Serie A - preview 13. kola

18.11.2017, 08:40, aktualizováno 20.11.2017, 08:53
Previews
Předposlední Hellas Verona v pondělní dohrávce hostí Bolognu. Pro domácí ekipu jde o důležitý zápas, díky kterému by se mohli dotáhnout na Janov a přiblížit se tak bezpečnějšímu pásmu...
Hellas Verona - Bologna FC  (pondělí 20:45)
Hellas Verona není zrovna v optimální situaci a jeho stav je vážný. Navíc jej doma vyzkouší soupeř, s nímž si Hellas moc neví rady. Ke komu z těchto dvou soupeřů byla reprezentační pauza přívětivější?

Trochu netradičně se také v Itálii hraje pondělní dohrávka. A ačkoli to není souboj z čela tabulky, o emoce a napětí by neměla být nouze. Oba soupeři se totiž pohybuji kolem pásma sestupu a prakticky každé další kolo je pro ně možností vykoupit se. Začneme-li domácí Veronou, tak ta sídlí až na předposledním místě s pouhými šesti body na kontě. Inkasovala už 26 branek, což je dosud druhá nejhorší defenzíva v lize.

Přesto si obránce Heurtaux věří a doufá, že se jeho celku povede připsat si výhru. "Máme před sebou hodně náročné utkání a doufám, že v něm nezklameme. Poslední dobou jsme nehráli vůbec dobře, ale snažíme se myslet pozitivně a věřit, že se můžeme jako kolektiv zlepšit. Proti Boloni to nebude nic snadného, mají dobré hráče a bude to pro nás těžký test. Ale nevzdáváme se," tvrdí zkušený stoper.

Jeho celek nebude mít k dispozici kompletní sadu hráčů. Kvůli karetnímu prohřešku nesmí nastoupit Valoti a zraněni v tuto chvíli zůstávají Bianchetti, Zuculini F., Zaccagni a také mladík Kean. V táboře Felsinei je situace dost podobná. Absencí možná není tolik, ale o to jsou výraznější. Především mladý útočník Di Francesco bude hodně scházet.

Trenér Roberto Donadoni si z toho ale nic nedělá a svému týmu věří, i když se jeho mužstvu už delší dobu nedaří. Sám říká: "Poslední čtyři zápasy v řadě jsme prohráli a to je hodně špatná bilance. Dobré ale je, že jsme teď přes reprezentační přestávku měli čas pilovat své schopnosti a zaměřit se na to, co nám nejde. Hodně tréninků jsme zaměřili na střelbu a problém vidím také v psychické přípravě hráčů," míní před utkáním s Veronou zkušený stratég.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Nicolas - Caceres, Heurtaux, Caracciolo, Fares - Romulo, Zuculini, Bessa - Verde, Pazzini, Cerci
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Torosidis, Helander, Gonzalez, Masina - Poli, Pulgar, Donsah - Verdi, Palacio, Krejčí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.30 - 2.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Crotone - Janov CFC  (neděle 12:30)
Na stadionu Ezio Sciada se odehraje klíčová záchranářská bitva mezi Crotone a Janovem. Hosty povede už staronový trenér Davide Ballardini, jenž v Janově už dvakrát působil. Situace Grifů je na pováženou, na svého soupeře ztrácí již šest bodů.

Crotone se totiž od konce září nezvykle zvedlo a za sedm kol si připsalo velice solidních sedm bodů. Svým způsobem má na tom podíl i český obránce Stefan Simić, jehož zařazení do sestavy se trenérovi Nicolovi vyplatilo. Domácí tým si v předchozích dvou kolech připsal plný počet bodů za vítězství nad Fiorentinou respektive Boloňou.

Zatímco Crotone se v minulých týdnech dařilo, Janov podtrhl svojí krizi porážkou v derby se Sampdorií a "konečně" zúčtoval s chorvatským trenérem Ivanem Jurićem. Jeho nástupcem se stal Davide Ballardini, což je v přístavním městě známá tvář. Ballardini Janov v minulosti dvakrát vedl. Zdali Janovu pomůže z krize je otázkou.

Tým má každopádně na to, aby hrál na mnohem vyšší pozicích, než je tomu nyní. Grifové po porážce se Sampdorií spadli už na osmnácté místo a navíc mají stejný počet bodů jako poslední devatenáctý Hellas Verona. Hůře je na tom jen Benevento, které stále nemá ani jeden bod.

Crotone se proti Janovu pokusí přidat třetí vítězství v řadě a také konečně nad tímto soupeřem vyzrát. Ještě nikdy se mu to totiž nepovedlo a to ani v Serii B, kde oba týmy před více než deseti lety působily.

Domácí celek se bude muset obejít bez Tumminella a Kragla, oba mají zdravotní potíže. Dobrou zprávou pro nového kouče Davida Ballardiniho je takřka kompletní stav kádru, jedinou výjimkou je Migliore.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Sampirisi, Simić, Ceccherini, Martella - Nalini, Barberis, Mandragora, Stoian - Budimir, Trotta
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Rossettini, Zukanovič, Laxalt - Rigoni, Veloso, Bertolacci - Panděv - Taarabt, Lapadula
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.24 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Turínské FC nevzdává ani v nejmenším tlak na AC Milán a jeho sen o pohárech pokračuje. K tomu ale potřebuje trochu zlepšit svou střeleckou formu a proniknout skrze velmi tuhou obranu Chieva Verona.

Turínské FC patří mezi hodně ambiciózní týmy a tento rok se jeho pozornost upírá k příčkám zaručujícím Evropskou ligu. Dostat se do ní byl jeden ze snů a cílů vedení, které udrželo hráče jako Ljajić, Belotti nebo Baselli. Stále se ale svěřenci trenéra Mihajloviće občas nemohou shodnout, jak vlastně chtějí hrát. A nějaká konstantní forma, o té si v Turíně nechávají jen zdát.

Turín má v podstatě všechno, aby se mohl stát častým účastníkem pohárů, jen to prostě zatím nevychází. Zápasy s menšími týmy častokrát prohrané a i když základní jedenáctka vypadá velmi dobře, její nástupci na lavičce už tolik strachu nebudí. I to byl jeden z důvodů nedávného výpadku formy, protože když se zranil Andrea Belotti, alternativ bylo sice hodně, ale žádná se neukázala jako správná.

I proto Turín dlí na současném osmém místě se sedmnácti body na kontě a doufá, že když se teď bomber Belotti uzdravil, začnou Býci opět stoupat. Jednou z opor Turína by moc rád byl obránce Cristian Ansaldi, který zde působí teprve chvíli. A v rozhovoru pro oficiální klubové stránky mluvil také o nadcházejícím duelu.

"Tohle je hodně náročná liga, celý dosavadní ročník se rodí jeden překvapivý výsledek za druhým. Nikdy nemůžete s jistotou říct, že vyhraje favorit, v tom je to nyní náročnější. Přišel jsem do Turína proto, abych svému týmu pomohl a dostal se častěji na hřiště. Máme velmi dobrý tým s kvalitním trenérem a víme, že když budeme odevzdávat maximum, dočkáme se výsledků. Chievo je známé tvrdou hrou a dobře zorganizovanou obranou, což pro nás bude největší překážka."

A rozhodně se nemýlí. Nebýt vyloženě tragického konce října, kdy Chievo Verona dostalo ve dvou utkáních osm branek, vypadala by jeho bilance o dost lépe. Takto inkasovalo devatenáct branek. Ale všimněte si, že mnoho soupeřů se se zlou potázalo. Naposledy Neapol, jejíž hra je známkou ofenzívy, produktivity a nápaditosti, nedokázala Chievu vstřelit ani jednu branku.

Za posledních deset kol prohrálo Chievo jen třikrát, i když je pravda, že se mu daří převážně na domácí půdě. Ani Turín ale nemá špatnou formu a po výhře nad Cagliari dokázal Mihajlovićův výběr remizovat s rozjetým Interem Milán. Nad domácími navíc vedl ještě deset minut před koncem, než srovnal střídající útočník Éder.

Turín vyhrál dvě poslední utkání proti Chievu, ale ještě nikdy se mu povedlo vyhrát třikrát za sebou. Dobrou zprávou pro oba kouče je fakt, že nepostrádají žádné velké jméno a jsou tedy schopni nabídnout nám maximální zážitek.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - De Silvestri, N’Koulou, Lyanco, Ansaldi - Obi, Rincon, Baselli - Iago Falque, Belotti, Ljajić
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Tomović, Gobbi - Castro, Radovanović, Hetemaj - Birsa - Meggiorini, Inglese
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.84 - 4.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Ze druhé poloviny tabulky na sebe v rámci 13. kola narazí celky Udinese a Cagliari. Domácí se vinou reprezentační přestávky i odloženého utkání s Laziem představí po takřka dvaceti dnech. Proti Cagliari pochopitelně nic jiného než výhru neberou, doma s ním totiž přes devět let neprohráli.

Oba celky si dost možná reprezentační přestávku vůbec nepřály a ne snad kvůli tomu, že italský národní výběr v baráži o světový šampionát neuspěl, ale především kvůli poměrně dobré formě, kterou se mohly pyšnit. Udinese si dokonce připsalo dvě výhry v řadě, a to se silným gólovým podpisem Antonína Baráka. Cagliari pak v záchranářské bitvě porazilo Hellas 2:1.

Utkání mezi Udine a Cagliari bude také soubojem dvou rozdílných trenérských osobností, tedy sedmašedesátiletého zkušeného Luigi Delneriho a o více jak dvacet let mladšího Uruguayce Diega Lópeze.

Ne že by snad vzájemná bilance hovořila jasně ve prospěch Udinese, nicméně Cagliari na půdě Zeber nedokázalo dlouhých devět let vyhrát. Naposledy se to podařilo v závěru sezony v roce 2008, když se prosadili Acquafresca a Cossu. V loňské sezoně dokázal uspět vždy domácí celek a to shodným výsledkem 2:1.

Zebry se budou muset vypořádat s absencemi Angelly, Hallfredssona a Behramiho. Všichni mají zdravotní potíže. Cagliari zase bude postrádat Deiolu.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Widmer, Danilo, Samir - Adnan, Jankto, Balić, Barák - Maxi López, Perica
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Romagna, Pisacane, Ceppitelli - Faragó, Ionita, Cigarini, Barella, Padoin - Pavoletti, Farías
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.55 - 3.97
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Benevento Calcio - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Benevento se chytá každého stébla coby naděje a dál čeká na zázrak. Stále je jediným týmem v Serii A, který je bez bodů a navíc se na jeho půdu v neděli odpoledne dostaví Sassuolo. To zde ještě nikdy neprohrálo.

Sassuolu se po odchodu trenéra Di Francesca rozhodně moc dobře nedaří a potvrzuje to prakticky v každém dalším kole. Před reprezentační pauzou Sassuolo doma uvítalo AC Milán a moc dobře si s ním neporadilo. Dostalo od něj dvě branky a střelecky se samo opět neprosadilo. Aktuálně Sassuolu patří dokonce až 17. příčka s tím, že na sestupové pásmo má jen dva body k dobru!

Pozitivní zprávou je fakt, že Sassuolo nemá žádné absentující hráče. Dohromady se dal i Domenico Berardi s Claudem Adjapongem, i když trenér Bucchi vybere spíše osvědčená jména středu pole. Benevento má víc starostí. Nejen se svou pozicí, ale rovněž s dost omezeným kádrem. Costa a D‘Alessandro se sice vrací do hry, ale mimo hru je stále ještě Pietro Iemmello. Dobře se na posledním tréninku necítil ani stoper Antei.

Benevento zatím prožívá noční můru. Těžko by se jeho současná situace dala nazvat jinak, ale s tím, co předvádí a jaké výsledky jeho zápasy mají, to je prostě neakceptovatelné. Benevento je nejhorší tým nejen Itálie, ale také všech nejlepších evropských lig. Po dvanácti kolech totiž nezískal stále ještě ani jediný bod! Za tu dobu vstřelil pět branek a hned31 jich sám dostal!

Snad jedinou světlou stránkou hry Beneventa je duo mladých krajních útočníků. Amato Ciciretti a Vittori Parigini. Především Parigini nyní září v "jednadvacítce" a rád by to zopakoval také v Beneventu. "Nesmíme myslet na to, co všechno se nám nedaří, to nikam nevede. Musíme se naopak zaměřovat na to dobré a pracovat na sobě. Máme na mnohem lepší pozici a víme to, jen se nám stále nedaří zopakovat v utkáních to, co se učíme na tréninku," uvědomuje si mladík.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Brignoli - Venuti, Antei, Djimsiti - Letizia, Chibsah, Viola, Lazaar - Ciciretti, Cataldi - Armenteros
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Sensi, Magnanelli, Missiroli - Politano, Falcinelli, Ragusa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.41 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Juventus FC  (neděle 15:00)
Juventus Turín zahájil stíhací jízdu za první Neapolí a dalším náročným soupeřem pro něj bude Sampdoria Janov. Janovský celek je odhodlán udělat maximum, jenže doma mu to proti návštěvě z Turína zase tak moc nejde.

Juventus Turín je aktuálně na druhém místě, což je pozice, na kterou není zrovna zvyklý. Poslední vládce italského fotbalu zatím vždy odolával atakům soupeřů, jenže v tomto roce je to zatím Neapol, které se daří udržovat si skvělou formu. Díky tomu má na čele náskok jednoho bodu a doufá v klopýtnutí největších rivalů.

Juventus se i přes ne úplně jednoznačnou formu dostává do tempa a za posledních deset soutěžních utkání jich vyhrál sedm. Po pohárové remíze s portugalským Sportingem se vrátil k výhře proti mnohem slabšímu soupeři, neboť mu los nadělil poslední tým tabulky, Benevento. Staré dámě k jeho poražení stačily branky Higuaína s Cuadradem, i když jako první se prosadilo Benevento.

Pouhý bod nyní dělí druhý Juventus od první příčky. Shodou okolnosti je to také pouze jeden bod, který za posledních osm vzájemných duelů dokázala Doria s Juventusem uhrát. Tedy žádná skvělá bilance, Dorii se povedlo Juventus na svém stadionu porazit jen dvakrát za dlouhých třináct let!

Juventus trochu trpěl, pokud trpěl Gonzalo Higuaín. Na začátku sezony to vypadalo, že Higuaín ztratil chuť střílet góly a vyměnil ji za velkou chuť k jídlu. A i když v poslední době zapracoval na své kondici a připsal si důležité góly proti AC Milán, Sportingu i Beneventu, dosud dal jen sedm ligových branek. Ještě štěstí, že se Juventus může spoléhat na jiného Argentince.

Za hlavní poklad Staré dámy je považován Paulo Dybala, letos autor už jedenácti branek. Chválu na mladého útočníka pěje také spoluhráč Stefano Sturaro. "Paulo je skvělý kluk, pro diváky a fanoušky usměvavý a sympatický, na hřišti ale rozhodující element. Je to hvězda týmu, dokáže v podstatě sám otočit průběh utkání a baví diváky svojí hrou. Doufám, že s ním budu moct hrát ještě dlouho," přeje si Sturaro.

Sampdoria Janov sice nemá takových hvězd a vítěznou mentalitu si teprve tvoří, ale to neznamená, že by neuměla hrát vlastní fotbal proti komukoli. Naopak se pod vedením trenéra Giampaola vrací do zlaté éry pod Mihajlovićem, kdy dokázala bavit a její hra přinášela výsledky. Tým je nyní kompaktní, takticky sehraný a vyvážený.

V minulém kole se Blucerchiati povedlo navázat na vysoké vítězství nad Chievem, jehož obranu pokořili Námořníci čtyřikrát, a opanovali také psychicky velmi důležité klání. Městské derby s CFC zvládli lépe, neinkasovali ani jednou a díky trefám Gastóna Ramíreze a Fabia Quagliarelly se jim povedlo zvítězit. I díky tomu se Sampdoria usídlila na současné šesté příčce, která znamená Evropskou ligu. A to by byl pro hráče splněný sen.

Ivano Bonetti, který měl tu čest hrát za Juventus i Sampdorii, před utkáním řekl: "Sampdoria hraje velmi efektivně a jednoduše, její hra je chytrá a rychlá. Jednak je to dobře pro diváky a jednak pro hráče. Juventus to na Marassi bude mít hodně těžké, protože to je pro domácí pevnost, kde se nehraje vůbec snadno. Stará dáma bude určitě hrát na vítězství, protože tak to má zkrátka Allegri v krvi," míní Bonetti.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Bereszyński, Ferrari, Silvestre, Strinić - Barreto, Torreira, Praet - Ramírez - Quagliarella, Zapata
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Alex Sandro - Khedira, Pjanić - Douglas Costa, Dybala, Mandžukić - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.25 - 4.11 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SPAL 2013 - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře se proti sobě postaví týmy SPAL a Fiorentiny. Před reprezentační přestávkou měly oba celky zcela jinou formu a překvapivě na tom byl lépe nováček, který proti Viole může zadělat na třízápasovou neporazitelnost.

SPAL se na samotném konci října konečně dočkal druhého vítězství v sezoně, když porazil Janov 1:0 a tři body navíc dokázal nečekaně potvrdit cennou remízou na hřišti Atalanty Bergamo. Čtyři body z posledních dvou kol navíc posunuly nováčka na šestnácté místo.

Svěřenci trenéra Sempliciho si nedělají iluze a moc dobře vědí, že bojují o záchranu. Proto má vítězství nad Janovem velkou váhu a jakýkoliv další bod získaný proti papírovému favoritovi může mít cenu zlata. Bude to platit i o zápase s Fiorentinou, která má sice do optimální formy hodně daleko, ale pořád jde o zkušeného prvoligového účastníka.

Fiorentina sice dokázala v říjnu vyhrát tři utkání v řadě, ale poslední dvě kola před pauzou vůbec nezvládla. Zejména porážka na půdě Crotone se nečekala, zatímco čtyři inkasované branky od Říma před vlastním publikem také nejsou něčím, čím by se Fialky mohly chlubit. Ve Ferraře bude mít tým trenéra Stefana Pioliho jasný úkol, zvítězit a přiblížit se evropským pohárům.

SPAL trápí několik absencí a trenér Semplici se musí obejít bez Costy, Antenucciho a Mereta. Jeho protějšek Pioli sice tolik starostí nemá, ale přesto musí řešit velkou nepříjemnost v podobě absence středového záložníka Badelje. Mimo hru je rovněž Hristov.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Salamon, Vicari, Felipe - Lazzari, Schiattarella, Viviani, Grassi, Mattiello - Paloschi, Borriello
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Laurini, Pezzella, Astori, Biraghi - Benassi, Sánchez, Veretout - Gil Dias, Simeone, Chiesa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.00 - 3.60 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Atalanta Bergamo  (neděle 20:45)
Poměrně těžká zkouška čeká na dosud neporažený Inter Milán. Ten se v neděli večer představí na domácím stadionu Giuseppe Meazzy proti houževnatému a odhodlanému soupeři Atalantě Bergamo. Orobici navíc vede někdejší kouč Interu Gian Pier Gasperini, takže hosté mají o motivaci rozhodně postaráno. A pak je tu ještě jeden vroubek, který by hosté z Bergama rádi odčinili, v březnu letošního roku tu schytali ošklivý debakl.

Málokdo letos v březnu tipoval, že by Atalanta Bergamo, která tehda hrála v tabulce výše, mohla s Interem prohrát takovým rozdílem. Porážka od slavnějšího soka by sama o sobě překvapivá nebyla, ale Orobici dostali napráskáno 1:7!

Tuto porážku však Atalanta dávno hodila za hlavu, protože v konečném zúčtování jí nijak neuškodila. Bergamaschi se nakonec na rozdíl od Interu kvalifikovali do Evropské ligy a sezonu zakončili na skvělém čtvrtém místě.

V této sezoně je zatím všechno jinak a Inter bude doma velkým favoritem. Dosud se nenašel nikdo, kdo by ho dokázal porazit. Nepovedlo se to před reprezentační přestávkou ani Turínu, který se sice v Miláně ujal vedení, ale poslední slovo měl Éder a jeho trefa znamenala konečnou remízu 1:1. Nerazzurri tím rozhodně ztratili a nevyužili možnost jít do čela před Neapol. Ta tak nadále drží těsný, jednobodový náskok.

Atalanta i v této sezoně spoléhá na dravé mládí a trenérské schopnosti Giana Piera Gasperiniho. Nutno podotknout, že ačkoliv je Atalanta až desátá, v kombinaci s Evropskou ligou si nevede zas tak špatně. V posledních dvou kolech ale Bergamo ztratilo a to porážkou s Udinese a nečekanou domácí remízou se SPAL.

Inter bude mít tu výhodu, že jeho kádr je zcela kompletní. O Atalantě se to říci nedá, mimo jsou totiž Freuler a Spinazzolla.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Nagatomo - Vecino, Gagliardini - Candreva, Borja Valero, Perišič - Icardi
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Hateboer, De Roon, Cristante, Gosens - Iličič, Petanga, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.67 - 5.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - SS Lazio  (sobota 18:00)
Italským fotbalem teď hýbe silné znepokojení a zklamání z výsledku barážového utkání, takže italská veřejnost potřebuje nějaký spektákl. Ideálním lékem na to by mělo být hned první utkání 13. kola, protože se do sebe v populárním souboji pustí oba římské celky.

Itálie se vzpamatovává z obrovského nezdaru, které národ přirovnal k apokalypse. Italové absolutně nezvládli dvě barážová klání se Švédy a na mistrovství světa v Rusku se nepodívají! Tedy, podívají, ale nebudou jeho aktéry. A to poprvé od roku 1958! Takový zmar zanechá na hrdé zemi ještě hodně dlouho šrám, včetně fotbalistů samotných. Takže bude zapotřebí, aby se co nejrychleji událo něco, co opět přitáhne pozornost davů.

Správným receptem na žal a nechutenství by mohlo být římské derby, které se odehraje již v sobotu od šesté hodiny večerní. Derby della Capitale patří mezi nejemotivnější a nejvyhrocenější derby na světě, je to specifický duel, který může z úplné nuly udělat hvězdu přes noc. První oficiální střet registrujeme v prosinci roku 1929 a od té doby se oba kluby potkávají s železnou pravidelností. Pojďme do současnosti.

Jako domácí jsou vedeni hráči AS, kterým se v tomto spořádání daří víc. Pokud byli Vlci vedeni v záznamu jako domácí tým, prohráli s Laziem jen jednou - při posledním klání na jaře letošního roku. Současné AS je ale z velké části pozměněné. Už v něm nehraje Francesco Totti a Spallettiho místo na lavičce převzal někdejší hráč AS, Eusebio Di Francesco. I přes rozpačitý úvod do sezony se ale pod jeho vedením v AS věci hnuly k lepšímu.

Římané dokázali ustát hodně těžkou skupinu a po remíze s Atléticem a Chelsea londýnského soka v odvetě porazili, takže jim zatím patří první příčka ve skupině. Na domácí scéně tak růžová situace ještě není, ale AS má jedno utkání k dobru a v tuto chvíli ztrácí na svého městského soka na čtvrté příčce jen jediný bod, což činí celou věc ještě zajímavější.

O nervy a rozbroje nebude určitě nouze, jak už v tomto souboji bývá zvykem. Od sezony 1994/1995 jsme už viděli celkem 32 vyloučených, což se v žádném jiném utkání první ligy nikomu nepovedlo. Giallorossi se opírají o brankáře Alissona a vlastně celou obranu s ním, protože dosud inkasovali jen sedm branek!

Ohledně zranění, větší strach vládne v kádru AS, protože zraněni jsou Karsdorp a Nainggolan, i když Belgičan by mohl utkání stihnout. Formu teprve nabírají Defrel, Emerson a Schick. Lazio může opět spoléhat na brankáře Strakoshu, ale větší vrásky na čele má trenér Simone Inzaghi ze stavu trojice Wallace, Ciro Immobile a Felipe Anderson.

Biancocelesti se opírají především o útok, který nasázel o deset branek víc než AS. Dvanácté kolo Lazia bylo pro rozmary počasí odloženo, k tomu přibyla reprezentační pauza. Nerozehranost bude zřejmě na hráčích znát, ale přesto v jejich kádru panuje optimismus, jak dodává obránce Radu.

"Každé derby má svou vlastní historii, teď se ale setkávají dva týmy, které jsou hodně vysoko v tabulce. Už dlouho se ve městě o derby mluví, bude to opět nádherný svátek fotbalu. Myslím, že vyhrajeme, jen si musíme dát pozor na pevnou obranu AS. Jsme nadšení a těšíme se, i protože AS hraje skvělý fotbal. Milinković-Savić mi ale slíbil, že dá gól, takže mu věřím," s nadhledem dodal zkušený obránce.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Strootman - El Shaarawy, Džeko, Perotti
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Bastos, de Vrij, Radu - Marušić, Parolo, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Luis Alberto - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.66 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - AC Milán  (sobota 20:45)
Třinácté kolo italské nejvyšší soutěže má na programu mimo jiné také pikantní duel mezi Neapolí a AC Milán. Domácí Partenopei budou na vlastním stadionu San Paolo velkým favoritem, přestože se Milán před začátkem sezony netajil velkými ambicemi. Realita je ale jiná, Neapol ligu vede, zatímco Milán je až na sedmém místě.

Neapol v lize řádí jako nikdy před tím, přesto před reprezentační přestávkou zažila menší neúspěch, když ve Veroně, na půdě Chieva, nedokázala vstřelit gól. Bezbranková remíza sece Partenopei ponechala v čele Serie A, avšak její náskok se pokrátil už na rozdíl jediného bodu.

Situace na čele souteže je velmi vyrovnaná. Neapol vede jen o bod před Juventusem a o dva před Interem Milán. Pokud by tedy svěřenci Maurizia Sarriho nezvládli domácí střetnutí s AC Milán, mohli by se propadnout až na třetí pozici. Azzurri mají před sebou důležitý týden, v lize potřebují zápas s AC Milán zvládnout a už v týdnu je čeká těžký úkol v Lize mistrů, totiž porazit doma Šachtar Doněck a udržet si naději na postup do další fáze milionářské soutěže. Jakýkoliv jiný výsledek bude znamenat postup ukrajinského soupeře.

AC Milán se v létě výrazně posílil, výsledkově to však nezabralo. Průběžné sedmé místo je obrovským zklamáním. Navzdory špatným výsledkům zůstává u kormidla trenér Vincenzo Montella, jemuž vedení po porážce s Juventusem trochu nečekaně vyjádřilo podporu, přestože předem avizované ultimátum zvítězit nad Chievem a zároveň i doma se Starou dámou nenaplnil. Aby toho nebylo málo, milánští nedokázali ani ve druhém zápase s AEK Athény, na půdě Evropské ligy, vstřelit gól a jen remizovali 0:0.

Zkrátka AC se stále nedaří a ve šlágru s Neapolí bude v pozici outsidera. Pravdou je, že Rossoneri se proti Partenopei už dlouhodobě nedaří. Slavný celek dokázal naposledy Neapol porazit v roce 2014 a od té doby s nimi uhrál jen jednu remízu.

Neapol bude nadále postrádat polského střelce Milika a pro zranění není k dispozici ani obránce Ghoulam. Milánští jsou na tom podobně, dvojici obránců Contiho s Calabriou doplňuje na marodce záložník Biglia, což by mohlo znamenat, že se v základu objeví Riccardo Montolivo.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Mertens, Insgine
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Bonucci, Romagnoli, Rodríguez - Abate, Kessié, Montolivo, Borini - Suso, Bonaventura - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.83 - 7.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol12102032:832
2.Juventus FC12101135:1131
3.Inter Milán1293023:930
4.SS Lazio1191131:1228
5.AS Řím1190221:727
6.UC Sampdoria1172224:1323
7.AC Milán1261518:1619
8.Turín FC1245317:1917
9.ACF Fiorentina1251621:1716
10.Atalanta Bergamo1244419:1616
11.Chievo Verona1244414:1916
12.Bologna FC1242611:1514
13.Udinese Calcio1140718:2212
14.Cagliari Calcio1240811:2112
15.FC Crotone1233611:2312
16.SPAL 20131223710:209
17.US Sassuolo122286:218
18.Janov CFC1213810:196
19.Hellas Verona121388:266
20.Benevento Calcio1200125:310

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (323)

Přidat komentář
Alberto Aquilani

FORZA ROMA E LAZIO MERDA

Reagovat
Gimme

DAJE ROMA!

Reagovat
Pipo123

Tesim sa na dnesok, konecne sme bodovo na tom rovnako sko AS, snad to nebude taka nuda ako posledne sezony. Atmosféra by mohla byt super, Forza SS

Reagovat
Inter Eterno Amore

čo rovnako ste na tom lepšie .. remíza by bola dobrá .. aj keď radšej výhra SS ako AS

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ora e per sempre Internazionale

Reagovat
olis

Federico Chiesa podepsal novou smlouvu s Fiorentinou a italskému klubu se zavázal do června 2022. O mladého křídelníka je přitom zájem, o jeho služby stojí Juventus, Neapol, Inter Milán nebo PSG. (football-italia.net) nieeeee

Reagovat
Airus

ať ještě roste, Fiore je na to dobrej klub

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Dnešek bude hodně náročnej, Lazio hraje skvěle, takže i remíza by byla dobrej výsledek. Bude nám chybět Ninja, ale uvidíme. Doufám ve tři body a hlavně ve skvělý utkání!

Jdu si pustit Felliniho Řím jako zákusek...

Daje

Reagovat
Inter Eterno Amore

mohlo by to byť epické derby

Reagovat
Largo

Pokud bude mít Džeko den a nastoupí Ciro, tak ano.

Reagovat
Pipo123

Já si vravím to isté, že bod bud fajn. Možno je to po 1x za posledné roky kedy ideme do derby v pozícii klubu čo hraje lepší futbal, no na druhej strane tá vaša defenzíva pracuje výborne, snad to nebude nuda.

Reagovat
Largo

Taky doufám, hlavně ať se diváci nenudí (včetně mě)

Reagovat
smazaný uživatel

Radja je na supiske. Lazio je favorit, to je dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Roma, merda prasive lazio . Dufam, ze ked pridem, vysledok bude pozitivny

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA ROMA ! ..proti mrdkam z Lazia sa pocita iba vitazstvo...pilsner sa chladi,dres opraty a vecer pijem tak ci tak,verim ze na vyhru !...DAJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
Lech

Zadny mrdky, zadny merdy. Souper s velkym S, momentalni favorit. Koukam podnapilej a na navsteve kde kazdy naschval bude fandit esesakum, snad vsechny potrolim

Reagovat
Largo

Konečně normální Říman, kterej u slova Lazio vidí kvalifitního favorita a ne možnost blít.

Reagovat
lucius6

Reagovat
smazaný uživatel

"Koukam podnapilej"...to hovori za vsetko a ospravedlnuje ta to

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Ja na ne jako nadavam, ale bez nich by byla mega nuda. Jsou obecne horsi nez my, AS>SS a tak proste proc jim nadavat no. Maji svoji cestu ktera je mi sympaticka a respekt proste musi byt si myslim

Reagovat
Lech

Dik bro, no normalni urcite nejsem, normalne jsem pred nima mel respekt a nadavky nad kvalitnim souperem ktery relane muze dat i 3-0 bx nebyly na miste.. Ja Lazio vseobecne nemam rad, no posledni dobou se mi ten jejich styl jaksi libi, tzn lazialsky trener, hraci za levno koupeni kterym se dala sance neco predvest a ne vubec marne a taak no. Je to sice rival, ale bez nich by to taky nebylo ono, vzdyt jen takova vyhra nad Laziem je pro AS psychicka vzpruha na dalsi ctvrt rok minimalne

Reagovat
mato Kreator

dobre Lazio hned gol

Reagovat
mato Kreator

ofside skoda

Reagovat
FuckT

Konecne je repre pauza prec... S tym, ze aj Slovaci a aj Taliani vypadi to bolo este horsie ako inokedy... Olis, dnes nam to dava nejaka televizia? Som v praci a mame tu tv, nieco co ja doma nepodporujem uz dlhe roky.

Reagovat
olis

Sport 2

Reagovat
FuckT

Nice, dnes si to vychutnam, snad mi nasi chlapci dopraju viac ako len dobry obraz a cesky komentar.

Reagovat
Largo

Na Radjovi je hrozně vidět chuť, ale zároveň že fyzicky nehraje naplno...

Reagovat
Largo

Čekal jsem pískot zvlášť na Kolarova, ale ta atmosféra tam je úchvatná!

Reagovat
Alberto Aquilani

Hrozné výkony z oboch strán

Reagovat
stas87

Ten Parolo je postihnuty? Strasny kopac...a kazdeho v suboji chyta za krk alebo sa ho snazi udriet. Kde ho vobec Lazio vyhrabalo? Hrozny antifutbalista. Aspon teda dnes, inak ho nesledujem.

Reagovat
Largo

Tuším že v Ceseně

Reagovat
El-Pistolero-68

V Parme, ne? Hral tak myslim i s Palettou a taky jsme ho chteli jednu dobu.

Reagovat
Largo

Hodně se mi líbí Džeko, Radja a Perotti, ale jinak je to hodně slabý. Neviděl jsem třeba El Shaarawyho, Strootman mi pije krev.

U soupeře nehraje špatně Bastos s de Vrijem, nejlepší je podle mě Immobile a Lucas.

Nepochopím, jak může mít někdo jako Parolo místo v základu repre....

Reagovat
Pipo123

Bastos vyzeral skvele, ale v druhom polčase sa podpísal pod oba goly, pritom hral dobre..

Reagovat
smazaný uživatel

lacio hra priposrane a my nemame sance...gol dnes bude klucovy...FORZA!

Reagovat
10

Kvalitou, nasazením i divákama mi tohle derby poslední dobou přijde až jako derby č. 4 v Itálii...slabota

Reagovat
Largo

Diváci naopak vůbec nejsou špatný

Reagovat
10

slyšet jsou až od prvního gólu

Reagovat
Largo

Ale houby, slyšet jsou od první minuty, navíc parádní choreo, celkově atmosféra parádní.

Reagovat
Pipo123

Je to tak, ta kvalita uz nie je taka, no stale je to najviac vyhrotené derby v Serii A, ta nenávisť je obrovska, no kvalita tam chyba. Mozno len nostalgicky spominam na suboje AS a slúžia v časoch kedy bojovali o Scudeto

Reagovat
Alberto Aquilani

Kolaaaa ty lazialsky pes

Reagovat
10

teď jsem na ty betonáře zvědavej

Reagovat
M11

To netrvalo dlouho

Reagovat
10

dneska se nedostavili...proti nám to pro ně zase bude zápas roku

Reagovat
M11

Uz se setri na jaro

Reagovat
mato Kreator

2-0 ach

Reagovat
smazaný uživatel

ale ale aleeeeeeeee OLEE EOLEEE

Reagovat
Largo

No to je krááááása!

Reagovat
smazaný uživatel

nanananananananaan ROMAAAAAA

Reagovat
Pipo123

Hrame hrozne, vobec Ziadne napádanie nic.

Reagovat
Largo

Ale první půle nebyla špatná...

Reagovat
smazaný uživatel

ROMA ROMA ROMAAAAAAAAA OLE OLE OLEEEEEEEE

Reagovat
M11

Kdyz vidim vykony nekterych reprezentantu..tak se ani clovek nemuze divit jak to dopadlo

Reagovat
10

nejhorší na hřišti...

Reagovat
10

tohle by neudělal ani Mexes

Reagovat
M11

Ale dusoval se pekne

Reagovat
cresposuper

Manolas

Reagovat
Largo

To zas budou nervy

Reagovat
smazaný uživatel

asi sa poserem

Reagovat
lucius6

Penalta tozřejmě byla, ale stejně se mi tahle technologie nelíbí, to už je opravdu moc hokejové.

Reagovat
cresposuper

Ked sa s tym rozhodcovia naucia pracovat, tak to bude velmi pozitivna zmena.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

dal som si uz domace...piskajjj koniec

Reagovat
smazaný uživatel

anooo anooooooooooo DAJEEEEEEEEEEEEEEEE idem sa ozrat oleeeeeee

Reagovat
FuckT

Reagovat
Largo

Reagovat
Biozdenda

Parádní derby della capitale

Reagovat
Pipo123

Slabe slabe, AS hralo dobre no my slabota, ako keby to odložené kolo a reprecpauza nas pribrzdili, prislo mi to take bez zivota.

Reagovat
smazaný uživatel

kokoti oslavy ste co nenechali

Reagovat
Lech

ROMAAAA

Reagovat
Largo

to byly nervy Ale parádní konec, skvělej druhej poločas.

Reagovat
olis

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne

MILAN (3-5-2): Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Borini, Kessie, Locatelli, Montolivo, Bonaventura; Suso, Kalinic

dnes v novych dresoch https://www.facebook.com/SSCNapoli/posts/1757254380974795

Forza Napoli!

Reagovat
mato Kreator

OT zacala 3 sezona gomorrah pozeras?

Reagovat
olis

viem ze zacala ale este mi nepodarilo najst ze by sa to dalo niekde pozriet aj eng titulkami, vies o niecom?

Reagovat
mato Kreator

eng titulky som ani ja nenasiel dufam coskoro budu ked vonku su 2 epizody

Reagovat
Largo

Kasli na Gamorru, je nova serie Peaky Blinders

Reagovat
mato Kreator

pozrem isto ale az ked budu vsetky epizody

Reagovat
smazaný uživatel

AC hraje veľké H....o, žiadne zlepšenie v hre buď na to nemajú hráči alebo tréner je len otázkou času kedy Neapol skóruje.

Reagovat
panca

To je děs. Neapol je úplně jinde

Reagovat
olis

Lorenzooooooooooooooo

Reagovat
10

to vypadalo regulérně...

Reagovat
10

nevím, v týhle situaci to posuzovat VARem, když pomezní mával, Donnarumma mohl přestat hrát

Reagovat
10

aha, tak mával až po gólu, beru zpět

Reagovat
mastakillah

Reagovat
mastakillah

Taky, že to regulérní bylo

Reagovat
10

Reagovat
Alberto Aquilani

Zas Nesta ty vole... vždy ked na nich kukám (a že celkom pravidelne) ide cez jeho nejakú chybu/zlé postavenie etc. gól

Reagovat
10

vidím tam Nestu 2x...a to jsem měl 1 skleničku vína

Reagovat
mojmira

A je hotovo, nevěřím že téhle Neapoli dáme gól

Reagovat
smazaný uživatel

AC úplne bez nápadu , hrajú odovzdane len z povinnosti, momentálne Montella nevie dostať z AC nič a je nutná zmena trénera.

Reagovat
smazaný uživatel

Som fanda ACM ale musím napísať,že to video je neskutočne dobrá vec aj pre futbal. Samozrejme, že pre každý šport to bolo iba pozitívna vec, ale pri futbale dokážu niektorí neustále presviedčať ,že video je blbosť.

Nuž nie, nemáte pravdu. Video potláča všetko zlé , čo je vo futbale ako hre. Len treba tomu nechať co najväčší priestor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Video je super, horsi je to s lidma kteri to spornou situaci stejne posoudi podle sebe a obcas nejen podle me spatne.

Reagovat
FuckT

Ten VAR je podla mna super, bola by skoda takeho pekneho a uplne jasneho golu, navyse sa to stale casom zrychluje a zdokonaluje.

Reagovat
10

kdyby to pomezní mávnul hned, tak by to podle mě nemohl uznat ani s VAR...zrovna na tyhle případy mi to přijde docela prolematický

Reagovat
FuckT

Ale presne preto to mavaju az po akcii, ci nie? Podla mna ked sa kazdy rozhodca zaskoli tak, aby offside maval az po akcii(co sa podla vsetkeho uz stalo) tak to bude okay, ale mozno mi unika nejaky faktor.

Reagovat
10

v takových případech, kdy to je pár vteřin a ten hráč sám zakončuje, to asi takhle jde...ale když to předchází nějaký složitější akci? asi je to o zvyk, ale přijde mi, že tam je dost nejasných variant situací

Reagovat
smazaný uživatel

On proto nemaval hneď, najpv nechal dohrať situáciu a až potom mával, aby nepoškodil Neapol. Samozrejme, keby mával hneď a ofsajd nebol, tak by sa situácia nedohrala a vtedy by poškodil tím Neapola.

Len nechápem načo mávajú obrancovia ako o dušu, keď aj tak to v konečnom dôsledku posúdi video. Je to absolútne zbytočné sa snažiť ovplyvniť rozhodcu... sú to zlozvyky ,ktoré o pár rokov zmiznú z futbalu. Ďalšie pozitívum.

Reagovat
FuckT

Ti hraci to uz maju hlboko zakorenene v kazdej jednej bunke, az tak moc, ze obcas sa nam moze zdat, ze po tom ihrisku naozaj behaju jednobunkovci... Ono je to fakt dost primitivne, ked je kazdemu asi hadam jasne, ze na videu to rozhodca uvidi z kazdej strany a ziadne hviezdne nareky na tom nic zmenit nemozu. Snad to bude ako hovoris a do par rokov sa to vdaka VARu vytrati z futbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dúfam, že zmizne hlavne simulovanie. Pretože to teatrálne padanie, prípadne nekonečné simulovanie zranenia a podobne je fakt nechutné vo futbale. Napríklad pred chvíľou. Chalan sa drží za krk ako keby ho podrezal protihráč a pritom dostane kopačkou do hrudníka. Takých momentov je vo futbale strašne veľa. Jednoducho hnus.

Reagovat
FuckT

100% suhlas, ale tomu uz asi nepomoze ani VAR...

Reagovat
FuckT

Ani tato tycka nebola offside, keby to bol gol tak bez VARU by sme prisli o dva goly v jednom zapase... A potom kritizuj VAR...

Reagovat
mojmira

Tak dopíči ať to zvedne hned, nebo to nechá dole a rozhodne VAR, ale todle je k hovnu

Reagovat
smazaný uživatel

Proč , tie situácie sú úplne hraničné. Keby mával a nebol ,tak je VAR úplne zbytočný. Situácie sa musia dohrávať aby to malo zmysel. Samozrejme, ak je rozhodca presvedčený ofsajde, tak máva hneď. Lepšie takto, ako tri krát zásadne zle rozhodnúť v zápase.

Reagovat
olis

zatial hrame super, len skoda ze sme nepridali este jeden gol pretoze my velmi lahko vieme inkasovat, no verim ze to dotiahneme do uspesneho konca, Rui ma dnes sebavedomie uplne inde ako minuly zapas

Forza Napoli!

Reagovat
travis joe

Suso zraněný..hm.. Sestup je zase o něco reálnější

Reagovat
stas87

Sledoval som trosku pozornejsie toho Kessieho...a na to, aky mal jeho prestup ohlas, tak zatial celkom sklamanie. Dost stupidne fauoval Hamsika a este si sam ublizil. A to len preto, ze vyklusaval smerom dozadu a uz nemal sancu Mareka dobehnut a ist s nim do suboja.

Reagovat
GEGE

od té doby co jsem s něho udělal nuovo Seedorfa tak je úplně v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík mu pekne odplacal. Zaujímavé, že teraz rozhodca Var nepoužil ako napr. v prípade Bonucciho...

Reagovat
ED91

Hurá.. . Idem pre pukance

Reagovat
mastakillah

Mertens

Reagovat
smazaný uživatel

Nie len Kessie ale aj Biglia,Kalinic vlastne skoro všetky posily neukázali nič a vlastne nevysrelit medzi tyče 60 min. je hanbou AC.

Reagovat
10

AC v ofenzivě naprosto nedůstojný...

Reagovat
panca

Ty se divis? Borini, kalinic atd

Reagovat
10

Borini mi tuhle sezonu s přehledem přijde jako jeden z vašich 2-3 nejlepších hráčů

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Co to Benevento? Prohraje zitra?

Reagovat
mato Kreator

chces podat uspory na ucte ked sa pytas?

Reagovat
mastakillah

Tím co hrajeme druhej poločas si říkáme o vyrovnání ...ještě, že dal Piotr ten druhej gol

Reagovat
Alberto Aquilani

Tí dvaja Nestovci sú už fakt pridrbaní? Oni tam mávajú offside ty vole

Reagovat
10

ty se hledali...těším se na ně v čtyřčlenný obraně pod novým trenérem

Reagovat
panca

Co tady blbnete s tím nestou?

Reagovat
10

Leo komik sezony zatím

Reagovat
panca

Co to tam bonucci dělal? Ta přihrávka šla vidět asi 5 sekund dopředu, on raději zastaví a zvedne ruku

Reagovat
smazaný uživatel

Ako neočakával som že AC bude tuto sezónu hrať o majstra, aspoň 4 miesto ale že bude AC hrať tak zle to nečakal asi nikto. Ktovie čo na to partia z Číny?

Reagovat
10
Reagovat
Vtáky cez tepláky

No zaujímavé čítanie, len jednej veci nerozumiem, prečo?

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ešte budeme spomínať na Silvia ..

Reagovat
mastakillah

Koulibaly dneska neprohrál jedinej souboj

Reagovat
10

v Itálii dominuje, v Evropě je pravidelně za sněhuláka...

Reagovat
mastakillah

To je bohužel pravda

Reagovat
smazaný uživatel

wau, krása.

Reagovat
10

NESTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
smazaný uživatel

No prvá strela medzi tyče a gól možno prídu v AC na to že treba aj sem tam vystreliť.

Reagovat
GEGE

skurveny laziale

Reagovat
El-Pistolero-68

?

Reagovat
10

Pipo

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Mrvinho

Biglia

Reagovat
FuckT

Zbytocne zdramatizovane, ale vyhra sa ceni, tak snad to takto pojde aj nadalej.

Reagovat
Largo

Gege ho znicil...

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Airus

Cejtím v kostech remízu, ale snad se pletu

Reagovat
Artaxerxes

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle by se mi to dneska líbilo: Viv-Béza,Kanibal,Maranello,Striňa-Dan,Torro,Karolko-Gastonek-Fabiooo,Duvanek.

DAI RAGAZZI!!! SIAMO PROTNI ALLA MORTE!!!!FORZA LA SAMPODIRA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

#SAMPDORIAAA!!!

Reagovat
10

Viviano; Bereszynski, Silverste, Ferrari, Strinic; Barreto, Torreira, Preat; Ramirez, Zapata, Quagliarella.

Szczesny; Lichtsteiner, Rugani, Chiellini, Asamoah; Pjanic, Khedira; Cuadrado, Bernardeschi, Mandzukic; Higuain

Berna na pozici Paulita, na to jsem se těšil dlouho

Reagovat
M11

snad se ukaze.. potreboval by to

Reagovat
mato Kreator

Szczesny – Asamoah, Chiellini, Rugani, Lichtsteiner – Pjanic, Khedira – Mandžukič, Bernardeschi, Cuadrado – Higuaín

Berna zaklad konecne

Reagovat
smazaný uživatel

Palec hore za Bernu na téhle pozici.verim v plynulejsi přechod do útoku.

Reagovat
M11

Nase lavicka ma docela silu

Reagovat
mato Kreator

pipta

Reagovat
M11

Pjanic dve sebevrazedne ala hernanes

Reagovat
Furia Ceca

Po 20 minutách můžeme konstatovat, že hrajeme hroznou píču... Ostatně: jak je již u nás třetím měsícem zvykem.

Reagovat
mato Kreator

kukurica ten ide svoje,,

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo nedá Pjanica na AM, a matuidiho resp. marchisia na DM. A Bernardeschiho miesto cuadrada, žiadne zmeny ani posun. Stále tá istá hra dookola, čo robia vlastne na tých tréningoch, lebo je to katastrofa.

Reagovat
10

Nepřijde mi, že bysme hráli na tomhle těžkým hřišti proti kvalitnímu soupeři ve formě, nějak špatně, spíš naopak...Doria za 40 minut neměla šanci, chce to takhle trpělivě čekat na šance a hlavně je proměňovat, už jsme měli vést

Reagovat
Furia Ceca

No ale my jsme taky neměli vyloženou šanci... Jenom náznaky. Máme vůbec nějakou střelu na bránu za 40 minut?

Reagovat
10

Higuain měl gólovku, Cuadrado byl sám před brankářem

Reagovat
Furia Ceca

Kdy měl Higuaín gólovku? Cuadrado sám před brankářem byl, ale tím zazděním nás o tu vyloženou šanci sám připravil.

Reagovat
10

na začátku zápasu po přihrávce Bernardeschiho

Reagovat
Furia Ceca

Aha, já prvních 7 minut neviděl.

Reagovat
M11

Nebyl to spatny polocas.. domaci nic.. my dve velke sance.. Berna ma budoucnost.. jen Pjanic s Khedirou se mi dnes nelibi

Reagovat
10

Pjanić strašný ztráty koncentrace, Khedira se nedostává moc do hry, ta převaha ve středu pole je u Dorie cítit...Berna začal super, pak se postupně vytrácel, často si pak překážel s Cuadradem

Reagovat
Furia Ceca

Hlavně všichni hráči Dorie od Berny odlítavaj jak v posledním tažení. Mám obavy, že pro něj chtějí vykoledovat druhou žlutou.

Reagovat
M11

To se stava casto i Paulitovi.. Berna ma hlavu nahore a oci otevrene.. to se mi libi.. snazi se rychle hledat moznosti.. je to zajimava alternativa misto Paulita

Reagovat
10

líbí se mi, přijde mi takovej odolnější než ve Viole

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza pro nás zatím dobrá,měli jsme štěstí a ještě dostáváme nakopáno Pjanič dost kazí,tam by mohla být šance.Trošku na něj zadupat,trošku podebrat Lichsteinera... Trochu "rozhejbat" i stadion.

Reagovat
smazaný uživatel

Libi se mi to neni to zle, hru uplne kontrolujeme, musime hrat nadale trpelive, ty mezery se budou postupem casu otvirat.Ani jeden hrac nehraje zle.Libi se me obrana, libi se me Pjanic,Berna,Higuain.Hlavne neudelat blbost, ale na mici je to super, skoda dvou sanci Pipita a Cuadrado, ale jdeme dal.

Reagovat
cink

Jojo

Reagovat
10

jinak teda včera všechny hraniční situace pomezní nechával dohrát, aby se případně mohlo rozhodnout VARem, dneska tam byl Higuain i Cuadrado v dost těsných ofsajdech a utnuli to hned...tohle musí nějak sjednotit, jinak v tom bude akorát bordel

Reagovat
M11

Zdalo se mi ze higuaina nechal dohrat.. ale mozna se pletu

Reagovat
10

Pomézní mával hned, takže by to stejně nemohli uznat podle mě, protože na to reagovali stopeři i brankář, včera ty situace mávnul až po zakončení

Reagovat
M11

Tohle musi jak rikas sjednotit.. dokud nepiskne hlavni rozhodci ma hra pokracovat

Reagovat
smazaný uživatel

byt to naopak, uz to smrdi korupci.Nechapu, totozne veci, Pipita na hrane, dohrat to nenecha, vcera v Neapoli to nechal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste, ze jsem nasrot, jinak by me ten fotbal ani nebavil

Reagovat
smazaný uživatel

Golmam vyholena hlava, ale pejzy ma. Styl lvl 1000

Reagovat
smazaný uživatel

A udrzet! Napoli for the title

Reagovat
M11

Tak tomu rikam gol z hovna

Reagovat
10

Tohle jsem přesně čekal...

Reagovat
smazaný uživatel

DUVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Díky Berna!

Reagovat
mastakillah

Duván

Reagovat
10

Co tam dělal Kwadwo? Stephan taky mohl jít Zapatovi aspoň do těla kua...

Reagovat
smazaný uživatel

Spis proc tam nesel golman? Padalo to dlouho docela, ne?

Reagovat
10

jo, teď jak jsem to viděl znovu, tak tam měl jít, letělo to hodinu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Ty jeho picicinky.. berna tam hodi taky takovou svicku a lichtak se snad ani nezucastnil

Reagovat
10

...sešlo se tam asi 5 tragicky špatných řešení

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
M11

Tak ted nas Vojta zachranil

Reagovat
10

napravil to zaváhání u gólu...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to začíná mít konečně grády

Reagovat
Alberto Aquilani

Bernardechi za tých 40 mega toho po prestupe spravil zhruba toľko, čo Schick.

Reagovat
Furia Ceca

Trefnost přirovnání vždycky byla tvoje silná stránka

Reagovat
10

you wish

Reagovat
Alberto Aquilani

jakože né?

Reagovat
10

to myslíš vážně? Schick odehrál 15 minut voe Berna má 2+2, herně se zvedá, dostává se do toho systému a postupně hraje čím dál víc...o tom se Schickovi na tribuně/v posilovně/u doktora ani nezdá

Reagovat
Alberto Aquilani

"Bereš to moc vážne" cit.

Reagovat
Gimme

Reagovat
Furia Ceca

Sakra, my z těch závarů fakt nic nevytěžíme dneska snad

Reagovat
M11

Dela si prdel pipita ?

Reagovat
Alberto Aquilani

ty kks, to by aj dvojica Doumbia - Iturbe dala

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry fans juve, ale prijde mi, ze je proste cas nekoho jineho. A tohle to dokazuje. Hezky gol

Reagovat
Alberto Aquilani

Pekne Doria, snád ale v dohrávke takto proti nám hrať nebudú

Reagovat
Melchior

Reagovat
M11

Pjanic s khedirou tam jen chodi.. to ma allegri za to

Reagovat
smazaný uživatel

Allegri postrádá jakoukoliv sebereflexi. Po sezóně končí.

Reagovat
lnterista

Interista

Reagovat
olis

Ferrero je najlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Bestovka :D

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, Ferrero Rocher dneska bude kalit do noci, ten nezaspi :D

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu inteligentní nechat střílet Torreiru zpoza vápna. To s končí z 9 pokusů 10 v bráně.

Reagovat
smazaný uživatel

*z 10 pokusů 9 v bráně

Reagovat
smazaný uživatel

Nedáš-dostaneš

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria je pro ty tradiční bašty doma spolu s Genovou asi nejhorsi souper. Na tech stadionech to je malokdy v pohode

Reagovat
10

poslední roky spíš Bergamo než Janov

Reagovat
smazaný uživatel

Bergamo taky, no

Reagovat
M11

Jejda

Reagovat
10

na Marassi asi barví trávu, podle těch zelených fleků na dresech

Reagovat
KingMaster13

Sampa letos fakt překvapuje, snad jí to vydrží, sympatický tým

Reagovat
Furia Ceca

Kurva, Sami se úplně posral, ne?!

Reagovat
alcantara

Khedira nadherne

Reagovat
10

já si říkal, že hrajeme překvapivě dobře ten první poločas...čas na změny, Allegri

Reagovat
M11

Tj teda.. tak se sesypat po jedne brance

Reagovat
10

ne že by tomu ty zápasy před pauzou nenasvědčovaly...před Barcelonou a Neapolí dobrý načasování formy

Reagovat
M11

Aby nakonec Max prezil vanoce

Reagovat
10

oba Carlové čekají (Tavecchio a Ancelotti)

Reagovat
M11

Reagovat
stuff

Jedna cervena by tomu este svedcala

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Gimme

Nastoupila záloha Juve do 2. poločasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Furt čekám,kdy se probudim a ono nic

Ferrero je pán.

Reagovat
10

bez jednoho týdne přesně před rokem Juve dostalo na tomhle stadionu trojku v prvním poločase, tentokrát v druhým...náhoda? nemy..................

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna

Reagovat
M11

PIPITAAAAAAAA !!!

Reagovat
KingMaster13

V Janově holt Juventusu pšenka nekvete

Reagovat
10

Paulito by na ty penalty chodit měl, pokud se nechce dál potácet v těhlech sračkách, kdy se schovává i při standardkách...

Reagovat
M11

DYBALAAAA !!!

Reagovat
Melchior

bože, nechat si dát trojku a pak to v posledních pěti minutách dotahovat... kam jsme se to dopracovali

Reagovat
10

brzo začali, no...

Reagovat
KingMaster13

Benevento Někdo má po 13 kolech plný počet a někdo nemá ani bod

Reagovat
smazaný uživatel

až je mi jich trochu líto...takhle to dostat v poslední minutě..Na druhou stranu, jim asi ani ten bod nepomůže

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
10

nedávno vyrovnali v 94. minutě, aby pak v 95. znovu dostali na 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

to musí fakt na tu psychiku bejt hrozný...Jako sázkař na ně (proti nim resp.) sázim docela rád, ikdyž nedávno mě dost vyděsili s Juve, navíc u nich

Reagovat
10

přesně jsem v 90. minutě věděl, že to ještě poserou divím se, že tam ještě nebyla žádná sebevražda, tohle už je krutý...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
M11

to uz delaji snad schvalne

Reagovat
stuff

Aspon to preziva

Reagovat
smazaný uživatel

doria skvele do ligy majstrov tak tragicky juventus som dlho nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Benevento oni ten bod snad ani neziskaju

Reagovat
KingMaster13

Tak teoreticky i tohle je zápis do historie

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Sampa, este vecer nech holohlavy pusti perie doma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

nevite jak hral juventus nefunguje mi teletext

Reagovat
cresposuper

Santon v zaklade Dalbert musi byt inak mimo

Reagovat
Nuno čomes

Klasika. Spall nebude riskovat tak tam dá raději Itala, který mu aspsoň rozumí a nevadí, že už je dva roky mimo

Reagovat
cresposuper

Btw tie listky na Udine uz sa predavaju

Reagovat
Nuno čomes

http://www.inter.it/en/biglietteria

Já tam mám pořád Prossimamente (coming soon)

Kde koukáš ty?

Reagovat
cresposuper

Sory, mas pravdu. Ale to Prossimamente mi ukazalo az ked som sa prihlasil, inac tam je napisane BUY.

Reagovat
Nuno čomes

No taky tomu moc nerozumím

Reagovat
Nuno čomes

Tak jsem psal přímo na Inter, na Udine začíná start prodeje 24. 11. Celkem hodně to zvažuju, letenky z ostravy za 900 momentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

INTER: 1 Handanovic, 33 D'Ambrosio, 37 Skriniar, 25 Miranda, 21 Santon; 11 Vecino, 5 Gagliardini; 87 Candreva, 20 B. Valero, 44 Perisic; 9 Icardi.

Substitutes: 27 Padelli, 46 Berni, 7 Cancelo, 10 Joao Mario, 13 Ranocchia, 17 Karamoh, 23 Eder, 29 Dalbert, 55 Nagatomo, 77 Brozovic, 99 Pinamonti.

Coach: Luciano Spalletti

ATALANTA: 1 Berisha; 3 Toloi, 6 Palomino, 5 Masiello; 33 Hateboer, 15 Cristante, 4 De Roon, 21 Castagne; 72 Ilicic, 27 Kurtic, 10 Gomez.

Substitutes: 91 Gollini, 31 Rossi, 7 Orsolini, 8 Gosens, 9 Cornelius, 20 Vido, 23 Melegoni, 28 Mancini, 29 Petagna, 32 Haas, 88 Schmidt, 95 Bastoni.

Coach: Gian Piero Gasperini

Reagovat
smazaný uživatel

No jsem zvědavý jak moc si zahraje ten Karamoh. Proti Janovu nevypadal vůbec špatně, škoda že nedostává prostor v zápasech, kdy je Candreva na facku.

Reagovat
Nuno čomes

Karamoh taky mrzí, možná je to na škodu, ale zatím to Spallovi vychází. Spíš nechápu proč se teda přiváděl Dalbert, jestli je teda před ním Japonec a Santon. Vpravo pak Danilo a cancelo.

Reagovat
cresposuper

Tak zrovna v poslednej dobe Candreva moc na facku nebol. Ale rad by som ho videl tiez

Reagovat
Inter Eterno Amore

Marco Icardi

Reagovat
10

tenhle komentátor je marnost sama, on neřekne jediný jméno hráče nebo klubu správně, za všechno mluví "Sesena"...a to jeho klikání myší

Reagovat
lnterista

jj ale ja jsem rad ze to vidim v HD a nemusim nic hledat na netu

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
vilp

Reagovat
Nuno čomes

ja mam super streamy na netu a tu minutku a pul zpoždění zkousnu...

Reagovat
Vtáky cez tepláky

pošli pls dáky link, linkov nikdy nie je dosť.. vďaka.

Reagovat
Nuno čomes

http://www.sport247.live/en/main

Tady vždy HD kvalita.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
Inter Eterno Amore

ale už potom vravel správne to meno, len na začiatku asi bol v zhone tak sa pomýlil

Reagovat
smazaný uživatel

Inter dnes nevyhra

Reagovat
smazaný uživatel

icardi nic nehra ,nevidite ho a zrazu sam na branu

Reagovat
smazaný uživatel

na Inter su tie navstevy paradne,to sa musi nechat

Reagovat
Panděvova ofina

Bohužel chytře nevlastníme stadion, takže velký procento z výdělku jde "městu".

Reagovat
smazaný uživatel

gasperini spravil s Atalantou kus velkej roboty....ziadny posrat beton ,ale snazia sa hrat futbal...velmi sympaticky tim

Reagovat
10

akorát dneska trošku zapomněl postavit útočníka

Reagovat
smazaný uživatel

Alegri dnes obrancu

Reagovat
cresposuper

Palomino je dobre mimo s tymi objatiami, uz by mu to mohol zapiskat..

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
bayern987

To je Höwedes ještě zraněný nebo proč ještě nedostal šanci?

Reagovat
cresposuper

Mario/Brozo za Gagliardiniho a vyhrame to.

FORZA INTER!

Reagovat
Panděvova ofina

Marcooooooooooo

Reagovat
10

stačilo bránit jednoho hráče...toho hráče, kterýho tam nechali úplně samotnýho

Reagovat
Dejwa

Super práce Mauro.. konečně gol

Reagovat
Nuno čomes

ICARDI!!

Reagovat
Panděvova ofina

ááá Diego Petagna

Reagovat
Panděvova ofina

ááá Diego Petagna

Reagovat
Deki

já prostě vím, proč si to na Sport1 nepouštět. "Santon teď krásně z první, ale nepřesně. Takže to tak krásné nebylo, tím pádem..."

Reagovat
smazaný uživatel

Král

Reagovat
cink

Zůstane navždy a bude větší legenda než zanetti

Reagovat
Artaxerxes

To už snad nemůže ani dát v tudle chvíli

Reagovat
cink

Podle mě jo

Reagovat
Deki

mauritoooooooooo <3

Reagovat
10

Palomino je strašnej komik...takový dárečky

Reagovat
Nuno čomes

Mauro Marco ICARDIIII !!!!

Reagovat
Nuno čomes

Rád bych tam viděl na ty zbylé minuty nějaké mladé.

Reagovat
Artaxerxes

Mi přijde, že ty střídání máme jasně daný, snad i na minuty

Reagovat
Nuno čomes

Přímo no. Když budou všichni ok, tak na lavici je do hry Brozo, Joao a Eder. Pinamonti, Karamoh a Cancelo to budou sbírat fakt po minutkách. A dalbert kdo ví kdy.

Reagovat
Panděvova ofina

Přesně. Raději bych viděl běhat Karamoha, než odevzdanou ťukačku obránců s Handanovičem.

Reagovat
Nuno čomes

To bude tím, že nás Karamoh za těch pár minut tak nahlodal :)

Reagovat
Nuno čomes

Santon je dneska celkem jistej ne?

Reagovat
smazaný uživatel

uvod mal nejake zmatky, ale myslim, ze po tak dlhej dobe slusny zapas. Spallettiho reinkarnacia hracov pokracuje :)

Reagovat
Nuno čomes

Zajímavé:)

Reagovat
olis

https://www.facebook.com/SSCNapoli/videos/1759177730782460/ ten Sarri je carovny jak tam chodi s tou cigaretou

Reagovat
lnterista

to by me pekne sralo

Reagovat
FuckT

Preco?

Reagovat
lnterista

Kdyz jsem ve vykonu a citim kour je hnus...to bych mu tipnul

Reagovat
Nuno čomes

On hlavně dopálil cígo a za 2 sekundy pálil další

Reagovat
FuckT

Presne to som aj ja spozoroval a presne na tom som sa smial, ze vidim ako dofajcuje cigu a za 2 sekundy zaber a zas fajci celu. Asi este stale dobiehal tych 90 minut proti AC co si nemohol zapalit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele