Primera División - souhrn 7. kola

05.10.2012, 23:25, aktualizováno 07.10.2012, 23:29
Komentáře a souhrny
Clásico vítěze nepoznalo. Po dvou brankách Messiho a Ronalda Barcelona ztratila první body, přesto vede ligu, Real je pátý. Na Katalánce se bodově dotáhnulo Atlético, které zdolalo Málagu. Valencijské derby ovládlo Levante, doma vyhrálo 1:0, stejně dopadlo i baskické derby mezi Athletikem a Osasunou. Granada překvapivě vyloupila Mallorku, podruhé v řadě prohrála Sevilla, tentokráte nevydolovala ani bod na půdě Celty. Sobotu otevřela výhra Raya nad Deportivem, Getafe si veze body ze Zaragozy, Espanyol remizoval ve Valladolidu a Betis získal tři body v utkání s Realem Sociedad.

Atlético Madrid - Málaga CF 2:1

07.10.2012 21:30

Góly: 6. Falcao, 90. Weligton (vl.) - 36. Roque Santa Cruz

Neuvěřitelný Falcao znovu řádil, tentokrát to odnesla v jednom ze šlágrů kola Málaga. Kolumbijský tygr nejprve v šesté minutě otevřel skóre zápasu, a když Santa Cruz srovnal krok, postaral se Falcao v samotném závěru i po rozhodující trefu, když donutil k vlastnímu gólu Weligtonu. Atlético se po další výhře dotáhlo bodově na Barcelonu a je dělené první!

Kolumbijec o sobě dal poprvé výrazně vědět už ve čtvrté minutě, kdy se neohroženě probíjel do šance, jenže byl ve vápně sražen a přestože píšťalka sudího nakonec zůstala němá, v tomto případě se o penaltě rozhodně dalo minimálně uvažovat. Uběhly pak jen další dvě minuty a Atlético už zásluhou Falcaa vedlo 1:0. Domácí kanonýr si počkal v šestnáctce na přesný centr Mirandy z levé strany, podle svých zvyklostí dopravil míč do sítě a zaznamenal tak už svou osmou trefu v sedmém ligovém utkání.

V sedmadvacáté minutě to mohlo být o dvě branky, když Emre skvělým pasem vyslal do samostatného úniku Adriána, ten následně obešel Caballera a do prázdné branky pohodlně zasunul, jenže až poté zjistil, že mu byl už o něco dříve odpískán ofsajd. Podobná situace se opakovala i po půlhodině hry, jen s těmi rozdíly, že tentokrát zakončoval Falcao a že v tomto případě se o ofsajd nejednalo, přestože se pomezní rozhodčí domníval o opaku.

Málaga o sobě dala poprvé výrazněji vědět ve třicáté čtvrté minutě, kdy Eliseu posunul balón do středu hřiště Camachovi, jeho bombu z dálky ovšem Courtois dokázal vyrazit. Uběhly jen další tři minuty a už bylo vyrovnáno, přestože domácí jasně ovládali hru. Z levé strany centroval Monreal, Roque Santa Cruz dostal v šestnáctce kousek volného prostoru a laxní přístup obrany Atlética využil na jedničku - hlavou překonal Courtoise. I tak se ale mohlo do kabin jít za příznivého stavu pro domácí, to by se však musel Falcao po skvělém centru Adriána dostat k zakončení před Weligtonem...

Situace jako přes kopírák přišla i v minutě pětapadesáté, tentokrát ale centroval Emre a před kolumbijským kanonýrem odvracel na poslední chvíli do bezpečí Gámez. Když už to vypadalo, že další gól nepadne a oba týmy se pomalu smiřovaly se ziskem jednoho bodu, udeřil El Tigre podruhé. Branku si sice nepřipsal, přesto dotíral na Weligtona tak těsně, že si hostující stoper srazil míč do vlastní sítě a Atlético tak znovu bere všechny tři body.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Madrid 2:2

07.10.2012 19:50

Góly: 31. Lionel Messi, 61. Lionel Messi - 23. Cristiano Ronaldo, 66. Cristiano Ronaldo

Tohle bylo Clásico, které všichni chceme vidět! Barcelona remizovala na Nou Campu s Realem 2:2, po dvou trefách zaznamenali oba nejlepší fotbalisté světa a co je hlavním, hrál se opravdu zajímavý fotbal! Těžko říci, kdo bude s bodem spokojenější, oba celky mohly strhnout výhru na svou stranu, po plichtě však zůstal rozestup mezi oběma týmy na osmi bodech ve prospěch domácích.

Velká pozornost byla upřena už na samotné oznámení sestav, a to především té domácí. Při absenci stoperů Piquého a Puyola bylo otázkou, kdo se postaví do středu obrany, a volba nakonec padla na Mascherana (už klasicky) a Adriana! Krajní bek či dokonce záložník si svou premiéru na tomto postu asi jen těžko mohl naplánovat lépe. Jinak jsme se žádného překvapení v zahajovacích jedenáctkách nedočkali...

Od úvodního hvizdu bylo jasně vidět, že oba týmy půjdou za třemi body, všechna opatrnost byla od počátku utlačena do pozadí a zajímavých momentů stále přibývalo. Real nepřijel bránit, nepůsobil rozhodně nijak ustrašeným dojmem a často dokonce na poměrně dlouhou pasáž hry kombinoval s míčem na kopačce, o to samé se pak pochopitelně snažila i Barcelona. Ta měla o něco více ze hry, i tak ale jako první nebezpečně pálil Di María, jenže nad branku. Ve třinácté minutě zahrozil opět Bílý balet, tentokrát Ronaldo hezky odcentroval a Karim Benzema zakončoval, ovšem k úspěchu mu scházelo několik metrů.

Dvacátá minuta přinesla první čistou gólovou příležitost utkání, a znovu jí měli hosté z Madridu. V tomto případě si na Özilův centr z pravé strany ideálně naskočil nikým nehlídaný Sergio Ramos, nakonec ale jen schoval svou tvář v dlaních, protože hlavou těsně minul klec Victora Valdése, který se po míči jen ohlédl. O tři minuty později už však Real vedl, to akci rozjel Di María, Benzema posunul balón doleva Ronaldovi a jeho tvrdá rána k přední tyči překvapila Valdése natolik, že Merengues vedli.

Real byl i nadále jasně nebezpečnější a za další dvě minuty mohl vést už o dvě branky, jenže Benzema trefil jen tyč a dorážející Di María jednak minul, druhak navíc těžil z ofsajdového postavení. Barca se vzpamatovala až po půlhodině hry, a to s výrazným přispěním Pepeho. Ten vyrobil obrovskou hrubku, když zasáhl Pedrův centr tak nešikovně, že nabídl jasný gól Lionelu Messimu a ten nezaváhal. Krátce před pauzou o sobě dal ještě věděl povedeným průnikem podél levé lajny Alba, Iniesta ale zakončit nedokázal.

Pořádné emoce vzplály na Nou Campu ve dvaapadesáté minutě, kdy se po levé straně prohnal až do vápna Iniesta, na kraji šestnáctky si pak hodil míč kolem Pepeho a upadl. Sporný moment rozhodčí Ferreiro vyřešil k nevoli domácích příznivců pokračováním ve hře... V šedesáté první minutě se Blaugranas poprvé v utkání dostali do vedení. Messi byl faulován nějakých pětadvacet metrů od branky Xabi Alonsem, nařízenou standardní situaci také sám rozehrál a naložil s ní dokonale - přes zeď zakroutil míč do šibenice a nedal Casillasovi šanci.

Jenže vedení domácím vydrželo jen pět minut, než podruhé zaúřadoval také Cristiano Ronaldo. Alespoň polovina vyrovnávací trefy však patří Özilovi, který nádhernou uličkou vyslal portugalského snajpra do vyložené šance, Ronaldo pak už jen poslal merunu podél Valdése a srovnal krok. Oba týmy si ve zbytku zápasu vypracovaly pár zajímavých náznaků šancí, opravdovou možnost strhnout vítěství na svou stranu však měli jen domácí. A přišla až v osmdesáté deváté minutě, jenže mladíka Montoyu připravilo od statutu hrdiny břevno.

Barcelona tak remizovala s Realem Madrid 2:2, udržela na největšího rivala osmibodový náskok a zůstala v čele tabulky. Bílý balet je po mizerném startu do sezony už pátý, obě největší hvězdy, Messi a Ronaldo, se navíc v tuto chvíli dělí o pozici nejlepšího střelce ligy.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - CA Osasuna 1:0

07.10.2012 18:00

Góly: 12. Aritz Aduriz

Brzký gól Aritze Adurize rozhodl o velmi cenném vítězství Athleticu nad Osasunou. Domácí se tak konečně odpoutali ze sestupových vod a nabrali potřebné sebevědomí do dalších zápasů.

Jedná se teprve o druhé vítězství klubu z Bilbaa v této sezoně, a nerodilo se lehce. Osasuna si svým výkonem hlasitě říkala o bodový zisk a jen s přispěním velké smůly (dvěma trefeným břevnům a jedné tyčce k tomu se ani jinak říkat nedá) nedokázala dosáhnout alespoň remízy. Athletic se ujal vedení již ve 12. minutě, kdy přihrávka De Marcose našla v pokutovém území Adurize, jenž přesně trefil pravý dolní kout branky. V průběhu druhé půle málem týž útočník vstřelil i branku druhou, tentokrát však jeho pokus po Susaetově rohu skončil vedle.

Hosté provedli drastickou změnu již po půlhodině hry, kdy José Luis Mendilibar neváhal provést rovnou dvojité střídání. Ze hřiště se pakovali Annan se Sisim a nahradili je Puňal s Lamahem. Rošáda soupiskou téměř okamžitě přinesla ovoce, neboť to byl právě Lamah, kdo poprvé orazítkoval konstrukci Iraizozovy brány. O dvě minuty se totéž břevno rozezvučelo podruhé, tentokrát po střele z přímého kopu, jeho autorem byl Lolo.

Osasuna nechávala na hřišti všechno i po nástupu do druhé půle, ale ani Joseba Llorente nedokázal Iraizoze prostřelit. Domácí však hrozili podobně nebezpečně a přímý kop z kopačky Timora se dokonce otřel o tyč. Navzdory závěrečnému tlaku hostí si Athletic vítězství sebrat nenechal a slaví důležitou výhru 1:0.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Granada CF 1:2

07.10.2012 16:00

Góly: 86. Tomer Hemed - 64. Youseff El Arabi (pen.), 76. Gabriel Torje

Ještě než přijde na řadu absolutní šlágr celé sezony španělské ligy, hrají se dnes zápasy, ve kterých účinkují týmy ze spodních pater tabulky. Tedy, ne snad že by to mělo v tuto chvíli platit o Mallorce, ta však podlehla doma Granadě 1:2 a dost možná tak začíná její pád tabulkou. Domácí prohrávali po gólech El Arabiho a Torjeho už 0:1, trefa Hemeda už přišla pozdě.

Od začátku bylo vidět, že se oba týmy budou chtít do maximální možné míry vyhnout porážce, a tak se hrálo velmi opatrně, bojovalo se hlavně ve středu pole a oba soupeři k tomu čas od času přiložili nějaký velmi ostrý zákrok na hraně únosnosti. Tento způsob hry také rezultoval v konečné dvě červené karty. První zajímavý fotbalový moment přišel ve dvanácté minutě, kdy nebezpečně vypálil hostující Brahimi, Aouate však nakonec vůbec nemusel zasahovat.

O čtyři minuty později odpověděla Mallorca svou obrovskou příležitostí, jenže Hemedovi skvěle zmenšil střelecký úhel Toňo, a tak domácí útočník nemohl pohodlně zakončit, místo toho strážce soupeřovy svatyně trefil a byl z toho jen roh. I po něm Ostrované zahrozili, leč bez úspěchu. Do konce poločasu pak už byli nebezpeční jen hosté, nejprve branku těsně minul Orellana, krátce před odchodem do kabin pak předvedl krásnou individuální akci El Arabi,Toňo se ale vyznamenal.

Po hodině hry se v další dobré možnosti ocitl Hemed, s jeho pohotovým volejem si však nadvakrát Toňo poradil. V šedesáté čtvrté minutě přišel první klíčový okamžik zápasu, když Nsue fauloval pronikajícího Torjeho, byl vyloučen a navrch hosté kopali penaltu. Tu pak proměnil El Arabi a poslal Granadu do vedení. Jenže hosté hráli přesilovou hru jen asi dvě minuty. Poté si druhou žlutou kartu vykoledoval Brahimi a i on musel předčasně do sprch. V sedmdesáté šesté minutě však přesto Granada přidala druhou trefu, z níž se mohl radovat Torje.

A o malý moment později to mohlo být už 3:0, jenže El Arabi z vyložené pozice minul. Místo toho tak přišlo zdramatizování závěru zápasu, to když se čtyři minuty před koncem hlavou prosadil Hemed. A domácí mohli v nastaveném čase i vyrovnat, Casadesus se ocitl v šestnáctce úplně sám, Toňa však nepropálil a Granada si tak z Baleárských ostrovů odvezla všechny tři body.

Více informací k zápasu

Levante UD - Valencia CF 1:0

07.10.2012 12:00

Góly: 22. Obafemi Martins

Ve svých matných výkonech pokračuje Valenca, třetí tým loňského ročníku španělské ligy nezvládl ani derby na hřišti Levante a po prohře 0:1 je až čtrnáctý. Netopýry předskočilo mimojiné i právě Levante, které slaví zisk tří bodů díky jediné brance Obafemiho Martinse.

Nigerijský útočník měl i první velkou šanci zápasu, a to už ve druhé minutě. To se po dobrém pasu Barkera hnal na Guaitu, jenže byl těsně bráněn Ramim a nedokázal přesně zakončit. V páté minutě notně zatrnulo domácím příznivcům, to když García přihrával vlastnímu brankáři Munúovi, což ovšem velmi dobře věděl Roberto Soldado a jen pár desítek centimetrů ho dělilo od toho, aby balón uzmul a následně zasunul do odkryté branky.

Levante zahrozilo zásluhou El Zhara, tomu ovšem rána vůbec nesedla a Guaita nebyl vyrušen ze svého klidu. Ve dvanácté minutě do šance postupoval Jonas, z úhlu však Munúu nepropálil. A jen o několik sekund později hledal Viera svým centrem Soldada, jeho hlavička ale Munúovu klec minula. Hosté byli v těch chvílích jednoznačně lepší, další zákrok si gólman Levante musel připsat po dělovce Costy, ani tentokrát se ovšem skóre neměnilo.

Soldada od samostatného postupu na Munúu dělilo povedenější zpracování, to na druhé straně z další možnosti už zapršelo. Martins utekl Costovi, naběhl si na dokonale zahraný dlouhý výkop Munúy, míč si ideálně zpracoval a bombou pod břevno nedal Guaitovi žádnou šanci. Vyrovnat mohl ještě před přestávkou Jonas, strážce domácí svatyně mu však skvěle zmenšil střelecký úhel a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Krátce po návratu ze šaten se do pokutového území soupeře prodral El Zhar a střelou k zadní tyči si říkal o gólové oslavy, jenže Guaita byl proti a fantastickým reflexem udržel Valencii ve hře. V šedesáté sedmé minutě se hosté poprávu dožadovali penalty po zákroku na unikajícího Guardada, píšťalka sudího ovšem zůstala němá. V osmdesáté minutě měly šanci na gól oba celky, jak Soldada, tak na druhé straně Martinse ale vychytali oba brankáři. V závěru se do otevřené valencijské obrany hnali hned tři domácí fotbalisté a nakonec z toho bylo zakončení Ríose, Guaita však dnes chytal famózně. Ten po hlavičce Navarra nemusel zasahovat, a tak zápas skončil šťastným vítězstvím Levate 1:0.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Sociedad 2:0

06.10.2012 22:00

Góly: 17. Paulão, 81. Rubén Castro

Překvapení se nekonalo. Real Betis zvítězil v domácím prostředí nad Realem Sociedad 2:0 a posunul se dočasně na čtvrtou příčku v Primera División. Zato hosté ani napočtvrté v sezoně nedokázali bodovat ve venkovním prostředí, skóre 2:10 mimo domácí stadion je rozhodně na pováženou.

Betis do zápasu vstupoval se sérií dvou porážek v řadě, ovšem na jeho hře se tento fakt nepromítl. Díky gólům Paulaa a Rubena Castra, rozdělených poločasovou přestávkou, získal klub ze Sevilly čtvrté ligové vítězství a potěšil trenéra Pepeho Mela, navzdory vyloučení Maria v závěru zápasu.

Utkání bylo nečekaně zpožděno kvůli výpadku elektřiny na stadionu, začínalo se tak až o necelých dvacet minut později. Když konečně zazněl úvodní hvizd rozhodčího Texeiry, měli více ze hry domácí. Po Beňatové centru však hlavičkoval Juan Carlos jen slabě a vysoko. Na druhé straně zahrozil Griezmann, jehož volej skončil nedaleko levé tyče. Vedení však na svou stranu strhli přeci jen aktivnější domácí. Rohový kop Juana Carlose našel Paulaa, jenž hlavou z pěti metrů nedal Zubikaraiovi žádnou šanci. O pět minut později mohl brazilský obránce dokonce přidat i druhý gól zápasu, tentokráte z Beňatem rozehraného rohu, ale jeho střela byla na poslední chvíli zablokována.

Těsně před odhodem do kabin se poprvé vytáhl brankář domácích Adrian. Nejprve skvěle vytěsnil Velův levonohý pokus a následně si poradil i se Zurutuzovou pumelicí, která směřovala pod břevno. Brzy po změně stran mohl vedení Betisu zvýšit Castro, ovšem jeho tvrdá střela skončila pouze na konstrukci brány.

Z baskického týmu i nadále hrozil nejvíce mexický reprezentant Vela, ovšem ani jeden z jeho tří slibných pokusů se gólově neujal. A když se schylovalo k závěrečnému náporu hostí, udeřil Betis podruhé, znovu ze standardní situace. Na Beňatův přímý kop v 81. minutě nejlépe zareagoval Rubén Castro, který opět hlavou nekompromisně usměrnil míč za Zubikaraie. V závěru sice ještě uviděl druhou žlutou kartu Mario za faul na Prieta, ale na výsledném skóre se již nic nezměnilo. Všechny body zůstávají v Seville, Sociedad i tentokrát odjíždí s prázdnou.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Espanyol Barcelona 1:1

06.10.2012 20:00

Góly: 81. Óscar González - 69. Joan Verdú (pen.)

Lehkou křivdu mohou cítit v Barceloně. Místní Espanyol byl ve Valladolidu i přes početní nevýhodu lepším týmem a ve druhé půli se dostal do vedení. Domácí sice deset minut před koncem vyrovnali, ale rozhodující moment pokazili rozhodčí, kteří neuznali zřejmě regulérní gól Verdúa z nastaveného času.

Valladolid byl po skvělém výkonu z minulého týdne, kdy rozprášil Rayo Vallecano 6:1, namlsán, ale první poločas ovládli hosté. Střelu Mubaraka Wakasa dvě minuty po začátku zápasu vyrazil domácí stoper Henrique Sereno nad a zhruba sedm minut před koncem měl velkou šanci Rui Fonte, jenže brankář Jaime nohou jeho pokus zneškodnil.

Jak dobře úvodní dějství pro Espanyol začalo, tak neslavně skončilo. Během posledních pěti minut totiž viděl obránce Katalánců Víctor Álvarez dvě žluté karty a do kabin tak odkráčel o pár desítek vteřin dříve než ostatní fotbalisté.

Oslabení však tým z Barcelony nijak zvlášť nelimitovalo a pět minut po obrátce Verdú tvrdou stelou z nějakých třiceti metrů pořádně zaměstnat Jaimeho. A byli to rovněž hosté, kdo vstřelil jako první gól. V devětašedesáté minutě srazil ve vápně Rukavina Longa, uviděl žlutou kartu a kopala se penalta. S tou se popasoval Verdú a otevřel skóre - 0:1.

Velkou šanci na zdvojnásobnění vedení Espanyolu měl Christian Stuani. Verdú rozehrál přímý kop, Stuani hlavičkoval jen do Jaimeho. A za šest minut toho mohl hořce litovat - Ebertův roh byl na přední tyčce tečován a na té zadní uklidil balon do brány Óscar González - 1:1. V nastaveném čase ještě Verdú pravděpodobně regulérně vstřelil branku, nicméně rozhodčí jeho počínání po vypadnutí míče Jaimemu považoval za nedovolené. Zápas tak skončil remízou.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Getafe CF 0:1

06.10.2012 18:00

Góly: 62. Diego Castro (pen.)

To byla panečku řežba! Velmi důležitou výhru si dnes připsalo Getafe, jež si dokázali odvézt tři body ze hřiště Zaragozy. V utkání bylo k vidění hned deset karet, celé tři přitom byly červené barvy! Rozhodnutí nakonec přinesl jediný moment, totiž penalta hostujícího Castra.

Prakticky hned od úvodního hvizdu byla na trávníku pořádně rušno, oba týmy se do soupeře pustily zostra. Ani ne však fotbalově, místo toho diváky zvedaly ze sedadel ostré souboje, nešetrné fauly a karty. A už v deváté minutě šli domácí do deseti, za nesmyslný faul na Lacena ve středu hřiště byl bez předchozího napomínání vyloučen záložník Zaragozy Romaric. Přesto měli domácí první šanci zápasu, na Postigu letěl vynikající centr, portugalský útočník ovšem nedokázal přesně zakončit.

Domácí velmi poctivě bránili, na protiútoky jim však příliš sil nezbývalo, a tak se stále bojovalo daleko od obou branek s tím, že balón drželi na kopačkách hosté. Jediné nebezpečí tak znamenaly, jak už to v souboji podobných týmů bývá zvykem, standardní situace. Po jedné z nich byla Zaragoza opravdu velice blízko úvodní trefě zápasu, Sapunaru však trefil břevno Moyovy svatyně! A krátce před pauzou ještě jednou domácí - tentokrát hlavičkoval Postiga, jenže Moyá působil jistým dojmem a dokázal situaci vyřešit.

Ve druhém poločase už se Getafe začalo konečně dostávat i dopředu, hned po čtyřech minutách hry pak mělo vlastně první opravdovou možnost. Samozřejmě u toho byl Barrada, letos jednoznačně nejlepší hráč madridského celku, na Roberta si ovšem nepřišel. Rozhodující moment celého utkání přišel krátce po hodině hry, kdy nabíhajícího José Mariho srazil v šestnáctce González, byl vyloučen a pochopitelně se kopala i penalta. Tu se štěstím proměnil Diego Castro a poslal Getafe do vedení.

Prakticky okamžitě mohl na 2:0 zvýšit Álvaro Vázquez, jenže Roberta nepřekonal. Domácímu gólmanovi se dobře vedlo také proti zakončení Arandy, patnáct minut před koncem vychytal i Apoňa a poslední příležitost dnešního duelu měl domácí Sapunaru, ani nadvakrát ale bod svému týmu zařídit nedokázal. V závěru byl ještě vyloučen hostující Barrada, na výsledku 0:1 se však už nic nezměnilo...

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Deportivo La Coruña 2:1

06.10.2012 16:00

Góly: 18. Piti, 29. José Carlos - 41. Pizzi (pen.)

Do první poloviny tabulky se minimálně na několik hodin dostalo Rayo Vallecano, a to po vítězství 2:1 nad Deportivem La Coruňa. Domácí se ujali už dvoubrankového vedení, trefili se Piti a Carlos, nováček soutěže ovšem ještě do poločasu dokázal snížit zásluhou Pizziho a po přestávce několikrát sahal alespoň po bodu, jenže další branku už přidat nedokázal.

Po opatrném vstupu do zápasu v podání obou mužstev se první zajímavá situace urodila po necelé čtvrthodině hry, kdy se do zakončení prodral domácí Delibasić, Aranzubía však efektním skokem celou akci dokázal zvládnout. Na druhé straně se do solidní možnosti hnal Riki, který se snažil uklidit balón přesně k zadní tyči, tu ovšem o několik desítek centimetrů minul. Úvodní trefy se diváci na stadionu ve Vallecas dočkali v osmnácté minutě, k radosti většiny zúčastněných se z vedení radovali domácí. Byl to tak trochu šťastný zásah, protože Titův centr z pravé strany tečoval Castro tak nešikovněm, že se míč odrazil jen k úplně volnému Pitimu a ten neměl s překonáním Aranzubíy problém.

Depor se po inkasované brance musel vysunout ze zatažené obrany, čímž však spíše uvolňoval prostor domácím k dalším nebezpečným útokům. Zajímavé střely si připsali Alejandro Domínguez a o malý moment později také Carrilho, v obou případech ale hostující defenziva dokázala na poslední chvíli zakročit a rány zblokovat. V devětadvacáté minutě nejprve pálil Piti, jeho dělovku však Aranzubía nadvakrát zneškodnil. Uběhlo ale jen několik dalších vteřin a Rayo už vedlo 2:0, když do vápna pronikl Delibasić, nabil balón proti noze José Carlosovi a jeho tečovaná střela levačkou skončila až v síti.

Hosté se zpět do zápasu vrátili pět minut před přestávkou. To totiž Fuego fauloval Bergantiňose, nařízenou penaltu pak střelou do středu branky proměnil Pizzi. Do druhého dějství vstoupilo Deportivo jako polité živou vodou a okamžitě se chopilo taktovky, k přímému ohrožení Rubénovy svatyně se ale nedostávalo. Jedinečnou příležitost uzmout z dnešního utkání bod měli hosté v pětasedmdesáté minutě, kdy se do vápna dostal střídající Portugalec Nélson Oliveira, jenže poslal merunu těsně mimo tři tyče. Krátce před koncem běželi dva domácí fotbalisté úplně sami na Aranzubíu, Carlos však vyřešil situaci mizerně a hostující gólman mu ukradl míč zpod nohou. Rayo tak porazilo Deportivo 2:1 a s deseti body se vyhouplo na osmé místo, hosté jsou prozatím šestnáctí.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Sevilla FC 2:0

05.10.2012 21:30

Góly: 60. Iago Aspas (pen.), 85. Enrique de Lucas

Sevilla se nedokázala oklepat ze smolné porážky s Barcelonou, tentokrát nestačila na Celtu Vigo. Ta se dostala do vedení po hodině hry, když po ruce Madura zahrávali domácí penaltu a Iago Aspas jí bez problémů proměnil. Druhý hřebíček do pomyslné sevillské rakve pak přidal pět minut před koncem střídající De Lucas, jenž byl v tu dobu na hřišti asi dvě minuty...

Celestes začali o něco aktivněji a hned v úvodních pěti minutách hry si vymodlili hned několik faulů Sevilly a také slušných střeleckých pozic, jenže žádnou nedokázali zužitkovat byť jen k ohrožení branky Andrése Palopa. Naopak na druhé straně spěchal za balónem Negredo, domácí gólman Álvarez však byl nakonec u meruny o něco dříve a dokázal jí upálit do bezpečí. I nadále, přestože se Celta snažila, byla více u míče a hledala skuliny v obraně Sevilly, byli nebezpečnější hosté, pokus Negreda však branku výrazně minul.

V desáté minutě už konečně zahrozili i domácí, po hlavičce Parka z rohového kopu musel výborně zasáhnout Palop, když pak chtěl korejský hráč sám dorážet svůj první pokus, setkal se s nepochopením u hlavního arbitra zápasu, podle něj totiž brankáře Sevilly fauloval. Sedmnáctá minuta přinesla parádní fotbalový moment, Hugo Mallo prošel po pravé straně až k vápnu, tam poslal balón ideálně proti noze Aspasovi, jeho pohotovou ránu z prvního doteku ovšem Palop zázračně vyškrábl mimo tři tyče.

Po dvaceti šedesátivteřinkovkách pálil z nebezpečné pozice Park, střela mu ale absolutně nesedla a ze zajímavé šance byl jen chabý pokus do středu branky. Korejec byl hodně aktivní, o chvíli později se přeměnil do role nahravače a připravil možnost pro Lópeze, jeho technické zakončení však skončilo nad břevnem. Ve třiatřicáté minutě se z čistajasna mohli do vedení dostat hosté, to by ovšem musel Negredo svou velkou příležitost proměnit. Takhle s ní naložil mizerně, se zakončením čekal tak dlouho, až mu do něj skočil obětavý obránce Cabral. První dějství zakončila ještě efektní, leč nepřesná patička Parka...

I druhá pětačtyřicetiminutovka nabídla velmi zajímavé představení, hosté sice mírně převzali iniciativu, ovšem je do té míry, že drželi míč na svých kopačkách. Nějaký výrazný a přímočarý posun v před s merunou na kopačce, to od hráčů Sevilly k vidění příliš nebylo, kdo se však i nadále tlačil dopředu, to byla domácí Celta. A v šedesáté minutě, zrovna když se hra na obou stranách trochu uklidnila, přišel zasloužený první gól zápasu. V pokutovém území zahrál dost nešťastně rukou Maduro, uviděl žlutou kartu a Celestes kopali pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal útočník Iago Aspas a levačkou poslal balón přesně doprostřed, čímž překvapil skákajícího Palopa a poslal Celtu do vedení.

Vyrovnat mohl o deset minut později Negredo, jenže domácí obrana znovu zapracovala naprosto bezchybně a reprezentačního útočníka zpracovávala tak účinně, že Negredo gólové zakončit nedokázal. Patnáct minutek před koncem normální hrací doby předchozí tvrzení tak trochu zašlapal do země Tuňez, jenž ve vápně neuhlídal právě Negreda a nechal ho úplně samotného zakončit, gólman Álvarez však vytáhl fantastický zákrok a zachránil svůj tým. Hosté s každou přibývající minutou stále zvyšovali tempo hry a snažili se alespoň vyrovnat, místo toho ovšem přišel pět minut před koncem druhý gól v Palopově síti. Enrique De Lucas byla na hřišti zhruba dvě minuty, když si po protiútoku naskočil na centr Fernándeze a hlavou definitivně rozhodl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona761019:719
2.Atlético Madrid761018:819
3.Málaga CF742111:414
4.Real Betis740312:1312
5.Real Madrid732214:711
6.RCD Mallorca73228:611
7.Sevilla FC73228:711
8.Real Valladolid731311:710
9.Getafe CF73138:1010
10.Rayo Vallecano73139:1410
11.Levante UD73138:1310
12.Celta Vigo73049:89
13.Real Sociedad73048:119
14.Valencia CF72238:98
15.Granada CF72236:108
16.Athletic Bilbao72239:148
17.Real Zaragoza72055:96
18.Deportivo La Coruña71339:146
19.CA Osasuna71157:114
20.Espanyol Barcelona70258:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
teenz

1. Pro Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Realek dostanek klepec !!!!! poďme Barca 11 bodíků náskok po 7. kole to bude paráda

Reagovat
santini

Celta skvelé

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
SIRBRANIKE

Ja mám len jedno prianie: nech sa hrá fair-play, aj keď moc tomu neverím, naši herci Sanchez+Cesc chytajú ,,formu" a na druhej strane Pepe vo svojom poslednom zápase tiež nevyzeral ako kľudný a vyrovnaný človek...

Trochu sa toho zápasu bojím, asi to bude hodne nervózne, na našej strane kopa zranen.hráčov a na druhej s. vidina narastajúcej bodovej straty...

Reagovat
teenz

Pepe je poslední dobou v klidu. Jen aby nebyl frustrovanej Di Maria a snad to bude v klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se na tohle clásico těším hodně. Můžeme hrát v klídku a prakticky ani prohra nás netorpéduje. To Madrid má teď vlastně dost možná poslední šanci odvrátit matchball (titulball chceme-li). Ti musí jezdit na krev a vlastně musí vyhrát.

Fyzicky bychom na tom měli být na tom lépe, protože jsme měli na přípravu 4 dny. Madrid jen tři. Navíc Madrid musí cestovat nejen z Amstru, ale i do Barcelony. Další naše výhoda.

Absence jasně hovoří pro Madrid. Nám bude chybět Puy a možná i Pique. Dost možná nastoupíme se dvěma předělanýma DM na stoperech. To smrdí. Madridu nechybí vůbec nikdo. Letos se jim zranění nějak zázračně vyhýbají.

Formu mají obě mužstva víceméně dobrou. Možná ještě pořád o něco lepší má přece jen Barca.

Zítra se může stát opravdu všechno, ale já věřím, že budeme zase lepší. Můj tip je 3:2. Góly Messi, Villa, Alexis - Krystýna (jak jinak než z penalty) a Di María.

♡ Visca el Barça ♡

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak! na tohle Clasico se tesim taky o hodne vic nez na ty posledni - superpohar je pryc , tenhle zapas je mnohem dulezitejsi , vedeme sice o 8 bodu ale udelat z toho 11 to by bylo skvely navic dalsi velkej tlak na RM .... neco mi rika ze to zejtra bude pro Barcu jedinecny a vitezny utkani

Reagovat
smazaný uživatel

A jen doplnění o sestavu. Jsem zvědav, jestli Tito postaví zlepšujícího se Cesca, anebo Dona Andrése. Já si myslím, že vsadí na jistotu, a dá tam Dona.

Vicky - Dani, Song, Mash, Alba - Sergio - Xavi, Iniesta - Alexis, Messi, Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se, že dáváš do základu Alexise. V několika posledních zápasech jsi na něm rozhodně nešetřil kritikou (tedy alespoň, co jsem stačil vypozorovat). Nebylo by lepší tam hned ze startu pustit Villu?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se mu povedl (ale kurňa hodně povedl) zápas na Benfice. K tomu samozřejmě vycházím z toho, že Tito Villu do základu nedává.

Reagovat
teenz

Pustit na stoper Songa s Maschem a za nima Valdese je celkem riskantní. A to kopání do Ronalda a jeho penalt je taktéž směšné.

Reagovat
celeb

ty citis kopanie aj tam kde nie je. Ja viem, je to velmi pekny chlapec, ale zaroven aj tvrdas a vie sa o seba postarat sam (nielen pred zrkadlom). Skus to brat takto: Barca bude mat velmi divotvornu obranu (hlavne na stoperoch) a sanca, ze niekto z nich vyvedie nieco, z coho bude penalta je dost vysoka. A kto ju bude kopat? (Ja osobne by som si prial Pepita).

Reagovat
smazaný uživatel

Song a Mash spolu ..mám z toho obavy jinak zápas by mohl nabídnout hodně kvalitní podívanou osobní tip je 2:2 a jedna penalta a jedna redka ,a přání tak 4:0 5:0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

stále neviem dostať do hlavy že s barcelonou a realom sevilla odohrala zápasy na úrovni a vo vigu... akože sorry ale to mužstvo si ani nezaslúži nič iné ako večné piate miesto

Reagovat
smazaný uživatel

Tak schvalne, ktory z nasich urobi zasa nejaku stupidnu hrubicu ? Tipujem Alvesa.

Reagovat
madridcan

Mascherano

Reagovat
smazaný uživatel

Já už doufám v to, že bychom měli nastoupit koncentrovaněji. Není možné jim takhle darovat šance/góly.

Reagovat
celeb

Masch si uz (SNAD) da pozor. Tiez by som to tipol na Daniho, alebo Viktora (ten si neda pozor snad nikdy).

Reagovat
Phillipinho

Sestava: Valdes-Alves Song Masch Alba-Xavi Sergio Iniesta-Alexis Messi Pedro .....potom asi naskoci Villa a Fabre ...bojim se dvou DM na stoperu ale snad to kluci zvladnou

Reagovat
smazaný uživatel

fakt máme v útoku paródie na útočníkov a ten futbal? kašlať na to, body sú doma a to sa ráta...

kua, polka mužstva s kartami, tvrdý boj o záchranu hneď od začiatku...

Chori je proste posila, navyše konečne hrá Andrija

Reagovat
alcantara

Zare vyschol pramen?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Atromitos Athény

Reagovat
culé

Tito VRAJ bude chcieť hrať zajtra 3-4-3...

Reagovat
smazaný uživatel

To je vul.

Reagovat
smazaný uživatel

Pique spas naši duši....

Valdés-Dani Masch Alba/Adriano-Sergio-Xavi Iniesta-Cesc-Alexis Messi Pedro? Proti slabším týmům klidně, ale v Clasiku ne.

Reagovat
celeb

vobec sa necudujem, ze sa bude hrat s 3 vzadu, tiez ma to napadlo. Ale ci pred to nepostavi Alexa so Sergiom ,,,? Ale to uz je asi velke sci-fi.

Reagovat
valloire

Tak to si jdete pro výprask.

Reagovat
celeb

Inak Espanyol paradne 'slape'. Ako maju aj smolu, ale velmi sa cudujem, ze pustili toho Weissa. V Pescare sa mu zatial dari vyborne.

Reagovat
alcantara

Nech je hlavne dobry futbal, tej najvyssej svetovej kvality, na ktoru sa nikto iny nechyta, ako sme si v poslednej dobe zvykli.

Visca el Barça!!!

Reagovat
teenz

Tak píšou, že dneska prý nastoupí Ozil.

Reagovat
smazaný uživatel

Večer to budou matche. Clasico a pak souboj druhýho a třetího.

Reagovat
smazaný uživatel

remiza 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pelle má už teď hodně horkou stoličku. Jestli chce hrát takhle s týmem dál, tak to bude výbuch. Ono se to nezdá, ale už teď ztrácí 6 bodů a jeden mač. To je docela dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Granada super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

vysledok bol spravodlivy, na brankovu konstrukciu 1:1 na mozne penalty 1:1, benevolentnost v podani nevylucenia Xabiho, ronaldo messi 2:2, (dufam ze sa tu nebude riesit kto je lepsi) prvy polcas lepsi real, druhy lepsia barca, Iker dneska nic nechytil :D valdes jeden zakrok, v podani barcelony slaby do predu, a mozete dakovat Messimu dneska prakticky sam uhral tento zapas, dal prvy gol bez pricinenie spoluhracov a priamy kop bez pricinenia, Messiho je v barce skoda, kto by chcel v hrat takom teame kde sam musi vsetko robit, ( podpichnutie )

Hala Madrid! spokojnost s mojej strany

Reagovat
alcantara

Herna disciplina je na nizsej urovni ako pod Guardiolom, to si nejde nevsimnut.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda ale mne sa viacej paci tento styl barcy ako pod Guardiolom su tvrdsi barceloncania, ma to naboj a dokonca to bol aj bez zakernosti co povazujem za velke plus, a konecne strialaju z poza sestnastky

Reagovat
smazaný uživatel

Messi casto uhrava body sam, respektive je neviditelnej posledni dobou docela dost, ale o to vic golu asistenci zaridi a je pro nas uz dlouho nepostradatelnej a naprosto jedinecne dulezitej

i kdyz u CR to je samozrejme obcas taky, ale jste na nem zavisly podle me v mnohem mensi mire nez FCB na Messim

Reagovat
smazaný uživatel

suhlas podla mojho nazoru najdolezitejsi hrac Barcelony, bol som v tom ze najdolezitejsi boli xavi s iniestom ale to bolo skor pred 2,3 rokmi, nechcem si predstavit ze by sa vam zranil tento maly kuzelnik, lebo to by bol pruser ak by ho adekvatne nenahradil Vila

Reagovat
smazaný uživatel

to by ho nenahradil Villa ani nahodou o tom nemuze byt pochyb, nic proti Villovi - zvlast v repre daval casto goly skoro z niceho, ale nahradit Messiho na to nema nikdo ani Ibra, Falcao ho nezastoupi

Reagovat
alcantara

Spokojnost Bal som sa obranneho zlozenia, Song ma budil zo snov, nakoniec sme mali Adriana, ktory parkrat chyboval, bohuzial nas to stalo vitazstvo, v ktore som ale pred zapasom vobec nedufal. Esteze mame nasho Martana, ktory vyzeral v druhom polcase opat v starej dobrej forme, plni chuti. Casy, ked si Madrid chodil po debakel, su davno prec.

Visca el Barça!!!

Reagovat
Losinho

Real v lize 14 gólů, z toho Ronaldo 8. Celkově Real 25 gólů, z toho Ronaldo 14.

Reagovat
madridcan

Velmi pekny zapas. Dakujem dvom najlepsim timom a dvom najlepsim hracom

Reagovat
smazaný uživatel

Slovy Míry Bosáka: "Nuda, nuda, šeď, šeď.." Tak přesně tohle to nebylo. El Clásico mě skutečně bavilo. Bylo to snad poprvé, co mi nevadila házená Barcelony. Od obou týmů krásný fotbal. Takhle si představuju zápas dvou nejlepších týmů na světě a zřejmě i souboj dvou nejlepších hráčů na světě.

Reagovat
Losinho

Reagovat
alcantara

Oni tak hraju ale uz poslednych 5-6 zapasov, to si len niektori tiezfanusikovia nevsimli(nechceli vsimnut.)

Reagovat
smazaný uživatel

ted uz je to naprosto jasne......Ronaldo Classico proste nezvlada. opet neviditelny muz, stejne jako pet zapasu predtim

Reagovat
smazaný uživatel

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD trosku kokainek

Reagovat
patas92

rekl bych, ze to byla ironie

Reagovat
smazaný uživatel

Sarkasmus ti nic neříká?

Reagovat
smazaný uživatel

66,6% periodickych, to neni spatna uspesnost

Reagovat
smazaný uživatel

Sem se shrnutí hodí určitě víc:

Wow, druhá půlka z naší strany výborná.

Zápas byl asi nejvíc ze všeho zaslouženě vyrovnaný. Real měl lepší nástup, Barca si zase na druhou stranu šla daleko víc za výhrou, což mě hroně potěšilo.

Z remízy asi panuje spokojenost na všech stranách. Barca udržela náskok. Real zabránil navýšení náskoku. Messi dal dva kusy. Krystýna dala dva kusy. Primera není po dnešku rozhodnutá (a z toho musí mít radost zase fanoušci mimo B+R).

Titovi dneska ta sázka na rychlost vyšla. Všechna čest.

Alexis se zlepšuje zápas od zápasu. Dneska si tam Arbelou cvičil, jak se mu zachtělo.

Pozastavím se nad tím, že Xabi dohrál zápas, ve kterým měl dostat 3 žluté karty ...

Nejlepší na place: Dva kanonýři, Sergio, Di María, Mash

Nejhorší: Ozil (to byla panečku katastrofa, sic nahrál na gól)

Nejlepší moment: Messiho gól, Montoyovo břevno, Krystýnin druhý gól (bez určení pořadí)

Známky dneska:

Vicky 5 - nic nechytnul, nic chytnout nemohl, rozehrávky nohou zvládnul na jedničku

Dani - 4 - po jeho odchodu byla ta obrana o level sehranější

Montoya - 7 - je to příslib

Mash - 8 - moc se mi jeho rtuťovitý výkon líbil

Adriano - 6 - zavinil svým pohybem druhý gól, jinak se s tím popral hodně slušně; stejně jako u Mashe se mi líbil jeho rychlý přístup k soupeřům. Tito má v něm docela dost variant. To fajn vědět.

Alba - 8 - rychlík, hodně svoji stranu větral a nechyboval. On a Adriano jsou pro Tita těžkým oříškem. Oba mají formu. Ale já Albu beru zaprvé jako přínosnější variantu na LB a zadruhé je oproti Adrimu mladší a perspektivnější.

Sergio - 8 - výborný výkon. Jako ostatně vždy. Svým pohybem, přistupováním a schopností podržet balon je takovým tmelem v tý záloze.

Xavi - 7

Iniesta (za první půlku 3, za druhou 8) - 6 - odchodem Cesca jakoby z Iniesty spadnul kámen a najednou hrál po svém, čili výborně. Hodně to tam s Messim, Alexisem a Xavim Realu rozleptávali.

Cesc - 6 - v z naší strany nevydařené první půlce byl jedním z mála, co to na tom hřišti odmakali. Já bych místo něj stáhnul Dona Andrése, ale Tito měl asi pravdu a jeho stažením rozvázal Iniestovi ruce.

Messi 9 - tvořil, pronikal, obehrával, dával góly ...

Pedro - 7 - zase to odmakal, dostával se do šancí, jeho sprint po 90ti minutách, kdy mu soupeři zase nestíhali, je takovým jeho mementem. Takovou vizitkou ...

Alexis - 8 - vím, byl na place jenom chvíli, ale předvedl toho opravdu hodně.

Moc se mi líbilo, jak Real ve druhý půlce nestíhal. Nelíbilo se mi, jak připosraně jsme nastoupili.

♡ Visca el Barça ♡

Reagovat
smazaný uživatel

Je to asi prvy krat od cias co som zaregistrovany na eurofutbale(co sa tyka barcelony) ze s tebou suhlasim vo vsetkych bodoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak muzes rict, ze nejhorsi Ozil ? Katastrofa? Vetsina akci ktere mely smysl, sly prez neho. Parkrat zbytecne spadl, ale jinak podrzel balon, vytvarel kontry, finalni nahravka atd. Promin, ale o fotbale vis malinko ;) ale samozrejme kazdy ma svuj nazor ; )

Reagovat
DreamTeam

byl priserny ale ostatne cele to trio Xabi,Khedira,Ozil to bylo neco hrozneho.... porad nemuzu uverit ze s takhle spatne hrajici zalohou jsme uhrali remizu ikdyz kdyy jsme vic tlaciili na pilu tak verim, ze v te derave obrane Barcelony by se misto pro treti kousek naslo

Reagovat
smazaný uživatel

ozil okrem jednej nahravky nic nespravil, vela krat zbytocne stratil loptu, tu jirimu krivdis kamosko

Reagovat
smazaný uživatel

ted jsem cetl vyjadreni Mourinha po zapase a chvalil, samozrejme, Ronalda a k tomu jeste Ozila. Tak si myslim, ze na tom neco bude. Ale nechme to tak;) dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

JiriFcb: zajdi k psychiatrovi alebo si daj vytriet zrak. Ozil hral celkom solidne, krasa ako sa pohral s Alvesom + asistencia. Real keby nestihal tak dostane goly. Trepes jednu somarinu za druhou

Reagovat
Miguel19

Özil byl jak divizní hráč ty šášo, ta asistence na tom nic nemění. Tu by dal i Terry Fox.

Reagovat
RMCF

V první půlce ztrácel hodně míčů, ale ve druhé šla jeho hrahodně navrch...

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že z Clasic odpadávají postupně emoce z předchozích let... a je to dobře. Fotbal nebyl špatnej, remíza asi zasloužená... Messi i Ronaldo dva goly. Myslím, že my můžeme bejt ti štastnější, pčece jen máme na Real pořád 8 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

on tam toho villu prostě nedá

Reagovat
smazaný uživatel

je skoda, ze Ronaldo nemiri

Reagovat
smazaný uživatel

co to ronaldovo rameno? herečka nebo s tím něco má? nevíte někdo už takhle brzy?

Reagovat
smazaný uživatel

vypadalo to jako klicni kost..

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost ne? kdyby si něco udělal s klíční kostí, tak nemuže hrát dál...

Reagovat
FC Porto FC

prej zlomená kliční kost řikaj drby

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi někdy cyklistu po tomto zranění?

Reagovat
smazaný uživatel

ja ji mel zlomenou a to se nejde pohnout ale muze ji mit narazenou nebo jen neco s ramenem..

Reagovat
valloire

Jo,dojede Tour.

Reagovat
madridcan

Vyklbene je ty herecka

Reagovat
alcantara

Mourinho sa na nieco stazoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby takhle solidně vypadaly všechny el clasica, byla by radost na ně koukat

Reagovat
alcantara

Pepe vycita Iniestovi teatralnost a zaroven pripusta penaltu na Ozila. Mourinho chce jedenastku. Epicke.

Reagovat
smazaný uživatel

remiza zasluzena...len ci to nie je medzi vilanovom a villom nieco osobne...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že Kristýna s tím něco má. Těžko by dohrál, mít to víc jak naražené

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza zaslúžená. Po dlhej dobe futbalové El Clasico.

Rozdiel medzi Pepom a Titom je, že Pep veril našej filozofii a hráči ju drillovali v každom zápase a vedeli, čo majú hrať a ako sa pohybovať. Na druhej strane sa mi zdá, že Tito sa skôr snaží eliminovať silné stránky súpera a dúfa, že Messi to nejako rozhodne. Dnes to bola snaha eliminovať rýchle brejky Realu a prehustiť stred poľa, čo videlo, že nikto nebol na hrote a naši hráči si v strede zavadzali a do príchodu Alexisa sme snáď nemali ani jednu šancu z hry

Do 30 min. nás Real prehrával našimi zbraňami - rýchlymi prihrávkami na jeden dotyk a pohybom. Po vyrovnávajúcom góle sa to ukludnilo a my sme začali hrať a neboli sme už tak posratý.

Messi a Kristýna síce po 2 góly ale mne sa aj tak na pľaci páčil viac Sergio s Di Mariom

Rozhodca to dnes zvládol dobre až na to, že Xabi môže byť rád, že nešiel skôr do kabín. Obe pecky správne neuznané, už to niekto písal, v oboch prípadoch tam bol kontakt, ale obe boli až moc prifilmované.

Barcelona s odchodom Pepa prišla aj o špičku realizačného tímu najmä Lorenza Buenaventuru, ktorý mal na starosti kondičnú prípravu a prípravu hráčov po fyzickej stránke. Pons sa na neho nechytá. Však Barcelona príde v každom zápase o hráča, ktorý laboruje so zranením min. 2 týždne. Začína mi to pripomínať Rijkaardovu éru s tým lazaretom.

Cez týždeň sa na to pozriem bližšie a spravím nejakú štatistiku.

Messi už iba o gól za Di Stefánom

Visca Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

* čo viedlo k tomu

Reagovat
iamek

Když Mourinho ví že jeho tým nemá na soupeře tak se strká,similuje,betonuje,Ale dnes už věděl že Real na to má tak se hrál fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

je ti to treba?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pospovič

Ronaldo má vykloubené levé rameno.

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético se bodově dotahuje na první příčku, zajímavý

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao opět u všeho důležitého

Reagovat
Elliasson

Reagovat
smazaný uživatel

aspon to Atletico vyhralo a bude uz konecne aj zasluzeny lider

Reagovat
X-bano-X

Zasužený líder je tam od začiatku, na tom sa nič nemení.

Reagovat
smazaný uživatel

jasne, 2 presvedcive vyhry zo 6, to je silda teda..

Reagovat
smazaný uživatel

zkus nekdy byt v necem nejlepsi na svete - ale predevsim to roky po sobe pravidelne kazdy tyden dokazovat, to se pak mluvi s vetsim respektem

Reagovat
smazaný uživatel

sila

Reagovat
smazaný uživatel

aky lider? lidrom je barca

Reagovat
smazaný uživatel

na body spolocne s Atleticom

Reagovat
Aldeano

Hala Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Mozete mi vysvetlit, co znamena to Ronaldovo gesto po vstrelenom gole ? Posobi to na mna typicky Ronaldovsky. Arogancia unlimited.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu.

Reagovat
-Kopy-

to gesto je fenomenální

Reagovat
smazaný uživatel

Calm down bitches

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nedospely saso.

Reagovat
F.Torres

tak to si budete rozumět ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Calm down, bitches

Reagovat
smazaný uživatel

naopak, je to nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Kamarád to v hospodě okomentoval, že asi ukazuje, že má na ksichtě p*ču.

Reagovat
F.Torres

další drsnák

Reagovat
smazaný uživatel

On Ronalda nesnáší, já proti němu nic nemám, ale je fakt, že tohle gesto působí trošku arogantně.

Reagovat
F.Torres

jestli gesto působí arogantně, tak jak působí toto: asi ukazuje, že má na ksichtě p*ču

Reagovat
smazaný uživatel

Kamarád bude asi dost vtipnej kluk. Vyřiď mu můj nejvyšší obdiv, tleskám!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak promiň. Nick ti sedí, Arnolde

Reagovat
smazaný uživatel

99.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre vitazstvo Barcelony v La Lige a Lm.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
protiproudu

Z Barcelony je mi nabliti, kdykoliv ji vidím

Reagovat
smazaný uživatel

když ti je nablití tak tolik nechlastej

Reagovat
protiproudu

Tak ti uhodil hlavičku vedle hřebíčku xD

Reagovat
madridcan

Cristiano u mna stupa cim dalej, tym viac. S vyklbenym ramenom dohrat zapas? Ze plačko ci co? Poslednych 6 zapasov dat Barce vzdy gol? Ze nedava goly velkym timom ci co? Je proste uzasny!!!...Chcete stale plakat ci co?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi i Ronaldo jsou úplně jinde, a ne o jednu, ale o tři třídy. Jsou to borci, nejen kvalitou, ale hlavně přístupem a profesionalitou. Jsem rád, že žiju v době těchle dvou frajerů.

Reagovat
madridcan

Ale proste vcera sme mali cest vidiet aj dva najlepsie timy na svete. Tentorok LM opat raz skonci v spanielsku. Obaja sice dufame, ze v tom nasom time, ale neverim, ze sa haluzaren ako Chelsea zopakuje. Hmmmm vlastne vobec niekedy zopakuje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Chelsea to byl osmej div sveta ! ale na druhou stranu si tentokrat necekane vybrala stesti, ktery ji chybelo par let zpatky, kdy OPRAVDU to byl strasne silnej tym - takze asi tak, letos uz cekam navrat titulu do Spanelska

Reagovat
Woods

len si kopnite do Chelsea titul z LM jej aj tak nevezmete! sranda, ze ked mala chelsea vecne smolu na penalty, na semifinale, finale a Ovreba tak to bolo Ok a zrazu ked ma stastie tak uz to neviete prekusnut... za to co si zazili v tej LM je ten titul pravom v rukach chelsea a Vam neostava nic len tu plakat ... a ze 2 najlepsie tymy sveta? skuste sa pozriet aj mimo spanielska ... to trapne tlacenie Realu a Barcelony je uz smiesne....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen je všechny zdrbej,pořád jen Real a Barca!! Co třeba Atlético? Tam Chelsea nebetonovala.

Reagovat
smazaný uživatel

vy jste prostě ču.áci že?

Reagovat
RMCF

Co mě poslední dobou docela překvapuje jak moc zapracoval Messi na trestňácích a vůbec střelbě mimo šestnáctku, dřív v tom nebyl žádná extratřída, ale poslední půlrok až rok v tom šel hodně nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

já taky kdysi odehrál zápas s vykloubenym ramenem, ale s pořádně vykloubenym, tohle je oproti tomu nic

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona i Real předvedli pěkný fotbal, každý nezaujatý to musí potvrdit, ale pro mně je Barca team číslo jedna.

Barca letos titul

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mna to az tak pekny futbal nejak nebol ... prislo mi to,ze tam bolo dost nervozity,hlavne zo zaciatku ... rozhodne som videl lepsich Klasik ako bol ten vcerajsi

Reagovat
smazaný uživatel

Viděli jsme asi nejčistější El Clásico,neboť Real je už vyrovnaným soupeřem Barce a tak upouští od někdejších nechutností,jediný kdo neměl dohrát byl Xabi,toho jsem si všiml už vícekrát.Rozhodčí sice nastavil přísný metr,v případě Xabiho ale udělal výjimku.

Výsledek je zasloužený,v první půli jsme mohli prohrávat vyšším rozdílem,závěr zápasu byl zase vzhledem k vývoji zápasu překvapivě v naší režii,čekal jsem,že Real půjde víc dopředu,má přece jen velkou ztrátu.

Škoda ,že v závěru,kdy už jsme Real jasně přehrávali se neujala jedna ze tří dobrých šancí,ale jak říkám,mohlo být v první půli zle.

Myslím,že nás hodně ničí zranění,zajímalo by mě,jak by to vypadalo,kdyby Real hrál bez celé obrany Arbeloa,Pepe,Ramos,Marcelo, my jsme totiž hráli bez Alvés,Puyol,Piqué,Eric (!!!!!)

Reagovat
smazaný uživatel

s tím že Xabi neměl dohrát plně souhlasím i když v repre ho mám rád, včera místy hrál jako prase

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych to viděl na některé divizní komentáře, než výkon Özila. Od trenéra pochválený za fantastickou práci, redaktor Marcy mu dal třetí nejvyšší známku z našeho mužstva, u čtenářů Marcy taky třetí nejlepší, na fóru dokonce druhý téměř s osmičkou. Jeho hodnocení určitě sráží několik čistých a jasně viditelných ztrát v první půlce, kde se ale taky ukázalo, jak těžké to má tvůrce hry proti Barceloně - nemá moc hráčů na příjem přihrávky a okamžitě po něm jdou. Na druhou stranu si s tím měl poradit, byly to jeho chyby. Zároveň ale výborně nahrál do šance Ramosovi a skvěle se zapojil do gólu Cristiana a tutovky Karima. Po přestávce pak tolik neztrácel, uvolňoval hlavně pravou stranu a asistencí se postaral o vyrovnání. V defenzivě dal, co měl, skončil vyčerpaný. Mimochodem, mám dojem, že v Barceloně přihrál na gól už počtvrté v řadě, začíná se řadit po bok známých jistot jako Di María, Cristiano a hrot, hraje se mu tam dobře a je pro nás důležitý.

Reagovat
alcantara

S tym Ozilom na konci mas pravdu.

Reagovat
Jerichoo

100%tny súhlas, nerozumiem tym reakciám tu na fóre. Včera to mal veľmi náročné a veľa veci musel riešiť individuálne. Bol aktívny a celkom nebezpečný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Taky mě Ozil nepřišel vůbec špatněj, dost mě zarazily místní komentáře a čekal jsem právě na tebe s čím příjdeš. Viděl jsem to podobně.

Reagovat
Kokesh

Perfektně napsáno, ostatně jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Cristiano svetova extratrieda-tam neni co dodavat, ale k ostatku musim byt nenormalne kriticky.

Casillas nepridal nic naviac, priamaky totalne nezvlada, stava sa k nim uplne debilne. Messi to kopol paradne, ale vela nechybalo a Iker by to mal. A kde bola chyba? Ze sa vzdy spolieha na mur. Nechapem ako moze stat tak blizko tyce a spoliehat sa nato, ze bud neprekopne mur alebo ked prekopne, tak aj s branou. Pepe bol istota, bol suverejny, ale co z toho ked to tak posral pri prvom gole Barcelony? Vcera bol lepsi Ramos. Kraje obran nijak nesklamali, ale ani nijak nevycnievali. Xabi hral velmi tvrdo, nemal dohrat zapas. Khedira s Ozilom to je jeden balicek. Nepridu mi uz taky isty ako po minule roky. Ozil vlastne opakuje start z minulej sezony, tak dufam, ze sa aj spamata ako v minulej sezone. Kazdu minutu som v bare opakoval, ze kedy tam mieni dat Modrica, dik aspon za tu nahravku.

Inak ked uz sa tolko spomina Ronaldo a jeho goly na Nou Campe, tak v poslednych styroch zapasoch v Barcelone mu na goly nahraval prave Ozil. Aj v pohári ked si polozil Pinta, gol ktory rozhodol o titule neni treba opisovat, golova hlavicka v superpohari aj vcera dolezity vyrovnavajuci gol

No, ale co ma fakt zacina desit, je nas utok. Za toto, co odfajcil Benzema som sa chytal za hlavu hadam cely vcerajsi vecer. Podla mna mohol aj ten volej riesit spracovanim. Casu mal nato dost, ale asi mal v hlave Ajax. Higuain....Higuain....Hmmm Higuain? Taky tam vobec vcera bol? Jaaaj to bol ten co neukazal nic, skazil prihravky, jeden volej. Sice jedna strela na branu, ale inak 0 bodov.

Z 25 golov, dal jeden hrac 14. Nenormalne sme na Ronaldovi zavisli a az sa bojim pomysliet na to, ze by sa zranil. Jasne, mozno by to vyzeralo tak ako v prvej sezone, ze Real by hral lepsie, ale radsej take zapasy nechcem, lebo neviem ci bol niekedy dolezitejsi ako je teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

ku karimovi si az prilis kriticky, nahral ronaldovi na prvy gol, ten volej odfajcil to je pravda ale keby si to spracoval a prirutil by sa k nemu nejaky barceloncan vypichol loptu a akcia by sa ani nedokoncila pindal by si viacej ten volej to bolo tak ze ked to trafi bude hrdina ked nie tak je trtko ktory je zbrkly a ta jeho tycka to trafil jak vedel z padu bola len smola ze to tam nepadlo, Karim je hlavne omnoho versatilnejsi hrac ako higuain, ak nema kto nahrat nahra Karim, ak nema dat kto gol da ho Karim a nehovorim to len preto ze je to moj oblubeny hrac

Reagovat
madridcan

som no....este stale ma asi sere ta konstrukcia od Karima

Reagovat
smazaný uživatel

tak mna tiez ja sa vzdy najviac tesim ked da Karim gol , no nevidalo tak mi nic ine nezostave nez si pockal na jeho dalsi gol v LM alebo v lige

Reagovat
kiwwi

uz to pochop, ze Benzin je drevak

Reagovat
madridcan

Staraj sa radsej o Wellbecka

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak píšeš,že Iker se k přímáku stavil debilně,Messi to kopl parádně,ale Ikerovi,který stál debilně nechybělo mnoho a měl by to,neprotiřečíš si?

Reagovat
madridcan

Nie, keby sa postavil aspon do stredu brany, tak to ma. Ale posunul sa velmi blizko k pravej tycke a tak sa nestihol dostat na druhu stranu(hoc mu vela nechybalo, aby to mal). Keby stal v strede, tak to ma uplne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co ? V buducom El Clasicu uz len odchovanci ?

Valdes - Montoya, Pique, Puyol, Alba - Sergio, Xavi, Fabregas - Pedro, Messi, Fabregas ?

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to takhle složit opravdu šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

To snad není ani u nás ve IV. třídě, to je skvělé!! V Realu mají aspoň Ikera (z Atlética).

Reagovat
smazaný uživatel

V pripade Fabregasa by bolo dobre, keby pred nim v utoku posobil este jeden utocnik, ktory by zvadzal tie tazke osobne suboje, kde je to o dravosti a podobne. Cescovi by viac sedeli pozicia z tej druhej vlny. Alebo miesto Messiho bojovnejsi Alexis.

Reagovat
LAM

Myslim že Barca to zvládla skvěle přesto že Iniesta hrál po zranění a že nebyl skoro nikdo z normální obrany fit.Příští EC pokud budou všici zdraví podle mě v klidu.Docela by mě zajímalo jak by to vypadalo kdyby stejnou marodku měl Real.

Messi už překonal v počtu golů v EC Raula a je jenom 1 gol od Di Stefana a to mu je teprve 25.Fenomenální

Reagovat
Usty

Atletico

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele