7. kolo
06.10.2012 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Deportivo La Coruña 2:1

Do první poloviny tabulky se minimálně na několik hodin dostalo Rayo Vallecano, a to po vítězství 2:1 nad Deportivem La Coruňa. Domácí se ujali už dvoubrankového vedení, trefili se Piti a Carlos, nováček soutěže ovšem ještě do poločasu dokázal snížit zásluhou Pizziho a po přestávce několikrát sahal alespoň po bodu, jenže další branku už přidat nedokázal.

Po opatrném vstupu do zápasu v podání obou mužstev se první zajímavá situace urodila po necelé čtvrthodině hry, kdy se do zakončení prodral domácí Delibasić, Aranzubía však efektním skokem celou akci dokázal zvládnout. Na druhé straně se do solidní možnosti hnal Riki, který se snažil uklidit balón přesně k zadní tyči, tu ovšem o několik desítek centimetrů minul. Úvodní trefy se diváci na stadionu ve Vallecas dočkali v osmnácté minutě, k radosti většiny zúčastněných se z vedení radovali domácí. Byl to tak trochu šťastný zásah, protože Titův centr z pravé strany tečoval Castro tak nešikovněm, že se míč odrazil jen k úplně volnému Pitimu a ten neměl s překonáním Aranzubíy problém.

Depor se po inkasované brance musel vysunout ze zatažené obrany, čímž však spíše uvolňoval prostor domácím k dalším nebezpečným útokům. Zajímavé střely si připsali Alejandro Domínguez a o malý moment později také Carrilho, v obou případech ale hostující defenziva dokázala na poslední chvíli zakročit a rány zblokovat. V devětadvacáté minutě nejprve pálil Piti, jeho dělovku však Aranzubía nadvakrát zneškodnil. Uběhlo ale jen několik dalších vteřin a Rayo už vedlo 2:0, když do vápna pronikl Delibasić, nabil balón proti noze José Carlosovi a jeho tečovaná střela levačkou skončila až v síti.

Hosté se zpět do zápasu vrátili pět minut před přestávkou. To totiž Fuego fauloval Bergantiňose, nařízenou penaltu pak střelou do středu branky proměnil Pizzi. Do druhého dějství vstoupilo Deportivo jako polité živou vodou a okamžitě se chopilo taktovky, k přímému ohrožení Rubénovy svatyně se ale nedostávalo. Jedinečnou příležitost uzmout z dnešního utkání bod měli hosté v pětasedmdesáté minutě, kdy se do vápna dostal střídající Portugalec Nélson Oliveira, jenže poslal merunu těsně mimo tři tyče. Krátce před koncem běželi dva domácí fotbalisté úplně sami na Aranzubíu, Carlos však vyřešil situaci mizerně a hostující gólman mu ukradl míč zpod nohou. Rayo tak porazilo Deportivo 2:1 a s deseti body se vyhouplo na osmé místo, hosté jsou prozatím šestnáctí.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele