7. kolo
06.10.2012 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Espanyol byl ve Valladolidu blízko vítězství i přes dlouhé početní oslabení

Lehkou křivdu mohou cítit v Barceloně. Místní Espanyol byl ve Valladolidu i přes početní nevýhodu lepším týmem a ve druhé půli se dostal do vedení. Domácí sice deset minut před koncem vyrovnali, ale rozhodující moment pokazili rozhodčí, kteří neuznali zřejmě regulérní gól Verdúa z nastaveného času.

Valladolid byl po skvělém výkonu z minulého týdne, kdy rozprášil Rayo Vallecano 6:1, namlsán, ale první poločas ovládli hosté. Střelu Mubaraka Wakasa dvě minuty po začátku zápasu vyrazil domácí stoper Henrique Sereno nad a zhruba sedm minut před koncem měl velkou šanci Rui Fonte, jenže brankář Jaime nohou jeho pokus zneškodnil.

Jak dobře úvodní dějství pro Espanyol začalo, tak neslavně skončilo. Během posledních pěti minut totiž viděl obránce Katalánců Víctor Álvarez dvě žluté karty a do kabin tak odkráčel o pár desítek vteřin dříve než ostatní fotbalisté.

Oslabení však tým z Barcelony nijak zvlášť nelimitovalo a pět minut po obrátce Verdú tvrdou stelou z nějakých třiceti metrů pořádně zaměstnat Jaimeho. A byli to rovněž hosté, kdo vstřelil jako první gól. V devětašedesáté minutě srazil ve vápně Rukavina Longa, uviděl žlutou kartu a kopala se penalta. S tou se popasoval Verdú a otevřel skóre - 0:1.

Velkou šanci na zdvojnásobnění vedení Espanyolu měl Christian Stuani. Verdú rozehrál přímý kop, Stuani hlavičkoval jen do Jaimeho. A za šest minut toho mohl hořce litovat - Ebertův roh byl na přední tyčce tečován a na té zadní uklidil balon do brány Óscar González - 1:1. V nastaveném čase ještě Verdú pravděpodobně regulérně vstřelil branku, nicméně rozhodčí jeho počínání po vypadnutí míče Jaimemu považoval za nedovolené. Zápas tak skončil remízou.

Autor: Marek Ustohal / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2.0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele