápícího se nováčka z Ferrary porazilo. Spal totiž venku vedl po vlastní brance stopera Cesara. Ještě že domácí mají střelce Roberta Ingleseho, který v průběhu druhé půle dvěma svými góly otočil utkání ku prospěchu Chieva.

A z výsledku byl samozřejmě nadšen. "Máme velkou radost z toho, že se nám v poslední době daří. Především utkání se Spalem bylo prověrkou našeho charakteru, protože ten se ukáže ve chvíli, kdy prohráváte. My jsme se nevzdali a odměnou za to nám byly tři body. Jsem tu moc šťastný a doufám, že svými góly spoluhráčům ještě mnohokrát pomohu. Chceme udělat dojem i na Inter, který je ve skvělé formě," dodal zkušený útočník.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D’Ambrosio, Škriniar, Ranocchia, Santon - Joao Mario, Valero - Candreva, Brozović, Perišić - Icardi
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Gamberini, Tomović, Gobbi - Hetemaj, Rigoni, Bastien - Birsa - Inglese, Meggiorini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.81 - 7.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - SS Lazio  (neděle 20:45)
Hodně náročné utkání čeká Lazio, které svede bitvu na stadionu Luigi Ferraris v Janově. Biancocelesti v posledních týdnech ztratili vynikající formu a v tabulce se propadli až za svého městského rivala AS. Navíc ze zadních pozic tlačí na Lazio právě Sampdoria, která tady před nedávnem přejela Juventus.

Na druhou stranu výkony Sampdorie na hřištích soupeřů celkový dojem kazí. Námořníci v minulém kole odjeli s prázdnou z Boloni, předtím nestačili na Inter respektive Udinese a vždy přitom inkasovali minimálně tři branky. Jestli se ale Sampdoria v letošní sezoně o něco opírá, je to o stadion Luigi Ferraris. Po Juventusu a Interu má totiž nejlepší domácí bilanci! Vlastně můžeme s klidem říci, že nejlepší, protože z šesti duelů všech šest vyhrála. Navíc zvládla i derby s Janovem, ve kterém byla formálně psána jako hostující tým.

Dobrou sezonu prožívá i Lazio, i když v posledních kolech tak trochu ztratilo dech a tři soutěžní zápasy v řadě nevyhrálo. Zlomovým okamžikem se ukázalo být městské derby s AS, protože od porážky v něm Inzaghiho parta nevyhrála, nýbrž pouze dělila body jak s Vitesse Arnhem v Evropské lize, tak i o minulém víkendu s Fiorentinou. Vždy shodně 1:1.

Lazio tedy prozatím opustilo první čtyřku a v Janově bude hájit páté místo, protože i to je v případě porážky v ohrožení. Jak už bylo řečeno, Sampdoria letos doma neztratila ani bod a porazila takové týmy jako AC Milán nebo naposledy Juventus. Nad Starou dámou dokonce vedla už 3:0.

Námořníci budou bez Striniče a Linettyho, což jsou sice znatelné ztráty, ale kouč Giampaolo za ně má adekvátní náhrady. O něco hůře se skládala sestava Simone Inzaghimu, na marodce jsou totiž Abukar, Nani, Anderson, Di Gennaro, Jordao a Wallace.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Murru - Barreto, Torreira, Praet - Ramírez - Quagliarella, Zapata
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, De Vrij, Radu - Marušič, Parolo, Leiva, Milinkovič, Lulič - Luis Alberto, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.70 - 3.77 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - Atalanta Bergamo  (sobota 20:45)
V sobotu je v Itálii na programu jen jediný zápas. Domácí Turín po minulé remíze s AC Milán chce konečně vyhrát a má k tomu jako bonus domácí prostředí. Jeho soupeřem je ale Atalanta Bergamo, která zvládla pondělní dohrávku a posunula se právě před Turín.

Turín je hodně ambiciózním týmem, který už léta pokukuje po pohárech. Stále se mu ale nedaří do nich proniknout, i když trenér Siniša Mihajlović není špatným lodivodem a také kostra týmu je velmi zajímavá. Ani se střeleckým umem dvojice Immobile - Ljajić se ale Turín zatím letos nedostává nějak blíže svému snu a aktuálně mu patří až 11. místo.

O tom, jaké to v Evropě je, mu někdy po utkání může povyprávět právě Atalanta. Po dlouhých sedmadvaceti letech odmlky a strádání se totiž Orobici dokázali dostat až do základní skupiny Evropské ligy a ještě v ní kohokoli docela zaskočit. Naposledy se obětí Atalanty stal znovu Everton, který dokonce na své půdě dostal od Italů pět branek! Orobici se bijí o první příčku se slavným Lyonem, což čekal před začátkem skupin jen málokdo.

V Serii A už to taková paráda není a střed tabulky je pro Atalantu momentálně dobrou zprávou. Než se mužstvo naučí zvládat rytmus více soutěží najednou a Gasperini najde potřebnou kvalitu i vyváženost, chvíli to trvá. Zvláště přelom října a listopadu byl pro Atalantu hodně náročnou fází a k současnému desátému místu pomohla hráčům La Dea až minulá výhra nad Beneventem. Domácí proti nováčkovi spasila hvězda posledních dní, záložník Bryan Cristante.

Ani Turín neodehrál v minulém kole vůbec špatné utkání. Hvězdami nabité, i když dost roztřesené AC Milán nakonec jen remizovalo, aniž by Turínu dokázalo vstřelit branku. Schopnost střílet branky ale dlouhodobě nejde ani Turín a ani návrat střelce Andrey Belottiho po zranění to zatím nezlepšil. Býci si za posledních deset soutěžních duelů připsali jen dvě výhry a jejich forma je hodně střídavá.

Prezident Urbano Cairo po posledním pohárovém klání s Carpi v minulém rozhovoru pro Torino Channel zdůraznil: "Máme dobrý kádr a věříme v projekt, který roky zlepšujeme. Vidím na našem mužstvu zlepšení, po minulém kole víc odhodlání i radosti. Máme teď jen trochu smůlu se střelbou branek, ale jsem přesvědčen, že se to brzy zlepší. Atalanta má dost kvalitní kádr, bude to dle mého názoru hodně vyrovnaný duel," dodal zkušený prezident.

Když se Atalanta ukázala v Piemontu naposledy, na Stadio Olimpico nakonec vládla remíza. Hosté sice po brance domácího záložníka Iaga Falquého prohrávali, ale dokázali si nakonec poradit a srovnali zásluhou Petagny. Za posledních deset let se ale Orobici radovali z výhry v Turíně jen jednou.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri - N’Koulou, Lyanco, Ansaldi - Obi, Rincon, Baselli - Ljajić, Belotti, Iago Falqué
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola - Iličić, Petagna, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.41 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - SPAL 2013  (pátek 18:30)
V pátek večer se římské AS na Stadio Olimpico pokusí zapomenout na poslední nezdar v Serii A. Kromě výhody domácího prostředí může spoléhat také na plnou lavičku a únavu soupeře. Spal totiž ještě v týdnu absolvoval náročné utkání Coppa Italia.

Trochu netradičně už v pátek zahájí další kolo Serie A, což navíc podpoří dvěma šlágry. Vzhledem k příštímu týdnu a rozhodující části Ligy mistrů totiž své duely odehraje AS Řím, Neapol a Juventus Turín již v pátek. Jako první na řadu přichází od půl sedmé duel AS Řím s hostujícím nováčkem, Spalem. A pro oba týmy to bude zápas hodně důležitý.

AS především proto, že nechce ztratit kontakt s prvními třemi týmy. V minulém kole se navíc jeho naděje o třech bodech rozplynuly a Vlci si připsali první remízu v sezoně. Utkání sice začalo pro hosty dobře, když se po změně stran trefil Stephan El Shaarawy, jenže poté vrazil kapitán De Rossi facku soupeřícímu Lapadulovi a kromě toho, že mu byla udělena rovnou červená karta, kopal Janov také penaltu. K ní se postavil právě Gianluca Lapadula a nemýlil se.

Vlci potřebovali dobrý výsledek také pro povzbuzení morálky, která po porážce od Atlética Madrid v Lize mistrů není zrovna ideální. Římský celek chtěl bojovat o první místo ve skupině, ale v tuto chvíli nemá jisté ani druhé. K tomu mu však stačí jen bod proti hostujícímu Karabachu a nikdo v Římě si nepřipouští scénář, že by hosté vyhráli.

Dobrou zprávou pro trenéra Di Francesca je zdravotní stav Patrika Schicka, který si už proti Janovu připsal pár minut a rozhodně oživil kombinačně strnulou hru AS. Kromě De Rossiho absence na dva zápasy se ale zranil také útočník Grégoire Defrel a Diego Perotti. K dispozici pak ještě dlouho nebude ani Rick Karsdorp. Hosté přijedou bez trojice Della Giovanna, Meret a Costa, zatímco zpět do hry se vrací Viviani, Antenucci a Salamon.

Právě útočník Defrel dostal šanci vyjádřit se při benefiční návštěvě nemocnice k současnému kádru a řekl: "Samozřejmě mě hodně mrzí, když vidím, že si nějaký týden zase nezahraji, protože jedno zranění střídá druhé. Nikdy to není nic vážného a to ani v tomto případě, ale tak dlouhá pauza je deprimující. Chceme v této sezoně dojít hodně daleko, počínaje Serií A po Ligu mistrů. Věříme, že máme dostatek kvality i chuti na to vyhrávat. Tohle je skvělý tým a všichni jsme jednotní."

Spalu se nedaří mnohem víc, a to ani na jedné frontě. V Serii A se pohybuje kolem pásma sestupu a v tuto chvíli dokonce v něm. Na kontě má jen deset bodů a dostal 23 branek. Při posledním výjezdu z Ferrary prohrál na půdě Chieva Verona 2:1, ačkoli od 17. minuty vedl. Aby toho nebylo málo, v úterý večer sehrál odvetné utkání Coppa Italia proti Citadelle a nestačil na ni, takže se se soutěží loučí. AS Řím ale porazit dokázal a naposledy v roce 1964 s ním remizoval.

Trenér Leonardo Semplici ale odolává vyhazovu a věří, že v pátek jeho tým soupeře překvapí. "Máme teď velké problémy koncentrovat se, udělali jsme jen dvě hloupé chyby, které náš soupeř potrestal. Chtěli jsme dojít dál, to je jasné. Teď se ale musíme soustředit jen na duel s Římem, což bude další velká výzva. Věřím, že společně můžeme uhrát dobrý výsledek, ani Řím není v optimálním rozpoložení," dodává trenér Semplici.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Kolarov - Nainggolan, Gonalons, Pellegrini - El Shaarawy, Džeko, Schick
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Vaisanen, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Mora, Mattiello - Borriello, Paloschi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.41 - 12.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Juventus FC  (pátek 20:45)
Páteční program Serie A nabízí dva zápasy a především ten druhý bude opravdovým šlágrem kola. Odehraje se totiž v Neapoli, ještě před posledním utkáním skupin Ligy mistrů zavítá Juventus Turín. Konečně tak dochází na očekávaný střet o titul!

Souboj o titul se až doposud vedl na dálku. Teď nadchází trochu netradiční hodina, kdy se do sebe oba soupeři pustí přímo. Jak už tomu bývá zvykem, Juventus Turín hodlal opět potvrzovat svou formu a dojít si pro další Scudetto. Tento ročník mu ale vyvstal jeden velmi těžký soupeř, který jej v tabulce už dokázal předhonit. A nyní jej zve do svého chrámu, aby jej konečně pokořil.

O tom, že se hlavní hvězdy Neapole před sezonou vzájemně dohodly zůstat, protože v tomto roce konečně chtějí ukončit nadvládu Juventusu, bylo napsáno už mnoho řádků. Z kabiny Neapole i celého klubu touha vyhrát letos trofej vyzařovala prakticky od začátku sezony a hráči podle svého snu jednají také na hřišti. V Lize mistrů sice strádají víc, než by se čekalo, ale na domácí scéně Serie A zatím plní svůj sen.

V tuto (dost možná rozhodující) chvíli jsou právě Partenopei na prvním místě tabulky. Dovedla je sem vzájemná spolupráce, drtivý útok, který i bez zraněného střelce Areka Milika nasázel 35 branek a je druhým nejlepším v lize. Není to ale všechno, protože Neapol konečně vykazuje vítěznou mentalitu a je schopná rozhodovat i v těch posledních vteřinách, silou vůle. K tomu je nutné připsat také spolu s AS nejlepší obranu v lize, která inkasovala zatím jen devět gólů.

Neapol má na svého pronásledovatele, kterým je pro tuto chvíli především Inter Milán, náskok dvou bodů. Čtyři ji pak dělí právě od Juventusu, který se zatím usadil na místě třetím. V minulém vzájemném klání už Neapol dokázala porušit zaběhanou "tradici" o vyhrávání Juventusu a porazila jej 3:2. Jednalo se však o Coppa Italia a přesto Juventus na základě prvního duelu postoupil. Teď Neapol cítí šanci mu oplatit léta druhých či třetích míst.

A to tím spíš, že má oproti Juventusu kompletní kádr. Postrádat bude jen dlouho zraněného Areka Milika a také obránce Faouzi Ghoulam. Na hřišti dost možná nebude ani muž, kterého měl v dresu domácích Arek Milik nahradit. Gonzalo Higuaín už překonával kritiku o vlastní váze nebo výpadku formy, ale náhle se zranil. Jeho levá ruka utrpěla zlomeninu a argentinský šutér by tak mohl scházet. V nominaci ale nakonec je, na rozdíl od chorvatského snajpra Mandzukiće.

Juventus Turín cítí menší napětí, protože případná prohra by jeho snahu dostat se na čelo hodně zkomplikovala. Ve stínu Vesuvu se Stará dáma zase tak dobře necítí, protože zde vyhrála za dlouhých sedmnáct let jen dvakrát! Po celkem vydařené remíze s Barcelonou si Juventus spravil chuť, když si poradil s Crotone jednoznačně 3:0 i bez zraněného Gonzala Higuaína.

Profesor Stefano Orofino, fanoušek Juventusu a občasný komentátor stanice Rai, řekl: "Když se tak dívám na šampionát, čekal jsem, že Juventus bude mít touto dobou tak o tři až čtyři body víc. Musím ale přiznat, že je první liga teď mnohem víc zajímavá, když o čelo bojuje Neapol a také Inter Milán. Jsem velmi zvědav, jestli se Juventusu povede zachovat klidnou hlavu a Neapol porazit," dodal Orofino.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Mertens, Insigne
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Benatia, Chiellini - De Sciglio, Pjanic, Khedira, Alex Sandro - Dybala, Douglas Costa - Higuain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.33 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol14122035:938
2.Inter Milán14113028:1036
3.Juventus FC14111240:1434
4.AS Řím13101224:931
5.SS Lazio1392233:1529
6.UC Sampdoria1382327:1826
7.AC Milán1462619:1820
8.Bologna FC1462617:1720
9.Chievo Verona1455417:2120
10.Atalanta Bergamo1454520:1819
11.Turín FC1447318:2019
12.ACF Fiorentina1453623:1918
13.Cagliari Calcio1450913:2415
14.Udinese Calcio1340918:2412
15.FC Crotone1433811:2712
16.US Sassuolo143298:2411
17.Janov CFC1424812:2010
18.SPAL 20131424812:2310
19.Hellas Verona1423912:299
20.Benevento Calcio1400146:340

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (303)

Přidat komentář
Inter Eterno Amore

FORZA INTER !!!

Reagovat
Mihal

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Skriniar

Reagovat
Inter Eterno Amore

už sa objavila prezývka "Grande Škri"

Reagovat
smazaný uživatel

vcera ste pisali ze Mandzukic je zraneny a dnes ho davate do pravdepodobnej zostavy

Reagovat
10

není ani v nominaci...

Reagovat
smazaný uživatel

ja viem ale cudujem sa ze ho zaradili do predpokladanej zostavy mario a howedes ko

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
ED91

Reagovat
El Matador

Svou jedenáctou a podle všeho ne poslední sezonu kroutí v Laziu Ştefan Radu. 31letý obránce má kontrakt do června 2020 a římský klub pro něho chystá prodloužení o další dvě sezony. A nemuselo by se jednat o jedinou novou dohodu, Lazio by totiž Rumuna rádo zaměstnalo i po skončení jeho aktivní kariéry. (transfermarketweb.com)

To by bylo fajn, kdyby u nás konečně nějakej srdcař vydržel až do konce

Reagovat
El Matador

blbej smajlik

Reagovat
smazaný uživatel

Sem moc zvědav jak nastoupíme, kdyby byl Lichty, Mario a Pipita tak by bylo čitelnější poznat jakým stylem a hráčema nastoupíme.Teď je to nečitelný, můžem hrát na 3 v zadu, na 4 na beku s Barzaglim..těžko říct.I ten útok, vůbec netuším jak bude vypadat, Pipita,Cuadrado,Mandzukič mají výpadky, nebo dokonce není někdo ani nominován.Byl sem přesvědčený že vyhrajeme, ale je tam moc otazníků a zrovna na takový zápas.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty kokos, ešte že som sem dnes klikol... by som si inak v nedelu o 15:00 nervačil :D

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobné na večer

NAPOLI (4-3-3): Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Jorginho, Hamsik - Callejon, Mertens, Insigne

JUVENTUS (4-3-2-1): Buffon - Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanic, Matuidi - Dybala, Douglas Costa - Higuain

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Largo

Reagovat
stuff

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Yzemi

Reagovat
celeb

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Myslíte že má Schick reálnou šanci zahrát si dnes od začátku? Už je plně fit?

Reagovat
Largo

Má, i když podle mě bude hrát Čengiz.

Reagovat
Baronne

Tak snad by pak aspoň třeba naskočil, ideální zápas na rozjezd.. Btw teď jsem projížděl vaší soupisku a narazil na hráče B. O. J. Perfection, co to kurva je?

Reagovat
Largo

Netuším, nějakej rapper

Reagovat
Lech
Reagovat
Baronne

Klasik

Reagovat
celeb

Perfektny vek

Reagovat
smazaný uživatel

To meno si musel nájsť v nejakom fantasy nickname creator-e inak neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal tipuje v Neapoli jednicku, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, je to tam napsané...

Reagovat
Largo

Přijde mi to logický...

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší forma, lepší postavení v tabulce, bilance z posledních 10 domácích zápasů s Juve 6-3-1. Není vůbec o čem

Reagovat
smazaný uživatel

je potřeba nastartovat motor hráče jménem Hamšík, dnes by to mohl být faktor který by mohl převažovat misky vah spolu s Insignem, Mertensem a Callejonem, snad body zůstanou na jihu It.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes po těch patáliích se sestavou se ve mě taky víra ve výhru trošku cuká, ale už tolikrát kdy se Juve nevěřilo a jelo ven, mě tolikrát překvapilo..Může to být zrovna ten zápas kde nebudem favoriti a bude nám to sedět.Tolik zápasů hlavně venku v LM nám nikdo nevěřil a zrovna tehdy Juve zahrálo nejlepší zápas.Budu v to doufat.

Reagovat
celeb

ako naposledy na NC?

Reagovat
Furia Ceca

Spíš myslel venkovní zápasy ve vyřazovací fázi - s výjimkou toho nešťastnýho vyřazení na Bayernu Juventus za poslední tři roky 6 venkovních zápasů, 4 výhry, 2 remízy, 6 postupů.

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Neapole !

Reagovat
Rip

Snad remíza.

Reagovat
Furia Ceca

Interák Kdo jiný by si takový výsledek taky přál

Reagovat
Rip

Jen mám velké srdíčko a nepřeju si prohru ani jednoho týmu.

Reagovat
Furia Ceca

To je mi jasný

Reagovat
Andis

Vsadil sem že Schick dá gol za slušnej kurz, tak za barák

Reagovat
smazaný uživatel

To si měl radši vsadit Schicka na gol Baraka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si dal 400,- na kurz 1,64 ze neda

Reagovat
mayday

Na Šika byl takovej kurz, že nedá, když sedí na lavici? To bych mohl ty lavičkáře někdy okouknout teda.

Reagovat
Furia Ceca

Tebe Schick vopíchal nebo proč se do něj navážíš, při úplně, ale opravdu ÚPLNĚ každý příležitosti? Já tě sleduju už delší dobu - ty si už několik měsíců nevynechal snad jedinej koment v diskuzi o Schickovi, aby ses do něj nenavezl.

Byť mi to může být jedno, jelikož nejsem fanouškem AS - jsem si ty tvý averze nemohl nevšimnout. To už hraničí se slušnou obsesí - ale to u tebe to S.O.B.e není žádná novinka

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo je ten Schick ?

Reagovat
Bandita_Harry

Mozno mu vadia uspesní ludia vseobecne...

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by mu v tom prípade vadil šik?

Reagovat
Bandita_Harry

Len preto ze je uspesnejsi ako ty

Reagovat
smazaný uživatel

A to na základe čoho usudzuješ?

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Co je? Začali jste stříkat?

Reagovat
FuckT

Podla mna ho Schick vopichal.

Reagovat
Lech

Todle neni SOB

Reagovat
GEGE

Reagovat
Furia Ceca

Proboha, kdo a především KDY psal to preview k tomu šlágru pod Vesuvem? Higuaín pravděpodobně nastoupí přes krev, naopak Mandžukić vyřazen kvůli zranění...

Reagovat
Furia Ceca

Berna je v nominaci, tak proč nezkusit křídla Cuadrado - Costa, Dybala na hrotu a pod ním Bernardeschi? Podle mě pořád lepší, než tam cpát sotva doléčenýho Higuaína za každou cenu...

Reagovat
Alberto Aquilani

Ježiši, pičovina

Reagovat
smazaný uživatel

K cemu je ten kamerovej system, kdyz ted padnul gol z ofsajdu a ta cervena byla taky diskutabilni..

Reagovat
Furia Ceca

Protože každej rozhodčí to používá úplně jinak... Jeden čumí na video po každým kontaktu a další se na video nepodívá ani po jasný ruce ve vápně. Potřebovalo by se to nějak sladit.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc na to necumi 4. sudi a eradi mu do sluchatka?

Reagovat
Furia Ceca

To právě 4. dělaj, ale hlavní vždycky rozhodne, zde se půjde či nepůjde podívat.

Reagovat
kris_kros

Preco sa najvacsi slager hra v piatok?

Reagovat
smazaný uživatel

LM ,utorok,streda

Reagovat
smazaný uživatel

Ted penalta ani nahodou..

Reagovat
smazaný uživatel

Zostava Juve: Buffon; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Asamoah; Khedira, Pjanic, Matuidi; Dybala, Douglas Costa; Higuain

Reagovat
Andis

Na Schickovi je vidět šikovnost a i ten talent. Teď záleží jak to prodá časem rychlostně a silově

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se jen ceka na kydani na Allegriho

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
brenk

GONZALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
Inter Eterno Amore

Pipita

Reagovat
M11

PIPITA !!! Krasne Dybala

Reagovat
10

Chudák Olis

Reagovat
Furia Ceca

Hned jsem si na něj vzpomněl!

Reagovat
Walter_Sobchak

Kto iný ako ten kokot Higuain

Reagovat
Furia Ceca

Insigne + Costa + Dybala + Higuaín = Krasná akce

A bonus navíc: Pipita konečně slaví góly proti Neapoli

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

...jinak Insigne by za to, jak tam po tý ztrátě míče vyklusával, by potřeboval pěkně profackovat.

Reagovat
Kaspar

Gonzalo zhubnul nebo mi to tak jen prijde ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mu operovali ruku tak si možno poležal v nemocnici a tá ich strava tam tiež nieje nejaká vysokokaloricka ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Tolko nepresnosti na oboch stranach som uz davno nevidel

Reagovat
Furia Ceca

V porovnání s tím, co jsme předváděli poslední tři, čytři měsíce, dneska šlapeme jak švýcarský hodinky. Jako jasně, není to pochvala... Ale konečně aspoň nějaký zlepšení.

Reagovat
Walter_Sobchak

Insignemu zajebalo?

Reagovat
Furia Ceca

Po dnešním výkonu se na to nemůže v létě jen tak vysrat...

Reagovat
Mr.Jindros

Buffon mi už teď začíná chybět.

Reagovat
10

Mertens zase nezvládá

Reagovat
Furia Ceca

To je čůrák ten Mertens... Fakt vůbec nechápu, co se s ním poslední měsíc, dva děje.

Reagovat
andycek1

Paráda hráme na istotu ich nechávame pressovat ale my dávame góly. Čakám že okolo 65-70 min začnú upadat

Reagovat
Largo

Neapol obrovský zklamání, tohle jsem fakt nečekal....

Reagovat
Furia Ceca

Za mě spokojenost. Hrajeme takticky, chytře, vyčkáváme, máme slušný brejky, z toho jeden úspěšný dotažený do konce, až na jednu Chielliniho chybu + jednu šanci po rohu jsme Neapol do ničeho nepustili, náskok jsme do poločasu udrželi...

Teď jen vydržet! Kdyby to skončilo tímhle výsledkem, závody o Scudetto se ještě víc zamotaj - především v neprospěch Neapole a Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol jasne lepsi, otazka casu, kdy to otoci. Juventus absolutne netusi.

Reagovat
mato Kreator

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
10

jasná žlutá pro Hysaje za tahání dresu...hlavně že k zákroku Chiella se vrátil

Reagovat
Fabregas@ole

Ty žlutý dresy Juve jsou dokonalý

Reagovat
Furia Ceca

Neapol nás prvních 10 minut druhýho poločasu slišně mele

Reagovat
M11

Asi jen tak paty pokus o penaltu

Reagovat
10

Měl ho normálně vyhodit, nechápu

Reagovat
Benesse

kľudne mohol fasnúť žltú a ísť von...

Reagovat
andycek1

Mertens je magor prvej triedy

Reagovat
Furia Ceca

Mertens na tu barcelonskou lavičku skvěle zapadne

Reagovat
10

jak čuměl

Reagovat
brenk

asi by som na jeho mieste čumel podobne

Reagovat
10

chudák, nevěděl kde je

Reagovat
PP

Ale tak líného hráče jako je Higuain, aby člověk pohledal..

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle XYtý pokus Matuidiho v téže pozici a pokaždé to jako pako řve do země. Kdyby to konečně nahulil napřímo, tak skončilo v síti.

Reagovat
Furia Ceca

Když 5 let hraješ s 10 latinoamerickýma vypatlancema v PSG, tak pak prostě nemůžeš normálně uvažovat

Reagovat
smazaný uživatel

Takovejhle autobus neparkoval ani Di Matteo v dobach sve nejvetsi slavy

Reagovat
Furia Ceca

Tak to máš asi hodně krátkou paměť...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby jsme s autobusem take vyhrali ligu mistrů vůbec by mi to nevadilo

Reagovat
10

Je smutný, že takhle slabej Asa je aktuálně před Sandrem...snad se Alex rychle probere

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho by byl pysnej..

Reagovat
smazaný uživatel

Ve vapne 11 hracu Juventusu a 2 hraci Neapole.. jak tohle asi muze dopadnout..

Reagovat
Mr.Jindros

Ta Neapol snad ani vyrovnat nechce... nepřesnosti, špatně kopnutý rohy... jakoby s tím byli smířený.

Reagovat
Largo

Nuuuuuudááááááááá

Reagovat
Mr.Jindros

Profesionální výkon, Neapol dneska odepsaná.

Reagovat
smazaný uživatel

neapol by nedal gol ani do rana

Reagovat
smazaný uživatel

easy win dnes, Neapol neškodná o scudeto dávno rozhodnuto, Inter se na týden podívá do čela, aby zavzpomínal na časy dávno minulé

Reagovat
smazaný uživatel

chudak olis ten tam od nervov namestie rozkope

Reagovat
10

Neapol slabá, nevybavím si žádnou gólovku z jejich strany, možná ten Insigne, ale taky to bylo dost z úhlu. Dřív doma Neapol drtila i mnohem silnější Juve, dneska kromě klasických stovek přihrávek to tempo a nasazení ani moc nezvedla...ty výsledky v LM nebudou náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

NEapol opravdu slaboučká, Hamšík na úrovni hráčů Sparty

Reagovat
uff

Ja by som povedal, že on jediný mal z toho týmu úroveň. Keby nemali jeho tak sa nedostanú ani po tú šestnástku.

Reagovat
10

Jinak Juve první poločas super, druhej klasicky mnohem horší, už se to pomalu stává pravidlem, Není možný se poločas jen bránit a jen odkopávat míče na půlku, to v LM všechny lepší týmy prolomí. Nula s Barcelonou a Neapolí zní na první pohled dobře, ale bylo v tom dost utrpení...

Reagovat
Visca el barca

Hrajete odpornej fotbal

Reagovat
10

S Barcelonou a druhý poločas v Neapoli, ale to rozhodně není běžnej standard...o tom svědčí třeba i počet vstřelených gólů

Reagovat
Visca el barca

To neříkám, ale pak se nedivte, že prohráváte finále. Kde to už jen taktikou neuhrajete.

Reagovat
10

Kdo se diví? Zase tady rozjíždíš ty svoje rádoby moudra?

Reagovat
10

Já myslím, že fanoušci Juve dokážou ty příčiny neúspěchu vidět sami, nepotřebujou k tomu někoho, kdo vidí 2 zápasy v roce a pak se jim tady snaží cpát svoje nesmysly, jako třeba to s Interem nedávno, Juve končícím v osmifinále atd.

Reagovat
Visca el barca

Jen jsem řekl, že hrajete hnusnej pragmatickej fotbal. Jenom dvakrát jsem vás letos neviděl

Reagovat
10

to je dost subjektivní, já s tím můžu souhlasit v případě zápasu s Barcelonou a 2. poločasem v Neapoli, jinak ne...třeba v počtu vstřelených gólů je na tom Juve objektivně lépe než Barcelona, spolu s PSG a City bylo Juve první z top lig, kdo dal 40 gólů v sezoně

Reagovat
Furia Ceca

Co je to za sračku?

Reagovat
smazaný uživatel

Góly, body, vítězství. Na ničem jiném nezáleží.

Reagovat
Yzemi

Zasloužená výhra a konečně taky povedený zápas v obraně. Snad je to nakopne a bude to mít už jen stoupající tendenci.

Reagovat
Largo

No, jdu si spravit chuť k Peaky Blinders......

Reagovat
10

už je nová sezona? kua, to sleduju rok, kdy už to vyjde a když přestanu, tak to začne

Reagovat
Furia Ceca

Já si počkám, až to bude komplet a pak si dám Peaky Blinders a Gomorru díl po díle.

Reagovat
Largo

jj, nová. Už třetí díl venku.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně takhle si představujem že v LM vymlasknem City nebo PSG

Reagovat
smazaný uživatel

presne, my se nesmime poustet do hry nahoru dolu, ale pekne je spomalit a uderit.

Reagovat
castelL

Niečo neuveriteľné, aká je Neapol proti Juve nemohúca a doma prehrať je neprípustné.

Reagovat
M11

rotace hracu

1url.cz/JtvQ5

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké vysvětlení k té tabulce?

Jinak u nás je to i tím, že nehrajeme Evropu.

Reagovat
M11

vlevo jsou kola.. a ta cisla u jednotlivých tymu znaci pocet zmen od toho predchazejiciho zapasu

Reagovat
Alberto Aquilani

bál som sa to spýtať, lebo som tomu vôbec nerozumel Inak Spalletti, aj keby hrali LM, by to číslo nemal o moc vyššie

Reagovat
smazaný uživatel

Díky moc

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Yanek

09:18 Çalhanoğlu v zimě do Turecka?

Hakan Çalhanoğlu v létě přestoupil z Leverkusenu do AC Milán a jeho angažmá v Itálii by mohlo být hodně krátké. Turecký záložník sice nemá špatná čísla, samotné výkony ovšem jsou zklamáním a podle informací deníku Corriere dello Sport o něho usilují Galatasaray a Fenerbahce, které už měly zaslal nabídky. Rossoneri jsou údajně ochotni hráče prodat za 24 milionů eur. (football-italia.net)

Vypadni prosím a Turky never more.

Reagovat
Milan.B

tiez som z neho sklamany.....

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Eldarion

Reagovat
CubONE

Reagovat
10

10:31 Benevento otestuje De Ceglieho

zdá se, že trápení Beneventa je u konce

Reagovat
M11

Reagovat
Alberto Aquilani

Dnes prvé body Beneventa!!!

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Artaxerxes

Tak jsem zvědavej co předvede dneska Rano

Reagovat
lnterista

Ja mu verim...ale je mozny ze se od pondeli nevyspal

Reagovat
Eldarion

35. minúta Rino vbehne na ihrisko a vypne Kalinica

Reagovat
mojmira

nechápu že ho nevypnul už před zápasem, by mě zajímalo komu tam kouří

Reagovat
GEGE

Silva hraje v lize taky hovno...

Reagovat
mojmira

Ale Silva má aspoň potenciál a mělo by mu stačit si na ligu zvyknout, Kalinič už lepší nebude

Reagovat
10

Čekal jsem, že minimálně ten nástup pod Rinem bude AC žrát trávu...opak je zatím pravdou

Reagovat
GEGE

neřekl bych,že je hlavní chyba v nasazení...prostě,při momentální formě nemáme na to nějak výrazně fotbalově přehrát kohokoliv...

Reagovat
10

já jsem sledoval pohyb hráčů bez míče, hlavně směrem dozadu, kde to měli dost na párku, což mě teda docela překvapilo...

Reagovat
lnterista

Neverim...potrebuji poradnyho trenera a ne tyhle experimenty

Reagovat
Yanek

Tak jako u vás. Plus to současné prostředí drtí všechny náznaky individuální kvality u kohokoliv.

Reagovat
lnterista

Presne vubec zadne ponauceni...jako beru ze tam chcete nejakou vasi legendu ale asi nikdo jinej nechtel

Reagovat
Yanek

Na druhou stranu radši se budu dívat na nasraného Gattusa, než poslouchat alibistického Montellu. Tak či tak, těch možností teď moc dostupných není...

Reagovat
lnterista

Je to tezky...driv nebo pozdeji nahore budete chce to asi cas

Reagovat
Eldarion

tak či tak sezóna pre nás v Serii A skončila ale tie vyhlásenia Montellu po každej prehre ako sme kontrolovali hru bol čistý výsmech

Reagovat
10

je to takový alibistický řešení vedení, při kterým nemají co ztratit a zavřou fanouškům hubu...za Rina je těžko bude někdo kritizovat, když se mu nebude dařit, naopak když se mu povede je zvednout, budou vedení chválit za skvělou volbu

Reagovat
uff

Reagovat
Panděvova ofina

Ty vole, ta hlava vedle. Co víc chtěl proboha?!

Reagovat
10

takhle na jistotu by to nezahrál ani obránce AC

Reagovat
Eldarion

Taký gól keď najebaný hráš s kamošom FIFU ale gól ako gól

Reagovat
lnterista

Jak to s nim vypada?

Reagovat
Furia Ceca

Bejt milionář, jdu do toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ale tá záloha AC je slabšia tam je najväčší problém AC, útok tiež neoslnuje možno Silva by mal dostať viac príležitostí, takže v Jay by to chcelo fakt záložníka a strelca.

Reagovat
Eldarion

Cataldi mal mať už dve červené a nie jednu žltú, slušný čur´*k

Reagovat
Mrvinho

Teď jsem přišel, vidím v komentářích že pokud bude výkon v druhém poločase stejnej jako v prvním tak to bude zase zážitek

Reagovat
10

jdu vsadit gól AC v 95. minutě

Reagovat
lnterista

Interista

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
panca

Monty je úplně na hovno

Reagovat
Eldarion

Tá radosť po góle jak v 2003-om keď Sheva vysmial Buffona v Manchestri ale celkom zaujímavý zápas

Reagovat
Mrvinho

Po rohu co neměl být

Reagovat
10

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mrvinho

To bylo na AC ty jelito

Reagovat
10

De Zerbi Benevento slušně zvednul, tohle rozhodně na první pohled není tým, co by měl mít za 15 kol 0 bodů...

Reagovat
Nuno čomes

Dá se někde po zápase podívat na záznam? Dneska to neuvidím.

Reagovat
Mrvinho

Největší tragédi v Itálii

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Beneventa U nás by po tolika prohrách přišlo 30 fanoušků. Oni ne, chodí stále a fandí celý zápas. Klobouk dolu.

Reagovat
CubONE

Nahodou, na Torino prislo 55tisic ludi pred tyzdnom a to hrame strasne.

Reagovat
Mrvinho

Asi myslel spíš Česko

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel tím u nás Českou republiku.

Reagovat
CubONE

Reagovat
panca

Reagovat
smazaný uživatel

AC

Reagovat
lnterista

Ty voe

Reagovat
Eldarion

Tak dnes som videl všetko

Reagovat
10

Reagovat
10

10 03.12.2017 13:42#

jdu vsadit gól AC v 95. minutě

Reagovat
Mrvinho

Nemyslel jsi naopak?

Reagovat
10

jo, přepsal jsem se samozřejmě

Reagovat
lnterista

Myslel jsem na tebe a koukal na cas aby to kopl po 94.

Reagovat
10

radši počkal

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
cresposuper

Tyvole

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
CubONE

Reagovat
CubONE

Ale nejde to nepriat Beneventu a este takto

Reagovat
10

po těch asi 10 zápasech, který ztratili v nastavení, je tohle něco jako vyhrát Scudetto

Reagovat
Eldarion

tomu ver

Reagovat
Mrvinho

Rozpusťe to

Reagovat
Mrvinho

t*

Reagovat
Alberto Aquilani

Toto je to najlepšie, čo som kedy videl

Reagovat
10

ještě takovej gól, to tam posadil jak Batistuta

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
vilp

Reagovat
smazaný uživatel

Benevento hralo paradne a ten gol tresnicka na dortu.

Reagovat
Francesco Totti AS

to je snad horší jak dostat 7

Reagovat
Mrvinho

No, to není

Reagovat
Francesco Totti AS

dostat v 95 gol od brankare tymu, co za 14 kol neudelal ani bod a dal jenom 6 golu je asi milionkrat trapnejsi, jak dostat 7 od mu, barcelony a bayernu dohromady

Reagovat
Mrvinho

Ano..

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
10

Reagovat
Fridgiee

Prašť jak uhoď

Reagovat
Bily

Viděl pouze poslední půl hodinu. Ano, přesně jak výše, Benevento nehrálo jako tým s 0 bodů v tabulce.

Ten konec nádherný, úžasná radost hráčů, fandů, prostě všech (vyjma Milanistů), děti brečeli, tátové posílali polibky hráčům, parádní euforie = prostě Itálie

Úplně ten gól v polo rybičce, ještě o tyč a ještě od gólmana úplně člověka rozesmál

Reagovat
smazaný uživatel

Koukal jsem na to a kloboucek pred tim brankářem. Na tiketu samozřejmě AC a jako jediní mi vyjebali tiket

Reagovat
Inter Eterno Amore

Kisel komentuje Inter ?? čoho som sa to dožil

Reagovat
vilp

Mně se ten komentář docela líbí, nemůžu si pomoct.

Reagovat
Inter Eterno Amore

mne vadí, že je to SlLovák a hovorí česky chápeš Judáš .. inak ako futbalu rozumie proti tomu nemám nič

Reagovat
smazaný uživatel

Chce se mi věřit, že i Žabák se naučil hrát fotbal, tak uvidíme.

Reagovat
Panděvova ofina

Žabák se pověsil do vzduchu, ale míč samozřejmě netrefil... . Prostě klasik

Reagovat
Panděvova ofina

Mario je nula, strašnej hráč. On není dobrý k ničemu. Neobejde hráče, nevystřelí, nebrání a nahrává pouze na jistotu. Nechápu částku 45 mega eur

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš nechápu že se tak strašně zhoršil.

Reagovat
snuff24

právě, však hrál dobře několik měsíců po příchodu do Interu,řekl bych, že patřil k tomu nejlepšímu u nás...jestli to nebude tím, že má chabou herní vytíženost.

Reagovat
Panděvova ofina

Koukejte, mohl dát druhý gol a prostě nedá. Ze začátku hrál opravdu dobře, ale asi nemá motivaci na to zabojovat o místo v základu. Kdyby se nám ho povedlo vyměnit za Pastoreho, tak bych zářil štěstím. Věřím, že se mu bude jinde dařit, stejně tak, jako třeba Kondogbiovi, ale takhle hrát prostě nemůže.

Reagovat
Artaxerxes

Bejvával někdy i jeden z nejdynamičtějších hráčů na hřišti

Reagovat
vilp

Mně se tedy ještě více nelíbí Brozović. Také na něm nevidím vůbec nic. Naopak jsem dnes docela rád, že Valero konečně hraje registu a nepohybuje se tak vysoko jako v jiných zápasech.

Reagovat
Panděvova ofina

Upřimně moc ho taky nemusím, ale dneska docela hezky přihrává a snaží se střílet, což Maria ani nenapadne. Místo si momentálně zaslouží

Reagovat
vilp

V tom druhém poločase mi docela zavřel hubu. Ale dnes to mají vaši hráči lehké, soupeř je slabý a dělá plno chyb na posledních třiceti metrech, takže potom vesele můžete útočit do otevřené obrany.

Reagovat
Nuno čomes

Jako ta jeho tvář, kdo ví co se mu honí v hlavě. Na druhou stranu, když je na hřišti tak ty pasy rozdat umí a hlavně snad střílí nejvíce ze všech. Tak tam je pak aspoň nějaké procento, že dá branku.

Reagovat
Artaxerxes

Icardi

Reagovat
cink

Jeho veličenstvo

Reagovat
Panděvova ofina

Dostal od Broza hodně lahodnou

Reagovat
cresposuper

Zatial skvely vykon, aj ked Sorrentino je deravy ako nikdy

Reagovat
Antijuve

Jediný hráč na facku je J.Mario.... ten snad neudělá nic dobře a ještě mu to je jedno.

Reagovat
snuff24

IVANNNNNN

Reagovat
10

Sorrentino dneska nechytí ani týmovej autobus do Verony

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Panděvova ofina

Jako, jestli od něj náhodou nechceš moc. Jeden z prvních dvou golu asi mohl, ale dva poslední nevim nevim .

Reagovat
Artaxerxes

A je pravda, že ta obrana mu fakt nepomůže

Reagovat
10

tohle jsem psal po tom třetím...ani u jednoho z těch prvních tří gólů mi úplně jistej nepřišel, ty střely z úhlu chytat mohl

Reagovat
Artaxerxes

To Chievo nám krásně nahrává ale

Reagovat
Panděvova ofina

Brozovič opět skvěle.

Reagovat
lnterista

Brozovic musi zustat

Reagovat
smazaný uživatel

Benevento 15 zapasov 8 golov z toho 2 AC tak snad uz niekomu zapne ze ta obrana na 3ch je tragicke riesenie a vratia naspet 4. Je mi u prdele ze to upravili koli Bonuccimu ktory je este tragickejsi ako bol ked sme hrali na 4. A 4-5 hracov v zalohe len zbytocne komplikuje hru a posuvaju si to do sirky namiesto hrania priamociareho futbalu ako napr. Neapol...

Reagovat
smazaný uživatel

obrana je dobra, len rozhodca nemal co piskat standartku pre Benevento na konci zapasu!

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální možnost poslat na hříište Cancela,Dalberta,Karamoha. nebo...Edera...

Reagovat
Panděvova ofina

Řekl bych, že čas na Karamoha a spol. Škoda, že tam půjde Eder

Reagovat
Antijuve

Karamoh, Dalbert a Cancelo na plac.... ať si aspoň kopnou.

Reagovat
Jajinek

Co letos udělali s Candrevou? Podle mého zatím nejlepší křídlo v lize letos

Reagovat
Pipo123

Dôvera trénera? Fakt neviem no hraje dobre, takto nehral posledné 2 roky. Je vidieť že sa znova baví futbalom

Reagovat
10

Spalův fotbal křídlům vyhovuje, jsou nejvíc ve hře, nejsou tolik svázaný taktikou, protože beci za nima hrajou spíš defenzivněji a zajišťují je víc střední záložníci...navíc to Interu jde, hraje furt, ta trojka vepředu je sehraná

Reagovat
cresposuper

S tymi bekmi suhlasim, ale zrovna Candreva hra dozadu strasne vela (ten system je trochu asymetricky a D´Ambrosio hra v niektorych zapasoch skor stopera s tym, ze Candreva je tiez nizsie).

Reagovat
Panděvova ofina

Nevěřitelný obrat k lepšímu. Takhle tam nikoho nepusí

Reagovat
M11

jsem rad ze ukazuje ze není drevak

Reagovat
Votas

od vystřídání v 52. minutě s Benevetem musím i jako velkej Candreva hater smeknout

Včera to byl úplnej Candrevinho/Candrevalah

Reagovat
lnterista

Reagovat
Nuno čomes

Taky mi dává celkem slušně na prdel za ta vyjádření

Reagovat
smazaný uživatel

Nemate posunuty zvuk na Sport 1?

Reagovat
stuff

Nie je pre brankara nebezpecne zut zuvacku?

Reagovat
Inter Eterno Amore

isto je, je to na vlastné riziko

Reagovat
mastakillah

Duván

Reagovat
smazaný uživatel

nevím co si o Laziu myslet...snad jen to, že jsou to luckeři...dle mě jasná penalta na Duvana v 93...

Reagovat
Pipo123

V minulom kole nás zase zarezali, teraz pomohli

Reagovat
Votas

Mauro Icardi se včera prosadil proti Chievu, za Inter Milán nasázel už 94 gólů a v klubových tabulkách se dotáhl na desátého Maria Corsa. Po dalším zápisu do historie argentinský útočník sahá, v Serii A totiž zatím i včetně angažmá v Sampdorii stihl 97 tref a může se stát teprve šestým hráčem, který zaznamená stovku gólů ještě před dovršením 25 let, v této elitní společnosti jsou zatím pouze Giuseppe Meazza, Silvio Piola, Giampiero Boniperti, Felice Borel a Jose Altafini. (football-italia.net)

Neříkám, že to dá hned v příštím zápasu v Allianzu (i když má rád starší dámy...), ale do února by mohl.

FORZA MAURITO, FORZA INTER

Reagovat
snuff24

(nějakej žebrak) Juve 1:2 Inter (2x Icardi ) FORZA INTER

Reagovat
Furia Ceca

Starší ano, ale dámy...?!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, kluci cesti, Jankto,Barak,Simic vypadaji nadejne, snad se zacne prosazovat uz i Schick.Krejci od zraneni je uplne v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentátor sa zase zle nabiflil- minulou sezonu hellas 2krát vyhral a góly dával pazziny - hlavne že hellas bol v serii b a pazzini je kapitán chieva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele