Serie A - souhrn 15. kola

01.12.2017, 20:29, aktualizováno 04.12.2017, 23:00
Komentáře a souhrny
Janov zvládl důležité utkání na půdě Hellasu. Udinese veze body ze hřiště Crotone, Lazio v závěru otočilo zápas na Sampdorii. Inter rozstřílel veronské Chievo, Fiorentina zdolala Sassuolo. AC Milán neudrželo vedení na hřišti Beneventa, kterému první bod mezi italskou elitou vystřelil brankář Brignoli. AS Řím naplnil roli favorita proti SPALu a alespoň dočasně se dotáhl na Juventus, ovšem obhájce titulu záhy ve šlágru kola vyloupil Neapol a zase odskočil...

Hellas Verona - Janov CFC 0:1

04.12.2017 21:00

Góly: 45+1. Goran Pandev

Janov zvládl naprosto klíčové utkání na půdě Hellasu a po dalším vítězství uniká sestupovým příčkám. Zápas na Stadio Bentegodi rozhodla jediná branka, kterou vsítil zkušený Goran Panděv.

Byl to ryze záchranářský duel. Hellas i Janov potřebovaly nutně bodovat a vylepšit si jinak nelichotivé postavení. Oběma celkům se v minulých kolech zadařilo, ale tentokrát mohl zvítězit jen jeden.

Skóre se na Stadio Bentegodi mohlo měnit velice brzo, už v 5. minutě zakroutil centr Verde a gólmana Perina a celý Janov zachránilo břevno. Spaloval i Janov, jmenovitě Bertolacci, který měl jinak spoustu času zakončit lépe a zkrátka vstřelit gól. Janovský záložník se ale unáhlil a podle toho také celá akce dopadla. Poločas směřoval k nerozhodnému výsledku, jenomže v nastavení předvedli Grifové rychlou akci, na jejímž konci byl dorážející Goran Panděv a první a poslední branka v zápase.

Hellas neměl na co čekat a hned po změně stran se pustil do ofenzívy. Velice dobrou akci táhl Alessio Cerci, který i ostře vypálil, avšak Mattia Perin skvěle zasáhl. Na druhé straně zase dostal ideální pas Rigoni a mnoho nechybělo, aby Janov vedl o dvě branky.

Závěrečná fáze utkání se vinou faulů hodně kouskovala. Sudí Damato jen v závěrečné čtvrthodině rozdal pět žlutých karet. Domácí Hellas se sice snažil, ale v závěru nedokázal být dostatečně aktivní, natož efektivní. Ve druhé minutě nastavení odmítl definitivně rozhodnout Biraschi a Janov nakonec zvítězil "jen" jednobrankovým rozdílem.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Udinese Calcio 0:3

04.12.2017 19:00

Góly: 40. Jakub Jankto, 53. Jakub Jankto, 66. Kevin Lasagna

Pondělní dohrávka 15. kola nejvyšší italské soutěže začala prvním utkáním v sedm večer a nabídla jednu velkou show. Hlavním aktérem se stal dvougólový záložník Jakub Jankto, který se velkou měrou podílel na jasné výhře Zeber nad Crotone.

Udinese se podívalo na půdu Crotone, kde se nehraje úplně snadno. Výsledkově se aktuálně nedaří ani jednomu týmu, na lavičce Zeber už sedí pár týdnů novic Massimo Oddo a má za úkol mužstvo opět nabudit. Dnešní soupeř, který je v tabulce hned pod Udinese, k tomu Zebrám měl pomoci. Startu v základní sestavě se dočkali čeští mladíci Barák s Janktem.

Pravě Antonín Barák měl na svědomí první zajímavější akci utkání a po nahrávce se dostal dokonce ke krásné ráně zpoza vápna. Brankář Alex Cordaz jeho zahřívací pokus uvítal a nakonec i zlikvidoval. Na opačné straně hřiště se po kombinaci s Nalinim dostal k balonu nepříliš hlídaný veterán Aleksandar Tonev a také on zaměstnal brankáře Bizzarriho.

Velmi často se oba týmy spoléhaly právě na střelbu. Ve 27. minutě se udál poměrně sporný okamžik, když Maxi López reklamoval po zpracování hrudí ruku protihráče, ale sudí měl jiný názor a nepískal. Deset minut před přestávkou se (doslova) musel vytáhnout brankář Albano Bizzarri, aby zneškodnil Naliniho nepříjemnou dělovku. O pár momentů později se diváci mohli poprvé radovat.

Jakub Jankto sice nejprve neproměnil šanci tak, jak by si přál, ale brankář Cordaz střelu útočníka Lasagny vyrazil jen před sebe. Tam si naběhl pozorný rychlík Jankto a dostal míč pohodlně do brány - 1:0 pro domácí hráče!

Nebyl to poslední úspěch českého mladíka, protože krátce po změně stran odvedl velmi dobrou práci veterán Maxi López, předložil míč na hraně vápna číhajícímu Janktovi a ten se technickou střelou prosadil podruhé v dnešním utkání!

Domácí ekipa nevypadala ani trochu spokojeně, ale její výpady nebyly nijak nebezpečné. Ani tempo hry ve druhé půli nijak neeskalovalo, spíš se domácí náhodně pokoušeli rozhodit kombinaci hostí. Zebry se dočkaly ještě jednoho gólu. V 66. minutě si Jakub Jankto všiml kolegy Baráka, který krásným pasem našel Kevina Lasagnu a ten v podstatě sám a nehlídán završil útok dvou na jednoho přesně - 3:0.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - SS Lazio 1:2

03.12.2017 20:45

Góly: 56. Duván Zapata - 79. Sergej Milinković-Savić, 90+1. Felipe Caicedo

Sampdoria Janov poprvé v sezoně prohrála domácí zápas, když se o to famózním obratem postaralo Lazio Řím. Hosté ještě deset minut před koncem prohrávali 0:1, ale obrat svými brankami zařídili Milinkovič-Savič a střídající Felipe Caicedo.

Oba celky vstoupily do utkání hodně aktivně, ale o něco více navrch měli přeci jenom domácí borci. Sampdoria letos doma neprohrála, dokonce neztratila ani bod a i v tomto utkání to poměrně dlouho vypadalo na prodloužení série.

Nicméně přes aktivitu Sampdorie to bylo Lazio, kdo jako první přispěchal s gólovou příležitostí. Lulić zakroutil balón na zadní tyč a záložník Parolo hlavičkoval těsně mimo. O chvíli později byla nepřesnost kamenem úrazu i u střílejícího Immobileho. Ve 33. minutě se zase za obranu Lazia dostal Zapata, ale Strakoša nohou vyrazil. Tím velké šance v prvním poločase nekončily. Sampdoria měla velké štěstí, když jí jeden z obránců pomohl na brankové čáře odvrátit inkasovanou branku.

Štěstěna ještě jednou spasila Sampdorii na začátku druhého poločasu. To se totiž ke střele prodral Parolo a za Vivianem zazvonila tyčka! Lazio musely tyto šance velmi mrzet, protože to nakonec byli Námořníci, kdo prolomil bezbrankový stav. Centrovaný balón do šestnáctky propadl přímo na kopačku Duvána Zapaty a ten přízemní střelou překonal Strakošu! Rozjásaný stadion Luigi Ferraris mohl za chvíli vidět další gól v hostující síti, málem se totiž o něj postaral vlastňákem Parolo.

Lazio potřebovalo vyrovnat a čas kvapil rychle. Čtvrthodinu před koncem poslal Simone Inzaghi do hry Caiceda a Jordana Lukaku a v 79. minutě se výsledek dostavil. Po centru zprava obrana Sampdorie zcela propadla a Sergej Milinković-Savić zblízka překonal domácího brankáře. V nastavení pak přišla pro Sampdorii čistá pohroma. Další zaváhání v defenzívě zužitkoval střelou Immobile a dorážející Caicedo dokonal obrat. Lazio se stalo prvním týmem, který Sampdorii uštědřil porážku na jejím hřišti.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Cagliari Calcio 1:1

03.12.2017 15:00

Góly: 81. Mattia Destro - 42. João Pedro

Kdepak, třetí výhru v řadě si Boloňa nepřipsala a vlastně měla vůbec co dělat, aby zápas s Cagliari dotáhla do remízového konce. Hosté totiž jako první udeřili, když se do přestávky prosadil Joao Pedro a Boloňa na to zareagovala až devět minut před koncem, kdy se trefil Mattia Destro.

První poločas byl z obou stran svázaný taktickými pokyny, takže se k nelibosti diváků žádný pohledný fotbal nekonal. Přesto dvě zajímavé situace první poločas přinesl. Tu první ve 23. minutě, kde se gólově prosadil Andrea Poli, avšak pro ofsajd nemohla být branka uznána. Bezbrankový stav nakonec prolomili až před koncem prvního poločasu hosté. Po nedůrazu domácí defenzívy se k balónu dostal Joao Pedro a povedenou střelou od země zajistil Sardiňanům klíčové vedení!

Hosté navíc velice aktivně vlétli i do druhého poločasu a v 50. minutě mohli navýšit vedení. Ionitu ale na bližší tyči fantasticky vychytal brankář Mirante. Po hodině hry zase nebezpečně pálil Pulgar, ale i Rafael ukázal své golmanské umění.

Boloňa nijakou výraznou převahu neměla, přesto se nakonec devět minut před koncem dočkala vyrovnání. Stačil k tomu přesný Masinův centr a ještě lepší hlavička Mattii Destra. Inkasovaná branka šla tak trochu na účet brankáře, který sice povyběhl z branky, ale balón nezasáhl.

Sudí dal ještě oběma celkům možnost rozhodnout utkání ve svůj prospěch a dohromady nastavil pět minut. Jenomže Boloňa i Cagliari se s konečnou dělbou smířily.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - US Sassuolo 3:0

03.12.2017 15:00

Góly: 32. Giovanni Simeone, 42. Jordan Veretout, 71. Federico Chiesa

Giuseppe Iachini nezačal na lavičce Sassuola zrovna ideálně. Jeho tým neměl ve Florencii vůbec nárok, třikrát inkasoval a vrací se s prázdnou. Za Fiorentinu se postupně prosadili Simeone, Veretout a Chiesa.

Sassuolo se herně i výsledkově trápí, a tak vedení sáhlo ke změně trenéra. Odvolaného Bucciho nahradil Iachini, ale premiéra mu vůbec nevyšla. Fiorentina byla od začátku výrazně lepším týmem a nakonec zcela po zásluze zvítězila.

Viola si celkem trpělivě vypracovávala šance a gradovala svůj tlak. Ve 29. minutě zblízka hlavičkoval Chiesa a Consigli předvedl výtečný zákrok. Nebyl však ničemu platný, protože za další tři minuty domácí beztak vedli. Na Lauriniho krásný centr si naskočil Giovanni Simeone a stadion Artemio Franchi propukl v radost. A to zdaleka nebylo všechno. Ještě do konce prvního poločasu rozjel rychlý brejk Théréau a přesnou přihrávkou před branku vyzval ke skórování Jordana Veretouta, který se nemýlil.

Fiorentina si po prvním poločase zajistila dvougólové vedení a Giuseppe Iachini společně s týmem byli v nezáviděníhodné pozici. Nutno ale podotknout, že Sassuolo bylo směrem dopředu naprosto bezzubé. Neroverdi si za celý zápas nevytvořili ani jednu šanci a s takovou jen těžko mohli pomýšlet na bodový zisk. Fiorentina držela zápas pevně pod kontrolou a v 71. minutě pečetila výsledek na konečných 3:0. Na přesnou kolmici Théréaua si seběhl Federico Chiesa a přesně zakončil.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Chievo Verona 5:0

03.12.2017 15:00

Góly: 23. Ivan Perišić, 38. Mauro Icardi, 57. Ivan Perišić, 60. Milan Škriniar, 90. Ivan Perišić

Italská Serie A mění lídra, třebaže ten má náskok jen jediného bodu. Inter Milán si totiž ve Veroně poradil s domácím Chievem jednoznačně 5:0 a ukázal, jak moc od minulé sezony vyspěl. Jednoznačný výsledek podpořený velmi podařeným herním projevem podpořil především autor tří branek, Chorvat Ivan Perišić.

Inter Milán před vlastními fanoušky věděl, že se v případě vítězství posune na první příčku. Trenér Spalletti nehodlal ponechat nic náhodě a stavěl na svých osvědčených hráčích, mezi které patří kapitán Mauro Icardi, dále Perišić, Candreva, Škriniar, Handanovič nebo Valero. Ani Chievo své opory příliš nemění, takže na San Siru od prvních minut vyběhli na trávník Sorrentino, Inglese, Birsa či Gamberini s Dainellim.

Nerazzurri trvale ukazují, že v této sezoně se s nimi musí počítat na nejvyšší příčky. Skvělé výsledky navíc podtrhuje velmi pevná obrana a produktivní útok, což v konečném důsledku dává dohromady velmi nebezpečný tým. Jeho první šanci měl na úvod zápasu obránce D'Ambrosio, který se dostal téměř nebráněn k hlavičce uvnitř vápna hostí, jenže mířil těsně nad bránu!

Jasná dominance domácích hráčů byla občas narušena povedenou kombinací či rychlým protiútokem hostí, ale nejednalo se o trvalý stav. Prim hrál Inter. Musel si ale občas dávat pozor na ofenzivní výpady soupeře, jako třeba ve dvanácté minutě. Zkušený útočník Riccardo Meggiorini lehce tečoval dalekonosnou ránu a na tuto nepříjemnou změnu směru musel bystrý Handanovič reagovat.

Hodně aktivním hráčem byl Ivan Perišić, který znamenal pro soupeře neustálé nebezpečí. Po jím vybojovaném rohovém kopu ještě Nerazzurri neudeřili, ale o pár minut později už se skóre utkání měnilo. Davide Santon se prodral do vápna a dokonce měl čas i na střelu. Jeho nepříjemné zakončení brankář Stefano Sorrentino vyrazil jen před sebe, takže Ivan Perišić měl dostatek prostoru dorazit balon tvrdou ranou do sítě.

O pár minut později se Mauro Icardi dostal po chybě hostující obrany k balonu a ještě nahrával na Joãa Mária, jenž ale tváří v tvář Sorrentinovi neuspěl. Deset minut před koncem první půle se prosadil také kapitán Icardi. Mussi Volanti zaspali v obraně, Marcelo Brozović vyslal do útoku právě hbitého Argentince a ten si poradil s obráncem i brankářem Sorrentinem střelou na zadní tyč - 2:0.

Rovněž po změně stran se oba celky snažily předvádět divákům zajímavý fotbal. Chievo neskládalo zbraně, třebaže střela Bastiena a poté Meggioriniho nebyla z nejpřesnějších. Inter nadále dominoval a využíval napadání rozehrávky Chieva. Hosté totiž poměrně často chybovali a další takové ztráty využil Ivan Perišić. Zmocnil se míče, postupoval s ním rychle k bráně a celou akci zakončil přesnou střelou!

Aby hosté neměli čas moc přemýšlet, co udělají s výsledkem, v 60. minutě Inter znovu skóroval. Antonio Candreva prchl s míčem po pravé straně a krásným centrem našel před bránou volného obránce Milana Škriniara. Slovenský stoper se krásně položil do hlavičky a míčem do protipohybu brankáře Sorrentina zvýšil na pohodlných 4:0.

Ani v té chvíli se Inter nespokojil s jasným vedením, i když tempo hry trochu upadlo. Ivan Perišić se znovu připomněl deset minut před koncem, když si obhodil Garritana a dělovkou poslal balon těsně vedle. Dvě minuty před koncem málem navýšil na 5:0 střídající mladík Yann Karamoh, jenže krásnou nahrávku poslal mimo. Jak se to dělá, mu ukázal o pár minut později Ivan Perišić. Strůjce dnešního vítězství se ve vápně po zmatcích ujal balonu a propálil vše před sebou - 5:0.

Více informací k zápasu

Benevento Calcio - AC Milán 2:2

03.12.2017 12:30

Góly: 50. George Puşcaş, 90+5. Alberto Brignoli - 38. Giacomo Bonaventura, 57. Nikola Kalinić

Premiéra Gennara Gattuso dopadla pro fanoušky AC velkým zklamáním. Rossoneri se totiž stali prvním týmem, které Benevento dokázalo obrat o body. V páté minutě nastavení to neuvěřitelným způsobem zařídil brankář Alberto Brignoli.

Na Gennara Gattusa na lavičce AC byli mnozí zvědaví a jak se Milánu pod jeho vedení povede na půdě beznadějně posledního Beneventa obzvlášť. Samotný trenér AC už před utkáním prohlašoval, že to bude nesmírně bojovné utkání a vlastně měl pravdu.

Benevento před vlastními diváky nehodlalo prodat svojí kůži lacino a už v prvním poločase bylo Milánu rovnocenným soupeřem, ne-li dokonce lepším. V první gólovce se sice ocitlo AC, ale stalo se tak po velké chybě domácí defenzívy. Nikola Kalinić ale obrovskou tutovku zazdil. Ve 33.minutě zase na druhé straně velice nebezpečně hlavičkoval vedle Parigini a to bylo pro obranu Rossoneri velké varování.

Jenomže následně na druhé straně došlo k hlavičkované před Brignolim a Giacomo Bonaventura uklidil balón k tyči. AC Milán dle očekávání vedl, nicméně nic jednoznačného to v jeho podání rozhodně nebylo.

Hostům se zároveň vůbec nepovedl start do druhého poločasu a Benevento se díky pohotové dorážce Georga Puscase dočkalo zaslouženého vyrovnání. Donnarumma dělal co mohl, první ránu skvěle vyrazil, ale s dorážkou už nic dělat nemohl.

Na řadě bylo znovu AC, pro které byla remíza 1:1 špatným výsledkem. V 57.minutě ale odcentroval Bonaventura a úplně volný Nikola Kalinić vrátil vedení na stranu Rossoneri. Další vedení jakoby Milán znovu uchlácholilo a místo toho, aby přidal třetí branku se musel o výsledek strachovat. Rána D'Alessandra skončila jen těsně vedle Donnarummovi branky. Čtvrthodinu před koncem začalo v řadách Milána přituhovat, protože druhou žlutou kartu uviděl za faul na Letiziu Alessio Romagnoli. Oslabený Milán se už jen soustředil na bránění výsledku a v nastaveném čase se mu to stalo osudným.

V páté minutě nastavení došlo k neuvěřitelné situaci. Golman Alberto Brignoli se přiběhl zapojit do poslední akce, naskočil si na centr Cataldiho a hlavou překonal svého oponenta Donnarummu. Stadion v Beneventu vybouchl radostí a premiéra Gattusovi poněkud zhořkla.

Více informací k zápasu

Turín FC - Atalanta Bergamo 1:1

02.12.2017 20:45

Góly: 45. Nicolas N'Koulou - 54. Josip Iličić

Turín doma nezačal špatně a hostující Atalanta se musela hodně otáčet, aby nápor Býků zvládla. Domácí poslal do vedení krátce před koncem první půle obránce Nicolas N'Koulou, jenže druhá polovina utkání patřila zase hostům. Těm nakonec bod zachránil záložník Josip Iličić.

Atalanta musí bojovat ještě v pohárové Evropě a to ji dost vyčerpává. I proto hrála svůj duel dnes, aby se na čtvrtek mohla připravit. Možné roztržitosti chtěli využít domácí, kterří nasadili opory jako Sirigu, De Silvestri, N'Koulou, Burdisso, Baselli, Rincón, Belotti nebo Ljajić. Hosté nastoupili s Tolóiem, Masiellem, Cristantem, Kurtićem, Freulerem či Gómezem.

Hostující hráči začali aktivněji a míč měl velmi často na kopačce především Bryan Cristante, který je v posledních týdnech ve skvělé formě a často táhne Atalantu směrem dopředu. Po patnácti minutách musel trenér Siniša Mihajlović poprvé vynuceně střídat, neb se zranil zkušený bek Ansaldi. Jeho místo na hřišti zaujal mladík Bonifazi, který má být velkým příslibem Turína.

Obě jedenáctky hodně trápila rozehrávka, především domácí Turín zakládal útoky hodně nepřesně. A tak to zkoušeli jeho hráči střelou z větší vzdálenosti. Podobně jako Srb Adem Ljajić, který zkusil střelu přímo na branku, ale poslal míč jen zhruba dva metry vedle branky. Do zakončení se dostal i hostující Jasmin Kurtić, jehož střelu z levé strany ale dvojice bránících hráčů zablokovala na roh.

Když si už hosté mysleli, že v klidu dohrají první poločas domácí Býci udeřili. Vybojovali totiž v první nastavené minutě rohový kop a Adem Ljajić rozehrál z levé strany přesný centr. Na balon vyskočil nejvýš obránce Nicolas N'Koulou a domácí tribuny jásaly!

Do druhé půle se v dresu Atalanty dostal Josip Iličić, což byla velmi dobrý tah ze strany Gasperiniho. Deset minut mu totiž stačilo na to, aby si naběhl za obranu na skvělou nahgrávku od Petagny. Míč si zpracoval a neméně dobře zamířil ke vzdálenější tyči. Sirigu neměl nárok - 1:1.

Nahrávající Andrea Petagna se pokoušel o chvíli změnit rozdělit dvě jedničky na tabuli se skóre, když vypálil z hranice šestnáctky, ale jeho střela mířila pouze do míst, kde stál brakář Sirigu. Jinak ale tempo utkání nebylo moc vysoké a sobotní večer atraktivitou trochu pokulhával. K odraženému mči se na hranici vápna dostal Daniele Baselli, jenže ani on neměl správně seřízená mířidla.

Domácí Turín ale nechtěl jen bod a hnal se za další brankou. Práci pro Etrita Berishu si vymyslel Iago Falqué, který těsně před svým střídáním zaměstnal mladého brankáře střelou z pravé strany. Na opačné polovině hřiště vytvořil další šanci Alejandro Gómez pro střídajícího útočníka Andrease Corneliuse, který ale neměl dostatek osobního prostoru, aby správně zakončil.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Juventus FC 0:1

01.12.2017 20:45

Góly: 12. Gonzalo Higuaín

Juventus Turín vytěžil maximum a z Neapole se vrací jako vítěz! Stačila mu k tomu nervózní domácí ekipa a jediná branka, kterou vstřelil v samém úvodu někdejší milovaný i nenáviděný hráč Neapole, Argentinec Gonzalo Higuaín.

Pod Vesuvem se chystal šlágr kola a boj o titul. Dravá Neapol si před sezonou řekla, že nadvláda Juventusu už stačila a po vzoru nebojácného Rockyho Balboy vyzvala mistra. V kulisách majestátní sopky Vesuv naskočili do utkání hráči jako Lorenzo Insigne, Marek Hamšík, Dries Mertens, Pepe Reina, Kalidou Koulibaly, Mario Rui nebo Allan s Elseidem Hysajem.

Juventus hodlal dokázat, že má situaci pevně v rukou, třebaže mu trochu dochází síly. V italských kuloárech kolují řeči o úbytku sil a nespokojenosti hráčů, ke všemu se zranil střelec Gonzalo Higuaín. Trenér Massimiliano Allegri chtěl jasně ukázat, že se Juventus titulu vzdávat nebude a hodně mu pomohlo i to, že Gonzalo Higuaín oproti předpokladům utkání stihl. K němu se zařadili Dybala, Matuidi, Buffon nebo De Sciglio s Pjanićem.

Fanoušci Neapole dali jasně najevo, jak moc je tenhle duel pro ně důležitý. Přemluvili stanici Sky, aby svůj seriálový hit Gomorra spustila dříve a vysílání se nekřížilo s utkáním na San Paolu. Základní jedenáctka Neapole chtěla dokázat, jak je nebezpečné zahrávat si s Partenopei, což od prvních minut ale respektovali. Naopak se do prvních šancí dostávala Stará dáma.

V páté minutě se hnal do šance Gonzalo Higuaín a domácí marně spoléhali na odmávání ofsajdu. Neapol vůbec nepůsobila hladově nebo agresivně, jak ji častokrát vídáme. Naopak to byl Juventus, který dokázal zasadit první úder. A to hodně bolestivý, neboť se o něj postarala někdejší hvězda Neapole, Gonzalo Higuaín. Právě ten využil zaváhání Maria Ruie a náběh do vápna zakončil v pádu přes Pepeho Reinu - 1:0.

Neapol se právem cítila otřesena a chvíli nedokázala na takový vývoj reagovat. Juventus naopak kontroval velmi dobrou a pozornou obranou, z níž vyrážel do nebezpečných útoků. Domácí ekipa působila hodně zmateně a občasný útok to nijak nezlepšil. Dvě šance agilního Lorenza Insigneho Juventus nijak z klidu nevyvedly, jinak ale Neapol k překvapení mnohých nedokázala nic kvalitního vymýšlet.

Stará dáma velmi dobře kombinovala a napadala, takže Neapol neměla mnoho prostoru k aktivitě. Když už se belgický útočník Dries Mertens dostal do zajímavější pozice, často působil unáhleně a zbrkle, takže směrem dopředu Neapol zůstávala jalová. Neapol musela zapnout na plný plyn a ve druhé půli tomu chtěla dostát. Jenže Juventus jí zkrátka nic nedovoloval, přičemž na vině bylo také enormní množství nepřesností.

Po hodině hry se k zajímavé ráně dostal Španěl José Maria Callejón, jenže jeho mířidla nebyla správně seřízena. Neapoli se herně nedařilo a tak to Lorenzo Insigne zkusil pádem v pokutovém území. Sudího ale za srdce nevzal a penalta se nepískala. Naopak se málem radoval Blaise Matuidi, kterému po krásné kombinaci zkazil radost epesním zákrokem výborný brankář Pepe Reina!

Patnáct minut před koncem si ofenzivní tahoun Partenopei Lorenzo Insigne šikovně počkal na špatně zahranou ofsajdovou linii, míč si zpracoval a postupoval až ke střele, jenže v nadějné pozici minul! Neapol dnes trpěla nepřesností a její hra se ani vzdáleně nepodobala té Neapoli, kterou jsme až doposud znali.

Ani několikeré střídání nepomáhalo ve změně skóre na té či oné straně. Marek Hamšík v samém závěru na vysoký balon nedosáhl a jinak Neapol nic dalšího nepředvedla. Juventus vrací úder a ukazuje, že mnoho ze své síly neztratil.

Více informací k zápasu

AS Řím - SPAL 2013 3:1

01.12.2017 18:30

Góly: 19. Edin Džeko, 32. Kevin Strootman, 53. Lorenzo Pellegrini - 55. Federico Viviani

Římané si před vlastními diváky poradili s nováčkem a snažení jim hodně usnadnilo vyloučení kapitána Felipeho, který musel ze hřiště už po deseti minutách! Za domácí se trefili Džeko, Strootman a Pellegrini.

Jak trenér Eusebio Di Francesco slíbil, do hry se dostalo několik hráčů, kteří měli šanci ukázat své kvality i odhodlání. Lorenzo Pellegrini, Cengiz Ünder nebo Maxime Gonalons začínali po boku Strootmana, Džeka či Kolarova. Hosté nastoupili s Vivianim, Gomisem, Grassim, Felipem, Rizzem nebo Paloschim.

Už ve čtvrté minutě se Alberto Paloschi dostal k hlavičce ve vápně Giallorossi, když předskočil Manolase. Mířil ale hodně mimo. V desáté minutě se Edin Džeko hnal za míčem a k zemi jej poslal Felipe, což sudí nejprve posoudil na žlutou. Pomocí videa ale viděl, že Džeko by postupoval sám na brankáře. Proto dal Felipemu rovnou červenou kartu! Následnou ránu Stephana El Shaarawyho musel brankář Gomis vyrážet s velkými problémy.

Netrvalo dlouho, a Giallorossi se ujali v početní výhodě vedení. Výborný pas za obranu poslal El Shaarawy do míst, kam si naběhl zkušený útočník Edin Džeko a po dlouhé době ukončil svůj gólový půst - 1:0 pro domácí.

Po pětadvaceti minutách zahrával rohový kop Aleksandar Kolarov a hlavičku zakončujícího Kostase Manolase vytáhl Gomis brilantním zákrokem mimo! S blížící se třicátou minutou se AS dál usazovalo na polovině Spalu a po krátké kombinaci zkoušel pozornost brankáře Gomise opět Edin Džeko. Jeho tvrdou ránu ale brankář kontroloval pohledem.

Vysoký útočník se natahoval taktéž po centru Pellegriniho, jenže na jeho teč už nikdo další nereagoval. Obránci před Gomisem se moc nevyznamenali a po chybě Lazzariho se k balonu dostal Edin Džeko. Jeho nahrávku využil k bombě Pellegrini a na tu ještě Gomis reagoval. Dorážku Kevina Strootmana po nahrávce Stephana El Shaarawyho už ale zastavit nemohl - 2:0 pro AS.

Další akci Alessandra Florenziho zakončoval Kolarov a balon ještě jemně tečoval Edin Džeko těsně vedle. Útoky AS v podstatě občas zakládali sami hráči hostí, jako když deset minut před koncem mohl pádit sám na gólmana Džeko, ale Gomis se opět překonat nenechal! Těsně před odchodem do šaten se střelou z rohu vápna pokoušel prosadit Cengiz Ünder, jenže jeho dělovku Gomis vyrazil.

Druhá půle začala opět lépe pro domácí Vlky, kteří ovládali tempo hry a kombinovali dle libosti. Hosté se i vzhledem k početnímu oslabení museli spoléhat na nákopy do země nikoho či chyby domácích. Edin Džeko táhl ofenzivní linii jako vždy, ale možná se až příliš toužil znovu prosadit. Pár minut po změně stran se dostal před vápno a místo nahrávky na Pellegriniho pálil sám. Jen do míst, kam se Gomis v pohodě natáhl.

Svého prvního gólu v letošní sezoně a dresu AS se konečně dočkal i Lorenzo Pellegrini. Mladý záložník si naběhl na parádní centr od Aleksandara Kolarova a přesnou hlavičkou nedal brankáři Gomisovi žádnou šanci! Dočkal se i další někdejší Říman, hostující Federico Viviani. Po faulu Manolase totiž nadvakrát kopal penaltu a i přes obrovské úsilí Alissona nakonec z dorážky snížil - 3:1.

Po hodině hry se na trávník dostali i mladíci Gerson a Patrik Schick, kteří měli dál větrat již tak unavenou obranu Spalu. Po kombinaci s Gersonem se do pokutového území vřítil veterán Kolarov a z úhlu pálil do Gomise, který balon na poslední chvíli vyrazil. Patnáct minut před koncem si na centr Alessandra Florenziho naběhl právě Patrik Schick, jenže hlavou minul bránu. V posledních minutách AS v pohodě kombinovalo a až do závěrečného hvizdu jeho soupeř v podstatě nezískal míč.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán15123033:1039
2.SSC Neapol15122135:1038
3.Juventus FC15121241:1437
4.AS Řím14111227:1034
5.SS Lazio14102235:1632
6.UC Sampdoria1482428:2026
7.ACF Fiorentina1563626:1921
8.AC Milán1563621:2021
9.Bologna FC1563618:1821
10.Atalanta Bergamo1555521:1920
11.Turín FC1548319:2120
12.Chievo Verona1555517:2620
13.Cagliari Calcio1551914:2516
14.Udinese Calcio1450921:2415
15.Janov CFC1534813:2013
16.FC Crotone1533911:3012
17.US Sassuolo1532108:2711
18.SPAL 20131524913:2610
19.Hellas Verona15231012:309
20.Benevento Calcio1501148:361

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (195)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza Pellegrini

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvic humus zapas co jsem kdy videl.

Juventus v 11 lidech ve vapne a Neapol nahravajici si kolem vapna. Nemohouci cokoliv za celej zapas zmenit. Porad to same, az do konce. A zbejva 5 vterin do konce a oni misto centru do vapna si to prihravaj vedle lajny. Jako hloupejsi hrace jsem jeste nevidel. A to co hraje Juventus, to je nejvetsi humus mezi soucasnyma velkoklubama, kam se na tohle hrabe double decker Di Mattea.

Reagovat
Furia Ceca

Jo jo, to už si říkal... Běž se koukat na PL, kde se dvacet hráčů bezhlavě honí za míčem jako cirkusový čoklové za buřtem a drž už hubu hlavně.

Reagovat
mayday

Vy jste ocasi Dohadovat se, která liga je lepší, protože já ji fandím Jak malí haranti.

Reagovat
Furia Ceca

Tak kdyžtak ocasy když už... Já se nehádám o to, která liga je lepší. Já mluvím o tom, že když někomu nějaká liga nevyhovuje svým pojetím, tak na ni nemusím čumět. Já taky nesleduju zápasy PL a nevotravuju v diskuzi, že obrany jsou naivní a atmosféra jak na tenise.

Reagovat
mayday

Myslím, že s měkkým je to správně. Ti ocasi. Nebo spíš ocasové, abysme se tady nedohadovali nad měkkou jihomoravstinou a tvrdou moravskoslezstinou

Reagovat
Furia Ceca

Ocasy jako hrady

Reagovat
mayday

Asi ano, ale říkám, na jižní Moravě se říká vy jste ocasi, myšleno s měkkým na konci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ocasy tohle slovo má úplně jiný význam proboha.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto případě ocasi jako páni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle není ten Furia Ceca z Břeclavi, ten je normální

Reagovat
Nebelung

Ocas podle vzoru kokot

Reagovat
mayday

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Pravda boli

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poznáš význam slova humus? Keď čítam tvoje slová, tak mám pocit, že ty sa vlastne hneváš sám na seba, to prejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
TheTopFootbaler

Palcohonič.

Reagovat
Furia Ceca

Zatímco první poločas byl skvěle zvládnutý taktický výkon, ve druhým už to byla udržovačka, někdy až za každou cenu... Na druhou stranu Neapol naprosto impotentní. S takovou hrou klidně může mít 90% držení míče a výsledek bude stejnej.

Tři body!!!

Reagovat
Setwo

ach to som nevedel, ze dnes sa hralo derby.. som myslel, ze klasicky to bude v sobotu alebo v nedelu... preco teraz tak netypicky piatok?

Reagovat
Largo

Liga mistrů

Reagovat
andycek1

Odkedy má Neapol s nama derby??

Reagovat
Inter Eterno Amore

DDI až o týždeň

Reagovat
smazaný uživatel

Fantik, týmto sa ti teda ospravedlňujem, ale v článku si si aj tak protirečil ...

Reagovat
fantomas

Hmmmm, spíš ne, prostě sem pokryl všechny možný varianty, jako u prognóz bývá zvykem

Reagovat
smazaný uživatel

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Strata troch dôležitých bodov, ktoré sú vodou na mlyn hneď pre tri tímy. Dnes to bolo trápenie po celej dĺžke aj šírke ihriska.

Reagovat
M11

44.zapas v rade vstreleny gol.. new record

Reagovat
Eldarion

Môže si hovoriť kto chce čo chce ale Allegri je veľký tréner... Hrať otvorenú hru vonku s namotivovaným Neapolom, načo? Za mňa víťazstvo patrí Allegrimu

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
10

jednoznačně, včera Sarriho přejel

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
oli9

Ten kurz 3.6 na juve byl krasa a 02 byl 1.75

Reagovat
Shevchenko

Se jim zase rozklepaly kolena?

Reagovat
Mr.Jindros

Jo.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Inter Eterno Amore

Inter posledný team bez prehry .... kto by tomu v lete veril .. ja určite nie

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jen do přístího týdne

Reagovat
Inter Eterno Amore

ešte viac tam daj tých smajlíkov

Reagovat
smazaný uživatel

protože ještě nehrál s Juve

Reagovat
Inter Eterno Amore

na vás stačila Sampdoria

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis celkom dobrý ale neviem či bude chytať aj keď sa uzdraví Meret.

Reagovat
Lech

Nakonec to pro AS ani pres tu remizu v Janove nevypada vubec spatne. Jen at si jsou dal favoriti jj a neapol, to nam vyhovuje. Inter prekvapeni sezony, no uz by jim ty haluze mohly skoncit

Reagovat
cresposuper

Haluze? vsak nehrame o nic horsie nez Roma. Tieto keci o tom, ake ma Inter stastie, uz by si tu ludia mohli odpustit.

Reagovat
Alberto Aquilani

akože, nie že by som teraz chcel nejak obhajovať nás častí prílišný profesorský výkon, ale Rím na rozdiel od Interu má už v nohách 5 ťažkých zápasov v LM, kde porazil a remizoval s Chelsea a je domáce víťazstvo nad Karabachom od postupu do osemfinále, kde za sebou (verím tomu, nechá Atl. Madrid). Toto porovnávanie hry s Rímom, ktoré tu často čítam, je už trochu úsmevné. Inter hrá 1 zápas do týždňa.

Reagovat
Nuno čomes

Bohužel tak to je, realita je realita. buďte rádi za LM, snad za rok budeme hrat taky dva zápasy týdne, ale snad jen v LM. Jak se poskládá mancaft a jak to vše bude je teprve ve hvězdách.

Reagovat
Lech

Nejvetsi haluz Interu je, ze prekecali Spala. Vysledky haluz? Takhle, ja Inter videl asi 1,5krat, takze haluz ze je inter dneska na 3.miste beru HLAVNE z dojmu ze zapasu AS-Inter + zdejsi komentare k jinym zapasum, a co si budem povidat, vetsinou se tu jen inter kritizuje a ve vysledku vzdycky rozhodne budto Icardi nebo Perisic. "vsak nehrame o nic horsie ako roma", minimalne s nama jste hrali nic a vyhrali, tak to obcas byva, stejne jak my s Atalantou hrali nic a vyhrali. Ale koment Alberta je tak nejak vserikajici o tom tvym srovnani AS s Interem. Jinak jsem nechtel tvuj klub shazovat, na 3.miste jste protoze si to vysledkove/bodove zaslouzite a jini zas logicky ne.

Reagovat
cresposuper

Aha , takze si videl 1,5 zapasu, ok, to mi staci

Reagovat
Lech

proto jsem to napsal hned na zacatek, at te neokradam o cas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Higuain je neuveriteľná mrdka .

Reagovat
Visca el barca

snad to sele nepojede na mundial.

Reagovat
smazaný uživatel

Boli zo strany neapolských fanúšikov aj nejaké nenávistné prejavy na Gonzala?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodne sem byl vysazeny na Dybalu o kterem sem rikal ze nema cisla a hru brzdi a co nejvic me stvalo ze nekdy nehral na 100 procent.Posledni mesic sem u nej videl zlepseni.Hru zacina zrychlovat a hlavne zacal makat..Doufam ze tak bude pokracovat, goly ted nedava, ale odpustim mu to kdyz sem tam udela akci a hlavne nebude liny na krok.Absolutni pochvalu si zaslouzi Higuain ktery od toho co ho Allegri nechal sedet a postavil na hrot Mandzukice absolutne zmenil pristup, uz je to tak dva mesice, co je skoro kazdy zapas nas mozna nejlepsi hrac.Vubec ho posledni dobu nepoznavam a z lineho prasete se stal bojovnik.Benatia to same, uplne jiny hrac.Jdeme dal, sezona je dlouha, verom ze to zvladnem, kadr je siroky, ostatnim dojde dech.

Reagovat
10

S tím Paulitem nevím, poslední 2 zápasy už to bylo lepší, ale pořád to má daleko do toho ideálu, co on dokáže. Že by dřív nemakal je blbost. Problém je, že je většinou jeden z dvojice Higuain/Dybala v útlumu, dlouho se nestalo, aby měli super období oba dva. Na začátku sezony byl dole Higuain, teď zase Paulito.

Reagovat
FuckT

Vcerajsok v skratke - Juventus nechutny, Neapol neschopny. Snad iba uplny hlupak by uvazoval nad tym, ze si pozrie aj odvetu v Juve. Najhorsi zapas sezony, celkovo, nedalo sa to pozerat, bolo to doslova odporne.

Reagovat
10

Reagovat
FuckT

Kamo gratulujem vam, som rad, ze ste vyhrali, pretoze to ukazalo skutocnosti. Vy to stale viete, my stale zatial nie, a k tomu mame aj uzky kader, malo moznosti. Ale jednoducho si stojim za tym, ze tento zapas bol na plac, absolutna tragedia. Ale Allegri , jednoducho to vyhral a hotovo, aj ked ale az tak by som ho nad Sarriho neradil, kedze mate sirsi kader a tiez Allegri ma v pici ako ten futbal vyzera, isiel len za vysledkom. Nasa chyba, ze sme si mysleli, ze oba timy budu chciet hrat futbal, bolo jasne uz pred zapasom, ze Juve jednoducho budu chciet vyhrat aby ste zostali v title race, ale musim sa priznat, ze sam som od vas necakal az takyto respekt voci nam. Normalne ma to zaskocilo, ved vy ste snad ani len nechceli odist dalej ako 2 metre od Buffona.

Reagovat
10

Taky se tady dost zapomíná, že v prvním poločase bylo Juve lepší, Neapol se do 30. minuty vůbec toho zápasu neúčastnila a já byl stejně zaskočenej jako ty, protože jsem čekal jinej nástup, než tu připosranost, co předvedla Neapol. V druhým poločase to ze strany Juve bylo skoro až nedůstojný, to nemám problém přiznat. Na druhou stranu Juve vedlo, hrálo venku, proti 1. týmu tabulky.

Přijde mi, že se tady nejen ty snažíte dávat za vinu Juve, že Sarri a Neapol umí jeden styl fotbalu, jeden vzorec rozestavení, zakládání útoků, vytváření šancí, že Neapol nemá žádnou variabilitu ve hře a když proti nim někdo odmítne hrát honěnou, tak absolutně neví, co má dělat, jako včera. Není to poprvé, kdy je soupeř snadno vymazal, v LM je to už 2. rokem. A vy tady pak "brečíte" jak děti na písku, když jim rozbiješ bábovičky. Přitom je to hlavně o Neapoli, ne o soupeřích.

Sarri tohle musel vidět už od minulý sezony, ale očividně s tím není schopnej nic udělat. Nejen proto je Allegri mnohem lepší trenér, to se na mě nezlob.

Reagovat
FuckT

Suhlasim, ja nikde neplacem, ja si uvedomujem skutocnosti, mozno to ale trochu inak vyznelo. Mna len mrzi, ze ten futbal sa uz stal tak velmi neatraktivnym sportom, aspon teda v niektorych pripadoch, ako ten vcerajsi zapas. Ja vam nic neberiem, chyba je v nas, s tym na 100% suhlasim.

Ale s tym tvojim poslednym prehlasenim nebudem suhlasit dovtedy, kym Sarri nebude mat k dispozicii 90 milionoveho hraca od konkurencie, sirsi kader, atd. Jednoducho Sarri tam toho ani moc vymysliet nemoze, ked Mertens je prakticky nasa jedina moznost do utoku.

A lepsi prvych 30 minut, to je tiez diskutabilne, ale tak horsi ste rozhodne neboli. Nevadi, dali ste nam facku a my sa od toho mozeme odrazit. Ale Neapol uz viac krat dokazal, ze ma tim full of pussies, takze ocakavam skor, ze sa z toho zosypeme a nas hon za titulom sa po tomto zapase pomaly ale isto zacne rozpadavat. Ale snad sa mylim. Napriek vsetkym slovam podporujucim opak, nasi hraci sa jednoducho nechali uniest, teda aspon Mertens urcite, a to v nasom pripade aj celkom staci, kedze sme na jeho vykonoch dost zavisly. Nech si ide sadnut do Barcy a potom nas moze prosit o navrat.

Reagovat
10

Ale to, že Sarri nemůže nic moc vymyslet, je právě jeden z hlavních mýtů. Je v Neapoli 3. sezonu a za tu dobu nebyl schopnej najít nějakou alternativu k tomu jedinýmu stylu hry. Narazí na soupeře, co zaleze, a ten tým se vypne, neví vůbec co a jak hrát, nejradši by s brekem odešli ze hřiště, což vidíš na těch reakcích Insigneho, Mertense a spol.

Allegri nebo Spal by s touhle Neapolí titul vyhráli, protože by našli ten balanc a nehnali by se za tím, aby je někdo plácal po zádech za "bel gioco". V sezoně je prostě 5-6 zápasů, kdy je pragmatismus a taktika určující, to Sarri nebo Zeman asi nechtějí pochopit.

Reagovat
FuckT

To uz sa mi viac pozdava, ale stale ma trochu berie aj ten argument, ze je to stale otazne, jakozto nemozeme predpokladat ako by na to reagoval Allegri s tym nasim kadrom, t.j. keby nemal kk dispozicii taky siroky a kvalitny kader. Takisto je tiez diskutabilne, teda aspon podla mna, ci je nas tym, ktory ma uz tak hlboko zarytu filozofiu utocenia, vlastne schopny takeho betonu. Najprv by to Sarri musel tak planovat od zaciatku a pripravit nasu squad takym sposobom, aby sme mali taku moznost. Ale on to tak ocividne nebral od zaciatku svojho posobenia, ani od zaciatku tejto sezony, a to by mohlo znamenat, ze to tak jednoducho s tymi hracmi ktorych mame nepojde.

Kazdopadne suhlasim, ze Sarri je v niektorych ohladoch az neskutocne tvrdohlavy a zaslepeny, nie Ventura level, ale tiez to v Sarriho pripade nie je nic zanedbatelne. Uz aj to pojebane Chievo nas precitalo a mi sme mali len stastie, ze sme to zlomili.

Reagovat
10

Howedes mimo hru do konce roku. Takže za tu polovinu sezony odehrál 68 minut a 3x se zranil, s takovou bilancí by ho vykoupil jedině Beppe.

Reagovat
Rudnevs

Otázka je, či vôbec bude mať možnosť ho vykúpiť - tá klauzula sa dá uplatniť totiž iba v prípade že Höwedes za Juventus odohrá 25 súťažných zápasov.

Reagovat
10

nemáš pravdu, jsou tam 2 varianty - buď Juventus uplatní opci sám, nebo se opce aktivuje automaticky po 25 odehraných zápasech

Reagovat
Rudnevs

Jj, je to tak, fakt sorry, na prvý pokus som to zle pochopil, už som si to zistil. Potom sú tam ešte možné i ďalšie bonusy, napr. v prípade že Juventus získa titul, v prípade že by ste to využili tak by Schalke mohlo dokopy dostať 19,5 mio. €.

Ale teda je celkom reálne, že to neuplatníte a on sa vráti na Schalke. Ja osobne mu zranenia neprajem, je to jeden z mojich najobľúbenejších hráčov, ale imho on do Schalke patrí a ten jeho odchod vidím ako omyl, čiže by som ho moc rád videl späť. S Tedescom, kvôli ktorému vtedy odišiel sa vraj nejako zmierili a on i SD Heidel si jeho návrat vedia predstaviť, Heidel mu už ponúkol i lekarásku starostlivosť na Schalke.

Reagovat
10

Je škoda, že ho ty zranění v Juve takhle limitují, šanci by dostal a nejspíš by to časem bylo i na základ. I takhle si myslím, že k tomu uplatnění spíš dojde, Marotta mu dá šanci.

Reagovat
Tomanatura

A morire e un Higuain

Reagovat
AnthonyR

Doria - Lazio, to bude zápas

Reagovat
Eldarion

X jak vyšitá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Sračka jako vždycky, Benevento by se mělo stydět, neudělat 3 body s největšíma tragédama SA. I když to mělo být 2:1. AC

Reagovat
Seydou Doumbia

Nádherný gól brankáře Beneventa na 2-2. Sympatický tým. V lize do té doby bez bodů a pořád jím tam chodí dost fans. Zasloužili si to. Smůly letos měli už dost. https://www.youtube.com/watch?v=ycnYIli1r7A

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem na to koukal...to GG nemá dobrý start

Reagovat
Lech

Reagovat
valek9610

No popravdě kdyby nebylo to vyloučení tak AC zvítězí jenže na kdyby se nehraje no chce to podplatit peklo asi aby se šlo nahoru nebo já už nevím

Reagovat
SpartaOvenka

Prohra s Brnem, prohra s Crystal Palace, remíza s Benventem, nemožné

Reagovat
valek9610

Ani nemluv Jsem na tom podobně

Reagovat
SpartaOvenka

Koukám

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

2:2...Me uz to ani moc nevadi, ja doufam ze se treba dostanem do ctvrtfinale EL to by byl momentalne hezkej uspech, bohuzel momentalne je doba staryho AC davno pryc, v lize beru umisteni v prvni aspon 8. Bohuzel doba kdy jsem byl nastvanej za osmifinale LM a 3. Misto v lize jsou pryc.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
10

AC mělo před rokem a útratou 220 mega o 11 bodů víc

Reagovat
uff

Reagovat
Furia Ceca

Jsem ani nevěděl, že Brignoli je kmenovým hráčem Juve.

Reagovat
Yanek

Neni nad to si dat po obede hodinovy spanek, v soucasne letargii me pak nasledny pohled na vysledek uz ani nemuze rozladit, i kdyz samozrejme asi sekundovy facepalm se samozrejme konal. Ty sezony maji sestupnou tendenci, je to fakt utrpeni.

Reagovat
REPLIKATOR

AC

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem co je horsie ci dostat v 95min gol na 2:2 od Beneventa co malo pred tymto zapasom v lige 14 zapasov 14 prehier alebo dostat ten gol na 2:2 od brankara

Konecne sa mohol zasmiat aj Montella

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Interu trvalo 5 let, nez vedeni přivedlo top trenera, myslel jsem, ze horsi to byt nemuze (arsenal nelze počítat), ale ac ukazuje, ze to muze byt mnohem horší :))

Reagovat
Eldarion

Ale čoby Inter je stále ďaleko vpred s ich všetkými prestupmi, prehrami a trapasmi v EL ale AC pracuje usilovne aby ich dohnalo

Reagovat
Inter Eterno Amore

aspoň takto sa môžeš utešiť

Reagovat
Mrvinho

Musíme mít radost z mališkostí

Reagovat
Inter Eterno Amore

to je správny prístup ... keď sa nedarí treba na to zabudnúť a keď sa darí treba si to užívať

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Eldarion

Reagovat
smazaný uživatel

Loňská el byla katastrofa ! Ja bych byl rad, kdyby se ac začlo dařit a vrátili se do lm, spis narážím na jmenování noveho trenera, prijde mi to jako naprosta blbost a spis krok zpet. Ale treba překvapí ;)

Reagovat
FuckT

Inak btw, ti ludia co tu po zapase Napoli-Juve posielaju PL fans nech si tam pozeraju svoju nudnu PL, videli ste niekto z vas nejake zapasy PL? Napr. uz len zapas MU-Arsenal bol asi 2000000000 krat zaujimavejsi ako Napoli-Juve. Pekne a neobycajne goly, malo to nejaky naboj. Popri tom nasom zapase som zaspaval a ked som sa prebudil z bdenia tak som vzdy mal pocit, ze som ani nespal.

Aspon nejake to minimum objektivity by ste mohli mat v sebe. Kazdopadne Sarri je rad, ze dominoval proti Juve, prehra je v pohode, dolezite je dominovat, a hlavne bez sanci!

Reagovat
10

Manchester s Arsenalem byl asi nejzábavnější zápas v PL za posledních 5 let, to zrovna s tím pátečním zápasem není fér srovnání

Reagovat
Mrvinho

Zas takové vytáhnutí nejhoršího zápasu jedné ligy a porovnání s nejlepším z té druhé

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
FuckT

Jj, viem. Trochu som si len chcel podpichnut a zaroven dokazat, ze ten trend je viac-menej rovnaky. Tie zapasy proti slabsim timom su v kazdej lige zaujimave iba pre fans tych danych timov, a tie zapasy medzi velkymi timami su zas odporne tak velmi, ze cloveka z toho napina na vracanie, cize nestranny fanusik od TV odide s tym, ze uz nikdy viac dpc.

Ako by povedal Bunk Moreland:''It makes me sick motherfucker how far we done fell.''

Reagovat
10

většinou je to tak, bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

zapasy Spurs - Chelsea su zabavnejsie

Reagovat
Svatej

Nez tenhle asi ne, ale jinak rozhodne patri k nejlepsim co anglie nabizi

Reagovat
Trand

Hele, popravdě, každej zápas ve kterým hraje Arsenal má potenciál na to být zábavný, většinou ale ne zrovna tak jak by chtěli fanoušci Arsenalu. Nicméně většina zápasů mezi nejlepšími týmy je prostě velká nuda s minimem šancí a minimem gólů.

Reagovat
FuckT

Paci sa mi, ze si tak nad vecou. Uz bolo asi vela casu a zapasov na zaplakanie na to, aby si sa dopracoval na tento level mamfpicizmu, co?

Reagovat
Trand

Když jako fanoušek zažiješ prohru 8:2 proti ManUnited, 6:0 proti Chelsea, prohru 4:0 proti AC, vyrovnání Newcastlu ze stavu 0:4 na 4:4, každoroční vyřazení z LM proti Bayernu atd., tak tě prohra 1:3 doma s United nevyvede z míry. Já fandím od sezóny 09/10, takže je určitě spousta fandů, co fandí dýl než já, takže se divím, že spousta z nich má ještě velké očekávání do každé sezóny. Myslím si ale, že postupně všichni pochopí, že pokud nás bude trénovat Arséne, tak se prostě nikdy nic nezmění a každá sezóna bude ta stejná písnička a to říkám jako člověk, co má AW moc rád a respektuje ho. Momentálně jsem v situaci, kdy si jen přeju, abychom hráli co nejhezčí fotbal, protože na titul nemáme a šanci něco uhrát máme jen v EL a FA Cupu, což je smutný, ale je to tak.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Furia Ceca

Tak jestli jsou pro tebe zápasy s týmama se směšnejma obrana zábavný, tak klidně, já ti to neberu. Já se ale raději podívám na zápasy, kde se hraje takticky a chytře a třeba to skončí jenom 1:0.

Hlavní pointa ale byla v tom, že idiot Dolar si stěžoval, že zápas v Neapoli byl defenzivní a taktický - což nechápu, protože se to dá u šlágrů SA čekat... Nebo spíš dalo, spousta italských týmů tímto klasickým italským způsobem už taky nehraje.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Škriniar možno nám rastie svetový stopér

Reagovat
Inter Eterno Amore

že možno

Reagovat
BílíAndelDrcKo

taaaak záleží čo považuješ za svetového stopéra. To su pre mna najlepší hráči na danej pozicii vo svojej generácii hrajuci v najlepších kluboch svojej doby. K tomu má ešte nejaky kus cesty.

Reagovat
Inter Eterno Amore

stačí vidieť ako hrá a pochopíš

Reagovat
BílíAndelDrcKo

pozerávam a vždy som sa ho zastával v talianskej lige ale nepredbieham

Reagovat
Inter Eterno Amore

čo chceš predbiehať ? už teraz je jasne lepší ako Škrteľ kedy bol

Reagovat
BílíAndelDrcKo

lepší futbalista je to určite už len vdaka rozohrávke. Martin bol ale atletickejší typ odjakživa v tom mal výhodu. Milan na pohybe robí. Vdaka tomu bol aj je Škrtel lepší vo vzduchu

Reagovat
Inter Eterno Amore

a nezabudni na vlstné góly

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak ale toto neni fer väčšina tých golov proste bola neštastie... budme radi že ešte aspon pár zápasov uvidime Škrtela so Škriniarom spolu. Ak sa vyladia bude to super dvojka v dalšej kvalifikácii.

Reagovat
Inter Eterno Amore

budú dobrí spolu ešte to hej dúfajme, skôr sa bojím čo bude po odchode Škrteľa

Reagovat
Inter Eterno Amore

ten gól napr. proti Škótom čo si dal Maťo to by som mu nevyčítal .. isto aj viacero z tých čo si vrazil sám boli nešťastné

Reagovat
FuckT

Tak dobre, ale to, ze nam rastie je snad jasne uz teraz. Otazkou je, ci aj do toho levelu dorastie.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

ak prehodím slovsled. Rastie nám (možno) svetový stopér?

Reagovat
Walter_Sobchak

Je skvele že sa Škriniar aj Lobotka takto chytili, hlavne teda Škriniar. Zase ma mrzí že kariery Dudu a Benesa stagnuju kôli pravidelným zraneniam a vyzerá to tak že ich to bude sprevádzať asi celu karieru

Reagovat
pistacik11

Duda má kondičné resty po zranení, tréner ho nechce staviať, kým nebude 100% pripravený na 90 min. Že nechce nominovať hráča ktorý je pripravený na 60 min.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Salutate la capolista

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
10
Reagovat
Inter Eterno Amore

tú mám rád

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
Panděvova ofina

Krásný výsledek a nadšení z hráčů, které jsem zavrhoval viz. Brozovič, Candreva Santon, ukazují, že pod

tím pravým trenérem lze "zmrtvýchvstát".Obranu nám zabetonoval momentálně nejlepší obránce v lize a defenziva konečně nějak vypadá. Sice jsme hráli se slaboučkým Chievem, ale pamatuju zápasy, kdy i takovéto týmy stačili na to, aby nás obraly o body. Škoda jen promarněných šancí Ranocchii, Maria a ke konci i Karamoha, který mohl být "slavným" :)

Reagovat
Dejwa

Paráda 1. místo ale příští týden se uvidí..

FORZA INTER!

Reagovat
pistacik11

Na týždeň tam vrátime zase Napoli

Reagovat
Pipo123

Videl niekto zápas ? Ako sme hrali ?

Reagovat
doNny

Úvodních 15-20 minut patřilo Sampě, která nás pohybem ve středu hřiště k ničemu nepustila a pěkně nás motali. Nicméně první šance byla u nás a od té doby se to přelévalo ze strany na stranu. Góly mohly přijít na obou stranách, ale po našich neproměněných šancích udeřil Zapata..nicméně hráči předvedli výborný finiš. Celkově nám dnes dělali problémy souboje jak se Zapatou, tak i Fabiem..

Za mě skvělé utkání a u nás nejlepší Sergej (kromě gólu předvedl neuvěřitelný pas přes půl hřiště na Alberta a celkově bránění balónu super), naopak Bastos v obraně byl hrůza...

Reagovat
El Matador

A Lulic dneska nic moc, čekal sem Lukaka už po poločase. Jinak Zapatu sem si do Lazia přál už přes minulou sezonou. Ten by se mimu nás strašně líbil.

Reagovat
doNny

Se Zapatou jsem to měl stejně, skvělý hráč do vápna

A u Luliče máš pravdu, ten není poslední dobou ve formě, ostatně už byc to pomalu vyměnil a dával do základu Lukaka, ten jeho drive dopředu je neskutečný

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
Pipo123

Na Candrevu sa tu nadávalo, pritom je najlepší v lige v počte vytvorených šancí pre spoluhráčov, v priemere každých 25 min dokáže vytvoriť šancu pre spoluhráča

Reagovat
Votas

nadávalo se loni, kdy měl v průměru 1 povedenej centr na 50 trefení prvního protihráče nebo tribuny. To, co předvádí teďka, je úplnej opak, a proto se na něj nenadává.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Inter Eterno Amore

to čo predviedol včera pri rohovej zástavke bola paráda

Reagovat
Inter Eterno Amore

zrejme bol na obed s Rafom Nadalom a poradil mu nejaké dopingy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Panděvova ofina

Nechápu ten obrat. Každy ho už odepisoval (včetně mě) a on začne makat a bavit se fotbalem. Už jen ta parádička u našeho rohového praporku, značí otom, že je v absolutní herní pohodě. Mám a měl jsem ho rád už v Laziu, ale bylo mi líto, že podával tak nestabilní výkony. V momentální formě je na něj radost pohledět.

Reagovat
10

vždyť ty sám si ho odepsal, ne?

Reagovat
Pipo123

To hej, uz som neveril ze sa dostane do tej firmy ked hral pod Petkovicom. Ale ja som za neho rad,

Reagovat
snuff24

Mauro Icardi:

"Real Madrid? Moje rodina je v Itálii šťastná, jsme první v tabulce a já vedu tabulku střelců. Co víc bych měl chtít?".... tak snad to bude platit i v létě

Reagovat
Kenneth

Pry za 90 uz v lednu.

Reagovat
Inter Eterno Amore

90 nie je šanca môžeš snívať

Reagovat
BílíAndelDrcKo

110 je výkupna v zmluve čo ma 2021

Reagovat
snuff24

stejně je ta výkupka málo sakra, když nějakej matlák Mbappé stál 170 mega nebo kolik

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Ať jde do piče aj s tou jeho tupou kravou.

Reagovat
Nuno čomes

Dostal by vás na další level, ale snad zůstane ještě pár let. Když bude letos LM, nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, daval by goly...Ale za jakou cenu

Reagovat
snuff24

tohle zrovna Realu může být trošku u prdele nemyslíš ?

Reagovat
smazaný uživatel

No, nevím. Vždyt se podivej, co ta lady předvádí v Interu, ktery je s prominutím o polovinu menši klub jak Real? A co předvaděla v Sampdorii, ktera je menší klub jak Inter? Kam to muže směřovat?

Reagovat
Kaka14

no neviem, ta kombinacia povah v utoku Ronaldo a Icardi to by nedopadlo dobre pre Real

Reagovat
REPLIKATOR

Jankto

Reagovat
RonaldinhoCFC

Dvě pěkné střely ale nic extra

Reagovat
Beči

I kdyby nasázel za zápas pět gólů a tři asistence k tomu, stejně by jste ho tady očerňovali. Prostě Češi .

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
vladis271

Škriniar má o dva góly viac ako Hamšík, ten je asi v dobrom lese tento rok, ak sa nepreberie tak Neapol môže kvôli tomu stratiť titul.

Reagovat
Beči

Tak on není hráč, který by dával za sezónu mraky gólů, ale je pravda, že letos je zatím dost v útlumu.

Reagovat
Beči

I když loňská sezóna mu střelecky vyšla parádně, to je fakt.

Reagovat
CubONE

Pravidelne dava 10+.

Reagovat
rabl

Tento rok je Hamšík iba svoj tieň z minulosti. Robí viac chýb ako minulé sezóny a ani góloviek už veľa nevytvára.

Reagovat
smazaný uživatel

k tomu Janktovi mi to prostě nesedí...VŽDY, co jsem ho viděl hrát v repre, tak hrůza...nemohu ho hodnotit v Udinese, protože jsem ho nikdy neviděl...ale i tak se tomu směju..to musely být neskutečné haluze

Reagovat
pepinho2

V repre hraje mimo svůj post

Reagovat
Beči

Aha, takže i když nemůžeš hodnotit a neviděl jsi to, tak se směješ a museli to být haluze.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
pajka-juve

To bude tím, že hraje na křídle v repre a v Udinese ve středu zálohy.

Ohledně těch gólů, první dorážka, ale na druhý si dobře naběhl a brankář neměl nárok.

Reagovat
bobis21

v repre snad ještě nikdy nenastoupil na své pozici. On v Udinese hraje skoro všechny zápasy na LCM a je už dlouhou dobu tahoun týmu. Jenže v repre ho pořád z neznámého důvodu cpou na křídlo, kde je pak logicky poloviční

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim kde hraje v reprezentaci. ..ale kdyz nezpracuje ani mic, dela mu problem se hnout, tak je to v podstate jedno kde hraje

Reagovat
bobis21

tak to asi špatně vidíš. Momentálně při zranění Daridy náš nejlepší hráč

Reagovat
dave30

Neviděl jsem zápas úplně celý, ale v tom co jsem viděl mi nepřipadal nijak extra. Barák se mi líbil více... A Simič bohužel také nic, ale tam je to o týmu jako celku. Těm by nepomohl ani Terry v nejlepších letech

Reagovat
bobis21

včerejší zápas jsem neviděl vůbec, ale když si to vezmeme celkově za poslední rok a půl tak je podle mě spolu s Daridou nejlepší český hráč (+ samozřejmě Schick, ale ten teď půl roku nehrál ...)

Reagovat
dave30

Asi máš pravdu, nicméně smutný obrázek naší reprezentace. Za nejlepší hráče jsou považováni dva mladíci (nic proti mladým hráčům), kteří mají dohromady asi 70 zápasů v průměrných týmech SA. Kdeže loňské sněhy jsou...

Reagovat
bobis21

s tím samozřejmě souhlas, ale aspoň můžeme být rádi že se nějací mladíci prosazují

Reagovat
cetto

Darida je přecenovaný, už i fans Herthy na nho nadávají s tím, že za poslední rok neměl dobrý zápas a týden co týden je o chlup horší.

Největší přínos pro naši hru v této kvaldě měli podle mě Barák, který hrál opravdu nad očekávání dobře a svým způsobem nahradil Dočkala z předchozí kvalifikace a potom Krmenčík svými goly.

Reagovat
cetto

Jankto má oproti ostatním českým hráčům jednu obrovskou výhodu - je drzý a sebevědomý. Když ztratí míč, neskolí ho to psychicky a příště tu stejnou věc zkusí znova a dělá to tak dlouho, dokud mu to nevyjde. Nemá to ještě úplně stoprocentně v noze, ale mi se na něm skutečně nejvíc líbí ta nebojácnost (a tím nemyslím ochotu jít do soubojů atd., ale nebojácnost zkoušet riskantní věci, který na 90% nevyhdou). Čím častěji bude brát zodpovědnost sám na sebe a bude riskovat, tím větší bude jeho úspěšnost, protože se v tom bude zlepšovat. A to je jeho hlavní přínos pro náš tým do budoucna

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Co olis žije?

Reagovat
smazaný uživatel

Vysledky fanty 15.kola na foru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele